Idemo pred skupštinu!
-
rovad ciloc
onaj pozdrav je ishao u ameriku, bedjevi su do jaja

-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
od piramide mi odabijBASTA wrote:hehehe odlicansamo moram napraviti test neznam hoce li se vidjeti slova...
jos kad bi onaj noj piramide kakio to bi bilo super
jedino sto me veseli u posljednje vrijeme je ta piramida...ne kakite mi se u cejf..
i kao sto rekoh, hocem bedzOva od svakog po jedan da se nadzidzam...hvala
- Vodenjak
mIRCerka wrote:od piramide mi odabijBASTA wrote:hehehe odlicansamo moram napraviti test neznam hoce li se vidjeti slova...
jos kad bi onaj noj piramide kakio to bi bilo super
jedino sto me veseli u posljednje vrijeme je ta piramida...ne kakite mi se u cejf..
i kao sto rekoh, hocem bedzOva od svakog po jedan da se nadzidzam...hvala
-
Revolucionar
ja moram pohvaliti interesantan perfomans,na trgu oslobodjenja.Puno slobode i puno duha je bilo na tom skupu.Gledah onako sa strane.Sce govori da bi ovo moglo izrasti u jedan pravi pokret graditelja mostova ljubavi,svjesti.pomirenja.Sa mo jos da se i na drugoj strani nema cvrstog oslonca,a bez njega je nemoguce imati stabilan most.jeli moguce organizovati nesto slicno u rs-u?
-
Revolucionar
Mislim da je ovo najprikladniej mjesto da kazem ono sto mislim,i sto vec dugo zivi u meni.Zbog cega nocima bdim,i o cemu razmisljam dok usamljen tumaram ulicama.Sebe pitam,a strah me pitat druge mogu pomislit da sam pomalo skrenuo (sto nije iskljuceno).Dal sam ja normalan covjek u ennormalnim okolnostima ili obrnuto.Kakvi su to zidovi koji me drze kao taoca,koji mi nedaju prava na zivot dostojan covjeka,jer ovo je stvarno nepodnosljivo.Zar je moguce da i nakon rata i silnih zrtava mi opet zelimo podjele,dajemo glas mrznji,dizemo ograde.Nije nam dosta sto nigdje ne mozemo maknuti izvan granica ove nase rasparcane drzavice,nego zelimo da dizemo nove.ZAsto je danas tako resko biti covjek,i pri tome voljeti drugog covjeka?Zasto ne zelimo normalno da zivimo?Ko je sebi uzeo za pravo,da nas drzi u ovom beznadju?Odakle ovolika droga na ulicama?Kako da covjek kopji niej anucio niti pola lekcije u toku srednje skole sad radi u zdravstvu?Zar je moguce da nakon ovih silnih ratnih stradanja,nismo izvukli pouke?Sat treba da nam se desi,da bismo shvatili da ovako ne ide?Sta je to sto covjeka svjesno tjera u mrznju i propast,a zna da je to put stradanja,boli,patnje?!KAkav je ovo sistem vrijednosti?Sta treba da uradi sin bez oca,kad mu sef u fabrici psuje istog.dati otkaz?Ubiti ga?Pognuti glavu i usto se izvinuti?!Tolike zrtve,tolike patnje,tolika stradanja,borba.Radi cega?!Ili bolje radi koga?!I opet mrznja,i opet gradimo drzavu u kojoj cemo stalno bito u strahu i oprezu?!Jeli moguce drugacije?!Jeli moguce sa otkopavanjem masovnih grobnica,zakopavati to sto nas je do toga dovelo?Zakopati,bacti u smece
-
Revolucionar
...proslosti,ali ne i zaboraviti.!!!Ne da bi se opet iz toga rodila mrznja,vec suprotno.Da bi zivjelo u nama i da opet nebi nekoliko morbidnih umova probudilo tu monstruoznu izopacenost.Nista ne moze opravdati ono sto se dogodilo u Srebrenici,ali ako to iskoristimo za potpirivanje mrznje onda su te zrtve uzaludne.Nema im boljeg spomenika nego da spomen na njih bude kraj ere mrznje,netrepeljivosti i stradanja.DA SE NE PONOVI.Zar je tako tesko biti covjek i voljeti drugog covjeka?Sta je to sto ans toliko razdvaja?Jeli ga moguce unistiti jednom ZAUVJEK.To nam je najveci neprijatelj.To je uzrok,a ono zbog cega danas patimo su posljedice.Ubija nas i razdvaka mrznja,a odrzat ce nas jedino ljubav ili bar vjera da je moguce bilo kakvo sporazumjevanje izmedju pojedinca i zajednice.A nije tesko.Dovoljno je biti covjek.!!Nakon svega sto smo prosli,djeci se govori on je cetnik,on je balija,on je ustasa.O Boze!Nisu krivi Srbi,Hrvati,Bosnjaci,Jevreji,i ostali kriva je ta neman u nama,a samo je ljubav i sporazumjevanje moze zauvjek unistiti.Sve i da ne moramo tako(a moramo),sve ostalo bi bilo glupo,bezrazlozno.Zasto mrziti,kad mozes voliti?Zasto ubijati,kad mozes lijepo zivjeti?!
