Hrvatski narodni sabor

Post Reply
Hafis

#351 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by Hafis »

Fudo387 wrote:
Hafis wrote:Treba li džamije graditi ili ćete to laganini sami jednu po jednu, normalno kad se smjestite po kućama :)
Mislim, na čiji trošak idu?
Nema potrebe, napravicemo mi to.

Image

:oops:
Super.
Ostaje doduše još samo par sitnica, stambeni fond i sl. ali to se rješava u letu. u Hrvatskoj je stanogradnja u pravom zamahu.
Fudo387

#352 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by Fudo387 »

Hafis wrote:
Fudo387 wrote:
Hafis wrote:Treba li džamije graditi ili ćete to laganini sami jednu po jednu, normalno kad se smjestite po kućama :)
Nema potrebe, napravicemo mi to.

Image

:oops:
Super.
Ostaje doduše još samo par sitnica, stambeni fond i sl. ali to se rješava u letu. u Hrvatskoj je stanogradnja u pravom zamahu.
First things first...trazio si dzamije, evo ti.
A kako vas napala bijela kuga, dacete vi nama u Hrvatskoj i republiku a kamo li kanton, samo da vas u zivotu odrzavamo. :D
reis1

#353 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by reis1 »

Reciprocitet, to je uvijek bilo pravedno i kompomisno rjesenje.

Koliko bosnjackog u Hrvatskoj, toliko i hrvatskog u Bosni i Hercegovini.
155_mm

#354 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by 155_mm »

Lincoln-Burrows wrote:
155_mm wrote:
Lincoln-Burrows wrote: Čisto iz razloga da famozna konstitutivnost naroda koja nije u svijetu poznata, bude ukinuta
i zamjenjena poznatim oblikom zaštite prava nekog etnosa u višenacionalnim državama.
aha znaci cisto iz razloga da bi se isprave neke organizacijske greske. hahahahahahaha

i pretpostavljam da bi se sva prava veta i blokada naravno trebala prenijeti sa naroda na teritorije a sve u cilju zastite etnosa. mislim sta reci kakvu poruku poslati. kome.

a najvaznije za kraj. a granice etnosa? ako se uzme u obzir da je 80% trajanja rata bilo bas zbog ne mogucnosti dogovora oko granica. i sto je osnovni razlog zbog ceg hrvati nisu mogli dobiti entitet.
Ma dogovorit će se već nekako.
Nisu to državne granice.
od 4 godine rata 3 su vodjene zbog mapa a ti tako jednostavno dogovorit ce mo se. :-)
ako se nismo mogli dogovorit 1995 sto mislis da ce mo danas.
evo primjer MO. ima ustavna odluka o teritorijalnoj reorganizaciji pa niko ne smije ni da pipne u granice izborni jedinica opstine. a ti bi entitete pravio. :-)
zlata

#355 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by zlata »

Nomo wrote:Halo zlato jos cu pomisliti da si pijana . koga ti bona citiras .
Evo mahsuz za tebe, jedan citat, iz djela Franjinog biografa;

"After being elected President in 1991, he (Tudjman) had to contend with espionage, rebellion, war and occupation.
In 1993, his party began to splinter under the weight of policy in Bosnia,
and Tudjman found himself increasingly isolated.

By 1996, with no war to distract people, attention focused on his shortcomings,
in particular his heavy-handed treatment of the media, the corruption of HDZ and government officials,
the trials of Croatians at The Hague
and international pressure to reintegrate Croatia's Serbian population."

Jos moram dodat ovaj najzanimljiviji dio:

"....most Croatians remembered Tudjman as the father of his country.
It had been a messy business, but if reality had proved more recalcitrant than theory and Tudjman proved
more Bismarck or Richelieu than Garibaldi or Mazzini,

in the end he had still realized what would have seemed impossible in 1989—a Croatian state."

James Sadikovich

ps. znaci, Franjo se pomirio sa svojim neusjehom u razhebu BiH,
konacno postao "realpoliticar" u odnosu na BiH....

ali neki BiH Hrvati, frustrirani cinjenicom da ne zive u "pravoj" Hrvatskoj,
svom silom zele stvorit nekakvu para-drzavicu,
u kojoj mogu glumit kako zive u kvazi-Hrvatskoj.

Jer kako god okrenes, tesko je bit Bosanac-Hercegovac
a jos nesto drugo, pa trece.
Zbunjuju svakog, svi ti silni identiteti.
Kuzim ja da nikom nije lako, ali tako nam svima grah pao. :o
Hafis

#356 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by Hafis »

reis1 wrote:Reciprocitet, to je uvijek bilo pravedno i kompomisno rjesenje.

Ima samo jedan sitan problemčić u terminologiji.

Bošnjaci su u Hrvatskoj nacionalna manjina...nešto poput Talijana, Mađara, Roma i imaju sva manjinska prava kao i druge manjine.

Hrvati su na tvoju žalost u BiH konstitutivni (temeljni, osnivački) narod još iz vakta prvih naznaka stvaranja državnosti današnje BiH, AVNOJ i ostali radapcigeri) i time se ne mogu upoređivati s nekim manjinama u drugim državama.

