I mi se budimo!
- fosna2014
#1 I mi se budimo!
Mi smo tu.
- It_is_a_Leclerc
#2 Re: I mi se budimo!
Ah. Senad Bajrić zvani SOVA Krajine, polupismeni vlasnik više vikendica na Viru, iz kojih piše saopćenja i umišlja bitnost. I, naravno, svepirustna Šeherzada Delić, gospođa koja je na izborima dobila 300 glasova, a izigrava nekakvog narodnog tribuna, sve sa državnih jasala (rečena je, naime, profesor u jednoj bihaćkoj srednjoj školi) sa mužom istaknutim članom DF-a i direktorom gradske galerije u Bihaću.
Baš gledam izjavu dotične - "Postojanje Bošnjaka, Srba i Hrvata i njihovo identificiranje sa vjerom je fašističko". Ludilo, boga ti.
Uglavnom, nebitni i propali pokušaj profesionalnih zgubidana i facebook revolucionara, da izmuzu koju marku strane donacije.
Baš gledam izjavu dotične - "Postojanje Bošnjaka, Srba i Hrvata i njihovo identificiranje sa vjerom je fašističko". Ludilo, boga ti.
Uglavnom, nebitni i propali pokušaj profesionalnih zgubidana i facebook revolucionara, da izmuzu koju marku strane donacije.
- fosna2014
#3 Re: I mi se budimo!
Kad je sta novo, samo izvadi kec iz rukava a la "znam sve o tebi i sta jedes i sta pijes". Pali uvijek. Najbolje oblatiti odmah. Kao i kod Pedje. 
- Goldenhand
#4 Re: I mi se budimo!
Pa ovaj dio jeste tačan.It_is_a_Leclerc wrote:njihovo identificiranje sa vjerom je fašističko".
- cyprus
#5 Re: I mi se budimo!
Bosanski sabor Bosanaca za Bosansku krajinu
C'mon...
Ovi su u startu zajebali i Bošnjake i Srbe i Hrvate svojim ''buđenjem''
Inače, od sreće se userem svaki put kad čujem da se neko ''budi'' i da ''pali svijetlo''
Ovi su u startu zajebali i Bošnjake i Srbe i Hrvate svojim ''buđenjem''
Inače, od sreće se userem svaki put kad čujem da se neko ''budi'' i da ''pali svijetlo''
- fosna2014
#6 Re: I mi se budimo!
Mislim da je dobar pokusaj. I da ce se izroditi neka vrsta stranke koja bi mogla stajati uz ljude koji su se izjasnili kao Bosanci/Bosanke. Mozda cemo imati onda neku vrstu duple koalicije koja uvijek zajednicki izlazi na izbore?
U svakom slucaju pozdravljam ovaj sabor jer ce neko morati stojati iza ovih ljudi. Takodje je dobro posto bi dalo tim ljudima neku vrstu orijentacije u vidu skupova, organizacije, identiteta i sl.
U svakom slucaju pozdravljam ovaj sabor jer ce neko morati stojati iza ovih ljudi. Takodje je dobro posto bi dalo tim ljudima neku vrstu orijentacije u vidu skupova, organizacije, identiteta i sl.
- GAU8
#7 Re: I mi se budimo!
hajd neće li bit' šta od ovog...
- Henry Chinaski
#8 Re: I mi se budimo!
Samo su nam još oni falili.
-
Boskero
- It_is_a_Leclerc
#10 Re: I mi se budimo!
Ma hajte, molim vas.
Dugogodišnje NVO nabiguzice koje godinama ništa osim tlapnji i blebetanja, ne rade. Dajte da probudimo ekonomiju, da pokrenemo poljoprivredne zadruge. USK izvozi 9 miliona maraka kestena godišnje. Ima kapacitete za još toliko. Trebaju nam poljoprivredni eksperti koji će dodatno uvezati proizvođače i izvodnike. Treba dodatno probuditi mljekarstvo, voćarstvo, turizam.. A ne "bosanstvo" i druge nacionalne fikcije kojima se samo iritiraju građani.
Trebalo bi prestati maltretirati Bošnjake oko toga kako bi se oni trebali izjasniti. Eto, neka osnuju ogranak u Foči i Ljubuškom, pa ćemo vidjeti.
Dugogodišnje NVO nabiguzice koje godinama ništa osim tlapnji i blebetanja, ne rade. Dajte da probudimo ekonomiju, da pokrenemo poljoprivredne zadruge. USK izvozi 9 miliona maraka kestena godišnje. Ima kapacitete za još toliko. Trebaju nam poljoprivredni eksperti koji će dodatno uvezati proizvođače i izvodnike. Treba dodatno probuditi mljekarstvo, voćarstvo, turizam.. A ne "bosanstvo" i druge nacionalne fikcije kojima se samo iritiraju građani.
Trebalo bi prestati maltretirati Bošnjake oko toga kako bi se oni trebali izjasniti. Eto, neka osnuju ogranak u Foči i Ljubuškom, pa ćemo vidjeti.
- insomnia78
#11 Re: I mi se budimo!
Budi se istok i zapad, budi se sjever i jug

El patetiko

El patetiko
- beniciodeltoro
#12 Re: I mi se budimo!
Samo ovaj tekst u videu je ofucaniji od teksta onog šonje na Facebooku što kmeči što nema curu, muka mi je samo pomisliti kakav im je govor na skupovima.
