bas?budza wrote:ko radi i ima.
dzabalebarosenje po forumima nikome nije donelo novaca.
dzabalebarosenje po forumima nije. po parlamentima, ministarstvima, upravama jeste. za to se i placa najvise.
bas?budza wrote:ko radi i ima.
dzabalebarosenje po forumima nikome nije donelo novaca.
Nema mi gore recenice od te tipa "birali ste eto vam" .almir90 wrote:
Ovi što spominju da smo birali, pa eto de prosvijetli nas za koga ćemo sledeći put glasati, eto mijenjali smo zadnji puta, na koga je sada red da zamijenimo, da nas slijedeći baci u još veću dubiozu?
daWarashii wrote:Nema mi gore recenice od te tipa "birali ste eto vam" .almir90 wrote:
Ovi što spominju da smo birali, pa eto de prosvijetli nas za koga ćemo sledeći put glasati, eto mijenjali smo zadnji puta, na koga je sada red da zamijenimo, da nas slijedeći baci u još veću dubiozu?
To taj koji je upucuje nije birao? Il je birao one druge? Pa i oni drugi su bili na vlasti a ako nije birao onda je jos gore uradio nego da je glasao za one na vlasti .
I ja bi fakat volio da me neko prosvjetli i da me izvede na pravi put sljedece izbore, da mi kaze za koga to treba da glasam da se stanje makar malo popravi .
Warashii wrote:Nema mi gore recenice od te tipa "birali ste eto vam" .almir90 wrote:
To taj koji je upucuje nije birao? Il je birao one druge? Pa i oni drugi su bili na vlasti a ako nije birao onda je jos gore uradio nego da je glasao za one na vlasti .
I ja bi fakat volio da me neko prosvjetli i da me izvede na pravi put sljedece izbore, da mi kaze za koga to treba da glasam da se stanje makar malo popravi .
nebitno je... potpuno nebitnosvjezi_ustipak wrote:Warashii wrote:Nema mi gore recenice od te tipa "birali ste eto vam" .almir90 wrote:
jasta. fol mi glupi sto pokusavamo napraviti bolje, on pametan sto ne glasa i jos pije krv time.pa de mi reci za koga da glasam i ko ce se truditi, prosvijetli nas neuke. uzas.
sad gledam na clanku o visini plata 450 komentara, na clanku o novoj godini kao hriscanskom prazniku 888 komentara. dovoljno reci o stanju duha i prioritetima.
S punim pravom sam to napisao, i stojim iza toga.muha_sa wrote:forum@sh wrote:Gdje i s kim mi živimo, tugo moja..
Ja zemlje i govana!!
poistovjetit ove hahare sa BiH u namjanju ruku nije fino.
nema je bolje na kugli zemaljskoj, al joj hahari o glavi rade ne kontajuci da je ona--BiH-- i vece hahre prezivjela i nadzivjela.
pa valjda bi trebalo insistirati da se malo potrude i dovedu stvari u red, da sud i tuzilastvo za promjenu pocnu raditi svoj posao za koji su placeni (vidi plate medzide kreso i jurcevica...i oni su na spisku). jedino sta je gore od ovoga je apstinencija od glasanja i talasanja jer se time pristaje na ostanak ovih na vlasti. meni nije jasno kako je moguce da niko ne reaguje da direktor bolnice u livnu ima 6 milja platu a bolnica haman pred zatvaranjem. jasno mi je za sarajevo osiguranje ali za polikliniku doboj jug, dom zdravlja cazin, dom zdravlja citluk?! da mi je ovo ko ispricao ne bih vjerovao.Alfons Kauders wrote:nebitno je... potpuno nebitnosvjezi_ustipak wrote:
jasta. fol mi glupi sto pokusavamo napraviti bolje, on pametan sto ne glasa i jos pije krv time.pa de mi reci za koga da glasam i ko ce se truditi, prosvijetli nas neuke. uzas.
sad gledam na clanku o visini plata 450 komentara, na clanku o novoj godini kao hriscanskom prazniku 888 komentara. dovoljno reci o stanju duha i prioritetima.
kad su ove stvari u pitanju, sve stranke su iste... mogu nesto kenjati u predizbornoj, ali niko nikad nije uradio nista konkretno da se stvari dovedu u red
postenoforum@sh wrote:S punim pravom sam to napisao, i stojim iza toga.muha_sa wrote:forum@sh wrote:Gdje i s kim mi živimo, tugo moja..
