I onda doš'o Valter,...

Locked
Laus

#776 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Laus »

zavrzlama wrote:
ovo prvo posljeratno nezanimanje Bosnjaka za drzavnu vlast mi je bas zanimljivo.
prenesi sefu da su turci i arapi dali zadnju ratu zapadu za trajno osiguranje opstanka drzave BIH :wink: ...bosnjaci znaju da opstanak BIH nece ugroziti MZ(interes)....bosnjaci znaju da upad srbije na tlo BIH je upad i nekog jos...bosnjaci znaju da domaci kvislinzi nemaju ni vojni,ni ljudski ni medjunarodni kapacitet za unistenje BIH...sebi mogu dati luksuz da ostane i narednih 10 godina tehnicka vlada na nivou BIH....jednostavno sad mogu i prljavo igrat na prljavu igru antibosanske strane....ebiga naucilo se na poustanje dok BIH gradovi pod opsadama krvare....prosla baka sa kolacima...znam tesko ti je svarit ali sto se prije naviknes bice ti lakse... :D
Ma jok vec se navikao and i like it. Sad igramo istu igru pa da vidimo ko je bolji. A ne ono prije, mi fudbal, vi kosarku a stranci odbojku. :lol: Prljavo, prljavoooo
zavrzlama

#777 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by zavrzlama »

Laus wrote:
zavrzlama wrote:
ovo prvo posljeratno nezanimanje Bosnjaka za drzavnu vlast mi je bas zanimljivo.
prenesi sefu da su turci i arapi dali zadnju ratu zapadu za trajno osiguranje opstanka drzave BIH :wink: ...bosnjaci znaju da opstanak BIH nece ugroziti MZ(interes)....bosnjaci znaju da upad srbije na tlo BIH je upad i nekog jos...bosnjaci znaju da domaci kvislinzi nemaju ni vojni,ni ljudski ni medjunarodni kapacitet za unistenje BIH...sebi mogu dati luksuz da ostane i narednih 10 godina tehnicka vlada na nivou BIH....jednostavno sad mogu i prljavo igrat na prljavu igru antibosanske strane....ebiga naucilo se na poustanje dok BIH gradovi pod opsadama krvare....prosla baka sa kolacima...znam tesko ti je svarit ali sto se prije naviknes bice ti lakse... :D
Ma jok vec se navikao and i like it. Sad igramo istu igru pa da vidimo ko je bolji. A ne ono prije, mi fudbal, vi kosarku a stranci odbojku. :lol: Prljavo, prljavoooo
ne igramo istu igru....ti branis rezultate zlocina ,etnickog ciscenja,a ja negiram isto...
vivaldi

#778 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by vivaldi »

Klodovik wrote:OK. To se može protumačiti na više načina.
Mozes protumaciti jedino sinomimima -kokuz, prazan dzep itd. Drugog znacenja nema.
avantime

#779 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by avantime »

zagazaga wrote:
i ti si zaspao prije dva mjeseca......tema nije formiranje vlasti na nivou federacije nego funkcionisanje već formirane vlasti!
Obzirom da je napravljen državni udar onda funkcioniranje pučističke "Vlade" mora biti okarakterizirano od samog početka. Odnosno od puzajućeg državnog udara. Kokoš ili jaje. To je to. Mada je ovdje jasnije, prvo državni udar, odnosno entitetski udar.
ultima_palabra

#780 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by ultima_palabra »

Laus wrote:Nemoj da kazem sta da uradis sa platformom. :lol: Ne znam ni sta pise u njoj i ne zanima me ali sama pozicija da nama neko nesto nudi a pogotovo neko ko nije u poziciji da nam nudi je odbojna. Mi samo uzimamo ono sto nam pripada. Nuditi mozete tamo tim svojim manjim strankama.
Ja bih rekao da ti tvoji hoće da određuju ko će predstavljati Federaciju... bez obzira koliko ti tvrdio da te Federacija ne zanima ;-) naravno da SDP na to ne pristaje i zato nemamo državnu vlast.
zavrzlama

