Hrvati u Sarajevu

Post Reply
elSaik

#101 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by elSaik »

Dingos wrote:Da, jeli to ne znas da ima muslimana Hrvata?? Onda mi je zao...ali da znas, ima ih i izjasnjavaju se tako....;)
Čović kaže da nisu. I da ne mogu biti. Da je to zloupotreba. :mrgreen: A on je ADZ, a ADZ ZNA. :mrgreen:
osa

#102 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by osa »

Dingos wrote:Da, jeli to ne znas da ima muslimana Hrvata?? Onda mi je zao...ali da znas, ima ih i izjasnjavaju se tako....;)
istina i ja ih znam nekoliko, znam i bošnjaka katolika, doduše samo prezimenom....
Dingos

#103 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by Dingos »

Ne Covic to nije nikada rekao....sada je to malo neozbiljno od tebe...ali nemoj da skrecemo s teme ;) Eto nadam se da ces naci nekoga ko je katolik a nije Hrvat ili muslimana koji je Hrvat ;)
Nele9

#104 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by Nele9 »

Pa vidis da i ne dolazim! A sto se tice bless Amerike i bless nekih drugih drzava i onih sto misle da su drzave, ja imam moje misljenje! Jedna , novonastala, na brdovitom Balkanu mi je uzela najljepse godine mog zivota, a za uzvrat mi nije nista dala. Te s toga me zaboli reproduktivni organ za bilo koju zemlju na planeti Zemlji! Meni je kuca tamo gdje mi je lijepo. A ti na tu patriotsku srceparljivu bless-avu pricu probaj uhvatiti nekog ko je radjanje Bosne gledo preko CNN a ne iz rova u Nedzaricima i Zuci. Al nije to tema, tema je potenciranje Sarajeva od jednih i drugih a najvise od trecih. Dok ne shvatimo da je Sarajevo samo jedan obicni grad , malo veci od Stoca a malo manji od Londona, izgubit cemo mnogo energije koja se moze upotrijebit u neke druge svrhe. Npr. suzbijanje kriminala![/quote]

Što bi rekao demokrata JFK ˝Ne pitajte svoju zemlju šta ona može uraditi za vas, već šta vi možete uraditi za nju˝.
Što se mene tiče vjeruj da sam ja bio na ratištima za koja si ti samo čuo na BH radiju, ali to uopšte nije bitno, već da ne misliš da imaš posla sa 24-išnjim svršenikom Filozofskog fakulteta.
Zato taj Zapad i ne želi imigrante tvog tipa, barem tako meni kažu. Kažu da su se njihovi djedovi borili za tu UK ili USA, njihovi očevi i oni je izgradjuju a imigranti dolaze da uzmu a ništa ne daju.
Klasika bosanska: ˝U se, na se i poda se˝, heroji bosanski.
elSaik

#105 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by elSaik »

Dingos wrote:Ne Covic to nije nikada rekao....sada je to malo neozbiljno od tebe...ali nemoj da skrecemo s teme ;) Eto nadam se da ces naci nekoga ko je katolik a nije Hrvat ili muslimana koji je Hrvat ;)

Čović: Muslimane biraju u Klub Hrvata
Pogledajte i vidjet ćete da imate 4 takva imena. Pravo je, naravno svakog da se izjasni kako hoće, ali ovdje se radi o jednoj prozirnoj i opasnoj manipulaciji, kojom se ruše temelji Bosne i Hercegovine, kazao je Čović.

http://www.ljubuski-online.info/politik ... rvata.html

edit: I da, nisi odgovorio kako znaš koji su koji?
osa

#106 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by osa »

elSaik wrote:
Dingos wrote:Ne Covic to nije nikada rekao....sada je to malo neozbiljno od tebe...ali nemoj da skrecemo s teme ;) Eto nadam se da ces naci nekoga ko je katolik a nije Hrvat ili muslimana koji je Hrvat ;)

Čović: Muslimane biraju u Klub Hrvata
Pogledajte i vidjet ćete da imate 4 takva imena. Pravo je, naravno svakog da se izjasni kako hoće, ali ovdje se radi o jednoj prozirnoj i opasnoj manipulaciji, kojom se ruše temelji Bosne i Hercegovine, kazao je Čović.