Ja zemlje i govana!!
nema je bolje na kugli zemaljskoj, al joj hahari o glavi rade ne kontajuci da je ona--BiH-- i vece hahre prezivjela i nadzivjela.
Ljetos na protestima noge odvalio i grlo uništio!!
A kad se pojaviše studenti, ne bi mi teško pa sa njima i do OHR-a odem.
I kad malo sa distance pogledam, kome ba ?!?!?!!
Ovi sa crne liste su refleksija ove i ovakve BiH, sviđalo se to nekome ili ne. Ja volim svoju domovinu, ali da je u govnima, vala neću lagat ni umotavat!
pazi stari... ako se specijalista u toj bolnici... sestra u tom domu zdravlja... policajac na ulici... ne bune zato sto imaju sedam - osam stoja a direktor deset puta vise, zasto da se ja bunim?svjezi_ustipak wrote:pa valjda bi trebalo insistirati da se malo potrude i dovedu stvari u red, da sud i tuzilastvo za promjenu pocnu raditi svoj posao za koji su placeni (vidi plate medzide kreso i jurcevica...i oni su na spisku). jedino sta je gore od ovoga je apstinencija od glasanja i talasanja jer se time pristaje na ostanak ovih na vlasti. meni nije jasno kako je moguce da niko ne reaguje da direktor bolnice u livnu ima 6 milja platu a bolnica haman pred zatvaranjem. jasno mi je za sarajevo osiguranje ali za polikliniku doboj jug, dom zdravlja cazin, dom zdravlja citluk?! da mi je ovo ko ispricao ne bih vjerovao.Alfons Kauders wrote:nebitno je... potpuno nebitnosvjezi_ustipak wrote:
kad su ove stvari u pitanju, sve stranke su iste... mogu nesto kenjati u predizbornoj, ali niko nikad nije uradio nista konkretno da se stvari dovedu u red
Nema šanse. Moguće da je na sudu dobio.palermo wrote:Ima ovdje nelogičnih i nevjerovatnih stvari.......npr, teško je povjerovati da je ovom Glibiću ta plata.....možda je naplatio neka ranija potraživanja, možda je dobio nešto na sudu...ko zna, ali da svaki mjesec dobija 30 hiljada KM....teško za povjerovati...
jasno i sve ja to svakodnevno vidim.forum@sh wrote:S punim pravom sam to napisao, i stojim iza toga.muha_sa wrote:forum@sh wrote:Gdje i s kim mi živimo, tugo moja..
Ja zemlje i govana!!
Ljetos na protestima noge odvalio i grlo uništio!!
A kad se pojaviše studenti, ne bi mi teško pa sa njima i do OHR-a odem.
I kad malo sa distance pogledam, kome ba ?!?!?!!
Ovi sa crne liste su refleksija ove i ovakve BiH, sviđalo se to nekome ili ne. Ja volim svoju domovinu, ali da je u govnima, vala neću lagat ni umotavat!
Kao prvo, nisu lider.the_stick wrote:Sarajevo Osiguranje je lider na trzistu osiguranja u BiH. Nemam pojma ko su ljudi u upravi, ali s obzirom da na tako konkurentnom trzistu uspjevaju zadrzati lidersku poziciju, itekako zasluzuju visoka primanja.
Alfons Kauders wrote:
pazi stari... ako se specijalista u toj bolnici... sestra u tom domu zdravlja... policajac na ulici... ne bune zato sto imaju sedam - osam stoja a direktor deset puta vise, zasto da se ja bunim?
ako je njima to ok, neka fino sebi skresu plate na 4 stoje i daju sefovima 15 milja, mene fakat zaboli kurac...
ali onda nek ne kukaju kako nema para i kako jedva prezivljavaju
a u hercu i bso-u su osjetno nize plate, provjerenowebby-x wrote:Kao prvo, nisu lider.the_stick wrote:Sarajevo Osiguranje je lider na trzistu osiguranja u BiH. Nemam pojma ko su ljudi u upravi, ali s obzirom da na tako konkurentnom trzistu uspjevaju zadrzati lidersku poziciju, itekako zasluzuju visoka primanja.
