Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
-
picek
#1401 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
ne kenjaj komrad..
- Komrad
#1402 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Nije li tako ....picek wrote:ne kenjaj komrad..
I sad ispada da su svi budale sto su se vratili ... kao njihova djeca mogu uciti u srpskim je*enim skolama a tvoja ne mogu kao tvoja su neki posebni bosnjaci od onih koji po desetak kilometara pjesace do skole ...
e njihovi roditelji i ta djeca su prave patriote ove zemlje smradu jedan...
nema unistenja RS-a dok se bosnjaci tamo ne pocnu vracati ... jebo natalitet u sarajevu ako ga nema u zvorniku, srebrenici, bratuncu,zepi ...
to je sve alijna greska sto su se ljudi vracali jedna po jedna porodica ..
da se pristupilo drugacije .. da se odjednom u jedno selo ili grad vratilo po 2- 3 000 porodica danas bi drugacija prica bila ...
ali taj povratak nije odgovarao ni Aliji ... jer je stvarao avliju i zelio sto vise bosnjaka od tuzle do sarajeva a nije ni odgovoarao smradovima poput tebe koji trube patriotizmom a nece da se vrate
- Bosnolog
#1403 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Bosnjaci ako misle da prezive i opstani moraju biti naoruzani dugim cijevima preporuceno sa optikom i masovno biti clanovi lovackih udruzenja http://www.youtube.com/watch?v=eoEGFNeu ... re=related jer im je to preduslov odbrane i opstanak onaj ko nema to u kuci nema ni kuce niti familije jer je nema cime zastiti i odbraniti,...Komrad wrote:bosnjacima rat nije bio potreban ni 1992 ko nas pita? ne vjerujem da ce srbi i hrvati sjediti i cekati da mi ovladamo citavom BiH kao sto nisu sjedili ni 1992...Bosnolog wrote:
Sada ima taj procenat,cemu vezivanje procente Bosnjka sa ratom???,Bosnjacima nece bii potrban rat2030 nece imati potrebe da se ubjeduju razni Dodici i Covici,snagom 2/3 vecine ce se moci prurediti i organizovati BiH po mjeri gradanina i covjeka,....Dvije decenije se zagovara etnoklerotorovsko uredenje i cuvaju rezultti rata,agresije i genocida,treba se naredne dvije decenije okrenuti sebi i raditi ono sto sam vec gore predlozio,Dosta je bilo multi kulti ubjedivanja sa etnoklerofasistickim ideolozima,......
i bosnjaka ovdje moze biti i 80% srba je opet vise
Bosnajka u federaciji ima 80% pa opet ne vladaju citavom federacijom
Da su Bosnjaci imali oruzje u svojim kucama na sigurnom 1992 ne bi ih iz kuce u pidzamama odvodile njihove komsije masovno u konc logore i masovne grobnice a kceri i supruge silovali ti pijani smrdljici dvonogi bolesnici,.....Hajduckopljackarski mentalni sklop sprema se nekoliko decenija za nove pljackarske ratove,ostri kame i ceka momenat da nad svakom generacijom ponovi ocevu i djedovu skolu istrebljenja poturica kako su ih vaspitali,sto nastavljaju danas a to ce ciniti i sutra,.....Za to vrijeme Bosjo se kucio uzdizao svou familiju i imetak stvarao koji nije imao cime da odbrani jer mu je uvijek neko drugi krojio sudbinu i oduzimao pravo da se naoruza a on naivno vjerovao komsijama koji su mu spremali biolosko istrebljenje po ko zna koji put,.....NIje bez razloga sto Dodik i drugi velikosrpski promotori velikosrbizma zagovaraju demilitarizaciju BiH da bi lakse dovrsili svoje bolesne nakane lakseg bioloskog istrebljenja nad golorukim komsijama,....
Dzaba sva bogastva svijeta ako ga nema s cime odbraniti i zastititi,......Srbija je kroz svoju militantnu historiju uvijek bila hajducko pljackarsko fasisoidna i otmala komsijama zemlju,imetak i progonila ih ideologijom krvi i teritorija.Analizirajmo sve dosadasnje ratove u regionu posljdnjih dvije stotine godina od prvog srpskog ustanka,balkanskih ratova,pa do posljednjeg sve i jedan je zapocela Servija osim drugog svijetskog rata,......Ona ce to uciniti opet kada se na geopolitickoj sceni svore preduslovi za nove velikosrpsko hajducko pljackarske pohode,.....Oni vec uveliko truju svoje nove generacije lazima i guslaju bolesne parole velicanja i cuvanja ratnih zlikovaca.
Od njih ces se jedino zastiti ako ih imas cime docekati,ako si organizovan i svijestan ko su i s kim imas posla i sto su spremni uraditi,........Evo ti novog narastaja koji ce za koju deceniju ponoviti isto zlo ako im se karte poklope,.......http://www.youtube.com/watch?v=u6SMiDa2S7E
- Bosnolog
- Komrad
#1405 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Apsolutno tacno ovo sto pises... ali bosnjaci nisu bili organizovani tada dzaba sto ih je veci broj bio nego srba u mnogim opstinama ali valjda se nesto naucilo iz tog rataBosnolog wrote:Bosnjaci ako misle da prezive i opstani moraju biti naoruzani dugim cijevima preporuceno sa optikom i masovno biti clanovi lovackih udruzenja http://www.youtube.com/watch?v=eoEGFNeu ... re=related jer im je to preduslov odbrane i opstanak onaj ko nema to u kuci nema ni kuce niti familije jer je nema cime zastiti i odbraniti,...Komrad wrote:bosnjacima rat nije bio potreban ni 1992 ko nas pita? ne vjerujem da ce srbi i hrvati sjediti i cekati da mi ovladamo citavom BiH kao sto nisu sjedili ni 1992...Bosnolog wrote:
Sada ima taj procenat,cemu vezivanje procente Bosnjka sa ratom???,Bosnjacima nece bii potrban rat2030 nece imati potrebe da se ubjeduju razni Dodici i Covici,snagom 2/3 vecine ce se moci prurediti i organizovati BiH po mjeri gradanina i covjeka,....Dvije decenije se zagovara etnoklerotorovsko uredenje i cuvaju rezultti rata,agresije i genocida,treba se naredne dvije decenije okrenuti sebi i raditi ono sto sam vec gore predlozio,Dosta je bilo multi kulti ubjedivanja sa etnoklerofasistickim ideolozima,......
