Pa eto pitam te isto kao i @zavrzlama... u kojem je to organu SFRJ Milošević mogao imati bilo kakvu većinu? U Predsjedništvu ga je sjebao Bogić. Kao da bi posezao za silom da je nešto mogao riješiti kroz institucijeavantime wrote:Prvo, i ti malo prouči nekadašnja zakonodavstvo SFRJ i izjave Miloešviša. Svi Srbi u jednoj državi... je došlo kasnije.ultima_palabra wrote: Previše se razbacujete Miloševićem (i ti @radostan) kao da ja nisam živio u toj državi. Kako je Milošević mogao zastupati "jedan čovjek, jedan glas" kad nikad nisu održani izbori na nivou Jugoslavije? Njegov slogan je bio "svi Srbi u jednoj državi" a to je sličnije nekim drugim strankama, zar ne?![]()
A ravnopravnost Hrvata se poštuje, u skladu sa Ustavom im je zagarantovan određen broj mjesta u izvršnoj i sudskoj vlasti, kao i nacionalni ključ u javnim institucijama.
Ravnopravnost je ugrožena prvo Barry-ijevim amandmanima, pa onda Petrichevim. Ovo što je sada ne piše ni u Washingtonskom ni u Daytonski mirovnom sporazumu.
I onda doš'o Valter,...
- ultima_palabra
#701 Re: I onda doš'o Valter,...
-
zavrzlama
#702 Re: I onda doš'o Valter,...
kad ponestane argumnata,predje se na nesto lijevoradostan dan wrote:E čuj šta mi napriča...zavrzlama wrote: samo da se podsjetimo![]()
tipicno velikosprsko nepoznavanje cinjnica i neuvazavanje Ustava SFRJ...srbija je imala vecinu u srbiji,a ne vecinu u SFRJ....svaka republika bivse SFRJ je davala jedan glas,tako da srbija,desna joj ruka cg i dvije usvojene pokrajine nikad nisu imali vecinu u skupstini SFRJ...da ne govorim da se 2 miliona albanaca na Kosovu preglasavalo sa 200 000 srba
..i opet rezultata bio 4:4.pa je gos'n Banditer presudio svojim petim glasom
![]()
proslo je vrijeme srpske hegemonije....![]()
Da,da, upravo kao i sada, tročlano predsjedništvo - tačnije dva člana i jedno kukavičije jaje, aL to su tri glasa.
nije radman kukavicije jaje nego go cetnik i dodikov potrcko...
-
radostan dan
#703 Re: I onda doš'o Valter,...
Prouči malo Ustavna riješenja SFRJ i konstitutivnost unutar toga. Čini se da si si dao autogol.[/quote]avantime wrote:Upsss, a ovdje ti nalijećeš na volej, jer su ovu boldiranu situaciju dr. predsjednik i HDZ 1990 jednostavno riješili brisanjem Srba iz Ustava R Hrvatske kao konstitutivnog naroda.radostan dan wrote:
Ne bih rekao, ali nema veze, nije ni tema ni poenta, želim reći da mi se stanje ne sviđa, posebno ovo što se dešava sa BH Hrvatima, a zainteresovan sam za što jaču, ekonomski prosperitetniju državu u kojoj će svačija biti ispoštovana.
Eto...
Pozdrav kokičarima i ovima što je vrh intelektualnog napora postanje smajlića.
-
zavrzlama
#704 Re: I onda doš'o Valter,...
u kojem organu..pa valjada u JNA,tu je milosevic imao vecinu od 70% oficirskog kadra iz reda srpskog naroda....ultima_palabra wrote:Pa eto pitam te isto kao i @zavrzlama... u kojem je to organu SFRJ Milošević mogao imati bilo kakvu većinu? U Predsjedništvu ga je sjebao Bogić. Kao da bi posezao za silom da je nešto mogao riješiti kroz institucijeavantime wrote:Prvo, i ti malo prouči nekadašnja zakonodavstvo SFRJ i izjave Miloešviša. Svi Srbi u jednoj državi... je došlo kasnije.ultima_palabra wrote: Previše se razbacujete Miloševićem (i ti @radostan) kao da ja nisam živio u toj državi. Kako je Milošević mogao zastupati "jedan čovjek, jedan glas" kad nikad nisu održani izbori na nivou Jugoslavije? Njegov slogan je bio "svi Srbi u jednoj državi" a to je sličnije nekim drugim strankama, zar ne?![]()
A ravnopravnost Hrvata se poštuje, u skladu sa Ustavom im je zagarantovan određen broj mjesta u izvršnoj i sudskoj vlasti, kao i nacionalni ključ u javnim institucijama.
