zahvalan wrote:SprecoM wrote:@koch i @Lukašenko, da li ste u stanju shvatiti sljedeće:
Glasao sam za Komšića da sebi izaberem člana Predsjedništva (ne Vama)!
Ja se svaki put iznenadim kad ga vidim ispred Zgrade mu
Komšić je jedan od Dobrih ljudi Bosne i Hercegovine (nažalost takvih je malo)
Ono što mu ja spočitavam, jeste to što nije pokušao aktivnije da uspostavi kontakt sa hrvatskim narodom širom Bosne i Hercegovine. Dobar je čovjek, odličan, ali kao političar ne koristi mehanizme koji su mu na raspolaganju. Ja da sam na njegovom mjestu i da raspolažem njegovim budžetom, jedan vikend bih proveo u Posavini, gdje sponzorišem neki sportski turnir za najmlađe, drugi vikend bih proveo u srednjoj Bosni, na nekoj kulturnoj manifestaciji, koju opet pomažem lovom, treći vikend bih proveo na nekom hepeningu u Posušju gdje dovodim japanskog, njemačkog, američkog i ruskog ambasadora, itd itd. Ima još vremena i nije sve izgubljeno, ali je do sada bio previše sarajevocentričan.
Vezano za ovo pitanje "kako obezbjediti ravnopravnost", postavljeno u jednom od prethodnih komentara, odgovor je jako jednostavan. U svakoj se situaciji trebamo staviti i u poziciju druge ili treće strane. Bićemo i bolji ljudi a imaćemo i bolje rezultate.