i bosnjaka ovdje moze biti i 80% srba je opet vise
Bosnajka u federaciji ima 80% pa opet ne vladaju citavom federacijom
Da su Bosnjaci imali oruzje u svojim kucama na sigurnom 1992 ne bi ih iz kuce u pidzamama odvodile njihove komsije masovno u konc logore i masovne grobnice a kceri i supruge silovali ti pijani smrdljici dvonogi bolesnici,.....Hajduckopljackarski mentalni sklop sprema se nekoliko decenija za nove pljackarske ratove,ostri kame i ceka momenat da nad svakom generacijom ponovi ocevu i djedovu skolu istrebljenja poturica kako su ih vaspitali,sto nastavljaju danas a to ce ciniti i sutra,.....Za to vrijeme Bosjo se kucio uzdizao svou familiju i imetak stvarao koji nije imao cime da odbrani jer mu je uvijek neko drugi krojio sudbinu i oduzimao pravo da se naoruza a on naivno vjerovao komsijama koji su mu spremali biolosko istrebljenje po ko zna koji put,.....NIje bez razloga sto Dodik i drugi velikosrpski promotori velikosrbizma zagovaraju demilitarizaciju BiH da bi lakse dovrsili svoje bolesne nakane lakseg bioloskog istrebljenja nad golorukim komsijama,....![]()
Dzaba sva bogastva svijeta ako ga nema s cime odbraniti i zastititi,......Srbija je kroz svoju militantnu historiju uvijek bila hajducko pljackarsko fasisoidna i otmala komsijama zemlju,imetak i progonila ih ideologijom krvi i teritorija.Analizirajmo sve dosadasnje ratove u regionu posljdnjih dvije stotine godina od prvog srpskog ustanka,balkanskih ratova,pa do posljednjeg sve i jedan je zapocela Servija osim drugog svijetskog rata,......Ona ce to uciniti opet kada se na geopolitickoj sceni svore preduslovi za nove velikosrpsko hajducko pljackarske pohode,.....Oni vec uveliko truju svoje nove generacije lazima i guslaju bolesne parole velicanja i cuvanja ratnih zlikovaca.
Od njih ces se jedino zastiti ako ih imas cime docekati,ako si organizovan i svijestan ko su i s kim imas posla i sto su spremni uraditi,........Evo ti novog narastaja koji ce za koju deceniju ponoviti isto zlo ako im se karte poklope,.......http://www.youtube.com/watch?v=u6SMiDa2S7E
-
picek
#1406 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
u pc su se vratili samo oni koji nisu imali drugog izbora.Komrad wrote: ....
I sad ispada da su svi budale sto su se vratili ... kao njihova djeca mogu uciti u srpskim je*enim skolama a tvoja ne mogu kao tvoja su neki posebni bosnjaci od onih koji po desetak kilometara pjesace do skole ...
e njihovi roditelji i ta djeca su prave patriote ove zemlje smradu jedan...
nema unistenja RS-a dok se bosnjaci tamo ne pocnu vracati ... jebo natalitet u sarajevu ako ga nema u zvorniku, srebrenici, bratuncu,zepi ...
to je sve alijna greska sto su se ljudi vracali jedna po jedna porodica ..
da se pristupilo drugacije .. da se odjednom u jedno selo ili grad vratilo po 2- 3 000 porodica danas bi drugacija prica bila ...
ali taj povratak nije odgovarao ni Aliji ... jer je stvarao avliju i zelio sto vise bosnjaka od tuzle do sarajeva a nije ni odgovoarao smradovima poput tebe koji trube patriotizmom a nece da se vrate
ponajprije zbog financijske prirode.
hvala bogu, ja sam financijski vise nego dobro situiran.
kupio sam zemlju i pravim kucu u federaciji.
u pc imam familijsku kucu (koju sam potpuno renovirao i opremio ) i dvadesetak duluma zemlje.
to nikad necu prodati.
ebem zenu koliko mogu, i to je dovoljno patriotizma od menee
imam dvoje djece, i planiram abd jos dvoje.
vise u ovom momentu ne mogu.
ahh,, da,,
imam nesto gvozda zamotano i spremljeno, za zlu netrebalo.
ostalo samo cekam,, pa ako bude ovo ili ono,, nadam se samo zbog djece da ce biti ovo !
- Komrad
#1407 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
ma ja ba .... ko je*e sirotinju .... oni nemaju kud a ti et kao nimas ... kako te nije stid ovo napisati ...picek wrote:
u pc su se vratili samo oni koji nisu imali drugog izbora.
ponajprije zbog financijske prirode.
hvala bogu, ja sam financijski vise nego dobro situiran.
kupio sam zemlju i pravim kucu u federaciji.
u pc imam familijsku kucu (koju sam potpuno renovirao i opremio ) i dvadesetak duluma zemlje.
to nikad necu prodati.
ebem zenu koliko mogu, i to je dovoljno patriotizma od menee![]()
![]()
imam dvoje djece, i planiram abd jos dvoje.
vise u ovom momentu ne mogu.
ahh,, da,,
imam nesto gvozda zamotano i spremljeno, za zlu netrebalo.
ostalo samo cekam,, pa ako bude ovo ili ono,, nadam se samo zbog djece da ce biti ovo !
ti su lljudi heroji u kakvim uslovima zive HEROJI ... zlatni ljiljani, gazije ...
a takvi ko ti su najveci smradovi
a sto se tice tvoje kuce u federaciji govori jasno o tvom povratku i patriotizmu ...
a to sto je*es svoju zenu nije patriotizam nego duznost:) bolje i ti nego neko drugi
- Komrad
#1408 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
i vise bi i bosni i bosnjacima pomogao da se ta tvoja djeca radaju i skoluju tamo ...
al naravno .. jedva si se rijesio sela... valja opet nazad .. pa nisi lud jel de?
al naravno .. jedva si se rijesio sela... valja opet nazad .. pa nisi lud jel de?
-
picek
#1409 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
nisi shvatio srz moga 'patriotizma'.
ps.
ja ne znam nijednog bosnjaka u pc koji ne bi povukao djecu odatle da je imao financijske mogucnosti.
ps2.
dali sam sa sela?
moglo bi se reci da jesam.
od grada samo par kilometara,, ali je selo.
moji nisu imali krave (bavili se gradjnjom gradjevinskog materijala.. cigli, armature.. itd. ) zaposljavali dvadesetak radnika. ali nase komsije su imali i krave i ovce.
divno djetinjstvo.
volio bih uzgajati svoju djecu u takvoj okolini kad bih mogao..
nazalost. provodim sate na ebenom kompjuteru.
to mi je posao..
ps.
ja ne znam nijednog bosnjaka u pc koji ne bi povukao djecu odatle da je imao financijske mogucnosti.
ps2.
dali sam sa sela?
moglo bi se reci da jesam.
od grada samo par kilometara,, ali je selo.
moji nisu imali krave (bavili se gradjnjom gradjevinskog materijala.. cigli, armature.. itd. ) zaposljavali dvadesetak radnika. ali nase komsije su imali i krave i ovce.
divno djetinjstvo.
volio bih uzgajati svoju djecu u takvoj okolini kad bih mogao..
nazalost. provodim sate na ebenom kompjuteru.
to mi je posao..