Zamisli kada bi u RH svaka manjina imala što Hrvati još uvijek imaju u BiH...trećinu u Domu naroda, trećinu u VM, člana predsjedništva, predsjednika jednog entiteta, šest ministarskih mjesta u FBiH, sutra hvala gospodu dragom i TV kanal na hrvatskom jeziku (doduše tu su ih Talijani i Mađari i dr. u Hrvatskoj davno pretekli, ali nikada nije kasno)...na što bi Hrvatska ličila kada bi to svakoj manjini morala osigurati?
zlata

#357 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by zlata »

Pa ljudi grade,
OCITO od svojih novaca,
ali neko to od slasti, RUSI!

https://www.youtube.com/watch?v=Tr_ryT-JIig
Fudo387

#358 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by Fudo387 »

Hafis wrote:

Bošnjaci su u Hrvatskoj nacionalna manjina...nešto poput Talijana, Mađara, Roma i imaju sva manjinska prava kao i druge manjine.

Hrvati su na tvoju žalost u BiH konstitutivni (temeljni, osnivački) narod još iz vakta prvih naznaka stvaranja državnosti današnje BiH, AVNOJ i ostali radapcigeri) i time se ne mogu upoređivati s nekim manjinama u drugim državama.

Zamisli kada bi u RH svaka manjina imala što Hrvati još uvijek imaju u BiH...trećinu u Domu naroda, trećinu u VM, člana predsjedništva, predsjednika jednog entiteta, šest ministarskih mjesta u FBiH, sutra hvala gospodu dragom i TV kanal na hrvatskom jeziku (doduše tu su ih Talijani i Mađari i dr. u Hrvatskoj davno pretekli, ali nikada nije kasno)...na što bi Hrvatska ličila kada bi to svakoj manjini morala osigurati?
Ugledamo li se na hrvatsku i nacin kako rijesiti etnicke nesuglasice u drzavi, jarane, tebi je selit'...
mudrac2

#360 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by mudrac2 »

Hafis wrote:

ličila bi na bih.

No, priča se da imaš kvalitetne ženske rodbine (navodno si se sam hvalio)?
Last edited by mudrac2 on 02/03/2015 18:19, edited 1 time in total.
mudrac2

#361 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by mudrac2 »

dupli, kuckam na mobilan pa se ispričavam za greškice.:D
Last edited by mudrac2 on 02/03/2015 18:23, edited 1 time in total.
Hafis

#362 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by Hafis »

Daj bola malo se tehnički potkuj :lol:
Hafis

#363 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by Hafis »

Kažu da je zajebano ove godine po tom pitanju i u Mauritaniji :novine:
Hafis

#364 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by Hafis »

Fudo387 wrote:
Hafis wrote:

Ugledamo li se na hrvatsku i nacin kako rijesiti etnicke nesuglasice u drzavi, jarane, tebi je selit'...
Tako su mi i 92. govorili...pa se ja hvala dragom bogu još i proširio (ne u struku :) )

Ili imaš neki pakleni dijasporski plan za koji malo ljudi zna 8)
Fudo387

#365 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by Fudo387 »

Hafis wrote:Tako su mi i 92. govorili...pa se ja hvala dragom bogu još i proširio (ne u struku )Ili imaš neki pakleni dijasporski plan za koji malo ljudi zna
Pa hos ti da budemo ko hrvatska il nes?

a dje si se prosirio?
po Bugojnu? :D
zlata

#366 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by zlata »

Hafis wrote:

Pa ocito da nesto ne stima sa drzavom, u kojoj jedna manjina, ili ikakva skupina, moze uvjetovat legitimitet drzave,
i politicki paralizirat tu istu drzavu
i uvjetovat najobicnija graadjanska prava vecine,
sve sa svojim megalomanskim politickim prohtjevima, u ime svojih kolektivnih, "nacionalnih" prava.

Sta se to rodi? Covjek, ili nacija, etnos? Koji je bioloski, prirodan redoslijed? Sta Bog prije stvara? Covjeka? ili Bosnjaka, Srbina, Hrvata?

Ni to nije demokracija, kad manjina drzi vecinu za onu stvar.
I TO JOS UZ POMOC SUSJEDNE, bratske, i "friendly" drzave, Hrvatske.

A iznad svega, na sto lici, kad se predsjednica te susjedne drzave
pocne OTVORENO mjesat
u preustroj susjedne BiH.

Ne radi se o drzavi koja SAMO lobira za interese hrvatske manjine u BiH,
nego o stranci koja je lesinarski napala BiH,
uz pomoc Cetnika, svojih toboznjih neprijatelja u HR
ALI saveznika u razhebu BiH.

pa onda privremeno svezala rep, povukla se sa politickog terena,
i sad se vraca da mirovnim metodama, i "kulturno, europski" :D ,
ostvari ono sto nije uspjela ratom.
TO JE HDZ.

