I onda doš'o Valter,...
- exliberal
#826 Re: I onda doš'o Valter,...
Ovo kopiram sa druge teme......jel i ovo neprijatelj Valtera i anti patriota ako ovako prica?
http://www.youtube.com/watch?v=l2bPsxIv ... r_embedded
- tbv
#827 Re: I onda doš'o Valter,...
@exliberal Nije on neprijatelj, svako ima pravo da kaze sta misli, (siguran sam da je Divljak mnogo toga rekao tom prilikom u vezi toga ali nekom samo pase to sto je isjeceno) ali ne mozemo svu problematiku svesti na sad a zanemariti kako je do nje doslo.exliberal wrote:Ovo kopiram sa druge teme......jel i ovo neprijatelj Valtera i anti patriota ako ovako prica?
-------------------------------------------
Vezano za druge postove na temi, da ne citiram svaki pojedinacno...
Kako moze biti problem SDP ako je cilj SDP gradjanska BiH u kojoj bi svi gradjani bili ravnopravni?
Zar nije problem dejtonski sporazum, entitesko glasanje i zabranjeno funkcionisanje demokratije u njenom punom kapacitetu, odnosno zakidanje ravnopravnosti kroz glavni pojam demokratije - jedan covjek jedan glas?
Zar nije sam dejtonski sporazum pun rupa koje svako moze da koristi kako zeli, jer nije skrojen da opstane, nego da se reformama mijenja i dopunjava?
Ako smo za ravnopravnost onda se borimo da svi budemo ravnopravni, a ne samo pojedini. Nije Komsic izabran zbog toga sto je podoban za Bosnjake vec sto voli BiH, nije umjesan u afere i ima svoj stav, a i dejtonski ustav to dopusta, to je jedna od spomenutih rupa. Ustav se mora mjenjati, bez odlaganja.
I zadnje, kako vas nije sramota da pricate o ugrozenosti Hrvata i Srba a od 1992 ne dozvoljavate i ne prihvatate prava muslimana/Bosnjaka, zar je njihov glas ne bitan, zar oni nemaju isto pravo na zivot i prosperitet?
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#828 Re: I onda doš'o Valter,...
exliberal wrote:Ovo kopiram sa druge teme......jel i ovo neprijatelj Valtera i anti patriota ako ovako prica?
Niko nije ni tvrdio da je SDP bezgrešan i da se ne može uputiti masa kritika za razne stvari,i svako to ima
pravo.Kao prvo vjerujem da je ovaj Jovin intervju izvučen iz konteksta i sa ove tačke gledišta desio se davno,u
međuvremenu uslijedila je oštra polarizacija na probosanske snage a oni koji su neprijatelji ove zemlje
potpuno su izašli na čistinu.
Nije ovdje više riječ o tome da li si za SDP ili ne,radi se o puno širem frontu.
Tako da je i tvoje opredjeljenje potpuno jasno!
- Skijaš
#829 Re: I onda doš'o Valter,...
Po pitanju njegovog stava oko izbora članova Predsjedništva, Divjak griješi u procjeni. Evo Pavlovićka iz NSRB je u Bundestagu održala govor o našoj šarolikosti kao bogatstvu. Da je tu neko HDZ-ov, tražio bi etničku podjelu. Kada je Inzko u Savjetu Bezbjednosti držao izlaganje nakon čega se Dodiku zaprijetilo sa najviše instance, naš ambasador kojeg je imenovao Komšić je podržao Inzka. Zamisli da je umjesto Barbalića bio neki gavran Ive Mire Jovića i poslije Inzkovog izlaganja ta budala kaže kako Inzko laže. Razumiješ ? Pitanje izbora članova Predsjedništa treba riješiti ali ne na način koji bi vodio slabljenju države.exliberal wrote:Ovo kopiram sa druge teme......jel i ovo neprijatelj Valtera i anti patriota ako ovako prica?
Po pitanju formiranja vlasti u FBiH, Divjak je spomenuo ignorisanje HDZ-a, što nije bio slučaj. HDZ je odbio kompromisni prijedlog stranaca kojeg su im ponudili njemački ambasador, OHR i Amerikanci. Tako da je očigledno da su u tom slučaju stvari Divjaku pogrešno predstavljene.
