U Gracanici u gradu nece biti ni 10 ostalihzippoo87 wrote:ja sam popisan "u odsustvu" haha...nisam bio kuci kada je dosao popisivac,popisala me mati,rece da sam Bosnjak
I sta bi? Jesu li vas popisali?
- Janjicar
#1126 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
- DaffyDuck
#1127 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
pocelo je....Počinju istrage zbog popisa više članova domaćinstva!Nekorektni popisivači bit će isključeni
Agencija za statistiku BiH (BHAS) jučer je uputila dopis entitetskim zavodima za statistiku da zajedno s lokalnim popisnim komisijama provjere navode iz medija o nepravilnostima u radu popisivača i da se tamo gdje bude utvrđena njihova istinitost, odmah djeluje i da takvi popisivači budu isključeni iz procesa popisa.
- Centralni popisni biro donio je zaključak da entitetski zavodi trebaju dostaviti informaciju u kojim općinama i koliko je bilo slučajeva da se popisivalo 20-30 članova domaćinstva. Nakon te informacije Centralni popisni biro će dati mišljenje i donijeti zaključke - saopćeno je jučer iz Popisnog biroa Agencije za statistiku BiH.
S terena i dalje pristižu informacije o brojnim nepravilnostima, pogotovo na području Republike Srpske, gdje se, kako nam je rečeno u Fondaciji „Popis 2013“ na sve načine pokušava minimizirati broj Bošnjaka. Kako dodaju, čini se to uglavnom odbijanjem popisivača da u bošnjačkim porodicama popišu i one članove koji trenutno nisu prisutni.
Prijedor: Nedostaje popisnica
Problema imaju i prijedorski Bošnjaci. Naime, organizatori su izračunali kako u najvećem povratničkom naselju Kozarcu neće biti više od 1.900 ljudi, pa su otprilike toliko popisnica i osigurali. Međutim, već sedmog dana popisa ispostavilo se da ima više od 2.000 ljudi, ali nema dovoljno popisnica.
Zbog toga popisivači iz Kozarca traže da im iz Prijedora pošalju još popisnica, ali im je to onemogućeno, s obrazloženjem da za svako domaćinstvo u Kozarcu u prosjeku pripadaju po 2,5 popisnice, te da navodno nema više popisnog materijala.
Turska prati pokušaj skrivanja stvarnog broja Bošnjaka
Dešavanja u vezi s popisom u BiH pažljivo prate i turski mediji. Tako je, pozivajući se na izvore iz turskog ministarstva vanjskih poslova, u "Today's Zamanu", koji je tekst radio u saradnji s agencijom Reuters, objavljeno da Turska pozorno prati aktivnosti kojima se pokušava sakriti stvarni broj Bošnjaka u BiH.
- Ljudi su u pravu izražavajući zabrinutost zbog mogućih posljedica - rekao je jedan od izvora lista.
a Turska
- Mister Yes
#1128 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Koja je to količina? Računaj da će biti popisano oko 3,5 miliona ljudi. Koliko je prijava za neregularnost i koji je to procenat od 3,5 miliona?Dozer wrote:Mene niko. Ali s obzirom na kolicinu prijava na popisivace...
Naravno da će biti nekih problema i neregularnosti. Ipak se radi o ljudima a ljudi griješe. Biće i namjernih malverzacija naravno. Ali sve je u vrh glave 1% suma sumarum. U stvari i manje od 1% jer da bi bilo 1% treba da bude odprilike 35 hiljada pogrešno popisanih. A nema toliko prijava sve da duplo brojiš.
Last edited by Mister Yes on 08/10/2013 13:00, edited 1 time in total.
- lua
#1129 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Kad smo kod neregularnosti imam jedno pitanje: šta ako vas neko popiše u odsustvu a vi se ne slažete s onim što je ta osoba rekla u vaše ime? Ima li neka procedura da se to riješi?
- Mister Yes
#1130 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Osoba koja daje podatke odgovorna je za tačnost istih. A ako ti je babo rekao da si Bošnjak a ti misliš da nisi bože moj. Da te nije napravio ne bio niko i ništa pa nek ti to bude utjeha. A uostalom ako ti je toliko bitno onda si trebao biti kući.lua wrote:Kad smo kod neregularnosti imam jedno pitanje: šta ako vas neko popiše u odsustvu a vi se ne slažete s onim što je ta osoba rekla u vaše ime? Ima li neka procedura da se to riješi?
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#1131 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
jel to i tebe babo medju bosnjake utrpolua wrote:Kad smo kod neregularnosti imam jedno pitanje: šta ako vas neko popiše u odsustvu a vi se ne slažete s onim što je ta osoba rekla u vaše ime? Ima li neka procedura da se to riješi?
- drug_profi
#1132 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Vidljivo je zadovoljstvo etnicki ociscenim teritorijem i medju Bosnjacima. Ako nije ko shvatio sta se radi, shvatice jednom. Jednako ne znam sta se Turaka narocito ticu Bosnjaci. Jel to zato sto je neko rekao da im je Turska majka? A cija je onda Bosna majka? Dalje, stvarno me zanima cega to treba da se plasimo, kakvih posljedica?
