Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
- madner
#2026 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Samo naprijed, nemoj da opet svi kukaju da bi otisli da su znali. 
- tbv
#2027 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
1-Drzavu Bosnu i Hercegovinu.Adriatic wrote:tbv wrote:a za tvoju i adriaticovu zabrinutost o tome ima li ko da brani drzavu, kazem da ima, ja sam kako ti ono rece vojnonesposoban (zbog zdravstvenih razloga koji znas kako su nastali), ali sa ruksakom punih tableta sam spreman da preletim tih desetak sati koliko me djeli do prvih linija odbrane BiH...plain vanilla wrote:
Jedina "žuto-plava" zastava koju je iz svoje kancelarije mogla vidjeti Vera Sajić, jeste zastava Evropske unije.
1-Koju bolan državu? O kakvoj ti državi govoriš?
2-Pola stanovništva ne želi tu državu, jel to tebi jasno?
3-I ti bi sad ratovao protiv te polovine?
4-Jel ti jasno da ta država nije ništa više tvoja od onih koji je NEĆE?
5-I ti bi sad ratovao? Za šta, šta je cilj, država koje nema i koju ne želi pola stanovništva?
6-To je istina s kojom ne želite da se suočite.
2-Ja ne ispunjam zelje neprijateljima drzave.
3-Bi, i to sa ponosom.
4-Imam vise prava na nju od tih koji je "NEĆE", jer je postujem, volim i spreman sam za nju zivot dati.
5-Bi, cilj je pravda i smrt fasizmu.
6-Suoci se ti sa tim da i ja imam pravo na izbor, kao i ti.
- paravan
#2028 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
cuj pola drzaveAdriatic wrote:tbv wrote:a za tvoju i adriaticovu zabrinutost o tome ima li ko da brani drzavu, kazem da ima, ja sam kako ti ono rece vojnonesposoban (zbog zdravstvenih razloga koji znas kako su nastali), ali sa ruksakom punih tableta sam spreman da preletim tih desetak sati koliko me djeli do prvih linija odbrane BiH...plain vanilla wrote:
Jedina "žuto-plava" zastava koju je iz svoje kancelarije mogla vidjeti Vera Sajić, jeste zastava Evropske unije.
Koju bolan državu? O kakvoj ti državi govoriš?
Pola stanovništva ne želi tu državu, jel to tebi jasno?
I ti bi sad ratovao protiv te polovine?
Jel ti jasno da ta država nije ništa više tvoja od onih koji je NEĆE?
I ti bi sad ratovao? Za šta, šta je cilj, država koje nema i koju ne želi pola stanovništva?
To je istina s kojom ne želite da se suočite.
skraceno, i ja i moji preci su iz tog dijela BiH i nikad ne bi dopustio ni pedalj zemlje da se pokusa odvojiti!!!!
milom ili silom pa biraj
-
Nass
#2029 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Nek taj 'oruzani sukob' bude u obliku onoga sto se desilo u Jelavicevoj samoupravi, i ja odobravamAliceInChains wrote:Vojna intervencija od strane OSBIH i mozda i EUFOR-a u RS-u ne znaci automatski rat, ali spada pod "oruzani sukob". A takvu intervenciju itekako treba podrzavati, ako Dodik sjebe pravni sistem na jednom dijelu drzave.plain vanilla wrote:Ok za nekad, ali je li u ovom trenutku rat jedino rjesenje?Klodovik wrote:
Ne mogu ti odgovoriti samo sa "da" ili "ne". Nekad nije, nekad jeste. Mi ovdje imamo potpisani dogovor i okvir. Istupanje iz njega lako može postaviti rat kao jedino rješenje.
Ma jasno je da su moguce neke intervencije stranih snaga zajedno sa drzavnim organima, u smislu hapsenja, odredjenih preventivnih radnji ili nekih lokalizovanih akcija na ciljane mete i slicno. Zato ne treba koristiti rijeci rat, oruzje i slicno, vec vise nesto poput intervencije.
- madner
#2030 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Vojno redarstvena akcija 
-
michio
#2031 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Ja bi bio zadovoljan da Srbi i Hrvati priznaju da su se digli ratovati iz čista mira. Treba poći od toga.
