Nece pasti vlada nego ce se cesta Velika Kladusa-Bihac raditi neku drugu sezonu.Marco-x wrote:Uzmi za primjer regiju Zapadna Bosna i ima novca u proračunu za obnoviti te godine godine jednu cestu. Pada vlada hoće li to biti Banja Luka - Derventa ili Velika Kladuša Bihać (lupam)... Apsolutno nefunkcionalno.
''hrvatsko pitanje''???
-
Petrovic77
-
klixober
Nisi u pravu.Zakonom se moze propisati da mora biti 30% sva tri naroda zastupljeno u vladi plus 10% ostalih.Onda je nebitno ko ce s kim koalirati,bitno je da su svi zastupljeni.Marco-x wrote: Do unedogled. I opet će narod isto glasati (što nam je dokazano u zadnjih 15 godina puno puta) i opet dugo formiranje vlasti i opet ponovljeni izbori. Iako formiraju vlast, na prvoj većoj prepreci koalciji sa raspadne. Odlu Li Hrvati sa Srbima u koaliciju ne valja, Bošnjaci sa Hrvatima ne valja, odnosno ne valja ako je dvoje protiv troje.
Uzmi za primjer regiju Zapadna Bosna i ima novca u proračunu za obnoviti te godine godine jednu cestu. Pada vlada hoće li to biti Banja Luka - Derventa ili Velika Kladuša Bihać (lupam)... Apsolutno nefunkcionalno.
-
klixober
Pa naravno da je nebitno.Evo u "Mostar regiji" bi Hrvati bili u vecini i mogli bi da biraju koalicionog partnera.Ako je zakonom propisano da mora biti 30% Bosnjaka i 30% Srba i 10% ostalih,nije bitno da li ce HDZ recimo koalirati sa SDS-om i SDA,ili SDP ili samo sa SDS.Cak ako koalira samo sa Srbima i HDZ ce morati naci 30% Bosnjaka i 10% ostalih za vladu.Znaci ili ce postati multietnicke stranke,ili ce u vladi biti neka stranka koja ce ponuditi Bosnjake i "ostale".Tako isto u svakoj regiji,svi narodi i gradani bi bili zastupljeni bez obzira ko s kim ude u koaliciju.Marco-x wrote:To je vrlo bitno. Zastupljenost može biti čisto forme radi i netko tko ima pravo na proporcionalnu zastupljenost može biti konstantno preglasavan.komeba wrote:Nisi u pravu.Zakonom se moze propisati da mora biti 30% sva tri naroda zastupljeno u vladi plus 10% ostalih.Onda je nebitno ko ce s kim koalirati,bitno je da su svi zastupljeni.Marco-x wrote: Do unedogled. I opet će narod isto glasati (što nam je dokazano u zadnjih 15 godina puno puta) i opet dugo formiranje vlasti i opet ponovljeni izbori. Iako formiraju vlast, na prvoj većoj prepreci koalciji sa raspadne. Odlu Li Hrvati sa Srbima u koaliciju ne valja, Bošnjaci sa Hrvatima ne valja, odnosno ne valja ako je dvoje protiv troje.
Uzmi za primjer regiju Zapadna Bosna i ima novca u proračunu za obnoviti te godine godine jednu cestu. Pada vlada hoće li to biti Banja Luka - Derventa ili Velika Kladuša Bihać (lupam)... Apsolutno nefunkcionalno.
Ako je nebitno, onda nek hrvatsko-srpske stranke stalno koaliraju (naravno hipotetički).
Ne da mi se objašnjavati očito.
-
Petrovic77
Moguce je da ce tvoja cesta Velika Kladusa-Bihac morati da ceka neku drugu sezonu. Ali zato sto postoji opasnost od diskriminacije, ne znaci da tu diskriminaciju trebas prihvatiti za temelj drustva, stvarajuci etnicki podijeljene teritorije. Tvoj odgovor na eventualnost diskriminacije je ozvanicenje diskriminacije.Marco-x wrote:Ako je nebitno, onda nek hrvatsko-srpske stranke stalno koaliraju (naravno hipotetički).
-
leonard
[quote="Šapat"]@Kicky
Svaka cast, jos samo da ubijedis u to i Privata i Leonarda... Oni ocito znaju sta hoce, samo sto to ne znaju reci
quote]
Ne znam za druge, ali ja sam bio eksplicitan u svojim stavovima. Ponovit cu, ja sam za BiH ravnopravnih konstitutivnih etnickih skupina! Ja sam protiv BiH u kojoj je na djelu (ili bi bila na djelu) dominacija izvjesnih narodnih skupina nad drugima, a u kojem slucaju smatram da takva drzava ne treba da postoji.
