Idioti ubise buducnost - Zakon o borcima = nova katastrofa
- Liberalism
Organizatori otpora svi oni koji su do juna 1992 bili prippadnici ARBIH
Eto na sta ce ispasti zakon
Ovi borci mi zvuce ko organizovana grupa, koja prijeti daj pare ili ces viditi svog boga
Umjesto da se bore za 60.000 nezaposlenih poraca pripadnika ARBIH, kao nesta sto bi i moglo imati smisao, oni traze pare za 140.000 boraca koji imaju placeni posao. Sramota
I svi sute, i onda se pitamo 'sta nam ono rade'
Eto na sta ce ispasti zakon
Ovi borci mi zvuce ko organizovana grupa, koja prijeti daj pare ili ces viditi svog boga
Umjesto da se bore za 60.000 nezaposlenih poraca pripadnika ARBIH, kao nesta sto bi i moglo imati smisao, oni traze pare za 140.000 boraca koji imaju placeni posao. Sramota
I svi sute, i onda se pitamo 'sta nam ono rade'
-
Liska
Liberalism, mozes li nam reci gdje se moze naci prijedlog zakona? Je li bas u zakonu napisano da ce naknadu dobijati svi ili samo nezaposleni demobilizirani borci? Cijenim ovo sto radis, ali ovo je sitnica kakva su prava poslanika u skupstinama, od kantonalnih do drzavnih. Zasto njima ne ukinuti ta prava pa dati nekome drugome?
- Liberalism
Vlada tek treba da utvrdi nacrt Zakona
Poslanici su jedno i smanjivanje javnih rashoda za naknade poslanicima je jedna stvar a ovo je druga.
Borci traze vise od 350 miliona KM za svoje pravo
to je 350 fabrika godisnje od 1 milion KM pa ti vidi koliko bi se od 60.000 nezaposlenih boraca moglo godisnje uposliti s ovolikim sredstvima.
I racunaj minimalno 4 godine to je 1,4 milijarde KM bez povecanja (sto ce sigrno biti)
pa ti vidi sta bi se moglo uraditi sa 1,5 milijardu KM za 60 hiljada nezaposlenih boraca
ovako nista
Poslanici su jedno i smanjivanje javnih rashoda za naknade poslanicima je jedna stvar a ovo je druga.
Borci traze vise od 350 miliona KM za svoje pravo
to je 350 fabrika godisnje od 1 milion KM pa ti vidi koliko bi se od 60.000 nezaposlenih boraca moglo godisnje uposliti s ovolikim sredstvima.
I racunaj minimalno 4 godine to je 1,4 milijarde KM bez povecanja (sto ce sigrno biti)
pa ti vidi sta bi se moglo uraditi sa 1,5 milijardu KM za 60 hiljada nezaposlenih boraca
ovako nista
-
Liska
S obzirom na svoj nick onda ti je jasno da drzava te pare nece uloziti u otvaranje novih radnih mjesta, jer ovo nije socijalisticka drzava. Tako smo glasali, sjecamo li se? Meni kod tebe samo smeta jer si iskljucivo zestoko protiv naknada demobiliziranim borcima. S obzirom da sve kosta neka onda ukinu naknade za invalide. Koliko bi tek onda para drzava imala! I znas na sta bih ih potrosila. Na sebe, na beneficije, nova auta, gorivo, reprezentaciju. Jucer je onaj ministar Crnkic izjavio da se radi o oko 100 milijuna maraka godisnje. Normalno, sa razvojem drzave i ova davanja bi se smanjivala iz godine u godinu. U prethodnom postu govoris kako ce se pare dijeliti za svih 140 tisuca boraca a u ovom ispod govoris da ce ici samo za onih 60 tisuca nezaposlenih. Pa zar oni po tebi nemaju pravo na neku naknadu? Ili zasto su bas oni jedini koji ne bi trebali imati pravo na naknadu? Jel mozda zato jer je obrana domovine duznost!
-
Klesar Tadija Tegoba
Bilo kakav boracki zakon na bilo kom nivou od MZ pa do BiH je licemjeran, baš kao i koncept tvrde tronacionalne vlasti.
Licemjeran je zato sto gospoda pokušavaju provući tezu da je moguće na sistemski način zaštititi prava boraca ABIH, a to je u ovoj i ovakvoj drzavi nemoguce. Zato što je nemoguće napraviti konzistentnu definiciju borca koja ce biti iole pravedna po aršinima građana ove zemlje.
