Idemo pred skupštinu!

Post Reply
senada

Post by senada »

Sretna sam sto sam upoznala mlade, pametne, napredne ljude na platou ispred skupstine... svi su velicanstveni, posebno Stolac92.
Stvarno impresivno...desava se lagano ali sigurno....
morti

Post by morti »

BIO SAM ODSUTAN OVIH DANA JER NISAM U SARAJEVU...NIT ĆU BITI U SLJEDEĆIH DESETAK DANA...
DAKLE,MOŽE LI MI IKO PREKO PP-A IL MAIL-A U KRATKIM CRTAMA REĆI ŠTA SE SVE IZDEŠAVALO I ŠTA SAM SVE PROPUSTIO PRED PLATOOM...MARAVNO,I ŠTA SE PLANIRA
UN
UNAPRIJED ZAHVALJUJEM!

ŽIVLI!!!
perke

Post by perke »

morti wrote:BIO SAM ODSUTAN OVIH DANA JER NISAM U SARAJEVU...NIT ĆU BITI U SLJEDEĆIH DESETAK DANA...
DAKLE,MOŽE LI MI IKO PREKO PP-A IL MAIL-A U KRATKIM CRTAMA REĆI ŠTA SE SVE IZDEŠAVALO I ŠTA SAM SVE PROPUSTIO PRED PLATOOM...MARAVNO,I ŠTA SE PLANIRA
UN
UNAPRIJED ZAHVALJUJEM!

ŽIVLI!!!
steta sto neces sutra biti tu, promasices odlican pasulj by Sanjo & Food Not Bombs kolektiv.
Ovo je ujedno poziv svima da dodju sutra u 1700, bice zanimljivo :D
Stolac92

Post by Stolac92 »

Ja sutra neću ništa jesti jer nas čeka na platou grah ili ti pasulj. Bujrum narode na grah. Ne može ni revolucija na prazan stomak, a kolektiv Food not bombs se ponudio da sutra obezbjedi zagrijavanje iznutra. Svaka čast.

Idemo na plato ispred Skupštine!
Stolac92

Post by Stolac92 »

Senada, zadovoljstvo mi je što sam te upoznao (napokon). Nadam se da ćeš ubrzo upoznati i ostale platoaše koji večeras nisu došli.

OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...

Post by OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... »

Stolac92 wrote:Ja sutra neću ništa jesti jer nas čeka na platou grah ili ti pasulj.
Hocel' sutrasnji gasni protest pred skupstinom biti glasan ili tih? :D
Last edited by OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... on 05/01/2006 22:00, edited 1 time in total.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

uvjek dobar gost wrote:Sad me neka huja ufati, 1234 svaka cast... rjetki me ovih dana uspiju zadiviti svojim licemjerstvom, jer istina je da sam navikao da zivim u sredini koja u sebi sadrzi mnostvo licemjernog svjeta. Na tvoju i licemjernost drugih ljudi, odgovoricu na sljedeci nacin, rjecima naravno.

Zao mi je, da istina je, zaista mi je zao sto zivim u ovom vremenu. Ne bih zelio ni drugu pamet, ni neke druge godine, ni ni...
Volio bih da sam rodjen u nekom drugom vremenu. Ne bih da zivim u vremenu u kojem se ,bez ijedne rijeci otvaraju masovne grobnice, u kojem ljudi nisu ljudi vec .... nesto puno gore, vremenu koje nas guta a da to mi i ne vidimo. Vremenu u kojem su heroji i zrtve zaboravljeni, a prostor su dobili neki drugi ljudi, pogresni. ...
Al moram, vrijeme nisam birao ja, ono je biralo mene, pitanje je razloga....
Volio bih da mogu da zaspem i da se probudim kad sve ovo prodje. Nisam vise siguran, ko je dobar a ko los, kao sto nisam siguran ni u sebe. Jedino sto sam uspio shvatiti, jeste da sam razlicit, mozda su moji pretci ti koji su pravili onu piramidu u Visokom i bas zato ja nisam na istim talasnim duzinama sa kojekakvim lokalnim kabadahijama. Nemam traktor ,niti ga znam voziti, vola ne mogu prenjeti preko plota ni da hocu, samim tim ne mogu nikoga impresionirati.

