Pa mozda bi smo i jeli iz zlatnih kasika:zulfo83 wrote:Prije svega sretan dan nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine svim građanima koji ovu zemlju doživljavaju kao svoju.Evo još jedna godišnjica, 18ta a naša očekivanja i želje po pitanju demokratizacije i evropeizacije naše drage zemlje se još uvijek nisu obistinile,a ono što smo dobili su čemer,tuga, jad i bijeda na svakom koraku.
Danas se može špekulisati da li se mogao izbječi rat koji je nastao kao rezultat referenduma i proglašenja nezavisnosti,ali to se desilo i to je historijski fakat.
Inat,volja,želja za slobodom i hrabrost se bili motivi da se što prije okonča agresija i nepravedni rat koji se vodio protiv ovog poštenog naroda.Naravno veliki "moral" u najtežim danima nam je pružalo predsjedništvo RBIH i rukovodstvo SDA stranke te nam je i naš dedo obečavao kule i gradove i da cemo jesti iz zlatnih kašika ukoliko sve ovo što nas je zadesilo početkom devedesetih izdržimo i istrajemo do kraja.
Kako tako istrajali smo i preživljeli ali od zlatnih kašika još uvjek ništa (vjerovatno ih je neko i dobio).A ono što nas je snašlo nisu više Alijine mudre riječi ni tapšanja po ramenima,več kao rezultat neke nakaradne politike dobili smo razne Čengiće,Bičćakčćiće,Izetbegoviće, Gašije,Šaje i druge koji razvlače pamet, kradu i ponižavaju ovaj jadni narod. Zaboravila se žrtva, zaboravila se hrabrost , zaboravila se Srebrenica , Žepa, Prijedor, Foca ,Rogatica i ostala stratišta,sada su na sceni neke sitnošicardije koje nam ne dozvoljavaju ni jedan jedini milimetar da se pomjerimo prema nekom progresu. Jesmo li se za to borili??????????????????????
http://www.youtube.com/watch?v=MzWdCbCQBQw
1. da nismo ovakve kukavice i bezkicmenjaci i da znamo reci DOSTA, OVO JE NASA DRZAVA ...
2. da imamo ono malo mooda pa da mi podnosimo tuzbe protiv srbijanskih zlocinaca prije nego oni to nama urade (jer onda ispade da kao djeca tjeramo inat- ti si meni e sad cu i ja tebi)
3. da imamo dovoljno srca I mooda pa da se obracunamo sa svima koji rade protiv BIH a ne da kukumacemo "PLEASE HELP US, HELP BOSNIA"
4. da smo kao ljudi i profesionalci odradili posao oko tuzbe protiv Srbije za agresiju... izgubili bi mi opet, ali barem kao ljudi a ne kao gnjide!
5. da nam nema Sulejmana Tihica, Hecimovica i slicnih koji bi i kceri, majke, zene prodali za novac a da ne pricamo o nama (yebe im se za nas)
6. da imamo srca izaci na ulice i TRAZITI SVOJA PRAVA I ODGOVORNOST LOPOVA a ne da po kaHvama sjedimo i pametujemo o SBB KBB i cekamo da se sve rijesi samo od sebe, NEKAD U BUDUCNOSTI!
7. itd...