Imalo li recept na provokacije Srbije?

It_is_a_Leclerc

#101 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by It_is_a_Leclerc »

Dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denis Bećirović izjavio je za agenciju Anadolija da je jutros uputio otvoreno pismo predsjedniku Skupštine Srbije Nebojši Stefanoviću protestujući zbog njegovog stava da je Republika Srpska država.

Prilikom jučerašnje posjete predsjednika Skupštine Republike Srpske Igora Radojičića Beogradu, predsjednik srbijanske skupštine je tokom obraćanja novinarima sve vrijeme Republiku Srpsku oslovljavao kao državu i zemlju.

Bećirović je u pismu podsjetio Stefanovića da ovakvi stavovi znače kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, Ustava BiH i štete izgradnji dobrih odnosa između BiH i Srbije.

„Opasno je tvrditi da je entitet Republika Srpska država“, poručio je Bećirović.

“Republika Srpska nikada nije bila država, nije ni sada i nikad neće biti. Svako mora shvatiti da je BiH trajna kategorija i međunarodno-pravno priznati subjekt i to bi novoizabrani predsjednik srbijanske skupštine trebao da zna”, istakao je Bećirović.

Zamjenik predsjedavajućeg donjeg doma Parlementa države BiH naglasio je da uprkos izjavama, kao što je posljednja Stefanovićeva, BiH želi da razvija dobre i stabilne dugoročne ekonomske, političke i društvene odnose sa svim susjednim zemljama.

“Mi želimo dobre odnose, ali preduslov za bilo kakvu saradnju je međusobno uvažavanje i poštivanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH, isto onako kao što i mi poštujemo suverenitet drugih država”, kazao je Bećirović.

Bećirović je predložio da se Predstavnički doma Parlemtantarne skupštine BiH vanrednom sjednicom oglasi povodom jučerašnje izjave predsjednik srbijanske skupštine Nebojše Stefanovića.

“U otvorenom pismu koje sam jutros uputio najavio sam i inicijativu da ću u Parlamentu BiH, kao jedan od trojice članova kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, zatražiti vanrednu sjednicu Prdstavničkog doma povodom ovakvih izjava predsjednika srbijanske skupštine Nebojše Stefanovića, ali i izjava nekih drugih zvaničnika Srbije koje se sve češće čuju u zadnje vrijeme a koje očigledno ne uvažavaju da je BiH međunarodno-pravo priznata država”, poručio je Bećirović.

Bećirović je napomenuo da će BiH sa svoje strane učiniti sve da se razvija saradnju kakva dolikuje dobrim susjedima.

“Međutim, ako druga strana ne želi saradnju onda je očigledno da neće biti dobre saradnje u budućnosti jer za saradnju su potrebne dvije strane”, upozorio je Bećirović.

Napomenuo je da, kada je u pitanju odnos Srbije i Beograda prema državi BiH, ništa nije slučajno, te da tako treba protumačiti i jučerašnju, ali i niz sličnih izjava ostalih srbijanskih političara.

“Mislim da su ovakve izjave jedan organizirani projekt uperen protiv BiH koji svakim danom izgleda sve više dobija na intenzitetu”, ocjenio je Bećirović za agenciju Anadolija.
To je to. Jasno pokazati ovakvim fićfirićima da ovu zemlju ima ko braniti.
Naše strpljenje je beskonačno. Na svaku provokaciju naći će se odgovor.
poznanik

#102 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by poznanik »

Dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denis Bećirović izjavio je za agenciju Anadolija da je jutros uputio otvoreno pismo predsjedniku Skupštine Srbije Nebojši Stefanoviću protestujući zbog njegovog stava da je Republika Srpska država.

„Opasno je tvrditi da je entitet Republika Srpska država“, poručio je Bećirović.

