Hrvati u SDP platformi

1gorstak

#651 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by 1gorstak »

nosara wrote:
Haettenschweiler wrote:@ Bosnolog
Ofirno ti je ovo komentarisanje Martininog izgleda. :( :(
Ako ti nije smetalo njeno povracanje, ne treba ti smetat ni ova opservacija o toj kalosi...
Nije muski zezati zensku zbog izgleda. Zezati Tihica, to kontam, ali zezati zensku, to je ono nekako nisko. Ako ju ti ne bi zavrtio na "vrtuljku ljubavi", OK, ali ako ce joj se sta prigovarati, tekst pruza dovoljno materijala za to.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#652 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by plain vanilla »

1gorstak wrote:
nosara wrote:
Ako ti nije smetalo njeno povracanje, ne treba ti smetat ni ova opservacija o toj kalosi...
Nije muski zezati zensku zbog izgleda. Zezati Tihica, to kontam, ali zezati zensku, to je ono nekako nisko. Ako ju ti ne bi zavrtio na "vrtuljku ljubavi", OK, ali ako ce joj se sta prigovarati, tekst pruza dovoljno materijala za to.
Inace bih se slozila s tobom, ali ona zapocinje tekst komentirajuci izgled Tihica. Valjda i ona ima i nesto drugo reci, osim da je Tihić smijesne fizionomije.
1gorstak

#653 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by 1gorstak »

plain vanilla wrote:
1gorstak wrote:Nije muski zezati zensku zbog izgleda. Zezati Tihica, to kontam, ali zezati zensku, to je ono nekako nisko. Ako ju ti ne bi zavrtio na "vrtuljku ljubavi", OK, ali ako ce joj se sta prigovarati, tekst pruza dovoljno materijala za to.
Inace bih se slozila s tobom, ali ona zapocinje tekst komentirajuci izgled Tihica. Valjda i ona ima i nesto drugo reci, osim da je Tihić smijesne fizionomije.
Da. Ali kao sto rekoh, jedno je ismijavati muskarca a drugo zenu. Vama se na svasta moze progledati kroz prste (ne pokusavam biti bezobrazan) dok bi mi trebali imati nekakvog obzira. Slabiji pol, ovo, ono ....
Komrad

#654 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by Komrad »

Evo drugovima HDZovcima Vas Josipovic kaze ovako :

"Moram reći da nije bilo sugovornika, bilo iz BiH, bilo iz međunarodne zajednice, koji mi nije jasno rekao da je činjenica da danas Hrvati u BiH kao konstitutivni narod, slijedom događaja, nemaju isti stupanj institucionalne jednakosti kao druga dva konstitutivna naroda. Spomenut ću vam samo entitetski veto, ili činjenicu da su svi, pa i SDP u svojoj platformi, prepoznali da je potrebno mijenjati izborni zakon u dijelu koji se odnosi na izbor člana Predsjedništva BiH. Prema tome, svima je jasno da ovakva situacija nije održiva i da šteti, prije svega, odnosima unutar same BiH. Ne može i ne smije jedan narod, ili bilo koji građanin, biti u slabijem položaju od drugih. To stvara osjećaj frustracije, straha, nezadovoljstva, i – u konačnici – političku nestabilnost", rekao je predsjednik Josipović za izdanje Oslobođenja od petka.
Bosnolog

#655 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by Bosnolog »

Nije problem njen fzicki izgled vec njena unutrasnjost a to se najbolje moze prepoznati u njenim tekstovima,sto najbolje potvrduje nacina kako opisuje Tihica,obrezance i sve sto ima veze sa drugima kao i sa Bosnom.To je porazavajuce za javnu licnost a pogotovu za jednu mladu damu,.....Kao da je imala strasne komlekse ili je prezivjela traume korz svoje djetinjstvo,....Ona,Vasic,Dusanka Majkic Dodik i slicni su javne licnosti,mada su odavno sazreli za psihijatrijsko posmatranje i analizu,....

