niđe vezeHipatija wrote: ! Glasači u BiH dolaze tobe i uviđaju kuda ih vode „zaštitnici“: Dodik, Čović, Cerić ( i podosta kadrova i u drugim strankama).
I onda doš'o Valter,...
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#401 Re: I onda doš'o Valter,...
- Banksy
#402 Re: I onda doš'o Valter,...
Hipatija wrote:
Opametio se narod! I još će!
Prpa.ba wrote:
Nikakva zaludjenost nije u pitanju, vec si ti prespavao predizbornu kampanju. SDP je dobio izbore na politici "morat cemo ici sa nekom od nacionalnih stranaka, nisu nam dragi ali jedino tako zajedno mozemo donijeti kakve-takve promjene". Prelistaj malo kampanju, pa ces to i sam vidjeti.
Da se SDP drzao kampanje koju ti navodis ovdje, ostali bi na stabilnih 100.000 glasova, a ne 200.000 vise.
Vjerovao ili ne, tih 200.000 glasova su glasovi upravo- nacionalista, mrskih malih zelenih .![]()
- al_akhisari
#403 Re: I onda doš'o Valter,...
...potpisArea_51 wrote:Bilo bi pristojno pricekati neko vrijeme, pa da vidimo hoce li Valter sta napraviti ovdje.
Za pocetak, koliko vidim, imamo sljedece:
1. ne prodaju nas nekim Kazahstancima da bi uzeli procenat,
2. ne lazu o 100% Bosni i Hercegovini odnosno 2x50% kako je realno stanje,
3. ne podizu cijene, iako infrastrutkura kadrova SBiH na sve moguce nacin putem FERK-a i Udruzenja naftnih distributera probava da dize cijene kako bi onemogucila rad Federalne Vlade.
4. manja je nacionalna tenzija u dijelovima gdje se osjeti nova vlast
5. vidi se neka namjera da se ozbiljnije radi na stvarima koje su zivotno vazne
6. nisu iskljucivi, ponudili su ruku Covicu i Ljubicu imenujuci ih na funkcije u Parlamentu i Domu naroda, ova dvojica odgovaraju iskljucivoscu
7. na bazi budzeta kojeg je osmislio Bevanda, a donijela nova vlast radi nedostatka vremena, nema gubitaka i cudnih praznjenja budzeta
Tako, malo, evo par stvari, koje sam primjetio. Bez nekih emotivnih ispada, ovoga volim ili ne volim, ovo je tako. Kako ranije rekoh, ima jako cudnih i nelogicnih kadrovskih rjesenja, posebno da se postavljaju ljudi na funkcije koji nemaju podrsku glasaca, sto je ono bas cudno. Vidjecemo.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#404 Re: I onda doš'o Valter,...
PipiDugaDevetka wrote:Glasao sam za platformašku SDP. Znam da treba vremena da sve krene. Otvaram ovu temu radi konstruktivne kritike poteza platformaša, e da im se ne bi dešavali, znači, direktori poput Elvedina Grabovice i slični propusti...
Podsjetio bih na centripetalnu silu, podjelu dedamrazovskih poklona uz dječije suze i gužvu,...Ja razumijem da se nešto iz ''najtežih dvadesetak godina'' ne može tako lako popraviti i da treba vremena, ali ipak,...
rokoH ja lijepo JAZlaJA
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110623022
- Komrad
#405 Re: I onda doš'o Valter,...
Ne moram ... da je Jerlagic ostao jos uvijek bi dobivali ugalj dzaba a mi bi ostali na istim platama i istom toplom obroku dok bi u EPu plate bile 2-3 puta vece nego kod nasiceman2010 wrote: Onda moras do groba biti zahvalan Jerlagicu jer je rudnike stavio pod okrilje EP-a. Ali bice da je veci napor bio ovaj znaci, gravoce znaci nego potez prethodne uprave.
Nego neznam jeste li primjetili da je oboren rekord? Veliki vodja se naljutio i odlucio da obori rekord svog dobrog jarana i svog direktora EP. Samo da ne bi bilo ofirno umjesto rijeci znaci koristio je rijec Ja!
