Hrvati u SDP platformi

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#151 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by plain vanilla »

bicebolje wrote:
plain vanilla wrote:
1mustra wrote:Ako nisi kadra naci niti jednu stvar, pusti druge da odgovore, mozda ce neko naci.
pa nadji ti, sta nude bosnjacima a da to isto ne nude hrvatima
Vlast
kako mislis vlast?

treba sdp odstupiti i prepustiti vlast covicu da hrvati budu sretni?
nema problema, evo sad ce oni
elSaik

#152 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by elSaik »

1mustra wrote:
plain vanilla wrote: pa nadji ti, sta nude bosnjacima a da to isto ne nude hrvatima
Ja nisam rekao da nude Bosnjacima niti da ne nude Bosnjacima, vec samo to da ne nude Hrvatima. Ne mogu dokazivati tvrdnje koje nisam izrekao, nisam bash toliko besposlen. :lol:
Nudi veće učešće pri odabiru Predsjednika; jednu od ključnih funkcija na državnom nivou uvijek bez ikakvih prethodnih usmenih dogovora; bolju zaštitu interesa kroz Dom naroda; veći broj mjesta u Predstavničkom domu; a pored tog što se odnosi na državna politička tijela, nudi reforme javne administracije, penzionog sistema, domaće poljoprivrede, poboljšanje zdravstvenog sistema, brže euroatlantske integracije... osim ako su Hrvati odvojeni od svog ostalog svijeta ove države, pa im je jedino bitno u životu jel' mogu HDZovi birati predsjednika ili će to moći neautohtoni, nelegitimni i nelegalni Hrvati iz svih drugih stranaka, dok su poljoprivreda, zdravlje, školstvo, penzije, trivijalna pitanja jer nemaju ama baš nikakvog uticaja na život običnog Hrvata, bio autohton ili ne.
plain vanilla

#153 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by plain vanilla »

1mustra wrote:
plain vanilla wrote: pa nadji ti, sta nude bosnjacima a da to isto ne nude hrvatima
Ja nisam rekao da nude Bosnjacima niti da ne nude Bosnjacima, vec samo to da ne nude Hrvatima. Ne mogu dokazivati tvrdnje koje nisam izrekao, nisam bash toliko besposlen. :lol:
ti si dovoljno besposlen samo za trolanje :oops:
sorry, do mene je :D
bicebolje

#154 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by bicebolje »

plain vanilla wrote:
kako mislis vlast?
Lako.
Bošnjaci su u vlasti dobili dvije stranke za koje su najviše glasovali a Hrvati nisu.
elSaik

#155 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by elSaik »

Niti moraju. Zato i jeste demokratija. 60% Hrvata je glasalo za HDZ što samo znači da 40% nije. Ne vidim zašto ovo 40% ne bi išlo u vlast.
gomilego

#156 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by gomilego »

bicebolje wrote:
plain vanilla wrote:
kako mislis vlast?
Lako.
Bošnjaci su u vlasti dobili dvije stranke za koje su najviše glasovali a Hrvati nisu.
nisu dobili ni u RS-u ...
dje problem?
bicebolje

#157 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by bicebolje »

gomilego wrote:
dje problem?
U RS ne lažu Hrvate da im žele jednakopravnost. U RS živi 1% od ukupnog broja Hrvata u BiH a u FBiH 99%.
elSaik wrote:Niti moraju. Zato i jeste demokratija. 60% Hrvata je glasalo za HDZ što samo znači da 40% nije. Ne vidim zašto ovo 40% ne bi išlo u vlast.
Zato što neće. Ljubić je jasno rekao da neće u koaliciju u kojoj će biti marioneta. Hoće samo minorne stranke koji će raditi na SDPov daljinski. I onako malobrojni Hrvati mogu se nešto pitati samo oko oba HDZa uđu u vlast.
Last edited by bicebolje on 21/12/2010 12:31, edited 1 time in total.
plain vanilla

#158 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by plain vanilla »

bicebolje wrote:
plain vanilla wrote:
kako mislis vlast?
Lako.
nije li hdz1990 ponudjeno mjesto predsjedatelja VM?

mjesto o kojem se trubi od 3.10?

zasto ga ne prihvate?

jer cim je ponudjeno postalo im je bezvrijedno
gomilego

#159 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by gomilego »

bicebolje wrote:
gomilego wrote:
dje problem?
U RS ne lažu Hrvate da im žele jednakopravnost. U RS živi 1% od ukupnog broja Hrvata u BiH a u FBiH 99%.
al se valjda neradi o "mahalskim pricama" nego o ustavu...
zar nepise u ustavu sumske "tri jednakopravna naroda" ?!
nije bitno dali 10 hrvata ili... 110.000

znaci otvoreno ih gaze... a Covic se opet lize sa Dodikom :)
i takvoj osobi znaci treba dozvoliti vlast ???
bicebolje

#160 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by bicebolje »

plain vanilla wrote:

zasto ga ne prihvate?