Ova reakcija Bečirovića je čist populizam :-) Sasvim nepotrebna reakcija, isprovocirana nedosljednom i neprofesionalnom informacijom "Anadolu Agency", jer je srbijanski predsjednik Skupštine izjavio i ovo:
RSE: Kad kažete `dve zemlje`, dve države`, posle sastanka sa predsednikom Skupštine Republike Srpske, na šta ste, zapravo, mislili?

Stefanović: Mislio sam na saradnju između Republike Srbije i Republike Srpske, svake u svojim zakonskim okvirima i međunarodno priznatim granicama i nadležnostima, poštujući, naravno, Dejtonski sporazum, što smo i više puta istakli, tako da ne bude sumnje da se bilo kojoj od strana u razgovoru daje podrška da nastupa van tih okvira.

Ili je Bečirović definitivno nedovoljno, ili čak i pogrešno informiran o ovom događaju, ili s određenim razlogom provocira incidentnu situaciju sa susjednom državom, ipak nepotrebno.

Usput, ne bi li dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denis Bećirović trebao i morao mnogo žustrije i energičnije, na svaki način, reagirati kod domaćih političara, prije svih kod Milorada Dodika i njegovih prečestih izjava negiranja državotvornosti i državnosti Bosne i Hercegovine ?

Da li je Denis Bečirović, ili neko iz njegove političke partije ikad protestvovao, prigovorio ili na drugi reagirao na izjave koje provociraju i čak vrijeđaju dostojanstvo i patriotizam svakog normalnog stanovnika BiH?

Denise Bečiroviću, smeće se prvo čisti ispred svog praga, pa tek poslije odlazi komšijinom :-)
moa

#103 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by moa »

Svakako treba uputiti protesnu notu i to zbog dopustanja da dodje jedan Srbijanac i da puca po americkoj ambasadi. Neka kontrolisu malo svoj narod.
Platformas

#104 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by Platformas »

Je l' mi ovo drug karakondzula ovde huška bosnjacki puk na novi rat :lol:
Skijaš

#105 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by Skijaš »

poznanik wrote:

Ova reakcija Bečirovića je čist populizam :-) Sasvim nepotrebna reakcija, isprovocirana nedosljednom i neprofesionalnom informacijom
Informacija je pouzdana. A reagovao je i OHR. S razlogom. To što Stefanović ne misli "država" kad kaže "država" nije prihvatljivo opravdanje, mogu i ja njemu opsovati nešto a reći da to nije poruka nego da sam mu u mislima rekao "dobar dan". Što takođe ne bi bilo prihvatljivo opravdanje.
poznanik

#106 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by poznanik »

Skijaš wrote:
poznanik wrote:

Ova reakcija Bečirovića je čist populizam :-) Sasvim nepotrebna reakcija, isprovocirana nedosljednom i neprofesionalnom informacijom
Informacija je pouzdana. A reagovao je i OHR. S razlogom. To što Stefanović ne misli "država" kad kaže "država" nije prihvatljivo opravdanje, mogu i ja njemu opsovati nešto a reći da to nije poruka nego da sam mu u mislima rekao "dobar dan". Što takođe ne bi bilo prihvatljivo opravdanje.

Zašto bi bila informacija "AA" pouzdanija od informacije "RSE"?

"Anadolu Agency" je snažno propagandna agencija, i ne bez jakog političkog razloga instalirana upravo u Sarajevu, usmjerena uglavnom na manipulaciju lokalnim informacijama, ne u smislu da ih prikazuje neistinite, već da ih prikazuje onakvim i sadržajem koji ima određeno i usmjereno značenje, i prema kojima čitalac zaključuje onako kako autor informacije želi. A autor ove "beogradske informacije" poželio je da čitalac zaključi da je Beograd ponovo pokrenuo agresiju na Sarajevo poništavanjem BiH državnosti, i to još preko savezničke Banja Luke priznanjem države RS.
Ko je neprijatelj Sarajevu? - Beograd. Kome treba usmjeriti represiju - Banja Luci... :-)

Samo glupaci mogu povjerovati ovakvim "naručenim" informacijama, pa i OHR :oops:
Skijaš

#107 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by Skijaš »

poznanik wrote:
Skijaš wrote:
poznanik wrote:

Zašto bi bila informacija "AA" pouzdanija od informacije "RSE"?
Dakle, prema RSE, nije bilo korištenja termina "država" ?
poznanik

#108 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by poznanik »

Skijaš wrote:Dakle, prema RSE, nije bilo korištenja termina "država" ?
RSE: Kad kažete `dve zemlje`, dve države`, posle sastanka sa predsednikom Skupštine Republike Srpske, na šta ste, zapravo, mislili?

