molim lijepo, u vrhunskim primjerima hrvatskog narodnog i kulturnog blaga kao što su Thompsonove budnice i davorije Srbi ''pička im materina četnička'' (ovo ti dođe ko ono dž.š kod Allaha) ubijaju se isključivo bacanjem u duboke jame, uz prisutne izuzetke koji prerezanog grkljana imaju čast ploviti hladnom Neretvom do Čapljine dok ih zvijezda iznad metkovića obsjava i jebe mater Mesiću i Račan. Što drugo reći nego promiskuitetna zvijezda!!!mostarac wrote:ko u Thompsonovim kulturnim poskocicama jasenovac i gradiska stara...Prozor wrote:Ti si vjerovatno sabljom sredila tu zlocestu babu odmahbasta sljezove boje wrote: sve je bolje od rata, ali kad rat pocne nemas vise izbora. Mi smo nekoliko dana vrebali snajper koji nas je gadjao, lezali na malom prostoru izmedju stola i prozora naizmjenice, niko nije smio zapaliti cigaru. Da smo bili takvi pacifisti kao ti vjerojatno bi danas svi bili mrtvi![]()
![]()
''hrvatsko pitanje''???
- kicky
-
blah blah
bez zajebancije, bila je prica negdje na pocetku rata u sarajevu (ne znam nikog ko je i vidio) o babi-snajperisti.
eh sad, je li imala veze sa likom i bila predvodnica citave rase baba-snajperista, sto bi retroaktivno mozda i opravdalo preventivne mjere poduzete protu baba u rh, ne znam. ne znam ni je li bila ona "baba, baba, pusti me u program", ali bastica garant zna.
eh sad, je li imala veze sa likom i bila predvodnica citave rase baba-snajperista, sto bi retroaktivno mozda i opravdalo preventivne mjere poduzete protu baba u rh, ne znam. ne znam ni je li bila ona "baba, baba, pusti me u program", ali bastica garant zna.
-
liberal
#128 Re: Hrvatsko pitanje
evo ja sam proveo cijeli rat u sarajeu i takvu glupost nisam do sada cuobasta sljezove boje wrote:baba je pucala po raskrsnici i danima je trajalo dok se skontalo odakle se puca i ko je. Ima li ovdje iko da je bio u ratu u Sarajevu?komeba wrote:Nidze veze.Eto ti znas da je neka ubijena baba lezala na arsenalu oruzja.basta sljezove boje wrote: ti si zaista dijete koje je formiralo svoju sliku svijeta citajuci Politikin zabavnik i koje je rat vidjelo samo na slikama. Da si zivio u Sarajevu i da ti je srpska baba snajperom ubila nekoga iz familije na raskrsnici Kosevo sigurno ih sada ne bi velicao ovdje. Ta srpska babetina je lezala na krevetu ispod kojeg je bio cijeli arsenal oruzja. Zao mi sto nisam tamo usla i sto ta baba nije meni pala u ruke. A ti, jade jadni, pricaj ovdje meni o jadnim srpskim babama, civilima koje su ubijene u ratu. Sram te bilo
bez ljutnje ali koliko si ti godina imao/la kad je rat bio?
- shana_majka
Da ne pricam dalje....@bashta ima pravo.
P.S. imao sam nekih 30-tak god.kada je pocela agresija.
P.S. imao sam nekih 30-tak god.kada je pocela agresija.
- shana_majka
zoom66 wrote:stop, obustavite paljbu...![]()
"Da je spustio 2nize i okren'o 3lijevo, bio bi direktan pogodak"!
Necemo otkrivat "polozaj.
- shana_majka
Bolje da se stane.Bez namjere da raspravljam sa nekim sa kim sam na istoj strani proveo najtezi period zivota.Cesto se nije znalo shta se deshava u drugoj mahali a kamoli u drugom dijelu grada...Jedna druga baba je bombu bacilaliberal wrote:neka zoom nek ide pricazoom66 wrote:stop, obustavite paljbu...![]()
znas dosta mi je tih prica kao sto je ova o babi i snajperima
to sam prezivio iz prve ruke pa zato da malo izbistrimo te navode kad vec skrecu sa teme![]()
![]()
Vozdra i vajcu se!