BiH pitanje je izuzetno kompleksno, a princip jedna-osoba-jedan-glas ne moze biti rjesenje na osnovu istorijskih cinjenica i nivou socijalne svijesti/zrelosti naroda. Stoga, ako neko insistira da je jedini prihvatljiv oblik unutarnje organizacije BiH taj koji je meni neprihvatljiv (gore), moj stav je da takva BiH nije po mojoj mjeri i da je pravilno da se ista rastavi na sastavne faktore.
Dakle, u BiH u kojoj se konstitutivni narod(i) preglasavaju, u kojoj muslimani biraju predstavnike Hrvatima, u kojoj muslimanska mafija ubije politicara-Hrvata, a za to optuzi same Hrvate, za takve kao sto si ti, ja sam anti-drzavni element jer sam za ne-postojanje takve drzave! Vidis, ja sam konzistentan u svojim nastupima!
Svaka cast, jos samo da ubijedis u to i Privata i Leonarda... Oni ocito znaju sta hoce, samo sto to ne znaju reci
quote]
Ne znam za druge, ali ja sam bio eksplicitan u svojim stavovima. Ponovit cu, ja sam za BiH ravnopravnih konstitutivnih etnickih skupina! Ja sam protiv BiH u kojoj je na djelu (ili bi bila na djelu) dominacija izvjesnih narodnih skupina nad drugima, a u kojem slucaju smatram da takva drzava ne treba da postoji.
BiH pitanje je izuzetno kompleksno, a princip jedna-osoba-jedan-glas ne moze biti rjesenje na osnovu istorijskih cinjenica i nivou socijalne svijesti/zrelosti naroda. Stoga, ako neko insistira da je jedini prihvatljiv oblik unutarnje organizacije BiH taj koji je meni neprihvatljiv (gore), moj stav je da takva BiH nije po mojoj mjeri i da je pravilno da se ista rastavi na sastavne faktore.
Dakle, u BiH u kojoj se konstitutivni narod(i) preglasavaju, u kojoj muslimani biraju predstavnike Hrvatima, u kojoj muslimanska mafija ubije politicara-Hrvata, a za to optuzi same Hrvate, za takve kao sto si ti, ja sam anti-drzavni element jer sam za ne-postojanje takve drzave! Vidis, ja sam konzistentan u svojim nastupima!
-
el flaco
Jos je kompleksinije od tvog problema sto je BiH drzava koja se ne moze dijeliti...jebiga, ako vam se odvajalo trebali ste se skupiti na jedno mjesto...mislim na te koji su za odvajanje.leonard wrote:Šapat wrote:@Kicky
Svaka cast, jos samo da ubijedis u to i Privata i Leonarda... Oni ocito znaju sta hoce, samo sto to ne znaju reci![]()
quote]
Za Marka-x...za Bosnjake je neprihvatljiva federalizacija, a ona je i neizvodljiva.
- Šapat
@Privat
Nije mi najjasnije kakve veze sa ovom temom imaju bespravne gradnje po Sarajevu ili divlje benzinzke pumpe, ali hajde...
Oko tih mjesanih brakova, ateista i sl. sve sto mogu reci je da bi, gledajuci ovo danas, za sve nas bilo bolje da smo upravo takvi. Bar se ne bi natezali oko svega ovoga...
Zelena zastava ne pretstavlja Bosnjake, i ti to vrlo dobro znas, ali da li sahara sa bijelim coskovima pretstavlja Hrvate? Zastavu sam ionako spomenuo samo radi usporedbe stanja, vezano za tvoj komentar o krstu oko vrata u Sarajevu.
Slazem se s tobom vezano za nasu okolinu - jeste takva, mada je Hercegovina cisci, ako ne i najcisci dio BiH. I uz to - najbogatiji. Provrti se malo po Sirokom i sl. pa ces vidjeti gradnje, auta, cistocu i sve ostalo. A ovo je dio sa ogromnom Hrvatskom vecinom. Ili, otidji do Ramskog jezera recimo (Prozor), i vidjeces nepojmljivu cistocu za BiH. Dobro ces se pomuciti da nadjes flasu ili kesu, a voda ko staklo. Ali, to vec spada u domen kulture zivljenja i ide u neki drugi post i temu.
