I onda doš'o Valter,...

Locked
Laus

#1026 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Laus »

Znas dobro da necu pregledati arhivu dnevnika RS, zato si to i napisao. Posto si vec nesto muke i potkrijepio, da prokomentarisem to sto si stavio.
BTW Treba li napomeniti da ti ja ne vjerujem bez obzira sto stojis iza svojih rijeci. Dakle niko iz RS nije trazio povecanje PDVa.

Link1 Damir Miljevic nije u politickom zivotu RS a nije ni vracara.
Link2 Koliko vidim govori o smanjenju PDVa :lol:
Link3 Opozicionar upozorava, to opozicija inace radi
Alfons Kauders

#1027 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Alfons Kauders »

Laus wrote:Znas dobro da necu pregledati arhivu dnevnika RS, zato si to i napisao. Posto si vec nesto muke i potkrijepio, da prokomentarisem to sto si stavio.
ja prenosim ono sto je receno u sinocnjem dnevniku... :D zaboli me neka stvar ako ga je tebi mrsko pogledati... :D
BTW Treba li napomeniti da ti ja ne vjerujem bez obzira sto stojis iza svojih rijeci. Dakle niko iz RS nije trazio povecanje PDVa.
ko sto reko, to sto ti nisi informisan nije moj problem... :D a zaboli me neka stvar po drugi put, zato sto mi ti ne vjerujes... :D
tbv

#1028 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by tbv »

vivaldi wrote:
Skijaš wrote:danas tri naroda ne bi imali pravni okvir da čitavu državu smatraju svojom.
Evo kako zavnobih, Valter i multienticnost izgledaju na terenu. Tekst od prije 20 dana. Izvor - nezavisan.

Mrtva multietnicka trka. Sarajevo sa 96% duva za vratom Banjaluci koja vodi sa 99%. :lol:

http://www.slobodnaevropa.org/content/h ... 28645.html
tbv wrote:E jos bi bilo dobro kad bi iznjeo cinjenice zbog cega je to tako, ali da ubuhvatis razdoblje od 1992 do danas... :lol:
==============================================================================
vivaldi wrote:
tbv wrote: E jos bi bilo dobro kad bi iznjeo cinjenice zbog cega je to tako, ali da ubuhvatis razdoblje od 1992 do danas...
Cim ti meni objasnis kako je sdp multietnicka stranka ako po tebi u sarajevu zive samo Bosnjaci, ja cu tebi odmah objasniti da nisu svi srbi otisli za karadzicevim pozivom, ni hrvati za (ne znam ko je njih zvao) pozivom.
Kad sam ja napisao da u Sarajevu zive samo Bosnjaci? De molim te citaraj da sam to napisao dobices od mene sve sto posjedujem, cak cu i par novih kredita da podignem i da ti dam. Evo svi forumasi su svjedoci.

Nemam ja tebi sta objasnjavati, SDP je multietnicka stranka, uvjek bila, sad je, i bit ce u buduce.
Last edited by tbv on 04/07/2011 17:02, edited 2 times in total.
zavrzlama

#1029 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by zavrzlama »

Ako iz SDPa otvoreno kazu da se ide na ekonomsko iscrpljivanje onda je to sasvim dovoljan argument koji Dodiku omogucava da se politicki izvuce iz ekonomske krize u koju je upao ili upada cijeli region. To mu daleko vise znaci od MMFovg kredita.
suzan suzu stize..ko je lud dizati kredite svom neprijatelju...ako znamo da je jedini i krajnji cilj velikosrpske politike "podjela BIH" ili u najboljem slucaju "rs drzava u drzavi koja ne ferma BIH niza suhu sljivu"..