-
leonard
Šapat wrote:U zivotu nikad nisam bio radikalista ni u cemu i ni za sta, ali ovdje, u ovoj danasnjoj i ovakvoj BiH, gledajuci na svu ovu nasu djecu na sve tri strane koja zive po nekakvim etnickim, a u principu razdvojenim pravilima i busaju se necim o cemu apsolutno nemaju nikakvog pojma, zaista ne mogu da nadjem suvislo i normalno rjesenje. Nenormalno imam, ali bi mi bilo drago da do konacnog rjesenja ne dodjemo na nacin koji vidim kao jedini moguc.
Kazete - podjele nema. Kako to kad smo mi vec odavno podijeljeni... Ako se mislilo na to da nema podjele BiH na tri zasebne drzave, pa ni tu vise ne znam sta da se misli. Koliko ja vidim, ovdje sve i ide upravo u tom pravcu. Polako, na momente nametljivo, a onda opet lagano i tiho. Temelji za ovo su napravljeni '95, to bar svi znamo. Evo par cinjenica:
- RS, iako je vec nebrojeno puta nazvana genocidnom tvorevinom i genocid je dokazan, i dalje postoji i to se jos uvazava po svim aspektima. A po medjunarodnom pravu i zakonu se vrlo dobro zna sta sljeduje ovakvim tvorevinama.
- Herceg-Bosna. Iako je jos prije nekih 5 ili 6 godina zabranjen ovaj naziv, on se i dalje uredno koristi. I to zvanicno. I dalje postoje zvanicni pecati sa ovim nazivom, na tablama ispred raznoraznih kancelarija i dalje stoje natpisi tipa "Udruzenje ovoga ili onoga - Herceg Bosna", itd.
Dakle, o cemu mi pricamo? Ljudi moji, budimo svjesni da ce ovakvo stanje trajati i narednu deceniju jer nikome nije u interesu da se ovdje bilo sta mijenja prema pozitivnom. Ni MZ, ni nasima. Svi drze svoje etnicke torove, a MZ je tu coban koji stoku drzi na okupu i na jednom mjestu. I s tim torovima radi sta hoce i kako hoce.
A mozemo i ovako - Hrvati bi rado da budu poput RS, odnosno da imaju isti status u okviru BiH, ali cisto sumnjam da bi oni sad poletili i da se otcijepe jer, kao sto svi znamo, od zapadnog Mostara pa prema brdu, prema Sirokom (ili Listici), Grudama, Ljubuskom i sl. su smjesteni ekonomski giganti preko kojih prolazi oko 50% kompletne BiH trgovine. Svi glavni distributeri su smjesteni tamo. Jel' neko misli da bi oni sad presli u Hrvatsku i ostavili svoje bazno trziste? Tesko... Ako bi otisli automatski bi trebali biti spremni na uvodjenje carina, na vece poreze jer su u HR upravo takvi, ali i na to da nisu vise glavni jer u HR vec postoje veci od njih, a rade istu stvar.
Ili - RS. Da se i oni otcijepe sutra, od cega ce zivjeti? Koju to oni ekonomiju imaju? Ovu Dodikovu o kojoj toliko prica? Ne budimo djeca. Sve sto je do sad uradio i pretstavio kao uspjeh, u pozadini ima i drugu pricu koju narod ne vidi i ne konta, a ta je da su sve te transakcije u principu vec unaprijed bile u minusu. Prodao je rafinerije, i sta? Cenicka ga provalila da su dugovi veci od te prodajne cifre i da ce se jos morati i doplatiti. Naravno, odmah je smijenjena, sto samo po sebi dovoljno govori o tome ko je tu govorio istinu. Sta to oni u RS proizvode? Ili koliko to oni privrednih subjekata imaju? Dovoljno je pogledati samo stanje berze RS i berze FBiH i sve je jasno. Mislim da ni od ove bajke nema nista i da su sve to u stvari samo fame radi odrzavanja statusa quo, drzanja prethodno spomenutih etnickih torova u njihovim okvirima i cekanja sljedecih izbora kako bi se opet ostalo na istim pozicijama. I onda sve iz pocetka.
