Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Locked
Ukosheni

#1701 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by Ukosheni »

Bosnolog wrote:Ja sam da se Federacija i Sumska preimenuje u Erceg-Sumski blentitet a da nama ostane Bosna i Hercegovina u postojecim granicama,a neka je oni zovu Erceg-Sumska zauvijek,...... Imamo kompromis mozda im buDne lakse,.......

Ako im ni to ne odgovara onda ce se suociti sa Hamdijnom naredbom :lol: :lol: :lol:,.........http://www.youtube.com/watch?v=qauiEaQn ... re=related
Enese.... ako si ti "za to" onda bolje da svi napuste poiicku scenu, bice tako :)
exliberal

#1702 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by exliberal »

Pa sludeci prema ovim raspravama nena rjesenja koje ce zadovoljit sve tri strane.
Tema postaje sve ali ne konstruktivna rasprava pa bi mogla pod kljuc :skoljka:
zavrzlama

#1703 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by zavrzlama »

sve moze stati u jedan zakljucak..

dio hrvata i ogroman broj srba u BIH se svim silama trude da dejton izmijene samo u smislu da se izmijeni ustav BIH i entiteti dobiju ustavnu kategoriju federalne jedinice ,da bi u buducnosti mogli za zelenim stolom izvrsiti secesiju od BIH,jer vojno nisu sposobni za tako nesto..posto bosnjaci i ostale probosanske snage ne zele ovakav scenario,iz frustracije ovi drugi drze BIH iu stagnaciji i zaturuju medjunacionalnu mrznju....znaci pat pozicija ALI gdje faktor vremena ne radi za rusitelje BIH...... :wink:
picek

#1704 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by picek »

slazem se..

kljuc !
osa

#1705 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by osa »

zavrzlama wrote:sve moze stati u jedan zakljucak..

dio hrvata i ogroman broj srba u BIH se svim silama trude da dejton izmijene samo u smislu da se izmijeni ustav BIH i entiteti dobiju ustavnu kategoriju federalne jedinice ,da bi u buducnosti mogli za zelenim stolom izvrsiti secesiju od BIH,jer vojno nisu sposobni za tako nesto..posto bosnjaci i ostale probosanske snage ne zele ovakav scenario,iz frustracije ovi drugi drze BIH iu stagnaciji i zaturuju medjunacionalnu mrznju....znaci pat pozicija ALI gdje faktor vremena ne radi za rusitelje BIH...... :wink:
lijepa priča pristalica bošnjačke bih, ako se u ustav unese članak o nepromjenjivosti vanjskih granica, i ako te jedinice nemaju kontinuitet teritorija, kako je moguće podijeliti zemlju...
heckler

#1706 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by heckler »

osa wrote:

lijepa priča pristalica bošnjačke bih, ako se u ustav unese članak o nepromjenjivosti vanjskih granica, i ako te jedinice nemaju kontinuitet teritorija, kako je moguće podijeliti zemlju...
Nevezano za temu ali meni nekako uvijek stvarno simpaticno kad cujem ove separatiste da koriste termin ala "Bosnjacka Bosna" :lol:

A sad nazad na temu, takodjer mi je jako simpaticno kako Osa konstantno vec postojecu situaciju prepakuje i nudi kao neki adut da se Bosnjaci privole na nedosanjani "treci". Ta dva arguemnta si ovdje ponovio brat bratu bar 40 puta.

1) Po ustavu nemaju ni kantoni ni entiteti pravo na odcjepljenje. Kako to mislis podebljati u ustavu tacno? Staviti klauzulu ili amandan "e sad stvarno mislimo to". Ili "tri cetiri sad". Ili mozda "casna pionirska"?

2) Diskontinuitet teritorija nudis? A ziv ti meni bio to je kao kompromisni prijedlog sa vase strane ali nikako da dokucim od cega je to ustvari komprimis? Na cemu to popustas tacno? Cega ces nas postediti tom velikodusnom ponudom? Vojne akcije do probijanja koridora do Kreseva i Kiseljaka? Sta to novo nudis u odnosu na postojecu situaciju vec postojeceg "teritorijalnog diskontinuiteta"?
luckypot

#1707 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by luckypot »

osa wrote:

evo ja predlažem hercegbosnu s diskontinuitetom teritorija, naravno da tu udje i srednja bosna i zenica pa eto i sarajevo...a nek tuzla kanton i bihać budu dio rs-a, eto i diskontinuiteta i vanjskih granica
luckypot

#1708 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by luckypot »

heckler wrote:
osa wrote:

Nevezano za temu ali meni nekako uvijek stvarno simpaticno kad cujem ove separatiste da koriste termin ala "Bosnjacka Bosna" :lol:

A sad nazad na temu, takodjer mi je jako simpaticno kako Osa konstantno vec postojecu situaciju prepakuje i nudi kao neki adut da se Bosnjaci privole na nedosanjani "treci". Ta dva arguemnta si ovdje ponovio brat bratu bar 40 puta.

1) Po ustavu nemaju ni kantoni ni entiteti pravo na odcjepljenje. Kako to mislis podebljati u ustavu tacno? Staviti klauzulu ili amandan "e sad stvarno mislimo to". Ili "tri cetiri sad". Ili mozda "casna pionirska"?