*** SPAM ***/politika/66407-VIDEO-Znaci-niko-kao-Lagumdzija-tokom-intervjua-puta-ponovio-rijec.html
Sto se tice ovog mahalskog podjebavanja Grabovice, Lagumdzije a sutra i jos nekog iz SDPa zbog jedne rijeci
to nije moj nivo ali razumijem Sedina Cenana koji je pogodjen sto su se njegovi finansijeri nakon 15 godina nasli u poziciji
- quasar
#406 Re: I onda doš'o Valter,...
Samo se pitam zašto je bitno što je onaj ZNAČI Grabovica rekao to toliko puta i šta to dokazuje? Da je dotični siromašnog riječnika, tremaroš, slabe elokvencije. On i ne treba da bude političar nego privrednik. To ćemo da vidimo na djelu. Nije niko lud da takvu kompaniju da u ruke nesposobnom, pogotovo što je SDP svjestan da će u ovakvoj zemlji, svaki kiks biti pomnožen više puta kod birača i kod gazde ABA3-a.
Zlatko rekao JA u razgovoru koji je trajao 38 minuta i gdje je sugovornik samo postavljao pitanja? Ok, pa šta?
Pa šta? Da ja sa nekim od vas razgovaram o vašem poslu i planovima 38 minuta koliko puta bi vi rekli JA?
Ovo se poraženi sad dovijaju na sve načine da oblate SDP. Ko ima imalo mozga, ovakav pokušaj je kontraproduktivan.
Zlatko rekao JA u razgovoru koji je trajao 38 minuta i gdje je sugovornik samo postavljao pitanja? Ok, pa šta?
Pa šta? Da ja sa nekim od vas razgovaram o vašem poslu i planovima 38 minuta koliko puta bi vi rekli JA?
Ovo se poraženi sad dovijaju na sve načine da oblate SDP. Ko ima imalo mozga, ovakav pokušaj je kontraproduktivan.
-
Hipatija
#407 Re: I onda doš'o Valter,...
Ne nađoh među političarima – Bošnjacima nekoga ko se više „brine za Bošnjake“ (jezikom i ispraznom pričom), a da ujedno nanosi više štete nego koristi (ko dobra krava – muzara, koja se u toku muže bar jednom gicne i svo mlijeko prolije). Najizrazitiji primjer političara koji razdvaja „svoj narod“ na „kamuflirane“/“nekamuflirane“ Bošnjake, podobne/nepodobne (o onim drugim – nebošnjacima – da i ne govorim koliko mu „pašu“). Ako je vjerovati Slobodnoj bosni uskoro se sprema i za (po svojoj mjeri i vlastitim kriterijima) razdvajanje profesora na Fakultetu islamskih nauka na „podobne“/“nepodobne“!japin_mutapi wrote:niđe vezeHipatija wrote: ! Glasači u BiH dolaze tobe i uviđaju kuda ih vode „zaštitnici“: Dodik, Čović, Cerić ( i podosta kadrova i u drugim strankama).
U svemu tome mnooogo liči na Čovića i Dodika (podobni/nepodobni, kamuflirani/nekamuflirani, legitimni/nelegitimni Srbi i Hrvati).
Uživa na grbači naroda (nije pojeftinio ukop, plate, izdatke, nego muze li muze).
Nisam zaboravio ni udruživanje sa Dodikom i Čovićem u napadima na Gregorijana, Slobodnu Bosnu, Oslobođenje, FTV,....
Često ofiranje želje za „Bošnjakistanom“ na bazi „nacionalno-toraške“ politike ( što je, također, duvanje u istu tikvu sa Dodikom i Čovićem).
Dakle – IMA VEZE! Kabadahija kao i Čović i Dodik. Isplakaše suze zbog svog naroda (pardon – džepa)!
I sva trojica žele "Platformaše" vidjeti u opoziciji, onemogućiti ih u radu (ili bar što više otežati im normalan rad i umanjiti konkretno djelovanje).
"Valter" je unio sebe u posljednju bitku, uložio kompletnu ličnost i sposobnosti i ako treba i hiljadu puta reći JA borim se i borit ću se protiv nacionalnih podjela i razdvajanja, za pravo i pravdu, za poštenje i protiv nepoštenja, ZA ČOVJEKA - i njegovo dostojanstvo, ravnopravnost i jednakost i pred bogom i pred ljudima, a sve u interesu svih državljana BiH.