Last edited by picek on 12/11/2010 18:24, edited 1 time in total.
- Komrad
#1410 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
pa toliko o patriotizmu ...picek wrote:nisi shvatio srz moga 'patriotizma'.
ps.
- Bosnolog
#1411 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Komrad wrote:
Apsolutno tacno ovo sto pises... ali bosnjaci nisu bili organizovani tada dzaba sto ih je veci broj bio nego srba u mnogim opstinama ali valjda se nesto naucilo iz tog rata
Najbolje se nauci skola koja se najskuplje plati,..........ne postoji skuplja skola od prezivjelog genocida,a genocid nisu nacinili marsovci niti trecekontinentalni uljezi vec prve komsije uz pomoc velikosrpskih akademskih i duhovnocrkvenih promotora i njihove matice,cija ideologija velikosrpske otimacine datira jos iz vremena Nacartanija,..........
- Komrad
#1412 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
vidi .. ovako gledam stvari mozda nisam upravu daj boze da nisam....Bosnolog wrote:Komrad wrote:
Apsolutno tacno ovo sto pises... ali bosnjaci nisu bili organizovani tada dzaba sto ih je veci broj bio nego srba u mnogim opstinama ali valjda se nesto naucilo iz tog rata
Najbolje se nauci skola koja se najskuplje plati,..........ne postoji skuplja skola od prezivjelog genocida,a genocid nisu nacinili marsovci niti trecekontinentalni uljezi vec prve komsije uz pomoc velikosrpskih akademskih i duhovnocrkvenih promotora i njihove matice,cija ideologija velikosrpske otimacine datira jos iz vremena Nacartanija,..........
Srbi u BiH htjeli mi priznat ili ne imaju skoro etnicki cistu teritorju na kojoj bosnjaci i drugi ne srbi nemaju tendenciju povratka i razvijanja zivota nego napraotiv iz tog dijela bjeze i srbi a kamo li drugi ... sto ce reci da ce taj teritorij i u narednim godinama i decenijama biti demografsko srpski ....
Kada bi bosnjaka bilo 60% recimo u federaciji u htjeli da nametnu ukidanje RS.a ovi ce proglasiti nezavisntost
i mi cemo biti tada u situaciji da prvi pocnemo tj. da napadnemo RS i sprijecimo recesiju
Oni ce se kod svijeta braniti kako nece u muslimansku drzavu i svijet ce postupiti gore nego 1992 jer islamofobija se siri svake godine sve vise i vise i mislim da ce BiH zavrsiti kao palestina sa srednjom bosnom i odvojenom krajinom od sarajeva jer ne vjerujem da ce i hrvati htjeti ostati u takvoj drzavi
daj boze da se varam al na to mi mirise
-
hercegovac_pravi
#1413 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Anliza ti i nije baš najbolja jer generalnim stavovima i zaključcima pokušavaš sakriti činjenično stanje.lupp wrote:Rekao sam da necu komentirat i ulaziti u diskuzije o Komsicu ali ovu racunicu jednostavno moram analizirathercegovac_pravi wrote: I ponovo "pričuvni dočetnik" is Siska svira nekoj stvari o stvarima o kojima veze nema...
Predizborno usaglašavanje političke platforme Dodika i Čovića je svima poznat stvar. Kao dio te platforme donešen je zaključak da Srbi koji trenutno žive u federaciji glasaju za predsjedničkog kandidata iz HDZ-a. Dakle, prema tvome uvrnutom pomanju realnosti, uredu je kada "drugi" glasaju za HDZ kanditata ali nije uredu kada "drugi" glasaju za SDP kanditata.Ili po tvome fašističkom shvatanju demokratije SDP onda ne bi trebao da kandiduje svog kanditata niti na jednu funkciju jer opet po tvome nacističkom shvatanju sve pozicije trebaju biti rezervisane za pripadnike nekog od konstitutivnih naroda. Ili je, opet po tvome "mišljenju", uredu da SDP postavlja kandidate ali uslov mora biti da ti kanditati ne mogu biti Hrvati? Zašto bi onda mogli biti Bošnjaci ili Srbi?
Vodeći se tvojom licimjernom logikom, onda bi nacionalne stranke morale postati ekskluzivitet BH demokratije s tim da SDP ili bilo koja druga građanska opcija može postojati ali samo pod uslovom da ne izlazi na izbore? Ili ne daj bože da pobjedi na tim izborimaLudi ste svega mi.... i treba vam pomoć.
A sad da se nadovežem na tvoj upit "ko je glasao za Komšića?"
Pa da krenemo od činjenica.
U BiH trenutno živi oko 410,000 Hrvata. Od toga u ZHK živi oko 65,000 Hrvata, u HNK-u oko 80,000 Hrvata. Tako dolazimo do cifre od 145,000 Hrvata. Gdje žive ostali Hrvati? Da nije možda da me želiš ubjediti da u srednjoj Bosni postoje dva tri Hrvatska Las Vegasa u kojima živi 265,000 Hrvata? Koliko ste pametni ne bi me nimalo začudiulo da takvo nešto i pokušate reći.
Dakle, ako pogledamo izborni "uspjeh" HDZ kandidata po ostalim mjestima gdje živi većina Hrvatskog naroda u BiH ( a to ni ukom slučaju nije zapadna hercegovina) a HDZ nije prešao ni izborni cenzus onda se postavlja neminovno pitanje: Ko ovdje posjeduje legitimitet, Komšić ili Krišto?
Dalje, ukoliko su Srbi glasali za Krišto a Bošnjaci glasali za Komšića, po čemu bi Krišto imala legitimitet na koji se ti i takvi kao ti danas pozivate? Jel možda po tom što joj je Dodik izdao sertifikat "vaistinu Hrvat"? Smiješni ste i ogavni sa svojom glupavom fašističkom demagogijom koju bi i dijete od 5 godina starosti samo malo prožvakalo i ispljnulo.
