Imamo li mi uopce izbora ?
- softly
#1 Imamo li mi uopce izbora ?
Odnosno, imamo li mi uopce kvalitetnog kadra koji bi mogao zamjeniti ove idiote ?
Evo gledam ovaj susret Josipovica i Tadica u Opatiji.
Yebiga, bas us face.
I pokusavam da zamislim ko bi to iz BiH mogao biti ravan kalibar ovoj dvojici.
Ne vidim ga.
Mi jednostavno nemamo igrace za ovu tekmu.
I onda neko kaze - glasajte za nove. Za koga? Za "neiskvarene" mladce poput Bajica, za "stare alternative" Lagumdziju, Mirnesa, Sefera...za biznismene poput Lijanovica, Radoncica...za bahate pozitivce poput Komsica...
???
Ja ovdje ne vidim nikoga ko bi, naglasavam, svojim personalitetom mogao biti ravan ovim facama iz komsiluka.
Uostalom, nije li Josipovic porazio bandica upravo zbog svoje intelektualnosti. Za njega se nije niti znalo prije desetak godina. A mi vec 15 godina gledamo iste face, koje samo rade na nama, niko na sebi.
Ima li ko nekoga u vidu, bez obzira na politicku opciju, cisto onako...tehnicki ?
Evo gledam ovaj susret Josipovica i Tadica u Opatiji.
Yebiga, bas us face.
Ne vidim ga.
Mi jednostavno nemamo igrace za ovu tekmu.
I onda neko kaze - glasajte za nove. Za koga? Za "neiskvarene" mladce poput Bajica, za "stare alternative" Lagumdziju, Mirnesa, Sefera...za biznismene poput Lijanovica, Radoncica...za bahate pozitivce poput Komsica...
???
Ja ovdje ne vidim nikoga ko bi, naglasavam, svojim personalitetom mogao biti ravan ovim facama iz komsiluka.
Uostalom, nije li Josipovic porazio bandica upravo zbog svoje intelektualnosti. Za njega se nije niti znalo prije desetak godina. A mi vec 15 godina gledamo iste face, koje samo rade na nama, niko na sebi.
Ima li ko nekoga u vidu, bez obzira na politicku opciju, cisto onako...tehnicki ?
-
Eborg
#2 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Mislim da takve generacije tek trebaju doći, poznajem nekoliko osoba iz svog okruženja koje bi zaista mogle nešto promijeniti no još nije došlo njihovo vrijeme.
-
VjecitiStudent
#3 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Sto bi rekli Englezi, "s druge strane brda, trava je vazda zelenija".
I kad se pojavi neko dobar, krenu odmah epiteti tipa, "jos znam ga ja iz osnovne", "joj zena mu je 'naka, 'vaka", "stari mu se kacio za tramvaj", itd.
I kad se pojavi neko dobar, krenu odmah epiteti tipa, "jos znam ga ja iz osnovne", "joj zena mu je 'naka, 'vaka", "stari mu se kacio za tramvaj", itd.
-
Eborg
#4 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
To stoji. Garant neko i dan-danas iz Džekine raje govori: "Ocam' bio sam bolji od njega deset puta samo mi bilo mrsko, 'ta će on, okreć'o sam ga k'o budalu!" 
-
saim_adka
#5 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
.
Last edited by saim_adka on 22/01/2017 18:10, edited 1 time in total.
- kekec
#6 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Dobar ti je rezon, samo si napravio malu gresku.saim_adka wrote: ...
E sad kad bi izašlo od oni 50% što neće samo 30% - da izlaznost bude od 70 do 80%, i da ti ljudi glasaju za bilo koga, samo nek nije SDA-SBiH-SDP kako neki kažu (nemam za koga - imaš - za bilo koga).
...
E tu je sustina, kako natjerati od onih 50% što NEĆE da izađu na izbore i glasaju PROTIV ovih stranaka tako sto ce dati glas bilo kome! Samo glasaj, izadji i zaokruzi prvog ko ti se svidi a da nije iz ove grupe vladajucih i kvazi opozicionih. Ostalo je sve SEX i VESELJE!
