Hrvati u SDP platformi

Post Reply
seln

#176 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by seln »

Mihaelj wrote:
komeba wrote:
Mihaelj wrote:
Aha, a ja mislio Željko traži certifikat da konačno dobije državljanstvo RH. Prošli put su ga odbili. :D
Nisam taj...nego reci ti meni kako si ti izvadio certifikat,je li po starom sistemu u "Table city" ? Cujem otkako je agencija preselila u Laktase,Dodik postao predsjednik komisije,a Vlajki udara pecat,da je teze dobiti certifikat.
Nemam pojma, sve je moguće. Mi koji smo rođeni u RH idemo po certifikate na druga mjesta. :D
Hajde, ostanite tamo. :D
Boli, ha?
seln

#177 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by seln »

Mihaelj wrote:
Kenan-sa wrote:Upravo to,Hrvati su ipak latini,mudar narod...njihova pogresna politika ih je prepolovila u ovoj drzavi,a HDZ u kojeg se kunu je na vlasti zadnjih 20 godina,i upravo je u tom periodu iz ove drzave otislo preo 50% Hrvata,i sada takvi Hrvati nesto kao prigovaraju Jurisicu i Lijanovicima...smjesso zaista!
Stari oprosti, ali pričaš svašta. Jel bi možda Srbi imali više milosti prema Hrvatima na cijelom području RS da je Jerko Lijanović bio na čelu HDZ-a ili da je njegova stranka bila na vlasti? Misliš da onda ne bi vršili etničko čišćenje? Zadovoljili bi se Lijanović salamama? :D Daj molim te.
Da mogu i smiju, Srbi bi vas i danas klali, pa neka je sto puta Dragance stolni insan.
seln

#178 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by seln »

bicebolje wrote:
1mustra wrote:
kecher II wrote:misljenja sam da ce se HDZ90 prikloniti ovoj koaliciji jer imaju i otvorenu ponudu za mjesto presjedavajuceg VM a i vecinu stavova usaglasenih sa SDP i ostalim strankama u koaliciji
Sta to SDP platforma nudi Hrvatima? Ovako na prvi pogled,

Federalni nivo: Nista

BiH nivo: Nista sto ce Srbi prihvatit = Nista.

Zbirno: Nista.
Nudi izbor vlasti a bez da se Hrvati moraju patiti i izlaziti na izbore. Sve fino dobiju servirano.
U RS su ih cak oslobodili poreza na imovinu, tako sto su im sve popalili i opljackali, pa im jos izabrase i Vlajkija.
seln

#179 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by seln »

1mustra wrote:
plain vanilla wrote: pa nadji ti, sta nude bosnjacima a da to isto ne nude hrvatima
Ja nisam rekao da nude Bosnjacima niti da ne nude Bosnjacima, vec samo to da ne nude Hrvatima. Ne mogu dokazivati tvrdnje koje nisam izrekao, nisam bash toliko besposlen. :lol:
Hocemo nest...ne znamo sta, ali hocemo to.
I uopce, vazno je da imamo sta za ugrozbu. :-)
seln

#180 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by seln »

bicebolje wrote:
plain vanilla wrote:
1mustra wrote:Ako nisi kadra naci niti jednu stvar, pusti druge da odgovore, mozda ce neko naci.
pa nadji ti, sta nude bosnjacima a da to isto ne nude hrvatima
Vlast
Ono sto im nudi SNSD, ali samo izvan RS?
Alfons Kauders