Mene ovo Kitarovicko kurcenje, podsjeca na rusko kumovanje Srba, Bugara, naustrb ostalih.
U svakom slucaju, najvise su ispastali domicilni muslimani, Makedonci, Vlasi, i svi oni SLABI, koji se nisu uklapali u necije ZASTUPLJENIJE, "nacionalne vizije".
reis1

#367 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by reis1 »

Hafis wrote: Ima samo jedan sitan problemčić u terminologiji.

Nema nikakvih problemcica u terminologiji, zato sto svaka terminologija nastaje na bazi principa. A princip je po pitanju Bosnjaka u Hrvatskoj, i Hrvata u BiH isti, nema nikakve razlike. Bosnjaci su takodje povijesni narod u Hrvatskoj, stotinama godina, i ekvivalentno se ni po cemu ne razlikuju od Hrvata u BiH. A i jedni i drugi su manjine, jer ono sto je ispod 50% je naravski manjina.

Pa tako da bi Hrvati imali entitet u BiH, ekvivalentno moraju dobiti entitet Bosnjaci u RH. Ili obrnuto, ako nemaju Bosnjaci entitet u Hr, onda ga ne mogu imati ni Hrvati u BiH. I zato se ide se na redukciju njihovih ovlasti u BiH, ne preko noci, vec mic-po-mic, od strane MZ. Uostalom, usvajanjem tog principa sve zemlje u Europi i Svijetu, a koje cine MZ u BiH, bi se dovele u situaciju da moraju davati svojim manjinama entitete.

Naravno da je to jedna budalastina, koju HDZ BiH i ostale hrvatske desne stranke koriste kao mehanizam zamlacivanja svog neukog glasackog tijela, a neki bogami i samih sebe. Nesto slicno Dodikovoj "nezavisnosti RSa".
Hafis

#368 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by Hafis »

Fudo387 wrote:
Hafis wrote:Tako su mi i 92. govorili...pa se ja hvala dragom bogu još i proširio (ne u struku )Ili imaš neki pakleni dijasporski plan za koji malo ljudi zna

a dje si se prosirio?
Ne dao mi bog....još da mi Oks bude komšija :D
Fudo387

#369 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by Fudo387 »

Hafis wrote:
Fudo387 wrote:

a dje si se prosirio?
Ne dao mi bog....još da mi Oks bude komšija :D
Aha...sad kontam, mislio si reci kako si se prosirio po Travniku i Varesu. :D
Hafis

#370 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by Hafis »

Fudo387 wrote:
Aha...sad kontam, mislio si reci kako si se prosirio po Travniku i Varesu. :D
Otkud više izvlačiš te rupe..
Čovječe, gruntovnički sam se proširio u odnosu na 92 :) Kontaš?
Fudo387

#371 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by Fudo387 »

Hafis wrote:Otkud više izvlačiš te rupe..Čovječe, gruntovnički sam se proširio u odnosu na 92 Kontaš?
Aha...
Meni je isto drago sto si se tol'ko prosirio. :-D
Ridjobrki

#372 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by Ridjobrki »

Dobra je Hrvatska... Hrvatska je dobar primjer našim euroskepticima koji se boje da će se morati uljuditi u procesu EU integracija - kad vidiš zapadne susjede skontaš da se može ući u EU i ostati retardiran.
muha_sa

#373 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by muha_sa »

Ridjobrki wrote:Dobra je Hrvatska... Hrvatska je dobar primjer našim euroskepticima koji se boje da će se morati uljuditi u procesu EU integracija - kad vidiš zapadne susjede skontaš da se može ući u EU i ostati retardiran.
:lol: :lol:

:thumbup:
seln

#374 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by seln »

Ridjobrki wrote:Dobra je Hrvatska... Hrvatska je dobar primjer našim euroskepticima koji se boje da će se morati uljuditi u procesu EU integracija - kad vidiš zapadne susjede skontaš da se može ući u EU i ostati retardiran.
Brko, ova ti je ko hadis. :D
zlata

#375 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by zlata »

Hafis wrote:

Pa Bosnjaci su u Hrvatskoj postali nacionalna manjina,
zato sto su DEFINITIVNO prognani, prije 300 godina.
Nasilno pokrsteni, ako su ostali.

Nema kuce, od Stoca do Gradiske, od Gradacca do Petrovca,
u kojoj neko od pradidova nije rodom sa prostora danasnje Hrvatske. :sad:

Jednostavno, NIJE SE MOGLO bit musliman, i zivit na prostoru danasnje Hrvatske.

Pod Osmanlijama su katolici jos i nekako prezivljavali,
nekad i uspjevali. nekad fasovali, ali su opstali.

Zato danas imas polu milijun "suverenih" Hrvata u BiH,
a doseljene Bosnjake, kao manjinu, u Hrvatskoj.

Ovi prvi bi drzavu u drzavi,
a ovi drugi, kao manjina, ne smiju cesto,
ni munaru na dzamiju postavit.
Last edited by zlata on 02/03/2015 18:58, edited 1 time in total.
Post Reply