Dakle o tocnom broju Hrvata i ostalih naroda u BiH cemo iduce godine znati vise ali neka bude 410,000.
Imamo sljedece rezultate:
1-KOMŠIĆ ŽELJKO - SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 337065 60,61
2-KRIŠTO BORJANA - HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE 109758 19,74
3-RAGUŽ MARTIN - HRVATSKA KOALICIJA HDZ 1990 - HSP BIH 60266 10,84
4-IVANKOVIĆ-LIJANOVIĆ JERKO - NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK 45397 8,16
5-GALIĆ PERO - GALIĆ PERO - NEOVISNI KANDIDAT 1581 0,28
6-KUTLE MILE - KUTLE MILE - NEOVISNI KANDIDAT 1069 0,19
7-GALIĆ FERDO - GALIĆ FERDO - NEOVISNI KANDIDAT 975 0,18
Kandidati iz dva HDZ-a te Lijanovic imaju skupa 215421 glasaca. Uz izlaznost od nesto vise od 54%, na 410000 ljudi to ispada da vise od 210000 Hrvata nije glasalo za Komsica. U ovoj racunici nisam oduzeo djecu koja nemaju pravo izbora od broja sveukupnog Hrvatskog stanovnistva u BiH ali je ipak prilicno jasno da tvoja racunica i ono sto bi ti htio da podkrijepis sa njom nikako ne idu jedno s drugim. Pa ti pricaj drugima "koliko su pametni".. Takodjer nema sa moje strane fasistickih izjava nego se samo koristim brojkama da ti odma uskratim glavni argument zasto nisam upravu.
Kao prvo, gledajući rezultate izbornih jedinica sasvim je jasno da je za Lijanovića glasao veliki broj Bošnjaka srednje Bosne. To je prva greška koju uvjek pravite. O procentu Linjanovićevih bošnjačkih glasova odluči sam.
Hajdemo sada dalje. Odkud ti ideja da je izlaznost Hrvata van ZHK-a bila 54%. Otkuda znaš da npr u Tuzli hrvatska izlaznost nije bila 90% a Bošnjačka 40%? Vidiš koliko je vaša priča šuplja.
Ovo iznad sam naveo samo generalno da bi objasnio koliko je generalizacija opasna stvar.
A sada možemo razgovarati o konkretnim stvarima i uzeću samo najbanalnije primjere.
Broj Hrvata po pojedinim opštinama (brojeve ću zaokružiti radi lakšeg iznošenja informacija).
Tuzla - 32,000
Zenica - 10,000
Sarajevo - 17,000
itd..itd..
I ovako možemo listati do najmanje izborne jedinice.
E sada pogledaj izborne rezultate HDZ-ova u ovim izbornim jedinicama. Kakav je izborni rezlutat HDZ-ova u ovim izbornim jedinicama (ovo je samo primjer jer mi je mrsko listati svaku opštinu individualno). Da se ne bi mučio i tražio, izborni uspjeh te dvije "hrvatske" stranke je nikakav. I o kakvom legalitetu onda ti želiš raspravljati kad toliki broj Hrvata samo u ove nekolike opštine nije glasao za HDZ-ove kandidate? Lijanovića ponovo isključujem iz ove rasprave zbog velikog broja Bošnjačkih glasova.
Dalje, u tvome postu ne vidim ništa "fašističko", jednostavno ti iznosiš činjenice onako kako tebi odgovaraju mada su daleko od istine. Međutim to ih ne čini fašističkim ni u kome smislu ali ih čini neprincipjalnim jer zapadno-herecgovački obrazac pokušavaš preslikati na kompletnu BiH što je sizifov posao.
isto tako nisam primjetio da si se osvrnuo na ostatak pitanja iz mog prijašnjeg posta koja su vezana za legalitet pa da ponovim.
Dakle?Dalje, ukoliko su Srbi glasali za Krišto a Bošnjaci glasali za Komšića, po čemu bi Krišto imala legitimitet na koji se ti i takvi kao ti danas pozivate?
.
-
hercegovac_pravi
#1414 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Komrad wrote:vidi .. ovako gledam stvari mozda nisam upravu daj boze da nisam....Bosnolog wrote:Komrad wrote:
Srbi u BiH htjeli mi priznat ili ne imaju skoro etnicki cistu teritorju na kojoj bosnjaci i drugi ne srbi nemaju tendenciju povratka i razvijanja zivota nego napraotiv iz tog dijela bjeze i srbi a kamo li drugi ... sto ce reci da ce taj teritorij i u narednim godinama i decenijama biti demografsko srpski ....
Kada bi bosnjaka bilo 60% recimo u federaciji u htjeli da nametnu ukidanje RS.a ovi ce proglasiti nezavisntost
i mi cemo biti tada u situaciji da prvi pocnemo tj. da napadnemo RS i sprijecimo recesiju
Oni ce se kod svijeta braniti kako nece u muslimansku drzavu i svijet ce postupiti gore nego 1992 jer islamofobija se siri svake godine sve vise i vise i mislim da ce BiH zavrsiti kao palestina sa srednjom bosnom i odvojenom krajinom od sarajeva jer ne vjerujem da ce i hrvati htjeti ostati u takvoj drzavi
Mokri snovi mira ne daju....
- Komrad
#1415 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
To nije moguce da ovako bude?hercegovac_pravi wrote:...........
![]()
-
hercegovac_pravi
#1416 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Ma jeste legendo..još je bolje da se "mirno razdružimo" ali eto šta ćeš zli Bošnjaci ne daju.Komrad wrote:To nije moguce da ovako bude?hercegovac_pravi wrote:...........
![]()
- Komrad
#1417 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
pa raznih scenarija ima .. ko zna sta ce bit ...hercegovac_pravi wrote:Ma jeste legendo..još je bolje da se "mirno razdružimo" ali eto šta ćeš zli Bošnjaci ne daju.Komrad wrote:To nije moguce da ovako bude?hercegovac_pravi wrote:...........
![]()
- lupp
#1418 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Iznosis nove podatke ignorirajuci one koje sam ja iznio.. nema veze. Idemo korak po korak:hercegovac_pravi wrote:Anliza ti i nije baš najbolja jer generalnim stavovima i zaključcima pokušavaš sakriti činjenično stanje.lupp wrote:Rekao sam da necu komentirat i ulaziti u diskuzije o Komsicu ali ovu racunicu jednostavno moram analizirathercegovac_pravi wrote: I ponovo "pričuvni dočetnik" is Siska svira nekoj stvari o stvarima o kojima veze nema...