Ko im je nudio ? SDP ? Kako SDP može nuditi nešto za šta se samostalno ne pita ? Na državnom nivou imamo kontara koaliciju koju predvode SDSD i HDZ i to bi bilo isto kao kad bi oni ponudili Radončiću mjesto predsjedavajućeg VM. Oni su se jasno usaglasili da neko iz stranke koja je osvojila najviše hrvatskih glasova mora biti predsjedavajući VM a ovaj prijedlog SDP je samo još jedan od licemjernih pokušaja da se ubaci razdor imeđu dva HDZa. Providno...
Alfons Kauders

#161 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by Alfons Kauders »

plain vanilla wrote:
bicebolje wrote:
plain vanilla wrote:
kako mislis vlast?
Lako.

zasto ga ne prihvate?

kad bi im ponudili komsicevu poziciju, i nju bi odbili...

sdp je sebi ucinio najvecu mogucu medvedju uslugu ponovnom nominacijom komsica za predsjednistvo... mislim da su trebali potpuno bojkotovati izbore za predsjednistvo zbog neprovodjenja presude sejdic/finci...

izgubili bi manje-vise nebitnu poziciju, ali bi covicu izbili jedini adut iz ruke... za takvu odluku bi imali podrsku nekih minornih opozicionih stranaka koje su isto postupile, a jos bi se pride mogli bolje prodavati strancima i koristiti tu odluku kao argument pri ustavnim reformama...

mogli su komotno pred izbore objaviti dio ove platforme koji se odnosi na izbor clanova predsjednistva i nacin donosenja odluka u vladi fbih, cisto da razvodne covicevu i ljubicevu kampanju, jer oni nisu ponudili nijedan konkretan plan koji bi hrvatima ponudio bolju ustavnu poziciju, osim trabunjanja o trecem entitetu, koji je jedan dan entitet, drugi dan zajednica kantona, a treci dan neka nedefinisana regionalna jedinica uspostavljena unutar fbih...
Alfons Kauders

#162 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by Alfons Kauders »

bicebolje wrote:
plain vanilla wrote:

zasto ga ne prihvate?

Ko im je nudio ? SDP ? Kako SDP može nuditi nešto za šta se samostalno ne pita ? Na državnom nivou imamo kontara koaliciju koju predvode SDSD i HDZ i to bi bilo isto kao kad bi oni ponudili Radončiću mjesto predsjedavajućeg VM. Oni su se jasno usaglasili da neko iz stranke koja je osvojila najviše hrvatskih glasova mora biti predsjedavajući VM a ovaj prijedlog SDP je samo još jedan od licemjernih pokušaja da se ubaci razdor imeđu dva HDZa. Providno...
ko je rekao da se 'samostalno' pita? sdp se pita radi broja osvojenih glasova, kao i cinjenice da sdp i njihov koalicioni partner sda drze dva mjesta u predsjednistvu... kontas li ti uopste ko imenuje i bira mandatara?

a taj 'dzentlmenski' dogovor koji hdz pominje ne ukljucuje sdp, niti je kad ukljucivao... zamisli da se sad npr. ti i plain vanilla dogovorite oko necega, bez da ste mene pitali, pa da onda ocekujete da ja postujem vas dogovor koji meni ide na stetu?
bicebolje

#163 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by bicebolje »

gomilego wrote:
bicebolje wrote:
gomilego wrote:
dje problem?
al se valjda neradi o "mahalskim pricama" nego o ustavu...
zar nepise u ustavu sumske "tri jednakopravna naroda" ?!
nije bitno dali 10 hrvata ili... 110.000

znaci otvoreno ih gaze... a Covic se opet lize sa Dodikom :)
i takvoj osobi znaci treba dozvoliti vlast ???
To im je nametnuto. Uostalom nije tajna da je jednokopravnost naroda u na svakom pedlju BiH mrtvo slovo na papiru jer i da se poštuje ne državnom i entitetetskom nivou (a ne poštuje) pada na nivou opština gdje narodi koji su u manjini ne mogu uticati ni na šta. Uostalom zar ne bi onaj ko najviše godori o jednakopravnosti trebao istu ispoštovati bar na nivou države a ne naturati čovjeka koji od hrvatskog ima samo ime a da ne govorim o vidiljim pokušajima da se legitimno izabrane hrvatske stranke izbace iz vlasti.
plain vanilla

