Hrvati u Sarajevu

Post Reply
palermo

#76 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by palermo »

plain vanilla wrote: moli se gospodin Komsic da se obrati forumasima :D

pitam za forumasa Hrvata Sarajlijicu
pa nije valjda da nemamo nijednog :-)
Pa možda ljudi misle da je nepristojno, a pomalo i nefer da ih se tako traži i proziva pa neće da se jave.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#77 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by plain vanilla »

palermo wrote:

Pa možda ljudi misle da je nepristojno, a pomalo i nefer da ih se tako traži i proziva pa neće da se jave.
Moguce
ali ja nisam mislila nista lose
nego da nam onako, bez navijacke price, kazu nesto o zivotu u sarajevu
Dingos

#78 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by Dingos »

@Agic
Uh,uh,uh...ovo je najgori odgovor, pa zar se mi ne ponosimo sto ima vise naroda u BiH, zar to nije nase blago i prednost??? Cemu pozivanje na ciscenje BiH i raseljavanje, ne nego samo treba izgraditi funkcionalnu za sve nas, koji god da smo i da ne budemo "nesretni i ugruzeni"...Oprosti, lai ne slazem se s tobom, ja sam prije za to, ako se Hrvati i Srbi osjecaju ugrozeno, obezbjediti im mjesto i predstavnika u gradu Sarajevu, ako se Bosnjaci i Hrvati osjecaju ugrozeni u B.Luci i njima dati predstavnika, kao i da se Srbima obezbjedi mjesto u Mostaru, e to je puno bolje po meni , nego raseljavati ljude....grrrrrr....jezim se od toga!! E zbog takvih koji zele raseljavanje umjesto pomirbu ne idemo dalje....grrrrrrr......
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#79 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by Chmoljo »

Dingos wrote:U ovome clanku, koji sam postavio...nadji laz?? Meni je sasvim uredu, zao mi je sto se Hrvati tako osjecaju, jer "moje" Sarajevo nije taj grad, nazalost, znam da dosta je ljudi doslo iz ruralnih sredina i da napadaju (verbalno) Hrvate, ali ne smijemo mi to dopustiti...Sarajevo treba biti primjer tolarancije.
Kao sto bi dr.Karajlic rekao: "Sarajevo najmiliji grade, u tebi mi mnogi rade..." heheh Ti "mnogi" zeznuse stvar pravog Sarajeva ;)
Clanak nije pljuvanje po Sarajevu, dapace svi ga mi VOLIMO, ali ovo je samo realnost.
halo ba, koja realnost... pa ovaj slaga ko veliki o nekih 60.000 doseljenika u Sarajevo... :lol:

mislim meni je jasno šta se tim ciframa želi postići, ali tražio si laž, eto ti je. inače je sam članak i sva ta priča idiotska... ono što odgovara Hrvatu u Širokom mora odgovarati i Hrvatu u Sarajevu i sad zbog toga je HDZ "stožerni" :lol:

čovječe, ti stvarno hoćeš da neko ozbiljno priča o ovakvim glupostima? :lol:
palermo

#80 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by palermo »

plain vanilla wrote: Moguce
Znam da nisi, ali kad malo razmisliš i jeste neprikladno pozivati ljude po nacionalnosti da nam nešto kažu.
plain vanilla

#81 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by plain vanilla »

palermo wrote:
plain vanilla wrote: Moguce
Znam da nisi, ali kad malo razmisliš i jeste neprikladno pozivati ljude po nacionalnosti da nam nešto kažu.
pa tema je Hrvati u Sarajevu
ko moze realnije reci o toj temi nego oni????

onda nije trebako otvarati temu :oops:
Dingos

#82 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by Dingos »

@Chmoljo, ne na taj, nego kada je neko rekao ko jos cita poskok, e onaj clanak sto sam nasao je sasvim OK, i to treba razumjeti.
@Plain, pa vidimo iz intervjua kako je
muha_sa

#83 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by muha_sa »

Dingos---još samo jedno pitanje-ne zamjeri.

jesil živio u SA. i koliko :?:
GandalfSivi

#84 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by GandalfSivi »

