I sta bi? Jesu li vas popisali?
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#776 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Izgleda ti popisi zanimljiviji nego triatlon: dobro pojest, popit i sta jb*at. 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#777 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Jest. Vidiš da je jazuk biti Danac, svašta propustišZviz wrote:Izgleda ti popisi zanimljiviji nego triatlon: dobro pojest, popit i sta jb*at.
-
registrovana onako
#778 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
cyprus wrote:
Bez obzira, na sva pitanja moraš odgovorit... A de mi svegati reci šta je to zadiranje u privatnost? Činjenica da imaš vodokotlić ili kvadratura tvoje kuhinje?
evo nprdrugi profil wrote:Imate li vanbracnu vezu?![]()
Koji idiotluk.
pitaju li o finansijskom stanju?
meni je svaki ulazak neposnate osobe u moj dom narusavanje privatnosti
ti mladi ljudi rade to od neki dan, i cisto sumnjam da mogu biti povjerljivi kako se ocekuje
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#779 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Ja sam po narodnosti Francuz, po nacionalnosti Danac, po bontonu Becka Skola, po vjeri niko i nista, po jeziku poliglot a po zanimanju muzicar. E obori ovo ceriKatarinaKosaca wrote:Jest. Vidiš da je jazuk biti Danac, svašta propustišZviz wrote:Izgleda ti popisi zanimljiviji nego triatlon: dobro pojest, popit i sta jb*at.
Last edited by Zviz on 06/10/2013 15:59, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
#780 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
O financijskom stanju nema pitanja, samo šta je izvor prihoda... mora postojati, ne meditiramo nego jedemo. A sa kim živiš to baš i nije tako privatno. Zna bar tvoja mahala i dvije susjedneregistrovana onako wrote:evo npr![]()
meni je svaki ulazak neposnate osobe u moj dom narusavanje privatnosti![]()
ti mladi ljudi rade to od neki dan, i cisto sumnjam da mogu biti povjerljivi kako se ocekuje
-
registrovana onako
#781 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
to je problem mahaleKatarinaKosaca wrote:O financijskom stanju nema pitanja, samo šta je izvor prihoda... mora postojati, ne meditiramo nego jedemo. A sa kim živiš to baš i nije tako privatno. Zna bar tvoja mahala i dvije susjedneregistrovana onako wrote:evo npr![]()
meni je svaki ulazak neposnate osobe u moj dom narusavanje privatnosti![]()
pa izvor prihoda, eto ga
-
radostan dan
#783 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
kolKa ti je kuhinja?
- mO k3
#784 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Sta mene zanima ili čak brine je , da popisivači mogu da preprave listiće , mislim ko njih kontrolise???
- area51
#785 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Golemaradostan dan wrote:kolKa ti je kuhinja?
- KatarinaKosaca
#786 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Valjda instruktor. Sad kako mogu da preprave, ako hemojskom olovkom zaokruže ili napišu? Ono teoretski jeste moguće, ali ne kontam zašto i po čijim uputama da to rade i masovno da se odrazi na procenat?mO k3 wrote:Sta mene zanima ili čak brine je , da popisivači mogu da preprave listiće , mislim ko njih kontrolise???
Jasno je rečeno da se grafitnom olovkom ne smije raditi.
- mO k3
#787 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Koliko je tih listića printato ?? 1,2,3,4 mil. .?? Ili čak duplo viseKatarinaKosaca wrote:Valjda instruktor. Sad kako mogu da preprave, ako hemojskom olovkom zaokruže ili napišu? Ono teoretski jeste moguće, ali ne kontam zašto i po čijim uputama da to rade i masovno da se odrazi na procenat?mO k3 wrote:Sta mene zanima ili čak brine je , da popisivači mogu da preprave listiće , mislim ko njih kontrolise???![]()
- KatarinaKosaca
#788 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Pa, onda može teoretski cijeli popis biti ponovo napisan na viška otipkanim listićimamO k3 wrote:Koliko je tih listića printato ?? 1,2,3,4 mil. .?? Ili čak duplo vise
Sad fakat, traže da se potpišeš, potpišem se, kaže ipak napišite ime i prezime, kao da nije samo potpis. Po meni je vjerodostojniji potpis, nego ime i prezime napisano.. ali hajd.. nešto neću da vjerujem da će se tim baviti.
-
radostan dan
#789 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
dodik podvalio specijalne hemiNske, u toku noći trag se sa nepoželjog pomjera na poželjni iks.
ništa tu instruktori ne mogu.
ništa tu instruktori ne mogu.