Ravnopravnost je ugrožena prvo Barry-ijevim amandmanima, pa onda Petrichevim. Ovo što je sada ne piše ni u Washingtonskom ni u Daytonski mirovnom sporazumu.
Last edited by zavrzlama on 30/06/2011 21:44, edited 1 time in total.
-
radostan dan
#705 Re: I onda doš'o Valter,...
zavrzlama wrote:
nije radman kukavicije jaje nego go cetnik i dodikov potrcko...
-
avantime
#706 Re: I onda doš'o Valter,...
Opet promašaj. Ti ne razumiješ što je Milošević htio i što znači jedan čovjek jedan glas. Pogledaj stanje u FBiH i BiH sada pa ćeš možda shvatiti o čemu je riječ. Imaju li i hrvati, nominalno, člana predsjedništva? Imaju. Kako to da on baš uvijek (ovaj sadašnji) glasuje kao i bošnjački? Jer je došao politikom jedan čovjek jedan glas. Hrvati sada nemaju "Bogića", nego imaju "Sejdu Bajramovića".ultima_palabra wrote: Pa eto pitam te isto kao i @zavrzlama... u kojem je to organu SFRJ Milošević mogao imati bilo kakvu većinu? U Predsjedništvu ga je sjebao Bogić. Kao da bi posezao za silom da je nešto mogao riješiti kroz institucije
- Skijaš
#707 Re: I onda doš'o Valter,...
Zato su i instalirali OHR kako bi neko bio tu da tumači mirovne sporazume a ne da mi ponovo zaratimo jer se ne možemo dogovoriti oko nekog tumačenja. A ako neko od OHR-ovih tumačenja ti shvataš kao nametanje, pa Sarajevu su nasiljem i izgladnjivanjem nametnuta oba mirovna sporazuma, i Vašingtonski i Dejtonski. Ne možeš ti Sarajevu nametati rješenja koja se Sarajevu ne sviđaju ali ih mora prihvatiti, a onda da se buniš kada tebi OHR nešto nameće.avantime wrote:Prvo, i ti malo prouči nekadašnja zakonodavstvo SFRJ i izjave Miloešviša. Svi Srbi u jednoj državi... je došlo kasnije.ultima_palabra wrote: Previše se razbacujete Miloševićem (i ti @radostan) kao da ja nisam živio u toj državi. Kako je Milošević mogao zastupati "jedan čovjek, jedan glas" kad nikad nisu održani izbori na nivou Jugoslavije? Njegov slogan je bio "svi Srbi u jednoj državi" a to je sličnije nekim drugim strankama, zar ne?![]()
Ili da u sve uđeš objektivno braneći interes sva tri naroda ili da se ne buniš kada se nametanje koje prihvataš kao prihvatljivu metodu okrene protiv tebe.
- ultima_palabra
#708 Re: I onda doš'o Valter,...
A ne ne
Nemojte mi sad bježati, nego navedite konkretan primjer kad je Milošević koristio politiku "jedan čovjek, jedan glas" u preglasavanju ostalih naroda u SFRJ? Samo jedan primjer, nije toliko teško 
-
radostan dan
#709 Re: I onda doš'o Valter,...
Previše se razbacujete Miloševićem (i ti @radostan) kao da ja nisam živio u toj državi. Kako je Milošević mogao zastupati "jedan čovjek, jedan glas" kad nikad nisu održani izbori na nivou Jugoslavije? Njegov slogan je bio "svi Srbi u jednoj državi" a to je sličnije nekim drugim strankama, zar ne?ultima_palabra wrote:
Nedopustivo i pogubno po BiH.
A ravnopravnost Hrvata se poštuje, u skladu sa Ustavom im je zagarantovan određen broj mjesta u izvršnoj i sudskoj vlasti, kao i nacionalni ključ u javnim institucijama.[/quote]
Prijatelju sa jedne druge teme, nije ti to bio slogan Miloševića, aL Ajd sad... Drugo, tačno je da nisu održani izbori na nivou Yu, ali je tačno i da se njegova stranka zalagala za promjenu izbornog zakona i to na način koji sada pominjemo. I tu je bio kraj.
-
avantime
#710 Re: I onda doš'o Valter,...
