Bitno je da mu ne prodje blokada, pa ce na sljedecim izborima nastupati u skladu sa rezultatima svoje stranke.udrch wrote:Ustavni sud će se proglasiti nenadležnim da ne bi izazvao građanski rat..
I ovako ćemo do sljedećih izbora..
U ovoj situaciji ne postoji pravično i u zakonu utemeljeno rješenje..
Niti je vlast formirana na pravi način, niti je bilo izbora da se drugačije formira..
U demokratiji kolo je trebao da vodi SDP, a nakon što mu se čvrsto pridružila SDA i još ove dvoije stranke ni u jednoj zemlji na svijetu niko im ne bi mogao kontrirati, nego bi prihvatio njihove mrvice..ove četiri stranke su dobile 60% svih glassova u federaciji i onda dođu u situaciju d aih ucjenjuju dvije stranke koje su dobile oko 15% glasova..
Kod nas je moguće da onaj arogantni međed Čović sa 100 hiljada od ukupnih 2 miliona glasova u noći kad su objavljeni rezulati faktički sam sebe proglasi mandatarom vlade..
Pa đe to ima..u pizdu materinu..
Hoće li platformaši prihvatiti odluku ustavnog suda?
- madner
#26 Re: Hoće li platformaši prihvatiti odluku ustavnog suda?
- Bosnolog
#27 Re: Hoće li platformaši prihvatiti odluku ustavnog suda?
Pa on je dio onih koji podrzavaju blokade i destrukcije i za to optuzuju one koji spasavaju da drustve ne dobije oblik Anarhije nakon sto desetine hiljada budzetskih korisnka ostanu bez budzetskih primanja i svega sto bi se desilo kao posljedica ne usvajanja budzeta,jer im je to bio primarni cilj,plain vanilla wrote:A Srecka brine kako kazniti Platformase, a ne brine ga sta je dovelo do ove situacijeBosnolog wrote:Kaznama drsticnim i zabranom kandidiranja stranke na sledecim izborima kao najbolja kazna svima koji se usude planskom blokadom izbora delegata opstruirati i ucjenjibvati formiranje vlasti po sistemu:"Ako neme mene u vlasti nema ni imenovanja delegata u Dom Naroda" sto je upravo radio HDZ svo ovo vrijeme,jer sledeci put je dovoljno da neka od stranaka pobjedi samo u jednom kantonu i istim scenarijem minira demokratsku volju gradana cijele BiH...test01 wrote:ko ce natjerat hdz da izabere delegate?
Oni ne zele opstanak BiH i produzena su ruka HDZ krimosa u njihivim zdruzenim nakanama i planovima koje je dogovorio Doik i Covic prije izbora,zato je trazio Covic i Ljubic ono sto ih ne pripada jer su isli na to da pregovori pa cak i ponuda MZ bude odbijena,....
Kompletan CIK treba staviti na optuzenicku klupu a prije svega presjednicu CIK-a ili da im narod sudi zakonom ulice jer su oni najveci krivci za sve sto se desilo i sto bi se moglo desiti,......
- JBT
#28 Re: Hoće li platformaši prihvatiti odluku ustavnog suda?
I ja imam neki osjecaj da ce HDZ dobiti zabranu kandidovanja na sljedecim izborima jer nece prihvatiti odluku ustavnog suda i nastavice sa bojkotom.
- Komrad
#29 Re: Hoće li platformaši prihvatiti odluku ustavnog suda?
Mah i registrovat ce neku drugu stranku ili ce promijeniti ime HDZa i opet se kandidovatiJBT wrote:I ja imam neki osjecaj da ce HDZ dobiti zabranu kandidovanja na sljedecim izborima jer nece prihvatiti odluku ustavnog suda i nastavice sa bojkotom.
-
zavrzlama
#30 Re: Hoće li platformaši prihvatiti odluku ustavnog suda?
Komrad wrote:JBT wrote:I ja imam neki osjecaj da ce HDZ dobiti zabranu kandidovanja na sljedecim izborima jer nece prihvatiti odluku ustavnog suda i nastavice sa bojkotom.
ponasanje hdz-ova vise govori o onome sto se desava u hrvatskoj i ka cemu ide hrvatska u bliskoj buducnosti...kuhanje covica i dodika je u direktnoj povezanosti sa unutrasnjim problemima u ove dvije drzave....cini mi se da evropa polako pusta srbiju niz vodu,a ta ista srbija pokusava da sa sobom povuce i hrvatsku,a u naivnom josipovicu i ranjenoj zvijeri hrvatskom hdz-u su nasli idealne partnere...pad hdz -a u hrvatskoj je i pad covica,a pad tadica jer i pad dodika...mi u BIH smo jos uvijek zrtve odumiranja velike srbije u srbiji i slanja hdz-a hrvatske u penziju..Mah i registrovat ce neku drugu stranku ili ce promijeniti ime HDZa i opet se kandidovati[/quote
- JBT
#31 Re: Hoće li platformaši prihvatiti odluku ustavnog suda?
Nije to da nije nista. Izgubi se tu i rejtinga, kontinuiteta, obraza.....Komrad wrote:Mah i registrovat ce neku drugu stranku ili ce promijeniti ime HDZa i opet se kandidovatiJBT wrote:I ja imam neki osjecaj da ce HDZ dobiti zabranu kandidovanja na sljedecim izborima jer nece prihvatiti odluku ustavnog suda i nastavice sa bojkotom.
Ne zelim biti ptica zloslutnica, ali nije mala stvar udarati na ustav jedne drzave. Sve ce to leci na svoje.
Jest da ovo koprcanje traje predugo, ali je ipak koprcanje zbog panicnog straha od neucestvovanju u vlasti jer ce neko i robije zaraditi.
Odluka ustavnog suda ce se postovati bilo kakva da bude. Siguran sam u to.