dodik sve kredite od MMF-a koje dobije na racun drzave BIH u 90% slucajeva koristi u antibosanske svrhe,placajuci antibosanske medije,policiju,ilegalne obavjestajne sluzbe da svi skupa rade protiv BIH...bitku stagnacije drustva velikosrbi ne mogu dobiti jer su 2x malobrojniji,sa dijasporom koja ne ulaze u rs jer im je BIH strana drzava,sa trendom iseljavanja skolovanih i mladih,sa nasledjenom frustracijom "bad boys" iz agresije na BIH,sa srbijom koja krade i uzima sve sto vrijedi u rs-u itd.....ekonomska katastrofa rs-a ce ostaviti srbima kao narodu dva izbora(u oba slucaja BIH i probosanske snage dobivaju):

a) prvi izbor je da ekonomski i politicki slomljeni se okrenu protiv dodika(srbije) i prihvate zajednicku drzavu i suzivot sa svojim komsijama......ili
b) da iz nemoci i frustracije krenu putem desavanja naroda i secesije i zapecate sudbinu rs-a,njenim vojnim porazom...

kako god okrenes velikosrbi gube :wink:....dodik trazeci MMF kredite samo pokusava da svjezim novcem prolongira ova dva scenarija jer zna da su oba scenarija pogubna po velikosprsku politiku..
rahmanjin

#1030 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by rahmanjin »

http://balkan24.com/aktualnoindex/bih/3 ... rame-.html
Jos malo pa ce ovi koji brane Komsica proglasiti i njega cetnikom, saloncem, petom kolonom... Kad sam govorio da je Komsic nesposoban za funkciju koju obavlja i da mi neko objasni zasto bih za njega glasao ( ovo je bilo na temama za izbore ) najcesca je konstatacija bila zbog onoga sto je rekao Kostunici da ce dobiti i po prstima i po nosu. A zato sto nista nije uradio kao clan Predsjednistva, sto je postavljao nesposobne ljude za ambasadore, to nikom nista. E bas me zanima samo kada ce i Divjak doci na crnu listu.
tbv

#1031 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by tbv »

Laus wrote:Forumaske se poklapaju sa "neimenovanim" :D i ne znam koliko pratis medije u RS ali to se vec uveliko koristi.
Prema izvorima bliskim vrhu SDP-a, "platformaško mandatarenje" moglo bi potrajati mjesecima, budući da ta stranka vjeruje da FBiH u ovom trenutku stoji mnogo bolje od RS u ekonomskom pogledu.

"Imajući u vidu budžet FBiH i nekoliko najjačih kantona, mi u ovom trenutku kontrolišemo više od 60 posto svih sredstava u BiH. Sa druge strane, ne vjerujemo da budžet RS ovu političku bitku može da izdrži bez pomoći stranih finansijskih institucija koja, kao što se zna, ide preko organa vlasti na nivou BiH i neće je biti bez formiranja novog Vijeća ministara BiH", rekao je neimenovani zvaničnik SDP-a.
Uostalom izjava o istocnoj i zapadnoj Njemackoj jasno aludira na to.
popajic wrote: 1. Ocekijes da 21-i vijek animira srednji vijek , da ga nazor izvlaci iz mraka :-) ...moras pustiti evoluciji da odradi posao razvoja gradjanske svijesti. Nije SDP majka Tereza da mu je osnovno djelovanje humanitarni rad i prosvjecivanje 8)
2. pri tome naravno mislis na certificirane predstavnike ova dva naroda. Autenticne :D
1. ignorisacu ove gluposti o vjekovima, shatio sam na sta mislis. Ne mislim da uopste neka bošnjacka stranka, pa da se okiti sa stotinama prefikasa, moze privuci veci broj Srba i Hrvata. Moze samo one koji nađu licni interes ili one koji zive u vecinski bosnjackim mjestima pa od dva zla biraju manje. Zato se ne trebaju petljati tamo gdje im nije mjesto i jos manje ocekivati da ce im srpski i hrvatski predstavnici dati potpis.
2. Ne nego na legitimne. Mozes se praviti lud ali imali smo izbore i sutuacija je cista ko suza.
Po tvojim stavovima koje iznosis, bilo koja stranka koja u sebi ima vise od desetak Bosnjaka je bosnjacka stranka. Znaci najbolje da se Bosnjaci i ne bave politikom, po tvom sama njihova pojava u politici je osudjena na propast. Zalosno ali i puno fasizma.
tbv