- Adriatic
#2032 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
AliceInChains wrote:Ta "istina" je svakome jasna. Tacno, drzava ne lici na nista. Al' si majmun, ako mislis, da je svejedno, kad, cetnici ugase to malo svjetla/nade, koje za ovo nista postoji. Po mom misljenju si majmun, zato sto ne milis na prosperitet i dobrobit sopstvene djece. Ako ti je ovaj beskrajni jad bolji, onda ti ga i zelim.Adriatic wrote:
I ti bi sad ratovao? Za šta, šta je cilj, država koje nema i koju ne želi pola stanovništva?
To je istina s kojom ne želite da se suočite.
Moderator, da li je ovo dozvoljeno? Ako jeste da i ja ovoga počastim.
A dok isti ne reaguje da ti pojasnim: za ovaj beskrajni jad ste odgovorni ti i takvi kao ti koji ste glasali za ove nacionaliste pa vam sad ne odgovara rezultat.
Nemaš ti pojma s kim bi ti ratovao da do rata dođe.
Izgleda da rata nisi ni osjetio jer da jesi drugu bi priču pričao.
A jad koji želiš meni, poželi sebi.
Takvi kao ti i trebaju biti na prvim linijama.
Na žalost stradaju uglavnom oni nevini a takvi se izvuku.
- Adriatic
#2033 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Tu priču pričaj po Širokom Brijegu i Banjaluci.paravan wrote:cuj pola drzaveAdriatic wrote:
To je istina s kojom ne želite da se suočite.to je jedna drzava u kojoj ja zivim i ne bi se nikad odrekao tog dijela zemlje jer sam ja rodjen tamo, otac mi je rodjen tamo, dedo, nana, pradede i pranane...
skraceno, i ja i moji preci su iz tog dijela BiH i nikad ne bi dopustio ni pedalj zemlje da se pokusa odvojiti!!!!
milom ili silom pa biraj
A mojne sile, batina ima dva kraja.
Nestalo je topovske hrane.
- Adriatic
#2034 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Za postojanje te države treba saglasnost svih naroda.tbv wrote:1-Drzavu Bosnu i Hercegovinu.Adriatic wrote:
1-Koju bolan državu? O kakvoj ti državi govoriš?
2-Pola stanovništva ne želi tu državu, jel to tebi jasno?
3-I ti bi sad ratovao protiv te polovine?
4-Jel ti jasno da ta država nije ništa više tvoja od onih koji je NEĆE?
5-I ti bi sad ratovao? Za šta, šta je cilj, država koje nema i koju ne želi pola stanovništva?
6-To je istina s kojom ne želite da se suočite.
2-Ja ne ispunjam zelje neprijateljima drzave.
3-Bi, i to sa ponosom.
4-Imam vise prava na nju od tih koji je "NEĆE", jer je postujem, volim i spreman sam za nju zivot dati.
5-Bi, cilj je pravda i smrt fasizmu.
6-Suoci se ti sa tim da i ja imam pravo na izbor, kao i ti.
Ne mogu sastaviti dvije škole pod jedan krov a da sastave državu.
Dok god nacionalisti vladaju u državi, nje nema.
A ti ratuj ako ti se ratuje.
Očigledno, malo je bilo ratova.
- AliceInChains
#2035 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
@Adriatic
Izvinjavam se za izraz.
To ti pojasnjenje smrdi. Koga hoce ti d optuzis? Najbolje bi za ljude poput tebe bilo, da dodu demokrati ljudske bijede na vlast (dva HDZ-a), pa bi oni danas zajedno sa SNSD-om na drzavnom nivou gradili ovu drzavu u miru
A Adriatic i sl. bi se valjali u prosperitetu, uzvikavsi: "OVO JE DRZAVA"
Ti, covjece ne znas, gdje lupas. Ko su za tebe nacionalisti, de mi pojasni
Izvinjavam se za izraz.