Ovdje niposto ne tvrdim da sam specifican, vec samo da sam obican, obican ... momak koji je zeljan pravde. Momak koji nije pobozan, ali vjeruje da ce svak sam na istinu. Tada nas djelilac pravde nece pitati sta su drugi radili, vec sta si ti uradio kao jedinka. Tada cu mu ja reci da sam radio na sebi, a nisam dizao tegove, vec sam radio na svojim sivim celijama. Stajao sam i gledao sa strane, kome sam mogao pomoci pomogao sam mu, nisam mu odmagao. Sebe sam sveo na prosjek jer je glupo isticati se u jednom ovakvom drustvu.
A sta ce reci on meni, na sve TO ?

Pozdrav domovini !!!!

Hercegovci i bosanci svih zemalja ujedinite se !!!!
Jesam, mnogima nepopularna i mrska dijaspora, ali zbog ovakvih kao sto si ti ne mogu i necu nikad prestati da budem ono sto sam bio preko trideset godina koje sam proveo u svojoj domovini!
Vingo

Post by Vingo »

Ono sto bi bilo sjajno imati za pocetak, jeste jedna stranica u bullet formi o dogadjanjima prethodnih godina.
Bulleti bi trebali predstavljati najvece (jer u protivnom nece stati na jednu stranicu) pljacke, prevare, atake na zdrav razum,....koji su nam se izdesavali zahvaljujuci raznim strukturama vlasti...
Dovoljno bi bilo u bulete staviti neke od naslova sa podforuma Politika....pa dobiti fantastican dokument.
Ljudi brzo zaboravljaju pa ih treba podsjecati. Stalno. Metodom cekica.
Ima li dobrovoljaca? (Dijaspora ima prednost :-D )
Stolac92

Post by Stolac92 »

To bi se opet moglo uraditi na blogu, Vingo, i mislim da ne bi bilo preteško. Nek se uključi neko iz dijaspore. BAŠTA, može li ovo?

Vingo

Post by Vingo »

Ma da ici ce na blog, ali i na print....Nisam mislila na web stranicu, nego A4 stranicu... :D
1234

Post by 1234 »

Vidis neko spomenu da nije kriv sto ima internet na poslu.Da li je to razlog da ga upotrebljavas u licne svrhe. OK to je ljudsko da malo skoknes i vidis e mail ali biti vremenom na internetu za vrijeme rada ako ne koristis u sluzbene svrhe je neopravdano Imam i ja na mom poslu ali ga niko ne upotrebljava za licne svrhe Jer Boze moj treba se raditi i biti placen jer je ovo Zapad Nema tetke,strine tate... da ti plati racun Probaj to da primjenis pa ce biti lakse se obracunati sa tim vasim politicarima koje kritikujete Ne znam bar ja tako mislim ako sam u krivu javi se
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

1234 wrote:Vidis neko spomenu da nije kriv sto ima internet na poslu.Da li je to razlog da ga upotrebljavas u licne svrhe. OK to je ljudsko da malo skoknes i vidis e mail ali biti vremenom na internetu za vrijeme rada ako ne koristis u sluzbene svrhe je neopravdano Imam i ja na mom poslu ali ga niko ne upotrebljava za licne svrhe Jer Boze moj treba se raditi i biti placen jer je ovo Zapad Nema tetke,strine tate... da ti plati racun Probaj to da primjenis pa ce biti lakse se obracunati sa tim vasim politicarima koje kritikujete Ne znam bar ja tako mislim ako sam u krivu javi se
Ovo nije mjesto ,a nije ni vrijeme da se mi kao nesto rjecima naduravamo, to i nije moj obicaj. No tvoje prisustvo na ovom forumu pokazuje suprotno, nego sto ti tvrdis o Zapadu.