#781 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by zavrzlama »

avantime wrote:
zagazaga wrote:
i ti si zaspao prije dva mjeseca......tema nije formiranje vlasti na nivou federacije nego funkcionisanje već formirane vlasti!
Obzirom da je napravljen državni udar onda funkcioniranje pučističke "Vlade" mora biti okarakterizirano od samog početka. Odnosno od puzajućeg državnog udara. Kokoš ili jaje. To je to. Mada je ovdje jasnije, prvo državni udar, odnosno entitetski udar.
pazi da ti dodik ne pripomogne sa referendumom,kao prosli put povijena repa...covic i dodik su skloipili "DEAL" kontajuci da jedan drugog iskoriste za svoje ciljeve...na kraju je dodik spasavajuci sebe i ausvic izdao covica..dodik neizabirajuci Kukica samo lazno daje nadu covicu da je ostao saveznik,a cim zapad priprijeti opet ce dodik izdat covica :wink:
Laus

#782 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Laus »

avantime wrote:
Komrad wrote: Sta traze od HDZa i HDZa1990? Jesu li HDZovi izborni pobjednici i koliko imaju mandata? kada HDZovi budu imali dovljno mandata da bez SDPa i SDA naprave vlast onda neka dijele ministarska mjesta koja pripadaju bosnjackom narodu kome hoce
Posteno?
Čovječe dragi, gdje ti živiš?! Mogu li hrvatske straneke imati isti broj zastupnika kao i bošnjačke?!

To što ti govoriš je argumetn osnivanju federalne jedinice s hrvatskom većinom. Srbi su većina u RSu, Bošnjaci u Federaciji. Hrvati?!
Onda da bi bili jednaki treba osnovati i hrvatsku federalnu jedinicu pa da isto to mogu i hrvati.

No već vidim, reći ćeš to nije ok. Ja mogu majorizirati ali ne ti. :-)
Čovječe dragi, gdje ti živiš?! Ovdje se igra balkanski prljavi ples a ti otisao na slovenacke popevke. :lol: Odigrali su ljudi dobru utakmicu u FBiH a ti ocekujes da udare autogol.
Komrad

#783 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Komrad »

avantime wrote:
Čovječe dragi, gdje ti živiš?! Mogu li hrvatske straneke imati isti broj zastupnika kao i bošnjačke?!

To što ti govoriš je argumetn osnivanju federalne jedinice s hrvatskom većinom. Srbi su većina u RSu, Bošnjaci u Federaciji. Hrvati?!
Onda da bi bili jednaki treba osnovati i hrvatsku federalnu jedinicu pa da isto to mogu i hrvati.

No već vidim, reći ćeš to nije ok. Ja mogu majorizirati ali ne ti. :-)
U Kaknju :)

Mogu li hrvatske stranke imati isti broj zastupnika kao i bosnjacke?

Mogu neka pocnu djelovati kao probosasnke stranke koje se bore za interese svih naroda i gradjana ove drzave
onda ce imati mogucnost da imaju i vise glasova od tzv bosnjackih stranaka
Primjer: Zeljko Komsic

Ti mozes naci stotine argumenata za osnivanje federalne jedinice sa hrvatskom vecinom ali ja cu ti reci da sam protiv toga dakle protiv federalizacije BiH( sto HDZ hinjski zeli i to je korak ka razdruzivanju BiH) . Protiv hrvatskog entiteta nisam(ukoliko ce se on formirati samo na teritoriji ZHK)
Bosnjaci jesu vecina u Federaciji ali Federacija nije samo bosnjacki entitet a sve sto nemaju bosnjaci nebi trebali imati ni hrvati i obratno... sve sto imaju jedni trebaju imati i drugi

Hrvatske stranke vec dvadeset godina majoriziraju bosnjake tamo gdje su oni vecina, bosnjaci majoriziraju bosnjake tamo gdje su oni vecina. jel to posteno? Nije, ali kao sto rekog sto imaju jedni, trebaju imati i drugi

posto u BiH ne postoji Srpska a ni Bosnjacka federalna jedinica ne znam zasto bi postojala hrvatska?
avantime

#784 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by avantime »