Pitanja na koje ni jedan "bitno je biti" ne nudi odgovore.
Pitanja na koje ni jedan "bitno je biti" ne nudi odgovore.
- lua
#1133 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
A nije meni narode mili
.
Je li "babo" onda mora platiti kaznu? Može li se otići negdje i ispraviti netačna informacija? Uostalom ba ne mora biti riječ o naciji ili etniji, zaboga, ima popis i drugih pitanja, a babo k'o babo ne zna sve o svojoj djeci
Je li "babo" onda mora platiti kaznu? Može li se otići negdje i ispraviti netačna informacija? Uostalom ba ne mora biti riječ o naciji ili etniji, zaboga, ima popis i drugih pitanja, a babo k'o babo ne zna sve o svojoj djeci
- lua
#1134 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Jesi ti neljubazan i pomalo isfrustriran likMister Yes wrote:Osoba koja daje podatke odgovorna je za tačnost istih. A ako ti je babo rekao da si Bošnjak a ti misliš da nisi bože moj. Da te nije napravio ne bio niko i ništa pa nek ti to bude utjeha. A uostalom ako ti je toliko bitno onda si trebao biti kući.lua wrote:Kad smo kod neregularnosti imam jedno pitanje: šta ako vas neko popiše u odsustvu a vi se ne slažete s onim što je ta osoba rekla u vaše ime? Ima li neka procedura da se to riješi?
-
sivi vuk
#1135 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Jadnicek zar ti stvarno mislis da Bosnjacima prestavlja problem par mjesanaca i komunjara pa da moramo voditi ikakve bitke sa vamaDozer wrote:Ne raduj se prerano...izgleda da ni ovamo nije nista bolje.Dok tamo "masakriraju" nesrbe, ovamo se vode teske bitke protiv nebosnjaka, i to vecinom Bosanaca.
- Janjicar
#1136 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Kazu za netacno davanje informacija kazna ide od 100 do 10 000 KMlua wrote:A nije meni narode mili.
ako cemo ici logikom onda bi trebao biti kaznjen, medjutim znamo da je kod nas mnogo stvari bez logike.
Isto kao ovaj gore kolega drugi_profil, logicno je da ti ljudi neke stvari objasne jednom i shvatis ali kod njega svaki dan neka nova logika i moras mu ispocetka sve objasnjavat
- lua
#1137 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Ovaj se popis pretvorio fakat u "rat" između Bošnjaka i onih koji se tako ne osjećaju. Takve uvrede, provokacije, baljezganja. Čovjek posumnja u zdrav razum ovog naroda...sivi vuk wrote:Jadnicek zar ti stvarno mislis da Bosnjacima prestavlja problem par mjesanaca i komunjara pa da moramo voditi ikakve bitke sa vamaDozer wrote:Ne raduj se prerano...izgleda da ni ovamo nije nista bolje.Dok tamo "masakriraju" nesrbe, ovamo se vode teske bitke protiv nebosnjaka, i to vecinom Bosanaca.
Svašta.
- Mister Yes
#1138 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Oprosti mi Katrin. Nisam inače takav ali konstantno plakanje i zapomaganje čovjeku kad tad aktivira živce. Kao da se radi o pitanju života ili smrti a ne o hebenom prikupljanju statističkih podataka. Zašto bi imao potrebu ispravljati ono što je neki član porodice rekao u tvoje ime? Halo ba ljudi? Šta je tako važno mogao pogriješiti član TVOJE obitelji da to tebe motiviše da se BORIŠ da to ispraviš? Estagfirullahlua wrote:Jesi ti neljubazan i pomalo isfrustriran likMister Yes wrote:Osoba koja daje podatke odgovorna je za tačnost istih. A ako ti je babo rekao da si Bošnjak a ti misliš da nisi bože moj. Da te nije napravio ne bio niko i ništa pa nek ti to bude utjeha. A uostalom ako ti je toliko bitno onda si trebao biti kući.lua wrote:Kad smo kod neregularnosti imam jedno pitanje: šta ako vas neko popiše u odsustvu a vi se ne slažete s onim što je ta osoba rekla u vaše ime? Ima li neka procedura da se to riješi?
- area51
#1139 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
veljaca wrote:Danas ce ....
Evo doprinos:
Došao Mujo sa prijateljima krajišnicima u Sarajevo na kahvu, pita ga konobar šta ćeš popiti, odgovara kahvu sa mlijekom, pita konobar a sta ce ostali popiti, odgovaraju mu oni:" Koji ostali, mi smo Bošnjaci"!
![]()
![]()
![]()
- Platformas
#1140 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Tri petka se ne skida sa dzume tema o popisu i razapinju se Bosanci, već prerasta u mržnju.Dozer wrote:Ne raduj se prerano...izgleda da ni ovamo nije nista bolje.
Dok tamo "masakriraju" nesrbe, ovamo se vode teske bitke protiv nebosnjaka, i to vecinom Bosanaca.