Nije mjesto SDP-u sa SDA i SBiH. Umjesto SDP, trebao si staviti HDZ. Jer oni su vladajuci i oni su ti koji treba da izgube vlast.
Glasam i glasacu uvijek za SDP, dok ne dobiju vecinu i dok ne budu vladajuca stranka. Ako se budu ponasali kao sadasnji vladajuci, sto se mene tice, mogu jedan mandat, a poslije glasam za neku trecu, lijevo orijentisanu (ili centar).
Slazem se da je izlazak na izbore u oktobru "posljednji voz" za promjene, spore, ali ipak promjene, na bolje pretpostavljam. Ulaskom u vlast vise stranaka, ako rezultati izbora to omoguce, stvoriti ce mogucnost da se cuje i druga "muzika", ne samo nacionalna, koja je trenutno preovladavajuca.
Izlazak bar 80 % biraca, promijenio bi udio u vlasti pojedinih stranaka. Jedni bi usli, a ovi danasnji bi izgubili u dobroj mjeri broj predstavnika u istoj.
-
HomeArt
#9 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Ako se nesto ne promijeni do izbora ja znam za koga necu glasati, SDA i SDP sigurno ne, za sad bi glas dao Fahri ali glasajuci protiv ovih prvih a ne za Fahru.
-
StupskaBitanga
#10 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
sahan wrote:Ako se nesto ne promijeni do izbora ja znam za koga necu glasati, SDA i SDP sigurno ne, za sad bi glas dao Fahri ali glasajuci protiv ovih prvih a ne za Fahru.
izvini što bi glas dao ovom gamadu od čovjeka kojemu su tornjevi jedina referenca
-
nenadjebivi
#11 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
onda ostani kod kucesahan wrote:Ako se nesto ne promijeni do izbora ja znam za koga necu glasati, SDA i SDP sigurno ne, za sad bi glas dao Fahri ali glasajuci protiv ovih prvih a ne za Fahru.
-
HomeArt
#12 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
StupskaBitanga wrote:sahan wrote:Ako se nesto ne promijeni do izbora ja znam za koga necu glasati, SDA i SDP sigurno ne, za sad bi glas dao Fahri ali glasajuci protiv ovih prvih a ne za Fahru.
izvini što bi glas dao ovom gamadu od čovjeka kojemu su tornjevi jedina referenca
Pa eto kad su jedina napravi ti jedno 5 komada, cuj jedina, e svasta.
- arzuhal
#13 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Uz te dvije gore dodajem i SBiHsahan wrote:Ako se nesto ne promijeni do izbora ja znam za koga necu glasati, SDA i SDP sigurno ne, za sad bi glas dao Fahri ali glasajuci protiv ovih prvih a ne za Fahru.
-
nenadjebivi
#14 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
mozes i ti ostati komotno kod kucearzuhal wrote:Uz te dvije gore dodajem i SBiHsahan wrote:Ako se nesto ne promijeni do izbora ja znam za koga necu glasati, SDA i SDP sigurno ne, za sad bi glas dao Fahri ali glasajuci protiv ovih prvih a ne za Fahru.
- arzuhal
#15 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Ne mogu, pekla bi me savijest, ne bih mog'o doć na forum pola godinenenadjebivi wrote:mozes i ti ostati komotno kod kucearzuhal wrote:Uz te dvije gore dodajem i SBiHsahan wrote:Ako se nesto ne promijeni do izbora ja znam za koga necu glasati, SDA i SDP sigurno ne, za sad bi glas dao Fahri ali glasajuci protiv ovih prvih a ne za Fahru.![]()
-
nenadjebivi
#16 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
dobar motiv za izaci na izborearzuhal wrote:
Ne mogu, pekla bi me savijest, ne bih mog'o doć na forum pola godine
- Hypo-Alpe-Adria
#17 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
arzuhal wrote:mozes i ti ostati komotno kod kucenenadjebivi wrote:Uz te dvije gore dodajem i SBiHarzuhal wrote: Ako se nesto ne promijeni do izbora ja znam za koga necu glasati, SDA i SDP sigurno ne, za sad bi glas dao Fahri ali glasajuci protiv ovih prvih a ne za Fahru.![]()
A što ne bi malo za promjenu zaokružili jedan od dva HDZ-a
Vidim da vam je ionako svejedno, a njima golemo.