A da me krivo ne shvatis, ni ja nisam za podjelu BiH ni po kojem principu, pogotovo etnickom, i uvijek sam za rjesavanje problema svih nas ako ce nam biti bolje. Ali pravih problema, ne nekih friziranih koji ne sluze nikome ni za sta, osim politicarima na vlasti. Nisam ni protiv zastava, ali onih normalnih, pa bilo cije da su. Poenta je u njihovom koristenju.
I nemoj mi zamjeriti, ali jos nisi naveo probleme Hrvatskog naroda u BiH.
Nije mi najjasnije kakve veze sa ovom temom imaju bespravne gradnje po Sarajevu ili divlje benzinzke pumpe, ali hajde...
Oko tih mjesanih brakova, ateista i sl. sve sto mogu reci je da bi, gledajuci ovo danas, za sve nas bilo bolje da smo upravo takvi. Bar se ne bi natezali oko svega ovoga...
Zelena zastava ne pretstavlja Bosnjake, i ti to vrlo dobro znas, ali da li sahara sa bijelim coskovima pretstavlja Hrvate? Zastavu sam ionako spomenuo samo radi usporedbe stanja, vezano za tvoj komentar o krstu oko vrata u Sarajevu.
Slazem se s tobom vezano za nasu okolinu - jeste takva, mada je Hercegovina cisci, ako ne i najcisci dio BiH. I uz to - najbogatiji. Provrti se malo po Sirokom i sl. pa ces vidjeti gradnje, auta, cistocu i sve ostalo. A ovo je dio sa ogromnom Hrvatskom vecinom. Ili, otidji do Ramskog jezera recimo (Prozor), i vidjeces nepojmljivu cistocu za BiH. Dobro ces se pomuciti da nadjes flasu ili kesu, a voda ko staklo. Ali, to vec spada u domen kulture zivljenja i ide u neki drugi post i temu.
A da me krivo ne shvatis, ni ja nisam za podjelu BiH ni po kojem principu, pogotovo etnickom, i uvijek sam za rjesavanje problema svih nas ako ce nam biti bolje. Ali pravih problema, ne nekih friziranih koji ne sluze nikome ni za sta, osim politicarima na vlasti. Nisam ni protiv zastava, ali onih normalnih, pa bilo cije da su. Poenta je u njihovom koristenju.
- Prozor
Problem Hrvatskoga naroda u BiH je njihovo vodstvo(sem Zeljka Komsica).Šapat wrote:@Privat
- and
mislim da je nedostatak dobre volje jedan od najvecih problema.da je dobre volje svi bi se problemi mogli rijesiti,a ovo je izgleda samo nastavak rata mirnim putem.naravno ne vidi se izlaz bas kao ni u ratu.
ipak mala smo mi zemlja,kao neki srednji svjetski grad po broju stanovnika,a toliko nivoa vlasti,komplikacija i svega ostalog.
svi su kao ugrozeni,traze svoja prava a sta je sa obavezama.da li hrvati stoje mirno kada svira himna bih,da li stavljaju zastave bih na drzavni praznik,e pa to su izmedju ostalog obaveze.licemjerno je traziti prava i govoriti da si ugrozen ako ne ispunjavas i obaveze prema drzavi u kojoj zivis.licemjerno je traziti hrvatski kanal a ne placas pretplatu koju si duzan placati.placajte pretplatu jer je to zakonska obaveza u drzavi u kojoj zivite,pa onda recite nama se ova tv ne svidja mi bi da se nase pare usmjere u nasu tv.
licemjerno je ukrasti 10 miliona kao jelavic pa pobjeci u hrvatsku reci ja sam hrvatski drzavljanin.
licemjerno je sjediti u nogometnom savezu bih a reci ja navijam za hrvatsku.
vi ste u bih konstitutivan narod i imate ista prava,ali i obaveze kao i ostali narodi u bih.vi se ponasate bas kao da ste na privremenom radu u inostranstvu i to je problem.
ipak mala smo mi zemlja,kao neki srednji svjetski grad po broju stanovnika,a toliko nivoa vlasti,komplikacija i svega ostalog.
