Hrvatski narodni sabor

Post Reply
AkHolic

#751 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by AkHolic »

Nomo wrote:
opet pogresno i proizvoljno . mi ( bez obzira na koga mislis ) nismo potisali Dayton nego je to uradio jedan covjek odnosno nekoliko ljudi . Okolnosti i ondasnja situacija u BiH ( stanje na trenu odnos vojnih formacija ) su tema za sebe koja je obradjena na milion stranica . Mi ( e sda ko smo mi ) hajde recimo da su to bih muslimani i svi patrioti BiH bez obzira na naciju i vjeru ) ne trazimo entitet za sebe pa prema tome ne dolazimo u sitauciju u priliku u koju dolazite VI :) Kada bi trazili entitet za sebe mi trazili i BL i Prijedor i Kozarac a pogotovo istocnu Bosnu ( Podrinje ) . Dakle nas entitet bi bio od Prijedora pa sve do Trebinja . Ali MI ne trazimo entitet i zato ne barkamo u rs barem u tom smislu . VI , VI :) vi trazite entitet pa MI nikako ne mozemo da razumijemo da ga ne trazite u Derventi , Modrici , Brodu , BL gdje su zivjele stotine hiljada VAS . Trazite Mostar i Stolac gdje ste bili manjina a ne trazite u rs gradove i sela i podrucja gdje ste bili vecina . ZASTO ?
I nazvali bi ga Patriotski entitet u inat dušmanima :-D
sedan

#752 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by sedan »

Nomo wrote:
opet pogresno i proizvoljno . mi ( bez obzira na koga mislis ) nismo potisali Dayton nego je to uradio jedan covjek odnosno nekoliko ljudi . Okolnosti i ondasnja situacija u BiH ( stanje na trenu odnos vojnih formacija ) su tema za sebe koja je obradjena na milion stranica . Mi ( e sada ko smo to mi ) hajde da udjem u tvoj skromni mozak gdje se ljudi dijele na nase i vase i kazem recimo da su to( mi ) bih muslimani i i ja bih jos pride dodao svi patrioti BiH bez obzira na naciju i vjeru ) ne trazimo entitet za sebe pa prema tome ne dolazimo u sitauciju, u priliku odnosno nepriliku u koju dolazite VI :) Kada bi MI trazili entitet za sebe , mi bi trazili i BL i Prijedor i Kozarac a pogotovo istocnu Bosnu ( Podrinje ) . Dakle nas entitet bi bio od Prijedora pa sve do Trebinja . I MI bi itekako barkali genocidnu tvorevinu i rovali po njoj kao krtice . Ali MI ne trazimo entitet i zato ne barkamo u rs, barem u tom smislu . VI , VI :) vi trazite entitet pa MI nikako ne mozemo da razumijemo da ga ne trazite u Derventi , Modrici , Brodu , BL gdje su zivjele stotine hiljada VAS .VI ( mimo svake logike ) trazite Mostar i Stolac gdje ste bili manjina a ne trazite u rs gradove i sela i podrucja gdje ste VI bili vecina . ZASTO ?
Nit smo bili većina u Modriči ni u Derventi a čini mi eni u smaom Brodu a pogotovo ne u Banjaluci.

To su samo isprike što vi pričate

Vi ne tražite entitet ali vi hoćete Bosnu bez entiteta. Pa što ne navalite na RS genocidom očišćenu. Nama prigovarate Posavinu a što je s istočnom Bosnom, šeher Banjalukom. Nije Dayton u kamen uklesan. Kad je već došlo do toga što vi date što ne date.