Da zivis u aparthejdu, da ti zivotarish, da gledash slike koje mi gledamo mozda bi govorio drugachije....vjeruj mi ja radim za Zapad i znam sta znaci kapitalizam...a ti se vrati u ovaj dio Europe sto se Balkan zove, jer izgleda da si pozelio tetke, strine, mame, tate i amidze...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

uvjek dobar gost wrote:
b]a ti se vrati u ovaj dio Europe sto se Balkan zove[/b],...
mene namamise grahom.....
Vingo

Post by Vingo »

Vingo wrote:Ono sto bi bilo sjajno imati za pocetak, jeste jedna stranica u bullet formi o dogadjanjima prethodnih godina.
Bulleti bi trebali predstavljati najvece (jer u protivnom nece stati na jednu stranicu) pljacke, prevare, atake na zdrav razum,....koji su nam se izdesavali zahvaljujuci raznim strukturama vlasti...
Dovoljno bi bilo u bulete staviti neke od naslova sa podforuma Politika....pa dobiti fantastican dokument.
Ljudi brzo zaboravljaju pa ih treba podsjecati. Stalno. Metodom cekica.
Ima li dobrovoljaca? (Dijaspora ima prednost :-D )
Sto volim sama sebe citirat....
Ovakve stvari sam mislila imat na jednom mjestu:
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=45

Anybody?
Herc

Post by Herc »

Koliko je bilo ljudi na platou? Ja se opet uskoro pridruzujem.

dosta.blogger.ba
klif

Post by klif »

Vodenjak wrote:
uvjek dobar gost wrote: Sebe sam sveo na prosjek jer je glupo isticati se u jednom ovakvom drustvu.

Jesam, mnogima nepopularna i mrska dijaspora, ali zbog ovakvih kao sto si ti ne mogu i necu nikad prestati da budem ono sto sam bio preko trideset godina koje sam proveo u svojoj domovini!
Za Gosta: Sve sam razumio i sa svim se slazem, dragi Goste, osim sa ovom recenicom. Volio bih da je malo pojasnis ili da kazes zasto si se bas ti povukao u ilegalu?

Za Vodenjaka: Imam isto misljenje kao i ti - i meni ovakvi momci jos uvijek bude nadu da jos nije bas sve izgubljeno. Ne mislim da je dijaspora mnogima mrska i nepopularna. Mislim da cak i na ovom nivou ima premalo dijaloga i da se olako prepustamo emocijama. Zbilja sam spreman da pomognem iz dijaspore - kao i ti pretpostavljam, ali ja jednostavno ne znam kako to da napravim.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Da ti i Vam odgovorim, u vremenskom rasponu od 97. godine pa do 99. godine, sa grupom mladih ljudi udruzio sam se u udruzenje gradjana Mlada Inicijativa. Plan je bio da djelujemo lokalno ,a mislimo globalno, pokusavali smo u gradskim opstinama konkurisati za pojedine projekte koji su se ticali trenutne problematike (zatvaranje smetljarnika, prostor za mlade, komunikacija medju BiH gradovima, novine za mlade...). Nista od pomenutog nije proslo, cak su nam se smijali u opstinama i ministarstvima, jer mi smo kao u tim vremenima htjeli da podstaknemo mlade da rade korisne i pozitivne stvari i da se druze mladi ljudi iz raznih gradova. Tad sam ja shvatio da nekom to nije u interesu, neko vise voli manipulisati sa ljudima....

Sto se tice prosjeka o kojem sam govorio, mene bi bilo stid u jednoj ovakvoj sredini voziti audia 6 ili neko drugo bjesno auto, sve da sam ga i posteno zaradio, ostali ljudi bi mislili da sam ga ukrao.
Nema sanse da objasnim ljudima da sam ga zaradio posteno, nemam ni obraza da se u takvom autu osjecam rahat..banaliziram autom ali mislim da me shvatas kad kazem da danas kad se pozdravljas sa komsijom on ti u kesu gleda a ne u oci.
Jer prijatelju doslo je neko vrijeme kada se ljudi ne mogu isticati pamecu ili dobrim djelima, sad se to radi autima, garderobom, mobitelima, nakitom.... a glupo je isticati se na takav nacin u jednom ovako tuznom drustvu..zar ne.
sarajevac

Post by sarajevac »

Stolac92 wrote:Ja sutra neću ništa jesti jer nas čeka na platou grah ili ti pasulj. Bujrum narode na grah. Ne može ni revolucija na prazan stomak, a kolektiv Food not bombs se ponudio da sutra obezbjedi zagrijavanje iznutra. Svaka čast.