http://www.ljubuski-online.info/politik ... rvata.html

edit: I da, nisi odgovorio kako znaš koji su koji?
puno puta čović nije u pravu, a tu bogami jest...
elSaik

#107 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by elSaik »

Naravno da je upravu. Čović zna.
Dingos

#108 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by Dingos »

Drugo je kada Bosanjaka odaberu samo zbog politike (kao recimo Muhidin Alic - ministar iz reda Hrvatskog naroda), zato sam rekao sto prije trebamo popis sa nacionalnom pripadnoscu da se to ne dogadja ;)
elSaik

#109 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by elSaik »

Dingos wrote:Drugo je kada Bosanjaka odaberu samo zbog politike (kao recimo Muhidin Alic - ministar iz reda Hrvatskog naroda), zato sam rekao sto prije trebamo popis sa nacionalnom pripadnoscu da se to ne dogadja ;)
A znaš da je on Bošnjak koji se izjašnjava radi politike kao Hrvat, a ne Hrvat musliman, zato što...?

I odgovori, kako znaš koji su koji? Kako praviš razliku? Kako znaš koliko je kojih? Ako nije bilo, a nije, popisa?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#110 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by -LIBERO- »

Neki dan sam gledao na tv-u gdje je jedan od kardinalovih prvih suradnika ( ne mogu se sada sjetiti imena) izjavio da u Sarajevu ima po popisu biskupije sarajevske oko 13.000 "vjerujucih" Hrvata-katolika,tj. da su vezani za crkvu na ovaj li onaj nacin,a onda je jako lako zakljuciti da od tih 13.000 bar se 12.000 osjeca Hrvatima,ako ne i vise.

Ljudi koji se osjecaju Hrvatima a nisu vjernici praktikanti nisu u ovom gore broju. Tako da je taj broj jako vjerovatno mnogo veci.

E sada,to sto je HDZ-ovcima i jednim i drugima tesko priznati da sarajevski Hrvati svoje glasove puno prije daju svima drugima sem HDZ-ovima,e to je vec njihov problem.

Po podatcima Sarajevske nadbiskupije dase zakljuciti da je Sarajevo drugi (i) Hrvatski grad u BiH,sto ih vjerovatno isto tako boli.

Al' sta da se radi.
muha_sa

#111 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by muha_sa »

Dingos wrote:Drugo je kada Bosanjaka odaberu samo zbog politike (kao recimo Muhidin Alic - ministar iz reda Hrvatskog naroda), zato sam rekao sto prije trebamo popis sa nacionalnom pripadnoscu da se to ne dogadja ;)
jebeš sposobne--bitni su podobni :-) :-) Dingos Dingos :-) tako sarajlije ne kontaju :-)
Alfa_Ze

#112 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by Alfa_Ze »

Dingos wrote:Da, ali to je stvarni odraz Hrvata u Sarajevu....I zamisli ako je to najjaca Hrvatska stranka, sto je sa ostalim?? A clanak na poskoku i nije toliko los, a drugo je sto mi imamo odmah predrasude i cim vidimo koji je portal pobudalimo...I taj portal treba citati, jer ne cita se samo sto odgovara nekome, vec se sve mora citati i tako upotpuniti istina.
Portal na kojem te u sekundi ''DEKONTAMINIRAJU'', jer ne mislis kao hercegovacki fasista Nikola Zirdum. Portal na kojem izvjeni ''TroMislavPervan'' napisa svoj komentatorski uradak, koji ''prezivi'' nekoliko minuta prije nego bi izbrisan.
Eto imao sam srecu da ga kopiram, i evo da ga u cijelosti objavim.
PS. ''TroMislavPervan'' nisam ja !! :D
POSKOK.info
PORAL ZA DRUSTVENU DEKONTAMINACIJU

http://--- NO LINKS ---/index.php?option ... Itemid=401

izbrisani komentar na gore objavljeni tekst :

TroMislavPervan: ...