Divjak je uradio puno za ovu zemlju i sigurno je da će se uraditi sve kako njegov kritičan stav ne bi završio u istoj ravni sa stavom nekog tovara poput Filandre. Odnosno, zaslužio je da svoje neslaganje sa njegovim stavovima obzirno argumentujemo iako su šanse da se složimo nikakve. Uostalom, on kao pravi patriota od svakog od nas vjerovatno i očekuje da imamo svoj stav i da ga možemo objasniti jer je to puno korisnije državi od sektaškog sljedbeništva.
- stochar
#830 Re: I onda doš'o Valter,...
Spominje li iko Platformu:
Umanjenje stope PDV-a na osnovne prehrambene namirnice, knjige, štampu, školski
pribor i lijekove i revizija poreskih stopa PDV-a na osnovu ekspertne analize do
sredine 2011. godine; (sredina je)
Podnošenje aplikacije za članstvo u EU do kraja Mađarskog predsjedavanja; (jucer isteklo)
Analiza i reforma ukupnog poreskog sistema koji bi dodatno stimulirao poljoprivredu,
proizvodnju i izvozni sektor do kraja 2011. godine; (sumnjam da se na ovom radi)
plus sto ima milion stavki koje su apstraktne, ili se odnose na 2012. ili 2013., u sta takodjer cisto sumnjam...
Umanjenje stope PDV-a na osnovne prehrambene namirnice, knjige, štampu, školski
pribor i lijekove i revizija poreskih stopa PDV-a na osnovu ekspertne analize do
sredine 2011. godine; (sredina je)
Podnošenje aplikacije za članstvo u EU do kraja Mađarskog predsjedavanja; (jucer isteklo)
Analiza i reforma ukupnog poreskog sistema koji bi dodatno stimulirao poljoprivredu,
proizvodnju i izvozni sektor do kraja 2011. godine; (sumnjam da se na ovom radi)
plus sto ima milion stavki koje su apstraktne, ili se odnose na 2012. ili 2013., u sta takodjer cisto sumnjam...
- Corto Maltese
#831 Re: I onda doš'o Valter,...
Како може проблем бити СПС, ако је нјен циљ просперитетна Југославија у којој би сви њени становници били једнаки. А цео свет зна да је политика ”Један човек- један глас”, основа демократије и наслеђе европских вредности још од Француске Револуције?tbv wrote: Kako moze biti problem SDP ako je cilj SDP gradjanska BiH u kojoj bi svi gradjani bili ravnopravni?
Na ovaj način su se ibretili čitaoci beogradske Politike, u rubrici "Одеци и реаговања”, negdje u ljeto 1990
- andromeda101
#832 Re: I onda doš'o Valter,...
Sta sabloniras, po tom tvom onda bi se mi trebali odreci demokratije i zapasti u neko feudalno drustvo, posto se Slobo i njegov tim koristio ovim izrazima pa onda su ti izrazi, pojmovi i mehanizmi "zarazeni"?Corto Maltese wrote:Како може проблем бити СПС, ако је нјен циљ просперитетна Југославија у којој би сви њени становници били једнаки. А цео свет зна да је политика ”Један човек- један глас”, основа демократије и наслеђе европских вредности још од Француске Револуције?tbv wrote: Kako moze biti problem SDP ako je cilj SDP gradjanska BiH u kojoj bi svi gradjani bili ravnopravni?
Na ovaj način su se ibretili čitaoci beogradske Politike, u rubrici "Одеци и реаговања”, negdje u ljeto 1990
Znaci ako je Slobo i Radovan pisao negdje oko 9 ujutro, i ja ako pisam u isto vrijeme onda smo slicne osobe? Imas li ti koji bolji argument od asocijacija i sabloniranja?
-
Laus
#833 Re: I onda doš'o Valter,...
Srbi u se opekli od takvu demokratiju ali dobro... ko ne uci na tudjim greskama uci na svojim.andromeda101 wrote:Sta sabloniras, po tom tvom onda bi se mi trebali odreci demokratije i zapasti u neko feudalno drustvo, posto se Slobo i njegov tim koristio ovim izrazima pa onda su ti izrazi, pojmovi i mehanizmi "zarazeni"?Corto Maltese wrote:Како може проблем бити СПС, ако је нјен циљ просперитетна Југославија у којој би сви њени становници били једнаки. А цео свет зна да је политика ”Један човек- један глас”, основа демократије и наслеђе европских вредности још од Француске Револуције?tbv wrote: Kako moze biti problem SDP ako je cilj SDP gradjanska BiH u kojoj bi svi gradjani bili ravnopravni?