Predizborno usaglašavanje političke platforme Dodika i Čovića je svima poznat stvar. Kao dio te platforme donešen je zaključak da Srbi koji trenutno žive u federaciji glasaju za predsjedničkog kandidata iz HDZ-a. Dakle, prema tvome uvrnutom pomanju realnosti, uredu je kada "drugi" glasaju za HDZ kanditata ali nije uredu kada "drugi" glasaju za SDP kanditata.Ili po tvome fašističkom shvatanju demokratije SDP onda ne bi trebao da kandiduje svog kanditata niti na jednu funkciju jer opet po tvome nacističkom shvatanju sve pozicije trebaju biti rezervisane za pripadnike nekog od konstitutivnih naroda. Ili je, opet po tvome "mišljenju", uredu da SDP postavlja kandidate ali uslov mora biti da ti kanditati ne mogu biti Hrvati? Zašto bi onda mogli biti Bošnjaci ili Srbi?
Vodeći se tvojom licimjernom logikom, onda bi nacionalne stranke morale postati ekskluzivitet BH demokratije s tim da SDP ili bilo koja druga građanska opcija može postojati ali samo pod uslovom da ne izlazi na izbore? Ili ne daj bože da pobjedi na tim izborimaLudi ste svega mi.... i treba vam pomoć.
A sad da se nadovežem na tvoj upit "ko je glasao za Komšića?"
Pa da krenemo od činjenica.
U BiH trenutno živi oko 410,000 Hrvata. Od toga u ZHK živi oko 65,000 Hrvata, u HNK-u oko 80,000 Hrvata. Tako dolazimo do cifre od 145,000 Hrvata. Gdje žive ostali Hrvati? Da nije možda da me želiš ubjediti da u srednjoj Bosni postoje dva tri Hrvatska Las Vegasa u kojima živi 265,000 Hrvata? Koliko ste pametni ne bi me nimalo začudiulo da takvo nešto i pokušate reći.
Dakle, ako pogledamo izborni "uspjeh" HDZ kandidata po ostalim mjestima gdje živi većina Hrvatskog naroda u BiH ( a to ni ukom slučaju nije zapadna hercegovina) a HDZ nije prešao ni izborni cenzus onda se postavlja neminovno pitanje: Ko ovdje posjeduje legitimitet, Komšić ili Krišto?
Dalje, ukoliko su Srbi glasali za Krišto a Bošnjaci glasali za Komšića, po čemu bi Krišto imala legitimitet na koji se ti i takvi kao ti danas pozivate? Jel možda po tom što joj je Dodik izdao sertifikat "vaistinu Hrvat"? Smiješni ste i ogavni sa svojom glupavom fašističkom demagogijom koju bi i dijete od 5 godina starosti samo malo prožvakalo i ispljnulo.
Dakle o tocnom broju Hrvata i ostalih naroda u BiH cemo iduce godine znati vise ali neka bude 410,000.
Imamo sljedece rezultate:
1-KOMŠIĆ ŽELJKO - SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 337065 60,61
2-KRIŠTO BORJANA - HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE 109758 19,74
3-RAGUŽ MARTIN - HRVATSKA KOALICIJA HDZ 1990 - HSP BIH 60266 10,84
4-IVANKOVIĆ-LIJANOVIĆ JERKO - NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK 45397 8,16
5-GALIĆ PERO - GALIĆ PERO - NEOVISNI KANDIDAT 1581 0,28
6-KUTLE MILE - KUTLE MILE - NEOVISNI KANDIDAT 1069 0,19
7-GALIĆ FERDO - GALIĆ FERDO - NEOVISNI KANDIDAT 975 0,18
Kandidati iz dva HDZ-a te Lijanovic imaju skupa 215421 glasaca. Uz izlaznost od nesto vise od 54%, na 410000 ljudi to ispada da vise od 210000 Hrvata nije glasalo za Komsica. U ovoj racunici nisam oduzeo djecu koja nemaju pravo izbora od broja sveukupnog Hrvatskog stanovnistva u BiH ali je ipak prilicno jasno da tvoja racunica i ono sto bi ti htio da podkrijepis sa njom nikako ne idu jedno s drugim. Pa ti pricaj drugima "koliko su pametni".. Takodjer nema sa moje strane fasistickih izjava nego se samo koristim brojkama da ti odma uskratim glavni argument zasto nisam upravu.
Kao prvo, gledajući rezultate izbornih jedinica sasvim je jasno da je za Lijanovića glasao veliki broj Bošnjaka srednje Bosne. To je prva greška koju uvjek pravite. O procentu Linjanovićevih bošnjačkih glasova odluči sam.![]()
Hajdemo sada dalje. Odkud ti ideja da je izlaznost Hrvata van ZHK-a bila 54%. Otkuda znaš da npr u Tuzli hrvatska izlaznost nije bila 90% a Bošnjačka 40%? Vidiš koliko je vaša priča šuplja.
Ovo iznad sam naveo samo generalno da bi objasnio koliko je generalizacija opasna stvar.
A sada možemo razgovarati o konkretnim stvarima i uzeću samo najbanalnije primjere.
Broj Hrvata po pojedinim opštinama (brojeve ću zaokružiti radi lakšeg iznošenja informacija).
Tuzla - 32,000
Zenica - 10,000
Sarajevo - 17,000
itd..itd..
I ovako možemo listati do najmanje izborne jedinice.
E sada pogledaj izborne rezultate HDZ-ova u ovim izbornim jedinicama. Kakav je izborni rezlutat HDZ-ova u ovim izbornim jedinicama (ovo je samo primjer jer mi je mrsko listati svaku opštinu individualno). Da se ne bi mučio i tražio, izborni uspjeh te dvije "hrvatske" stranke je nikakav. I o kakvom legalitetu onda ti želiš raspravljati kad toliki broj Hrvata samo u ove nekolike opštine nije glasao za HDZ-ove kandidate? Lijanovića ponovo isključujem iz ove rasprave zbog velikog broja Bošnjačkih glasova.
Dalje, u tvome postu ne vidim ništa "fašističko", jednostavno ti iznosiš činjenice onako kako tebi odgovaraju mada su daleko od istine. Međutim to ih ne čini fašističkim ni u kome smislu ali ih čini neprincipjalnim jer zapadno-herecgovački obrazac pokušavaš preslikati na kompletnu BiH što je sizifov posao.
isto tako nisam primjetio da si se osvrnuo na ostatak pitanja iz mog prijašnjeg posta koja su vezana za legalitet pa da ponovim.