Dodik, Cerić i Čović nisu za ravnopravnost svih i na cijeloj teritoriji BiH (ipak bi želili područja sa "ravnopravnijim" ovcama i manje ravnopravnim - "anam njima").
- Adriatic
#408 Re: I onda doš'o Valter,...
Joj ovih jadnika što su se uhvatili za ovo JA.
Pa pobogu imate li išta drugo da mu nađete?
Pa pobogu imate li išta drugo da mu nađete?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#409 Re: I onda doš'o Valter,...
Hipatija wrote:"Valter" je unio sebe u posljednju bitku, uložio kompletnu ličnost i sposobnosti i ako treba i hiljadu puta reći JA borim se i borit ću se protiv nacionalnih podjela i razdvajanja, za pravo i pravdu, za poštenje i protiv nepoštenja, ZA ČOVJEKA - i njegovo dostojanstvo, ravnopravnost i jednakost i pred bogom i pred ljudima, a sve u interesu svih državljana BiH.
U nedjelju 26. 06. 2011.g. je prvi ozbiljniji test Valtera među povelikim brojem birača/glasača - Vanredni izbori za načelnika u opštini/općini Ilidža.
Želim mu sve najbolje i da dobije podršku za sve što je učinio do sada otakako se u noći između 3.i 4. oktobra 2010.g. ponovo ukazao među građanima Sarajeva i Bosne (i Hercegovine)!
Anketa i diskusija o ovim izborima: OVDJE!
-
stric
#410 Re: I onda doš'o Valter,...
"Kondor" je unio sebe u posljednju bitku, uložio kompletnu ličnost i sposobnosti i ako treba i hiljadu puta reći JA borim se i borit ću se protiv nacionalnih podjela i razdvajanja, za pravo i pravdu, za poštenje i protiv nepoštenja, ZA ČOVJEKA - i njegovo dostojanstvo, ravnopravnost i jednakost i pred bogom i pred ljudima, a sve u interesu svih državljana BiH.
Kondore čuvaj se stigao je stric.
stric
stric
- dzeno123
#411 Re: I onda doš'o Valter,...
Stric iz staba, direktno.stric wrote:"Kondor" je unio sebe u posljednju bitku, uložio kompletnu ličnost i sposobnosti i ako treba i hiljadu puta reći JA borim se i borit ću se protiv nacionalnih podjela i razdvajanja, za pravo i pravdu, za poštenje i protiv nepoštenja, ZA ČOVJEKA - i njegovo dostojanstvo, ravnopravnost i jednakost i pred bogom i pred ljudima, a sve u interesu svih državljana BiH.
stric
- amrica
#412 Re: I onda doš'o Valter,...
"Vazduh treperi, kao da nebo gori." "Da, sprema se oluja..."
Jedino sto je Valter zaOprave pogin'o za ovaj grad i narod....
Jedino sto je Valter zaOprave pogin'o za ovaj grad i narod....
- madner
#413 Re: I onda doš'o Valter,...
Pa sad, meni je dedo prico da je on napado ovaj grad. Ali su mu dohakali pri kraju.
- amrica
#414 Re: I onda doš'o Valter,...
madner wrote:Pa sad, meni je dedo prico da je on napado ovaj grad. Ali su mu dohakali pri kraju.
Valter bio Svabo
- madner
#415 Re: I onda doš'o Valter,...
Kaze dedo da su se svabe ranije povukle iz grada, a ostali samo domaci da se bore sa boljsevicima do zadnjeg metka. 
- JBT
#416 Re: I onda doš'o Valter,...
pici wrote:PipiDugaDevetka wrote:Glasao sam za platformašku SDP. Znam da treba vremena da sve krene. Otvaram ovu temu radi konstruktivne kritike poteza platformaša, e da im se ne bi dešavali, znači, direktori poput Elvedina Grabovice i slični propusti...