Znaci ako je Slobo i Radovan pisao negdje oko 9 ujutro, i ja ako pisam u isto vrijeme onda smo slicne osobe? Imas li ti koji bolji argument od asocijacija i sabloniranja?
- ultima_palabra
#834 Re: I onda doš'o Valter,...
Evo @Corto nam je napokon našao istomišljenika 
- andromeda101
#835 Re: I onda doš'o Valter,...
Jeli vi to hocete reci, posto je Slobo i Radovan imao onaku politiku i zvjerstvo u sebi, Bosnjacima treba ukinuti pravo glasa, to jest svrbi vas jedan covjek jedan glas? Ja bolesnih asocijacija, ko je ovdje lud?Laus wrote:Srbi u se opekli od takvu demokratiju ali dobro... ko ne uci na tudjim greskama uci na svojim.andromeda101 wrote:Sta sabloniras, po tom tvom onda bi se mi trebali odreci demokratije i zapasti u neko feudalno drustvo, posto se Slobo i njegov tim koristio ovim izrazima pa onda su ti izrazi, pojmovi i mehanizmi "zarazeni"?Corto Maltese wrote: Како може проблем бити СПС, ако је нјен циљ просперитетна Југославија у којој би сви њени становници били једнаки. А цео свет зна да је политика ”Један човек- један глас”, основа демократије и наслеђе европских вредности још од Француске Револуције?
- andromeda101
#836 Re: I onda doš'o Valter,...
Znaci mi smo pretrpili sve one zlocina od tipova koji su etnicki cistili dio Bosne, i jos po vasim asocijacima trebamo pretrpjeti da nam je uskraceno politicko pravo?
- andromeda101
#837 Re: I onda doš'o Valter,...
Jel znaci ako je Slobodan disao vazduh, mi ga ne smjemo disati da bi Dodik mogao raditi ono sto hoce?
Ako cemo po "nekim" asocijacima:
-Treba li RS sravniti sa zemljom kao sto su saveznici sravnili nacisticku Njemacku poslije drugog rata i ispod 4 milion mrtvih nacista nema stajanja?(sto se ne uspije namiriti u RS ima Srbija).
-Trebamo li baciti atomsku na Srbiju?
Hocemo li uciti kako su drugi "odradili poso kako treba"?
Ako cemo po "nekim" asocijacima:
-Treba li RS sravniti sa zemljom kao sto su saveznici sravnili nacisticku Njemacku poslije drugog rata i ispod 4 milion mrtvih nacista nema stajanja?(sto se ne uspije namiriti u RS ima Srbija).
-Trebamo li baciti atomsku na Srbiju?
Hocemo li uciti kako su drugi "odradili poso kako treba"?
- Corto Maltese
#838 Re: I onda doš'o Valter,...
Ko se prepozn'o, препозн’о се!andromeda101 wrote:Sta sabloniras, po tom tvom onda bi se mi trebali odreci demokratije i zapasti u neko feudalno drustvo, posto se Slobo i njegov tim koristio ovim izrazima pa onda su ti izrazi, pojmovi i mehanizmi "zarazeni"?Corto Maltese wrote:Како може проблем бити СПС, ако је нјен циљ просперитетна Југославија у којој би сви њени становници били једнаки. А цео свет зна да је политика ”Један човек- један глас”, основа демократије и наслеђе европских вредности још од Француске Револуције?tbv wrote: Kako moze biti problem SDP ako je cilj SDP gradjanska BiH u kojoj bi svi gradjani bili ravnopravni?
-
zavrzlama
#839 Re: I onda doš'o Valter,...
Srbi u se opekli od takvu demokratiju ali dobro... ko ne uci na tudjim greskama uci na svojim
Oni su se opekli na Garasanina,veliku srbiju,svi srbi u jedenoj drzavi,rusenje Dubrovnika i Vukovara,etnicka ciscenja po BIH i Kosovu,genocidu u BIH,rusenju sve i jedne nesrpske bogomolje,misleci da je sve navedeno demokratsko pravo srpskog naroda...onim nesretnicima u Podrinju i ostalim gradovima i selima BIH da je makar ponudjena i najgora demokratija i preglasavanje bi prihvatili umjesto klanja,silovanja i mucenja ni krivi ni duznni...samo da se zna kako su se srbi opekli o demoktratiju.