Stefanović: Mislio sam na saradnju između Republike Srbije i Republike Srpske, svake u svojim zakonskim okvirima i međunarodno priznatim granicama i nadležnostima, poštujući, naravno, Dejtonski sporazum, što smo i više puta istakli, tako da ne bude sumnje da se bilo kojoj od strana u razgovoru daje podrška da nastupa van tih okvira.
Skijaš

#109 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by Skijaš »

poznanik wrote:

A kad kaže "jabuka", to znači "betonske stepenice" ? Nemoj zezati. Ovo mu se ne bi desilo da govori o Kosovu, radi se o velikosrpskoj provokaciji i zato je OHR reagovao. Ali evo, dobili su opomenu, hajde da vidimo koliko će im trebati vremena za novu provokaciju.
poznanik

#110 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by poznanik »

Skijaš wrote:
poznanik wrote:

A kad kaže "jabuka", to znači "betonske stepenice" ? Nemoj zezati. Ovo mu se ne bi desilo da govori o Kosovu, radi se o velikosrpskoj provokaciji i zato je OHR reagovao. Ali evo, dobili su opomenu, hajde da vidimo koliko će im trebati vremena za novu provokaciju.
Ma ne da mi se s tobom presipati iz šupljeg u prazno...Pozz, vidimo se na nekoj drugoj temi, u smislenijoj raspravi
Diox

#111 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by Diox »

Skijaš wrote:
cindrlimindrli wrote:Sa ljudima koje dovedes na vlast svake cetiri godine mozes samo hvatati zjale okolo
I ako se velikosrbi okuraže pa izazovu rat, odgovornost za svaku prolivenu kap krvi će snositi i sarajevski ušljivci koji čitavo ovo vrijeme šalju pogrešnu poruku. Svi oni koji insistiraju na nekom dijalogu sa Srbijom dok Srbija ima ne prst, nego ruku do lakta u oku nam, djeluju kao nule koje bi se pomirile sa velikosrpskim komadanjem BiH.
Slazem se, samo ih ne bi nazvao ni sarajevski, ni usljivci. Jesu vecinom sarajevski, ali nisu usljivci vec naivci (gradjanska strana). Sto se tice politicara, oni su zauzeti kradjom, sto se tice medija, BiH nazovimo ih patriotski mediji, su idiotski nastrojeni i oni ne shvataju da Srbija samo ceka povoljan trenutak, a da se nista u Srbiji od doba genocida u Bosni nije promijenilo.

Evo mojih prijedloga.

Srbiji odgovor:
1. Delegacija FBIH ili Kantona Sarajevo pozvati delagaciju Kosova u zvanicnu posjetu.

2. U slucaju daljnjeg provociranja, patriotski nastrojeni politicari trebaju javno saopciti da prestaju imati bilo kakav odnos sa Srbijom, plus blokirati bilo kakav novi sporazum ili bilo kakvu suradnju sa Srbijom u parlamentu BiH.

3. Proglasenje srbijanskog ambasadora personom non grata u Sarajevu, sto ce vjerovatno blokirati svaki daljnji EU napredak Srbije, jer bez suradnje sa Sarajevom, Beograd moze samo sanjati o bilo kakvim EU integracijama, a to se onda odrzava na unutarnje stvari Srbije.