A rjesenje svega, ono nenormalno i nezeljeno, ali jedino moguce i koje spomenuh na pocetku je - novi rat. Kratak, krvav i na kraju jasan - BiH u svojim medjunarodno priznatim granicama, multietnicka kakva i jeste, bez entiteta, sa gradjanskim uredjenjem. Ko je protiv nje ovakve, bez obzira s koje strane da dolazi - ide 2 metra nize. Ko ne zeli da zivi u njoj takvoj - kofere pa ako zeli i u Sibir. I gotova stvar.
Druga varijanta, a po meni nemoguca, je da se sve ovo ostvari bez rata...
Kraj teksta nije u duhu prethodno napisanog u tvom postu. Dapace, vrlo je negativan! Rat moze biti rjesenje za takve poput tebe, ali puno bi ljudi otislo u pod-zemlje, na svim stranama. Na koncu, gledano sa stanovista logistike, muslimani u BiH su jedina strana koja nema nikakve sanse da prevlada u bilo kakvom sukobu sa susjedima.
Uzgred, tvoj narod ne polaze ekskluzivno pravo na teritorij BiH, niti isti moze odredjivati drugima kako oni da razmisljaju i opredjeljuju se. Upravo radi takvih poput tebe Hrvati i Srbi zele da krenu svak svojim putem.
-
leonard
Kao sto sam velis, ti nisi Hrvat! Stoga, tvoj stav je apsolutno irelevantan po pitanju Hrvata iz BiH. Ja sam rodjen u SA, ali sam oduvjek Hrvat; moj stav jeste relevantan glede--i u svezi--polozaja Hrvata u BiH. No, ja razumijem ljude poput tebe. Tvoj stav je posljedica konfuzije koja je nastala kao rezultat konflikta u zadovoljavanju prirodne potrebe za odabirom pripadnosti izvjesnim socijalnim okruzenjima. Pri donosenju odluka takvog tipa covjek se "prirodno" opredjeljuje za ono okruzenje/socijalnu-grupaciju koja ima veci direktan uticaj na zivot tog pojedinca, pogotovo kad se radi o slucajevima u kojima je izvjestan nedostatak samopouzdanja, uz kombinaciju besciljnosti i slabasnog karaktera.Šapat wrote:Mijin prikaz je, u principu, vrlo dobar i vrlo tacan. Ranija konstatacija nekoga ovdje da rat jos traje je takodjer tacna, samo sto sad ne frcaju meci i granate. Ali to i nije jedina vrsta rata, zar ne?
Kaze Osa: "Zbog čega bilo šta čitati zar se hrvat ne bi uvijek trebao boriti za hrvatske interese, nije li to normalno, pa za čije bi se trebao boriti. a to što različiti ljudi različito misle šta je to hrvatski interes,i to je normalno, to uvijek daje širinu. Hrvati danas trebaju definitivno postaviti pitanje svojih interesa u bih, jer uz ovakvu rs, oni su na korak do potpune političke majorizacije, nešto stvarno treba mijenjati."
A kazem ja: taj "Hrvat" iz Mostara ili Gruda, a pogotovo Viteza ili Novog Travnika (ili ti Pucareva) je Hrvat tacno onoliko koliko i ja iz Sarajeva, sto ce reci - nimalo. Sa Hrvatskom i hrvatstvom imamo zajednicko jedino godisnji odmor, i to pod uslovom da ga provodimo u Hrvatskoj.
Ja rodjen u Sarajevu, on u nekom od pobrojanih gradova, njemu mati katolkinja, meni isto tako - masa identicnih stvari, jel tako? Al' ima jos jedna identicna stvar za nas dvojicu - svi ovi gradovi su u Bosni i Hercegovini mamlazi jedni maloumni! I ni ja ni onaj rodjen u Mostaru NE mozemo biti Hrvati! Mozemo biti samo Bosanci i Hercegovci - katolici. I ovo ponavljam stalno...ali djaba. Nekima je fakat lakse strpat ne 1 nego 5 metara u guzicu, umjesto centa u glavu... Nikome nikad na pamet ne pade zasto nam se nametnuse oni izrazi - bosanski hrvati i bosanski srbi? Ta konstelacija koja u jednom izrazu sadrzi dvije iste, a opet nespojive stvari - dvije nacije. Jer, Srbi su nacija, Hrvati takodjer, ali u ovom slucaju i ono "bosanski" takodjer pretstavlja isto. Ali to je vjerovatno da nas se lakse razlikuje od onih pravih.