Osnovni problem je da davanje povlastica borcima ABiH NIKADA nece proci bez davanja identicnih povlastica pripadnicima HVO i VRS.
Osnovni razlog za to je da u BiH nije bilo pobjednika vec je dejtonom potpisan status quo.
Ništa ljepše od lijepa primjera:
Hajmo krenuti od MZ - A.Polje, je li Juka bio borac i organizator otpora - jeste?
Pa malo juzno, je li Praljak bio organizator otpora - jeste?
Pa je*** mu sve i radovanove vojvode su se za nešto borile i organizovale, bar tako misli 90% građana našeg entiteta punog leševa civila - Bošnjaka i Hrvata.
Šta ćemo sa pripadnicima Abdićeve autonomije. Pa, razumije se - i oni su bili borci!
Postoji još jedna mala ali bitna grupa boraca, u koju upada i moj pokojni drug (čuj to, nije šehid - već pokojni) koji je bio organizator nekog drugog, meni puno dražeg otpora - ali opet u jedinicama ABiH.
E kome ćete gospodo dati boračke subvencije? Vrištim nikome! Jer svi ti ljudi su bili iz današnjeg ugla gledano - izmanipulisani i prevareni ili su bili manipulatori i prevaranti.
Imali smo rat bez pobjednika, neki su se morali braniti - neki su htjeli napadati i ubijati - ali potpisom u Dejtonu su i jedni i drugi se obavezali da će zajedno živjeti i zajedničku državu graditi.
E boračko pitanje nije sigurno stvar na kojoj se može bilo šta graditi - ne u ovakvoj BiH, a do druge - u kojoj će jedna od tih grupa biti proglašena za ultimativne heroje - možemo samo doći puškom u ruci - što nikome pametnom neće pasti na pamet.
I zato je borački zakon licemjerje i demagogija sa dna kace. Treba sistemski na nivou čitave BiH zaštitii sve invalide, porodice poginulih u ratu i tužbama tražiti kompenzaciju za uništenu imovinu i izgubljene živote - i time zakonom zaštiti prava SVIH građana BiH. A znamo da su u 99% primjera su takvi zaista i bili oni nedužni i oni koji su se zaista branili a ne ine vojvode, poglavnici i jalijaši.
Licemjeran je zato sto gospoda pokušavaju provući tezu da je moguće na sistemski način zaštititi prava boraca ABIH, a to je u ovoj i ovakvoj drzavi nemoguce. Zato što je nemoguće napraviti konzistentnu definiciju borca koja ce biti iole pravedna po aršinima građana ove zemlje.
Osnovni problem je da davanje povlastica borcima ABiH NIKADA nece proci bez davanja identicnih povlastica pripadnicima HVO i VRS.
Osnovni razlog za to je da u BiH nije bilo pobjednika vec je dejtonom potpisan status quo.
Ništa ljepše od lijepa primjera:
Hajmo krenuti od MZ - A.Polje, je li Juka bio borac i organizator otpora - jeste?
Pa malo juzno, je li Praljak bio organizator otpora - jeste?
Pa je*** mu sve i radovanove vojvode su se za nešto borile i organizovale, bar tako misli 90% građana našeg entiteta punog leševa civila - Bošnjaka i Hrvata.
Šta ćemo sa pripadnicima Abdićeve autonomije. Pa, razumije se - i oni su bili borci!
Postoji još jedna mala ali bitna grupa boraca, u koju upada i moj pokojni drug (čuj to, nije šehid - već pokojni) koji je bio organizator nekog drugog, meni puno dražeg otpora - ali opet u jedinicama ABiH.
E kome ćete gospodo dati boračke subvencije? Vrištim nikome! Jer svi ti ljudi su bili iz današnjeg ugla gledano - izmanipulisani i prevareni ili su bili manipulatori i prevaranti.
Imali smo rat bez pobjednika, neki su se morali braniti - neki su htjeli napadati i ubijati - ali potpisom u Dejtonu su i jedni i drugi se obavezali da će zajedno živjeti i zajedničku državu graditi.
E boračko pitanje nije sigurno stvar na kojoj se može bilo šta graditi - ne u ovakvoj BiH, a do druge - u kojoj će jedna od tih grupa biti proglašena za ultimativne heroje - možemo samo doći puškom u ruci - što nikome pametnom neće pasti na pamet.