Dje ste platoasi. Neke od vas sam upoznao neke ne. Posto ovaj forum smatram mjestom gdje svako moze iznijeti svoje misljenje pa evo i nekih mojih zapazanja:

- ima li na platou sta konkretnije od graha? lijepo je to al stvarno ne mislim da trebam doci pred skupstinu kad u njoj nema nikoga i jesti grah pred zapanjenim drotovima i poljoprivrednicima. mislite li konkretizovati svoje napore na neki nacin? sumnjam da ce i ovih dvadesetak ljudi koji dolaze izdrzati dugo, bez odredjenog rezultata. zar ne mislite da vam treba ozbiljnijeg aktivizma i oraganizacija malo komplikovanija od pravljenja lonca graha?

- ima li vasa akcija vodju? nekoga ko moze predstavljati grupu u javnim istupima? dzaba vam je camiti cekajuci na platou kad vas niko ne vidi. vremenom ce vam se osipati ljudi. za kratko vrijeme na platou cuo sam samo jedan konkretan prijedlog: gadjanje jajima.

- kako mislite da se izborite sa anarhijom u vasim redovima? svi imaju drugacije ideje, metode, cuh i neka revolucionarna iskustva... bojim se da cete izgledati kao masa bez cilja i kompasa. planirate li postaviti neka pravila koja su malo konkretnija od "hajmo na plato stajat onako bez veze, pa cemo vidjeti sta ce biti"?

- ima li medju vama ljudi koji se bave dubljom analizom desavanja u drustvu pa samim tim i anticipiranjem najvecih problema i odgovora na te probleme?

- jos jednom naglasavam podrsku buntu koji se u vama, mladim ljudima probudio, ali ne mislim da ste izabrali metod koji obecava rezultate.

- stolac imas kontakt pa bujrum ako moja ekipa moze pomoci u svom domenu.
klif

Post by klif »

uvjek dobar gost wrote:Plan je bio da djelujemo lokalno ,a mislimo globalno, (zatvaranje smetljarnika, prostor za mlade, komunikacija medju BiH gradovima, novine za mlade...). Nista od pomenutog nije proslo. Tad sam ja shvatio da nekom to nije u interesu, neko vise voli manipulisati sa ljudima....
Koliko god profano da zvuci, stvari se ne mijenjaju preko noci. Napraviti civilno i demokratsko drustvo je jako mukotrpan posao i proces koji moze da traje jako dugo. Razmisljati svojom glavom je za mnoge bolan proces. Djelovati na sopstveni rizik moze biti (protumaceno kao) opasno, moze izgledati besmisleno, jer se rezultat ne vidi odmah. Ocekivati podrsku (odmah i sad) je opravdano, ali dobiti je (odmah i sad) ne mora biti samo po sebi razumljivo. Ali ako ljudi poput tebe, Stoca, Vingo, MirCerka... odustanu, sta cemo onda?
Herc

Post by Herc »

Za ostale ne znam,ali ja sigurno necu odustati.Gore od ovog ne moze tako da nemamo sta izgubiti.
tigris

Post by tigris »

sarajevac imas tamo na bez cenzure chat verziju i tamo je dogovoren sastanak u nedelju imacemo i prostoriju na raspolaganju gdje ce se upravo definisati ciljevi pravac ...i nadam se postici to da se bude odredjenije ..sta kako itd....strpljenja....nije jednostavno......ovo za grah po meni nije bas bez bezveze jer ce sigurno privuci jos paznje ......ako si zainteresovan i imas vremena za nedelju dodji ucestvuj..daj prjedlog bilo sta......
Stolac92

Post by Stolac92 »

Vozdra, Sarajevac!

Šta ima majstore? Drago mi je da si napisao svoje mišljenje i dozvoli mi da pokušam da odgovorim na par tvojih izjava.