Stvarno se pojedini moraju pogledati u ogledalo i sami sa sobom malo popricati. Cisto uskladbe radi...
-
Tomislav MO
Isto kako postoje Bošnjaci u Srbiji ili u Zagrebu, kao što postoje Srbi u Hrvatskoj, kao što postoje Hrvati u Vojvodini ili u općini Gradišće u Austriji, tako isto postoje Hrvati i u BiH.
Ovo je za sve lakše da se poštuje, neka se svatko izjasni kako želi, ostali to neka poštuju iako možda misle da je glupo. Zabranama ili nametanjem se može postići samo suprotni učinak, tj. još veći nacionalizam.
Ovo je za sve lakše da se poštuje, neka se svatko izjasni kako želi, ostali to neka poštuju iako možda misle da je glupo. Zabranama ili nametanjem se može postići samo suprotni učinak, tj. još veći nacionalizam.
-
mostarac
mene samo zanima sta je to osim treceg entiteta i HDZ televizije koju bi naravno finansirali bosnjaci, jer Hrvata ima taman toliko da finansiraju dnevnik i crtani film, sta hrvati traze u BiH da bi se osjetili ravnopravnima, da bi ovu zemlju nazvali svojom i da bi dijete koje igra u Sirokom, jednog dana kada zaigra u Juventusu prihvatilo poziv BH, a ne hrvatskog selektora za igranje u reprezentaciji. Eto mene toliko zanima.
-
Tomislav MO
Da bi je nazvali svojom onda treba biti naša, kao što sam pojam "svoja" kaže zar ne?mostarac wrote:mene samo zanima sta je to osim treceg entiteta i HDZ televizije sta hrvati traze u BiH da bi se osjetili ravnopravnima, da bi ovu zemlju nazvali svojom i da bi dijete koje igra u Sirokom, jednog dana kada zaigra u Juventusu prihvatilo poziv BH, a ne hrvatskog selektora za igranje u reprezentaciji. Eto mene toliko zanima.
Znači, BiH treba biti hrvatska država. Normalno, to ne isključuje da istodobno ne bude i bošnjačka i srpska, naprotiv.
Ako je hrvatska država, onda se u njoj ne smije hrvatski jezik nazivati ustaškim, ne smije se TV na hrvatskom jeziku gledati kao nešto loše. Ne smije se u Sarajevu paliti hrvatska zastava, u Neumu sklanjati kamere kad se ona pojavi i sl.
Inače, da bi Hrvati prihvatili BiH kao svoju ne treba ništa veliko, i sigurno puno više želimo cjelovitu BiH nego Srbi (iako Bošnjaci radi nekakve simetrije vole vjerovati da su Hrvati i Srbi isti). U stvari se sve svodi samo na ono što već imaju svi narodi u Europi: decentralizacija na lokalnom nivou i pravo na svoju kulturu i jezik. I nema ništa više nego to dvoje, ali ni manje.
I da naglasim, to ne mora biti ni entitet. Da su Bošnjaci bili pametniji zadnjih 12 godina, preuredili bi Federaciju da i Hrvati budu zadovoljni i nitko ne bi tražio entitet. Ovako se došlo do kreševske deklaracije, koja će zahtjevati federalnu jedinicu, po uzoru na RS i sad Hrvati i Srbi u BiH sebe gledaju kao saveznike. Ipak, osobno mislim da još nije kasno, i da je najbolje rješenje za BiH ne tri federalne jedinice po uzoru na Belgiju, nego 10-15 kantona, po uzoru na Švicarsku. Možda oni vremenom dovedu i do tog osjećaja za BiH koji sigurno ne može doći silom, ali odgovornost je na Bošnjacima jer su najbrojniji. Pa bar vas ta TV ne ugrožava, ionako pratimo sve hrvatske kanale i hrvatski tisak. Mislim da bi dobar prvi korak bio zahtjev Tihića ili Silajdžića za uspostavom državne TV na hrvatskom jeziku.