I zato je borački zakon licemjerje i demagogija sa dna kace. Treba sistemski na nivou čitave BiH zaštitii sve invalide, porodice poginulih u ratu i tužbama tražiti kompenzaciju za uništenu imovinu i izgubljene živote - i time zakonom zaštiti prava SVIH građana BiH. A znamo da su u 99% primjera su takvi zaista i bili oni nedužni i oni koji su se zaista branili a ne ine vojvode, poglavnici i jalijaši.
-
Liska
Ali su onda licemjerje i prava ratnih i civilnih invalida rata. Kakva je logika biti protiv borackog zakona, a biti za zastitu porodica poginulih boraca??? Jer mozemo raspravljati je li granata koja ih je pogodila oslobodilacka ili agresorska. Najbolje ce biti da poubijamo sve da se ne moramo baviti ovim temama.
-
Liska
Federalni ministar za boračka pitanja Zahid Crnkić jučer nije mogao potvrditi da li će Vlada FBiH danas raspravljati o prijedlogu zakona o demobilisanim borcima.
- S obzirom na to da je već utvrđen dnevni red sjednice Vlade, tražit ću da se rasprava o prijedlogu zakona uvrsti naknadno, kao vanredna tačka. Kasnili smo zbog brojnih pitanja postavljenih od zastupnika i delegata u Parlamentu i nadam se da će moje kolege to uvažiti i da ćemo razmatrati ovaj prijedlog zakona i uputiti ga na usvajanje - kaže Crnkić.
Ističe da su prihvaćene sve sugestije parlamentaraca i da je prijedlog zakona opremljen u prihvatljivoj formi. Ipak, ostalo je veoma malo vremena za prikupljanje svih stavova i mišljenja od institucija koje su uključene ili će provoditi ovaj zakon.
- Svima smo uputili zahtjeve s naznakom da ćemo, ukoliko se ne izjasne do sjednice Parlamenta, smatrati da su njihovi odgovori pozitivni - ističe Crnkić.
Prema njegovim riječima, Ministarstvo je uz saglasnost boračkih udruženja ukinulo tačku 7. zakona koja je Nacrtom zakona predviđala novčani dodatak za veliki broj dobrovoljaca i organizatora otpora.
- Ukinuli smo onakvu formulaciju člana 7. jer nemamo preciznu finansijsku konstrukciju, odnosno broj korisnika novčanih dodataka. To smo ostavili da se definira u budućnosti. Zato su ostavljena ostala prava, kao što su pravo na zdravstvenu zaštitu, stambeno zbrinjavanje, subvencije, povoljnije uvjete penzionisanja... - ističe Crnkić.
Ovim se, zasad, uštedjela polovina od 300 miliona maraka koliko su iznosile grube procjene finansiranja zakona.
Novčana primanja za nezaposlene
Ministar Crnkić ističe da bi ovakvim prijedlogom zakona demobilisani borci dobivali naknadu za vrijeme nezaposlenosti u iznosu od 25 posto od prosječne plaće u Federaciji.
- Nezaposleni borac primao bi novac samo ukoliko nije korisnik neke donacije ili po nekom drugom osnovu. Ima načina da se za nezaposlene borce iznađu sredstva, a najveći teret bio bi na Zavodu za zaposljavanje.
- S obzirom na to da je već utvrđen dnevni red sjednice Vlade, tražit ću da se rasprava o prijedlogu zakona uvrsti naknadno, kao vanredna tačka. Kasnili smo zbog brojnih pitanja postavljenih od zastupnika i delegata u Parlamentu i nadam se da će moje kolege to uvažiti i da ćemo razmatrati ovaj prijedlog zakona i uputiti ga na usvajanje - kaže Crnkić.
Ističe da su prihvaćene sve sugestije parlamentaraca i da je prijedlog zakona opremljen u prihvatljivoj formi. Ipak, ostalo je veoma malo vremena za prikupljanje svih stavova i mišljenja od institucija koje su uključene ili će provoditi ovaj zakon.
- Svima smo uputili zahtjeve s naznakom da ćemo, ukoliko se ne izjasne do sjednice Parlamenta, smatrati da su njihovi odgovori pozitivni - ističe Crnkić.