Laus wrote:
Čovječe dragi, gdje ti živiš?! Ovdje se igra balkanski prljavi ples a ti otisao na slovenacke popevke. :lol: Odigrali su ljudi dobru utakmicu u FBiH a ti ocekujes da udare autogol.
Jasno mi je da tzv vlada igra prljavo, od samog početka pa i sada. Žalosno je što je to podržano od njene izborne baze, odnosno bošnjaka. Nema tu dobra za dugo. Pogotovo sad kad mesar novce od poljoprivrede usmjeri u svoje firme :D

Mislim da je vrijeme da se počen s prosvjedim ai blokadom prometnica protiv ove pučističke tzv vlade.
Prpa.ba

#785 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Prpa.ba »

avantime wrote:
Laus wrote:
Jasno mi je da tzv vlada igra prljavo, od samog početka pa i sada. Žalosno je što je to podržano od njene izborne baze, odnosno bošnjaka. Nema tu dobra za dugo. Pogotovo sad kad mesar novce od poljoprivrede usmjeri u svoje firme :D

Mislim da je vrijeme da se počen s prosvjedim ai blokadom prometnica protiv ove pučističke tzv vlade.
Nemoj misliti, djeluj. Pozovi i Lausa, mada ce ti on po pravoslavnom obicaju ispariti cim se na 10-ak kilometara ukaze policajac FMUP-a. :D Ako budes fin i klonirao se kako treba, mozda broj demonstranata dostigne i desetak. :lol:
vivaldi

#786 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by vivaldi »

Komrad wrote:Mogu neka pocnu djelovati kao probosasnke stranke koje se bore za interese svih naroda i gradjana ove drzave
Gdje bolan njega iskopa za primjer????

Obisao citav svijet za sve ove godine, a i po bosni ga je bilo po raznim mjestima.

Bilo ga je svugdje osim u Posavini odakle je protjerano najvise Hrvata. Covjek nijednom za sve ove godine ne ode tamo da podrzi povratak (ili ostanak one sacice koja je jos tamo) svojih sunarodnika, a ti ga uze ko primjer borbe za interese svojih sunarodnika :-) :-) :-)
Komrad

#787 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Komrad »

vivaldi wrote:
Komrad wrote:Mogu neka pocnu djelovati kao probosasnke stranke koje se bore za interese svih naroda i gradjana ove drzave

Obisao citav svijet za sve ove godine, a i po bosni ga je bilo po raznim mjestima.

Bilo ga je svugdje osim u Posavini odakle je protjerano najvise Hrvata. Covjek nijednom za sve ove godine ne ode tamo da podrzi povratak (ili ostanak one sacice koja je jos tamo) svojih sunarodnika, a ti ga uze ko primjer borbe za interese svojih sunarodnika :-) :-) :-)

Mislim da nisi shvatio poentu mog posta
Pitanje je bilo da li Hrvatske stranke u BiH mogu imati isto zastupnika kao i Bosnjacke? ja sam rekao da mogu ako promjene kurs svoje politike i umjesto da se bore za prava samo jednog, da se bore za prava svih
Zeljko Komsic je primjer kako i Hrvat moze imati vise glasova od bilo kog Bosnjaka
avantime

#788 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by avantime »

Prpa.ba wrote:
Nemoj misliti, djeluj. Pozovi i Lausa, mada ce ti on po pravoslavnom obicaju ispariti cim se na 10-ak kilometara ukaze policajac FMUP-a. :D Ako budes fin i klonirao se kako treba, mozda broj demonstranata dostigne i desetak. :lol:
Policija ima da osigurava prosvjede :wink:
Komrad

#789 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Komrad »

avantime wrote:
Prpa.ba wrote:
Policija ima da osigurava prosvjede :wink:
Super :) Ne dajte nam na hrvatsko more :)
Prpa.ba

#790 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Prpa.ba »

avantime wrote:Policija ima da osigurava prosvjede :wink:
Samo ih ne zaboravite najaviti Vladi i njenim institucijama koje ne priznajete. :lol:
quasar

#791 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by quasar »

Mislim da ni Valteru bas ne pase odugovlacenje sa VM, jer dobar dio programa je u nadleznosti drzavne vlasti, primjerice razlicite stope PDV, sto bi obican covjek najbolje osjetio preko pojeftinjenja osnovnih namirnica, lijekova...

