bravo "milance"!forza milan wrote: @vesela
MZ njivice se ne nalaze na relaciji M. Dvor - Bascarsija, jer da jesu znala bi ti jer ti si... sa M. Dvora
kad dodjes u sarajevo javi se ako hoces da ti poljubim skute jer ti si sa M. Dvora
Idemo pred skupštinu!
-
vesela
-
forza milan
ovo su mi prvi postovi pod ovim novim nickomstochar wrote:Reche chovjek chiji je prvi komentar (jedan od 4 ukupno) nakon shto se registrirao prije nekoliko dana bio:forza milan wrote:ma ovaj pokret DOSTA! je cista farsa
svaka cast svakome ko uradi neku hum akciju pa tako i vama ali sto se tice ostalih stvari...
ne bih komentirao jer bi me banovali 100%
kad samo vidim ko vam je na celu (ljudi koji se u ime vas pojavljuju na tv-u) sve mi je jasno
to su zadnji vjetropiri sto postoje u bih
stanje u drzavi moze biti gore samo u jednom slucaju a to je kad bi (ne dao dragi Bog) poceli da se pitaju ovi iz pokreta DOSTA!
samo biste vi bili gori od ovih danasnjih politicara
@vesela
MZ njivice se ne nalaze na relaciji M. Dvor - Bascarsija, jer da jesu znala bi ti jer ti si... sa M. Dvora
kad dodjes u sarajevo javi se ako hoces da ti poljubim skute jer ti si sa M. Dvora (kako li fascinantno)
Grohotom se smijem...ja glasam za SDA otkako su mnogi lopovi presli u SBiH i pokret DOSTA
dakle SDA bez konkurencije
prijatan smijeh i uzivaj u svojoj nesebeznalosti mladicu
-
Goa
vesela vec dva dana cekam tvoje pojednostavljenjevesela wrote:mladicu, opet si dobio pomrdaje u glavi!...fataj se svoje MZ Njivice (gdje ti je to, u ostalom?) i uci u toj svojoj MZ razliku izmedju bavljenja politikom i podsticanja svijesti gradjana da oni odlucuju da se politicari bave politikom, a ne lopovlukom!...ako ti je komplikovano, javi se, rado cu ti pojednostaviti!Goa wrote:
Bolje je da mene pitas sta ima novo u mjesnoj zajednici Njivice a ja tebe sto se ne okupljate danas pred parlamentom nego obratno zar ne?
-
Revolucionar
Ja bih takodje pozvao sve gradjane i gradjanke.i sam pokret DOSTA da naredne subote,mirno protestuju ispred zgrade UN-a,ambasade USA,i lijepo kazu onim lijepo odjevenim cikama da se stide sto nakon BiH,Srebrenice i ostalih gradova opet mirno gledaju genocid i ubijanje neduzne djece u Libanu.Za ime Boga u kakvom ovo svijetu zivimo.stochar wrote:POZIV POKRETA DOSTA SVIM GRAĐANIMA I GRAĐANKAMA BiH
Sarajevo, 28. 7. 2006. godine
Nakon što objavljivanje posljednjih revizorskih izvještaja o neodgovornom poslovanju državnih i entitetskih institucija nije izazvalo nikakvu reakciju javnosti, pokret Dosta! poziva sve građane i građanke BiH da izađu na proteste i pozovu političare na odgovornost.