Dakle?Dalje, ukoliko su Srbi glasali za Krišto a Bošnjaci glasali za Komšića, po čemu bi Krišto imala legitimitet na koji se ti i takvi kao ti danas pozivate?
.
410 000 Hrvata
------------------
54% izlaznost
------------------
=221 400 Hrvatskih glasaca
(to je prosjek, to sto ti mislis da je u hercegovini 90% ljudi izaslo i glasalo za HDZ je sto bi ti rekao "suplja prica")
------------------
170021 su glasali za HDZ i HDZ 1990
+
barem 20 000 za Lijanovica
(namjerno sam u proslom postu izostavio Bosnjake koji su glasali za njega jer sam smatrao da je i onako dovoljno jasna racunica)
=
190021 glasova za HDZ, HDZ 1990 te za pastete i kobasice(Lijanovica)
---------------
Preostaju 31 379 Hrvata koji su glasali za Komsica i ostale stranke(kao sto si naveo najvjerovatnije Hrvati Tuzle, Sarajeva i Zenice) kojih po tvojim optimisticnim procjenama ima nesto vise 60 000 sto bi opet otprilike odgovaralo procentu od 54% izlaska.
Ako sada nisi skonto sam si kriv. Takodjer ukoliko nesto konkretno ne izneses u svom odgovoru(ako ga i bude) nemoj ocekivati da cu ti odgovorit. Konkretno mislim na recenice tipa:
"Odkud ti ideja da je izlaznost Hrvata van ZHK-a bila 54%. Otkuda znaš da npr u Tuzli hrvatska izlaznost nije bila 90% a Bošnjačka 40%? Vidiš koliko je vaša priča šuplja."
Tvoje zadnje pitanje je samo smijesno i nije zasluzilo moju paznju, a kamo li odgovor
- 1gorstak
#1419 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Recesiju ? Ako velikosrbi ugroze teritorijalni integritet drzave, vojno-policijska operacija kojom bi bili zbrisani sa politicke scene je legalna i legitimna opcija.Komrad wrote:ovi ce proglasiti nezavisntost i mi cemo biti tada u situaciji da prvi pocnemo tj. da napadnemo RS i sprijecimo recesiju
Glupost. Ti polazis od premise da u CIA-i i slicnim agencijama rade emotivne tetke, sto naravno nije tacno. Vasington (i drugi ozbiljni igraci) ne djeluju na ideoloskoj osnovi nego forsiraju samo svoj interes. Vehabijska je Saudijska Arabija jedan od kljucnih saveznika Amerike, ali ako je to za tebe "spansko selo", pogledaj komsiluk, Kosovo je vecinski muslimanska drzava a zbog Kosova se Srbiju ipak isutalo kao kantu.Oni ce se kod svijeta braniti kako nece u muslimansku drzavu i svijet ce postupiti gore nego 1992 jer islamofobija se siri svake godine sve vise i vise
To je vec bila opcija, no ista se nije svidjela NATO stratezima, koji su odlucili naoruzati ARBiH i raketirati VRS. Ne znam zasto bi to danas proslo, da velikosrbi nisu vojno ojacali u odnosu na vrijeme kada su kontrolisali arsenal JNA ? Da procenat Bosnjaka nije opao u odnosu na vrijeme iz devedesetih ?mislim da ce BiH zavrsiti kao palestina sa srednjom bosnom i odvojenom krajinom od sarajeva jer ne vjerujem da ce i hrvati htjeti ostati u takvoj drzavi
- Komrad
#1420 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Gore sam mislio na secesiju ...1gorstak wrote:Recesiju ? Ako velikosrbi ugroze teritorijalni integritet drzave, vojno-policijska operacija kojom bi bili zbrisani sa politicke scene je legalna i legitimna opcija.Komrad wrote:ovi ce proglasiti nezavisntost i mi cemo biti tada u situaciji da prvi pocnemo tj. da napadnemo RS i sprijecimo recesiju
Glupost. Ti polazis od premise da u CIA-i i slicnim agencijama rade emotivne tetke, sto naravno nije tacno. Vasington (i drugi ozbiljni igraci) ne djeluju na ideoloskoj osnovi nego forsiraju samo svoj interes. Vehabijska je Saudijska Arabija jedan od kljucnih saveznika Amerike, ali ako je to za tebe "spansko selo", pogledaj komsiluk, Kosovo je vecinski muslimanska drzava a zbog Kosova se Srbiju ipak isutalo kao kantu.Oni ce se kod svijeta braniti kako nece u muslimansku drzavu i svijet ce postupiti gore nego 1992 jer islamofobija se siri svake godine sve vise i vise
To je vec bila opcija, no ista se nije svidjela NATO stratezima, koji su odlucili naoruzati ARBiH i raketirati VRS. Ne znam zasto bi to danas proslo, da velikosrbi nisu vojno ojacali u odnosu na vrijeme kada su kontrolisali arsenal JNA ? Da procenat Bosnjaka nije opao u odnosu na vrijeme iz devedesetih ?mislim da ce BiH zavrsiti kao palestina sa srednjom bosnom i odvojenom krajinom od sarajeva jer ne vjerujem da ce i hrvati htjeti ostati u takvoj drzavi
Ja sam vec rekao: daj boze da se varam...
- Komrad
#1421 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
vehabijska je saudijska arabija al na arapskom poluotoku a ne u europi...1gorstak wrote:Recesiju ? Ako velikosrbi ugroze teritorijalni integritet drzave, vojno-policijska operacija kojom bi bili zbrisani sa politicke scene je legalna i legitimna opcija.Komrad wrote:ovi ce proglasiti nezavisntost i mi cemo biti tada u situaciji da prvi pocnemo tj. da napadnemo RS i sprijecimo recesiju
Kosovari nisu nikog napali nego su bili napadnuti
-
Ukosheni
#1422 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Neka bude borba neprestana!Komrad wrote: pa raznih scenarija ima .. ko zna sta ce bit ...
Neka bude sto biti ne moze
nek' ad prozdre, pokosi satana!
Na groblju ce iznici cvijece za daleko neko pokoljenje!