#1032 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by tbv »

zavrzlama wrote:
Ako iz SDPa otvoreno kazu da se ide na ekonomsko iscrpljivanje onda je to sasvim dovoljan argument koji Dodiku omogucava da se politicki izvuce iz ekonomske krize u koju je upao ili upada cijeli region. To mu daleko vise znaci od MMFovg kredita.
suzan suzu stize..ko je lud dizati kredite svom neprijatelju...ako znamo da je jedini i krajnji cilj velikosrpske politike "podjela BIH" ili u najboljem slucaju "rs drzava u drzavi koja ne ferma BIH niza suhu sljivu"..

dodik sve kredite od MMF-a koje dobije na racun drzave BIH u 90% slucajeva koristi u antibosanske svrhe,placajuci antibosanske medije,policiju,ilegalne obavjestajne sluzbe da svi skupa rade protiv BIH...bitku stagnacije drustva velikosrbi ne mogu dobiti jer su 2x malobrojniji,sa dijasporom koja ne ulaze u rs jer im je BIH strana drzava,sa trendom iseljavanja skolovanih i mladih,sa nasledjenom frustracijom "bad boys" iz agresije na BIH,sa srbijom koja krade i uzima sve sto vrijedi u rs-u itd.....ekonomska katastrofa rs-a ce ostaviti srbima kao narodu dva izbora(u oba slucaja BIH i probosanske snage dobivaju):

a) prvi izbor je da ekonomski i politicki slomljeni se okrenu protiv dodika(srbije) i prihvate zajednicku drzavu i suzivot sa svojim komsijama......ili
b) da iz nemoci i frustracije krenu putem desavanja naroda i secesije i zapecate sudbinu rs-a,njenim vojnim porazom...

kako god okrenes velikosrbi gube :wink:....dodik trazeci MMF kredite samo pokusava da svjezim novcem prolongira ova dva scenarija jer zna da su oba scenarija pogubna po velikosprsku politiku..
Pa zbog toga i zele MVPBiH, da bi smanjili troskove lobiranja, treba hapati i samo hapati, a sve od drzave koju zele da uniste. Sto se tice A i B, za A je mozda vec kasno, jer B je vec u uzlaznom toku.
Laus

#1033 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Laus »

zavrzlama wrote:2x malobrojniji
Ovdje gdje ja zivim tj. u RS su bar 9x mnogobrojniji
ali ne mora se svaka tema prebaciti na Srbe.
hercegovac_pravi

#1034 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by hercegovac_pravi »

Laus wrote:
zavrzlama wrote:2x malobrojniji
Ovdje gdje ja zivim tj. u RS su bar 9x mnogobrojniji
ali ne mora se svaka tema prebaciti na Srbe.
Istina ako govoris o masovnim grobnicama. i ne samo 9x mnogobrojniji...ide to i preko 100x
Corto Maltese

#1035 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Corto Maltese »

popajic wrote:
Postao/la Corto Maltese dana 04 jul 2011, 09:44

popajic je napisao/la:To sto se masa Bosnjaka , a ne Srba ili Hrvata "nasla" u gradjanski orijentiranoj politici SDP- a puno vise govori o stepenu sovinizma konstitutivaca , nego o SDP-u.

Ne. To govori da su i Bošnjaci i Srbi i Hrvati tačno skontali o čemu se radi, i gdje stoje navodnici u citiranoj rečenici:
masa Bosnjaka , a ne Srba ili Hrvata se nasla u "gradjanski" orijentiranoj politici SDP- a
Znaci, Srbi i Hrvati bi mahom pohitali u susret gradjanskoj orijentaciji da je ona stvarna, a ne ( po tvom misljenju ) pod navodnicima , a Bosnjaci bi u tom slucaju pobjegli od nje glavom bez obzira ?
Jebi ga, ti pobrkao ovu temu sa podforumom vicevi :D
Ne bi. Kao što to nisu uradili ni Bošnjaci. Građanske, tačnije rečeno, nenacionalno orijentisane stranke (kao što su, koliko-toliko, bili Reformisti i SKBiH na prvim izborima 1990-te, SDP zaključno sa 2002-gom, gomila sitnih stranaka tipa Liberala, GDS, NS, penzioneri, žene) uvijek su bile zakovane za 15%. Na zadnjim izborima, nijedna stranka te orijentacije nije uspjela da pređe izborni prag na državnom nivou. Nije Lagumdžija dobio 17,3% prošlog oktobra zbog toga što su Bošnjaci prigrlili program SDP-a, već zato što je SDP prihvatio da udara po nacionalnom damaru Bošnjaka.
Skijaš