Dodiku i takozvanoj odgovor na svako nipodistavanje BiH:

1. FBIH treba prestati postovati unutarnje granice u BiH, prije svega tu mislim na granice takozvane. Sto znaci svako zvanicno negiranje BiH, poslati recimo policiju FBiH da malo kontrolise saobracaj izvan FBIH, svaki put na drugo mjesto.

2. FBIH mediji prestati oslovljavati "RS" kao takvu, nego "takozvana" ili "genocidni entitet".

3. Upozoriti Sjedinjene Drzave i EU da smire Srbe ili da ce stvari krenuti ostrijim putem (ne blefirati).

4. Krajnje upozorenje, kupovina naoruzanja! Znam mnogi "mirotvorci" ce biti protiv da BiH patriote (naravno u kasarnama dobiju najmodernije naoruzanje), ali samo oruzje u rukama patriota ce ohladiti usijane beogradsko-laktaske glave. Novo i modernije oruzje u kasarnama BIH patriota ce imati preventivnu mjeru za bilo kakve avanture beogradskih usijanih glava.

Sto je manje oruzja u rukama patriota, to je sigurnost BiH manja. Da Sarajevo danas ima 200 novih tenkova, niko ne bi smjeo pisnuti protiv Bosne. Ali Bosanac pokusava imati drzavu bez oruzja. Nece da mogne Panticu.

U biti svaki uzmak od strane patriota ce biti pogresno shvacen i jednom ce se morati tome stati u kraj. Sve u svemu, BiH politicari, pogotovo oni na vlasti, trebaju napokon poceti odgovorati Dodiku. Svaka sutnja pa i ignoriranje je samo kontraproduktivno i s tim se nista ne postize.

Jos sto je najvaznije, vecina danasnjih problema u daytonskoj Bosni nastaje zbog vanjskih problema nekih drugih drzava, tu prije svega mislim na Srbiju i Rusiju, koje se preucavaju sa zapadom preko Bosne, zbog gubitka Kosova i zbog ignorisanja Rusije od strane Zapada.

Naravno ako je Amerika iza ledja BH patriota i ako je spremna uskociti u slucaju ruskog mjesanja i izazivanja sranja u Bosni, nema se zasto brinuti, medjutim cini mi se da iza Dodika ne stoji samo Beograd, nego i Moskva, pa i Tel Aviv, kojima se Dodik takodjer pokusava uvuci u dupe, kako bi preko Tel Aviva blokirao Washington, na koji Tel Aviv ima poprilicno utjecaja.
muzicar_iz_parka

#112 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by muzicar_iz_parka »

Diox wrote: Slazem se, samo ih ne bi nazvao ni sarajevski, ni usljivci. Jesu vecinom sarajevski, ali nisu usljivci vec naivci (gradjanska strana). Sto se tice politicara, oni su zauzeti kradjom, sto se tice medija, BiH nazovimo ih patriotski mediji, su idiotski nastrojeni i oni ne shvataju da Srbija samo ceka povoljan trenutak, a da se nista u Srbiji od doba genocida u Bosni nije promijenilo.

Evo mojih prijedloga.

Srbiji odgovor:
1. Delegacija FBIH ili Kantona Sarajevo pozvati delagaciju Kosova u zvanicnu posjetu.

2. U slucaju daljnjeg provociranja, patriotski nastrojeni politicari trebaju javno saopciti da prestaju imati bilo kakav odnos sa Srbijom, plus blokirati bilo kakav novi sporazum ili bilo kakvu suradnju sa Srbijom u parlamentu BiH.

3. Proglasenje srbijanskog ambasadora personom non grata u Sarajevu, sto ce vjerovatno blokirati svaki daljnji EU napredak Srbije, jer bez suradnje sa Sarajevom, Beograd moze samo sanjati o bilo kakvim EU integracijama, a to se onda odrzava na unutarnje stvari Srbije.

1. FBIH treba prestati postovati unutarnje granice u BiH, prije svega tu mislim na granice takozvane. Sto znaci svako zvanicno negiranje BiH, poslati recimo policiju FBiH da malo kontrolise saobracaj izvan FBIH, svaki put na drugo mjesto.