- Pokret Dosta! će i ove subote u podne organizirati okupljanje na platou ispred Parlamenta BiH, ali to nije dovoljno ukoliko nas narod masovno ne podrži. Revizorski izvještaji kao i pisanja medija iz dana u dan otkrivaju lopovluke i kriminal ljudi na vlasti koji mirne duše odlaze na godišnji odmor ostavljajući državu bez nekih od najbitnijih zakona, dok narod šuti umjesto da ih pozove na odgovornost i ne dozvoli im da odu na odmor dok ne riješe neka od najbitnijih pitanja – poručuju iz pokreta Dosta! pozivajući radnike, nezaposlene, studente, rudare i sve ostale da im se pridruže u javnom izražavanju nezadovoljstva:
- Ne može se sve riješiti preko noći i ljudi moraju shvatiti da samo kontinuirano izražavanje nezadovoljstva može donijeti promjenu situacije. Bliže se izbori, političari prije njih, kao ni poslije, neće uraditi ništa za dobrobit naroda ukoliko im ne pokažemo da smo tu i da ćemo svaki put javno negodovati i pozivati ih na odgovornost ako nas budu varali i bezobzirno nam zavlačili ruku u džep kao što to sada rade – ističu iz Pokreta, dodajući kako smjena političara nije dovoljna kazna, već da ih se mora pozvati na svaki vid odgovornosti, pa čak i na krivičnu odgovornost.
Iz Pokreta pozivaju sve građane i građanke BiH da uzmu stvari u svoje ruke i da izađu pred zgrade organa vlasti u svojim gradovima i pozivaju političare na odgovornost. (dosta! team)
- Alfons Kauders
jok, nije to cool liberalima, nedaj boze da ispadnu simpatizeri hezbolaha, ili ahmedinedzada... sta ce reci coolRevolucionar wrote:Ja bih takodje pozvao sve gradjane i gradjanke.i sam pokret DOSTA da naredne subote,mirno protestuju ispred zgrade UN-a,ambasade USA,i lijepo kazu onim lijepo odjevenim cikama da se stide sto nakon BiH,Srebrenice i ostalih gradova opet mirno gledaju genocid i ubijanje neduzne djece u Libanu.Za ime Boga u kakvom ovo svijetu zivimo.stochar wrote:POZIV POKRETA DOSTA SVIM GRAĐANIMA I GRAĐANKAMA BiH
Sarajevo, 28. 7. 2006. godine
Nakon što objavljivanje posljednjih revizorskih izvještaja o neodgovornom poslovanju državnih i entitetskih institucija nije izazvalo nikakvu reakciju javnosti, pokret Dosta! poziva sve građane i građanke BiH da izađu na proteste i pozovu političare na odgovornost.
- Pokret Dosta! će i ove subote u podne organizirati okupljanje na platou ispred Parlamenta BiH, ali to nije dovoljno ukoliko nas narod masovno ne podrži. Revizorski izvještaji kao i pisanja medija iz dana u dan otkrivaju lopovluke i kriminal ljudi na vlasti koji mirne duše odlaze na godišnji odmor ostavljajući državu bez nekih od najbitnijih zakona, dok narod šuti umjesto da ih pozove na odgovornost i ne dozvoli im da odu na odmor dok ne riješe neka od najbitnijih pitanja – poručuju iz pokreta Dosta! pozivajući radnike, nezaposlene, studente, rudare i sve ostale da im se pridruže u javnom izražavanju nezadovoljstva:
- Ne može se sve riješiti preko noći i ljudi moraju shvatiti da samo kontinuirano izražavanje nezadovoljstva može donijeti promjenu situacije. Bliže se izbori, političari prije njih, kao ni poslije, neće uraditi ništa za dobrobit naroda ukoliko im ne pokažemo da smo tu i da ćemo svaki put javno negodovati i pozivati ih na odgovornost ako nas budu varali i bezobzirno nam zavlačili ruku u džep kao što to sada rade – ističu iz Pokreta, dodajući kako smjena političara nije dovoljna kazna, već da ih se mora pozvati na svaki vid odgovornosti, pa čak i na krivičnu odgovornost.
Iz Pokreta pozivaju sve građane i građanke BiH da uzmu stvari u svoje ruke i da izađu pred zgrade organa vlasti u svojim gradovima i pozivaju političare na odgovornost. (dosta! team)![]()
isto ko sto haman nije cool ni onim nasim bradonjama u kapri tolama, sto se digose spaljivat zastave nakon onih karikatura... haman im americki dupelisci saudijci nisu rekli da treba na ulicu za liban...