#1036 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Skijaš »

Corto Maltese wrote: Nije Lagumdžija dobio 17,3% prošlog oktobra zbog toga što su Bošnjaci prigrlili program SDP-a, već zato što je SDP prihvatio da udara po nacionalnom damaru Bošnjaka.
Kako ?
Alfons Kauders

#1037 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Alfons Kauders »

Skijaš wrote:
Corto Maltese wrote: Nije Lagumdžija dobio 17,3% prošlog oktobra zbog toga što su Bošnjaci prigrlili program SDP-a, već zato što je SDP prihvatio da udara po nacionalnom damaru Bošnjaka.
Kako ?
Cuj kako?

Pa tako sto se protivi podjeli zemlje, trecem entitetu, segregaciji u skolama, uplitanju religije u politiku i slicnim sitnicama. Cisti bosnjacki nacionalizam...

Umjesto da je fino sjeo s Dodom i Covom i pristao na sve sto traze. Sram da ga bude.
popajic

#1038 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by popajic »

Corto Maltese wrote:
popajic wrote:
Znaci, Srbi i Hrvati bi mahom pohitali u susret gradjanskoj orijentaciji da je ona stvarna, a ne ( po tvom misljenju ) pod navodnicima , a Bosnjaci bi u tom slucaju pobjegli od nje glavom bez obzira ?
Jebi ga, ti pobrkao ovu temu sa podforumom vicevi :D
Ne bi. Kao što to nisu uradili ni Bošnjaci. Građanske, tačnije rečeno, nenacionalno orijentisane stranke (kao što su, koliko-toliko, bili Reformisti i SKBiH na prvim izborima 1990-te, SDP zaključno sa 2002-gom, gomila sitnih stranaka tipa Liberala, GDS, NS, penzioneri, žene) uvijek su bile zakovane za 15%. Na zadnjim izborima, nijedna stranka te orijentacije nije uspjela da pređe izborni prag na državnom nivou. Nije Lagumdžija dobio 17,3% prošlog oktobra zbog toga što su Bošnjaci prigrlili program SDP-a, već zato što je SDP prihvatio da udara po nacionalnom damaru Bošnjaka.
Dakle, kompliment Bosnjacima i Bosancima kojima je dozlogrdilo etnicko raskusuravanje ove ,etnijama upropastene, drzave 8) , pa prihvatise SDP-ov program kao svoj nacionalni damar 8-)
Gandalf

#1039 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Gandalf »

Jebote, ja sad tek skontah koji sam ja nacionalist - srećom tu je Dodik, tu je Čović, demokratija u BiH će biti spašena uprkos meni i SDP-u, a zahvaljujući ovom slobodarsko-demokratskom dvojcu.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#1040 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by prljavi Hare »

Gandalf wrote:Jebote, ja sad tek skontah koji sam ja nacionalist - srećom tu je Dodik, tu je Čović, demokratija u BiH će biti spašena uprkos meni i SDP-u, a zahvaljujući ovom slobodarsko-demokratskom dvojcu.
Hajd' što si sve to nabrojano,a još si i mudJahedin,džamaHirijaš i isLamista,ali ima nade za tebe,kao i za mene
da nas ovaj slobodarski dvojac izvede na pravi put! :D
Corto Maltese

#1041 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Corto Maltese »