Ostaje mrlja poskupljenje struje koje ce protivnici maksimalno spinovati iako svako ko zeli da zna, onda zna da je to maslo prethodne vlasti koja je kupovala socijalni mir niskom cijenom struje. Rudari ce barem, nadam se, osjetiti boljitak od tog poskupljenja, aNiksic je najavio benefite za socijalno ugrozene slojeve. Vidjecemo kako ce to ici, ali sjecajuci se alijanse i tadasnjih poteza sa penzijama i viskom vojnika, mislim da nije suplja prica.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#792 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by PipiDugaDevetka »

vivaldi wrote:

Image
Bio je u Brčkom ako se i Brčko računa u Posavinu. Da li je i tamo podržavao svoje sunarodnike? Ja vjerujem da jeste, a možeš ga direktno priupitati putem njegovog bloga i njegove web. stranice.
http://zeljkokomsic.blogger.ba/arhiva/?start=20
Komrad

#793 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Komrad »

quasar wrote:Mislim da ni Valteru bas ne pase odugovlacenje sa VM, jer dobar dio programa je u nadleznosti drzavne vlasti, primjerice razlicite stope PDV, sto bi obican covjek najbolje osjetio preko pojeftinjenja osnovnih namirnica, lijekova...

Ostaje mrlja poskupljenje struje koje ce protivnici maksimalno spinovati iako svako ko zeli da zna, onda zna da je to maslo prethodne vlasti koja je kupovala socijalni mir niskom cijenom struje. Rudari ce barem, nadam se, osjetiti boljitak od tog poskupljenja, aNiksic je najavio benefite za socijalno ugrozene slojeve. Vidjecemo kako ce to ici, ali sjecajuci se alijanse i tadasnjih poteza sa penzijama i viskom vojnika, mislim da nije suplja prica.
Sto se tice nas ... Plata nam je povecana onoliko koliko se moglo i ne bunimo se. Nadam se da ce Grabovica odrzati rijec pa ce nam biti i veci topli obrok da napokon prebacim hiljadarku :)
Mislim da Elektroprivreda mora dozivjeti rekonstrukciju jer nije normalno da elektricar u EP ima 2000KM a elektricar u RMU 800 :) Dakle neka oni smanje svoje plate prije svega, pocnu da novac pametnije ulazu i tek onda kada to odrade vidjeti da li ima potrebe za povecanjem ili ne...
vivaldi

#794 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by vivaldi »

Ma kakvo Brcko. Brcko je disrikt i prica za sebe.

Znas na sta ja mislim: Banjaluka, Derventa, Bosanski brod, Samac, Modricu..Mozes googlat do sutra, nema pa nema.

Pipi te se stvari ne mogu nicim opravdati. Na kraju krajeva nije uopste vazno sta o tome mislimo ti ili ja odavde iz Sarajeva. Bitno je sta misle ti ljudi, a sta oni misle - vidjeli smo 3 oktobra, a i na svakim izborima prije.

Kako ce SDP preci izborni prag kada ih nema z glave? Tihic je u Samcu par puta svake godine..Naravno da je narodu lakse kada vide neku "glavesinu".
Komrad

#795 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Komrad »

Ima jedna stvar koja bi Walteru pomogla nakon poskupljenja struje da se malo povrati kod raje :)

Sto prije pod koncesiju dati ako treba i na 50g:
Brzu cestu ili AP Lasva-Travnik-D.Vakuf; Zepce-Tuzla-Orasje; Kladusa-Bihac-Kljuc

Ostatak koridora 5C raditi vlastitim sredstvima i kreditima kao i cestu Sarajevo-Gorazde

-
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#796 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by PipiDugaDevetka »

vivaldi wrote:Ma kakvo Brcko. Brcko je disrikt i prica za sebe.

Znas na sta ja mislim: Banjaluka, Derventa, Bosanski brod, Samac, Modricu..Mozes googlat do sutra, nema pa nema.

Pipi te se stvari ne mogu nicim opravdati. Na kraju krajeva nije uopste vazno sta o tome mislimo ti ili ja odavde iz Sarajeva. Bitno je sta misle ti ljudi, a sta oni misle - vidjeli smo 3 oktobra, a i na svakim izborima prije.