- andromeda101
#840 Re: I onda doš'o Valter,...
I ja se nadam da nisi amaterski slikar/vegetarijanac, jer mozda si iznutra Adolf Hitler.Corto Maltese wrote:Ko se prepozn'o, препозн’о се!andromeda101 wrote:Sta sabloniras, po tom tvom onda bi se mi trebali odreci demokratije i zapasti u neko feudalno drustvo, posto se Slobo i njegov tim koristio ovim izrazima pa onda su ti izrazi, pojmovi i mehanizmi "zarazeni"?Corto Maltese wrote: Како може проблем бити СПС, ако је нјен циљ просперитетна Југославија у којој би сви њени становници били једнаки. А цео свет зна да је политика ”Један човек- један глас”, основа демократије и наслеђе европских вредности још од Француске Револуције?
Javi mi se kad budes imao bolje argumente od asociativnog praznovjerja.
- Corto Maltese
#841 Re: I onda doš'o Valter,...
Misliš na Jovu? Jovo i ja se znamo preko 25 godina, glupo bi bilo da tek sad skontamo da smo istomišljenici.ultima_palabra wrote:Evo @Corto nam je napokon našao istomišljenika
- ultima_palabra
#842 Re: I onda doš'o Valter,...
Naravno da ne mislim na njega, jel vidiš da se negdje Jovo pominje u ovoj temi? Možda si primijetio da puno više istomišljenika među onima protiv kojih se Jovo borio? Ali za nevolju je i krmka bratom zvati...Corto Maltese wrote:Misliš na Jovu? Jovo i ja se znamo preko 25 godina, glupo bi bilo da tek sad skontamo da smo istomišljenici.
- prljavi Hare
#843 Re: I onda doš'o Valter,...
Ko nas ono zavadi?ultima_palabra wrote:Naravno da ne mislim na njega, jel vidiš da se negdje Jovo pominje u ovoj temi? Možda si primijetio da puno više istomišljenika među onima protiv kojih se Jovo borio? Ali za nevolju je i krmka bratom zvati...Corto Maltese wrote:Misliš na Jovu? Jovo i ja se znamo preko 25 godina, glupo bi bilo da tek sad skontamo da smo istomišljenici.
- andromeda101
#844 Re: I onda doš'o Valter,...
Joj kako su fino izrezirali ovaj video i sa zalosnom muzikom od istih onih koji su Srbima uskratili autohotnost u Hrvatskoj 1990. Daj mi maramicu. smrc, smrc. Nek nas Borjana vodi u Evropu. Ko nam daje savjete preko Jove. Neka danu entitet Srbima u Krajini, Slavoniji i Lici pa nek nam drze lekciju o multietnicnosti.Corto Maltese wrote:Misliš na Jovu? Jovo i ja se znamo preko 25 godina, glupo bi bilo da tek sad skontamo da smo istomišljenici.ultima_palabra wrote:Evo @Corto nam je napokon našao istomišljenika
- Corto Maltese
#845 Re: I onda doš'o Valter,...
Svaki vegeterijanac, nepušač, pogotovo ako je slikar amater, ima nešto zajedničko sa Adolfom Hitlerom. Ali poistovjetiti tu osobu sa Hitlerom, na osnovu navedenih sličnosti je besmisleno, jer Hitlera ne određuju njegovi hobiji ili prehrambene navike. Hitlerovo mjesto u istoriji je omeđeno sa 6 miliona mrtvih Jevreja, 10 milion mrtvih Poljaka, 22 miliona Rusa, sam Bog zna koliko Cigana... i nacističkom politikom koja je do toga dovela.andromeda101 wrote:I ja se nadam da nisi amaterski slikar/vegetarijanac, jer mozda si iznutra Adolf Hitler.