Dingos wrote:Da, ali to je stvarni odraz Hrvata u Sarajevu....I zamisli ako je to najjaca Hrvatska stranka, sto je sa ostalim?? A clanak na poskoku i nije toliko los, a drugo je sto mi imamo odmah predrasude i cim vidimo koji je portal pobudalimo...I taj portal treba citati, jer ne cita se samo sto odgovara nekome, vec se sve mora citati i tako upotpuniti istina.
Cekaj ba, nemoj sada gluposti pisati. Sam pricas o tome da hoces ozbiljnu konverzaciju da vodis, a onda lupis da je broj glasova HDZ-a u Sarajevu stvarni odraz Hrvata u Sarajevu. Hajde da te pitam nesta. Zasto bi bilo koji Hrvat iz Sarajeva glasao za stranku koja svojim zalaganjem za treci entitet se otvoreno odrice tih istih Hrvata u Sarajevu? I onda normalno se isti moraju uputiti da su ugrozeni i da im je stozerna stranka (boze dragi kako glup izraz) jedini spas. Jos se tu ubaci par zescih nebuloza, koje se cak ne isplate ni citirati. Pricaj malo sa ljudima koji zive u Sarajevu, mozda i spoznas da im je najmanji problem koje su nacije, a puno veci taj sto djeca se po tramvajima bodu.
elSaik

#85 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by elSaik »

Najjača hrvatska stranka u Sarajevu je SDP. Nakon nje Radom za Boljitak, pa Stranka Kokuza, potom Naša stranka i tek onda ADZ.
Dingos

#86 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by Dingos »

@Muha: Hehe, ma zive moji ovdje zadnjih 120 god. (nemoj ovo shvatiti kao oholo, samo su i moji roditelji zgrozeni ovim sto dolaze i radikalizuju se ovdje), rodjen sam ovdje i tu sam, valjda ce i moja djeca ostati tu ;)
@gandolf: Radim za jednu organizaciju i znam da Hrvata ima oko 5 - 6 hiljada, (Hrvata, a ne "bosanaca katolika!"(njih oko 10.000), eh ako je biracko tijelo onda oko 3 milje (pretpostavljajuci da stariji glasaju) onda HDZBiH i jeste glavna Hrvatska stranka. Ne vidim u cemu je tu problem, ali zao mi je da se oni osjecaju ugrozeni ovdje i da se njihov glas ne cuje, e to mi je najgore. Ako zele da ih HDZBiH predstavlja i u SA, onda treba uvesti i to jedno mjesto...(kao sto sam to onom Agicu objsanio).
@el Saik, ako su Hrvati odabrali HDZ onda i jeste tako, a ne "bosanci katolici". Zanima me koliko znas Hrvata u SArajevu koji kazu da su bas Hrvati? A ne "b.katolici"???
elSaik

#87 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by elSaik »

Dingos wrote:@Muha: Hehe, ma zive moji ovdje zadnjih 120 god. (nemoj ovo shvatiti kao oholo, samo su i moji roditelji zgrozeni ovim sto dolaze i radikalizuju se ovdje), rodjen sam ovdje i tu sam, valjda ce i moja djeca ostati tu ;)
@gandolf: Radim za jednu organizaciju i znam da Hrvata ima oko 5 - 6 hiljada, (Hrvata, a ne "bosanaca katolika!"(njih oko 10.000), eh ako je biracko tijelo onda oko 3 milje (pretpostavljajuci da stariji glasaju) onda HDZBiH i jeste glavna Hrvatska stranka. Ne vidim u cemu je tu problem, ali zao mi je da se oni osjecaju ugrozeni ovdje i da se njihov glas ne cuje, e to mi je najgore. Ako zele da ih HDZBiH predstavlja i u SA, onda treba uvesti i to jedno mjesto...(kao sto sam to onom Agicu objsanio).
@el Saik, ako su Hrvati odabrali HDZ onda i jeste tako, a ne "bosanci katolici". Zanima me koliko znas Hrvata u SArajevu koji kazu da su bas Hrvati? A ne "b.katolici"???
A sad postoje Bosanci katolici? :mrgreen: Znači, Hrvati koji glasaju za ADZ su Hrvati, a ovi ostali su Bosanski katolici. Ne znam koliko znam ljudi koji se izjašnjavaju kao Hrvati, nisam vršio popis. Niti ću, maksuz, zbog tebe.