-
HomeArt
#18 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Ma oni su meni uvijek izgledali kao d.j.l. vise nego kao stranka pa ih i ne racunam.arzuhal wrote:Uz te dvije gore dodajem i SBiHsahan wrote:Ako se nesto ne promijeni do izbora ja znam za koga necu glasati, SDA i SDP sigurno ne, za sad bi glas dao Fahri ali glasajuci protiv ovih prvih a ne za Fahru.
- cyprus
#19 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Fahro, Mile i Ivo-Miro kao trio, haj Tita vam, rec'te šta im fali
. Pokorili bi Evropu 
Last edited by cyprus on 27/03/2010 16:52, edited 1 time in total.
- arzuhal
#20 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Mora se od nečeg krenut, jel...nenadjebivi wrote:dobar motiv za izaci na izborearzuhal wrote:
Ne mogu, pekla bi me savijest, ne bih mog'o doć na forum pola godine
- arzuhal
#21 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Pročitao sam onaj intervju sa muftijom Kavazovićem.sahan wrote:Ma oni su meni uvijek izgledali kao d.j.l. vise nego kao stranka pa ih i ne racunam.arzuhal wrote:Uz te dvije gore dodajem i SBiHsahan wrote:Ako se nesto ne promijeni do izbora ja znam za koga necu glasati, SDA i SDP sigurno ne, za sad bi glas dao Fahri ali glasajuci protiv ovih prvih a ne za Fahru.
- softly
#22 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Vi odoste tamo gdje ja nisam htio da ode teme kad sam je postavio.
Nemojte ovdje upadati u standardnu raspravu - za koga i protiv koga treba glasati.
Ja sam htio da raspravljamo o tome da li mi uopce imamo potreban KVALITET bez razlike na politicku opciju.
Evo pade mi na um, prije par dana gledam (i slusam) jednog federalnog ministra i ne mogu da vjerujem da neko moze biti obrazovan a da ima onakvu dikciju. Rijec je o ministru pravosudja FBIH Feliksu Vidovicu. Njegov govor mi je toliko zaparao usi da sam morao pogledati njegovu biografiju. I naravno, njegov cijeli zivotni radius je na potezu Fojnica-Kresevo.
Pa onda ona bajna doktorica Alikadic-Husovic. Strahota kako zena govori, mada sam primjetio izvjesni napredak, odnosno njen napor da malo poradi na sebi. Ajde i to je za pohvalu.
O krmku iz laktasa nema potrebe nista govoriti, on je zadnjim ispadima prevazisao sam sebe. Ali moram pomenuti ovog omiljenog bosnjackog Hrvata - Zeljka Komsica. On konacno mora shvatiti da biti "ispravan" nije dovoljno za jednog politicara, bitna je i opca kultura.
I tako dalje, namjerno sam izmjesao ove primjere da mi se opet ne bi prigovorilo da derem samo jednu stranu.
Ali da ne bude cista kritika, evo i par finih primjera - Lamija Tanovic. Ja bih tu damu zaista mogao zamisliti u ovom drustvu s pocetka teme. Mogao bih s njima zamisliti i Ivanica, pa i Covica (bez obzira sto je lopina).
Ne znam kako da vam kazem, ali sto vrijeme vise odmice i sto vise shvacam da ovdje ne moze biti normalno politicko stanje, moja ocekivanja su da makar nadjemo NORMALNE (kulturne) POJEDINCE bez obzira kojoj politickoj opciji pripadaju.
