Hrvatska Samouprava v2.0

Post Reply
heckler

#501 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by heckler »

Vecernji je bukvalno stranacki bilten i najava svakog poteza sto ce herceg-srbi napraviti. Od prije izbora su agitirali sukob i dobili ga na kraju.
zavrzlama

#502 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by zavrzlama »

heckler wrote:Vecernji je bukvalno stranacki bilten i najava svakog poteza sto ce herceg-srbi napraviti. Od prije izbora su agitirali sukob i dobili ga na kraju.

Postby zavrzlama on 21/03/2011 15:44
dodiki i covic su nejaki da sruse sdp i koaliciju oko njega..Lagumdziju ce srusiti evropa,jer im jebe koncepciju...

ja sam na pocetku ove teme napisao da je pobjedom sdp-a i formiranjem federalne vlade bez hdz-ova ,jedini cilj i najbitniji ostvaren a to je znat ce se ko je prijatelj a ko neprijatelj BIH i to javno(znali smo mi svi ko su oni ali su djelovali neki polutajno i tajno)..

obratite sad paznju na lagano upadanje evrope i stajanje na stranu covica i dodika..
heckler

#503 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by heckler »

zavrzlama wrote:
heckler wrote:Vecernji je bukvalno stranacki bilten i najava svakog poteza sto ce herceg-srbi napraviti. Od prije izbora su agitirali sukob i dobili ga na kraju.

Postby zavrzlama on 21/03/2011 15:44
dodiki i covic su nejaki da sruse sdp i koaliciju oko njega..Lagumdziju ce srusiti evropa,jer im jebe koncepciju...

ja sam na pocetku ove teme napisao da je pobjedom sdp-a i formiranjem federalne vlade bez hdz-ova ,jedini cilj i najbitniji ostvaren a to je znat ce se ko je prijatelj a ko neprijatelj BIH i to javno(znali smo mi svi ko su oni ali su djelovali neki polutajno i tajno)..

obratite sad paznju na lagano upadanje evrope i stajanje na stranu covica i dodika..

To da je Evropa neprijateljska prema Bosnjacima nije nikakva novost.

Ja ponavljak kao papagaj i nastavicu ponavljati da ce Bosne biti onoliko koliko Bosnjaci budu spremni da je bude. I u najgorem mogucem raspletu (ratnom) mi imamo snagu da izborimo Bosnu, cak i da se DIREKTNO umejstaju nasi dragi susjedi i komsije mi mozemo pod minimum minimuma izboriti opet status kvo. To ako stavimo evropi na znanje bez uvijanja i bez uljepsavanja tako ce se i te picke postaviti.
Nas stav je jasan kao suza. Dejton i dejtonski ustav kao minimum miniuma a sve ostalo rat. Neprijatelj je inifinivno slabiji nego 91 a mi mnogostruko jaci. To uz vrlo jasan stav da rusenje dejtona AUTOMATSKI znaci rat je i najjaca garancija da rata nece biti.
1gorstak

#504 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by 1gorstak »

Only1 wrote:
Nass wrote:Veceras na HTV reportaza iz BiH vezano za novu vlast, i kazu u toj reportazi da HDZ-ovi krecu u formiranje treceg entiteta i da vise nema povratka nazad...... Dakle, takva informacija je plasirana u hrvatske medije preko javne televizije. Zanimljivo.
Toliko o dobronamjeri Hrvatske prema BiH.
Radi se o senzacionalistickom pristupu novinara. Hrvatska ne stoji iza pokusaja destabilizacije BiH.
Nezbilj

#505 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Nezbilj »

1gorstak wrote:
Only1 wrote:
Nass wrote:Veceras na HTV reportaza iz BiH vezano za novu vlast, i kazu u toj reportazi da HDZ-ovi krecu u formiranje treceg entiteta i da vise nema povratka nazad...... Dakle, takva informacija je plasirana u hrvatske medije preko javne televizije. Zanimljivo.
Radi se o senzacionalistickom pristupu novinara. Hrvatska ne stoji iza pokusaja destabilizacije BiH.
Hrvatska ne stoji iza pokušaja detabilizacije BiH ali Kosor i Josipović ipak imaju pritisak domaće desnice da se postave malo čvršće prema situaciji u BiH. Osim toga i njima treba malo diverzije sa stvarnih tema i problema koji drmaju Hrvatsku. Po starom receptu uvijek dobro dođe malo borbe protiv zamišljenog neprijatelja i rješavanja tuđih problema kako bi zaboravili na svoje. Mislim da će iz Hrvatske u narednim danima doći još više ovakvih tonova. Što ne znači u principu ništa niti ima neke naročite relevancije osim što pušu vjetar u leđa Čovićevog potonulog broda.
nosara

#506 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by nosara »

Predizborna kampanja... Svi ce pokusat iskoristit situaciju, i lijevi i desni...
1gorstak

#507 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by 1gorstak »

Nezbilj wrote:
1gorstak wrote:
Only1 wrote:Toliko o dobronamjeri Hrvatske prema BiH.
Hrvatska ne stoji iza pokušaja detabilizacije BiH ali Kosor i Josipović ipak imaju pritisak domaće desnice da se postave malo čvršće prema situaciji u BiH. Osim toga i njima treba malo diverzije sa stvarnih tema i problema koji drmaju Hrvatsku. Po starom receptu uvijek dobro dođe malo borbe protiv zamišljenog neprijatelja i rješavanja tuđih problema kako bi zaboravili na svoje. Mislim da će iz Hrvatske u narednim danima doći još više ovakvih tonova. Što ne znači u principu ništa niti ima neke naročite relevancije osim što pušu vjetar u leđa Čovićevog potonulog broda.
Pa nesto moraju reci, mene cak cudi ovako nizak intenzitet kritike Zagreba na racun Sarajeva. Ali na kraju, sve se ipak samo svodi na rijeci, Hrvatska kao drzava nece uraditi bilo sta da destabilizuje BiH.
rijeka oz