Prema njegovim riječima, Ministarstvo je uz saglasnost boračkih udruženja ukinulo tačku 7. zakona koja je Nacrtom zakona predviđala novčani dodatak za veliki broj dobrovoljaca i organizatora otpora.
- Ukinuli smo onakvu formulaciju člana 7. jer nemamo preciznu finansijsku konstrukciju, odnosno broj korisnika novčanih dodataka. To smo ostavili da se definira u budućnosti. Zato su ostavljena ostala prava, kao što su pravo na zdravstvenu zaštitu, stambeno zbrinjavanje, subvencije, povoljnije uvjete penzionisanja... - ističe Crnkić.
Ovim se, zasad, uštedjela polovina od 300 miliona maraka koliko su iznosile grube procjene finansiranja zakona.
Novčana primanja za nezaposlene
Ministar Crnkić ističe da bi ovakvim prijedlogom zakona demobilisani borci dobivali naknadu za vrijeme nezaposlenosti u iznosu od 25 posto od prosječne plaće u Federaciji.
- Nezaposleni borac primao bi novac samo ukoliko nije korisnik neke donacije ili po nekom drugom osnovu. Ima načina da se za nezaposlene borce iznađu sredstva, a najveći teret bio bi na Zavodu za zaposljavanje.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ne trebamo mi nista raditi, ubijaju se oni sami...Liska wrote:Ali su onda licemjerje i prava ratnih i civilnih invalida rata. Kakva je logika biti protiv borackog zakona, a biti za zastitu porodica poginulih boraca??? Jer mozemo raspravljati je li granata koja ih je pogodila oslobodilacka ili agresorska. Najbolje ce biti da poubijamo sve da se ne moramo baviti ovim temama.
- Nekako s proljeća
Blago mrtvima.
- Liberalism
Ovaj zakon ce kostati vise nego sto kostaju plate svih ministara, vlada, zastupnika i svih njihovih troskova u institucijama F BiH i svih 10 kantona. Ova tvrdnja se lako moze dokazati.....Liska wrote:Liberalism, mozes li nam reci gdje se moze naci prijedlog zakona? Je li bas u zakonu napisano da ce naknadu dobijati svi ili samo nezaposleni demobilizirani borci? Cijenim ovo sto radis, ali ovo je sitnica kakva su prava poslanika u skupstinama, od kantonalnih do drzavnih. Zasto njima ne ukinuti ta prava pa dati nekome drugome?
- manijak1
Ja u ovome svemu vidim još jednu veću zajebanciju od svega a da li ću dobiti šta od četiri godine zajebancija preostaje mi da vidim
Jednostavno ( da se ne uvrijede Romi
- Liberalism
Takva je bila predizborna namjena ovog programa. Kao da se pomogne demobilisanim borcima kako bi ti parlamentarci ponovo dobili glasove biraca.
Na zalost ovo je sve farsa, jer je ovaj Zakon mora pasti ako neko pokrene ocjenu ustavnosti zakona. Ustav (a posebno aneksi o osnovnim pravima)ovakve Zakone eksplicitno zabranjuje.
Na zalost po borce, opet su ispali naivni (po zna koji put), i najbolje im je da se oni (borci koji su ukljuceni u boracka udruzenja) sami obracunaju sa idiotom Sisicem.
Sad zasad se svi prave ludi, ali i ubrzo ce se sve rasvjetiliti. Vjerovatno im treba ovaj Zakon iz psiholoskih razloga, prvenstveno zbog Kosova... drugog razloga ne vidim.
Na zalost ovo je sve farsa, jer je ovaj Zakon mora pasti ako neko pokrene ocjenu ustavnosti zakona. Ustav (a posebno aneksi o osnovnim pravima)ovakve Zakone eksplicitno zabranjuje.
Na zalost po borce, opet su ispali naivni (po zna koji put), i najbolje im je da se oni (borci koji su ukljuceni u boracka udruzenja) sami obracunaju sa idiotom Sisicem.
Sad zasad se svi prave ludi, ali i ubrzo ce se sve rasvjetiliti. Vjerovatno im treba ovaj Zakon iz psiholoskih razloga, prvenstveno zbog Kosova... drugog razloga ne vidim.
