Idu izbori - ko je bio najbolji!

Post Reply
milimaj

#1 Idu izbori - ko je bio najbolji!

Post by milimaj »

Dragi moji forumaši,
kao što gore rekoh idu izbori i ko je po vašem mišljenju bio najbolji?
Po mom mišljenju takvih nema u cijeloj BiH i ne bitno koje je nacionalnosti.
I interesuje me da li ćemo OPET glasati za iste koji nas ''vode'' već 20 godina -a evo zna se gdje su nas doveli a mogu oni i dalje i dublje u to ne sumnjam. I to samo zato u inat onim drugima koji će isto tako u inat nama glasati za svoje iste dželate.
*mima*

#2 Re: Idu izbori - ko je bio najbolji!

Post by *mima* »

A ko je po tebi bio najblji?

Cuj najbolji........................... :lol:
ProbuseniDolar

#3 Re: Idu izbori - ko je bio najbolji!

Post by ProbuseniDolar »

I ove cu prespavati. Ipak je ovo seljacka zemlja. Kolko god pametnih izadje na izbore, toliko se (samo troduplo) nakupi seljadije koji ce za skoljku jOja glasati "za svoje". I da, pet ce isti pobijediti jer je ova nacija glasacni neodgojena. Tvoj ti uzima vise od njihovog, a ti opet glasas za svoje. E pa glasaj i dalje, ali bez mene.
*mima*

#4 Re: Idu izbori - ko je bio najbolji!

Post by *mima* »

ProbuseniDolar wrote:I ove cu prespavati. Ipak je ovo seljacka zemlja. Kolko god pametnih izadje na izbore, toliko se (samo troduplo) nakupi seljadije koji ce za skoljku jOja glasati "za svoje". I da, pet ce isti pobijediti jer je ova nacija glasacni neodgojena. Tvoj ti uzima vise od njihovog, a ti opet glasas za svoje. E pa glasaj i dalje, ali bez mene.

Ma svaka ti cast.........samo ti spavaj.
semmy

#5 Re: Idu izbori - ko je bio najbolji!

Post by semmy »

ProbuseniDolar wrote:I ove cu prespavati. Ipak je ovo seljacka zemlja. Kolko god pametnih izadje na izbore, toliko se (samo troduplo) nakupi seljadije koji ce za skoljku jOja glasati "za svoje". I da, pet ce isti pobijediti jer je ova nacija glasacni neodgojena. Tvoj ti uzima vise od njihovog, a ti opet glasas za svoje. E pa glasaj i dalje, ali bez mene.
sve dok ima takvih kao ti ova zemlja ce biti dno dna :x :x i onda pricate kako ste nezadovlji zivotom ovdje a nemrdate guzicom
milimaj

#6 Re: Idu izbori - ko je bio najbolji!

Post by milimaj »

*mima* wrote:A ko je po tebi bio najblji?

pročitaj malo pažljivi je moj prvi post :wink:

Cuj najbolji........................... :lol:
trofej

#7 Re: Idu izbori - ko je bio najbolji!

Post by trofej »

RADIKALNA EKOLOŠKA STRANKA, koje još nema pod bh-nebom, a čiji program bi se zasnivao na gvozdenoj metli, s kojom bi se pomeo sav bh-politički šljam, odvezao na smetlište i reciklirao u nepovrat.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#8 Re: Idu izbori - ko je bio najbolji!

Post by -LIBERO- »

Emigriraj ,il' se ubij..moja preporuka.

A ja cu glasati za iste :D ,al' ne ove a vlasti,nego iste za koje sam glasao i prosle izbore :thumbup: :bih:
sammo

#9 Re: Idu izbori - ko je bio najbolji!

Post by sammo »

SDP ili Nasa stranka :thumbup:
BSn

#10 Re: Idu izbori - ko je bio najbolji!

Post by BSn »

Realno, covjek moze uticati samo na izbor vlasti u svojoj opcini i u Gradu Sarajevu.

Posto nisu opcinski izbori, zanemarit cu nacelnika, mada sam sasvim zadovoljan njegovim radom (N. Grad) i on, trenutno, nema dovoljno dobre alternative ni u drugim strankama ljevice, ni u nacionalnim strankama.
Na nivou grada nisam zadovoljan idejom o uspostaljanju gradske TV, od koje se srecom odustalo, ali vlast radi konkretnije od dosadasnje (ovlasti Grada su jako male, ali simbolicne. Ipak, ova vlast vise postuje tu simboliku od prosle - vracanje bisti u parkove, ozbljnije obiljezavanje 6. aprila...).

Volio bih vidjeti ovu garnituru u Kantonu, tako da cu im u tu dati sansu (SDA i SzBiH su tu pokazale da su nesposobne, te da upravljajuci Kantonom ne unistavaju samo Kanton, nego i Grad).

Sto se tice entiteta i drzave, tu se ne moze puno toga uciniti, jer tu vlast biraju selo i "selo". Ipak, ne zelim skrstenih ruku gledati proces odabira iste garniture i novih nacionalnih stranaka. Liberalna opcija je previse slaba, pa smatram da bi glasanje za njih donjelo do rasipanja glasova opoziciji. Za sada je moj izbor SDP, a otvoren sam i za NS, ako pokazu ozbiljnost i budu konkretniji nego do sada. U suprotnom smatram da je glas za njih isto rasipanje glasova opozicije.
Bitno je nekako rijesiti se nacionalnih stranaka, ili ih barem oslabiti, sto bi dodatno ojacalo sve ostale lijeve i stranke centra, pa u buducnosti traziti alternativu SDP-u.

Eto, je li dovoljno ozbiljno i sistematicno sagledano? :D
elSaik

#11 Re: Idu izbori - ko je bio najbolji!

Post by elSaik »

Ukoliko vlast ovih i ovakvih nije dovoljna ljudima da se odluče na izbor drugačijih, onda glasaj za iste. Jbg. Ne znam šta bi se moglo više reći da bi se ljudima ukazalo na očito.
Post Reply