Podsjetio bih na centripetalnu silu, podjelu dedamrazovskih poklona uz dječije suze i gužvu,...Ja razumijem da se nešto iz ''najtežih dvadesetak godina'' ne može tako lako popraviti i da treba vremena, ali ipak,...
rokoH ja lijepo JAZlaJA![]()
![]()
![]()
Stoji iza svojih stavova. Ne krije se iza onoga "MI" , "NAROD" itd......
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#417 Re: I onda doš'o Valter,...
JBT wrote:pici wrote:PipiDugaDevetka wrote:Glasao sam za platformašku SDP. Znam da treba vremena da sve krene. Otvaram ovu temu radi konstruktivne kritike poteza platformaša, e da im se ne bi dešavali, znači, direktori poput Elvedina Grabovice i slični propusti...
rokoH ja lijepo JAZlaJA![]()
![]()
![]()
Stoji iza svojih stavova. Ne krije se iza onoga "MI" , "NAROD" itd......
ma NABIJEM JA i njeg i njegove "Stavove" na onu stvar......on je imo svojih PET minuta i prokocko ih je....da nije Željko Komšić u SDP-u.....imo bi on glasova ko i prije......kakav JAZlaJA i njegovi stavovi, on je sebe komprovitovo davnijeH dana, ovo što baljezgari je samo šHuplja za naivne.....mnogi neČe da glasaju za SDP upravo zbog ovog JAZlaJA.....uključujući i mene......The End.
- MMM1977
#418 Re: I onda doš'o Valter,...
Daleko je SDP od savršenstva, prvo nisu oni dovoljno sposobni da nešto posebno dobro vladaju, drugo su okolnosti takve da je ovdje nemoguće pronaći nekoga ko bi to kvalitetno radio. Ali, ono na čemu treba skinuti kapu Zlaji & Co, između ostalog, jesu pozitivni trendovi u FBiH, zaustavljanje orgijanja kada su u pitanju primanja državnih funkcionera i slično.
Rješavanje problema vlasti na državnom nivou je najbolji dio. RS se guši u dugovima, koji će neminovno dovesti do urušavanja iste iznutra, dok vlasti u FBiH tvrde da će moći i bez MMF-a a RS ne mogu spasiti čak ni tranše MMF-a. Ovaj mi se dio politike najviše sviđa.
Rješavanje problema vlasti na državnom nivou je najbolji dio. RS se guši u dugovima, koji će neminovno dovesti do urušavanja iste iznutra, dok vlasti u FBiH tvrde da će moći i bez MMF-a a RS ne mogu spasiti čak ni tranše MMF-a. Ovaj mi se dio politike najviše sviđa.
-
Hipatija
#419 Re: I onda doš'o Valter,...
Bojim se samo Šahbaza i njegovog HRKLJUŠA! Tu su ti neka šejtanska posla. Ne mogu samo protiv demonskih sila (pu, pu pu,...)! Je li ono i demoni bježe od krsta ko đavo?!stric wrote:"Kondor" je unio sebe u posljednju bitku, uložio kompletnu ličnost i sposobnosti i ako treba i hiljadu puta reći JA borim se i borit ću se protiv nacionalnih podjela i razdvajanja, za pravo i pravdu, za poštenje i protiv nepoštenja, ZA ČOVJEKA - i njegovo dostojanstvo, ravnopravnost i jednakost i pred bogom i pred ljudima, a sve u interesu svih državljana BiH.
stric
Živio nam D. Čović i M. Dodik - do vijeka i zauvijek! Dok nam je njih nema problema za naš prosperitet u svakom pogledu ( i duhovnom i materijalnom - posebno - džeparoško-materijalnom)!
- JBT
#420 Re: I onda doš'o Valter,...