- Bosnolog
#1423 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Kao prvo u Federaciji imas sada vise od 80% Bosnjaka,nema potreba da Bosnjaci napadaju bilo koga oni koji zele bez saglasnosti Bosnjaka da urade nasilno jednostrano tome se imas legitimno pravo suprostaviti ukljucujuci upotrebu oruzja jer imas pravo da legitimno branis suverenitet neovisne i medunarodno priznate drzave po kovenciji i carteru povelje UN-aKomrad wrote:vidi .. ovako gledam stvari mozda nisam upravu daj boze da nisam....Bosnolog wrote:Komrad wrote:
Primjera radi jednostranog proglasenja secesije u parlamentu Ausvica sa ili bez referenduma bi bio ilegalan cin jer nemaju ustavno pravo na isti,to bi bio jednostran cin nakon koga bi uslijedila bolkada drzavnih institucija i organa poput sprijecavanaj rade SIPA-e OS BiH GDS,i postavljanja ilegalnih granicnih prelaza i kontrolnih punktova na putnim komunikacijama unutar BiH,....
Na to se odgovori istom mjerom od proglasavanja vlade nacionalnog spasa,proglasenja nevazeceg Deytona,proglasenja mobilizacije i svih aktivnosti od ubacivanja diverzantskih jedinica unutar genocidne tvorevine,napada na barikade i ilegalno postavljene punktove a Bosna se rodila za gerile gdje se sve godine krili i uspjesno suprostavljali geriskim ratom Titini Partizani i NOP.Mobilises ljudstvo i ispresejcas genocitet u par nepovezanih enklava,Tuzla se spoji sa Brckom,Sarajevo preko Gorazda odsjece jugoistocni dio hercegovine,...Tuzla preko Sapne se spoji za Zvornikom ,..Paralelno sa tim presjecanjem ubacujes male mobilne diverzantske jedinice unutar sve manje naseljenh diejlova istocne Bosne i razvlacis im pamet kao sto je nekada Mladic haubicma razvlaci pamet golorukim sarajlijama.Posaljes diverzante koji bi srusili mostove i zarusili tunele prema Srbiji i cekas svake pokrete ljudstva i tehnike koje iz zasjeda desetkujes,...
Treba podsjetiti da je uloga Srbije u proslom ratu ogoljena do kraja http://www.youtube.com/watch?v=nZXcaVP0POo tako da bi otvoreni rat i ulazak Srbije ponovo izazvalo medunarodo ogorcenje i mnogo aktivnije angazovanje nasih prijatelja i saveznika od Turske do Amerike,sa Aljazirom u Sarajevu od Januara kao darugom najacom TV kucom na Svijetu nakon CNN-a koju ce gledati gotovo dvije milijarde ljudi u Svijetu ne treba mnogo razmisljati kakva bi bila reakcija na novi zdruzeni plan bioloskog istrbljenaj Bosnjaka muslimana u srcu krscanske Evrope nakon nedavnog genocida,....
Banajluka bi bila okruzea i nemocna da bilo sta ucini nakon presjecanja koridora,cime bi ostali izolirani u rezervatu po uzoru na Bihac,Gorazde,Zepu ali bez proglasenja UN zasticene zone,....Deyton vise ne bi vazio jer bi se proglasio nistavnim nakon jednostrano proglasene secesije a po istom deytonskom Ustavu kako u njemu pise vracas se na ustav Republike BiH i predeytonskog uredenje RBIH,.Jedno bi Bijeljina imala komunikaciju sa Srbijom ali ima i tu odgovor dalekometna artiljerija i prosirenje koridora Brcko ka Bijeljini u slucaju nastavka eskalacije rata do izbijanja na Drinu,........
Sto se tice Covicevih secesionistickih Hrvata u slucaju njihovog saveza sa velikosrbima oni bi ubrzo zavrsili oko Listice,Gruda i danasnjeg dijela ZHK,....Mada Hrvatskoj ne bi bio interes da se desi taj sukob ili podrska zapadnohercegovackim secesionistima,jer se otvaraju dugorocni problemi od lako destabilizirajuceg dijela Hrvatske prema Dubrovnicko zaledu,propasti i gubitku stabilnost kao posljedica osjetljivosti turizma u Hrvatskoj,dovoljno je par detonacja i ubacenih akcija cime bi propala turisticka senzona a nastavak rata bi takode devastirao prezaduzenu hrvatsku privredu,....
Otvorena i kordinirana podrska Hrvatse velikosrpskim planovima je bila otvorena 1993 kada se desilo Karadordevo onda bi imao odgovor i radiklalizaciju Bosnajka te masovan scenaro domacih mudzehedina po uzoru iz 1993-1995 to jest kopiju afganistanske gerile sa kojom ni NATO ne moze da izade na kraj u Afganistanu nakon toliko godina rata,vec trazi pregovore sa njima nakon svega i sve tehnologije koju imaju http://www.youtube.com/watch?v=2KC-1qpA ... re=related.......
Kada se boris za opstanak onda su svi oblici i metode borbe dozvoljeni u uslovima opsteg rata,......
Medunarodna zajednica ne bi mogla podrzati novi osmisljeni i kordinirano udruzeni paln bioloskog unistenje Bosnjaka i BiH,......BH dijaspora koje imas oko dva miliona kao posljedica progona agresije i etnickog ciscenja iz devedesetih,su sada rasporedena po citavom svijetu ne bi gledala mirno jos jedan pokusaj bioloskog istrebljenja svoji sunarodnajka i famije te nestanak BiH jer bi time postali Kurdi, takode imas 4-5 miliona u Turskoj i milone dzihadlija iz citavog svijeta koji bi rado dolsi u BiH da pomognu braci po vjeri,....
U slucaju ponovog ulasak Srbije u rat kao 90 tih Sandzak bi se zapalio,a mozda i cijeli jugoistocni region sto svakako Zapadu i Americi nikako ne bi bio interes,.....Ovog scenarija su svijesni svi i zato se MZ OHR ne povlace iz BiH,jer bi ratni scenario i novi sukobi bili mnogo realnija i zasiguran scenario.....
U slucaju totalnog rata,kako bi reagovala Evropa i zapad bi nas zaboljela neka stvara jer imaju dovoljno sramote na obrazu iz proslog rata od embarga na oruzje do mirnog promatranja UN vojnika kako locu i nazdravljaju Mladicu nakon obavljenog genocida u Srebrenici http://www.youtube.com/watch?v=4FqRDzm9 ... re=related stoga ne treba apsolutno obracati paznju na to sta bi oni rekli u vrijeme borbe za biolosko prezivljavanje u slucaju totalnog rata u BiH i regiji,......