Gandalf wrote:Jebote, ja sad tek skontah koji sam ja nacionalist - srećom tu je Dodik, tu je Čović, demokratija u BiH će biti spašena uprkos meni i SDP-u, a zahvaljujući ovom slobodarsko-demokratskom dvojcu.
Nema tu nikakvog prkošenja. Sumanuto bi bilo tvrditi da je Lagudžija gori od dva gore navedena smrada. Problem je što se mnogi zavaravaju da je bolji, a ni to nije.
Skijaš

#1042 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Skijaš »

Skijaš wrote:
Kako ?
?
Corto Maltese

#1043 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Corto Maltese »

Skijaš wrote:
Skijaš wrote:
Kako ?
?
Gomila novinskih članaka, eseja, kolumni, napisanih perom Kazaza, Berića, Imamovića, Avdića, Lovrenovića, Bačanović, Nikolaidisa, Metiljevića (da nabrojim samo dio autora sa lijevog političkog krila) je u zadnjih 9 mjeseci objavljena na tu temu. Ako si pročitao, možeš se sa njima složiti ili ne složiti, ali tražiti da ponavljam nešto što je odavno prežvakano nema smisla.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1044 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by -LIBERO- »

Skijaš wrote:
Skijaš wrote:
Kako ?
?
Skijas,ja cijenim tvoju forumasku personu,cijenim ,i rado citam,tvoje postove..ali cemu to potenciranje naivnosti?? :D

SDP je pored svojih uobicajenih programskih prica i stavova (obrazovanje,nauka,kultura,sport,privreda,pravna drzava) na ovim izborima zauzela taj gard nacionalne zastite,populizam u vidu prijasnje retorike Harisa i njegove SzagrabipoBiH.

Koliko hoces "osvjestenih" Bosnjaka,ljudi koji su redovno varirali na izborima izmedju bratskih SDA i SzaBIH,sada su u vecem broju presli za SDP,bas zato sto su prepoznali tu notu populizma i lafo "nacionalnih" zastita raznih vidova.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1045 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Chmoljo »

-LIBERO- wrote:
Skijas,ja cijenim tvoju forumasku personu,cijenim ,i rado citam,tvoje postove..ali cemu to potenciranje naivnosti?? :D

SDP je pored svojih uobicajenih programskih prica i stavova (obrazovanje,nauka,kultura,sport,privreda,pravna drzava) na ovim izborima zauzela taj gard nacionalne zastite,populizam u vidu prijasnje retorike Harisa i njegove SzagrabipoBiH.

Koliko hoces "osvjestenih" Bosnjaka,ljudi koji su redovno varirali na izborima izmedju bratskih SDA i SzaBIH,sada su u vecem broju presli za SDP,bas zato sto su prepoznali tu notu populizma i lafo "nacionalnih" zastita raznih vidova.
nema razlike između udaranja u "damar Bošnjacima", i priče o patriotizmu...? državnom patriotizmu. ne narodnom... :roll:

vjerovatno se možemo složiti o tome da su izvjesne osobe iz prošlosti, malo manje potencirali Bošnjaštvo, a malo više državnost, da bismo imali drugačiju situaciju. i neke ljude još uvijek na nekim pozicijama sa kojih su odstranjivanji...

ako stavljate znak jednakosti između Bošnjaka i Bosne i Hercegovine... :-)
Skijaš

#1046 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Skijaš »

Corto Maltese wrote:
Skijaš wrote:
Corto Maltese wrote:Nije Lagumdžija dobio 17,3% prošlog oktobra zbog toga što su Bošnjaci prigrlili program SDP-a, već zato što je SDP prihvatio da udara po nacionalnom damaru Bošnjaka.
Kako ?

Gomila novinskih članaka, eseja, kolumni, napisanih perom Kazaza, Berića, Imamovića, Avdića, Lovrenovića, Bačanović, Nikolaidisa, Metiljevića (da nabrojim samo dio autora sa lijevog političkog krila) je u zadnjih 9 mjeseci objavljena na tu temu. Ako si pročitao, možeš se sa njima složiti ili ne složiti, ali tražiti da ponavljam nešto što je odavno prežvakano nema smisla.
Pitam tebe jer još niti u jednom od tekstova i analiza nisam našao ozbiljan argument za tezu da je SDP postigao izborni uspjeh okretanjem nacionalizmu. Možeš li se ti sjetiti jednog jačeg argumenta ?
Skijaš

#1047 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Skijaš »

-LIBERO- wrote:
Skijaš wrote:
Kako ?