edit: I da, kako ti praviš razliku tačno između Hrvata i bos. katolika? Kako znaš da je prvih 6 milja, a drugih 10. I kako znaš da su baš samo ovi prvi glasali za ADZ, a nijedan iz ovih drugih?
Last edited by elSaik on 03/01/2011 17:40, edited 1 time in total.
osa

#88 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by osa »

Dingos wrote:@Agic
Uh,uh,uh...ovo je najgori odgovor, pa zar se mi ne ponosimo sto ima vise naroda u BiH, zar to nije nase blago i prednost??? Cemu pozivanje na ciscenje BiH i raseljavanje, ne nego samo treba izgraditi funkcionalnu za sve nas, koji god da smo i da ne budemo "nesretni i ugruzeni"...Oprosti, lai ne slazem se s tobom, ja sam prije za to, ako se Hrvati i Srbi osjecaju ugrozeno, obezbjediti im mjesto i predstavnika u gradu Sarajevu, ako se Bosnjaci i Hrvati osjecaju ugrozeni u B.Luci i njima dati predstavnika, kao i da se Srbima obezbjedi mjesto u Mostaru, e to je puno bolje po meni , nego raseljavati ljude....grrrrrr....jezim se od toga!! E zbog takvih koji zele raseljavanje umjesto pomirbu ne idemo dalje....grrrrrrr......

ma nuriju je raselilo, pa bi i on malo raseljavao, shvatljivo je to...
Agic Nurija

#89 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by Agic Nurija »

Slušaj ti isrijebljivbaču zmija. Agić nije išao nikada za ovnom predvodnikom i njegovim dupetom i nikada nije vjerovao mirotvorcima vucima u janjećim krznima. Ja nisam čitao bosansku historiju, ja sam je živio, proživio i nadživio, a prvu lekciju sam dobio u trećem osnovne 1953,. koja s Bosnom i samnom nikakve veze nije imala.
To što ti i tvoji politički geniji nastojite ponovo podvaliti bosanskom čovjeku više ne pije vode ni u djećijem obdaništu, gdje je procenat boasanske djece natprosjećan. Odluku u ime bosanske države će donositi Bosanci ili neće biti nikakve Bosne. Jasno! A ako nekom normalnom i civiliziranom čovjeku treba bogomolja i vjerska institucija da bi boravio u miru i blagostanju u toj čaršiji, onda taj nije naučio ništa iz lekcije: okupacije svijeta sa svetom knjigom u jednoj i mačem u drugoj ruci!!

I niko ovdje nije govorio o progonu ljudi, več političkih termina iz Bosne. Ako ne razumiješ u čemu je problem Bosne, pitaj nas, Bosance, jer Srbi i Hevati i ne znaju da zaista ima stvarne Bosne i stvarnog bosanskog naroda, haman nisu imali kad da to nauće, pošto su sav svoj boravak u historiji proveli na kovanju planova, kako da dohakalu nekoj Bosni i nekim Bosancima! Znaš onaj crtič sa ticom trkačicom i pametnim kojotom!
GandalfSivi

#90 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by GandalfSivi »

Dingos wrote:@Muha: Hehe, ma zive moji ovdje zadnjih 120 god. (nemoj ovo shvatiti kao oholo, samo su i moji roditelji zgrozeni ovim sto dolaze i radikalizuju se ovdje), rodjen sam ovdje i tu sam, valjda ce i moja djeca ostati tu ;)

Oplakah namah. De mi svega ti, ali najozbiljnije, objasni kako je ta tvoja organizacija ustanovila razliku izmedju Hrvata i Bosanaca katolika???????????????????????????????????????
Agic Nurija

#91 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by Agic Nurija »

osa wrote:

Osda idi ubodi se!
osa

#92 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by osa »

Agic Nurija wrote:
osa wrote:

Osda idi ubodi se!
da li sam pogriješio, ako jesam, isprika i naklon do poda....
Dingos

#93 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by Dingos »