Svako ko danas ponavlja političke stavove Adolfa Hitlera je i iznutra i izvana Adolf Hitler, pa makar svaki dan živo meso jeo, pušio k'o Turčin, i ne znao nacrtati Čiča Glišu, čak ni pomoću trokuta i šestara
Sukladno tome, besmisleno je onoga ko svira klavir, pije viski, ima visok šećer, i tepa ženi nakon 30 godina braka, porediti sa Slobom Miloševićem. Jer Slobu ne određuje ni klavir, ni viski, ni krvna slika, ni...(dobro, žena donekle) nego raspad Jugoslavije i način na koji se taj raspad odigrao. Onoga ko, nakon svega što smo nedavno preživjeli, opet ponavlja Slobine parole, pa makar taj ponavljač u životu ne popio kap alkohola, bio lišen muzičkog dara, imao sjajne laboratorijske nalaza, i ženio se 10 puta ... njega svakako treba porediti sa Slobom. Jasno, glasno i svakodnevno. Ne radi pustog poređenja, već kao upozorenje. Jer- Historia Vitae Magistra!
- andromeda101
#846 Re: I onda doš'o Valter,...
Ma pusti parole, a sta cemo onda sa onima koji otvoreno nastavljaju politiku Radovana Karadzica i Mate Bobana?Corto Maltese wrote:Svaki vegeterijanac, nepušač, pogotovo ako je slikar amater, ima nešto zajedničko sa Adolfom Hitlerom. Ali poistovjetiti tu osobu sa Hitlerom, na osnovu navedenih sličnosti je besmisleno, jer Hitlera ne određuju njegovi hobiji ili prehrambene navike. Hitlerovo mjesto u istoriji je omeđeno sa 6 miliona mrtvih Jevreja, 10 milion mrtvih Poljaka, 22 miliona Rusa, sam Bog zna koliko Cigana... i nacističkom politikom koja je do toga dovela.andromeda101 wrote:I ja se nadam da nisi amaterski slikar/vegetarijanac, jer mozda si iznutra Adolf Hitler.
Svako ko danas ponavlja političke stavove Adolfa Hitlera je i iznutra i izvana Adolf Hitler, pa makar svaki dan živo meso jeo, pušio k'o Turčin, i ne znao nacrtati Čiča Glišu, čak ni pomoću trokuta i šestara
Sukladno tome, besmisleno je onoga ko svira klavir, pije viski, ima visok šećer, i tepa ženi nakon 30 godina braka, porediti sa Slobom Miloševićem. Jer Slobu ne određuje ni klavir, ni viski, ni krvna slika, ni...(dobro, žena donekle) nego raspad Jugoslavije i način na koji se taj raspad odigrao. Onoga ko, nakon svega što smo nedavno preživjeli, opet ponavlja Slobine parole, pa makar taj ponavljač u životu ne popio kap alkohola, bio lišen muzičkog dara, imao sjajne laboratorijske nalaza, i ženio se 10 puta ... njega svakako treba porediti sa Slobom. Jasno, glasno i svakodnevno. Ne radi pustog poređenja, već kao upozorenje. Jer- Historia Vitae Magistra!
- Corto Maltese
#847 Re: I onda doš'o Valter,...
Ne dozvoli da ti ovaj forumska avlija bude vas dunjaluk i da se shvatiš preozbiljno. Ja ga koristim isključivo u terapeutske svrhe. Ko god mi se od raje požali da je situacija u zemlji beznadežna, da nikad gore od rata na ovamo nije bilo, ja ga pod hitno pošaljem na forum SA-X. Samo još ovdje patriotske snage razvaljuju, Drug Mićo je potpuno zanemog'o, PC još malo pa samoukinuta, Federacija zapadnija i od Griniča, država sve jača što je manje ima, a struja nam nikad jeftinija. "Wishful thinking" istoriju u kojoj je Hitler došao na vlast zbog slabog odziva glasača ne treba ni pominjati. Nigdje više "Ja", "Znači" i "Znate", nego u uvali mog djetinjstva.ultima_palabra wrote:Naravno da ne mislim na njega, jel vidiš da se negdje Jovo pominje u ovoj temi? Možda si primijetio da puno više istomišljenika među onima protiv kojih se Jovo borio? Ali za nevolju je i krmka bratom zvati...Corto Maltese wrote:Misliš na Jovu? Jovo i ja se znamo preko 25 godina, glupo bi bilo da tek sad skontamo da smo istomišljenici.
- andromeda101
#848 Re: I onda doš'o Valter,...