To ti pojasnjenje smrdi. Koga hoce ti d optuzis? Najbolje bi za ljude poput tebe bilo, da dodu demokrati ljudske bijede na vlast (dva HDZ-a), pa bi oni danas zajedno sa SNSD-om na drzavnom nivou gradili ovu drzavu u miru
A Adriatic i sl. bi se valjali u prosperitetu, uzvikavsi: "OVO JE DRZAVA"
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2036 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
@Alice, jesi li ti u BiH ili vani?
- Adriatic
#2037 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Spomenuo si četnike i ustaše a šta je sa trećom stranom?AliceInChains wrote:@Adriatic
Izvinjavam se za izraz.
A Adriatic i sl. bi se valjali u prosperitetu, uzvikavsi: "OVO JE DRZAVA"![]()
Jel ti stvarno misliš da ćeš sačuvati državu birajući takođe nacionaliste ili ćeš je time podijeliti.
Čuj ko su nacionalisti???????? gdje je onaj smajli?
- AliceInChains
#2038 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Ne treba te zanimati. U slucaju politickog udara na drzavu od strane manjeg cetniteta sam za vojnu intervenciju. DZaba ti prepucavanje sa mnom.plain vanilla wrote:@Alice, jesi li ti u BiH ili vani?
- AliceInChains
#2039 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Ona treca strana je vecinski birala SDP, pa zato nije vrijedno diskutirati o manjini. Kod Srba i Hrvata se radi o vecini. Oni, koji nisu iskoristili demokratsko pravo, me ne zanimajuAdriatic wrote:Spomenuo si četnike i ustaše a šta je sa trećom stranom?AliceInChains wrote:@Adriatic
Izvinjavam se za izraz.
A Adriatic i sl. bi se valjali u prosperitetu, uzvikavsi: "OVO JE DRZAVA"![]()
Jel ti stvarno misliš da ćeš sačuvati državu birajući takođe nacionaliste ili ćeš je time podijeliti.
Čuj ko su nacionalisti???????? gdje je onaj smajli?
- plain vanilla
#2040 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Naravno da me treba zanimati, lako je tudjim mud..ma gloginje mlatitAliceInChains wrote:Ne treba te zanimati. U slucaju politickog udara na drzavu od strane manjeg cetniteta sam za vojnu intervenciju. DZaba ti prepucavanje sa mnom.plain vanilla wrote:@Alice, jesi li ti u BiH ili vani?
I jos nesto, ne prepucavam se ja s tobom..ti se mene jos na temi o Islamskoj zajednici optuzio kako pisem bljuvotine, a kad sam rekla da me citiras, onda si nestao..Niti si me citirao niti se ispricao za nepravedne optuzbe.
Toliko o tvom stilu diskutovanja ovdje.
- Adriatic
#2041 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Očigledno su za ratnu opciju uglavnom oni koji su daleko odavde.
- madner
#2042 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Jasta, ovi iz BL bas guraju u tom smjeru.
- AliceInChains
#2043 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Ma ja, zelim ja ljudima poput tebe jos tri Dodika......a bogami i jednog Covica i Fahrudoncica da upravljaju ni d od drzave u tvoje ime, posto je sve bolje od vojne intervencije. Samo mi nemojte prositi i pricati, u kakvoj gadnoj drzavi vi ziviteAdriatic wrote:Očigledno su za ratnu opciju uglavnom oni koji su daleko odavde.
Pe eS: I mirno ganjajte standarde Ruande
(Nije ovo upuceno svima
- Adriatic
#2044 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Što si ti tako neurozan?AliceInChains wrote:Ma ja, zelim ja ljudima poput tebe jos tri Dodika......a bogami i jednog Covica i Fahrudoncica da upravljaju ni d od drzave u tvoje ime, posto je sve bolje od vojne intervencije. Samo mi nemojte prositi i pricati, u kakvoj gadnoj drzavi vi ziviteAdriatic wrote:Očigledno su za ratnu opciju uglavnom oni koji su daleko odavde.
Pe eS: I mirno ganjajte standarde Ruande![]()
(Nije ovo upuceno svima, samo odredenim)
Ne možeš ratovati iz tolike udaljenosti.
Moraš doći ovdje.