2. FBIH mediji prestati oslovljavati "RS" kao takvu, nego "takozvana" ili "genocidni entitet".

3. Upozoriti Sjedinjene Drzave i EU da smire Srbe ili da ce stvari krenuti ostrijim putem (ne blefirati).

4. Krajnje upozorenje, kupovina naoruzanja! Znam mnogi "mirotvorci" ce biti protiv da BiH patriote (naravno u kasarnama dobiju najmodernije naoruzanje), ali samo oruzje u rukama patriota ce ohladiti usijane beogradsko-laktaske glave. Novo i modernije oruzje u kasarnama BIH patriota ce imati preventivnu mjeru za bilo kakve avanture beogradskih usijanih glava.

Sto je manje oruzja u rukama patriota, to je sigurnost BiH manja. Da Sarajevo danas ima 200 novih tenkova, niko ne bi smjeo pisnuti protiv Bosne. Ali Bosanac pokusava imati drzavu bez oruzja. Nece da mogne Panticu.

U biti svaki uzmak od strane patriota ce biti pogresno shvacen i jednom ce se morati tome stati u kraj. Sve u svemu, BiH politicari, pogotovo oni na vlasti, trebaju napokon poceti odgovorati Dodiku. Svaka sutnja pa i ignoriranje je samo kontraproduktivno i s tim se nista ne postize.

Jos sto je najvaznije, vecina danasnjih problema u daytonskoj Bosni nastaje zbog vanjskih problema nekih drugih drzava, tu prije svega mislim na Srbiju i Rusiju, koje se preucavaju sa zapadom preko Bosne, zbog gubitka Kosova i zbog ignorisanja Rusije od strane Zapada.

Naravno ako je Amerika iza ledja BH patriota i ako je spremna uskociti u slucaju ruskog mjesanja i izazivanja sranja u Bosni, nema se zasto brinuti, medjutim cini mi se da iza Dodika ne stoji samo Beograd, nego i Moskva, pa i Tel Aviv, kojima se Dodik takodjer pokusava uvuci u dupe, kako bi preko Tel Aviva blokirao Washington, na koji Tel Aviv ima poprilicno utjecaja.
Tenkove samo možemo kupovati ako dijaspora počne skupljati priloge, država nema para za to, malo malo se javljaju raznorazni penzioneri da protestuju, ne daje im se dovoljno para, a ti bi ulagao milijarde u kupovanje oružja?????
Najveće patriote i zagovornici konfrotacija su u dijaspori, lako se vama zajebavat i davat prijedloge kako ispravocirati drugu stranu, a šta ćemo onda kad se desi neki konflikt (pa bio i manjeg intenziteta), sigurno vas to neće pogoditi u udobnoj fotelji Minhena, Štokholma ili nekog drugog grada u EU ili USA.

Po pitanju policije postoji SIPA na državnom nivou koja hapsi po čitavoj BiH, a policija FBiH koja je podjeljena na kantonalne u svakodnevnom poslu ne kontroliše ni na području drugog kantona a ti bi ih slao u RS da pokažeš zube Dodiku???????
LaBomba

#113 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by LaBomba »

muzicar_iz_parka wrote:
Diox wrote: Slazem se, samo ih ne bi nazvao ni sarajevski, ni usljivci. Jesu vecinom sarajevski, ali nisu usljivci vec naivci (gradjanska strana). Sto se tice politicara, oni su zauzeti kradjom, sto se tice medija, BiH nazovimo ih patriotski mediji, su idiotski nastrojeni i oni ne shvataju da Srbija samo ceka povoljan trenutak, a da se nista u Srbiji od doba genocida u Bosni nije promijenilo.

Evo mojih prijedloga.