svi su kao ugrozeni,traze svoja prava a sta je sa obavezama.da li hrvati stoje mirno kada svira himna bih,da li stavljaju zastave bih na drzavni praznik,e pa to su izmedju ostalog obaveze.licemjerno je traziti prava i govoriti da si ugrozen ako ne ispunjavas i obaveze prema drzavi u kojoj zivis.licemjerno je traziti hrvatski kanal a ne placas pretplatu koju si duzan placati.placajte pretplatu jer je to zakonska obaveza u drzavi u kojoj zivite,pa onda recite nama se ova tv ne svidja mi bi da se nase pare usmjere u nasu tv.
licemjerno je ukrasti 10 miliona kao jelavic pa pobjeci u hrvatsku reci ja sam hrvatski drzavljanin.
licemjerno je sjediti u nogometnom savezu bih a reci ja navijam za hrvatsku.
vi ste u bih konstitutivan narod i imate ista prava,ali i obaveze kao i ostali narodi u bih.vi se ponasate bas kao da ste na privremenom radu u inostranstvu i to je problem.
-
liberal
Prozor wrote:Problem Hrvatskoga naroda u BiH je njihovo vodstvo(sem Zeljka Komsica).Šapat wrote:@Privat
zeljko komic i nije priznat kao predstavnik hrvaskog naroda, jeste da je kao takav izabran u predsjednistvo
- Šapat
@Liberal
Nazalost je tako. Mada, Zeljko je izabran i u nekim opcinama sa hrvatskom vecinom, tako da ta prica bas i ne stoji. Problem oko njega je u tome sto je covjek Sarajevsko dijete, asfaltce, a uz to se jos i borio u ABiH. I to cijeli rat. I naravno, zbog toga ne odgovara nacionalistickim liderima koji vode bosanske Hrvate, ali i njihovim zadrtim sljedbenicima. A i on je bosanski Hrvat i to mu ne moze osporiti niko. To sto nema Hrvatsku putovnicu ne znaci nista drugo nego da covjek nije nikad zivio u Hrvatskoj. Kao uostalom ni velika vecina onih u BiH koji tu putovnicu imaju.
Mogu se pojedini bacakat do besvijesti i trunit kako je on ovakav ili onakav, a na racun njegovog hrvatstva, ali - djaba. Covjek je izabran voljom naroda. I htjeli vi to priznati ili ne - i Hrvatskog naroda u BiH.
@Prozor
Pa Zeljko im jedino, izgleda, i jeste problem - ali fiktivni. A gore rekoh i zasto. A pravi problem je upravo kako si i rekao.
@and
Upravo tako. Bilo bi, recimo, interesantno vidjeti da sad u Americi sve etnicke manjine pocnu traziti svoje federalne jedinice. I, na kraju krajeva, sto to Hrvati u Americi, ili u bilo kojoj drugoj zemlji ne traze svoju federalnu jedinicu? Ili entitet? Ili svoju TV?
Ne pada im na pamet, nego su se uklopili u zivot, zakone i pravila zemlje u kojoj zive. A svoju vlastitu hoce da rasture...
Nazalost je tako. Mada, Zeljko je izabran i u nekim opcinama sa hrvatskom vecinom, tako da ta prica bas i ne stoji. Problem oko njega je u tome sto je covjek Sarajevsko dijete, asfaltce, a uz to se jos i borio u ABiH. I to cijeli rat. I naravno, zbog toga ne odgovara nacionalistickim liderima koji vode bosanske Hrvate, ali i njihovim zadrtim sljedbenicima. A i on je bosanski Hrvat i to mu ne moze osporiti niko. To sto nema Hrvatsku putovnicu ne znaci nista drugo nego da covjek nije nikad zivio u Hrvatskoj. Kao uostalom ni velika vecina onih u BiH koji tu putovnicu imaju.
Mogu se pojedini bacakat do besvijesti i trunit kako je on ovakav ili onakav, a na racun njegovog hrvatstva, ali - djaba. Covjek je izabran voljom naroda. I htjeli vi to priznati ili ne - i Hrvatskog naroda u BiH.
@Prozor
Pa Zeljko im jedino, izgleda, i jeste problem - ali fiktivni. A gore rekoh i zasto. A pravi problem je upravo kako si i rekao.
@and
Upravo tako. Bilo bi, recimo, interesantno vidjeti da sad u Americi sve etnicke manjine pocnu traziti svoje federalne jedinice. I, na kraju krajeva, sto to Hrvati u Americi, ili u bilo kojoj drugoj zemlji ne traze svoju federalnu jedinicu? Ili entitet? Ili svoju TV?
