23.10.2007 @ 08:15:00
''Pakleni'' sutra na Pecari
Veliki sportski događaj očekuje Široki Brijeg. Prijateljski susret sutra će u dvorani na Pecari odigrati aktualni olimpijski prvaci, rukometaši Hrvatske i rukometna reprezentacija Slovenije. Na susretu koji započinje ...
... u 16:30 nastupit će svi najbolji igrači ovih dviju reprezentacija, s izuzetkom nedovoljno oporavljenog Blaženka Lackovića.
Nakon gostovanja u Ljubuškom, ovo je drugi nastup Červarovih izabranika u Hercegovini u kratkom razdoblju. Sav prihod od ulaznica koje se prodaju po cijeni od 10 KM bit će uplaćen Udruzi "Marija Naša Nada", koja skrbi od djeci s poteškoćama u razvoju.
Svi oni koji se sutra ne uspiju 'ugurati' u dvoranu, susret će moći pratiti u izravnom prijenosu na HRT 2.
(Bljesak.info)
Ima li ovo veze sa zdravom pamecu?
-
mostarac
#1 Ima li ovo veze sa zdravom pamecu?
Namjerno ovo stavljam na politiku, jer nema nikakvu vezu sa sportom i zanima me ima li ikakvu vezu sa zdravom pameti da reprezentacija susjedne drzave u nasoj drzavi docekuje reprezentaciju neke trece drzave ma kakvim povodom da se utakmica igra. Najzalosnije je sto niko od nasih organa ne reaguje na ovo i sasvim mirno gledaju sa glavom u pijesku.
-
mostarac
mislim da je to samo pokrice za nesto drugo ovdje i da suverenitet nije ipak tako jeftina stvar koje vrijedi tridesetak hiljada maraka.Fair Life wrote:Meni je samo bitno ovo:
"... Sav prihod od ulaznica koje se prodaju po cijeni od 10 KM bit će uplaćen
Udruzi "Marija Naša Nada", koja skrbi od djeci s poteškoćama u razvoju..."
Sto nisu kad su htjeli bit humani to organizovali u splitu pa uplatili toj udrugi. Veca dvorana, vise gledalaca, vise para.
Na kraju krajeva sto nisu pozvali BH rukometnu repku da igra sa Slovenijom?
Zamislite situaciju da BiH u Novom Pazaru ili Pljevljima igra utakmicu bilo kakvog karaktera sa nekom drzavom osim Srbije ili Crne Gore.
Sad ce Tomislav, Marco, Liska i ostala ekipa da se nakupe ovdje da brane interese ugrozenog naroda
- Fair Life
mostarac wrote:mislim da je to samo pokrice za nesto drugo ovdje i da suverenitet nije ipak tako jeftina stvar koje vrijedi tridesetak hiljada maraka.Fair Life wrote:Meni je samo bitno ovo:
"... Sav prihod od ulaznica koje se prodaju po cijeni od 10 KM bit će uplaćen
Udruzi "Marija Naša Nada", koja skrbi od djeci s poteškoćama u razvoju..."
...
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 2&start=50MOSTAR - HDZ BiH-a stao je u ponedjeljak u obranu visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, Miroslava Lajčaka, izrazivši potporu njegovu radu samo dan nakon što je stranka premijera Republike Srpske Milorada Dodika, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), zaprijetila izlaskom iz svih državnih tijela BiH, ne povuče li Lajčak nedavno nametnute mjere koje smanjuju utjecaj entiteta, a jačaju ulogu države.
"HDZ BiH-a apsolutno podupire Lajčakov rad, a njegov je potez (nametnute mjere) razumljiv jer se njime sprečava gubljenje vremena i zaostajanje BiH za svim zemljama u okruženju", priopćio je Ured za informiranje HDZ BiH-a, nakon što je SNSD najavio povlačenje svih stranačkih dužnosnika iz državnih tijela BiH, ne preispita li Lajčak mjere namenute u Vijeću ministara BiH i Parlamentu BiH.
HDZ BiH-a pozvao je sve predstavnike vlasti u BiH da se sastanu i donesu odluke bitne za budućnost Bosne i Hercegovine.
Internet portal Banjaluka live u ponedjeljak je prenio izjavu zamjenika ministra vanjskih poslova Rusije, Vladimira Titova, u kojoj on ističe da bi najnovije odluke Miroslava Lajčaka, odnosno njegove mjere, mogle dovesti do napetosti u BiH.
(Hina)