-
ofsajd
pozdrav svima
prvi put se javljam na ovu temu, iako pratim sva desavanja od pocetka, od onih hladnih dana kad ste se skupljali svaki dan u 5 sati na minus 17, kad vas je dolazilo samo po nekoliko.. sad vidim izgurali ste taj tezak pocetak, entuzijazam pocinje davati prve plodove, svake subote vas cujem kad prodjete sa onim bubnjevima od skupstine prema gradu, vidim prave se bedzevi, majice, organizuju koncerti - sta reci, nego SVAKA CAST!
U pocetku sam bio lijen da se pridruzim, a moram priznati i da sam malo sumnjao u to da ste dobro odredili cilj (one podrske policajcima i stajaznam), ali vidim da sad to ide kako treba i kako mi se svidja.
Da ne palamudim dalje, cestitam i pitam kako se pridruziti, sta se moze uciniti, je li jos uvijek okupljanje na platou subotom?
prvi put se javljam na ovu temu, iako pratim sva desavanja od pocetka, od onih hladnih dana kad ste se skupljali svaki dan u 5 sati na minus 17, kad vas je dolazilo samo po nekoliko.. sad vidim izgurali ste taj tezak pocetak, entuzijazam pocinje davati prve plodove, svake subote vas cujem kad prodjete sa onim bubnjevima od skupstine prema gradu, vidim prave se bedzevi, majice, organizuju koncerti - sta reci, nego SVAKA CAST!
U pocetku sam bio lijen da se pridruzim, a moram priznati i da sam malo sumnjao u to da ste dobro odredili cilj (one podrske policajcima i stajaznam), ali vidim da sad to ide kako treba i kako mi se svidja.
Da ne palamudim dalje, cestitam i pitam kako se pridruziti, sta se moze uciniti, je li jos uvijek okupljanje na platou subotom?
-
Stolac92
Ovako, mislim da ovi Shobini trebaju ići na majice i na plakate koje ćemo lijepiti po predivnoj Našoj.
U subotu na punktu (od 10:00 preko puta tržnice - Ferhardija) ćemo praviti majice i prodavati ih po 5KM. Također ćemo imati teglu meda i dijelit ćemo kašike prolaznicima da im damo priliku da i njima upadne kašika u med (da ubace kašiku u teglu sa medom). Naravno, imat ćemo opet Knjigu Žalbi i muziku... Ko može nek dođe na punkt od 10:00.
Isti dan u 12:00 je protest na platou ispred Skupštine, a protestna šetnja će krenuti oko 12:30. Ko ne zna šta se dešava nek dođe ili na plato u 12:00 ili na punkt u 10:00.