- Na platou ima mnogo toga konkretnijeg od graha. Grah je samo usputna pojava i vjerovatno će takvih stvari biti još mnogo. Ja lično jedva čekam taj grah. Znači grah koji je pošten i ono što bi se reklo halal. A znaš onu ko jede halal taj radi halal. Što se tiče jedenja graha i okupljanja na platou ispred Skupštine kad u njoj nema nikoga i pred zapanjenim drotovima to je jednostavno radi nas samih. Oni nisu važni jer ionako ne rade ništa važno. Mi smo na platou radi nas samih.

O konkretnim aktivnostima ću reći ovo:

1. Buđenje individualne svijesti građana Bosne i Hercegovine.
2. Određene akcije koje će uticati na poboljšanje životne sredine (radne i humanitarne akcije)
3. Aktivni nadzor vlasti i stalna poruka njima da postoje ljudi kojima je DOSTA! njihvog lopovluka.
4. Saradnja sa svim progresivnim snagama BiH i dijaspore.
5. Druženje, upoznavanje i širenje pozitivne energije.

Ovo je po meni dovoljno konkretno nakon 14 dana izlaska na plato ispred Skupštine.

Kakav vodja? Šta ti podrazumjevaš pod termin vodja? Da smo mi neka politička stranka ili organizacija? Svako od nas je vodja na svoj način. Svako može doći na plato i dati svoj prijedlog i ako se platoaši slože sa tim taj prijedlog će biti prihvaćen. Ne želimo mi doći na vlast nego konkretno promijeniti cijeli sistem vlasti. To možemo postići masovnim narodnim revoltom, gdje će proizaći novi pravac i alternativa ovoj sadašnjoj vlasti i ovom sadašnjem stanju. Nema ekskluziviteta na ovo dešavanje. Ako želiš da pričaš sa nekim onda samo trebaš da upitaš.nekoga sa plato pa ako on ili ona želi da priča sa tobom ili nekim drugim prestavnicima medija onda je to uredu. Ta osoba može da objasni svoje razloge zašto se nalazi na platou i zašto tu "čami čekajući".

Što se tiče anarhije u našim redovima mogu samo reći da je svak idividualno odgovoran za svoja djela. Mi ne zagovaramo nasilje i propagiramo mirovnu revoluciju (prvo u nama samima a samim tim i u cijelom društvu).

Na kraju je bolje da nas gledaju kao masa bez cilja i kompasa koja nastoji da promijeni stanje ravnodušnosti u našem društvu, nego da budemo dio tog ravnodušnog društva.

Da, ima ljudi koji se bave dubljim analiziranjem dešavanja u društvu i anticipiranjem najvećih problema i odgovore na te probleme.

Mi smo izabrali najednostavniji metod koji nam je dostupan. Metod upoznavanja i druženja sa ciljem da promijenimo stanje društva u kojem se nalazimo. Slobodan izbor i individualna odgovornost otvaraju vrata svima da dođu i da svojim učešćem pridonesu ostvarenju ovih ciljeva.

Hvala ti na podršci i vjerujem da je dobronamjerna. Tvoji komentari su na mjesti i nisu provokatorski, ali ovo je nešto mnogo više od obične političke platforme. Nije ovo borba za vlast, nego borba da vlast postane odgovorna narodu i da se probudi svijest u narodu da aktivno učestvuje u izboru i kontroli vlasti. Jedan od efekata ove revolucije može biti i masovnije učešće građana na izborima. Na zadnjim izborima je glasalo samo 48% registrovanih glasača, a ovi na vlasti imaju oko 30% glasova od sveukupnog registrovanog glasačkog tijela.

Hvala ti na ponudi da nam pomogneš. Mislim da ako se ti možeš pronaći u ovome onda ti sam možeš izabrati u kojem domenu da pomogneš. Uvijek si dobrodošao i ti i tvoja ekipa i svi oni kojima je imalo stalo do ove jadne i napaćene nam domovine.

