Hocel krmad vise ostavit zenu na miru!!!

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Celicna_saka wrote:
mIRCerka wrote:
Celicna_saka wrote: Haj ti predlozi rjesenje, sve ukalkulisuci i cetose iz Bratunca?
Hajd jednom za promjenu ti ili bilo ko drugi predlozite rjesenje, sto vazda mene peglate da dajem rjesenja, i onda drobite.
JA ti fino kazem, sad ce poletiti opet razni politicari da se slikaju sa Fatom, a da neki mediji, ukljucujuci sax, nisu galamili o njenom slucaju, klinac bi se oni pomakli.

I da, cemu pitanje GDJE JE OMBDUSMAN ZA LJUDSKA PRAVA?
http://www.google.ba
ukucas Ombdusman za ljudska prava
pa dobijes, izmedju ostalog,
http://www.ohro.ba/articles_ba/article. ... contact_ba

pa mu se obratis.

Zasto uvijek cekati da neko drugi nadje rjesenje?
Finta je u tome sto ti skreces paznju sa prave adrese, prava adresa su lokalne srpske vlasti u Bratuncu i posredno vlada PC-a.
Popratni estradni show "bosnjackih" politicara nije tema danasnje emisije.
Kad prelazim cestu ja gledam i lijevo i desno, bez obzira da li je jednosmjerna ili dvosmjerna.
Finta je u tome sto bosnjacki politicari ne micu dupetom da zastite bosnjake u RSu ni po kojem osnovu. Finta je u tome, ko sto vec napisah, da su nam uvijek svi drugi krivi.
Znas, najlakse je reci IMAMO PROBLEM. Takodjer je najlakse reci ENO ONAJ TAMO JE KRIV. I najlakse je ostati sjediti i mahati nogicama sa stolice. I ne uciniti nista. A pokrenuti BOSNJACKE POLITICARE U VLADI RS DA STANU U ZASTITU SVOG NARODA je tesko. Sve pregovore i dogovore vode na bazi 50:50. Ili je ovo tema samo tih Bratuncana?
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Ne znam sta ocekujes od bosnjackih politicara ovdje, znas li uopste sa kime razgovaraju s druge strane i kakav je njihov realan uticaj u RS. Inace, dajem ti za pravo da su i u FBIH bosnjacki politicari, gdje im je kao baza, su kurac.
Mani me se NGO-ovske suplje i ekvidistance, ovdje sto bosnjackih zastitnika ne bi pomoglo, jednostavno srbi su u toj ekskluzivnoj etnickoj prici (da nek kazem nacizmu pa da se dezurni dusebriznici jave).
Hendrix

Post by Hendrix »

Kao što Hare kaže važna je sloboda :roll:
Ne vidim ništa čudno u ovom postupku , političari s obadvije strane ganjaju svoje stvari a obični sitni ljudi u bosanskim zabitima trpe aparthejd i nikome to nije važno , važno je ko je bio na otvorenju ASA auto gallery recimo ili ko je bio na red carpetu , to su vijesti , ko šiša nanu.
Kao i uvijek srbi vode glavnu riječ i tako će biti uvijek zapamtite jer oni se nemaju koga bojati a pogotove nekakve EU ili nekih sankcija , šta ih briga , dok se političari u Federaciji lože na Evropu RS čisti lagano teren , normala.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Celicna_saka wrote:Ne znam sta ocekujes od bosnjackih politicara ovdje, znas li uopste sa kime razgovaraju s druge strane i kakav je njihov realan uticaj u RS. Inace, dajem ti za pravo da su i u FBIH bosnjacki politicari, gdje im je kao baza, su kurac.
Mani me se NGO-ovske suplje i ekvidistance, ovdje sto bosnjackih zastitnika ne bi pomoglo, jednostavno srbi su u toj ekskluzivnoj etnickoj prici (da nek kazem nacizmu pa da se dezurni dusebriznici jave).
Aha. Prvo to NGO suplja bla bla, nidje veze fakat.

Znaci definisao si da sve Bosnjaka sto ima u vladi RSa ne mogu pomoci.
Ok. Prihvatimo to kao fakt, iako se uopste ne slazem s tim.
Onda imas ovu opciju:
Podici pojedinacne tuzbe protiv pripadnika tog udruzenja za sirenje nacionalne mrznje i svega ostalog sto se da precizno definisati (da ne prodje ko tuzba u Haagu).
Kad vec niko nece da to ganja preko Ombdusmana koji za to prima pare, onda ici preko suda.
Ili bi neki ovdje to rjesavali famoznim "drugim poluvremenom"?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Fata prima “plave koverte” kako treba ukloniti kamen, koji je u osnovi na njenoj zemlji, kako se ne bi ugrozili učesnici u saobraćaju.
I da, ovo U OSNOVI nazalost ne pije vode.
Jedino sto njima fata moze uciniti je izvaditi papir (zk izvadak cini mi se da se zove) i udarit kontratuzbom za dusevno uznemiravanje.
Od U OSNOVI i ZNATE DA VAM KAZEM na bilo kojem sudu koristi nema.
Kontas sad?
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

mIRCerka wrote:
Celicna_saka wrote:Ne znam sta ocekujes od bosnjackih politicara ovdje, znas li uopste sa kime razgovaraju s druge strane i kakav je njihov realan uticaj u RS. Inace, dajem ti za pravo da su i u FBIH bosnjacki politicari, gdje im je kao baza, su kurac.
Aha. Prvo to NGO suplja bla bla, nidje veze fakat.