Javne licnosti mogu biti dusevno traumatizirane,sizofrenicne,ksenofobicne ili sa slicnim psiholosko patoloskim poremecajima.Kada takve osobe obnasaju javne poslove a posebno na vaznim mjestima gdje se odlucuje o sudbini gradana moze imati kobne posljedice,....Zene su emotivnije po prirodi,profamilijarno orijentisane i mnogo miroljubivljijeg i njeznijeg spola u odnosu na muskarce,.......
Last edited by Bosnolog on 14/01/2011 01:29, edited 1 time in total.
Komrad

#656 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by Komrad »

Bosnolog wrote:
Nije problem njen fzicki izgled vec njena unutrasnjost a to se najbolje moze prepoznati u njenim tekstovima,sto najbolje potvrduje nacina kako opisuje Tihica,obrezance i sve sto ima veze sa drugima kao i sa Bosnom.To je porazavajuce za javnu licnost a pogotovu za jednu mladu damu,.....Kao da je imala strasne komlekse ili je prezivjela traume korz svoje djetinjstvo,....Ona,Vasic,Dusanka Majkic Dodik i slicni su javne licnosti,mada su odavno sazreli za psihijatrijsko posmatranje i analizu,....

Javne licnosti mogu biti dusevno traumatizirane,sizofrenicne,ksenofobicne ili sa slicnim psiholosko patoloskim poremecajima.Kada takve osobe obnasaju javne poslove a posebno na vaznim mjestima gdje se odlucuje o sudbini gradana moze imati kobe posljedice,....Zene su emotivnije po prirodi,profamilijarno orijentisane i mnogo miroljubivljiijeg spola u odnosu na muskarce,.......
Mozgovi poput njenog se ne mogu pomiriti da je Bosnjacki a samim tim i Bosanski politicki faktor jaci u odnosu na prethodne godine... sa ove tacke gledista nije jaci bio u zadnjih par stoljeca i oni se ne mogu pomiriti da ih
Muslimani/muslimani/Bosnjaci/Mosnjaci i kako nas vec zovu ne je*u ni 2% :)

Apsolutno razumijem njihove frustracije al dosta smo i mi njih trpili ... jedna juga, ndh, druga juga, rat itd...
dosta sad cemo mi malo da krojimo politiku :)
Haettenschweiler

#657 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by Haettenschweiler »

Izgleda da sam pogrešno shvaćen. Ne branim ja Martinine stavove već ne volim kada muškarci daju negativne komentare na ženski izgled. Nazovite me staromodnim, ali tako sam odgojen i gotovo. Jednostavno duboko u sebi osjetim da to nije u redu.
plain vanilla

#658 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by plain vanilla »

Haettenschweiler wrote:Izgleda da sam pogrešno shvaćen. Ne branim ja Martinine stavove već ne volim kada muškarci daju negativne komentare na ženski izgled. Nazovite me staromodnim, ali tako sam odgojen i gotovo. Jednostavno duboko u sebi osjetim da to nije u redu.
Steta sto i nju ne odgojise lijepo, da se i ona ne ruga fizickom izgledu drugih ljudi. Inace, slazem se s tobom.
AliceInChains

#659 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by AliceInChains »

Ma ljudi, pogledajte jos jednom onu sliku na prethodnoj stranici......Mislim, malo me ona podsjeca na Tihica. Dugackasto lice...samo jos fali cela.... i mozda malo vece usi :mrgreen:

za Haetttenschweisser: Nije mi namjera, da se sprdim. Samo sam uporedio. A ljepota je stvar objektivnog dozivljavanja :mrgreen:

Mislim, po mom ukusu i Tihic nije los. :mrgreen: Samo ni on njije bas fotogenican :mrgreen:
mO k3

#660 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by mO k3 »

Neznam gdje ovaj naslov da ubacim.. .ali ubacicu ga ovdje

Biskup Komarica: "Hrvatima povratnicima u RS se uzurpiraju posjedi i uništava imovina"
Sta li ce vlajki i cvoka na ovo rechi ,hebo li ih dodo...
nosara

#661 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by nosara »

Ženski Dr.Med wrote:Neznam gdje ovaj naslov da ubacim.. .ali ubacicu ga ovdje

Biskup Komarica: "Hrvatima povratnicima u RS se uzurpiraju posjedi i uništava imovina"
Sta li ce vlajki i cvoka na ovo rechi ,hebo li ih dodo...
Reci ce da sve ide po planu...
arzuhal

#662 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by arzuhal »

Božo i Dragan bi trebali, zbog zbunjenog naroda, da se ujedine u HDZ 1993. Pa rahat...
hercegovac_pravi