Propast1

Post by Propast1 »

sarajevac wrote:
Dje ste platoasi. Neke od vas sam upoznao neke ne. Posto ovaj forum smatram mjestom gdje svako moze iznijeti svoje misljenje pa evo i nekih mojih zapazanja:

- ima li na platou sta konkretnije od graha? lijepo je to al stvarno ne mislim da trebam doci pred skupstinu kad u njoj nema nikoga i jesti grah pred zapanjenim drotovima i poljoprivrednicima. mislite li konkretizovati svoje napore na neki nacin? sumnjam da ce i ovih dvadesetak ljudi koji dolaze izdrzati dugo, bez odredjenog rezultata. zar ne mislite da vam treba ozbiljnijeg aktivizma i oraganizacija malo komplikovanija od pravljenja lonca graha?

- ima li vasa akcija vodju? nekoga ko moze predstavljati grupu u javnim istupima? dzaba vam je camiti cekajuci na platou kad vas niko ne vidi. vremenom ce vam se osipati ljudi. za kratko vrijeme na platou cuo sam samo jedan konkretan prijedlog: gadjanje jajima.

- kako mislite da se izborite sa anarhijom u vasim redovima? svi imaju drugacije ideje, metode, cuh i neka revolucionarna iskustva... bojim se da cete izgledati kao masa bez cilja i kompasa. planirate li postaviti neka pravila koja su malo konkretnija od "hajmo na plato stajat onako bez veze, pa cemo vidjeti sta ce biti"?

- ima li medju vama ljudi koji se bave dubljom analizom desavanja u drustvu pa samim tim i anticipiranjem najvecih problema i odgovora na te probleme?

- jos jednom naglasavam podrsku buntu koji se u vama, mladim ljudima probudio, ali ne mislim da ste izabrali metod koji obecava rezultate.

- stolac imas kontakt pa bujrum ako moja ekipa moze pomoci u svom domenu.
Taman i ja sve napiso i nesta mi se obrisa.....

Vidim stolac92 je vec podosta odgovorio...

kakav vođa, mislim da je za sve najbolji vođa i uzor sam forum.... Na njemu sve pise, daje odogovore na sva pitanja... a za sva ona pitanja na koja odgovora nema ubrzo ce odgovor doci.

Haj to za anarhiju da pokusamo pomiriti... Anarhija je stanje potpune slobode. kako bi obezbjedili potpunu slobodu slobodnji ljudi koriste usluge zastitnih agencija koje obezbjeđuju jednom drustvo mirno uzivanje zivota i privatne svojine. Sve ostalo je potpuno slobodno. Zato... anarhija kao sinonim za neko opste razbojnistvo ne stoji u vezi s anarhijom kakvom je vide slobodoumni ljudi..... A to sto neko ima razlicite ideje ili pristupe.. pa zar je nasilje to iznijeti... a ako veci na to prihvati onda je vjerovatno da je to i dobro. zar ne?

Sto se tice problema i rjesenja o tome cemo bar lako. Na neciju zalost ovde niko ne misli da su trenutno na vlasti genijalci i da im zastane dah nad pomisli ''Boze ako Terzic ne moze da rjesi neki problem, kako bi to onda rjesili mi ili bilo ko drugi''.....

Mozda ima neki drugi metod? Vjerovatno ima ali i ovaj nije los. I mozda sto je vaznije ovi ljudi sto su ovde ne mogu koristiti drugi a bolji. I jos nesta. Slucajno sam nekad prosle godine procitao jednu doktorsku disertaciju o informacionim tehnologijama i padu socijalizma. Pored toga sto je veoma poucna jasno govori koje prednosti u ovakvim procesima ima pristu i aktivno koristenje informacionih tehnologija.... Bar ako nista drugo znatno teze neko nekoga moze vuci za nos...