Znaci definisao si da sve Bosnjaka sto ima u vladi RSa ne mogu pomoci.
Ok. Prihvatimo to kao fakt, iako se uopste ne slazem s tim.
Onda imas ovu opciju:
Podici pojedinacne tuzbe protiv pripadnika tog udruzenja za sirenje nacionalne mrznje i svega ostalog sto se da precizno definisati (da ne prodje ko tuzba u Haagu).
Kad vec niko nece da to ganja preko Ombdusmana koji za to prima pare, onda ici preko suda.
Ili bi neki ovdje to rjesavali famoznim "drugim poluvremenom"?[/quote]

Nema ni od toga nista, prije ce biti da cemo dugo, dugo zivjeti u ovom nasem matrixu.
Inace, te varijante sto si ranije spomenula, na to sam mislio kada sam spomenuo ngo pricu, hrpa prijedloga i varijanti, teoretski korisnih ali grubo se razbiju uz prvi dodir sa realnoscu.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Celicna_saka wrote:
mIRCerka wrote:
Celicna_saka wrote: Haj ti predlozi rjesenje, sve ukalkulisuci i cetose iz Bratunca?
Hajd jednom za promjenu ti ili bilo ko drugi predlozite rjesenje, sto vazda mene peglate da dajem rjesenja, i onda drobite.
JA ti fino kazem, sad ce poletiti opet razni politicari da se slikaju sa Fatom, a da neki mediji, ukljucujuci sax, nisu galamili o njenom slucaju, klinac bi se oni pomakli.

pa mu se obratis.

Finta je u tome sto ti skreces paznju sa prave adrese, prava adresa su lokalne srpske vlasti u Bratuncu i posredno vlada PC-a.
Nedobog da smo mi ikad i izasta krivi...

Sjahace jednom s vlasti govnari... isti na sve tri strane...
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

kub lajkan wrote:
Celicna_saka wrote:
mIRCerka wrote: Hajd jednom za promjenu ti ili bilo ko drugi predlozite rjesenje, sto vazda mene peglate da dajem rjesenja, i onda drobite.

pa mu se obratis.

Haj majke ti kako mozes u konkretnom slucaju potezati paralelu?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Celicna_saka wrote:
Nema ni od toga nista, prije ce biti da cemo dugo, dugo zivjeti u ovom nasem matrixu.
Inace, te varijante sto si ranije spomenula, na to sam mislio kada sam spomenuo ngo pricu, hrpa prijedloga i varijanti, teoretski korisnih ali grubo se razbiju uz prvi dodir sa realnoscu.
Rekoh ti rjesenje:
FATA ORLOVIC MORA IZVADITI DOKUMENT U KOJEM PISE CRNO NA BIJELOM DA JE TA ZEMLJA NJENA, ONDA TIM PAPIROM DICI KONTRATUZBU ZA DUSEVNU BOL I ZACEPIT IM USTA.

Sve ostalo, prica o srbima, ovome ili onome je supljiranje cisto.

Sad je samo pitanje, da li se trazi konkretno rjesenje ili eto moramo uvijek imati temu dana gdje cemo se istresti a sutra idemo dalje, ka novoj temi?
sulesavic

Post by sulesavic »

Celicna_saka wrote:
kub lajkan wrote:
Celicna_saka wrote: Finta je u tome sto ti skreces paznju sa prave adrese, prava adresa su lokalne srpske vlasti u Bratuncu i posredno vlada PC-a.

Haj majke ti kako mozes u konkretnom slucaju potezati paralelu?
Eto, ¹ta radi Haris Silajd¾iæ, bo¹njaèki èlan Predsjedni¹tva? Ni¹ta. Hladi muda. Reæi æe se - nema ingerencija nad tim problemom. Ako nema, neka naðe nekog ko ima. Neka potplati nekog, neki marifetluk neka organizuje. Ako ne mo¾e na legalan naèin da se rije¹i Fatin problem, mo¾e neki alternativni
mIRCerka

Post by mIRCerka »

mIRCerka wrote:
Celicna_saka wrote:
Rekoh ti rjesenje:
FATA ORLOVIC MORA IZVADITI DOKUMENT U KOJEM PISE CRNO NA BIJELOM DA JE TA ZEMLJA NJENA, ONDA TIM PAPIROM DICI KONTRATUZBU ZA DUSEVNU BOL I ZACEPIT IM USTA.