#181 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by Alfons Kauders »

bicebolje wrote:
Alfons Kauders wrote:
nisi odgovorio na pitanje - na koji nacin usmeni dogovor izmedju hdz, sda i sds obvezuje sdp? pravno, moralno ili kako bilo?
Kako misliš pravno ? Koalicije se stvaraju na dobrovoljnoj bazi a ne na pravnoj.
A o moralu SDPa se ne treba govoriti. Dovoljno je viditi nuđenje pozicija jednom od koalicionih partnera sa ciljem da se stvori razdor. Probali su sa SDS pa im nije uspjelo a sad pokušavaju sa HDZ 1990. Sa crnim đavolom bi oni samo zbog fotelje. Tenis je skup sport...
pravno, nego kako drugo? doduse vidi se da hdz-u bas i ne ide s pravom... :D predsjednik stranke nepravomocno osudjen na 5 godina, a potpredsjednik ne moze na more jer bi usput posjetio remetinec... :D

ja ovdje ne govorim o koalicijama, vec o ustrajavanju hdz-a na usmenom dogovoru koji uopste ne ukljucuje sdp... da ti nacrtam, evo igra nas 5-6 turnir u tenisu... ti se dogovoris sa djokovicem da ces s njim podijeliti nagradu ako neko od vas dvojice pobijedi... medjutim ja pobijedim... i sad ocekujes da ti ja dam nagradu koju sam posteno zaradio?
ti tu stvarno ne vidis nista cudno? :-)

btw koliko se ja sjecam, hdz 1990 je bio koalicioni partner hsp-a, a ne hdz-a bih... :D samo sto tebi izgleda pamcenje seze par sedmica unatrag... :D jebo orvela... :D
seln

#182 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by seln »

plain vanilla wrote:
bicebolje wrote:
plain vanilla wrote:
kako mislis vlast?
Lako.
Bošnjaci su u vlasti dobili dvije stranke za koje su najviše glasovali a Hrvati nisu.
nije li hdz1990 ponudjeno mjesto predsjedatelja VM?

mjesto o kojem se trubi od 3.10?

zasto ga ne prihvate?

jer cim je ponudjeno postalo im je bezvrijedno
Oni peskes primaju samo od Dodika.
kecher II

#183 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by kecher II »

1mustra wrote:
kecher II wrote:misljenja sam da ce se HDZ90 prikloniti ovoj koaliciji jer imaju i otvorenu ponudu za mjesto presjedavajuceg VM a i vecinu stavova usaglasenih sa SDP i ostalim strankama u koaliciji
Sta to SDP platforma nudi Hrvatima? Ovako na prvi pogled,

Federalni nivo: Nista

BiH nivo: Nista sto ce Srbi prihvatit = Nista.

Zbirno: Nista.
trebao si nastaviti dalje ono sto je napisano da ce 90ka morati sama sebe izbacite iz tog saveza sa HDZom zbog ove debilstine oko ''lika i djela'' daria kordica,
jer jednostavno oni kako vi volite da ih nazivate ''muslimanski politicari'' sada imaju cist alibi zasto nece da prepuste niti jedno mjesto u vlasti HDZu niti ih ikako imati na vlasti na bilo kojem nivou, jer ukoliko s njima ides znaci da pljujes po svim zrtvama ratnih zlocina u BiH, ne bitno koje strane, sve su zrtve iste, jer ako on pljuje tako po bosnjackim zrtvama nije za ne ocekivat da ce po potrebi pljuvat i po drugim zavisno od stanja na terenu,

a sta SDP nudi hrvatima je ono sto nudi svima, jednakopravnost, a ukoliko se tebi jednakopravnost ogleda u tome da ''legitimni predstavnik hrvatskog naroda'' velica osudjenog ratnog zlocinca i oni koji to osudjuju su ''protiv hrvata'' i ugrozavaju hrvate i njihovu slobodnu volju da velicaju ratnog zlocinca, onda neka su ''protiv hrvata'' i takve hrvate treba ignorisati isto kako se KKK ignorise u USA ili razne naci/faci organizacije sirom evrope i svijeta,
ne mogu ni zamisliti kakva bi histerija bila u hercegovini pa i hrvatskoj da je na bajramskom turniru ucestvovala ekipa ''zuko'' u majicama sa njgovim likom i tihic ili silajdzic ili izetbegovic im cestitaju pobjedu na bajramskom turniru i predaju pehar,
lagumdziju sam izbacio jer on nije zastitnik ''bosnjaka'' niti ''legitimni predstavnik'' jer za SDP je glasalo dosta i hrvata i srba tako da on nije ''legitiman'' kod bosnjaka.
seln