Grupa "Agram", dakle Euroherz i BSO imaju više.
Sada pogledaj plaće kod lidera (Agram) i kod ovih bivših monopolista
čiji udio svake godine pada, tako da su sa 25% pali na 16% u zadnjih
10 godina. I još više će padati kada vidiš kako grabe ove "glavešine".
neka strajkuju... cim dovedu u red stanje kod sebesvjezi_ustipak wrote:Alfons Kauders wrote:
pazi stari... ako se specijalista u toj bolnici... sestra u tom domu zdravlja... policajac na ulici... ne bune zato sto imaju sedam - osam stoja a direktor deset puta vise, zasto da se ja bunim?
ako je njima to ok, neka fino sebi skresu plate na 4 stoje i daju sefovima 15 milja, mene fakat zaboli kurac...
u nekim od tih ustanova su strajkovali i trazili da se poboljsaju uslovi. i sipak, navodno nema para. nema malo sutra, ima ali za pojedine.
sa tobom se slazem za proteste. mislim da su sranje koje organizuju brkani i drugi nehljebovici da bi dosli do budzeta-najbolji primjer demir i dostasi. ipak, nisam siguran da shvatas da zelim reci da poboljsanje stanja u ovoj drzavi nije jedan korak ili ovisi samo od jedne osobe neog ovisi od velikog broja ljudi i vise koraka. tu na prvom mjestu mislim na sud i tuzilastvo, jer da su oni radili kako treba jedan broj ovih primatelja plata bi bio odavno u zatvoru. posto sankcija nema niti ce ih biti, ne vidim nikakve prepreke da neko uzima lopatom i zloupotebljava svoj polozaj maksimalno.
Naravno, kada su privatnici i paze više na novac, aAlfons Kauders wrote:ali opet imaju bolje ljude i bolje rezultate
ne mogu dovesti uposlenici sami red kod sebe, bez pomoci izvana. direktore imenuje upravni odbor, koji ne sastavljaju uposlenici nego vlast. i svi ti nivoi uprave bi se trebali kontrolisati od nekoga postenog, trebale bi slijediti sankcije za krsenje zakona. ovako sankcija nema. niti ce se tuzilastvo i sud zanimati za to niti ce neko smjeti dici glas kad zna da je sam protiv cijelog sistema.Alfons Kauders wrote:neka strajkuju... cim dovedu u red stanje kod sebesvjezi_ustipak wrote:Alfons Kauders wrote:
u nekim od tih ustanova su strajkovali i trazili da se poboljsaju uslovi. i sipak, navodno nema para. nema malo sutra, ima ali za pojedine.
sa tobom se slazem za proteste. mislim da su sranje koje organizuju brkani i drugi nehljebovici da bi dosli do budzeta-najbolji primjer demir i dostasi. ipak, nisam siguran da shvatas da zelim reci da poboljsanje stanja u ovoj drzavi nije jedan korak ili ovisi samo od jedne osobe neog ovisi od velikog broja ljudi i vise koraka. tu na prvom mjestu mislim na sud i tuzilastvo, jer da su oni radili kako treba jedan broj ovih primatelja plata bi bio odavno u zatvoru. posto sankcija nema niti ce ih biti, ne vidim nikakve prepreke da neko uzima lopatom i zloupotebljava svoj polozaj maksimalno.
ovako strajkuju radi rezova od 2, 3 ili 5%, a pojedinci u kolektivima im imaju preko pet milja mjesecno... kurca graha druze
a za te pare bi mogao dovesti jos kvalitetnijeg ljekara ili profesora iz srbije ili hrvatske, bez ikakvih problema
forum@sh wrote: A što se tiče nekih (r)evolucija, nemamo mi štofa za to. Niti ćemo, bar ne u dogledno vrijeme.