- A_I_
znas onu: pomozi sebi da bi pomogao drugimaRevolucionar wrote:Ja bih takodje pozvao sve gradjane i gradjanke.i sam pokret DOSTA da naredne subote,mirno protestuju ispred zgrade UN-a,ambasade USA,i lijepo kazu onim lijepo odjevenim cikama da se stide sto nakon BiH,Srebrenice i ostalih gradova opet mirno gledaju genocid i ubijanje neduzne djece u Libanu.Za ime Boga u kakvom ovo svijetu zivimo.![]()
ja sam licno protiv takvog vida razvodnjavanja pokreta DOSTA!
GOSPODO 'DUSEBRIZNICI', KOJI STE DOSLI NA ONE PROTESTE POVODOM DANSKIH KARIKATURA I PALILI ZASTAVE, GDJE STE SADA ZA NAROD LIBANA?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
napravite temu, razglasite, organizujte i dolazim istog trena s jednom LJamom koja ce da bljuje na neprobojno staklo i zidove USA ambasade...
ajmo gospodo
- Alfons Kauders
ne ide to tako, ne daju saudijci pare za to, jerbo gore ginu siiti, a ne vehabije, pa saudijske pizde jedva docekale...A_I_ wrote:znas onu: pomozi sebi da bi pomogao drugimaRevolucionar wrote:Ja bih takodje pozvao sve gradjane i gradjanke.i sam pokret DOSTA da naredne subote,mirno protestuju ispred zgrade UN-a,ambasade USA,i lijepo kazu onim lijepo odjevenim cikama da se stide sto nakon BiH,Srebrenice i ostalih gradova opet mirno gledaju genocid i ubijanje neduzne djece u Libanu.Za ime Boga u kakvom ovo svijetu zivimo.![]()
![]()
GOSPODO 'DUSEBRIZNICI', KOJI STE DOSLI NA ONE PROTESTE POVODOM DANSKIH KARIKATURA I PALILI ZASTAVE, GDJE STE SADA ZA NAROD LIBANA?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
napravite temu, razglasite, organizujte i dolazim istog trena s jednom LJamom koja ce da bljuje na neprobojno staklo i zidove USA ambasade...
ajmo gospodo
-
Herc
Bile demonstracije sada u subotu protiv rata u Libanu.Bilo je ljudi iz pokreta dosta! Nije bilo vehabija.Valjda su im karikature bolji povod za proteste.A_I_ wrote:znas onu: pomozi sebi da bi pomogao drugimaRevolucionar wrote:Ja bih takodje pozvao sve gradjane i gradjanke.i sam pokret DOSTA da naredne subote,mirno protestuju ispred zgrade UN-a,ambasade USA,i lijepo kazu onim lijepo odjevenim cikama da se stide sto nakon BiH,Srebrenice i ostalih gradova opet mirno gledaju genocid i ubijanje neduzne djece u Libanu.Za ime Boga u kakvom ovo svijetu zivimo.![]()
![]()
ajmo gospodo
- A_I_
gdje i u koje doba? jel' iko to objavio igdje? sorry al ne vidjeh nigdjeHerc wrote: Bile demonstracije sada u subotu protiv rata u Libanu.Bilo je ljudi iz pokreta dosta! Nije bilo vehabija.Valjda su im karikature bolji povod za proteste.
al nek svi znaju s kim je selma bajrami surovala...a ovakve stvari maltene nepoprecene prodju
koliko je ljudi bilo?
-
Herc
Bilo je na vijestima ftv,bht,organizovao je demonstracije dop(demokratski omladinski pokret) u subotu u 13h na trgu oslobodenja.30-ak ljudi...A_I_ wrote:gdje i u koje doba? jel' iko to objavio igdje? sorry al ne vidjeh nigdjeHerc wrote: Bile demonstracije sada u subotu protiv rata u Libanu.Bilo je ljudi iz pokreta dosta! Nije bilo vehabija.Valjda su im karikature bolji povod za proteste.![]()
al nek svi znaju s kim je selma bajrami surovala...a ovakve stvari maltene nepoprecene prodju![]()
koliko je ljudi bilo?