Također ovu subotu Dubioza snima spot za novu stvar i dogovorili smo se da oni naprave papirne kese na kojima će biti face političara koje ćemo nositi u toku protestne šetnje (naravno bit će rupice da možemo vidjeti kuda idemo)... a nakon protesta ćemo otići u CDA da snimimo još jedna kadar sa kesama (Sjedimo kao publika sa kesama na glavama i onda u jedno trenutku trgamo kese sa glava i otkopčavamo košulje ispod kojih su majice sa DOSTA!)
Znači za ovu subotu trebaju da dođe što više naroda...
Naravno, koncert je 3 juna i već je počelo ludilo. Priča se po gradu. pravi se đingl i TV spot, lijepe se plakati, šaraju se ulice...
Dođite, sad je vrijeme da se pridružite...
U subotu na punktu (od 10:00 preko puta tržnice - Ferhardija) ćemo praviti majice i prodavati ih po 5KM. Također ćemo imati teglu meda i dijelit ćemo kašike prolaznicima da im damo priliku da i njima upadne kašika u med (da ubace kašiku u teglu sa medom). Naravno, imat ćemo opet Knjigu Žalbi i muziku... Ko može nek dođe na punkt od 10:00.
Isti dan u 12:00 je protest na platou ispred Skupštine, a protestna šetnja će krenuti oko 12:30. Ko ne zna šta se dešava nek dođe ili na plato u 12:00 ili na punkt u 10:00.
Također ovu subotu Dubioza snima spot za novu stvar i dogovorili smo se da oni naprave papirne kese na kojima će biti face političara koje ćemo nositi u toku protestne šetnje (naravno bit će rupice da možemo vidjeti kuda idemo)... a nakon protesta ćemo otići u CDA da snimimo još jedna kadar sa kesama (Sjedimo kao publika sa kesama na glavama i onda u jedno trenutku trgamo kese sa glava i otkopčavamo košulje ispod kojih su majice sa DOSTA!)
Znači za ovu subotu trebaju da dođe što više naroda...
Naravno, koncert je 3 juna i već je počelo ludilo. Priča se po gradu. pravi se đingl i TV spot, lijepe se plakati, šaraju se ulice...
Dođite, sad je vrijeme da se pridružite...
-
Revolucionar
Ja opet mislim da oni imaju previse rupica!!!I da je to suplje sa svih strana.A nazalost nemaju oci!!!
-
senada
... i tako godinama slucajno nabazavaju po glavama naroda...A wrote:Aaaaaa, pa mozda su njima (originalima) zaboravili napraviti rupice, da vide kuda iduStolac92 wrote:dogovorili smo se da oni naprave papirne kese na kojima će biti face političara koje ćemo nositi u toku protestne šetnje (naravno bit će rupice da možemo vidjeti kuda idemo)Zato oni bazaju ko muhe bez glave
-
mIRCerka
ja bih da budem Seada PalavricStolac92 wrote:
...
-
Stolac92
Ja ću biti Adnan Terzić sa megafonom i ima fino da kažem narodu kako je nama (političarima) pravo dobro i kako me boli kur.c što nikome drugo nije dobro (samo da me neko ne prebije)...
Fakat mislim da će biti pravo dobro... ali nas treba što više biti. Dubioza pravi minimalno 200 kesa...
Fakat mislim da će biti pravo dobro... ali nas treba što više biti. Dubioza pravi minimalno 200 kesa...
-
mIRCerka
branicu te ja...metlom...i mochkom...Stolac92 wrote:Ja ću biti Adnan Terzić sa megafonom i ima fino da kažem narodu kako je nama (političarima) pravo dobro i kako me boli kur.c što nikome drugo nije dobro (samo da me neko ne prebije)...
-
mIRCerka
buberova stamparija, desni ulaz, pored witboya i indira trade....BASTA wrote:HVALLAAAA!!Vingo wrote:Pa ti Mirci samo obrisi onaj dio o promjenama. Ja hocu noja! (dA NE MALTRETIRAMO bASTU, KO U sARAJEVU STAMPA MAJICE?)
Bio je lik sto stanca majice u skenderiji tamo negdje pred kraj prije kolegijuma, samo mu odnesi disketu...
neznam jel jos postoji
odlicna ideja sa kesama
SVAKA CAST!!