Srbiji odgovor:

Tenkove samo možemo kupovati ako dijaspora počne skupljati priloge, država nema para za to, malo malo se javljaju raznorazni penzioneri da protestuju, ne daje im se dovoljno para, a ti bi ulagao milijarde u kupovanje oružja?????
Najveće patriote i zagovornici konfrotacija su u dijaspori, lako se vama zajebavat i davat prijedloge kako ispravocirati drugu stranu, a šta ćemo onda kad se desi neki konflikt (pa bio i manjeg intenziteta), sigurno vas to neće pogoditi u udobnoj fotelji Minhena, Štokholma ili nekog drugog grada u EU ili USA.

Po pitanju policije postoji SIPA na državnom nivou koja hapsi po čitavoj BiH, a policija FBiH koja je podjeljena na kantonalne u svakodnevnom poslu ne kontroliše ni na području drugog kantona a ti bi ih slao u RS da pokažeš zube Dodiku???????

Nije drzava imal nista ni za vrijeme najbrutalnije agresije Srbije, pa se stvorilo nesto. Naravno da treba oruzje. Nijedan pametan narod koji je prosao ono sto je prosao bosanski sebi nebi dozvolio da ostane bez arrmije koju je stvorio iz nicega, u krvi, i sta ti sad spominjes penzionere u opvom kontekstu? Vlada koju imamo sad je upravo rezultat agresije i svega onoga sto je prosljedilo iz toga, da bi na kraju na vlast zasjeli neprijatelji BiH na jednoj strani i oni koji gledaju samo licni interes, zatim dokazani izdajnici drzavnih interesa, uglanom sav onaj sljam, a da je drzava u startu imala oruzanu silu, i patriote na vlasti, nebi se desilo ovo sto se desilo.

Opet pljuvanje po dijaspori, koje je nista drugo nego cetnicki recept da se narod u BiH okrene protiv dijaspore, upravo iz razloga jer je dijapora snaga na koju se moze racunat, pogotovo ona u skandinavskim zemljama, i vjeruj mi sutra kad bi trebale donacije sa kupovinu tenkova, one bi bile tu. Cetnici su prosto ljubomorni na nase ljude po skandinaviji, bas zato sto su uspjesni tamo (u to se mozes uvjeriti slobodno), i ti i takvi ste odavno priocitani i vasa namjera da non stop omalozavate dijasporu, na bilo kojoj temi. Ti nemas nijedan jedini komentar na konstantne provokacije i licemjerstvo iz Srbije, nego si se odmah dohvatio dijapore. Tebi je ko kod neda na drzavu po forumu, automatski dijaporac, koji nikako ne moze biti patriota. Ovo ljigavo podmetanje takvog razmisljanja bi trebalo najstriozije sankcionisat.

Sta kazes na informacviju koja je izasla nedavno u javnosti da u sipi rade mnogi ili osumjeceni, ili vec dokazani ratni zlocvinci? Takvoj jdednoj formaciji da vjerujem. Neka hvala. Radije cu vjerovati u tzv brigadu iz Stockholma nego sipi. Vidis kako si ti upucen u rad federalne policije, i mi smo ne brini.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#114 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by JoseMujica »

najbolji recept je NATO! a sve ostalo je šuplja

prvenstveni interes BiH bi trebao biti ulazak u NATO...ja bih za ovo Miletu dao svu državnu imovinu nek se namiri prodajom, ako treba...al pustio bi on i jeftinije...nije beg cicija :lol:
stari grad Visegrad

#115 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by stari grad Visegrad »

JoseMujica wrote:najbolji recept je NATO! a sve ostalo je šuplja

prvenstveni interes BiH bi trebao biti ulazak u NATO...ja bih za ovo Miletu dao svu državnu imovinu nek se namiri prodajom, ako treba...al pustio bi on i jeftinije...nije beg cicija :lol:
Zar da nagradite genocid sa pola drzave? Boze sacuvaj,DRZAVNA IMOVINA JE SVETA!!
Daj ti svoj stan Miletu i to sto je tvoje, a drzvau i drzavnu imovinu ne diraj.
Svakako ce svi uci u Nato, i Rusija uskoro.
stari grad Visegrad

#116 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by stari grad Visegrad »

Recept za provokaciju Srbije jeste da se podigne optuznica za agresiju na RBiH pred internacionalnim sudom, odmah!!
Nacionalniid_BOSANCI

#117 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

LaBomba wrote:
muzicar_iz_parka wrote:

Evo mojih prijedloga.

