Vozdrica,
Ovo što je pokreta sada nipošto ne znači da smo nešto. Fazon svega ovoga je to da mi nismo ništa osim pojedinci i pojedinke koji se bore za svoja prava. Nema ekskluziviteta niti ga je ikada bilo. Nema prvoboraca niti ih je ikad bilo. Niko nikoga nije natjerao da stoji naplatou, ili da donira novac, ili da se na bilo koji drugi način bori za svoje ljudsko dostojanstvo. Nema potrebe da se borimo za "pokret" jer pokret nije važan ako ćemo izgubiti moralni pravac kojim smo do sada išli. Samopoštovanje je vrlo važno, ali to ne znači i sujeta. Samopoštovanje znači i poštovanje drugih i drugačijih. Ne trebamo odbijati ljude od sebe nego im pomoći da prepoznaju svoje potencijale. Znam da ovo zvuči kao utopijska filozofija ali mislim da trebamo stalno napominjati da su naši principi solidarnost, iskrenost i širina koja nikoga ne isključuje (jer se negativci sami prepoznaju i sami shvate da im među nama nema mjesta). Pozitivna energija kojom DOSTA!-ši zrače je ta revolucija koja je nama potrebna.
Nama je potrebno da priča mržnje i podjela bude zamjenjena iskrenim življenjem, samopoštovanje, poštovanjem drugih, solidarnost, nesebičnost i samopožrtvovanje. Kad se probudi nada onda je sve moguće. Kad ste se zadnji put u svom životu osjećali ovako pozitivno? Kad ste zadnji put osjetili ovoliko pozitivne energije među ljudima?
I samo da kažem da smo, po meni; još uvijek na samom početku. Mislim, da ako ovako nastavimo, neke konkretne rezultate možemo očekivati tek naredne godine u ovo vrijeme... I to bi bilo super.
Mikula Mali, ako hoćeš da daš svoj doprinos na bilo koji način pošalji email na
[email protected] pa ćemo se dogovoriti.
Važan je pojedinac i pojedinka... jer ako odustanemo od ovog principa onda ćemo postati još samo jedan tor i još samo jedna organizacija u moru sličnih organizacija.