- Havatar
#790 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Oni znaju koliko ima otprilike gradjana preko drugih stvari i odstampaju nesto vise od toga za svaki slucaj da ne bi dosli u situaciju da ima nedovoljno listica .mO k3 wrote:Koliko je tih listića printato ?? 1,2,3,4 mil. .?? Ili čak duplo viseKatarinaKosaca wrote:Valjda instruktor. Sad kako mogu da preprave, ako hemojskom olovkom zaokruže ili napišu? Ono teoretski jeste moguće, ali ne kontam zašto i po čijim uputama da to rade i masovno da se odrazi na procenat?mO k3 wrote:Sta mene zanima ili čak brine je , da popisivači mogu da preprave listiće , mislim ko njih kontrolise???![]()
- mO k3
#791 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
To je poenta .....KatarinaKosaca wrote:Pa, onda može teoretski cijeli popis biti ponovo napisan na viška otipkanim listićimamO k3 wrote:Koliko je tih listića printato ?? 1,2,3,4 mil. .?? Ili čak duplo vise![]()
Sad fakat, traže da se potpišeš, potpišem se, kaže ipak napišite ime i prezime, kao da nije samo potpis. Po meni je vjerodostojniji potpis, nego ime i prezime napisano.. ali hajd.. nešto neću da vjerujem da će se tim baviti.
Biće nas još vise ....
-
muzicar_iz_parka
#792 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
5 miliona popisnih istova je "printano".
- mO k3
#793 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
muzicar_iz_parka wrote:5 miliona popisnih istova je "printano".
Koliko ce ih doći Nazad neispunjenih +ispunjeni = 5 mil. Biće manipulacija ....
- cyprus
#794 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Ja se bojim da će to bit malomuzicar_iz_parka wrote:5 miliona popisnih istova je "printano".
- mO k3
#795 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
cyprus wrote:Ja se bojim da će to bit malomuzicar_iz_parka wrote:5 miliona popisnih istova je "printano".
- Havatar
#796 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Tako je u svkoj zemlji i jedino se u Bosni cude tome i to im je neki argument za manipulacije.mO k3 wrote:muzicar_iz_parka wrote:5 miliona popisnih istova je "printano".![]()
Koliko ce ih doći Nazad neispunjenih +ispunjeni = 5 mil. Biće manipulacija ....
- It_is_a_Leclerc
#797 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Ništa se ne sekirajte. Instruktori izbroje popisnice svojih popisivača svaki dan, a neki od njih i pregledaju da li ima materijalnih grešaka na njima. To je važno radi vođenja evidencije o plaćanju popisivača.
Jer, na što bi to ličilo da date popisivaču npr. 100 popisnica, on sve ispuni za jedan dan i hoće pare.
Jer, na što bi to ličilo da date popisivaču npr. 100 popisnica, on sve ispuni za jedan dan i hoće pare.
- Janjicar
#798 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
A moguce je da navece donese kuci i uzme popisni list i ponisti ga ?
Prekrizi i Srbin I Hrvat i Bosnjak na popisnici ?
-
kiper_
#799 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
može on to da uradi ali instruktoru mora objasniti zašto je to iskrižao? čim je tako popunjena popisnica popisivač je automatski mora poništiti i otići ponovo toj osobi kući da je ponovo popiše.Janjicar wrote:A moguce je da navece donese kuci i uzme popisni list i ponisti ga ?
to je popisivaču dupli posao, svaka popisnica mu je 2.20 KM i on misli o tome a ne kako nekome da napakosti.
a i ne može da napakosti jer svaka poništena popisnica mora imati pokriće zašto je to urađeno, bar kad se radi o pitanjima nacionalnosti, vjere i jezika.
-
muzicar_iz_parka
#800 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Da smo mi Njemačka a ne BiH, ja bih vjerovao u ono šta država organizuje, pa bi barem upola bio legalist kao ti.It_is_a_Leclerc wrote:Ništa se ne sekirajte. Instruktori izbroje popisnice svojih popisivača svaki dan, a neki od njih i pregledaju da li ima materijalnih grešaka na njima. To je važno radi vođenja evidencije o plaćanju popisivača.
Kako smo to što smo, obična balkanska zabit, ni taj hebeni popis država nije organizovala kako treba, hiljade dezinformacija, loša koordinacija popisivača, loša obuka, ubacivanje po ovoj ili onoj liniji, ukratko rečeno haos bez početka i kraja.