#184 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by seln »

bicebolje wrote:
plain vanilla wrote:
nije li hdz1990 ponudjeno mjesto predsjedatelja VM?

mjesto o kojem se trubi od 3.10?

zasto ga ne prihvate?

jer cim je ponudjeno postalo im je bezvrijedno
Ko im je nudio ? SDP ? Kako SDP može nuditi nešto za šta se samostalno ne pita ? Na državnom nivou imamo kontara koaliciju koju predvode SDSD i HDZ i to bi bilo isto kao kad bi oni ponudili Radončiću mjesto predsjedavajućeg VM. Oni su se jasno usaglasili da neko iz stranke koja je osvojila najviše hrvatskih glasova mora biti predsjedavajući VM a ovaj prijedlog SDP je samo još jedan od licemjernih pokušaja da se ubaci razdor imeđu dva HDZa. Providno...
Zar vozd nije rekao da mjesto prvog u VM pripada Hrvatima i to onim iz hrvatskih stranki? Eto, imace ga.
seln

#185 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by seln »

bicebolje wrote:
Alfons Kauders wrote:
nisi odgovorio na pitanje - na koji nacin usmeni dogovor izmedju hdz, sda i sds obvezuje sdp? pravno, moralno ili kako bilo?
Kako misliš pravno ? Koalicije se stvaraju na dobrovoljnoj bazi a ne na pravnoj.
A o moralu SDPa se ne treba govoriti. Dovoljno je viditi nuđenje pozicija jednom od koalicionih partnera sa ciljem da se stvori razdor. Probali su sa SDS pa im nije uspjelo a sad pokušavaju sa HDZ 1990. Sa crnim đavolom bi oni samo zbog fotelje. Tenis je skup sport...
Eto, Srbi nikad culi za razdor. Dodiku nije dosta RS, vec nudi Hrvatima treci entitet (doduse, na tudjem, to sto su im Srbi oteli cuva kao zjenicu dalekometne krave), a ti govoris o razdoru. Kako ste bijedni...
Socijalista

#186 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by Socijalista »

bicebolje wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ja ne znam sta tebi smeta kada jedna stranka zeli da oslabi neke druge? Pa zar to i nije bit u politici? Sva stranka ce gledati da bolje prodje od drugih i ti sad pricas ovdje neke bajke kako je SDP helem los, zao ma kakvi UBICE SU ovi SDP-ovci. Hebote ni minute u vlasti nisu bili u zadnjih 8 godina i za sve su krivi jebote, pa kako ti Crveni nemaju obraza vise nikako...bolan u zadnjih 8 godina nama (nacistima) ne daju disati nikako. Ne daju nam nase pozicije po drzavnim firmama, institucijama, jebote hoce da obicni narod ima korist o silnih budzetskih novaca...a nas stozerce zaboravljaju, a mi im jos srusili Most, pa brojimo cak i zrnca...ali ne "otaj" SDP se nikako ne da...

Cuj jebote... :D
laks

#187 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by laks »

Last edited by laks on 21/12/2010 13:29, edited 1 time in total.
1mustra

#188 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by 1mustra »

Alfons Kauders wrote:
da rezimiramo, sad je sdp kriv sto snsd i sds nece prihvatiti rjesenja koja bi hrvatima garantirala veca prava? a hdz je u koaliciji sa potonjim?

interesantno... :D
SDP nudi Hrvatima jedino onakva rjesenja koja Srbi nece prihvatit, nikakva drukcija.
Zasto ne ponude garanciju prava Hrvatima na nacin koji ce i Srbi prihvatit? Jedini moguci razlog vidim u tome da ne zele garantirat Hrvatima bilo kakva prava.
seln

#189 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by seln »

Ma jasta...Martina Sopta, prvo pero kamenjara.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#190 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by Chmoljo »

1mustra wrote:
Alfons Kauders wrote:
da rezimiramo, sad je sdp kriv sto snsd i sds nece prihvatiti rjesenja koja bi hrvatima garantirala veca prava? a hdz je u koaliciji sa potonjim?

