Premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je kasno sinoć da ima pripremljen scenario u slučaju da ga visoki predstavnik u BiH "pod pritiskom smeni" i najavio mogućnost da u tom slučaju "povede RS u samostalnost".
U intervjuu koji je dao za Televiziju RS Dodik je takođe najavio da će institucije Republike Srpske pokrenuti proces revidiranja do sada prenetih nadležnosti sa entiteta na državni nivo, s ciljem da se Savet ministara BiH svede na tri ministarstva kako je to definisano Dejtonskim sporazumom.
Dodik je rekao da bi se u slučaju njegove smene pred zgradom Vlade RS u Banjaluci verovatno pojavile međunarodne trupe i tenkovi da ga spreče da dođe na posao.
"Verovatno bih se s njima pogurao, a vi novinari biste to snimili. Onda bih otišao stotinu metara dalje i održao sednicu Vlade RS i suspendovao sve zakone BiH", dodao je premijer RS.
Dodik je izjavio da bi "onda organizovao nevladinu organizaciju, čiji bi bio predsednik, i poveo RS u samostalnost".
"Ako neko hoće da se igra, neka se igra", kazao je Dodik.
definitivno lud i trazi krvoprolice
Imam scenario, ako me Lajčak smeni
-
Judge_Dread
#2 Re: Imam scenario, ako me Lajčak smeni
Lik je puko al fakat puko. Toliko nervoze i unezvjerenosti da je meni u principu ovo sinoc djelovalo smjesno. Nacudit se nisam mogao koja neuroticna histerija. Fakat kao da je puko ?
Ocito se nesto sprema i nervoza raste. Na CD sam gledao Lajcaka i jako jako cudni odgovori na debilne Senadove provokacije tipa hoces ga smjeniti. Kao da je aminovan ronhil al ovaj nece nista da kaze i samo se smjeska u svom stilu. Kao djete kad je otkriveno sa prstima u tegli od pekmeza. I onda slager Senad cita izjavu americkog ambasadora kao reakciju na gostovanje ronhila na RTRS i ide jedna recenica koju do sada nisam cuo, a biti je ekspanzivne americke vanjske politike i glasi - BiH je nacionalni interes SAD-a. Upssssss!!! Svasta se do sada govorilo i izrazavale silne zabrinutosti te moze ovo ne moze ono al ovu recenicu prvi put cujem, barem ja
U svjetu kad to kazu il ce nekog napast il ce nekog branit, naravno za svoj interes. Koji im je interes da ovdje izgovre tu recenicu nemam pojma i nit mi je nesto bitno dok je tako. To je ono sto uvjek volim cuti -INTERES a ne mi vas volimo vi ste super, vi ste moralni pobjednici, imate nasu punu podrsku i slicne bla bla. Mozda sad ja paranoisem al ovakva recenica nije bezze. E sad zasto je izgovorena .....
Izgleda se opet aktuelizirao paket ronhil i 100% zagrabi Hare da odu u paketu. Hare mi je tek cudan bio kako se rezignirano smjeskao kad ga je novinarka to pitala
))))
Vrlo cudno sve ovo.
Cuj NVO vlada
))) joj koji blefovi tipicke srpske politike cackanja mecke do kraja i onda te mecka izjebe i pitas se kad se oporavis, a sta mi je ovo trebalo. Tipicna srpska politika #urcenja i #usenja u finalu. Nejasan mi je lik al TOTALNO
Ocito se nesto sprema i nervoza raste. Na CD sam gledao Lajcaka i jako jako cudni odgovori na debilne Senadove provokacije tipa hoces ga smjeniti. Kao da je aminovan ronhil al ovaj nece nista da kaze i samo se smjeska u svom stilu. Kao djete kad je otkriveno sa prstima u tegli od pekmeza. I onda slager Senad cita izjavu americkog ambasadora kao reakciju na gostovanje ronhila na RTRS i ide jedna recenica koju do sada nisam cuo, a biti je ekspanzivne americke vanjske politike i glasi - BiH je nacionalni interes SAD-a. Upssssss!!! Svasta se do sada govorilo i izrazavale silne zabrinutosti te moze ovo ne moze ono al ovu recenicu prvi put cujem, barem ja
Izgleda se opet aktuelizirao paket ronhil i 100% zagrabi Hare da odu u paketu. Hare mi je tek cudan bio kako se rezignirano smjeskao kad ga je novinarka to pitala
Vrlo cudno sve ovo.
Cuj NVO vlada
- Vodenjak
#3 Re: Imam scenario, ako me Lajčak smeni
Ma on je potpuno nebitan u cijeloj ovoj prici.
Bitan je Lajcak i medjunarodna zajednica!
Kada je hapsen Milosevic, bio je vijest dana u cijelom svijetu...
I to je potrajalao najvise tri dana i onda prakticno tishina sve dok nije patrkno.
Milioni vijesti u svim svjetskim medijima o nehapsenju Karadzica emitovalo se u toku proteklih 12 godina.
Kad je uhapsen, desilo se isto kao i sa Milosevicem sa izuzetkom sto je sve trajalo 5 dana jer se radilo o dvije licnosti: Rashi i Dabi...
Isto bi bilo i sa Milom...
A ako ne bi, onda je Mile najmanji problem.
Problem je sav demokratski svijet koji se politicarima koji ga vode - potpuno istrgnuo iz ruku!
U korist papaka, lazova, hohstaplera i ostalih mafioza...
A u svemu tome je onda BiH i njena sudbina potpuno nebitna!
Bitan je Lajcak i medjunarodna zajednica!
Kada je hapsen Milosevic, bio je vijest dana u cijelom svijetu...
I to je potrajalao najvise tri dana i onda prakticno tishina sve dok nije patrkno.
Milioni vijesti u svim svjetskim medijima o nehapsenju Karadzica emitovalo se u toku proteklih 12 godina.
Kad je uhapsen, desilo se isto kao i sa Milosevicem sa izuzetkom sto je sve trajalo 5 dana jer se radilo o dvije licnosti: Rashi i Dabi...
Isto bi bilo i sa Milom...
A ako ne bi, onda je Mile najmanji problem.
Problem je sav demokratski svijet koji se politicarima koji ga vode - potpuno istrgnuo iz ruku!
U korist papaka, lazova, hohstaplera i ostalih mafioza...
A u svemu tome je onda BiH i njena sudbina potpuno nebitna!
- Brisbane
#4 Re: Imam scenario, ako me Lajčak smeni
Ono sto sam cuo od Dodika je zaista smijesno. Odmah ga trebaju smjeniti, apsolutno se nista nece desiti osim sto ce BiH krenuti naprijed ! 
- Compact
#5 Re: Imam scenario, ako me Lajčak smeni
Krenulo ga kao Hitlera! Prvi će se roknuti Rajko Vasić, pa onda Kuzmanović i Kalabić. Izdaće ga Špirić i pobjeći, a on će sebi na kraju mozak prosuti. Idemo dalje....