Zavrzlama
poziv na ukidanje entiteta je casan,moralan i pravno`legitiman cin...jer sam znas kako su entiteti nastali...
drugo...tvoj probelm je sto Haris kao bosnjak brani intrese BIH,jer mnogi srbi zamjeruju Harisu sto ne brani iskljuivo interese Bosnjaka jer je to najbolji nacin da se pokaze kako kod bosnjaka ne postoji probosanska nego probosnjacka opcija..haris ne trazi samo ukidanje rs-a negoi i federacije BIH..
Da li bi se Hare zalago za unitarnu BiH da Bosnjaci cine 35% stanovnistva, a Srbi 55%

? Koja bi to budala pristala da se stavi u inferioran polozaj, a ima ravnopravan? To nije u ljudskoj prirodi.
Po meni, kod Bosnjaka postoji probosanska ideja, postoji u Nasoj stranci, postoji vjerovatno i u dobrom dijelu SDPa...
Ono sto je 'probosanstvo' za tebe, za mene je 'probosnjastvo'. Ono sto je za mene 'probosanstvo' za tebe je vjerovatno 'prosprpstvo'

.
Ja zelim BiH u kojoj Bosnjaci, Srbi i Hrvati podjednako ucestvovat u vlasti i kreirat drzavnu politiku. To u unitarnoj BiH nebi bilo moguce. Mozemo se lagat, ali u dubini duse znamo da je to tako.
trece.. de ti meni objasni da li je sto haris trazi moralno,ljudski i demokratski....ti se bunis za unitarizaciju, a rs najunitarnija tvorevina u evropi..o srbiji da ne govorim itd..
Meni je podmuklo da se zrtve koriste u politicke svrhe. Oni koji su ucestvovali u ratu ne mogu gradit drzavu u miru. Previse su olupani kroz ratna desavanja, tako da je kompromis sa takvim ljudima apsolutno nemoguc. RS svakako treba promjenit ime, ukinuti sadasnja obiljezja, redukovat entitetsko glasanje... Ali, to ne mogu uradit ljudi kao sto je Haris, takvi samo doprinose da do toga nikada ne dodje. Ovi 15 godina pat pozicije su najbolji dokaz za to.
i na kraju ne mijesaj patriotizam i nacionalizam,jer cak i nacionalizama ima pozitivnih i negativnih..bosnjacki nacionalizam ako postoji ne zapisava se imenom,bajramima i obiljezima samo bosnjackog naroda i kao takav ne natiura se drugim narodima koji zivi sa njima gdje su vecina.....
Pa dobro, zovi to 'bosnjacki patriotizam', neces puno pogrjesit. Ja sam u zivotu upozno jako malo bosanski patriota, ne vise od 10ak. Osjeti se kad je covjek Bosanac kada ISKRENO uvazava sve narode i religije. To je nazalost rijetka pojava na teritoriji BiH.
tesko je voditi rasprave sa drugim kad ti argumenti , istina i moralni kodeksi lebde nad glavom i pobijaju tvoje stavove....sad primi poraz posteno i dobro razmisli prije nego sto prste stavis na tastauru..i mani se bjezanja od sustine i prozivanje nekog za nacionalistu bez argumenata....
Pa navodim ti argument. Borba za unitarnu BiH u konacnici znaci borba za dominatno bosnjacku BiH. Mozes ti to osporavat koliko hoces, ali to je toliko ocigledno i prozirno da su toga svi svjesni (neki to priznaju, neki ne, ali to nista ne mjenja).
hajde sad opet argumentuj i jednom izjavom Harisa da je bosnajcki nacionalista i da u toj izjavi stavlja bosnjake iznad drugih naroda i da ima karakter bosnjackog nacionaliste....ovo ti je druga fula danas.....
Pa cekaj, nije covjek tolika sirovina da javno iznosi svoje 'skrivene namjere'. Takva glupost bi ga totalno osporila kod MZ i oni bi se morali tome suprostavit. Znaju oni odlicno sta je njegov krajnji cilj, samo ne reaguju jer nemaju pokrice. Malo je debila u politici kao sto su bili Milosevic i Karadzic, pa sada Dodik.
tebi je svako nacionalista koji svojim stavovima ne zeli da prihvati rezultate rata,nepravde i moralnog smeca..nisam ja tebi kriv sto u srpksom korpusu nema stranke u koju mozes uprijeti prstom da je za suzivot,BIH i multietnicnost...oni su adresa gdje treba da trazis izlaz iz situacije u kojoj s enalazis ,a nalazis se u situaciji da zbogh nemogucnosti pojavljivanja zdrave srpske probosanske opcije,svoju bezizlaznost pokusavas da amortizujes tako sto ces druge kriviti jer nisu koperativni da shavte da se srbi ne mogu promijeniti na bolje...objasnio sam ti hiljadu puta zasto se ne mijenjaju na bolje,ali ti opet iz\nemoci da sta promijenis pokusavas i druge da napravis kao ove prve koji su ne promjenljivi...ja nisam nacinalista,nego patriota , a sad sto je BIH patriotizam zlo za ideju koju ti prizeljkujes je drugi par opanaka..
Ne zalazim ja u nacionalne torove, nisam tolika mazga

. Upirem prstom u Nasu stranku, njih vidim kao nadu za normalizaciju ove nase BiH. Mozda grjesim, ali meni tako izgleda. Jedino se sa njihovim stavovima mogu poistovjetit, tako da nemam nikakvog izbora..