Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nisu izbori nego popis šta se ima tu poništavati ili tražiti regularnost popis je najobičnija tehnička alatka koja državi služi za strateško planiranje
al šta drugo očekivati u zemlji Ilije Čvorovića osim panike, stresa, straha, teorija zavjere, ludila i krvi
JoseMujica wrote:nisu izbori nego popis šta se ima tu poništavati ili tražiti regularnost popis je najobičnija tehnička alatka koja državi služi za strateško planiranje
al šta drugo očekivati u zemlji Ilije Čvorovića osim panike, stresa, straha, teorija zavjere, ludila i krvi
Majstore, sve je snimljeno, „svi ste u aparatu“ I.Č.
BHCluster wrote:Imam pitanje u vezi kada sve je zavrseno i te se popisnice budu svele na jeno mjesto, dali onda se podatci prikupljaju u Bosni i Hercegovini pa salju u Izrael na analizu i sortiranje ili popisnice idu tamo?
Hmm puno sam propustio sto se tiče popisa ,ali je ovo zahebancijaitanjr ??? Sta ce u izraelu
BHCluster wrote:Imam pitanje u vezi kada sve je zavrseno i te se popisnice budu svele na jeno mjesto, dali onda se podatci prikupljaju u Bosni i Hercegovini pa salju u Izrael na analizu i sortiranje ili popisnice idu tamo?
Hmm puno sam propustio sto se tiče popisa ,ali je ovo zahebancijaitanjr ??? Sta ce u izraelu
Kao oni imaju taj program i strucnjake... A mi bleCci...
Last edited by BHCluster on 03/10/2013 12:52, edited 1 time in total.
Kao oni imaju taj program i strucnjake... A mi bleCci...
Ko je to provalio ?
Ne trebaju tu nikakvi ekspertni programi, nego u Zavodu za statistiku ( koliko god mi mislili da nisu strucnjaci) ipak ima strucnjaka koji moraju napraviti programe u koji ce se unositi ti podaci u siframa i kasnije se dobivaju tacni podaci.
Mislim da taj materijal ce ici u Zavod i onda stotine sekretarica ce unositi Sifre pitanja i odg. u bazu podataka pa tek desetine programera ce te podatke obraditi.
Mislim da taj materijal ce ici u Zavod i onda stotine sekretarica ce unositi Sifre pitanja i odg. u bazu podataka pa tek desetine programera ce te podatke obraditi.
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja sam u iskušenju, nakon svih ovih informacija o nepravilnostima i javašluku popisa, da odbijem da dam informacije popisivačima, tj. da bojkotujem popis dok se ne isprave nepravilnosti i organizuje popis od nezavisne organizacije ili kompanije iz vana.
A popisivač sigurno neće biti u iskušenju da tvoje domaćinstvo prijavi, te da ti za nekoliko sedmica stigne plava koverta po Kaznenim odredbama Zakona o popisu koji najavljuje kazne za one koji se odbijaju popisati.
@Black Swan. Zašto te iko zvao na telefon ? Tvoji ukućani su dužni dati tvoje podatke i bez tvog prisustva. To što si ti pričao na telefon je samo želja popisivača da ipak bude u nekakvom kontaktu s tobom. Lično prisustvovanje osobe koju popisivač popisuje nije neophodno.
cuj programeri
Probaj se zaposliti preko stele a da ne znas programirati pa ces vidjet
JoseMujica wrote:nisu izbori nego popis šta se ima tu poništavati ili tražiti regularnost popis je najobičnija tehnička alatka koja državi služi za strateško planiranje
Yahel wrote:Pa sto ne bi dopustili ? Da ganjaju jednu po jednu osobu ( kada su slobodne ) ne bi nikada zavrsili
nek dođu kad im se kaže da dođu kad su svi u kući
jednom u 20 godina valjda ukućani mogu biti na jednom mjestu u isto vrijeme
Pa vecinom je to poslije 17h ( ili vikendom ) , racunaj da evo ova djevojka sto je kod mene radila popis treba jos da obidje 50+ kuca
2 sata je trebalo samo da kod mene zavrsi...
A kod nas se inace sve zakoplikuje maksimalno, da bi to sto teze bilo za uraditi
Last edited by I am Happy on 03/10/2013 13:13, edited 1 time in total.
Zakon dopusta da punoljetno lice daje podatke o svim ukucanima. Zato i ima dole na dnu lista kod potpisa ko je dao podatke. Druga stvar ako je u kuci neko zabranio ukucanima da se izjasnjavaju u njegovo ime, ali to je interna stvar domacinstva i popisivac nema nista s tim. I ja sam bio kod starog kad je bio popisivac, jer on ima potrebu za pomoc druge osobe,pa sam maltene sve za njega govorio, a onda sam zvao sestru na posao da je pitam hoce li da se dogovori za termin ili da ja dam podatke. Sestra mi samo izdiktirala maticni, a kaze ostalo sve znas.
Samo da pitam da li među popisanima ima studenata koji žive kao podstanari?!
Da li dajemo informacije o domaćinstvu ili to mora vlasnik stana? Možda je glupo pitanje, izvinjavam se, ali ne mogu da otvorim popisnicu za domaćinstva, možda i piše..
Ukoliko neko može i da stavi sliku te popisnice, hvala unaprijed..