Dobro se ti nesto rasprica @Corto, mora da te nesto tisti.Corto Maltese wrote:Ne dozvoli da ti ovaj forumska avlija bude vas dunjaluk i da se shvatiš preozbiljno. Ja ga koristim isključivo u terapeutske svrhe. Ko god mi se od raje požali da je situacija u zemlji beznadežna, da nikad gore od rata na ovamo nije bilo, ja ga pod hitno pošaljem na forum SA-X. Samo još ovdje patriotske snage razvaljuju, Drug Mićo je potpuno zanemog'o, PC još malo pa samoukinuta, Federacija zapadnija i od Griniča, država sve jača što je manje ima, a struja nam nikad jeftinija. "Wishful thinking" istoriju u kojoj je Hitler došao na vlast zbog slabog odziva glasača ne treba ni pominjati. Nigdje više "Ja", "Znači" i "Znate", nego u uvali mog djetinjstva.ultima_palabra wrote:Naravno da ne mislim na njega, jel vidiš da se negdje Jovo pominje u ovoj temi? Možda si primijetio da puno više istomišljenika među onima protiv kojih se Jovo borio? Ali za nevolju je i krmka bratom zvati...Corto Maltese wrote:Misliš na Jovu? Jovo i ja se znamo preko 25 godina, glupo bi bilo da tek sad skontamo da smo istomišljenici.
- ultima_palabra
#849 Re: I onda doš'o Valter,...
Vidi, ja veze nemam ko si i kakve stavove zastupaš u stvarnom životu, ali ovdje odaješ utisak djeteta kojem je neko uzeo omiljenu igračku. Ironija i satira može biti zanimljiva samo ako se koristi u pravi trenutak i sa mjerom. Toliko o "shvatanju ozbiljno".Corto Maltese wrote:Ne dozvoli da ti ovaj forumska avlija bude vas dunjaluk i da se shvatiš preozbiljno. Ja ga koristim isključivo u terapeutske svrhe. Ko god mi se od raje požali da je situacija u zemlji beznadežna, da nikad gore od rata na ovamo nije bilo, ja ga pod hitno pošaljem na forum SA-X. Samo još ovdje patriotske snage razvaljuju, Drug Mićo je potpuno zanemog'o, PC još malo pa samoukinuta, Federacija zapadnija i od Griniča, država sve jača što je manje ima, a struja nam nikad jeftinija. "Wishful thinking" istoriju u kojoj je Hitler došao na vlast zbog slabog odziva glasača ne treba ni pominjati. Nigdje više "Ja", "Znači" i "Znate", nego u uvali mog djetinjstva.ultima_palabra wrote:Naravno da ne mislim na njega, jel vidiš da se negdje Jovo pominje u ovoj temi? Možda si primijetio da puno više istomišljenika među onima protiv kojih se Jovo borio? Ali za nevolju je i krmka bratom zvati...Corto Maltese wrote:Misliš na Jovu? Jovo i ja se znamo preko 25 godina, glupo bi bilo da tek sad skontamo da smo istomišljenici.
A situacija možda nije takva u potpunosti, ali bliža je realnosti nego ona koju defetisti zagovaraju. A i defetisti više nisu što su bili... možda bi bili optimisti da im ponos dozvoljava.
- prljavi Hare
#850 Re: I onda doš'o Valter,...
Pored Zlaje i SDP-a?andromeda101 wrote:Ma pusti parole, a sta cemo onda sa onima koji otvoreno nastavljaju politiku Radovana Karadzica i Mate Bobana?Corto Maltese wrote:Svaki vegeterijanac, nepušač, pogotovo ako je slikar amater, ima nešto zajedničko sa Adolfom Hitlerom. Ali poistovjetiti tu osobu sa Hitlerom, na osnovu navedenih sličnosti je besmisleno, jer Hitlera ne određuju njegovi hobiji ili prehrambene navike. Hitlerovo mjesto u istoriji je omeđeno sa 6 miliona mrtvih Jevreja, 10 milion mrtvih Poljaka, 22 miliona Rusa, sam Bog zna koliko Cigana... i nacističkom politikom koja je do toga dovela.andromeda101 wrote:I ja se nadam da nisi amaterski slikar/vegetarijanac, jer mozda si iznutra Adolf Hitler.
opasnost po BiH predstavlja SDP,ovi djeluju poput polaznika vrtića "Leptirić"!