Bilo bi dobro kada bi neko predlozio jos nesta dodatno sto bi osnazilo ovaj proces. Niko nije rekao da bi sutra svi prestali dolaziti na plato kad bi se problemi sa ovih stranica zbog toga rjesili...
sarajevac

Post by sarajevac »

Stolac92 wrote:
O konkretnim aktivnostima ću reći ovo:

1. Buđenje individualne svijesti građana Bosne i Hercegovine.
Na osnovu kojih parametara tvrdis da individualna svijest nije probudjena?
Stolac92 wrote: 2. Određene akcije koje će uticati na poboljšanje životne sredine (radne i humanitarne akcije)
Koje akcije? Kad? Zašto? Gdje? Kako? Ko?
Stolac92 wrote: 3. Aktivni nadzor vlasti i stalna poruka njima da postoje ljudi kojima je DOSTA! njihvog lopovluka.
Kako? Kojim mehanizmima? Oni s prozora vec mjesecima gledaju zemljoradnike. Jel kontate da ce Terzic izaci i reci: "Hajde momci i djevojke da promjenimo to sto vam smeta? Ko je dobrovoljac da prekontrolise rad Vijeca ministara?"?!?!
Stolac92 wrote:
Ovo je po meni dovoljno konkretno nakon 14 dana izlaska na plato ispred Skupštine.
Nista od ovog jos niste uradili. Nego tek planirate. Jesi li siguran da je dovoljno? Imaju li ljudi u ovoj zemlji VREMENA za ovakav pristup? Ako se krecete medju "obicnim" ljudima sigurno ste primjetili da je ljudima vec ODAVNO dosta i da to nije krenulo od vas. Problem je medjutim sto im se NE NUDI nista konkretno i nista bolje. Ni vi im ne nudite nista osim generalnih parola. O konkretnim koracima ne govorite.
Stolac92 wrote:
Kakav vodja? Šta ti podrazumjevaš pod termin vodja? Da smo mi neka politička stranka ili organizacija? Svako od nas je vodja na svoj način. Svako može doći na plato i dati svoj prijedlog i ako se platoaši slože sa tim taj prijedlog će biti prihvaćen. Ne želimo mi doći na vlast nego konkretno promijeniti cijeli sistem vlasti.
To možemo postići masovnim narodnim revoltom, gdje će proizaći novi pravac i alternativa ovoj sadašnjoj vlasti i ovom sadašnjem stanju. Nema ekskluziviteta na ovo dešavanje. Ako želiš da pričaš sa nekim onda samo trebaš da upitaš.nekoga sa plato pa ako on ili ona želi da priča sa tobom ili nekim drugim prestavnicima medija onda je to uredu. Ta osoba može da objasni svoje razloge zašto se nalazi na platou i zašto tu "čami čekajući".
Na zalost ne ide to tako. U anketi se iznosi misljenje slucajnog prolaznika ali za predstavljanje bilo koje formalne ili neformalne grupe treba da postoji osoba koja je (od grupe) ovlastena da javno nastupa. Jer javni nastup povlaci i odgovornost za javnu rijec.

Vodja je osoba koja bi trebalo da ponese najveci teret jer on/ona predstavljaju ideju za koju imaju i odgovornost.
Stolac92 wrote:Mi smo izabrali najednostavniji metod koji nam je dostupan. Metod upoznavanja i druženja sa ciljem da promijenimo stanje društva u kojem se nalazimo.
Ne kontam. Kako mislite stajanjem u mraku promjeniti stanje drustva?

U krajnjem slucaju nije ni bitno.

Sve u svemu drago mi je da ima angazovanih mladih ljudi. Ja se ovim postom samoinicijativno iskljucujem iz ove price. Zelim vam svu srecu. Uzivajte u grahu.
perke

Post by perke »

Zuri se covjeku da napravi ekskluzivan prilog za novine, da ga neko ne pretekne. Od mene mu je ignore, i zbog onog istupa pred pandurima veceras...kao on je glasnogovornik :shock: nekome....nigdje veze...ja dolazim u svoje ime i u svoje ime cu istupati...kao i vecina onih koji dolaze pred skupstinu.

Prica kao "dovedite 50 ljudi pa cu ja dovesti kamere i press" nam ne treba. Nije niko stoka da ga se dovodi, sarajevac....i trazi pricu negdje drugo,provaljen si.

p.s. nadam se da je grah bio dobar, steta sto ga panduri ne probase.
:D
Post Reply