Vidis, pokusavam ne biti iskljuciv prema ljudima koji ne zele razvaljivati BiH i ono sto me interesuje kod politickih opcija i osoba u njima su njihovi rezultati u politickim strujama koje jesu ili bi trebale biti zaista probosanskohercegovacke. Prije par godina sam bio medju prvima koji je trazio odstupanje Zlatka sa pozicije lidera SDP-a zbog losih rezultata na tim izborima i jer smatram da takva politicka opcija mora biti vodeca u jednoj zemlji kao sto je BiH ako se zelimo nadati njenom opstanku u svijetu.ma NABIJEM JA i njeg i njegove "Stavove" na onu stvar......on je imo svojih PET minuta i prokocko ih je....da nije Željko Komšić u SDP-u.....imo bi on glasova ko i prije......kakav JAZlaJA i njegovi stavovi, on je sebe komprovitovo davnijeH dana, ovo što baljezgari je samo šHuplja za naivne.....mnogi neČe da glasaju za SDP upravo zbog ovog JAZlaJA.....uključujući i mene......The End.
Nakon tog vremena su se ljudi bolje organizovali u toj opciji i uzeli su najvise glasova u BiH. Svaka konstruktivna kritika se isplatila i sada ih samo mozemo podrzati u njihovom radu da sljedeci put uzmu jos vise glasova kao posljedicu svog dobrog rada, a time i vecu mogucnost upravljanja drustvom u nekom pozitivnom pravcu.
Tog pravca se do sada drze i opravdali su moja ocekivanja u dosadasnjem radu sa snagama kojim danas raspolazu.
- quasar
#421 Re: I onda doš'o Valter,...
Standardni izgovor za sve koji nece da glasaju za SDP. Iz ovog ili onog razloga, gdje Zlaja nije uopste faktor. To ih opet ne sprjecava da glasaju za SBB gdje su ubleha Tunjo, lopovi Bičakčić, Utemeljitelj, etc.pici wrote:
ma NABIJEM JA i njeg i njegove "Stavove" na onu stvar......on je imo svojih PET minuta i prokocko ih je....da nije Željko Komšić u SDP-u.....imo bi on glasova ko i prije......kakav JAZlaJA i njegovi stavovi, on je sebe komprovitovo davnijeH dana, ovo što baljezgari je samo šHuplja za naivne.....mnogi neČe da glasaju za SDP upravo zbog ovog JAZlaJA.....uključujući i mene......The End.
Ili SBiH gdje su sve slika do prilike, pa HDZ ovaj i onaj, sve casni ljudi jedan do drugog....
Ali Zlaja je najgori jer je prepotentan...
Pošteno je reći: ne volim crvenu boju ni na jagodama, jbg. a ne izmisljati izgovore.
Na kraju krajeva, koja to stranka moze uspjeti bez jakog lidera? Ima li igdje stranke koja nema karizmatican lik, koji jeste i narcisoidan i prepotentan, ali nudi politiku i ostavlja dojam da zna o cemu prica?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#422 Re: I onda doš'o Valter,...
I dos'o Valter i halalio Dzaferovicu sve grijehe...
..a dobro zato je od koalicione stranke dobio amin da se stopira i afera "reket"
Kako je super imati brak iz interesa,sve se laHko izdogovara..ti meni malo ovo,ja tebi malo ono.....
Borba protiv korupcije i kriminala..jes of skroz

Kako je super imati brak iz interesa,sve se laHko izdogovara..ti meni malo ovo,ja tebi malo ono.....
Borba protiv korupcije i kriminala..jes of skroz
Last edited by -LIBERO- on 25/06/2011 00:43, edited 1 time in total.
-
1mustra
#423 Re: I onda doš'o Valter,...
Dobro, ne treba zuriti sa kritikama SDP-a, treba sacekat da prodju josh ova 3 ljetnja mjeseca pa tek onda rezimirati prvu godinu nakon najvece pobjede od 45-te.
- Komrad
#424 Re: I onda doš'o Valter,...
Aaa vec si poceo da se privikavas na status opozicionara1mustra wrote:Dobro, ne treba zuriti sa kritikama SDP-a, treba sacekat da prodju josh ova 3 ljetnja mjeseca pa tek onda rezimirati prvu godinu nakon najvece pobjede od 45-te.
- ultima_palabra
#425 Re: I onda doš'o Valter,...
Rezimiraj ti preCjednika... ne viri plaho preko tarabe1mustra wrote:Dobro, ne treba zuriti sa kritikama SDP-a, treba sacekat da prodju josh ova 3 ljetnja mjeseca pa tek onda rezimirati prvu godinu nakon najvece pobjede od 45-te.