Eto vi kao brojniji jurnite na RS a mi ćemo za vama. Ipak je vas 4 puta više.
Nomo

#753 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by Nomo »

sedan wrote:
Nomo wrote:
opet pogresno i proizvoljno . mi ( bez obzira na koga mislis ) nismo potisali Dayton nego je to uradio jedan covjek odnosno nekoliko ljudi . Okolnosti i ondasnja situacija u BiH ( stanje na trenu odnos vojnih formacija ) su tema za sebe koja je obradjena na milion stranica . Mi ( e sada ko smo to mi ) hajde da udjem u tvoj skromni mozak gdje se ljudi dijele na nase i vase i kazem recimo da su to( mi ) bih muslimani i i ja bih jos pride dodao svi patrioti BiH bez obzira na naciju i vjeru ) ne trazimo entitet za sebe pa prema tome ne dolazimo u sitauciju, u priliku odnosno nepriliku u koju dolazite VI :) Kada bi MI trazili entitet za sebe , mi bi trazili i BL i Prijedor i Kozarac a pogotovo istocnu Bosnu ( Podrinje ) . Dakle nas entitet bi bio od Prijedora pa sve do Trebinja . I MI bi itekako barkali genocidnu tvorevinu i rovali po njoj kao krtice . Ali MI ne trazimo entitet i zato ne barkamo u rs, barem u tom smislu . VI , VI :) vi trazite entitet pa MI nikako ne mozemo da razumijemo da ga ne trazite u Derventi , Modrici , Brodu , BL gdje su zivjele stotine hiljada VAS .VI ( mimo svake logike ) trazite Mostar i Stolac gdje ste bili manjina a ne trazite u rs gradove i sela i podrucja gdje ste VI bili vecina . ZASTO ?
Nit smo bili većina u Modriči ni u Derventi a čini mi eni u smaom Brodu a pogotovo ne u Banjaluci.

Vi ne tražite entitet ali vi hoćete Bosnu bez entiteta. Pa što ne navalite na RS genocidom očišćenu. Nama prigovarate Posavinu a što je s istočnom Bosnom, šeher Banjalukom. Nije Dayton u kamen uklesan. Kad je već došlo do toga što vi date što ne date.

Poslije drugog posta svaka rasprava s tobom postaje besmislena jer si trol . Nije ti stalo da razgovaras jer da ti je stalo prvo bi malo zarovio u arhivu ovog foruma gdje su sve teme obradjene po hiljadu puta na milion stranica . Tada bi vidio da nemas sta suvislo reci jer vec ptice na grani znaju sta je kako bilo od kardjordjeva do danas . Ali tebi nije stalo do argumentirane rasprave nego zayebavas , trolas , prdis , seres , kenjas , drobis , drvis ...eto sta radis . dosadno ti je pa si nasao mjesto gdje ces vetnile da pustis . bez mene brate , kotrljaj se kamenje
sedan

#754 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by sedan »

Nomo wrote:
Poslije drugog posta svaka rasprava s tobom postaje besmislena jer si trol . Nije ti stalo da razgovaras jer da ti je stalo prvo bi malo zarovio u arhivu ovog foruma gdje su sve teme obradjene po hiljadu puta na milion stranica . Tada bi vidio da nemas sta suvislo reci jer vec ptice na grani znaju sta je kako bilo od kardjordjeva do danas . Ali tebi nije stalo do argumentirane rasprave nego zayebavas , trolas , prdis , seres , kenjas , drobis , drvis ...eto sta radis . dosadno ti je pa si nasao mjesto gdje ces vetnile da pustis . bez mene brate , kotrljaj se kamenje

Sva se priča svodi, kad se skine patina od laganja, pretvaranja, foliranja, mahalanja, Karađorđisanja,..nedamo treći jer hoćemo da federacija bude nama ono što je Srbima RS.
mudrac2

#755 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by mudrac2 »

sedan wrote:[q

lukavi latini, pa dokle mislite živjeti na hinjaluk?
sedan

#756 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by sedan »

mudrac2 wrote:

lukavi latini, pa dokle mislite živjeti na hinjaluk?
kakav hinjaluk. Zar se vi ne kunete u jedinstvenu a RS koja pored vas živi ko bubreg u loju a mi smo ionako za vas izdajice BiH (koje su sa HV-om oslobodile više bivše teritorije RS-ea nego sve bejha patriote).