Sad je samo pitanje, da li se trazi konkretno rjesenje ili eto moramo uvijek imati temu dana gdje cemo se istresti a sutra idemo dalje, ka novoj temi?
i da, nemoj ovo shvatati kao napad na FATu, gluho bilo, imas nekoliko tema o njoj i procitaj slobodno sve sto sam pisala za tu zenu, ali
Fata Orlović je simbolično ogradila svoju zemlju kamenjem kako bi ukazala na već godinama dugo uzurpiranje njene privatne svojine.
ima jedna izreka "Nemoj me braniti vise majke ti"....

Stati u odbranu zene koju pokusavaju slomiti svakom mogucom pravnom zackoljicom tako sto ces reci
"ona sirotica simbolicno ogradila" i igrati samo na cinjenicu da je ona stara zena, PRAVA JEDNA NANA, je debilno!!! U najmanju ruku!!!!

Na pravne se udarce odgovara pravnim udarcima.
Papir crno na bijelo da je zemlja njena. Provjeriti sa ljudima koji se razumiju u urbanizam sta je potrebno od papira, ako je ista potrebno uopste, da se podigne ograda kojeg god oblika.
I onda im spucati pravni samar.
A od SIMBOLICNOG nema hajra...ali ce neko ubrat politicke poene...
a Fati pomoc nece...

Jel trebamo ici jos konkretnije?
Maksim

Post by Maksim »

Sto joj ne pomognu svi oni na bannerima sitea bosnjaci.net? Zloupotrebljavaju zenu da bi mogli u istu kategoriju kao fasisticki magazini poput Harahvata, Hrvatskog slova, NIN-a itd......

Citiram: "Interview: AJŠA KULIN, književnica, autorica romana „Sevdalinka“ i potomak porodice Kulina Bana"

:roll:
amrino

Post by amrino »

mIRCerka wrote:
mIRCerka wrote:
Celicna_saka wrote:
Rekoh ti rjesenje:

i da, nemoj ovo shvatati kao napad na FATu, gluho bilo, imas nekoliko tema o njoj i procitaj slobodno sve sto sam pisala za tu zenu, ali
Fata Orlović je simbolično ogradila svoju zemlju kamenjem kako bi ukazala na već godinama dugo uzurpiranje njene privatne svojine.

Stati u odbranu zene koju pokusavaju slomiti svakom mogucom pravnom zackoljicom tako sto ces reci
"ona sirotica simbolicno ogradila" i igrati samo na cinjenicu da je ona stara zena, PRAVA JEDNA NANA, je debilno!!! U najmanju ruku!!!!

Papir crno na bijelo da je zemlja njena. Provjeriti sa ljudima koji se razumiju u urbanizam sta je potrebno od papira, ako je ista potrebno uopste, da se podigne ograda kojeg god oblika.
a Fati pomoc nece...

Potpisujem svaku tvoju pa gdje puklo- puklo! :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

amrino wrote:
mIRCerka wrote:
mIRCerka wrote: Rekoh ti rjesenje:

a Fati pomoc nece...

:D nek sam i to dozivjela vala :D

Saka, any comment?
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

mIRCerka wrote:
Sve to Fata uredno ima ali imaju i oni nekakvu ratnu dokumentaciju o dodjeli zemljista. A kazu jos da se taj dio zove crkvice i da to mnogo znaci, valjda vise od katastarskog izvadka. :( Slicno je i sa bespravno izgradjenim kucama u Kotorskom. Ljudi (Srbi) imaju urednu dokumentaciju da su od opstine dobili zemljiste, a to sto je zemljiste Bosnajcko odnosno bar tako dokazuje katastarski izvdak je manje bitno.:( Protiv otvorene diskriminacije i fasizma se tesko boriti papirnatim argumentima. To dokazuju slucajevi po R.S-u.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 26/04/2007 15:04, edited 1 time in total.
amrino

Post by amrino »

Neki dan sam bila u Srebrenici, Potočarima, Konjević Polju...ono je užas živi...
Bila sam zatečena kada sam se uvjerila svojim očima da bukvalno niti jedna kuća u Srebrenici nije obnovljena...apsolutno je sve MRTVO.
Gdje nestadose te silne donacije?
Covjeku se smuci sve kad ono vidi... :(
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
mIRCerka wrote:
Sve to Fata uredno ima ali imaju i oni nekakvu ratnu dokumentaciju o dodjeli zemljista. A kazu jos da se taj dio zove crkvice i da to mnogo znaci, valjda vise od katastarskog izvadka. :(
Pravnik treba da ospori taj dokument, to se radi cini mi se preko opcine, a Kacavenda nek pricu o CRKVINAMA okaci Husniji mom o rep, a "prica" ne moze znaciti vise od katastarskog papira.

