Kakva prijetnja drskoscu tebi? Prijetnja drskoscu je Zlaji. Dok kako ti kazes "zlajizam" bude dominirao bosnjackim javnim mnijenjem nema smisla pocinjati dijalog koji ce zavrsiti kao sve sto Zlaja dodirne: jalijaskim dosjetkama, humorom bez duha, ponizavanjem sugovornika, podsmjesima....Skijaš wrote:Drskost bi trebala biti stvar prošlosti jer se na drskost uvijek može odgovoriti drskošću. Rješavanje "hrvatskog pitanja" je itekako moguće bez konfrontacije i animoziteta, samo nam treba trun dobre volje i spremnost da jedni druge ne tretiramo kao pavijane. Zaštita kolektivnih prava jeste moguća bez podjele tih kolektiviteta. Ja sam pokrenuo ovu temu u iskrenoj namjeri da uspostavimo nekakav normalan dijalog. Napišem ovo :volta dzontra wrote:Ti ne shvacas da Zlatko nema samo problem s HDZ-ovima. Zbog Zlajinog pissanja po vecini hrvatskih glasova Zlaja je dobio puno drskije oponente od glupih hadezeovaca.
S druge strane, SDP danas jeste pozitivna snaga kojoj se može vjerovati, ali ne znamo šta nosi budućnost i kakve se negativne tendencije mogu razviti unutar bošnjačkog korpusa. Zato je potrebno, u dobroj namjeri i kroz prijateljski dijalog, otvoriti pitanje svih mogućih zloupotreba i riješiti ih sada dok se govori o ustavnim promjenama, odnosno dok je željezo još vruće. Za to nam je potrebno manje međuetničkog animoziteta a puno više dobre volje.
Da, to napišem na "kandahar-x" kako se na drugim portalima vrijeđa ovaj forum, u želji da bar pokušamo uspostaviti normalnu komunikaciju, da pokažem kako se Sarajevo ne boji dijaloga, a dobijem šta ? Prijetnju nečijom drskošću ? Jeste, mi u Sarajevu smo pavijani i orangutani koji živimo u kotlini, imamo maglu, smog i visoku stopu kriminala, ali eto ipak neće biti Trećeg. I ne bojimo se. Preživjeli smo i Šuška i Tuđmanove gardijske brigade. Kad budete spremni za dijalog, mi ćemo biti tu da vas dočekamo s ćevapima, pivom i osmijehom na licu. Sarajevski.
Tesko je zaboraviti proslu godinu kad je "zlajizam" postavio nove standarde u bosnjackom javnom mnijenju i kad je otvoreni sovinizam FTV dozivljavao sveopce odobravanje. Tek s Breginim CT je raji kliknulo da nesto nije uredu s tim propagandnim odronom od javne televizije ali dok je crtala mete na citavoj jednoj zajednici bila je ok.
Dijalog i konsenzus ce poceti i nema alternativu ali prerano je. Treba se jos nauzivati Platforme jer je ovih prvih 12 mjeseci premalo...