- konrad
#2045 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Prvo ovo tvoje razmisljanje nema nikakve logike, niti smisla.tbv wrote:a za tvoju i adriaticovu zabrinutost o tome ima li ko da brani drzavu, kazem da ima, ja sam kako ti ono rece vojnonesposoban (zbog zdravstvenih razloga koji znas kako su nastali), ali sa ruksakom punih tableta sam spreman da preletim tih desetak sati koliko me djeli do prvih linija odbrane BiH...
Ti neces da se boris za BiH u miru time sto bi radio, placao porez i sve ostalo sto uz to ide, a dosao bi da ratujes, pa da onda opet preletis desetak sati i vratis se kuci. Mislim kakvog tog ima smisla ?
Isto tako ti bi mozda i dosao, bio par dana, ili mjesec pa onda opet u avionce, desetak sati i eto te kuci i zaboli te ona stvar za one koji ostaju, a njima bi definitivno bila unistena buducnost, a mozda i bukvalno kuca.
Prosta je cinjenica da 99% dijasporaca ne bi doslo ni na nekoliko dana, jer ruku na srce, ko je lud da iz udobnog kauca ili fotelje ide u rov i da mu tu onda komanduje neka dileja ili krimos, koji se u takvim situacijama najbolje snalaze.
Rat je za njih idealno okruzenje, sansa za profit, slavu, a i malo da se izivljavaju i zabave.
Sustina je ne pali raju bez veze. Onu raju koja nema gdje da ode. To se odnosi na sve gradjane BiH, bez razlike na nacionalnost. Nedajte da postanete topovsko meso.
Dakle da ponovim, mir je jedino rjesenje koje zadovoljava sve tri strane.
- MMM1977
#2046 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Iz ove države treba da odu Srbi iz Hrvatske (tj. da se vrate svojim kućama), kao i vehabije. Ostali, naravno, treba da ostanu i da se jasno distanciraju od svih fašističkih ideologija i da oni daju nešto državi a ne da stalno očekuju da država nešto njima da. Tako je to svugdje u svijetu, zašto bi kod nas bilo drugačije 
- Adriatic
#2047 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Hvala bogu, konačno jedan.konrad wrote:Prvo ovo tvoje razmisljanje nema nikakve logike, niti smisla.tbv wrote:a za tvoju i adriaticovu zabrinutost o tome ima li ko da brani drzavu, kazem da ima, ja sam kako ti ono rece vojnonesposoban (zbog zdravstvenih razloga koji znas kako su nastali), ali sa ruksakom punih tableta sam spreman da preletim tih desetak sati koliko me djeli do prvih linija odbrane BiH...
Ti neces da se boris za BiH u miru time sto bi radio, placao porez i sve ostalo sto uz to ide, a dosao bi da ratujes, pa da onda opet preletis desetak sati i vratis se kuci. Mislim kakvog tog ima smisla ?
Isto tako ti bi mozda i dosao, bio par dana, ili mjesec pa onda opet u avionce, desetak sati i eto te kuci i zaboli te ona stvar za one koji ostaju, a njima bi definitivno bila unistena buducnost, a mozda i bukvalno kuca.
Prosta je cinjenica da 99% dijasporaca ne bi doslo ni na nekoliko dana, jer ruku na srce, ko je lud da iz udobnog kauca ili fotelje ide u rov i da mu tu onda komanduje neka dileja ili krimos, koji se u takvim situacijama najbolje snalaze.
Rat je za njih idealno okruzenje, sansa za profit, slavu, a i malo da se izivljavaju i zabave.
Sustina je ne pali raju bez veze. Onu raju koja nema gdje da ode. To se odnosi na sve gradjane BiH, bez razlike na nacionalnost. Nedajte da postanete topovsko meso.
Dakle da ponovim, mir je jedino rjesenje koje zadovoljava sve tri strane.
- plain vanilla
#2048 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
'ta ce konrad, on je sigurno jos u BiH pa ne zna sta se ovdje desava 
- madner
#2049 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
On je samo salonski cetnik
Svaka cast, prava raja.
Svaka cast, prava raja.
- plain vanilla
#2050 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
ko je salonski cetnik? i sto?madner wrote:On je samo salonski cetnik![]()
Svaka cast, prava raja.