Konkretno ? Šta je problem u predizbornom djelovanju SDP-a a ako imaš vremena, navedi elemente bošnjačkog nacionalizma kod SDP-a i u postizbornom periodu. Moramo shvatiti da svi trebamo pokazivati spremnost na odbranu države, to nije bošnjačka stvar nego stvar svih nas. Oni koji stavljaju znak jednakosti između Bošnjaka i spremnosti na odbranu države ne čine uslugu multietničkom društvu jer hrane pogrešnu tezu da to nije zadaća i Hrvata i Srba.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1048 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by -LIBERO- »

Pa sta se imam sjecati i pisatiti ti bilo kakve argumente..ja ti govorim sta se desilo,tj. koja je reakcija bila ljudi iz moje uze okoline.
Ljudi koji su redovno glasali za bivsu koaliciju SDA SzaBIH,su u vecem broju preplivali u jato SDP-a.
Mahom su to ljudi za koje se moze reci da su blago-umjereni nacionalisti i ljudi koji imaju veze sa lijevim politickim idejma ,k'o ja sa Luxemburgom. :D
Kazem ti,znam ljude,cak i jedan dio moje familije,su preplivali u SDP jato,a bili sve sami,do ovih proslih izbora,"SDA demokratija"

Po meni je ,sasvim dovoljan,lakmus papir reakcija tog desnog i "nacionalno osvjescenog" birackoga tijela i cinjenica da su bas u SDP-u prepoznali adekvatnu zamjenu za dojucerasnje politicke adute :roll: :D
Corto Maltese

#1049 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Corto Maltese »

Skijaš wrote: Pitam tebe jer još niti u jednom od tekstova i analiza nisam našao ozbiljan argument za tezu da je SDP postigao izborni uspjeh okretanjem nacionalizmu. Možeš li se ti sjetiti jednog jačeg argumenta ?
Ja sam (između ostalog) i u člancima tih autora našao sve argumente koji su mi bili potrebni. Ti nisi. Vjerovatno ti možeš ponuditi neke druge argumente, što svoje, što tebi bliskih novinara, političara, javnih ličnosti. U tom se krije razlog postojanja različitih političkih partija kao i različitih svjetonazora. Mada, mimo svih tih umnih glava, meni je jedan od najjačih indikatora SDP-ovog skretanja, podrška mnogih desničara (što otvorenih, što prikrivenih), i ovdje na forumu i u stvarnom životu. Oni otvoreni obično govore: "Ovu zemlju će obnoviti Bošnjaci, ruku pod ruku sa poštenim Srbima i Hrvatima" a prikriveni će se prepoznati u pjesmi popularnog novinara iz susjedstva:

ZNAM SRBINA KOJI JE DVAPUT UMRO

prvi put na Rebru
od infarkta

drugi put za vrijeme pokopa
na Mirogoju
kada prijatelji komentiraju
kako nema veze tko je i što je
jer ipak je bio dobar čovjek

Aleksandar Stanković
Hodidid

#1050 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Hodidid »

Prije ce biti da su ljudi prepoznali stranku koja je spremna zauzeti gard kad su u pitanju drzavni interesi. E sad sto se jacanje i ocuvanje drzave u punom kapacitetu uglavnom poklapa sa interesima i bosnjackog nacionalnog korpusa je nesto sto nema puno sa SDP-ovim "populizmom".

Ovaj put je dobar broj simpatizera SzBiH glasao ovaj put za SDP ali zbog prepoznavanja istinskog zalaganja i konkretnog dugorocnog programa za jacanje drzave kod SDP stranke.
Taj trend ce se zasigurno i nastaviti pogotovo ukoliko se nastave opstrukcije SNSD-HDZ.
Locked