- Komrad
#1424 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Ja ipak mislim da mi pod kontrolom u takvoj situaciji mozemo drzati samo onaj teritorij koji sam ja oznacio na prvoj karti.Bosnolog wrote:
Kao prvo u Federaciji imas sada vise od 80% Bosnjaka,nema potreba da Bosnjaci napadaju bilo koga oni koji zele bez saglasnosti Bosnjaka da urade nasilno jednostrano tome se imas legitimno pravo suprostaviti ukljucujuci upotrebu oruzja jer imas pravo da legitimno branis suverenitet neovisne i medunarodno priznate drzave po kovenciji i carteru povelje UN-a
Primjera radi jednostranog proglasenja secesije u parlamentu Ausvica sa ili bez referenduma bi bio ilegalan cin jer nemaju ustavno pravo na isti,to bi bio jednostran cin nakon koga bi uslijedila bolkada drzavnih institucija i organa poput sprijecavanaj rade SIPA-e OS BiH GDS,i postavljanja ilegalnih granicnih prelaza i kontrolnih punktova na putnim komunikacijama unutar BiH,....
Na to se odgovori istom mjerom od proglasavanja vlade nacionalnog spasa,proglasenja nevazeceg Deytona,proglasenja mobilizacije i svih aktivnosti od ubacivanja diverzantskih jedinica unutar genocidne tvorevine,napada na barikade i ilegalno postavljene punktove a Bosna se rodila za gerile gdje se sve godine krili i uspjesno suprostavljali geriskim ratom Titini Partizani i NOP.Mobilises ljudstvo i ispresejcas genocitet u par nepovezanih enklava,Tuzla se spoji sa Brckom,Sarajevo preko Gorazda odsjece jugoistocni dio hercegovine,...Tuzla preko Sapne se spoji za Zvornikom ,..Paralelno sa tim presjecanjem ubacujes male mobilne diverzantske jedinice unutar sve manje naseljenh diejlova istocne Bosne i razvlacis im pamet kao sto je nekada Mladic haubicma razvlaci pamet golorukim sarajlijama.Posaljes diverzante koji bi srusili mostove i zarusili tunele prema Srbiji i cekas svake pokrete ljudstva i tehnike koje iz zasjeda desetkujes,...
Treba podsjetiti da je uloga Srbije u proslom ratu ogoljena do kraja http://www.youtube.com/watch?v=nZXcaVP0POo tako da bi otvoreni rat i ulazak Srbije ponovo izazvalo medunarodo ogorcenje i mnogo aktivnije angazovanje nasih prijatelja i saveznika od Turske do Amerike,sa Aljazirom u Sarajevu od Januara kao darugom najacom TV kucom na Svijetu nakon CNN-a koju ce gledati gotovo dvije milijarde ljudi u Svijetu ne treba mnogo razmisljati kakva bi bila reakcija na novi zdruzeni plan bioloskog istrbljenaj Bosnjaka muslimana u srcu krscanske Evrope nakon nedavnog genocida,....
Banajluka bi bila okruzea i nemocna da bilo sta ucini nakon presjecanja koridora,cime bi ostali izolirani u rezervatu po uzoru na Bihac,Gorazde,Zepu ali bez proglasenja UN zasticene zone,....Deyton vise ne bi vazio jer bi se proglasio nistavnim nakon jednostrano proglasene secesije a po istom deytonskom Ustavu kako u njemu pise vracas se na ustav Republike BiH i predeytonskog uredenje RBIH,.Jedno bi Bijeljina imala komunikaciju sa Srbijom ali ima i tu odgovor dalekometna artiljerija i prosirenje koridora Brcko ka Bijeljini u slucaju nastavka eskalacije rata do izbijanja na Drinu,........
Sto se tice Covicevih secesionistickih Hrvata u slucaju njihovog saveza sa velikosrbima oni bi ubrzo zavrsili oko Listice,Gruda i danasnjeg dijela ZHK,....Mada Hrvatskoj ne bi bio interes da se desi taj sukob ili podrska zapadnohercegovackim secesionistima,jer se otvaraju dugorocni problemi od lako destabilizirajuceg dijela Hrvatske prema Dubrovnicko zaledu,propasti i gubitku stabilnost kao posljedica osjetljivosti turizma u Hrvatskoj,dovoljno je par detonacja i ubacenih akcija cime bi propala turisticka senzona a nastavak rata bi takode devastirao prezaduzenu hrvatsku privredu,....
Otvorena i kordinirana podrska Hrvatse velikosrpskim planovima je bila otvorena 1993 kada se desilo Karadordevo onda bi imao odgovor i radiklalizaciju Bosnajka te masovan scenaro domacih mudzehedina po uzoru iz 1993-1995 to jest kopiju afganistanske gerile sa kojom ni NATO ne moze da izade na kraj u Afganistanu nakon toliko godina rata,vec trazi pregovore sa njima nakon svega i sve tehnologije koju imaju http://www.youtube.com/watch?v=2KC-1qpA ... re=related.......
Kada se boris za opstanak onda su svi oblici i metode borbe dozvoljeni u uslovima opsteg rata,......
Medunarodna zajednica ne bi mogla podrzati novi osmisljeni i kordinirano udruzeni paln bioloskog unistenje Bosnjaka i BiH,......BH dijaspora koje imas oko dva miliona kao posljedica progona agresije i etnickog ciscenja iz devedesetih,su sada rasporedena po citavom svijetu ne bi gledala mirno jos jedan pokusaj bioloskog istrebljenja svoji sunarodnajka i famije te nestanak BiH jer bi time postali Kurdi, takode imas 4-5 miliona u Turskoj i milone dzihadlija iz citavog svijeta koji bi rado dolsi u BiH da pomognu braci po vjeri,....
U slucaju ponovog ulasak Srbije u rat kao 90 tih Sandzak bi se zapalio,a mozda i cijeli jugoistocni region sto svakako Zapadu i Americi nikako ne bi bio interes,.....Ovog scenarija su svijesni svi i zato se MZ OHR ne povlace iz BiH,jer bi ratni scenario i novi sukobi bili mnogo realnija i zasiguran scenario.....![]()
U slucaju totalnog rata,kako bi reagovala Evropa i zapad bi nas zaboljela neka stvara jer imaju dovoljno sramote na obrazu iz proslog rata od embarga na oruzje do mirnog promatranja UN vojnika kako locu i nazdravljaju Mladicu nakon obavljenog genocida u Srebrenici http://www.youtube.com/watch?v=4FqRDzm9 ... re=related stoga ne treba apsolutno obracati paznju na to sta bi oni rekli u vrijeme borbe za biolosko prezivljavanje u slucaju totalnog rata u BiH i regiji,......
- Bosnolog
#1425 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Ti si irelevantan forumas da ne kazem najobicniji provokator sumnjivih namjera,ti si nesto drugo od onog sto se zelis predstaviti,.......