Hrvati napustili Vladu FBiH

Post Reply
Andrej4MRN7H

#26 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Andrej4MRN7H »

oko budzeta i para je nastao problem pa su ovi napustili...znate kako je kad se nema para u kuci,neko mora biti kriv..

...Daltone brate pozdrav ti,pozdrav i Zavrzlami..pozdravljam sve probosanski orjentisane.. :bih:
vee-jay

#27 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by vee-jay »

ma pusti hrvate i federaciju.... @pici nam prolupo' :D 8-) :lol:
samo malo

#28 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by samo malo »

Jos da smo mi glupi pa da ne vidimo da je dinamika gradnje autoputa 150 metara godisnje (tim ritmom ce autocesta u Hercegovinu doci negdje kad ja dobijem unuke)...

Koje se ovdje ublehe bacaju iz dana u dan.
Alfons Kauders

#29 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Alfons Kauders »

pravo pitanje je... :D

da li ce bilo ko primjetiti... :D da nema vlade ? :D

i da li ce bilo ko od nas biti ziv dok autoput dodje do jebenog pocitelja... :D
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#30 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Latina »

samo malo wrote:Jos da smo mi glupi pa da ne vidimo da je dinamika gradnje autoputa 150 metara godisnje (tim ritmom ce autocesta u Hercegovinu doci negdje kad ja dobijem unuke)...

Koje se ovdje ublehe bacaju iz dana u dan.
Mislim da si u pravu. Godinama - ista meta, isto odstojanje. Da nije pretuzno, bilo bi presmijesno. Da se gospoda bave realizacijom onoga sto donosi dobrobit stanovnistu onoliko dugo i istrajno koliko se bave nacionalnim ponosom, gdje bi nam kraj bio. Daj Boze da BiH ne zavrsi kao Iceland.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#31 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Truba »

da mi je samo znati ko je potpisao da ih mogu preglasavati

pretpostavljam otac nacije kradezeovac u vašingtonu nabijem ih sve redom
BHCluster

#32 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by BHCluster »

Evo u cemo je problem:
"Stoga je na nekim dijelovima, posebno kroz Hercegovinu, obuhvat trase ponegdje izmješten i po 500 metara u odnosu na prvobitne planove, a vođeno je računa da trasa ne ugrožava Blagaj i Počitelj, kao mjesta od historijskog i prirodnog značaja"
Znaci 500 metara gore ii dole i unistavanja podrucja koja su od historijskog i prirodnog značaja naravno u kojima zive Bosnjaci. A odgovor je na to bio ja cu uzeti svoju loptu i idem kuci. Pa kada hocete demokratiju valjda svko ima pravo na svoj glas, zamislite poslije izbora u americi da su Republikanci rekli mi se povlacimo iz vlade jer su Demokrati pobjedili, uzeli nam Predsjednistvo, Senat itd...
KenCo

#33 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by KenCo »

koji smo mi majmuni... ne zna se ko je gori...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#34 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by pici »

vee-jay wrote:ma pusti hrvate i federaciju.... @pici nam prolupo' :D 8-) :lol:
:mrgreen:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#35 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

spokojan wrote:
Ne pada mi na pamet wrote:
spokojan wrote:da su bosnjacki politicari mudri drzali bi hrvate kao malo vode na dlanu, ako zele bih u ovim granicama kao gradjansku drzavu, ali tko zna mozda zele svoju nacionalnu drzavu u manjim okvirima ...
Da se to necete otcijepiti?
Zasto bi bilo nerealno da se bosnjaci hoce otcijepiti?
A od cega bi se to Bosnjaci otcijepili ? :? Od Hrvatske, Srbije, ili mozda od svoje domovine BiH? :lol:
Orbini

#36 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Orbini »

spokojan wrote:
Ne pada mi na pamet wrote:
spokojan wrote:da su bosnjacki politicari mudri drzali bi hrvate kao malo vode na dlanu, ako zele bih u ovim granicama kao gradjansku drzavu, ali tko zna mozda zele svoju nacionalnu drzavu u manjim okvirima ...
Da se to necete otcijepiti?
Zasto bi bilo nerealno da se bosnjaci hoce otcijepiti?
Bosnjaci bi rado podjelili zemlju i napravili svoju nacionalnu drzavu gdje niko ne mora brojati krvna zrnca i podapinjati stupice. Ali kada sjedis na 20 i kusur % BiH(citaj u getu) - nemas tu privilegiju. Znaci - primoran si na ovu blesavu igru - pa mozda buducnost nesto bolje donese.
torcida