Srbiji odgovor:

Nije drzava imal nista ni za vrijeme najbrutalnije agresije Srbije, pa se stvorilo nesto. Naravno da treba oruzje. Nijedan pametan narod koji je prosao ono sto je prosao bosanski sebi nebi dozvolio da ostane bez arrmije koju je stvorio iz nicega, u krvi, i sta ti sad spominjes penzionere u opvom kontekstu? Vlada koju imamo sad je upravo rezultat agresije i svega onoga sto je prosljedilo iz toga, da bi na kraju na vlast zasjeli neprijatelji BiH na jednoj strani i oni koji gledaju samo licni interes, zatim dokazani izdajnici drzavnih interesa, uglanom sav onaj sljam, a da je drzava u startu imala oruzanu silu, i patriote na vlasti, nebi se desilo ovo sto se desilo.

Opet pljuvanje po dijaspori, koje je nista drugo nego cetnicki recept da se narod u BiH okrene protiv dijaspore, upravo iz razloga jer je dijapora snaga na koju se moze racunat, pogotovo ona u skandinavskim zemljama, i vjeruj mi sutra kad bi trebale donacije sa kupovinu tenkova, one bi bile tu. Cetnici su prosto ljubomorni na nase ljude po skandinaviji, bas zato sto su uspjesni tamo (u to se mozes uvjeriti slobodno), i ti i takvi ste odavno priocitani i vasa namjera da non stop omalozavate dijasporu, na bilo kojoj temi. Ti nemas nijedan jedini komentar na konstantne provokacije i licemjerstvo iz Srbije, nego si se odmah dohvatio dijapore. Tebi je ko kod neda na drzavu po forumu, automatski dijaporac, koji nikako ne moze biti patriota. Ovo ljigavo podmetanje takvog razmisljanja bi trebalo najstriozije sankcionisat.

Sta kazes na informacviju koja je izasla nedavno u javnosti da u sipi rade mnogi ili osumjeceni, ili vec dokazani ratni zlocvinci? Takvoj jdednoj formaciji da vjerujem. Neka hvala. Radije cu vjerovati u tzv brigadu iz Stockholma nego sipi. Vidis kako si ti upucen u rad federalne policije, i mi smo ne brini
.
LaBomba, svaka cast, pravo u celo, svaka ti je zlatna :thumbup:
hepekcina

#118 Re: Imalo li recept na provokacije Srbije?

Post by hepekcina »

stari grad Visegrad wrote:
JoseMujica wrote:najbolji recept je NATO! a sve ostalo je šuplja

Zar da nagradite genocid sa pola drzave? Boze sacuvaj,DRZAVNA IMOVINA JE SVETA!!
Daj ti svoj stan Miletu i to sto je tvoje, a drzvau i drzavnu imovinu ne diraj.
Svakako ce svi uci u Nato, i Rusija uskoro.
nemamo ga šta više ti i ja nagrađivati...nagradili su ga Alija Izmetbegović i Lepi Hare u Daytonu

manite se više pjenjenja kada se priča o ovome....treba biti racionalan i ne dopustiti da još jednom dođemo u istu situaciju da nas kolju, a Senaid Memić nam prodaje oružje , Omer Behmen savjetuje da se branimo dovama, a Alija pravi svoj emirat i kao rezultat sprcani smo na 20 % teritorije ko u Zoo vrt i zadnjih 20 godina otkopavamo i brojimo mrtve i još nismo završili

Moremo se tako krmit i zaklinjat do ujutro ali đe su nam rezultati? I šta znači 5 ili 10 zgrada u odnosu na živote ljudi?
Post Reply