- A_I_
ejs s*anjaHerc wrote: Bilo je na vijestima ftv,bht,organizovao je demonstracije dop(demokratski omladinski pokret) u subotu u 13h na trgu oslobodenja.30-ak ljudi...
tnx za info anyway, utefterio sam im http://www.dop.co.ba/ u bookmarks...
idemo dalje!
-
Goa
neznam sta znaci to 'zachatavati' tako da ti na to neznam odgovoriti.
Sve nesta demonstracije protiv ovog, protiv onog, za ovo za ono, tako da se neko ko je na ovoj temi vrlo lako izgubi ako pomisli zbog cega je naslov teme 'idemo pred skupstinu' .... revolucija isl.
Sve nesta demonstracije protiv ovog, protiv onog, za ovo za ono, tako da se neko ko je na ovoj temi vrlo lako izgubi ako pomisli zbog cega je naslov teme 'idemo pred skupstinu' .... revolucija isl.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ti si onda fulio poentu DOSTA pokreta .... nama je DOSTA svega i svacega i BUNIMO protiv svega sto nam smeta, ukljucujuci jebeni milion za usta, dok recimo za dvojicu djecaka ljudi kamce svaki fening kako bi djeca ozdravila, dok se nema uslova da se njihovi slucajevi lijece u BiH, jer nemaju ni opremu ni potrebno obrazovanje, a sve bi to kostalo manje od milion maraka...Goa wrote:neznam sta znaci to 'zachatavati' tako da ti na to neznam odgovoriti.![]()
![]()
![]()
-
žena zmaj
Samo bih htjela da kažem kako se ponosim pokretom DOSTA i kako podržavam svaki njihov korak, sve pobune i sl. Nama to treba! Ovoj fucking nazovidržavi to itekako treba i krajnje je vrijeme da se bunimo svi i protiv svega!!! Uvijek sam bila za to, od kraja rata, i tako mi je drago što se konačno našlo nekoliko mladih ljudi koji su spremni da ideje sprovedu u djelo!!! Bila sam s vama ispred skupštine, i biću opet, kada god to bude imalo smisla!!! A uvijek ima smisla! Šta još da vam kažem nego:
DOSTA!!!
DOSTA!!!
-
Revolucionar
Izvini Goa zbog zachatavanja,jednostavno me potresose slike mrtve djece,genocida,rusevina,suza.Nije ovo pokusavaj razvodnjavanja pokreta Goa,to i jest duh pokreta koliko sam ja mogao uvidjeti.DOSTA svemu sto degradira ljudsko bice,covjeka,insana.A mi ocekujemo od tih stranih organizacija da nam urede drzavu,zivot,prostor.Ma puca njima neka stvar za nama,samo prodaju zjale.Svijet je poludio,citav zivot je samo volja za moci.zelja da se vlada.Dizu se zidovi,ruse se mostovi,a svi samo blijedo posmatraju cekajuci super heroja koji ce to sve postaviti na svoje mjesto.A sta je DOSTA tu,samo slamcica bacena u nabujalu rijeku.Opet zachatavam.Pozdrav svim ljudima dobre volje.Goa wrote:jeli ovo tema ideno pred skupstinu ili idemo sa skupstine?
Ode ovo na sve strane osim na onu na koju je receno
-
Stolac92
Zamolio bih dostase da se suzdrze od nasjedanja na provokacije i da sa frustracijama govore u ime pokreta. Ne zelim sada o detaljima ali licno ne volim kad se i u moje ime (kao i u ime cijelog pokreta) iznose licni stavovi. Nadam se da ovo nece niko shvatiti zlonamjerno.
Posto se ova tema ocigledno nastavlja i veliki broj ljudi je jos uvijek cita samo zelim jos da kazem da DOSTA! nije prestao sa aktivnostima ili da se raspao. Cak naprotiv, prave akcije su tek pred nama.
Posto se ova tema ocigledno nastavlja i veliki broj ljudi je jos uvijek cita samo zelim jos da kazem da DOSTA! nije prestao sa aktivnostima ili da se raspao. Cak naprotiv, prave akcije su tek pred nama.