Kao što reče Leclerc idite malo u Foču, ovo je već 500. put da neko pametuje o Bosanstvu i to samo u trećini gdje je hiljadu puta dokazano da je za Bosnu i Hercegovinu. Idete narodu na živce
Kao što reče Leclerc idite malo u Foču, ovo je već 500. put da neko pametuje o Bosanstvu i to samo u trećini gdje je hiljadu puta dokazano da je za Bosnu i Hercegovinu. Idete narodu na živce
Last edited by beniciodeltoro on 10/11/2015 19:04, edited 1 time in total.
- General War
#13 Re: I mi se budimo!
S kime i s cime da probudis ekono0miju?It_is_a_Leclerc wrote:Ma hajte, molim vas.
Dugogodišnje NVO nabiguzice koje godinama ništa osim tlapnji i blebetanja, ne rade. Dajte da probudimo ekonomiju, da pokrenemo poljoprivredne zadruge.
Je si li ti makar sa ove planete ako nisi iz BiH?
- General War
#14 Re: I mi se budimo!
koji ce racku u foci kad je ocito bosanstvo problem i u bosnjakistanubeniciodeltoro wrote:Samo ovaj tekst u videu je ofucaniji od teksta onog šonje na Facebooku što kmeči što nema curu, muka mi je samo pomisliti kakav im je govor na skupovima.
-
Boskero
-
Patriotska_Liga
#16 Re: I mi se budimo!
To je tobeniciodeltoro wrote:Samo ovaj tekst u videu je ofucaniji od teksta onog šonje na Facebooku što kmeči što nema curu, muka mi je samo pomisliti kakav im je govor na skupovima.
Nego evo Insomnije, sad će malo Milica i da se finišira i ova nesuvisla tema.
- fosna2014
#17 Re: I mi se budimo!
Njemu ce SDA otvoriti zadruge. Sepic i on kao dva brata.General War wrote:S kime i s cime da probudis ekono0miju?It_is_a_Leclerc wrote:Ma hajte, molim vas.
Dugogodišnje NVO nabiguzice koje godinama ništa osim tlapnji i blebetanja, ne rade. Dajte da probudimo ekonomiju, da pokrenemo poljoprivredne zadruge.
- It_is_a_Leclerc
#18 Re: I mi se budimo!
Pa ja ti navedoh primjer... Građani su osnovali zadruge koje izvoze poljoprivredne proizvode u vrijednosti 15-ak miliona maraka godišnje. Sve u EU.General War wrote:S kime i s cime da probudis ekono0miju?It_is_a_Leclerc wrote:Ma hajte, molim vas.
Pokrenuta je i drvna industrija u Bosanskom Petrovcu... Inicijativa postoji. Ono što treba je znanje, stručnjaci i investicije. Eto, zadataka za "građane" Delićku i Bajrića.
Dosta više nacionalnih tlapnji i glupiranja.
- General War
#19 Re: I mi se budimo!
A gdje su one bivse zadruge, industrija?It_is_a_Leclerc wrote:Pa ja ti navedoh primjer... Građani su osnovali zadruge koje izvoze poljoprivredne proizvode u vrijednosti 15-ak miliona maraka godišnje. Sve u EU.General War wrote:S kime i s cime da probudis ekono0miju?It_is_a_Leclerc wrote:Ma hajte, molim vas.
Pokrenuta je i drvna industrija u Bosanskom Petrovcu... Inicijativa postoji. Ono što treba je znanje, stručnjaci i investicije. Eto, zadataka za "građane" Delićku i Bajrića.
Dosta više nacionalnih tlapnji i glupiranja.
Neka je bog sa tobom, odkad se sume sijeku i izvoze poluproizvodi...da bi dosli strucnjaci i investicije a znanja ima predhodno je potreban zakon, red i uredjeno trziste...eto konstantnog zadatka od rata naovamo Baketu, Scepi &Co.
-
Bodkin
#20 Re: I mi se budimo!
E ako nece srbi da budu bosanci necu ni ja!!General War wrote:koji ce racku u foci kad je ocito bosanstvo problem i u bosnjakistanubeniciodeltoro wrote:Samo ovaj tekst u videu je ofucaniji od teksta onog šonje na Facebooku što kmeči što nema curu, muka mi je samo pomisliti kakav im je govor na skupovima.
-
belfy
#21 Re: I mi se budimo!
ja znam jako precizno definisati kako pokrenuti ekonomiju.General War wrote: ...S kime i s cime da probudis ekono0miju?
- General War
#22 Re: I mi se budimo!
Pa...gukni, podjeli i sanama viziju.belfy wrote:ja znam jako precizno definisati kako pokrenuti ekonomiju.General War wrote: ...S kime i s cime da probudis ekono0miju?
-
belfy
#23 Re: I mi se budimo!
pa odgovor je sasvim jednostavan: "Tesko!"General War wrote:Pa...gukni, podjeli i sanama viziju.belfy wrote:ja znam jako precizno definisati kako pokrenuti ekonomiju.General War wrote: ...S kime i s cime da probudis ekono0miju?
- Ali Kemal
#24 Re: I mi se budimo!
Ne može biti tačnijiGoldenhand wrote:Pa ovaj dio jeste tačan.It_is_a_Leclerc wrote:njihovo identificiranje sa vjerom je fašističko".
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.