Jedno je nešto nametnuti, drugo je nešto potpisati. Ova dva su potpisana. Složit ćemo se da je način koji je do toga dove, blago rečeno, loš.Skijaš wrote:
Zato su i instalirali OHR kako bi neko bio tu da tumači mirovne sporazume a ne da mi ponovo zaratimo jer se ne možemo dogovoriti oko nekog tumačenja. A ako neko od OHR-ovih tumačenja ti shvataš kao nametanje, pa Sarajevu su nasiljem i izgladnjivanjem nametnuta oba mirovna sporazuma, i Vašingtonski i Dejtonski. Ne možeš ti Sarajevu nametati rješenja koja se Sarajevu ne sviđaju ali ih mora prihvatiti, a onda da se buniš kada tebi OHR nešto nameće.
Ili da u sve uđeš objektivno braneći interes sva tri naroda ili da se ne buniš kada se nametanje koje prihvataš kao prihvatljivu metodu okrene protiv tebe.
Meni je žao da se netko može složiti s tim ako mu netko kaže da je trećina od 17 5 da on to prihvati. Toliko poznam matematiku da nikad neću to potvrdi makar mi netko to nametao.
- Skijaš
#711 Re: I onda doš'o Valter,...
Ko je birao Mesića koji ima identične stavove Komšićevim ? Koliko to miliona Bošnjaka živi u Hrvatskoj ? Neke je ideje jednostavno lakše braniti, zato je Sarajevo dobilo PR bitku a sa četnicima se danas šprdaju i South Park i Chelsea Handler.avantime wrote:Imaju li i hrvati, nominalno, člana predsjedništva? Imaju. Kako to da on baš uvijek (ovaj sadašnji) glasuje kao i bošnjački?
-
avantime
#712 Re: I onda doš'o Valter,...
Upravo tako. Tu je bio kraj jer drugi nisu htjeli pristati na to.radostan dan wrote:
Prijatelju sa jedne druge teme, nije ti to bio slogan Miloševića, aL Ajd sad... Drugo, tačno je da nisu održani izbori na nivou Yu, ali je tačno i da se njegova stranka zalagala za promjenu izbornog zakona i to na način koji sada pominjemo. I tu je bio kraj.
Ni sada neće drugi pristati na to. Niti Srbi niti Hrvati.
-
zavrzlama
#713 Re: I onda doš'o Valter,...
znam ja na koga si ti mislioradostan dan wrote:zavrzlama wrote:
nije radman kukavicije jaje nego go cetnik i dodikov potrcko...Komšić kolega, Komšić.
nego nije lijepo patriotu i ljudsku gromadu Komsica ni uz ironiju nazvat kukavicijim jajetom....radman je to kukavicije jaje ubaceno od strane srbije da BIH srbima ogadi BIH ...kukavica ubacuje jaje u tudje gnijezdo,a Komsic je u svom gnijezdu(BIH) a radman to gnijezdo ne priznaje za svoje, pa njemu prilici da je kukavicije jaje
Last edited by zavrzlama on 30/06/2011 21:54, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#714 Re: I onda doš'o Valter,...
Pa koji je bio, "I ja vas volim"radostan dan wrote:Prijatelju sa jedne druge teme, nije ti to bio slogan Miloševića, aL Ajd sad... Drugo, tačno je da nisu održani izbori na nivou Yu, ali je tačno i da se njegova stranka zalagala za promjenu izbornog zakona i to na način koji sada pominjemo. I tu je bio kraj.
To za izborni zakon nikad nisam čuo, koje je to godine bilo? To nikad ne bi moglo proći po Ustavu iz '74. a i da jeste, Srbi i Crnogorci nisu mogli nagurati na više od 40% na nivou SFRJ.
-
avantime
#715 Re: I onda doš'o Valter,...
Birali su ga Hrvati iz Hrvatske, ne iz BiH. Dakle on je mogao njihov stav prenositi.Skijaš wrote:Ko je birao Mesića koji ima identične stavove Komšićevim ? Koliko to miliona Bošnjaka živi u Hrvatskoj ? Neke je ideje jednostavno lakše braniti, zato je Sarajevo dobilo PR bitku a sa četnicima se danas šprdaju i South Park i Chelsea Handler.avantime wrote:Imaju li i hrvati, nominalno, člana predsjedništva? Imaju. Kako to da on baš uvijek (ovaj sadašnji) glasuje kao i bošnjački?
Da, upravu si. Sarajevo je jedino dobilo PR bitku, onu na bojnom polju nije jer da je ne bi bila ovako ustrojena država.
- Skijaš
#716 Re: I onda doš'o Valter,...