-
mostarac
Nije problem sa hrvatskim jezikom na TV, jer taj hrvatski jezik na TV vec postoji, jer 80% programa FTV je na hrvatskom jeziku, ali to nece niko da prizna, pa se bosnjaci ne bune. Problem je u uredjivackoj politici te TV koju bi uredjivao Veselko Cerkez. E to jeste problem i bice uvijek problem, mozes bit siguran.
-
Tomislav MO
Dobro, eto siguran sam.mostarac wrote:Nije problem sa hrvatskim jezikom na TV, jer taj hrvatski jezik na TV vec postoji, jer 80% programa FTV je na hrvatskom jeziku, ali to nece niko da prizna, pa se bosnjaci ne bune. Problem je u uredjivackoj politici te TV koju bi uredjivao Veselko Cerkez. E to jeste problem i bice uvijek problem, mozes bit siguran.
-
mostarac
Da se ne shvatimo pogresno. Nije problem ni kultura ni picka materina, problem je kad tu TV uredjuje jedna politicka opcija koja je razbijala ovu zemlju. Ja sam siguran da bi Hrvati rekli da nije njihov kanal ako ga uredjuju ili osmisljavaju Pejakovic, Gojer, Lovrenovic, Orsolic, Markesic, Andjelovic, Jergovic, Kukic... a to su ljudi koji su najvrijednije sto Hrvati u BiH imaju u drustvenom zivotu. Protiv jednog takvog kanala niko ne bi imao nista i Bosnjaci bi ga smatrali svojim jednako kao i Hrvati.Tomislav MO wrote:Dobro, eto siguran sam.mostarac wrote:Nije problem sa hrvatskim jezikom na TV, jer taj hrvatski jezik na TV vec postoji, jer 80% programa FTV je na hrvatskom jeziku, ali to nece niko da prizna, pa se bosnjaci ne bune. Problem je u uredjivackoj politici te TV koju bi uredjivao Veselko Cerkez. E to jeste problem i bice uvijek problem, mozes bit siguran.
Medjutim problem je u tome sto se hoce politicki obojen kanal u kome ce glavnu rijec voditi ljudi poput veselka cerkeza i njemu slicnih "novinara" sa HTV Mostar i HTV Oscar C. E tu je problem.
-
Tomislav MO
Ne bih hrvatski jezik i kulturu vezao ni uz Čerkeza ni uz Lovrenovića ili Kukića ili bilo koju pojedinačnu osobu.mostarac wrote:Da se ne shvatimo pogresno. Nije problem ni kultura ni picka materina, problem je kad tu TV uredjuje jedna politicka opcija koja je razbijala ovu zemlju. Ja sam siguran da bi Hrvati rekli da nije njihov kanal ako ga uredjuju ili osmisljavaju Pejakovic, Gojer, Lovrenovic, Orsolic, Markesic, Andjelovic, Jergovic, Kukic... a to su ljudi koji su najvrijednije sto Hrvati u BiH imaju u drustvenom zivotu. Protiv jednog takvog kanala niko ne bi imao nista i Bosnjaci bi ga smatrali svojim jednako kao i Hrvati.Tomislav MO wrote:Dobro, eto siguran sam.mostarac wrote:Nije problem sa hrvatskim jezikom na TV, jer taj hrvatski jezik na TV vec postoji, jer 80% programa FTV je na hrvatskom jeziku, ali to nece niko da prizna, pa se bosnjaci ne bune. Problem je u uredjivackoj politici te TV koju bi uredjivao Veselko Cerkez. E to jeste problem i bice uvijek problem, mozes bit siguran.
Medjutim problem je u tome sto se hoce politicki obojen kanal u kome ce glavnu rijec voditi ljudi poput veselka cerkeza i njemu slicnih "novinara" sa HTV Mostar i HTV Oscar C. E tu je problem.
Postavljanje urednika treba biti kao što je riješeno u ostalim državama, gdje je televizija javna. Recimo neka bude riješeno kao u Švicarskoj. Zbilja ne znam kako je tamo riješeno, ali evo unaprijed pristajem na isto.