Ako netko, recimo, iz Kine uđe na ovaj portal posvećen promidžbi hrvatske ugroženosti u BiH i potrebe za savezom sa Srbima, vrlo brzo bi shvatio da je za opstanak Hrvata u BiH esencijalna i životno važna potreba da Hrvati iz Hercegovine odma dobiju svoju federalnu jedinicu. Potom bi naš Kinez došao do zabune, traže li hrvati treći entitet u Njemačkoj, Švicarskoj ili Švedskoj, jer je iskoristio njihove IP adrese koje se nalaze ispod komentara da ih locira. Jedan komentator i borac za hrvatska prava (ako treba i puškom) je bio iz Stockholma, drugi iz Zuricha, dok se dobar dio njih nalazio u ostalim zemljama EU.

Pored njihovih komentara, naišao je naš Kinez na komentare podrške i ponude oružane pomoći od strane srpske braće, čudnovato i njihove IP adrese su konstantno pokazivale zemlje EU. Stoga je zaključio da se u EU sprema rat između Hrvata i Srba protiv islamskih fundamentalista, ali još uvijek nije mogao shvatiti gdje, sve dok nije naišao na članak gdje se spominju bosanski franjevci. O njima je naš Kinez naučio da su izdajnici hrvatskog naroda, jer se zalažu za prava Hrvata koji ne žive u Hercegovini, a i zato što nema Hrvata u BiH koji žive izvan Hercegovine.

Čitajući dalje, pročitao je da su Predsjednici RH Stjepan Mesić i Ivo Josipović iz nekog stranog naroda, te da sasvim sigurno nisu Hrvati, niti on, niti oni koji su za njih glasali. Također je naš dragi Kinez shvatio da u biti nitko tko nije u HDZ BiH nije Hrvat, te da je realan broj Hrvata na planeti negdje oko 200.000 koliko iznosi broj članova HDZ BiH i njihovih porodica.
Čitajući dalje, naučio je naš Kinez da su Srbi vjekovni prijatelji pravih Hrvata (ne onih cjelokupnih izdajničkih populacija iz RH i BiH) i da združavanje sa Srbima vodi u siguran napredak i dobit cjelokupne 200.000 (hercegovacke ) PRAVE hrvatske nacije.

Pored ovih tekstova, pročitao je tekstove budućeg člana SANU-a i dobrog prijatelja Dobrice Ćosića - Rajka Vasića, koji se pokazao kao bolji borac za hrvatska prava od Franjevaca, HKD Napretka i RHrvatske i shvatio da je ovo kuliminacija vjekovnog prijateljstva između Srba i PRAVIH Hrvata (onih sa članskom knjižicom HDZ) te da nije Hrvat niko ko ne misli ko Čović, a Čović misli isto ko Dodik, a Dodik misli kao Milošević, a Milošević je sprovodio u djelo volju srpskog naroda. Tu je naš Kinez upotrijebio svoje znanje iz indukcije i shvatio - DA NIJE HRVAT KO NE MISLI KAO SRBIN tj. Č E T N I K !
To je ''demokracija'' IVANA ŠUŠNJARA alias ''NIKOLA ZIRDUM'' , vlasnika tog zmijskog hercegovackog portala!!
Dingos

#113 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by Dingos »

@El, pa ne razlikujem ih ja, oni se tako izjasnjavaju, otidji npr. u udrugu HVO Sarajevo i pitaj koliko ima muslimana Hrvata, isto tako otidji u SDP i pitaj koliko ima bosanaca katolika...eto odg. sam
@Muha, nazalost da su podobni samo dobro dosli...ali ovo se definitivno treba mijenjati pa i dalje stojim da je onaj prijedlog sto sam dao @Agicu umjesto raseljavanja, da se uradi ono sto je tamo navedeno ;) Kao i popis, pa mora se vise tome stati u kraj, izjasni se ko si i sta si, pa ne trebas se stiditi toga....Zloupotrebe su najgore i ne donose nista pozitivno.
Dingos

#114 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by Dingos »

Alfa, logicno je da svi svasta pisu, ali nadji nesto lose u onom tekstu koji je postavljen sa poskoka??
osa

#115 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by osa »

Dingos wrote:Alfa, logicno je da svi svasta pisu, ali nadji nesto lose u onom tekstu koji je postavljen sa poskoka??
to ti uopće nije bitno, bitno je odakle je, a ne šta piše....
elSaik

#116 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by elSaik »