#164 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by plain vanilla »

nekima je bolje covicevo gov.. nego SDP-ov kolach

:zzzz:
bicebolje

#165 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by bicebolje »

Alfons Kauders wrote:
ko je rekao da se 'samostalno' pita? sdp se pita radi broja osvojenih glasova, kao i cinjenice da sdp i njihov koalicioni partner sda drze dva mjesta u predsjednistvu... kontas li ti uopste ko imenuje i bira mandatara?
Džaba im dva kad bez trećeg ne mogu mrdnuti.
Alfons Kauders wrote:a taj 'dzentlmenski' dogovor koji hdz pominje ne ukljucuje sdp, niti je kad ukljucivao... zamisli da se sad npr. ti i plain vanilla dogovorite oko necega, bez da ste mene pitali, pa da onda ocekujete da ja postujem vas dogovor koji meni ide na stetu?
A zamisli da se ti dogovoriš sam sa sobom a ne pitaš mene i vanillu ?
gomilego

#166 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by gomilego »

bicebolje wrote: To im je nametnuto. Uostalom nije tajna da je jednokopravnost naroda u na svakom pedlju BiH mrtvo slovo na papiru ...
pa cemu onda dreka ako svi znamo da je tako ??
ako se zalazes za "pravdu" onda nek to isto vazi za cijelu BIH, kao sto kazes na svakom pedlju...
inace nastavljamo igru, pa ko izdura duze ...
:bih:
plain vanilla

#167 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by plain vanilla »

Alfons Kauders wrote:

a taj 'dzentlmenski' dogovor koji hdz pominje ne ukljucuje sdp, niti je kad ukljucivao... zamisli da se sad npr. ti i plain vanilla dogovorite oko necega, bez da ste mene pitali, pa da onda ocekujete da ja postujem vas dogovor koji meni ide na stetu?
mah, oni nisu misli o tome, da ikad moze pobijediti neko osim ove tri nacionalne stranke
kad su smisljali dzentlmenski dogovor, nisu kontali-sta cemo sa sdp-a, nego kako svoje fotelje osigurati

i sad SDP to treba postivati?
puno je od SDP-a sto je i ljubica ponudio
a ponudjen k'o pocascen

sto bi kod nas rekli, ako ti se ne svidja, poljubi i ostavi
pa nek onda laje 4 godine kako su im ukrali mjesto predsjedatelja VM :-)
Alfons Kauders

#168 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by Alfons Kauders »

bicebolje wrote:
Alfons Kauders wrote:
Džaba im dva kad bez trećeg ne mogu mrdnuti.
Alfons Kauders wrote:a taj 'dzentlmenski' dogovor koji hdz pominje ne ukljucuje sdp, niti je kad ukljucivao... zamisli da se sad npr. ti i plain vanilla dogovorite oko necega, bez da ste mene pitali, pa da onda ocekujete da ja postujem vas dogovor koji meni ide na stetu?
A zamisli da se ti dogovoriš sam sa sobom a ne pitaš mene i vanillu ?
nisi odgovorio na pitanje - na koji nacin usmeni dogovor izmedju hdz, sda i sds obvezuje sdp? pravno, moralno ili kako bilo?
1mustra

#169 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by 1mustra »

elSaik wrote:
1mustra wrote:
Nudi veće učešće pri odabiru Predsjednika; jednu od ključnih funkcija na državnom nivou uvijek bez ikakvih prethodnih usmenih dogovora;
Nisi pazljivo procitao pitanje. Ima li nesto u toj platformi za Hrvate, bilo na BiH nivou, a sto ce Srbi prihvatit, bilo na Federalnom nivou?

Ti govoris o BiH nivou, ali sva rjesenja na BiH nivou su takva da ih Srbi vjerojatno nece prihvatit, dakle od toga nish koristi.

Rijech "reforme" ne znaci nista dok ne kazes kakve reforme i kako reforme. Najvise pominju reforme oni koji nikad nista ne reformiraju.

Ako moze uz odgovor citat iz platforme, a ne samo subjektivno tumacenje.
seln

#170 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by seln »

Sammir wrote:
seln wrote:
bicebolje wrote: post prijavljen...pa ti opet uporedjuj protjerivanje silom oruzja i odlazak zbog putovnice.