#663 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by hercegovac_pravi »

arzuhal wrote:Božo i Dragan bi trebali, zbog zbunjenog naroda, da se ujedine u HDZ 1993. Pa rahat...
Ovo je odlična ideja...Dalje, u ovome slučaju Bošnjaci bi trebali postupati mudro i izabrati kompletno rukovodstvo novonastale stranke. Dvije muhe jednim udarcem...ha ja.
hercegovac_pravi

#664 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by hercegovac_pravi »

AliceInChains wrote:Ma ljudi, pogledajte jos jednom onu sliku na prethodnoj stranici......Mislim, malo me ona podsjeca na Tihica. Dugackasto lice...samo jos fali cela.... i mozda malo vece usi :mrgreen:

za Haetttenschweisser: Nije mi namjera, da se sprdim. Samo sam uporedio. A ljepota je stvar objektivnog dozivljavanja :mrgreen:

Mislim, po mom ukusu i Tihic nije los. :mrgreen: Samo ni on njije bas fotogenican :mrgreen:
Alice...Martina stvarno nije ružna u stvarnom životu...ne zezam se. Nije ni neka ljepotica da se razumijemo ali nije ni približno ovakva kakvom je čini ova slika. Toliko od mene povodom Martininog izgleda. Uostalom zašto da i mi budemo hebene morončine i šprdamo se na račun nečijeg izgleda? Ne dozvolite sebi da vam lift ide u podrum života gdje žive ovakvi kao Martina..
Komrad

#665 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by Komrad »

Volio bih da znam sta je prihvatljivo za HDZove ako nije platforma i sta to oni nude prvensvetno Hrvatima a i drugim gradjanima i narodima BiH
elSaik

#666 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by elSaik »

HDZ želi mjesto Predsjedavajućeg Vijeća ministara. To je jedini problem sa njihove strane.

Jedna druga opservacija, zanimljivo da je gospodin Stjepan Pocrnja prema Poskoku, nakon što nije izabran od strane SDPa za mjesto ministra unutrašnjih poslova KS (ne ulazeći u to da li je ili nije trebao biti imenovan), uspješni sarajevski Hrvat, a da bi, sudeći na temelju iskustva i historije etiketiranja SDPovih Hrvata, bio kamuflirani, klonirani, lažni Hrvat, da jeste izabran.
zavrzlama

#667 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by zavrzlama »

Komrad wrote:Volio bih da znam sta je prihvatljivo za HDZove ako nije platforma i sta to oni nude prvensvetno Hrvatima a i drugim gradjanima i narodima BiH

Prihvatljivo je entitet sa hrvatskom vlascu na tacno oznacenom teritorijom,unesenom u Ustav BIH...da bi pout dodika i rs-a svojim entitetom ucjenjivali drzavu BIH...ovako ucjenjuju bez ustavne podloge,treba im ustavna podloga i legitimnost njihovih ucjena..the end..
Komrad

#668 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by Komrad »

zavrzlama wrote:
Komrad wrote:Volio bih da znam sta je prihvatljivo za HDZove ako nije platforma i sta to oni nude prvensvetno Hrvatima a i drugim gradjanima i narodima BiH

Prihvatljivo je entitet sa hrvatskom vlascu na tacno oznacenom teritorijom,unesenom u Ustav BIH...da bi pout dodika i rs-a svojim entitetom ucjenjivali drzavu BIH...ovako ucjenjuju bez ustavne podloge,treba im ustavna podloga i legitimnost njihovih ucjena..the end..
Znaci u situaciji su da biraju izmedju institucionalne ravnopravnosti za koju imaju konsenzus sa bosnjacima
i stvaranje novog entieta za koji nemaju konsenzus :)
Hodidid

#669 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by Hodidid »

Hoce ljudi ono sto im nije uspjelo 1993-1994 godine. Samo sto sad to pokusavaju isposlovati drugim sredstvima.
Komrad

#670 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by Komrad »

Hodidid wrote:
Hoce ljudi ono sto im nije uspjelo 1993-1994 godine. Samo sto sad to pokusavaju isposlovati drugim sredstvima.
Najgora stvar je u svemu sto ni to nije to ...
Ako vec hoce i taj treci .. pa daj i to na papir pa cemo diskutovat :)
plain vanilla

#671 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by plain vanilla »