#37 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by torcida »

koja šuplja priča...poanta svega jeste da su hrvati po ne znam koji puta preglasani ma koliko pojedinci željeli pobjeći od ove činjenice...zakulisne igre me više stvarno ne interesiraju i hipoteze tko je šta naumio, tko koga hebe ,kada i na kojoj lokaciji,,,,, ako već živimo u ovakvoj nakaradnoj simbiozi, onda valjda i postoje pravila koja je definiraju i koja se moraju poštovati!na vrh k.mi je više jednostranosti, jednoumlja i brojčane nadmoći koja je izgleda najbitnija stavka u svoj ovoj priči..i onda se pitamo što ne možemo naprijed i što se konstantno vraćamo 20 godina unazad....ma bolje da ne komentiram dalje, svašta bi mogao lanuti!
VjecitiStudent

#38 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by VjecitiStudent »

torcida wrote:koja šuplja priča...poanta svega jeste da su hrvati po ne znam koji puta preglasani ma koliko pojedinci željeli pobjeći od ove činjenice...zakulisne igre me više stvarno ne interesiraju i hipoteze tko je šta naumio, tko koga hebe ,kada i na kojoj lokaciji,,,,, ako već živimo u ovakvoj nakaradnoj simbiozi, onda valjda i postoje pravila koja je definiraju i koja se moraju poštovati!na vrh k.mi je više jednostranosti, jednoumlja i brojčane nadmoći koja je izgleda najbitnija stavka u svoj ovoj priči..i onda se pitamo što ne možemo naprijed i što se konstantno vraćamo 20 godina unazad....ma bolje da ne komentiram dalje, svašta bi mogao lanuti!
Preglasani u cemu?
U necemu sto se tice nacionalnih prava, prema Ustavnim definicijama, i za sta postoje jasni ustavni mehanizmi odlucivanja ili oko toga ko ce sta da hapi?
Bathinus

#39 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Bathinus »

Auuu evo umrijeh od brige

:roll:
Ne pada mi na pamet

#40 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Ne pada mi na pamet »

torcida wrote:koja šuplja priča...poanta svega jeste da su hrvati po ne znam koji puta preglasani ma koliko pojedinci željeli pobjeći od ove činjenice...zakulisne igre me više stvarno ne interesiraju i hipoteze tko je šta naumio, tko koga hebe ,kada i na kojoj lokaciji,,,,, ako već živimo u ovakvoj nakaradnoj simbiozi, onda valjda i postoje pravila koja je definiraju i koja se moraju poštovati!na vrh k.mi je više jednostranosti, jednoumlja i brojčane nadmoći koja je izgleda najbitnija stavka u svoj ovoj priči..i onda se pitamo što ne možemo naprijed i što se konstantno vraćamo 20 godina unazad....ma bolje da ne komentiram dalje, svašta bi mogao lanuti!
A nije ti smetalo dok je trajalo "ne diraj ti nas lopovluk, necemo mi vas"?
Liska

#41 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Liska »

Nije problem sto su preglasani nego kako su preglasani. Vjerujem Bevandi da je bilo bahato i bezobrazno, kao sto nam mozete, mi cemo po svome a vi se mozete... A tako se ne gradi ni supa a kamoli nesto ozbiljnije.
Tomislav MO

#42 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Tomislav MO »

Trebali su još prošle godine, ali dobro, valjda su ovako stvari svima jasnije. :thumbup:
Alfons Kauders

#43 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Alfons Kauders »

sad cu i ja ultimativno zahtjevati da autoput prodje kroz moju djedovinu... :D cijena sitnica... :D kvadrat 100km... :D
samo malo

#44 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by samo malo »

Malo mi je licemjerno ovo sprdanje sa hrvatskim ministrima, kad u isto vrijeme bosnjacki ministri svako malo napustaju skupstinu i vladu RS-a zbog preglasavanja, a sa njima se niko ne sprda na ovom forumu.
VjecitiStudent

#45 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by VjecitiStudent »

Liska wrote:Nije problem sto su preglasani nego kako su preglasani. Vjerujem Bevandi da je bilo bahato i bezobrazno, kao sto nam mozete, mi cemo po svome a vi se mozete... A tako se ne gradi ni supa a kamoli nesto ozbiljnije.
Ne napusta se valjda Vlada zbog stila vec zbog sustine. U cemu je prava zvrcka sa autoputem?
Zasto je problem da se trasa pomjeri malo dalje od Pocitelja i Blagaja?
Alfons Kauders

#46 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Alfons Kauders »

samo malo wrote:Malo mi je licemjerno ovo sprdanje sa hrvatskim ministrima, kad u isto vrijeme bosnjacki ministri svako malo napustaju skupstinu i vladu RS-a zbog preglasavanja, a sa njima se niko ne sprda na ovom forumu.
sto se mene tice nek napuste svi ministri sve vlade... :D pravo ce nam nedostajati... :D
Ne pada mi na pamet

#47 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Ne pada mi na pamet »