-
edinbug
Silajdžić je gostujući u CD-u na pitanje Lagumdžije hoće li podržati donošenje tog zakona kojim bi se izdvajalo 110 miliona KM godišnje za demobilisane borce, odgovorio ovako otprilike: " Ja se zalažem za pokretanje privrede."
Inače od prve minute je demagogiju prosipao, što je uobičajeno za njega.
-
zzzzz
Veceras je bas presipao iz supljeg u prazno, nije zelio odgovoriti Lagumdziji na konkretna pitanja u vezi zakona o demobilisanim borcima, glasanju protiv prodaje Union banke u bescijenje, ponasao se arogantno i pokazao da se ne zna izdici iznad uskostranackih interesa (podsjetio me na mnoge simpatizere SDP-a sa ovog forumaedinbug wrote:Silajdžić je gostujući u CD-u na pitanje Lagumdžije hoće li podržati donošenje tog zakona kojim bi se izdvajalo 110 miliona KM godišnje za demobilisane borce, odgovorio ovako otprilike: " Ja se zalažem za pokretanje privrede."
Lagumdzija puno konstruktivniji i konkretniji
-
senada
krkanko wrote:Borci su se borili za sebe i svoje familije i da ostanu u zivotu, a ne radi para.
U RAT VOJSKA JE OBAVEZA, A NE HTIJENJE!
izBorili su se za Republiku Srpsku!
Sasvim ozbiljno, pronicljivi, pametni momci i djevojke - "ratni dezetreri" borbe za Republiku Srpsku, odnosno za podijeljenu BiH i te kako da mogu pomoci u barem djelimicnom obestecenju obespravljenoj, izmanipulisanoj demobilisanoj borckoj populaciji, izvaranoj da se kao bori, strada i gine za cjelovitu, suverenu, nedjeljivu drzavu BiH a ne kako je bila i ostala istina za mononacionalni kazan kazamat, tj. za SDA, "ZABIH", za HB i za RS, koja i danas kao prije 15-20 godina svakim danom postaje snaznija i jaca zahvaljujuci istom ovom bosnjackom "vele-patriotskom rukovodstvu" - '90-'92.-'95.-'07.!
Cast casnim izuzecima, ali njih su Snage "ZABIH" izuzele pocetkom borbe "ZABIH"!
Ah, da! Dovoljno je ovlas, blic pogled bacit na clana iz reda bosnjackih "drzavnika" pa vidjeti koliko je cvrst i odlucan u patriotskoj nakani da se kao i uvijek umjesto "ZABIH" i nadalje bori (za) Republiku Srpsku i posebno za OHR, kao garant Ustavnog i svakog drugog rastrojstva i podjela "drzave" BiH!
Evo, ja sam odlucila da konacno stanem na isti fon sa vodecim bosnjackim politicarima i drzavnicima, i s njihovim glavnim trostrukim igracem OHR-om, i podrzim Dodika i Republiku Srpsku jer samo tako mozemo ostvariti svoje malo bosnjacko-hrvatsko, i veliko srpsko kraljevstvo!
Rrazlika je samo sto ja necu da lazem bosnjake kao njihove vodje, ali sam i ja ZA da SVI borci bez izuzetka dobiju novcanu kompenzaciju!
-
krkanko
Kao prvo, borili su se za svoje zivote, jer su im bili ugrozeni agresijom od strane srba i jna, pa tek onda se brani drzava, sto je obaveza u ratu, a sto se tice ''republike sumske'' za to se zahvali Aliji, a ne borcima. Borcima se apsolutno mora drzava mora 'revansirati' za borbu u njihovo ime, ali ne tako sto ce izglasati neke zakone koji ce dovesti do kolapa drzave, nego tako sto ce naci tim borcima posao, i sto ce imati prednost pri zaposljavanju. Naravno da ne govorim o nekim visokostrucnim poslovima, ako nisu osposobljeni za to, ali govorim o obicnim poslovima. Imamo recimo 4clane porodice u kojima rade sve 4 osobe, a sa druge strane imamo 4clanu boracku porodicu gdje niko ne radi ili eventualno 1. E tu se mora naci kompromis, da se dodje do podjednakih rjesenja. Hajmo jedan bezazzlen primjer, recimo neko trazi cuvara, kad raspise oglas nek trazi borca u cijoj porodici nema zaposlenja niko ili tako nesto, a ne zaposlice nekog preko stele kome taj posao i ne treba za zivot.