Ne pada im na pamet, nego su se uklopili u zivot, zakone i pravila zemlje u kojoj zive. A svoju vlastitu hoce da rasture...
-
Liska
Spadam u Hrvate koji stoje mirno kad se svira himna, ispunjavam sve obveze prema drzavi, entitetu, kantonu (zupaniji)... U ovih deset godina ne sjecam se da sam nesto dobio od drzave, entiteta, kantona (zupanije).
Da pojednostavim stvari, napravili smo citavu temu o Hrvatima, gdje je bilo i nekih dobrih stvari ali vecina postova se svela na pljuvanje po istima. U zemlji gdje postoje tri naroda i dva entiteta, u kojem jedan entitet pripada samo jednom narodu je licemjerno zamjerati najmanjem narodu ako trazi nesto sto ima veci narod od njega. I to ispada veci problem sto Hrvati traze entitet (za koji usput receno nisam) nego sto Srbi vec imaju svoj entitet u kome su mjera svega. Ukinite RS i zatvoricete vjecno usta svima koji traze hrvatski entitet. Veoma kratko i jasno.
Da pojednostavim stvari, napravili smo citavu temu o Hrvatima, gdje je bilo i nekih dobrih stvari ali vecina postova se svela na pljuvanje po istima. U zemlji gdje postoje tri naroda i dva entiteta, u kojem jedan entitet pripada samo jednom narodu je licemjerno zamjerati najmanjem narodu ako trazi nesto sto ima veci narod od njega. I to ispada veci problem sto Hrvati traze entitet (za koji usput receno nisam) nego sto Srbi vec imaju svoj entitet u kome su mjera svega. Ukinite RS i zatvoricete vjecno usta svima koji traze hrvatski entitet. Veoma kratko i jasno.
- and
svaka cast za himnu,najbolje bi bilo ukinuti i rs iako ona nije njihov ekskluzivitet mada se oni tako ponasaju.hrvati i bosnjaci se trebaju vratiti tamo i boriti za svoja prava.Liska wrote:Spadam u Hrvate koji stoje mirno kad se svira himna, ispunjavam sve obveze prema drzavi, entitetu, kantonu (zupaniji)... U ovih deset godina ne sjecam se da sam nesto dobio od drzave, entiteta, kantona (zupanije).
sto se tice treceg entiteta da je trebalo da ga dobijete vi bi ga sigurno dobili.medjutim,evropa se boji muslimanskog eksluziviteta pa ste vi nama pridruzeni da nas kontrolisete ,tj boje se cisto muslimanskog dijela drzave.
-
liberal
liskaLiska wrote:Spadam u Hrvate koji stoje mirno kad se svira himna, ispunjavam sve obveze prema drzavi, entitetu, kantonu (zupaniji)... U ovih deset godina ne sjecam se da sam nesto dobio od drzave, entiteta, kantona (zupanije).
malo mi je licemjerno reci ukinute rs i sve ce biti u redu
daj covjece vidis i sam da je federacija de facto podjeljena. nemoj mi reci da je rs kriva sto djeca idu u razlicite skole ( gdje im se zabranjuje da ulaze zajedno ne da sjede u istom razredu !!!!!!!....alo to je rasizam), gdje je mostar podjeljen po ratnim linijama, gdje je stolac kao bure baruta.
daj da nebudemo djeca . ako hocete da se rs ukine onda bi trebala federacija da profunkionise prvo pa tek onda da se kaze ajmo da pravimo normalnu drzavu.
dotad imamo de facto 3 entiteta samo sto za 3 nije zvanicno povucena granica
-
dena00
Evo kad su vam puna usta zajedničkih škola onda predlažem da kad su Hrvati već većina u Mostaru da se fino uči hrvatski i povijest, a ako želite vjerunauk nema problema dovesti ćemo i to. Pa da vas sad čujemliberal wrote:liskaLiska wrote:Spadam u Hrvate koji stoje mirno kad se svira himna, ispunjavam sve obveze prema drzavi, entitetu, kantonu (zupaniji)... U ovih deset godina ne sjecam se da sam nesto dobio od drzave, entiteta, kantona (zupanije).
daj covjece vidis i sam da je federacija de facto podjeljena. nemoj mi reci da je rs kriva sto djeca idu u razlicite skole ( gdje im se zabranjuje da ulaze zajedno ne da sjede u istom razredu !!!!!!!....alo to je rasizam), gdje je mostar podjeljen po ratnim linijama, gdje je stolac kao bure baruta.
daj da nebudemo djeca . ako hocete da se rs ukine onda bi trebala federacija da profunkionise prvo pa tek onda da se kaze ajmo da pravimo normalnu drzavu.