Liska wrote:Nije problem sto su preglasani nego kako su preglasani. Vjerujem Bevandi da je bilo bahato i bezobrazno, kao sto nam mozete, mi cemo po svome a vi se mozete... A tako se ne gradi ni supa a kamoli nesto ozbiljnije.
Nebi oni da ste ponudili braci po lopovluku makar 20%. Ali hocete sve sami. Slijedeci put se dogovorimo i nema problema, kao i uvijek ;)
lugarin

#48 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by lugarin »

Hrvati mozda jesu preglasani pri donosenju ove odluke, ali su preglasani i nekoliko puta do sada pa to nije izazvalo ovakvu reakciju. Ono cega se ja bojim, a nije neutemeljeno jer zivim na djelu trase autoputa koja se treba izmjestiti 500 metara sjevernije, da je ovo nastavak one ratne politike o zaokruzivanju teritorija, sada "mirnim putem". Trenutno nacrtana trasa kroz Blagaj i okolinu, a koju je naravno crtao Radicev IGH, prolazi citavom svojom duzinom kroz izrazito naseljeno i plodno podrucje u kome uglavnom zive Bosnjaci citave Hercegovine stjerani u svojevrsno geto, kao posljedica ratnih dejstava. Nije nikakva tajna da je ovo podrucje tokom rata bilo izlozeno stalnim napadima sa ciljem da se njeno stanovnistvo protjera i zaokruzi teritorija. Na srecu, do toga nije doslo, pa je sada doslo vrijeme da se to realizuje na ovaj nacin, tj. onemogucavanjem normalnih uslova za zivot (ne treba zaboraviti ni projekat "gornji horizonti" koji ima iste posljedice).
Pomjeranje trase 500 metara sjevernije podize se trasa na nenaseljenu, neplodnu zemlju, koja je tomu jos i vecim dijelom u drzavnom vlasnistvu, tj. troskovi otkupa su visestruko nizi (i to je sigurno jedan od "problema"). Dalje, gradnja puta ovom trasom bi bila laksa i jednostavnija iz razloga sto bi se smanjio broj skupih vijadukata i tunela. Takodje, znam da se iza kulisa vodi velika bitka gdje ce se postaviti prikljucna petlja na autoput u ovoj zoni, sto je razumljivo ako se zna da bi vrijednost zemlje u blizini petlje mnogostruko porasla. I gle cuda, trenutno ucrtana petlja bi se nalazila upravo na dijelu gdje svoju zemlju imaju Hrvati i to oni koji su politicki aktivni i mogu uticati na donosenje odluke o izgradnji puta.
Maxwell2008

#49 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Maxwell2008 »

goran5 wrote:Ja sam cuo da je razlog jer su Hrvatski ministri po ko zna koji put preglasani vecinom a kap je prelila casu
kad je vjece ministara vecinom ( Bosnjaci ) odlucili da kredit za autoput V-C ne bude iskoristen niti za nijedan dio puta
sjeverno od Mostara pa do juzne granice ( tamo gdje je vecinsko hrvatsko stanovnistvo ).
Bevanda veli da je cilj bio da hrvatski dio BiH ostane potpuno odsjecen i prometno ne povezan sa bilo koje strane a sav novac
ce se uloziti samo u Bosnjacki dio autoputa a prethodno je dogovoreno drugacije.

Takodjer , Bevanda je rekao da je on radije zaposljavao prave profesionalce a na ustrb Hrvatskog kadra u Ministarstvu financija ,
te da sad Bosnjacke stranke ne daju da se smjene neznalice iz njihovog korpusa koje nista ne rade i koje pokazuju potpun neposluh prema ministru Bevandi .
Sve je to kulminiralo oko novca za autoput , iako se casa punila vec duze vrijeme kaze Bevanda.

Navodno su se Bosnjacki zastupnici izvan sjednice na kuloarima ponasali u fazonu " Sta nas briga , tko vam je kriv sto ste manjina " , i kako oni donose odluke jer su vecina.

Ovo sam cuo na federalnom dnevniku u telefonskom razgovoru , pa ako oni lazu lazem i ja.
Sigurno je jedno : Bevanda nije ni N od nacionaliste za ostalo ne znam jel istina ili ne

Joj sto mi ove i slicne gluposti (boldirano) paraju monitor, hmm razbicu ga . :x

Kad ce bagra jednom izabrati normalne ljude. Uvijek biraju ove brojace krvnih zrnaca.

Jasno je ko dan:
- Predizborna kampanja je vec pocela
- Lopovima (iz svih nacionalistickih stranaka) je jasno da sljedece izbore nece dobiti
- Preostaju im jedino opcije: Ko je jamio jamio, zavadi pa vladaj, uzmi sve sto ti zivot pruza i sl.
bosnianwoman

#50 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by bosnianwoman »

Svakim danom sve vise napredujemo :run: Zemljaci, mislim da je doslo vrijeme kada nam vise niko osim Boga dragog pomoci ne moze :shock:
Post Reply