Znaci, sve se moze, samo treba otici i to zavrsiti.

Ja vise ne reagujem emotivno na ove stvari, vidjela sam da od toga hajra nema.
Sve crno na bijelo, na svaku tuzbu udariti protutuzbom pa kom obojci kom opanci.
I uvijek mi je na umu presuda u Haagu. Od emocija i TREBALO BI MOGLO BI SIMBOLICNO nema nista.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

amrino wrote:Neki dan sam bila u Srebrenici, Potočarima, Konjević Polju...ono je užas živi...
Bila sam zatečena kada sam se uvjerila svojim očima da bukvalno niti jedna kuća u Srebrenici nije obnovljena...apsolutno je sve MRTVO.
imaju dva pitanja tu
PREKO KOGA SU DOLAZILE DONACIJE
GDJE SU NESTALE

potpisujem te i dopisah se ...
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

mIRCerka wrote:
amrino wrote:
mIRCerka wrote: i da, nemoj ovo shvatati kao napad na FATu, gluho bilo, imas nekoliko tema o njoj i procitaj slobodno sve sto sam pisala za tu zenu, ali ima jedna izreka "Nemoj me braniti vise majke ti"....

a Fati pomoc nece...

:D nek sam i to dozivjela vala :D

Saka, any comment?
Kud ces veci dokaz da sam u pravu :-D .
Boom964

Post by Boom964 »

amrino wrote:Neki dan sam bila u Srebrenici, Potočarima, Konjević Polju...ono je užas živi...

U djepove politicara koji zive u Sarajevu i bore se navodno za Srebrenicu a da se pritom i javno izjasnjavaju da se nikad nece vratiti tamo, jer zaboga sta ce im djeca jadna tamo ....a paralelno zovu narod da se vrati...
pare potrosene ....nestale bez traga
to je stvarnost ne samo Srebrenice nego i ove drzave
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Oko moje i @mIRCerka se slazu? :shock: :-? :D
Boom964

Post by Boom964 »

mIRCerka wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
mIRCerka wrote:
Sve to Fata uredno ima ali imaju i oni nekakvu ratnu dokumentaciju o dodjeli zemljista. A kazu jos da se taj dio zove crkvice i da to mnogo znaci, valjda vise od katastarskog izvadka. :(
Pravnik treba da ospori taj dokument, to se radi cini mi se preko opcine, a Kacavenda nek pricu o CRKVINAMA okaci Husniji mom o rep, a "prica" ne moze znaciti vise od katastarskog papira.

Znaci, sve se moze, samo treba otici i to zavrsiti.

Ja vise ne reagujem emotivno na ove stvari, vidjela sam da od toga hajra nema.
Sve crno na bijelo, na svaku tuzbu udariti protutuzbom pa kom obojci kom opanci.
I uvijek mi je na umu presuda u Haagu. Od emocija i TREBALO BI MOGLO BI SIMBOLICNO nema nista.
Apsolutno se slazem s tobom.....zakon postoji mislim u vrijeme Petricha (OHR) je donesen da SVA RATNA RIJESENJA se ponistavaju a koja ssu vezana za imovinsko pravne poslove ......
Maraschino

Post by Maraschino »

E da se tu radi samo o ratnim rjesenjima. :?

Ljudi zive jos u doba turaka.To je najveci problem. :zzzz:

Mislim da je Karkin vec pokrenuo kontra tuzbu ali to traje .... dok svi ne pokrepamo. :oops:
Boom964

Post by Boom964 »

Maraschino wrote:E da se tu radi samo o ratnim rjesenjima. :?

Ljudi zive jos u doba turaka.To je najveci problem. :zzzz:

Mislim da je Karkin vec pokrenuo kontra tuzbu ali to traje .... dok svi ne pokrepamo. :oops:
Poenta je u tome da se sve moze kad se hoce i uraditi umjesto samo lajati a nista!!...

100% se slazem sa MIRCe!!! :-D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Maraschino wrote:E da se tu radi samo o ratnim rjesenjima. :?
tuzba po tuzba, rjesenje po rjesenje...
Maraschino wrote: Ljudi zive jos u doba turaka.To je najveci problem. :zzzz:
nismo ni mi puno odmakli, non stop pricamo da je Sarajevo metropola, jer smo imali prvu kanaliyaciju i prvi tramvaj u evropi...
Maraschino wrote: Mislim da je Karkin vec pokrenuo kontra tuzbu ali to traje .... dok svi ne pokrepamo. :oops:
Koliko traje nek traje, sve sto ima svoj pocetak ima i svoj kraj, samo treba biti uporan.
Post Reply