2) Diskontinuitet teritorija nudis? A ziv ti meni bio to je kao kompromisni prijedlog sa vase strane ali nikako da dokucim od cega je to ustvari komprimis? Na cemu to popustas tacno? Cega ces nas postediti tom velikodusnom ponudom? Vojne akcije do probijanja koridora do Kreseva i Kiseljaka? Sta to novo nudis u odnosu na postojecu situaciju vec postojeceg "teritorijalnog diskontinuiteta"?
pa nemaju i pobornici trećeg ni branioci drugog entiteta šta ponuditi bošnjacima - nemaju se čime cjenkati
mO k3

#1709 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by mO k3 »

luckypot wrote:
pa nemaju i pobornici trećeg ni branioci drugog entiteta šta ponuditi bošnjacima - nemaju se čime cjenkati
oni zele maksimalno sve ,ali da ne ustupe nista bosnjacima...
luckypot

#1710 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by luckypot »

japijem wrote:tuzla, zenica, sarajevo povezani teritorijalnim kontinuitetom s bihaćom, to je jedina opcija koja dugoročno, garantira razvoj bošnjačkog naroda, sve ostalo će biti patnja, političko i ekonomsko stagniranje i propadanje.
ma hajde :lol: što ljepoto baš nam je ovako lijepo
luckypot

#1711 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by luckypot »

japijem wrote:
luckypot wrote:
japijem wrote:tuzla, zenica, sarajevo povezani teritorijalnim kontinuitetom s bihaćom, to je jedina opcija koja dugoročno, garantira razvoj bošnjačkog naroda, sve ostalo će biti patnja, političko i ekonomsko stagniranje i propadanje.
ma hajde :lol: što ljepoto baš nam je ovako lijepo
možda nekom i jest, uvijek je nekom lijepo.
ako tebi nije, ima brate novi zeland ili bar hrvatska, eto imaš pasoš, vidiš da nema od bosne ništa, stagnacija propadanje, bježi spašavaj sebe :D
AliceInChains

#1712 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by AliceInChains »

heckler wrote:
osa wrote:

Ma lukavi su, u P.M. :mrgreen: Sve bi oni posteno podijelili, a kad ih pitas, koju korist bi Bosnjaci imali od treceg, ili, sta bi im se uzvratilo, oni: Bosnjaci, tako ste destruktivni Jel`vam tako izgleda tolerancija. Ljudi sa pravom brane manji blentitet, jer nece da zive u Bosnjackoj BIH" :mrgreen:

I ja sam za to, da se ova blentava diskusija zakljuca, jer se uvjek dode na isto: ´"Sta nam to vi Bosnjaci nudite, da mi privolimo BIH?" :mrgreen:

Ma znate, nije nam ni toliko vazno, dali vi volite BIH, ili ne. Iz tog razloga Bosnjaci nisu primorni, da pristanu na vase maksimalisticke ideje. :mrgreen:
luckypot

#1713 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by luckypot »

japijem wrote:
luckypot wrote:
japijem wrote:
ako tebi nije, ima brate novi zeland ili bar hrvatska, eto imaš pasoš, vidiš da nema od bosne ništa, stagnacija propadanje, bježi spašavaj sebe :D
nije, samo nisam navikao slušati druge a pogotovo kad su moji interesi u pitanju, a bogami nismo slušali druge ni 92. pa smo opstali, a sad nam ekipa koja se klela u jugu( tu mislim na naše sunarodnjake bošnjak) i vjerovala komšijama srbima, pokušava, naravno iz dijaspore( kako samo tamo završiše, kraj tolike pameti i hrabrosti), objasniti da bi trebali ponovo tako, e sad , tko je pametan a tko naivan vidjet ćemo.

:D jest mi ova priča nešto poznata...
AliceInChains

#1714 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by AliceInChains »

japijem wrote:
luckypot wrote:
japijem wrote:
nije, samo nisam navikao slušati druge a pogotovo kad su moji interesi u pitanju, a bogami nismo slušali druge ni 92. pa smo opstali, a sad nam ekipa koja se klela u jugu( tu mislim na naše sunarodnjake bošnjak) i vjerovala komšijama srbima, pokušava, naravno iz dijaspore( kako samo tamo završiše, kraj tolike pameti i hrabrosti), objasniti da bi trebali ponovo tako, e sad , tko je pametan a tko naivan vidjet ćemo.
OK, prije nego sto nastavis sa prepucavanjem, zasta si ti uopste? Rijesenje?
luckypot

#1715 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by luckypot »

ma nije on nizašta nego trol obični - svima im ista priča već dosadno
AliceInChains

#1716 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by AliceInChains »

luckypot wrote:ma nije on nizašta nego trol obični - svima im ista priča već dosadno
Tko? :mrgreen: Pametni ovi Hrvosnjaci :mrgreen:
AliceInChains

#1717 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by AliceInChains »

Jaaahahahaha :lol: Bio malo svratio na Poskok. Pogledajte malo komentare ovih gerilaca :mrgreen:

http://--- NO LINKS ---/index.php?option ... Itemid=401

Valjda ovaj "japijem" i sl. ocekuju isti "konstruktivni" razgovor :mrgreen: A kultura im je na nivou........razumljivo, da se vecina Hrvata iz Hrvatske distanciraju od ovih kretencina :mrgreen:

Lijepa ova tvorevina, ha? :bih:
Agic Nurija

#1718 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by Agic Nurija »

Ima samo jedna Bosna i samo jedan je bosanski narod.