#508 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by rijeka oz »

Sta je tu zanimljivo . To ocito nikad nisi cuo za HRT , ili kako ti pises HTV . Tudjamn da je ziv potpisao bi svaku rijec koju oni izgovore . Njegov duh u katedrali duha je ziv da zivlji ne moze biti . Zoran Sprajc urednik dnevnika predstavlja Iliju Jurisica kao hrvatskog branitelja koji nevin lezao u srpskim kazamatima . Kada je bio aktualan Purda pricaju da je bio u srpskom logoru a rijeci se prate slikama Manjace Omarske , Keraterma . HRT se izvinjava Praljku i uznicima u Hagu sto su objavili da je HVO srusio most . HRT se nije promijenila od vremena Smiljka Sagolja ni za jotu . Latinica je ukinuta a Nedjeljom u 2 je limunada koja ne talasa puno .
rijeka oz

#509 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by rijeka oz »

1gorstak wrote:
Only1 wrote:
Radi se o senzacionalistickom pristupu novinara.
Hrvatska ne stoji iza pokusaja destabilizacije BiH.[/
quote]

Jok nego Zanzibar i Tunguzija . Koga ti lazes , sebe ili nas
ultima_palabra

#510 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by ultima_palabra »

Jel ima negdje to što je Zlatko govorio na HRT-u?
madner

#511 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by madner »

ultima_palabra wrote:Jel ima negdje to što je Zlatko govorio na HRT-u?
luckypot

#512 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by luckypot »

Nezbilj wrote:
1gorstak wrote:
Only1 wrote:
Stoji iza ovoga prvo josipović, a pogotovo njegov savjetnik jović (inače umiveni salonski četnik koji misli da je jaaaaakoooo pametan)...Pisali smo o tome i ranije - ali kao što sam rekao , obojica umišljaju da su makijaveli bez resursa i kapaciteta.. :D

Ali nije problem, rješit će se. Samo nek poslije ne bude "mi smo za pomirenje, podržavamo integritet, njanjanjanj" ta nas priča više ne interesuje :D Doduše treba ih razumjeti, svako radi u skladu sa svojom prirodom - servi umišljaju da su "vojnici" (mada su u principu traktor-bježmo-koljači) a cravataši umišljaju da su lukavi (mada su u prinicpu bili lukavi samo dok su živjeli sami sa sobom)...nema više multivitamina, nema više "komšija" i "merhametli bošnja"...
Last edited by luckypot on 24/03/2011 10:11, edited 1 time in total.
mO k3

#513 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by mO k3 »

madner wrote:
Demontaza :) ... zivio zlaja :)
madner

#514 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by madner »

Mislim da je poslje ovoga nazvao zenu i rekao da je spreman da napravi jos jednog sina :D
Alfons Kauders

#515 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Mislim da je poslje ovoga nazvao zenu i rekao da je spreman da napravi jos jednog sina :D
to mu dodje... :D treci :D jel tak?
madner

#516 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by madner »

Alfons Kauders wrote:
madner wrote:Mislim da je poslje ovoga nazvao zenu i rekao da je spreman da napravi jos jednog sina :D
Bija bi :D
mO k3

#517 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by mO k3 »

hahhahaha rodi mi sina :)

Pitanja sada... jeli na covica mislio uvez tenkova??? i zna li ko vise sta o tome...
madner

#518 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by madner »

Mislis avione? Jasta je, pa ko je drugi radio remont ostecenih aviona JNA :wink:
Alfons Kauders

#519 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:
Alfons Kauders wrote:
Bija bi :D
znaci okrece se i demografskoj majorizaciji... :D treba hitno javiti bojanu bajicu... :D
mO k3

#520 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by mO k3 »

madner wrote:Mislis avione? Jasta je, pa ko je drugi radio remont ostecenih aviona JNA :wink:
ma ja.. avione valjda... auuuuu pa on je veci cetnik od samog vojvode seselja....
madner

#521 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by madner »

2 sina i jedna kcerka dosad.
Cista majorizacija u toku, treba ga sterilizovat zarad mira u kuci :D
Alfons Kauders

#522 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:2 sina i jedna kcerka dosad.
Cista majorizacija u toku, treba ga sterilizovat zarad mira u kuci :D
sacu ja poslat bojana s makazama... :D
madner

#523 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by madner »

Ženski Dr.Med wrote:
madner wrote:Mislis avione? Jasta je, pa ko je drugi radio remont ostecenih aviona JNA :wink:
ma ja.. avione valjda... auuuuu pa on je veci cetnik od samog vojvode seselja....
Nemoj tako, Covic je bio Jugosloven i na celu jedne od najbitnijih fabrika namjenske proizvodnje. Nije bio jedini koji je tada vjerovao da Jugoslovensto treba braniti silom. Kada je uvidio da je to samo cetnicka varka, odmah je promjenio dres. :D
vee-jay

#524 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by vee-jay »

madner wrote:
dobar interviju, svaka cast :thumbup:
Haettenschweiler

#525 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Haettenschweiler »

madner wrote:
Uh, dobro pa je Zlatko intervjuisan zamislite samo da je Tihić bio na njegovom mjestu.
:-)
Post Reply