SDP nudi Hrvatima jedino onakva rjesenja koja Srbi nece prihvatit, nikakva drukcija.
Zasto ne ponude garanciju prava Hrvatima na nacin koji ce i Srbi prihvatit? Jedini moguci razlog vidim u tome da ne zele garantirat Hrvatima bilo kakva prava.
e moj Alfonse, SDP je kriv što Srbi neće ništa da prihvate :lol: :lol: :lol:

kako se boriti protiv ove logike? :-)
1mustra

#191 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by 1mustra »

kecher II wrote: a sta SDP nudi hrvatima je ono sto nudi svima, jednakopravnost,
Nudi im rijech "jednakopravnost" u zamjenu za jednakopravnost. Bilo kakav pomak ka jednakopravnosti Hrvata za SDP ne dolazi u obzir.
seln

#192 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by seln »

1mustra wrote:
Alfons Kauders wrote:

Srbi ce prihvatiti samo raspad Bosne. Hajde, neka im Srbi vrate Posavinu, treci entitet bi onda bio pitanje dana.
manite se bezze diskusije, nema toga bez rata, pa bujrum.
Rijeci ne bole.
Socijalista

#193 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by Socijalista »

Chmoljo wrote:
1mustra wrote:
Alfons Kauders wrote:

e moj Alfonse, SDP je kriv što Srbi neće ništa da prihvate :lol: :lol: :lol:

Aaaaaaaaj kuruzo draga, zamisli ti ovu scenu kod nas. Cova hoce sa Dodom, a nece sa Zlayom. Cova hoce veca prava za Hrvate, Zlaya mu nudi, a Dodo mu ni to ne da...koji paradoks. :D
1mustra

#194 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by 1mustra »

Chmoljo wrote: e moj Alfonse, SDP je kriv što Srbi neće ništa da prihvate :lol: :lol: :lol:

Srbi oce da prihvate puno toga, ali SDP ne zeli da ponudi bilo sta od toga.
seln

#195 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by seln »

1mustra wrote:
kecher II wrote: a sta SDP nudi hrvatima je ono sto nudi svima, jednakopravnost,
Nudi im rijech "jednakopravnost" u zamjenu za jednakopravnost. Bilo kakav pomak ka jednakopravnosti Hrvata za SDP ne dolazi u obzir.
Vidi, nekad ste vi kamenjarci kritikovali Bosnjake, sad iskljucivo SDP.
Haman i vi procitali da je to jedina stranka sa kojom s ene moze govoriti o podjeli Bosne.
Kako zuc?
Socijalista

#196 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by Socijalista »

1mustra wrote:
Chmoljo wrote: e moj Alfonse, SDP je kriv što Srbi neće ništa da prihvate :lol: :lol: :lol:

Sta to Srbi zele prihvatiti, ajd reci Allaha ti. :-D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#197 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by Chmoljo »

1mustra wrote:
svi mi znamo šta Srbi hoće, ali isto znamo i šta će dobiti... :mrgreen:

što to Srbi ništa ne nude? njima (vama) dobro? :mrgreen:
1mustra

#198 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by 1mustra »

seln wrote: Srbi ce prihvatiti samo raspad Bosne. Hajde, neka im Srbi vrate Posavinu, treci entitet bi onda bio pitanje dana.
manite se bezze diskusije, nema toga bez rata, pa bujrum.
Rijeci ne bole.
Smijesno. Na primjer, Srbi ce prihvatit da se hrvatskog clana predsjednistva bira samo iz onih zupanija koje imaju znacajan udio Hrvata. SDP za to ne zeli ni cuti.
seln

#199 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by seln »

1mustra wrote:

Naravno "oce" da prihvate raspad Bosne, nestanako Bosnjaka, veliku srbiju..
oda si se, dodikovac. A bas si dobro skinuo hrvatski. :wink:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#200 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by plain vanilla »

e vise su hrvati dosadili s jednakopravnosti kao bosnjaci sa razjedinjenosti :oops:

imal sta drugo
Post Reply