Meni je HDZ toliko zagorčao život da mi i broj 2 može biti trećina od 17 ako već, zbog opstrukcija sa imenovanjem kantonalnih delegata, moramo djelovati u vanustavnoj dimenziji. Čović je blokiranjem tih delegata izašao iz pravnog okvira i na to se moralo odgovoriti.avantime wrote:Jedno je nešto nametnuti, drugo je nešto potpisati. Ova dva su potpisana. Složit ćemo se da je način koji je do toga dove, blago rečeno, loš.Skijaš wrote:
Zato su i instalirali OHR kako bi neko bio tu da tumači mirovne sporazume a ne da mi ponovo zaratimo jer se ne možemo dogovoriti oko nekog tumačenja. A ako neko od OHR-ovih tumačenja ti shvataš kao nametanje, pa Sarajevu su nasiljem i izgladnjivanjem nametnuta oba mirovna sporazuma, i Vašingtonski i Dejtonski. Ne možeš ti Sarajevu nametati rješenja koja se Sarajevu ne sviđaju ali ih mora prihvatiti, a onda da se buniš kada tebi OHR nešto nameće.
Meni je žao da se netko može složiti s tim ako mu netko kaže da je trećina od 17 5 da on to prihvati. Toliko poznam matematiku da nikad neću to potvrdi makar mi netko to nametao.
- Skijaš
#717 Re: I onda doš'o Valter,...
Dobro, sada bar znaš kako je biti u defanzivi i u puno slabijoj poziciji. Enjoy Bosnia and Hercegovina. Može se doći do dogovora koji bi bio pravedan po sva tri naroda a može se i insistirati na rezultatima rata koji je nametnut Sarajevu i koji Sarajevo nije tražilo. Za ovo prvo uvijek ima prostora, na ovo drugo će ti se prikladno odgovoriti. Ti se možeš buniti, ali nikakve koristi.avantime wrote:Birali su ga Hrvati iz Hrvatske, ne iz BiH. Dakle on je mogao njihov stav prenositi.Skijaš wrote:Ko je birao Mesića koji ima identične stavove Komšićevim ? Koliko to miliona Bošnjaka živi u Hrvatskoj ? Neke je ideje jednostavno lakše braniti, zato je Sarajevo dobilo PR bitku a sa četnicima se danas šprdaju i South Park i Chelsea Handler.avantime wrote:Imaju li i hrvati, nominalno, člana predsjedništva? Imaju. Kako to da on baš uvijek (ovaj sadašnji) glasuje kao i bošnjački?
Da, upravu si. Sarajevo je jedino dobilo PR bitku, onu na bojnom polju nije jer da je ne bi bila ovako ustrojena država.
- ultima_palabra
#718 Re: I onda doš'o Valter,...
I ništa od Miloševića
A tako dugo smišljan argument na poskoku i HB-u
Žalosno je kako ljudi ponavljaju nešto što ispodprosječni mozgovi smisle... "Milošević, 1 čovjek jedan glas!" "5 nije trećina od 17!" umjesto da razmišljaju svojim glavama
Žalosno je kako ljudi ponavljaju nešto što ispodprosječni mozgovi smisle... "Milošević, 1 čovjek jedan glas!" "5 nije trećina od 17!" umjesto da razmišljaju svojim glavama
-
VjecitiStudent
#719 Re: I onda doš'o Valter,...
Iscitaj malo literaturu o 14. kongres SKJ, odrzanog 1990. na kojem je Milosevic trazio uvodjenje principa jedan covek jedan glas, prvo u odlucivanju unutar SKJ, a potom i na drzavnom nivou, sto je na kraju dovelo do raspada prvo SKJ, a onda i zajednicke drzave.ultima_palabra wrote:Previše se razbacujete Miloševićem (i ti @radostan) kao da ja nisam živio u toj državi. Kako je Milošević mogao zastupati "jedan čovjek, jedan glas" kad nikad nisu održani izbori na nivou Jugoslavije? Njegov slogan je bio "svi Srbi u jednoj državi" a to je sličnije nekim drugim strankama, zar ne?avantime wrote:Ti ne razumiješ da živimo u multetničkoj državi u kojoj političko mišljenje ima svaki od tri naroda u BiH.
Ovo što ti govoriš je politika Slobodana Miloševića, jedan čovjek jedan glas.
Uspoređivati stanje u Srbiji ili bilo kojoj drugoj dominantno jednonacionalnom državom je uspoređivanje krušaka i jabuka. Dakle neusporedivo.
Ovo što si ti nabrojao su razlozi da se stanje MORA mjenjati jer većina ne poštuje jednako konstitutivan a manje brojan narod.