-
mostarac
Kad ce ljudi konacno shvatiti da Svajcarska i BiH nisu isto, da Svajcarci (koji su to prije nego li sto su Nijemci, Italijani ili Francuzi) nemaju iste navike i mentalitet kao mi, da je Svajcarska nastala udruzivanjem, a ovakvo stanje BiH je nastalo razbijanjem zemlje. Dakle Svajcarska i BiH se ni po cemu ne mogu porediti na taj nacin da se svajcarska uzima kao model za BiH, jer te zemlje imaju sasvim drugacije karakteristike.Tomislav MO wrote:Ne bih hrvatski jezik i kulturu vezao ni uz Čerkeza ni uz Lovrenovića ili Kukića ili bilo koju pojedinačnu osobu.mostarac wrote:Da se ne shvatimo pogresno. Nije problem ni kultura ni picka materina, problem je kad tu TV uredjuje jedna politicka opcija koja je razbijala ovu zemlju. Ja sam siguran da bi Hrvati rekli da nije njihov kanal ako ga uredjuju ili osmisljavaju Pejakovic, Gojer, Lovrenovic, Orsolic, Markesic, Andjelovic, Jergovic, Kukic... a to su ljudi koji su najvrijednije sto Hrvati u BiH imaju u drustvenom zivotu. Protiv jednog takvog kanala niko ne bi imao nista i Bosnjaci bi ga smatrali svojim jednako kao i Hrvati.Tomislav MO wrote: Dobro, eto siguran sam.
Postavljanje urednika treba biti kao što je riješeno u ostalim državama, gdje je televizija javna. Recimo neka bude riješeno kao u Švicarskoj. Zbilja ne znam kako je tamo riješeno, ali evo unaprijed pristajem na isto.
-
Tomislav MO
Ovakvo stanje BiH je nastalo razbijanjem, slažem se. Sam kažeš da je Švicarska nastala udruživanjem. Onda i neka nova stabilna BiH može nastati na isti način. Trenutno stanje nam je da već imamo tu razbijenost, to je ono što već imamo i bez Švicarske, i nije za ovo danas stanje i prošli rat kriv ustroj na principu Švicarske jer to nemamo niti smo imali, nego je to samo prijedlog da se opet sastavi.mostarac wrote: Kad ce ljudi konacno shvatiti da Svajcarska i BiH nisu isto, da Svajcarci (koji su to prije nego li sto su Nijemci, Italijani ili Francuzi) nemaju iste navike i mentalitet kao mi, da je Svajcarska nastala udruzivanjem, a ovakvo stanje BiH je nastalo razbijanjem zemlje. Dakle Svajcarska i BiH se ni po cemu ne mogu porediti na taj nacin da se svajcarska uzima kao model za BiH, jer te zemlje imaju sasvim drugacije karakteristike.
Da bi se BiH opet sastavila, ja mislim da je najbolji put kantonizacija, mada vidim priča se naveliko o tri federalne jedinice, a Lajčak jučer izjavljuje da je legitimno tražiti federalizaciju BiH, prijeti izolacijom ako se ne prihvati prijedlog za policiju itd.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
mostarac wrote:Nije problem sa hrvatskim jezikom na TV, jer taj hrvatski jezik na TV vec postoji, jer 80% programa FTV je na hrvatskom jeziku, ali to nece niko da prizna, pa se bosnjaci ne bune. Problem je u uredjivackoj politici te TV koju bi uredjivao Veselko Cerkez. E to jeste problem i bice uvijek problem, mozes bit siguran.
nije samo tisuća hrvatski postoje još neke stvari koje idu uz hrvatski jezik
a to je kultura hrvatska i glazba i narodna izbvorna pjesma i narodni običaji
a ne da za badnjak gledamo onu ružnu bulju onog starca koji vodi narodne idole koji pjevaju uz odvratno lošu scenografiju... a pjevaju pjesme koje su niđe veze s hravstkim pjesmama za božić
ovo je samo primjer... dovoljno je uporediti muzički program hrvatske radiostanice i Bhradija... sve je jasno...
da vidiš kako jadno izgleda kada AMELA pravi prilog o božiću... sama mi je priznala na faxu da je očajan prilog
-
Alfaromeo
Sad su neke stvari malo jasnije
Ez ce napraviti pritisak na Bosnjake ako se Srbi i Hrvati dogovore kao sto su se vec dogovorili po pitanju federaciju sve u stilu remetite red i mir..