- O'zone
- Globalni moderator
#1141 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Ovaj narod NEMA zdrav razum.lua wrote:Ovaj se popis pretvorio fakat u "rat" između Bošnjaka i onih koji se tako ne osjećaju. Takve uvrede, provokacije, baljezganja. Čovjek posumnja u zdrav razum ovog naroda...sivi vuk wrote:Jadnicek zar ti stvarno mislis da Bosnjacima prestavlja problem par mjesanaca i komunjara pa da moramo voditi ikakve bitke sa vamaDozer wrote:Ne raduj se prerano...izgleda da ni ovamo nije nista bolje.Dok tamo "masakriraju" nesrbe, ovamo se vode teske bitke protiv nebosnjaka, i to vecinom Bosanaca.
Svašta.
Bitno je samo zajebati drugoga.
-
Bodkin
#1142 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Mister Yes wrote:Osoba koja daje podatke odgovorna je za tačnost istih. A ako ti je babo rekao da si Bošnjak a ti misliš da nisi bože moj. Da te nije napravio ne bio niko i ništa pa nek ti to bude utjeha. A uostalom ako ti je toliko bitno onda si trebao biti kući.lua wrote:Kad smo kod neregularnosti imam jedno pitanje: šta ako vas neko popiše u odsustvu a vi se ne slažete s onim što je ta osoba rekla u vaše ime? Ima li neka procedura da se to riješi?
- bingov buraz
#1143 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Popisan....uspio sam u zivotu 
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#1144 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
kako ti to mozes znati kad dzamije ocima iznutra nisi vidio ? ne pitam ja nego dobices takvo pitanje garantPlatformas wrote:Tri petka se ne skida sa dzume tema o popisu i razapinju se Bosanci, već prerasta u mržnju.Dozer wrote:Ne raduj se prerano...izgleda da ni ovamo nije nista bolje.
Dok tamo "masakriraju" nesrbe, ovamo se vode teske bitke protiv nebosnjaka, i to vecinom Bosanaca.
- Opetja033
#1145 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Ovo vec pocelo ofirno vadjenje zbog katastrofe koji je projekat "bosanstva" sasvim ocigledno dozivio na popisu.
I da, prije nego pocne prica o tome kako su opet Bosnjaci agresivni na ovoj temi i kako Bosnjaci mijenjaju tok teme: neka se malo obrati paznja da konstantno pojedinci, tzv "bosanci", na ovoj temi spamuju i sire svoju vise i ne tako sakrivenu patolosku mrznju prema svemu bosnjackom. A kada im se odgovori, onda uskacu opet dezurni dusebriznici naglabajuci o agresivnom bosnjastvu.
Dakle konstantno jedni te isti nickovi (njih 5-6, da ih sada ne pobrajam) iz dana u dan spamuju temu off topicom valjda frustrirani zbog cinjenice da ce ih biti manje nego li i Roma.
I da, prije nego pocne prica o tome kako su opet Bosnjaci agresivni na ovoj temi i kako Bosnjaci mijenjaju tok teme: neka se malo obrati paznja da konstantno pojedinci, tzv "bosanci", na ovoj temi spamuju i sire svoju vise i ne tako sakrivenu patolosku mrznju prema svemu bosnjackom. A kada im se odgovori, onda uskacu opet dezurni dusebriznici naglabajuci o agresivnom bosnjastvu.
Dakle konstantno jedni te isti nickovi (njih 5-6, da ih sada ne pobrajam) iz dana u dan spamuju temu off topicom valjda frustrirani zbog cinjenice da ce ih biti manje nego li i Roma.
Last edited by Opetja033 on 08/10/2013 13:26, edited 3 times in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1146 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» sivi vuk

» sivi vuk
- Matijevic_Vlado
#1147 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
pa tako mu mozda babo rekaoBodkin wrote:Mister Yes wrote:Osoba koja daje podatke odgovorna je za tačnost istih. A ako ti je babo rekao da si Bošnjak a ti misliš da nisi bože moj. Da te nije napravio ne bio niko i ništa pa nek ti to bude utjeha. A uostalom ako ti je toliko bitno onda si trebao biti kući.lua wrote:Kad smo kod neregularnosti imam jedno pitanje: šta ako vas neko popiše u odsustvu a vi se ne slažete s onim što je ta osoba rekla u vaše ime? Ima li neka procedura da se to riješi?![]()
![]()
![]()
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1148 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Pravda za Bošnjake!
- drug_profi
#1149 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Bas mi je drago sto vam se nesto usnilo pa ste prihvatili to kao cinjenice.
A da sacekamo da statistika kaze svoje?
A da sacekamo da statistika kaze svoje?
- DaysleepeR
#1150 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
dakle glupost zaista nema granica. političari su vam bez imalo muke uspjeli u tintare utuviti to da je bosanac i hercegovac jednako četnik.Opetja033 wrote:Ovo vec pocelo ofirno vadjenje zbog katastrofe koji je velisrpski projekat "bosanstva" sasvim ocigledno dozivio na popisu.![]()