Nedopustivo i pogubno po BiH.![]()
-
avantime
#720 Re: I onda doš'o Valter,...
Koliko je kantona na vrijeme izabralo delegate u Dom naroda? Tko god je to prekršio neka ga se kazni sukladno zakonu.Skijaš wrote:
Meni je HDZ toliko zagorčao život da mi i broj 2 može biti trećina od 17 ako već, zbog opstrukcija sa imenovanjem kantonalnih delegata, moramo djelovati u vanustavnoj dimenziji. Čović je blokiranjem tih delegata izašao iz pravnog okvira i na to se moralo odgovoriti.
Ovo oko trećine. Pa čovječe, ti podržavaš PUČ. Ja to ne mogu shvatiti. Državni udar?! I naravno reći ćeš da jako voliš državu u kojoj podržavaš državni udar. Da su ga, ne dao Bog, napravili Dodik i Čović? Isto bi rekao?!
-
avantime
#721 Re: I onda doš'o Valter,...
Da ti malo čitaš?! Ako ne možeš razumjeti ja ti ne mogu pomoći.ultima_palabra wrote:I ništa od MiloševićaA tako dugo smišljan argument na poskoku i HB-u
![]()
-
zavrzlama
#722 Re: I onda doš'o Valter,...
citajuci postove od salonske ekipe,dodje se do sledeceg zakljucka:
Dodik moze koristiti prljavu igru u rusenju BIH,suzivota,a SDP ne moze koriastiti prljavu igru u odbrani BIH.....
zasto je to tako...zato sto salonska ekipa ne moze da prezali sto SDP pregovara u situaciji bez opkoljenog Srajajeva i ostalih BIH gradova i sela....jer neprijatelji BIH jedino znaju pregovarat dok vojno drze drugu stranu u nemilosti..nedostatak sile je ta frustrirajuca stvar koja fali dodiku u pregovorima,pa svoju nemoc ispoljuje najgorim fasistickim izjavama po tv-u i novinama...
Dodik moze koristiti prljavu igru u rusenju BIH,suzivota,a SDP ne moze koriastiti prljavu igru u odbrani BIH.....
zasto je to tako...zato sto salonska ekipa ne moze da prezali sto SDP pregovara u situaciji bez opkoljenog Srajajeva i ostalih BIH gradova i sela....jer neprijatelji BIH jedino znaju pregovarat dok vojno drze drugu stranu u nemilosti..nedostatak sile je ta frustrirajuca stvar koja fali dodiku u pregovorima,pa svoju nemoc ispoljuje najgorim fasistickim izjavama po tv-u i novinama...
-
avantime
#723 Re: I onda doš'o Valter,...
Ti rezultati rata su potpisani i vaša draga SAD stoji iza toga. Tako da ti to vidi s njima.Skijaš wrote:
Dobro, sada bar znaš kako je biti u defanzivi i u puno slabijoj poziciji. Enjoy Bosnia and Hercegovina. Može se doći do dogovora koji bi bio pravedan po sva tri naroda a može se i insistirati na rezultatima rata koji je nametnut Sarajevu i koji Sarajevo nije tražilo. Za ovo prvo uvijek ima prostora, na ovo drugo će ti se prikladno odgovoriti. Ti se možeš buniti, ali nikakve koristi.
Ja ću se svakako buniti i boriti za jednakopravnost i protiv preglasavanja, svim zakonskim dozvoljenim sredstviam i bit će korisit. To je jedino dobro što ova pučistička vlast radi. Plastično i nedvosmisleno pokazuje stanje stvari.
-
avantime
#724 Re: I onda doš'o Valter,...
Svi komplimenti na detektiranju stanja i iznošenju činjenice da SDP vodi prljavu politiku. Koliko me veseli da je to netko rekao toliko me žalosti da ste toga svjesni i podržavate to.zavrzlama wrote:citajuci postove od salonske ekipe,dodje se do sledeceg zakljucka:
Nije dobro.
Dodik čuva RS i to je sasvim logično od njega. Jasno mu je pokazano na primjeru Hrvata što bi mu bilo da nema RS-a. Drugim riječima SDP samo učvršćuje RS. Ja svakako neću podržati priču o otcjepljenju iz BiH.
-
Laus
#725 Re: I onda doš'o Valter,...
zavrzlama wrote:Dodik moze koristiti prljavu igru u rusenju BIH,suzivota,a SDP ne moze koriastiti prljavu igru u odbrani BIH.....