U protivnom, ako i dalje nastavimo razmisljati na nacin - bitna je stranka a ne pojedinci, dobit cemo sutra u predsjednistvu jednog Jovicica (Slavuja), jednog Radoncica, jednog I.M.Jovica...
i cio svijet ce nam se smijati!
(ko, biva, vec nam se ne smije!)
Nemojte ovdje upadati u standardnu raspravu - za koga i protiv koga treba glasati.
Ja sam htio da raspravljamo o tome da li mi uopce imamo potreban KVALITET bez razlike na politicku opciju.
Evo pade mi na um, prije par dana gledam (i slusam) jednog federalnog ministra i ne mogu da vjerujem da neko moze biti obrazovan a da ima onakvu dikciju. Rijec je o ministru pravosudja FBIH Feliksu Vidovicu. Njegov govor mi je toliko zaparao usi da sam morao pogledati njegovu biografiju. I naravno, njegov cijeli zivotni radius je na potezu Fojnica-Kresevo.
Pa onda ona bajna doktorica Alikadic-Husovic. Strahota kako zena govori, mada sam primjetio izvjesni napredak, odnosno njen napor da malo poradi na sebi. Ajde i to je za pohvalu.
O krmku iz laktasa nema potrebe nista govoriti, on je zadnjim ispadima prevazisao sam sebe. Ali moram pomenuti ovog omiljenog bosnjackog Hrvata - Zeljka Komsica. On konacno mora shvatiti da biti "ispravan" nije dovoljno za jednog politicara, bitna je i opca kultura.
I tako dalje, namjerno sam izmjesao ove primjere da mi se opet ne bi prigovorilo da derem samo jednu stranu.
Ali da ne bude cista kritika, evo i par finih primjera - Lamija Tanovic. Ja bih tu damu zaista mogao zamisliti u ovom drustvu s pocetka teme. Mogao bih s njima zamisliti i Ivanica, pa i Covica (bez obzira sto je lopina).
Ne znam kako da vam kazem, ali sto vrijeme vise odmice i sto vise shvacam da ovdje ne moze biti normalno politicko stanje, moja ocekivanja su da makar nadjemo NORMALNE (kulturne) POJEDINCE bez obzira kojoj politickoj opciji pripadaju.
U protivnom, ako i dalje nastavimo razmisljati na nacin - bitna je stranka a ne pojedinci, dobit cemo sutra u predsjednistvu jednog Jovicica (Slavuja), jednog Radoncica, jednog I.M.Jovica...
i cio svijet ce nam se smijati!
(ko, biva, vec nam se ne smije!)
- jutarnji
#23 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Silajdzic Haris.softly wrote:Evo gledam ovaj susret Josipovica i Tadica u Opatiji.
Yebiga, bas us face.
- Loulou
#24 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
I mene je to isto zaprepastilo. Nisam izgleda jedina koja je to primijetila.softly wrote:Evo pade mi na um, prije par dana gledam (i slusam) jednog federalnog ministra i ne mogu da vjerujem da neko moze biti obrazovan a da ima onakvu dikciju. Rijec je o ministru pravosudja FBIH Feliksu Vidovicu. Njegov govor mi je toliko zaparao usi da sam morao pogledati njegovu biografiju.
...
Što se tiče tvog uvodnog posta, tj, pitanja kvaliteta/reprezentativnosti političara i opcija, odavno se pitam isto... I nemam odgovor.
Da, gđa. Tanović je možda najbliže tome.
- Hypo-Alpe-Adria
#25 Re: Imamo li mi uopce izbora ?
Nigdje veze. Matori dedo.jutarnji wrote:Silajdzic Haris.softly wrote:Evo gledam ovaj susret Josipovica i Tadica u Opatiji.
Yebiga, bas us face.
Plus toga ratni lider.
Ne ide se s takvim u Europu.