I sta bi? Jesu li vas popisali?

Locked
Havatar

#801 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Havatar »

muzicar_iz_parka wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ništa se ne sekirajte. Instruktori izbroje popisnice svojih popisivača svaki dan, a neki od njih i pregledaju da li ima materijalnih grešaka na njima. To je važno radi vođenja evidencije o plaćanju popisivača.

Jer, na što bi to ličilo da date popisivaču npr. 100 popisnica, on sve ispuni za jedan dan i hoće pare.
Da smo mi Njemačka a ne BiH, ja bih vjerovao u ono šta država organizuje, pa bi barem upola bio legalist kao ti.
Kako smo to što smo, obična balkanska zabit, ni taj hebeni popis država nije organizovala kako treba, hiljade dezinformacija, loša koordinacija popisivača, loša obuka, ubacivanje po ovoj ili onoj liniji, ukratko rečeno haos bez početka i kraja.
Ni vise ni manje nego u bilo kojoj drzavi na Balkanu koja je organizovala popis
mistek

#802 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by mistek »

Kada popisivač pogriješi na nekom od ona tri pitanja (makar s jednom tačkom) ili na neki drugi način učini popisni list nevažećim, dužan ga je ponišitit i ispuniti novi. Stoga, sasvim je logično da se printa 5 miliona popisnih listova. Desi se slučajno da neko zaokruži nešto pogrešno, usljed dekocentracije, ili da napiše: BOSANC, i odmah mora poništavati.
lajkujMe

#803 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by lajkujMe »

Meni jos niko nije stigao :(
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#804 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Zviz »

steta sto kao 4 krucialno pitanje nemaju: kojoj politickoj ideologiji pripadate odnosno simpatizirate :lol: :lol: :lol:

sto bi bilo veselo :D recimo individualisticki anarhizam :D
Last edited by Zviz on 06/10/2013 18:08, edited 1 time in total.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#805 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by I am Happy »

lajkujMe wrote:Meni jos niko nije stigao :(
Gdje ti zivis :D
ludacha

#806 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by ludacha »

Mudonja veliki wrote:po nezvaničnim podacima do kojih se ipak na razne načine dolazi bosanaca nema ni 1% zabilježeno tek na nivou statističke greške po Sarajevu i Tuzli
totalni krah
Bošnjaci su pokazali visoku samosvjest i ovo će biti velika pobjeda i potvrda nacionalne samosvjesti i identiteta Bošnjaka
Ne bih se s time slozila mudonjo..da je tome tako (potvrda samosvijesti) nebi se tjednima promoviralo, pjevalo, "oglasavalo" na razne nacine kako bi se pripadnici islamske vjeroispovjesti trebali izjasniti
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#807 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by KatarinaKosaca »

ludacha wrote:Ne bih se s time slozila mudonjo..da je tome tako (potvrda samosvijesti) nebi se tjednima promoviralo, pjevalo, "oglasavalo" na razne nacine kako bi se pripadnici islamske vjeroispovjesti trebali izjasniti
Ono što je bilo manje zlo u cijeloj toj kampanji jeste da je otvoreno rečeno da je Bošnjaštvo otvoreno za sve vjeroispovjesti uključujući agnostike i ateiste. Ovim znam nekoliko ljudi koji su se izjasnili kao Bošnjaci. Dobar marketing potez za razliku od Bosanaca koji su imali neku histeričnu ludu koja se po Tv-u motala i nije znala jel pošla il došla... Nažalost.
It_is_a_Leclerc

#808 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by It_is_a_Leclerc »

Janjicar wrote:A moguce je da navece donese kuci i uzme popisni list i ponisti ga ?
Prekrizi i Srbin I Hrvat i Bosnjak na popisnici ?
I dođe kod svog instruktora, pred kojim izbroji popisnice, i objasni zašto su neke prekrižene. Kad to učini, instruktor ga upućuje nazad na mjesto na kojem su poništene popisnice napravljene, kako bi se uradile ispravne procedure.
Edin H.

#809 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Edin H. »

S obzirom da je povjerljivost informacija maksimalno zagarantovana :izet: , zasto nema pitanja o seksualnoj orjentaciji, pa da razjasnimo po nacijama koliko ima kojih :oops:
kakavdanakneiskustvu

#810 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by kakavdanakneiskustvu »

MissDreamcatcher wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
MissDreamcatcher wrote:evo i mene napokon popisali, po prvi put ponosno rekla da imam kuhinju od 12m2 i halu s vodenim ispiranjem :bih:

:D

mene ne upita ni za veličinu kuhinje
:shock: ne mogu da vjerujem, brzo idi u mjesnu zajednicu da saznaš ime i prezime popisivača da ga možeš prijavit, nemoj se zezat s tim, još će te ogulit za 10 000KM kazne jer nisi dao relevantne podatke !!

ili još gore, zamisli možda je on to sam ispunio u nekom kafiću,pa ti sad umjesto 12m2 piše 13 :run: :D

pa čudno je da popisivači nekog pitaju neko pitanje a nekog ne
kakavdanakneiskustvu

#811 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

KatarinaKosaca wrote:
MissDreamcatcher wrote:evo i mene napokon popisali, po prvi put ponosno rekla da imam kuhinju od 12m2 i halu s vodenim ispiranjem :bih:

:D

mene ne upita ni za veličinu kuhinje

Kako ba nisu :D Pita te koliko imaš prostorija većih od 4m2, onda kontaš koliko ima kuhinja i kupatilo :lol: . MI umalo nismo počeli mjeriti hodnik

nije me to pitao
drug_profi

#812 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by drug_profi »

KatarinaKosaca wrote:
ludacha wrote:Ne bih se s time slozila mudonjo..da je tome tako (potvrda samosvijesti) nebi se tjednima promoviralo, pjevalo, "oglasavalo" na razne nacine kako bi se pripadnici islamske vjeroispovjesti trebali izjasniti
Ono što je bilo manje zlo u cijeloj toj kampanji jeste da je otvoreno rečeno da je Bošnjaštvo otvoreno za sve vjeroispovjesti uključujući agnostike i ateiste. Ovim znam nekoliko ljudi koji su se izjasnili kao Bošnjaci. Dobar marketing potez za razliku od Bosanaca koji su imali neku histeričnu ludu koja se po Tv-u motala i nije znala jel pošla il došla... Nažalost.
A jbt zar treba neka luda da propagira nesto za sta se samo osjecajem mozes odrediti.
Bosnjaci su na prici islam, popusili foru. Ovi slabasni tihi pokusaji da se popravi steta su jadni. Kao da ni oni jadni sami ne vjeruju u Bosnjake bez islama.
kakavdanakneiskustvu

#813 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

radostan dan wrote:

:lol: ko je ovaj?
popizdjeli popisivač, nakon što je naletio na dvdesettrećeg koji bi da se izjasni kao bosanac...

a pretpostavljao sam da je damir nikšić
escobar__

#814 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by escobar__ »

kakavdanakneiskustvu wrote:pa čudno je da popisivači nekog pitaju neko pitanje a nekog ne
Možda kod nekog sami izmjere, ono odokativno. :D
kakavdanakneiskustvu

#815 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

muzicar_iz_parka wrote:Mene zanima kako će popisati Bilala Bosnića u kontekstu vanbračne zajednice. :lol:
On po svojoj izjavi živi sa 4 žene, zakonski ne može biti u braku, a ako je vanbračna zajednica = bračna (pod jednim krovom), kako to popisati?
A i 16 djece nije mala stvar, otpašće popisivaču ruke.
Ovo je čisto tehničko pitanje.
Al opet 2 KM po glavi, njih 21no, nije loše.

neće ga on pustiti u kuću,za bilala su to vjerovatno šejtanska posla
drug_profi

#816 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by drug_profi »

Previse vaznosti dajete obicnom prebrojavanju. U sustini se nista ne mjenja i na izborima sa odlucuje vlast.
kakavdanakneiskustvu

#817 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

upita moju ženu za nacionalnu pripadnost,ona ko iz topa katolik!!!
mO k3

#818 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by mO k3 »

drugi profil wrote:Previse vaznosti dajete obicnom prebrojavanju. U sustini se nista ne mjenja i na izborima sa odlucuje vlast.
Do skoro sam te smatrao ozbiljnim forumasem sa ovim si sam sebe deklasirao :shock:
drug_profi

#819 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by drug_profi »

mO k3 wrote:
drugi profil wrote:Previse vaznosti dajete obicnom prebrojavanju. U sustini se nista ne mjenja i na izborima sa odlucuje vlast.
Do skoro sam te smatrao ozbiljnim forumasem sa ovim si sam sebe deklasirao :shock:
Ih? Bas tako? :D :lol:
A hajd mi reci sta se mijenja?
beco

#820 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by beco »

Kakvo im je pitanje, koje Vam je entitestko drzavljanstvo?! WTF ja sam se izjasnio neopredjeljen, ne priznajem entitete :D
radostan dan

#821 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by radostan dan »

kakavdanakneiskustvu wrote:upita moju ženu za nacionalnu pripadnost,ona ko iz topa katolik!!!
hehee drug moj, zato ja već dva dana čekam zvono na vratima, obuko šorc, kapitenska traka na ruci, da popisivač zna kome da se obrati i ko je ovlašten za oglašavanje u medijima... :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#822 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

radostan dan wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:upita moju ženu za nacionalnu pripadnost,ona ko iz topa katolik!!!
hehee drug moj, zato ja već dva dana čekam zvono na vratima, obuko šorc, kapitenska traka na ruci, da popisivač zna kome da se obrati i ko je ovlašten za oglašavanje u medijima... :mrgreen:

odvali se ja smijat na to njeno katolik
Kikibombona

#823 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Kikibombona »

Sasvim sluajno sam svjedocio cudu.

'Propaganda' je jednog Srbina i njegovog malo sina navela da se izjasne kao Bosanci, vjerski neopredjeljeni. I govore bosanski, naravno.

Dakle, nisu samo Bosnjaci zavedeni. :D

Popisivacica korektna. :thumbup:
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#824 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by I am Happy »

radostan dan wrote:
:lol: :lol:

A sto se tice kuhinje, i mene su to jedino pitali :-)
kakavdanakneiskustvu

#825 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Kikibombona wrote:Sasvim sluajno sam svjedocio cudu.

'Propaganda' je jednog Srbina i njegovog malo sina navela da se izjasne kao Bosanci, vjerski neopredjeljeni. I govore bosanski, naravno.

Dakle, nisu samo Bosnjaci zavedeni. :D

Popisivacica korektna. :thumbup:

ako se izjasnio kao bosanac onda nije srbin
Locked