Ili bi mi trebali kao rušitelji Bosnje 4 puta malobrojniji jurišati na RS dok vi minderišete i ne date treći..
mudrac2

#757 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by mudrac2 »

sedan wrote:
kakav hinjaluk. Zar se vi ne kunete u jedinstvenu a RS koja pored vas živi ko bubreg u loju a mi smo ionako za vas izdajice BiH (koje su sa HV-om oslobodile više bivše teritorije RS-ea nego sve bejha patriote).

Ili bi mi trebali kao rušitelji Bosnje 4 puta malobrojniji jurišati na RS dok vi minderišete i ne date treći..
pa da nas niste izdali danas rs nebi ni postojala. ovakav rezultat podjele je uglavnom vaše maslo i sad ne kontam u čemu je problem
sedan

#758 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by sedan »

mudrac2 wrote:
sedan wrote:

pa da nas niste izdali danas rs nebi ni postojala. ovakav rezultat podjele je uglavnom vaše maslo i sad ne kontam u čemu je problem

haha..dobar izgovor zlata vrijedi. Tko je koga izdao zna onaj koji jedini zna. A zanju i neki ljudi.

Tko vam i sad brani udarit na RS. ne trebaju vam Hrvati. Sve što uzmete vaše je.

Ili vam možda RS ne smeta?

Lakše se borit protiv nepostojećeg trećeg nego protiv postojećeg drugog jelda. Linija manjeg otopora jarane.
mudrac2

#759 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by mudrac2 »

sedan wrote:[

haha..dobar izgovor zlata vrijedi. Tko je koga izdao zna onaj koji jedini zna. A zanju i neki ljudi.

Tko vam i sad brani udarit na RS. ne trebaju vam Hrvati. Sve što uzmete vaše je.

Lakše se borit protiv nepostojećeg trećeg nego protiv postojećeg drugog jelda. Linija manjeg otopora jarane.
ma jok, najbolje se sada praviti englez.
sedan

#760 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by sedan »

mudrac2 wrote:

Ili se praviti Bošnjak
hizo ramidovic

#761 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by hizo ramidovic »

sedan wrote:

kako je ovo genijalna misao, koju mogu osmisliti i napisati samo veliki umovi...sa nestrpljenjem iscekujemo tvoje naredne postove, da nas malo prosvijetlis...
mudrac2

#762 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by mudrac2 »

Ili se praviti Bošnjak
Isuse, pa ti si gori slučaj i od hafisage.
sedan

#763 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by sedan »

hizo ramidovic wrote:
sedan wrote:

kako je ovo genijalna misao, koju mogu osmisliti i napisati samo veliki umovi...sa nestrpljenjem iscekujemo tvoje naredne postove, da nas malo prosvijetlis...

samo sabura, samo sabura..
hizo ramidovic

#764 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by hizo ramidovic »

sedan wrote:
hizo ramidovic wrote: kako je ovo genijalna misao, koju mogu osmisliti i napisati samo veliki umovi...sa nestrpljenjem iscekujemo tvoje naredne postove, da nas malo prosvijetlis...

zanima me samo koja si bojna: minhenska rasprskavajuca ili berlinska udarno-diverzantska?
mudrac2

#765 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by mudrac2 »

hizo ramidovic wrote:
sedan wrote:
hizo ramidovic wrote: kako je ovo genijalna misao, koju mogu osmisliti i napisati samo veliki umovi...sa nestrpljenjem iscekujemo tvoje naredne postove, da nas malo prosvijetlis...

zanima me samo koja si bojna: minhenska rasprskavajuca ili berlinska udarno-diverzantska?
družina vojvode hafisage
Last edited by mudrac2 on 09/03/2015 15:04, edited 1 time in total.
VigdisAlba

#766 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by VigdisAlba »

mudrac2 wrote:

Douglas Hurd ismijavao je ideje o neovisnosti Hrvatske i Slovenije, znas da je na sastanku sa Tudjmanom jednom digao noge na stol da navuce carape, svi su se cudli kako je Franjo ostao miran. Jaci i od Engleza. Inace Hurd je 91 bio ministar vanjskih poslova VB.
Last edited by VigdisAlba on 09/03/2015 15:05, edited 1 time in total.
mudrac2

#767 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by mudrac2 »

VigdisAlba wrote:
Douglas Hurd ismijavao je ideje o neovisnosti Hrvatske i Slovenije, znas da je na sastanku sa Tudjmanom jednom digao noge na stol da navuce carape, svi su se cudli kako je Franjo ostao miran. Jaci i od Engleza.
zaključak bi bio: snifanjem smrdljivih čarapa do trećeg?
VigdisAlba

#768 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by VigdisAlba »

mudrac2 wrote:
VigdisAlba wrote:
Douglas Hurd ismijavao je ideje o neovisnosti Hrvatske i Slovenije, znas da je na sastanku sa Tudjmanom jednom digao noge na stol da navuce carape, svi su se cudli kako je Franjo ostao miran. Jaci i od Engleza.
Iskljucivo tvoj.
sedan

#769 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by sedan »

hizo ramidovic wrote:
sedan wrote:

štokholmsko-kopenhagska al nemoj nikom reć..
Last edited by sedan on 09/03/2015 15:08, edited 1 time in total.
sedan

#770 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by sedan »

mudrac2 wrote:
VigdisAlba wrote:

Ako to barem do ne, barem do unitarne..

a more bez RS-ea, daj šta daš..
mudrac2

#771 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by mudrac2 »

sedan wrote:
mudrac2 wrote:
VigdisAlba wrote:

Ako to barem do ne, barem do unitarne..

a more bez RS-ea, daj šta daš..
pa kad već uživate u čarapama, evo da vam doniram koji primjerak, nosio sam ih tri dana. :D
hizo ramidovic

#772 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by hizo ramidovic »

VigdisAlba wrote:
Douglas Hurd ismijavao je ideje o neovisnosti Hrvatske i Slovenije, znas da je na sastanku sa Tudjmanom jednom digao noge na stol da navuce carape, svi su se cudli kako je Franjo ostao miran. Jaci i od Engleza. Inace Hurd je 91 bio ministar vanjskih poslova VB.
'ta ce douglas hurd, mis obicni. dovoljan je bio samo jedan francekov celicni pogled i ovaj se sasro ziv....
mudrac2

#773 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by mudrac2 »

hizo ramidovic wrote:
VigdisAlba wrote:
'ta ce douglas hurd, mis obicni. dovoljan je bio samo jedan francekov celicni pogled i ovaj se sasro ziv....
a možda je francek bio namah drogiran mirisom čarapa pa nije imao snage ni da reaguje. možda mu se i dvostručilo. ima tu više opcija
hizo ramidovic

#774 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by hizo ramidovic »

sedan wrote:
hizo ramidovic wrote:
sedan wrote: zanima me samo koja si bojna: minhenska rasprskavajuca ili berlinska udarno-diverzantska?

štokholmsko-kopenhagska al nemoj nikom reć..
ma vidi se odmah da si zestok i opasan momak, a tako i treba sa ovim djihatlijama...
razumijes se u vojnu analitiku a i politiku imas u malom prstu. da tebe slusaju, vec bi odavno imali treci.
VigdisAlba

#775 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by VigdisAlba »

hizo ramidovic wrote:
VigdisAlba wrote:
Da, naravno, sto je i rezurtiralo cinjenicom da je danas Hrvatska slobodna, a Francuzi su na tom istom sastanku bili za veliku Srbiju, dok je ipak prevagnula Njemacko-Austrijsko-Vatikanska ideja i to je izvrsno.
Post Reply