- and
smijesno,kao gdje ste vecina ucice se hrvatski,a gdje ste manjina ugrozena su vam prava.govorimo o federaciji ili bih jeste li tu vecina?dena00 wrote:Evo kad su vam puna usta zajedničkih škola onda predlažem da kad su Hrvati već većina u Mostaru da se fino uči hrvatski i povijest, a ako želite vjerunauk nema problema dovesti ćemo i to. Pa da vas sad čujemliberal wrote:liskaLiska wrote:Spadam u Hrvate koji stoje mirno kad se svira himna, ispunjavam sve obveze prema drzavi, entitetu, kantonu (zupaniji)... U ovih deset godina ne sjecam se da sam nesto dobio od drzave, entiteta, kantona (zupanije).
-
dena00
A da sad odmah ne može jel de. Vi pričate o zajedničkom programu ali to kod vas znači da se mi moramo vama potčiniti da se mora učiti bosanski. Brate uči ga ja ti ne smetam ali ne diraj meni moj jezik. Ja svoj jezik imam i nikome ne dam da mi ga dira, a ti pričaj eskimski ako hoćeš baš me briga.and wrote:smijesno,kao gdje ste vecina ucice se hrvatski,a gdje ste manjina ugrozena su vam prava.govorimo o federaciji ili bih jeste li tu vecina?dena00 wrote:Evo kad su vam puna usta zajedničkih škola onda predlažem da kad su Hrvati već većina u Mostaru da se fino uči hrvatski i povijest, a ako želite vjerunauk nema problema dovesti ćemo i to. Pa da vas sad čujemliberal wrote: liska
-
liberal
niko nespominje hrvatski jezikdena00 wrote:A da sad odmah ne može jel de. Vi pričate o zajedničkom programu ali to kod vas znači da se mi moramo vama potčiniti da se mora učiti bosanski. Brate uči ga ja ti ne smetam ali ne diraj meni moj jezik. Ja svoj jezik imam i nikome ne dam da mi ga dira, a ti pričaj eskimski ako hoćeš baš me briga.and wrote:smijesno,kao gdje ste vecina ucice se hrvatski,a gdje ste manjina ugrozena su vam prava.govorimo o federaciji ili bih jeste li tu vecina?dena00 wrote: Evo kad su vam puna usta zajedničkih škola onda predlažem da kad su Hrvati već većina u Mostaru da se fino uči hrvatski i povijest, a ako želite vjerunauk nema problema dovesti ćemo i to. Pa da vas sad čujem
problem je kad se pocne pricat za svaki neuspjeh uvijek isto rjesenje ukinut rs i sve ce biti gotovo
moj je komentar bio ajde da se prvo federacija uspostavi pa da se onda prica o rs i novom uredjenju drzave
nadalje nije problem sto se prica hrvatski, i treba da se govori ali zar nemoze da se napravi sistem gdje ce djeca ucit i hrvatske i bosnjacke izraze ( barem u federaciji), ako su hrvati toliko za bih zasto imate te rasisiticke ispade u skolsko sistemu? sta tek onda ocekivat od te djece za nekih 10 godina? kako ce ta djeca da prihvataju bih kao zajednicku drzavu kad su vidjeli segregaciju u skolskim klupama?
nekrivim ovdje hrvate, nije ni sarajevska politika bezgrjesna da se razumjemo
(meni je smjesno kad mi moj jaran (bosnjak)s kojim sam odrastao u sarajevu kaze tocka ili tisuca....ja ga pitam odkad ti to govoris tocka ili tisuca? jel ti to rahmetli nana govorila tako
-
dena00
Ma kakve fašističle ispade više. Čini mi se da kad spomeneš Hrvat odmah si fašista. Viste uvijek bili za neku drobu pa kako bi to izgledalo "Ismete kutariši jednadžbu, a ti je Ivane riješi". Ma daj pusti te priče. Probali smo jednom a vidimo kako je završilo. Jezik je jezik i on se ne može mješati.