Mislim da su Hrvati lukavo odigrali ovu partiju cekali su da Srbi guraju svoj fazon i da vide da li ce u tome uspjeti istrajati i onda samo se posluzili njihovom taktikom..prosto ko..
Cekali su svojih 5 min. i sad je dosao trenutak..
Ez ce napraviti pritisak na Bosnjake ako se Srbi i Hrvati dogovore kao sto su se vec dogovorili po pitanju federaciju sve u stilu remetite red i mir..
Mislim da su Hrvati lukavo odigrali ovu partiju cekali su da Srbi guraju svoj fazon i da vide da li ce u tome uspjeti istrajati i onda samo se posluzili njihovom taktikom..prosto ko..
Cekali su svojih 5 min. i sad je dosao trenutak..
- Šapat
Sve se slayem. Moje pitanje ya pojasnjenje je bilo usmjereno na to sto ne skontah na sta i na koga si tacno mislio.Prozor wrote:Osjecam se ugrozeno kada se zeli otet 49% MOJE drzave. Ukljucujuci i mjesto gdje sam rodjen i na koje imam amanet. Osjecam se ugrozeno kada se 100.000-200.000 ubistava mog naroda NAGRADJUJE. Osjecam se ugrozeno kada preko milion prisilnih slucajeva protjerivanja mog naroda NAGRADJUJE. Osjecam se ugrozeno kada se 20-30.000 silovanja zena(takodjer mog naroda) NAGRADJUJE. Osjecam se ugrozeno kada se paljenje oko 700 objekata sto su za mene svetinja NAGRADJUJE! Osjecam se ugrozeno kada se paljenje mog ognjista NAGRADJUJE! Da li da nastavim?Šapat wrote:@Prozor
Ajd malo i pojasni...
I onda dodje @basta i prica o nekim pravima nakon zagovaranja svega navedenog.
- osa
Tko bi je trebao uređivati, možda abdulah sidran.mostarac wrote:Nije problem sa hrvatskim jezikom na TV, jer taj hrvatski jezik na TV vec postoji, jer 80% programa FTV je na hrvatskom jeziku, ali to nece niko da prizna, pa se bosnjaci ne bune. Problem je u uredjivackoj politici te TV koju bi uredjivao Veselko Cerkez. E to jeste problem i bice uvijek problem, mozes bit siguran.
- Šapat
#148 Re: Hrvatsko pitanje
@Bastakomeba wrote:Nidze veze.Eto ti znas da je neka ubijena baba lezala na arsenalu oruzja.basta sljezove boje wrote:ti si zaista dijete koje je formiralo svoju sliku svijeta citajuci Politikin zabavnik i koje je rat vidjelo samo na slikama. Da si zivio u Sarajevu i da ti je srpska baba snajperom ubila nekoga iz familije na raskrsnici Kosevo sigurno ih sada ne bi velicao ovdje. Ta srpska babetina je lezala na krevetu ispod kojeg je bio cijeli arsenal oruzja. Zao mi sto nisam tamo usla i sto ta baba nije meni pala u ruke. A ti, jade jadni, pricaj ovdje meni o jadnim srpskim babama, civilima koje su ubijene u ratu. Sram te bilokicky wrote: Veći sam Hrvat i od onoga kretena Norca koji je ubijao srpske babe po Lici,
Ti ne bi tamo, ali ja jesam. "Gorenje" neboder. I to joj tri puta ulazili...
@Komeba
I nije ispod kreveta, nego ispod duseka i to vojni PASP, glanc nov. A njoj 76...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
on i još neki sarajlija rodom iz srbije bi trebali govoriti hrvatu iz donjih mamića pored kočerina između širokog i posušja koja je TV hrvatskija jer tobože 80% hrvatskih riječi je na toj TVosa wrote:Tko bi je trebao uređivati, možda abdulah sidran.mostarac wrote:Nije problem sa hrvatskim jezikom na TV, jer taj hrvatski jezik na TV vec postoji, jer 80% programa FTV je na hrvatskom jeziku, ali to nece niko da prizna, pa se bosnjaci ne bune. Problem je u uredjivackoj politici te TV koju bi uredjivao Veselko Cerkez. E to jeste problem i bice uvijek problem, mozes bit siguran.
jednostavno treba shvatiti da je bih sada tooooooliko decentralizirana
i da nema povratka na staro