A kad je riječ o "zadovoljavanju svih strana u Bosni", zašto ne bi bilo "zadovoljavanja bosanske strane" od "onih iz prikrajka" s onu stranu Drine, Save, Une....Zar je to tako teško bilo razumiti i shvatiti kroz vijekove bosanske srednjovijekovne historije samobitnosti i samostalnosti, ako ne ranije, a ono barem poslije odlaska "mrskih Osmanlija sa Balkana".....!? I zar nisu ponovo i ko zna po koji puit polomili zube uporavo oni koji su mislili da je Bosna zalogaj neki....za samo jednokratno (sa)žvaka(va)nje.....
nosara

#1719 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by nosara »

AliceInChains wrote:Jaaahahahaha :lol: Bio malo svratio na Poskok. Pogledajte malo komentare ovih gerilaca :mrgreen:

Valjda ovaj "japijem" i sl. ocekuju isti "konstruktivni" razgovor :mrgreen: A kultura im je na nivou........razumljivo, da se vecina Hrvata iz Hrvatske distanciraju od ovih kretencina :mrgreen:

Koliko upratih, japijem je abdicevac, sta god to bilo...
stari grad Visegrad

#1720 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by stari grad Visegrad »

Agic Nurija wrote:Ima samo jedna Bosna i samo jedan je bosanski narod.

A kad je riječ o "zadovoljavanju svih strana u Bosni", zašto ne bi bilo "zadovoljavanja bosanske strane" od "onih iz prikrajka" s onu stranu Drine, Save, Une....Zar je to tako teško bilo razumiti i shvatiti kroz vijekove bosanske srednjovijekovne historije samobitnosti i samostalnosti, ako ne ranije, a ono barem poslije odlaska "mrskih Osmanlija sa Balkana".....!? I zar nisu ponovo i ko zna po koji puit polomili zube uporavo oni koji su mislili da je Bosna zalogaj neki....za samo jednokratno (sa)žvaka(va)nje.....
Otvori novu temu: kako zadovoljiti Bosance.
Ja kao Bosanac sam ugrozen.
AliceInChains

#1721 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by AliceInChains »

nosara wrote:
AliceInChains wrote:Jaaahahahaha :lol: Bio malo svratio na Poskok. Pogledajte malo komentare ovih gerilaca :mrgreen:

Koliko upratih, japijem je abdicevac, sta god to bilo...
Pa sto mu se onda radije zivi zajedno sa Karlovcanima nego sa Banja Luckim Srbima u jednoj regiji, kad mu je Abdic bio za saveznistvo sa Srbijom i Crnom Gorom? :mrgreen:

Ma znam ja, pravi Abdicevac....ponosan, sto je roden u Zagrebu....on gleda na svoje interese. Hebe mu se za drzavu i ostale drzavljane. Nego, nek japijem rekne tamo Karlovackim Hrvatima, da je ponosan Bosnjak/Bosanac(ako se ne stidi svog porijekla) i nek mi onda odgovori, kako ga ljudi tamo postuju :razz: Lako se prilagodavati i prikrivati svoj identitet. Vidis, da Abdicevac pise i na Hrvatski....kako ga nece postovati? :lol:
slobodni armirach

#1722 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by slobodni armirach »

Kalauz na temu!
bogumil-8

#1723 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by bogumil-8 »

Prije nego se tema (eventualno) zaključa da odgovorim na pitanje iz naslova: Ima rješenje za "sve tri strane" - PLATFORMA SDP-a - nikako ne pristajati da nas u BiH dijele ( ni domaći ni strani zagovornici podjela) na tri dijela ni po kakvom osnovu. Svi smo jedno - LJUDI! Moramo, hoćemo i možemo zajedno ( i u dobru i u zlu).
bogumil-8

#1724 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by bogumil-8 »

Zato sam ti i napisao ( na drugoj temi) "onda šuti" ( nije politika za tvoju pamet).
luckypot

#1725 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?

Post by luckypot »

japijem wrote:
bogumil-8 wrote:Zato sam ti i napisao ( na drugoj temi) "onda šuti" ( nije politika za tvoju pamet).
politiku kakvu ti zastupaš imali smo 45 godina, njene rezultate znamo, ovu koju ja zastupam nismo ni probali, tako da o rezultatima, možemo samo nagađati, da li bi bili lošiji od rezultata politike koju ti zastupaš, to je veliko pitanje, ja mislim da ne bi, naime bolje rezultate od te politike nije teško imati, jer su dno-dna.
ne prihvata se prijedlog, ostao si u nevjerovatnoj manjini - sve što dalje napišeš ima efekat nula..
Locked