Dingos wrote:@El, pa ne razlikujem ih ja, oni se tako izjasnjavaju, otidji npr. u udrugu HVO Sarajevo i pitaj koliko ima muslimana Hrvata, isto tako otidji u SDP i pitaj koliko ima bosanaca katolika...eto odg. sam
@Muha, nazalost da su podobni samo dobro dosli...ali ovo se definitivno treba mijenjati pa i dalje stojim da je onaj prijedlog sto sam dao @Agicu umjesto raseljavanja, da se uradi ono sto je tamo navedeno ;) Kao i popis, pa mora se vise tome stati u kraj, izjasni se ko si i sta si, pa ne trebas se stiditi toga....Zloupotrebe su najgore i ne donose nista pozitivno.
Prvo, ti pišeš da on nije Hrvat već Bošnjak-politički-Hrvat. Kako znaš? Drugo, ti tvrdiš da ti znaš tačno da je jednih 6 a drugih 10 hiljada u Sarajevu. Zanima me kako? Odgovor "igrom slučaja radim u instituciji koja to zna" nije mi relevantan odgovor. Kad, gdje i kako je vršen popis, pa se znaju tačno te cifre. Svi u državi nagađaju sa brojevima i jednih i drugih i trećih i četvrtih a ti znaš tačne cifre. Kako? :-D
JThomas

#117 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by JThomas »

da li je riječ o istoj instituciji koja kaže da se u novo sarajevo naselilo 60.000 ljudi u zadnje 4 godine, pitanje je sad...? :D
Dingos

#118 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by Dingos »

Popis kuca, koje Crkva radi svake godine, na tom popisu stalnih u SA je 10.000, provjeri!!!
Nisam rekao da ih je tacno 6, procitaj bolje oko 5 ili 6. To znam tako, jer je TI objavio, da po procjenama ima 1,5% (ili oko 5 - 6) Hrvata u SA, provjeri i sracunaj!!
@Thomas, imas popis institucija, naveo sam ih ovdje, nema potrebe da pises dodatno ;)
JThomas

#119 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by JThomas »

pa stvarno nema potrebe, uopšte dalje razmatrati navode onoga ko bulazni takve gluposti...
Dingos

#120 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by Dingos »

Popis Crkve (koja ide od kuce do kuce) i TI bulazne??? :( :( :(
GandalfSivi

#121 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by GandalfSivi »

Odustajem od ove teme, opet nakav ublahas...
JThomas

#122 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by JThomas »

onaj ko tvrdi da se u novo sarajevo moglo doseliti 60.000 ljudi za četiri godine bulazni i nije mu dobro.

nas i alipašinaca trista miliona... :D :bih:
Alfa_Ze

#123 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by Alfa_Ze »

Dingos wrote:Alfa, logicno je da svi svasta pisu, ali nadji nesto lose u onom tekstu koji je postavljen sa poskoka??
Sta mislis kada ce takav ''zastitnicki'' tekst njegovog etnosa objaviti Nikola Zirdum o EVIDENTNOJ DISKRIMINACIJI Bosnjaka u STOCU ??
Nikada, jer njegov portal zmijskog imena je leglo fasizma !!

Ali u STOCU Bosnjaci to stoicki podnose, i nemaju namjeru da se isele. :bih:
Dingos

#124 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by Dingos »

@Thomas: Evo iznio sam dosta podataka transparentnih, u cemu je problem??? Crkva i TI su sasvim dovoljni i povjerljvi, ocito ne zelis to da priznas :(
@Alfa: Ako se Hrvati iz Sarajeva zale, neka objavi poskok to, a Dnevni avaz ce objaviti Bosnjake iz Stoca.
Nazalost jos uvijek ima netrpeljivosti...ima ih kod svakoga. Nisam ja iz Stoca da se brinem tamo, ja sam iz SA, i ne zelim da se "moje Sarajlije" osjecaju neugodno, to je ono sto me najvise boli..
ili sto bi Agic rekao, sve raseliti...hahah
Last edited by Dingos on 03/01/2011 18:32, edited 1 time in total.
callmethebreeeze

#125 Re: Hrvati u Sarajevu

Post by callmethebreeeze »

je li samo meni nakaradna ova postavka stvari; da se prica o hrvatima, srbima, bosnjacima umjesto o gradjanima?
:roll:
Post Reply