- Nekako s proljeća
Nisam na prodaju.
Izdavanjem certifikata sam, samo povrijeđena.
Ne može se provesti velika privatizacija, a da se ''mrvice'' ne daju sirotinji.
Bolje ikakav zakon , nego ''kako se ko snađe''.
PRAVO, NE MILOSTINJA
Razvoj privrede će stvoriti osnove i za zapošljavanje, a u krajnjem slučaju i za one koji ne budu te sreće, neka postoji pravo naknade dok se ne zaposle.
pozdrav domovini
-
krkanko
Nije to kako se ko snadje, jednostavno Vlada je mogla zaposliti preko 50% (cak i puno vise)boraca koji primaju nadoknadu, a vjeruj da bi vise voljeli primati platu nego nadoknade, a samo da su napravili zakon kao sto sam rekao za onaj gore primjer i to nije milostinja nego jednostavno uslov za dobivanje posla, a ono sto je Vlada napravila je milostinja. Dakle kvalitetan program bi donio zaposljavanje, ali pravedno zaposljavanje i svi bi bili zadovoljni.
ps: Odmah da se razumijemo i da ne bi bilo nesporazuma i ja sam iz boracke porodice.
ps: Odmah da se razumijemo i da ne bi bilo nesporazuma i ja sam iz boracke porodice.
- Liberalism
Kako se i predpostavljalo vec se pocelo govoriti da nema para.
Sad za sad fali 100.000.000 KM za provođenje ovog zakona.
Vidimo da politicari nece da smanje vlastite troskove (plate i administrativne) i cujemo po medijima da su skoro svi povecali ove troškove planirane za 2007. godinu.
ostaje znaci da ce se 100 miliona KM morati osigurati smanjivanjem izdataka na??? Povratak? Izgradnju autoputa Visoko-Kakanj? Smanjivanje izdvajanja za RVI? Ili smanjivanje izdvajanja za siromasne i ne-ratne invalide (najvjerovatnije).
Svaka cast borcima ARBiH kad su izabrali takve lidere (mislim na lidere borackih organizacija)......
Sad za sad fali 100.000.000 KM za provođenje ovog zakona.
Vidimo da politicari nece da smanje vlastite troskove (plate i administrativne) i cujemo po medijima da su skoro svi povecali ove troškove planirane za 2007. godinu.
ostaje znaci da ce se 100 miliona KM morati osigurati smanjivanjem izdataka na??? Povratak? Izgradnju autoputa Visoko-Kakanj? Smanjivanje izdvajanja za RVI? Ili smanjivanje izdvajanja za siromasne i ne-ratne invalide (najvjerovatnije).
Svaka cast borcima ARBiH kad su izabrali takve lidere (mislim na lidere borackih organizacija)......
- Liberalism
#73 Re: Idioti ubise buducnost - Zakon o borcima = nova katastrofa
Sve se placa, sve se vraca.
Evo nakon tri godine, doslo je vrijeme za naplatu racuna.
Tri godine smo svi slijepo posmatrali sta se desava, pustali smo vladajuce stranke da se rasipaju nemilice samo kako bi dobili izbore.
Danas smo kao protiv vlade a za ''borce'', a u stvari to je sve isto jer je to sve dio jednog istog tala.
Al eto, bar naslov nije bio pogresan....
Tri godine smo svi slijepo posmatrali sta se desava, pustali smo vladajuce stranke da se rasipaju nemilice samo kako bi dobili izbore.
Danas smo kao protiv vlade a za ''borce'', a u stvari to je sve isto jer je to sve dio jednog istog tala.
- ultima_palabra
#74 Re: Idioti ubise buducnost - Zakon o borcima = nova katastrofa
Svakom ko zna sabrati 2 i 2 je bilo jasno na šta će ovo izaći. Ali eto, neka ih njihovi birači smjenjuju. Ni Miloševića nisu smijenili Pera Luković i Nataša Kandić nego oni koji su ga podržavali 15 godina.Liberalism wrote:Sve se placa, sve se vraca.
- Corto Maltese
#75 Re: Idioti ubise buducnost - Zakon o borcima = nova katastrofa
Pošteno. Cjenovnik za junaštvo je i zvanično objavljen. Koga god zanima "Pošto heroj?", odgovor može da pročita, crno na bijelom, za koji dan i u službenom listu.