Oh, vdim još jedan ispran možđić, bakirovski...

Kakao da ne: Bošnjaci su otišli ozbog vojne prisile, ALi Hrvati zbog PUTOVNICE!!! :shock: :?

dobro, kako imaš obraza to reć? Kako te nije sram nečovječe jedan isfrustrirani!

kakanjska, vareška, zenička, bugojanska, travnička... sela nisu bila spaljena nakon(i za vrijeme) njihovog protjerivanja?!?! Crkve nisu bile rušene,a groblja oskrnavljena?

Jel ti misliš da apsolutno IKO u BiH otišao sa svog ognjišta a da nije morao, prisiljen ratnim zbivanjima?!?!!?!!

Pa ovo je za nevjerovat....
Prosetaj, bojnice.
Ti i tvoji srpski privremeni saveznici (vidi 1993) ste opasno zabrinuti za vlastite narode, ali su vam bosnjacki vratovi za klanje uvijek dobrodosli. Tvoj bradati saveznik je mislio (priznao on to ili ne), da je broj Hrvata prepolovljen zbog supremacije od strane Bosnjaka poslije rata. Jasno ili treba jos jednom za ercegovce na jeftinijem kamenju?
seln

#171 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by seln »

bicebolje wrote: A Hrvati su iz Posavine otišli zbog putovnice ? Vidiš to nisam znao...

Prije će biti da je broj Hrvata u opštinama koje nisu pod kontrolim HDZ, prepolovljen odnosno zanemarljiv.
Cetovalo momce uz cetnike...
slobodno se pravi lud, ne stoji ti lose.
Znas sta si mislio, znam sta sam mislio,
A ti prodaji malo lafinu za "prirodnog saveznika".
Donji ste.
bicebolje

#172 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by bicebolje »

Alfons Kauders wrote:
nisi odgovorio na pitanje - na koji nacin usmeni dogovor izmedju hdz, sda i sds obvezuje sdp? pravno, moralno ili kako bilo?
Kako misliš pravno ? Koalicije se stvaraju na dobrovoljnoj bazi a ne na pravnoj.
A o moralu SDPa se ne treba govoriti. Dovoljno je viditi nuđenje pozicija jednom od koalicionih partnera sa ciljem da se stvori razdor. Probali su sa SDS pa im nije uspjelo a sad pokušavaju sa HDZ 1990. Sa crnim đavolom bi oni samo zbog fotelje. Tenis je skup sport...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#173 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by Chmoljo »

Alfons Kauders wrote:
ni usmeni ni pismeni :mrgreen: nem're čovjek da skonta osnovne pravne postulate (moral neću ni pominjati :mrgreen: ) da te ne može nešto obavezivati ako nisi stranka :mrgreen: ili ako nisi dao svoj pristanak :mrgreen:

možda on to brka sa stvarnim pravom :mrgreen: pa u tom smislu funkciju predsjedavajućeg VM doživljavaju kao vlasništvo :mrgreen: :lol: što me i ne bi čudilo, iskreno. :mrgreen:

živio nama Abedin 100 godina :mrgreen: :dance:
Alfons Kauders

#174 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by Alfons Kauders »

1mustra wrote: Nisi pazljivo procitao pitanje. Ima li nesto u toj platformi za Hrvate, bilo na BiH nivou, a sto ce Srbi prihvatit, bilo na Federalnom nivou?

Ti govoris o BiH nivou, ali sva rjesenja na BiH nivou su takva da ih Srbi vjerojatno nece prihvatit, dakle od toga nish koristi.

Rijech "reforme" ne znaci nista dok ne kazes kakve reforme i kako reforme. Najvise pominju reforme oni koji nikad nista ne reformiraju.

Ako moze uz odgovor citat iz platforme, a ne samo subjektivno tumacenje.
da rezimiramo, sad je sdp kriv sto snsd i sds nece prihvatiti rjesenja koja bi hrvatima garantirala veca prava? a hdz je u koaliciji sa potonjim?

interesantno... :D
seln

#175 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by seln »

Mihaelj wrote:
komeba wrote:
Mihaelj wrote:
Jesi to ti Komšiću? :D
Komsija njegov :wink:
Dosao juce u stolni grad da mi izdaju certifikat,kad kazu agencija preselila u Laktase.
Aha, a ja mislio Željko traži certifikat da konačno dobije državljanstvo RH. Prošli put su ga odbili. :D
Kako, ba? ja ga licno cuo kad kaze "serem ti na HRvatsku".
Post Reply