Predsjednik HDZ-a 1990. općine Prozor-Rama i ujedno načelnik općine Jozo Ivančević osudio je postupak razrješenja Stjepana Krešića sa svih stranačkih funkcija, kazavši da mu je neshvatljivo da se ljudi “skidaju” samo zato što su se usudili izreći svoje mišljenje.
“Ne razumijem ponašanje 'devedesetke'. Za mene je ovaj postupak Bože Ljubića potpuno neopravdan i svakako mu ne služi na čast”, kazao je Ivančević, koji ni sam nije za postizbornu koaliciju s HDZ-om BiH budući da, kako je rekao, još uvijek ne znaju što time gube, a što dobivaju.
“Zatečeni smo u toj postizbornoj koaliciji, pa mnogi od nas ne žele srljati. Jedno je sigurno, a to je da nećemo dopustiti da pojedinci s nama manipuliraju. No, ako se nastavi samovolja pojedinih ljudi, očito je da uskoro još mnogi neće pripadati ovoj stranci”, izjavio je Ivančević. :dance:
Komrad

#672 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by Komrad »

plain vanilla wrote:Predsjednik HDZ-a 1990. općine Prozor-Rama i ujedno načelnik općine Jozo Ivančević osudio je postupak razrješenja Stjepana Krešića sa svih stranačkih funkcija, kazavši da mu je neshvatljivo da se ljudi “skidaju” samo zato što su se usudili izreći svoje mišljenje.
“Ne razumijem ponašanje 'devedesetke'. Za mene je ovaj postupak Bože Ljubića potpuno neopravdan i svakako mu ne služi na čast”, kazao je Ivančević, koji ni sam nije za postizbornu koaliciju s HDZ-om BiH budući da, kako je rekao, još uvijek ne znaju što time gube, a što dobivaju.
“Zatečeni smo u toj postizbornoj koaliciji, pa mnogi od nas ne žele srljati. Jedno je sigurno, a to je da nećemo dopustiti da pojedinci s nama manipuliraju. No, ako se nastavi samovolja pojedinih ljudi, očito je da uskoro još mnogi neće pripadati ovoj stranci”, izjavio je Ivančević. :dance:
Ma od te stranke nema nista... slicno nesto kao SBiH samo sto je hrvatsko glasacko tijelo dosta manje od bosnjackog a samim tim ta stranka ce proci gore i od S BiH tacnije nece ih biti na opstinskim izborima :)
Vitezanin

#673 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by Vitezanin »

Cilj cijele ove frke oko entiteta., fazona itd. je zaokružiti hrvatsko biračko tijelo na HDZ. Što će Čoviću Hrvati u Sarajevu kad ionako ne glasaju za HDZ ?
I lijepo želi čovjek posložiti zakone da ga ne može goniti nikakvu sudovi, fino čovjek hoće ponišiti sve one presude za koje je optužen.
U biti, pokušaj totalitarizma. Meni se čini da s eon fura na Dodika i po pristupu javnosti i po načinu na koji drži svoje političke govore, ali mu nekako ne stoji.
A Hrvati ovce, eh moji sunarodnjaci.
Da mi ministarstvo nečega bude u nekoj općini u kamenjaru- no thanks.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#674 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by Chmoljo »

Vitezanin wrote:Cilj cijele ove frke oko entiteta., fazona itd. je zaokružiti hrvatsko biračko tijelo na HDZ. Što će Čoviću Hrvati u Sarajevu kad ionako ne glasaju za HDZ ?
I lijepo želi čovjek posložiti zakone da ga ne može goniti nikakvu sudovi, fino čovjek hoće ponišiti sve one presude za koje je optužen.
U biti, pokušaj totalitarizma. Meni se čini da s eon fura na Dodika i po pristupu javnosti i po načinu na koji drži svoje političke govore, ali mu nekako ne stoji.
jesi ti siguran da si Hrvat? :oops: :wink: :mrgreen:
Vitezanin

#675 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by Vitezanin »

Chmoljo wrote:
Vitezanin wrote:Cilj cijele ove frke oko entiteta., fazona itd. je zaokružiti hrvatsko biračko tijelo na HDZ. Što će Čoviću Hrvati u Sarajevu kad ionako ne glasaju za HDZ ?
jesi ti siguran da si Hrvat? :oops: :wink: :mrgreen:
Ja sam nestožerni, izdajica i prilivoda. :D :D :D :D :D :D :D :D
Post Reply