Heheh, kako naivno razmisljanje. Ako je neko katolik, ne znaci da je Hrvat. Ako je neko Hrvat ne znaci da je katolik. Eh ovako, kada pricam sa tim ljudima, oni kazu mi nismo Hrvati, mi smo "bosanski katolici" ili ti "bosanci". Postujem, jer se ne moze odredjivati kako se ko osjeca. A ljudi koji kazu mi smo Hrvati, to su Hrvati. To nema veze sa Hdzom, na tvoju zalost, iako bi ti volio da to povezes, jednostavno se ne moze to povezati. Ako bude popis cemu se nadam, oni nece staviti da su Hrvati nego ce biti "ostali - bosanci", znaci skroz druga ustavna kategorija. Trenutno nazalost obespravljena dok se ne sporovede presuda Sejdic/Finci ;)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#94 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by -LIBERO- »

plain vanilla wrote:Ima li na ovom forumu neki Sarajlijica Hrvat, da nam kaze koju o zivotu Hrvata u Sa? :roll:
Je l' ti ovo sarajlijica pogrdna varijanta za stanovnike Sarajeva ili..?

Pitam jer znam da mnogi izvan Sarajeva stanovnike Sarajeva ,Sarajlije,kada hoce da kao nesto ponize i omalovaze nazivaju tim sarajlijicama .
plain vanilla

#95 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by plain vanilla »

-LIBERO- wrote:
plain vanilla wrote:Ima li na ovom forumu neki Sarajlijica Hrvat, da nam kaze koju o zivotu Hrvata u Sa? :roll:
Je l' ti ovo sarajlijica pogrdna varijanta za satnovnike Sarajeva ili..?

Pitam jer znam da mnogi izvan Sarajeva stanovnike sarajeva ,Sarajlije,kada hoce da kao nesto ponize i omalovaze nazivju tim sarajlijicama .
ne dao bog
to je naziv od milja za sarajlije, bar kad ga ja koristim

sta drugi misle kad to govore, ne znam
elSaik

#96 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by elSaik »

Dingos wrote:Heheh, kako naivno razmisljanje. Ako je neko katolik, ne znaci da je Hrvat. Ako je neko Hrvat ne znaci da je katolik. Eh ovako, kada pricam sa tim ljudima, oni kazu mi nismo Hrvati, mi smo "bosanski katolici" ili ti "bosanci". Postujem, jer se ne moze odredjivati kako se ko osjeca. A ljudi koji kazu mi smo Hrvati, to su Hrvati. To nema veze sa Hdzom, na tvoju zalost, iako bi ti volio da to povezes, jednostavno se ne moze to povezati. Ako bude popis cemu se nadam, oni nece staviti da su Hrvati nego ce biti "ostali - bosanci", znaci skroz druga ustavna kategorija. Trenutno nazalost obespravljena dok se ne sporovede presuda Sejdic/Finci ;)
Znači nisu svi katolici Hrvati? I nisu svi Hrvati katolici? I muslimani mogu biti Hrvati? Otkad to? :mrgreen:

A boldirano, uporediti sa:
Dingos wrote: @gandolf: Radim za jednu organizaciju i znam da Hrvata ima oko 5 - 6 hiljada, (Hrvata, a ne "bosanaca katolika!"(njih oko 10.000), eh ako je biracko tijelo onda oko 3 milje (pretpostavljajuci da stariji glasaju) onda HDZBiH i jeste glavna Hrvatska stranka. Ne vidim u cemu je tu problem, ali zao mi je da se oni osjecaju ugrozeni ovdje i da se njihov glas ne cuje, e to mi je najgore. Ako zele da ih HDZBiH predstavlja i u SA, onda treba uvesti i to jedno mjesto...(kao sto sam to onom Agicu objsanio).
:mrgreen:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#97 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by Bobi »

palermo wrote:

Pa vidis da bi se udala :lol: :skoljka: :lol:
Dingos

#98 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by Dingos »

Da, jeli to ne znas da ima muslimana Hrvata?? Onda mi je zao...ali da znas, ima ih i izjasnjavaju se tako....;)
Last edited by Dingos on 03/01/2011 17:49, edited 1 time in total.
JThomas

#99 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by JThomas »

i šta kaže, 60.000 doselilo u novo sarajevo?

"pravi" srbi, oni iz beograda bi rekli - propuvao, odlepio, šenuo... :D
plain vanilla

#100 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by plain vanilla »

Bobi wrote:
palermo wrote:

Pa vidis da bi se udala :lol: :skoljka: :lol:
:lol:
Ne izdaji :oops: :D
Post Reply