Ja sam živjela u Zg 6 god i mogla sam tamo ostati. Ali ja volim moj Mostar i ne mogu bez kamena i krša. Davno smo mi prihvatili da živimo u BiH i to više nije problem (osim nekim bolesnicima). Plaćam porez navijm za BiH naravno ako ne igra protiv HR. Znaš srcu se ne može zapovjedati ono samo poskoči kad naši momci daju gol. Samo tražimo osnovna prava koja bi morali imati. Kanal školstvo slobodu izražavanja i vjersku. Da se u tuzli i svinjogojcima isplaćuje poticaj....i naravno da sav porez ne jede Sarajevo
Ja sam živjela u Zg 6 god i mogla sam tamo ostati. Ali ja volim moj Mostar i ne mogu bez kamena i krša. Davno smo mi prihvatili da živimo u BiH i to više nije problem (osim nekim bolesnicima). Plaćam porez navijm za BiH naravno ako ne igra protiv HR. Znaš srcu se ne može zapovjedati ono samo poskoči kad naši momci daju gol. Samo tražimo osnovna prava koja bi morali imati. Kanal školstvo slobodu izražavanja i vjersku. Da se u tuzli i svinjogojcima isplaćuje poticaj....i naravno da sav porez ne jede Sarajevo
- and
sto se fasizma tice ne znam da li jos uvijek u mostaru postoje ulice sa likovima iz ndh koja je u svjetskoj istoriji poznata kao fasisticka.znaci ne pravimo mi od vas fasiste vec to vi sami cinite.
ne bi se ni mi vise sa vama nikada mijesali da nismo prinudjeni jer zivimo u istoj zemlji,a volimo vas koliko je to dopusteno zakonom.znaci niko nikog ne mora da voli.treba vam dati kanal jer i mene zamara kada spikeri izgovaraju rijeci koje ni sami ne razumiju,samo da se rijesi nacin finansiranja.
iskreno,jesi li se vratila iz zagreba zbog ljubavi prema mostaru ili netrpeljivosti zagrepcana prema hercegovcima?
ne bi se ni mi vise sa vama nikada mijesali da nismo prinudjeni jer zivimo u istoj zemlji,a volimo vas koliko je to dopusteno zakonom.znaci niko nikog ne mora da voli.treba vam dati kanal jer i mene zamara kada spikeri izgovaraju rijeci koje ni sami ne razumiju,samo da se rijesi nacin finansiranja.
iskreno,jesi li se vratila iz zagreba zbog ljubavi prema mostaru ili netrpeljivosti zagrepcana prema hercegovcima?
- Prozor
Podrzite nas.Liska wrote:Spadam u Hrvate koji stoje mirno kad se svira himna, ispunjavam sve obveze prema drzavi, entitetu, kantonu (zupaniji)... U ovih deset godina ne sjecam se da sam nesto dobio od drzave, entiteta, kantona (zupanije).
- Prozor
Eh vidis ja nemam rezervne domovine i meni je reprezantacija BiH ispred svake druge. Tako treba biti i tebi ako hoces da te ova drzava prihvati u potpunosti.dena00 wrote:Ma kakve fašističle ispade više. Čini mi se da kad spomeneš Hrvat odmah si fašista. Viste uvijek bili za neku drobu pa kako bi to izgledalo "Ismete kutariši jednadžbu, a ti je Ivane riješi". Ma daj pusti te priče. Probali smo jednom a vidimo kako je završilo. Jezik je jezik i on se ne može mješati.
-
privat
Ja jake ti drzave ,reci mi molim te, kad se pravis toliko pametan,ima li ista u toj tvojoj(i nasoj nazalost)drzavi da funkcionira da bi se covijek mogao pohvaliti?Takvu, kakvu je ti i tebi slicni zagovarate, vi automatski odbijate najmanje dva konstruktivna naroda da je vole, vec da je mrze.Prozor wrote:Eh vidis ja nemam rezervne domovine i meni je reprezantacija BiH ispred svake druge. Tako treba biti i tebi ako hoces da te ova drzava prihvati u potpunosti.dena00 wrote:Ma kakve fašističle ispade više. Čini mi se da kad spomeneš Hrvat odmah si fašista. Viste uvijek bili za neku drobu pa kako bi to izgledalo "Ismete kutariši jednadžbu, a ti je Ivane riješi". Ma daj pusti te priče. Probali smo jednom a vidimo kako je završilo. Jezik je jezik i on se ne može mješati.