Kako ce SDP preci izborni prag kada ih nema z glave? Tihic je u Samcu par puta svake godine..Naravno da je narodu lakse kada vide neku "glavesinu".
Bio je u Banja Luci. Sa zlatnim ljiljanom u reveru bio prisutan postrojavanju OS BiH, pa je to bio jedan od razloga što sam mu ponovno dao glas na izborima.

Bio je i u Prijedoru vidi link sa bloga ima i slika sa nekim fratrom iz Prijedora.
vivaldi

#797 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by vivaldi »

PipiDugaDevetka wrote:
vivaldi wrote:Ma kakvo Brcko. Brcko je disrikt i prica za sebe.

Bio je u Banja Luci. Sa zlatnim ljiljanom u reveru bio prisutan postrojavanju OS BiH, pa je to bio jedan od razloga što sam mu ponovno dao glas na izborima.

Bio je i u Prijedoru vidi link sa bloga ima i slika sa nekim fratrom iz Prijedora.

Ama Pipi uozbilji se. Sliko sam se i ja sa Bono Voxom. Cuj bio na postrojavanju OS BiH. On je za sve ove godine koliko je u vlasti trebao medju narodom prenociti x puta. U svako mjesto otici bar upola puta koliko je bio u Briselu.
Vise je Doris Pack i Valentin Inzko bili u posavini.

Ja mogu da shvatim da si ti za njega glasao zbog zlatnog ljiljana, ali to nekom Anti u nedovrsenoj kuci bez struje u okolini Doboja bas i nije neki razlog da glasa za njega.

Valter se prostire na trecini zemlje i uvijek neko drugi kriv zbog toga. Medjutim, izgleda da Valtera ostalo i ne zanima..
Komrad

#798 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Komrad »

Koliko ja znam... znam da je bio u posavini ali da je to nedovoljno jeste
Malo se brige poklanja povratnicima od kraja rata ovamo evo i platformasi su se utopili u to sivilo
Nadam se da u sto skorije vrijeme cesce boraviti kod povratnika i jos vise im pomagati da poprave svoj zivotni standard
vivaldi

#799 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by vivaldi »

Komrad wrote:Koliko ja znam... znam da je bio u posavini ali da je to nedovoljno jeste
Malo se brige poklanja povratnicima od kraja rata ovamo evo i platformasi su se utopili u to sivilo
Nadam se da u sto skorije vrijeme cesce boraviti kod povratnika i jos vise im pomagati da poprave svoj zivotni standard
Ama bolan nije SDP stranka koja se prosle sedmice registrovala. To je nesto sto trajev evo vec 16 godinu!!! Moze se razumiti neka nesretno ili nespretno izgovorena recenica ili laspus, moze se razmuiti i neki ishitren potez.., ali kada nesto u kontinuitetu traje 16 godina...hm..izvini molim te, ali to nije bas slucajno.

Druga stvar, pitanje povratka je pitanje sa rokom trajanja. 20 godina je skoro od pocetka rata. Ljudi izumrijese, uspomene izblijedise, potomci se rodise ko zna gdje..
Skijaš

#800 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Skijaš »

vivaldi wrote:
Komrad wrote:Koliko ja znam... znam da je bio u posavini ali da je to nedovoljno jeste
Ama bolan nije SDP stranka koja se prosle sedmice registrovala. To je nesto sto trajev evo vec 16 godinu!!! Moze se razumiti neka nesretno ili nespretno izgovorena recenica ili laspus, moze se razmuiti i neki ishitren potez.., ali kada nesto u kontinuitetu traje 16 godina...hm..izvini molim te, ali to nije bas slucajno.
Posjeta povratnicima ima, mada se slažem sa tim da to nije dovoljno i da može bolje. Pudarićevi obilasci države su dobar primjer kako treba da se radi i SDP-ovci trebaju izaći iz okvira Marijin Dvor - Katedrala.
Druga stvar, pitanje povratka je pitanje sa rokom trajanja. 20 godina je skoro od pocetka rata. Ljudi izumrijese, uspomene izblijedise, potomci se rodise ko zna gdje..
Pitanje povratka se ne odnosi samo na generaciju koja je protjerana nego i na potomke koji nasljeđuju ta imanja. To je ta veza koja će držati pitanje povratka otvorenim još par decenija.
Locked