Hoće li biti trećeg entiteta?

Post Reply
bob12

#526 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by bob12 »

damskot wrote:
Paranoid wrote:Šahovnici u BiH je mjesto jedino ispred HR ambasade..
:thumbup:
a bošnjačkoj zastavi u bošnjakistanu če biti mjesto,glupa vam je logika ,nastavite živjeti u nadi umrijećete u očaju.
damskot

#527 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by damskot »

armin071 wrote:
Bolje bi bilo da se kaze nije problem u sahovnici i ako ce oni zbog toga osjecati BiH kao svoju domovinu samo nek uz svaku tu sahovnicu stoji zastava drzave BiH.
Da, to bi bilo ljudski i normalno ali imam osjecaj da nas ta ljudskost stalno kosta pa...
Hafis

#528 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

armin071 wrote:
Bolje bi bilo da se kaze nije problem u sahovnici i ako ce oni zbog toga osjecati BiH kao svoju domovinu samo nek uz svaku tu sahovnicu stoji zastava drzave BiH.
Doista velikodušno. Onda stvarno više nema nikakvih problema: kad god se iznese šahara, priheftaš uz nju vartu i evo ga - patriot :)
Ima li još kakvih sličnih problema što tište patriotsko pučanstvo, a da nisu zahtjevni za riješiti?
armin071

#529 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by armin071 »

damskot wrote:
armin071 wrote:
Da, to bi bilo ljudski i normalno ali imam osjecaj da nas ta ljudskost stalno kosta pa...
Tako se to radi u demokratskoj zemlji. Ljudi to vole i ako im to oduzimas izazivas revolt i stavljas ih u red ugrozenih. Znaci donijeti zakon gdje se mogu kaciti te zastave i naravno uz tu uvijek zastava drzave BiH. Mislim da je krajnje degutantno kacenje tih zastava uz put kao onaj potez od Doboja do granice ili ono prema moru e to je vec ispiranje mozga i cisti inat. Znaci malo balansa uvesti i sve je to ok. Konstantno osporavanje sa jedne ili druge strane samo produblje krizu a ustavri oko nicega i ljudi se onda zanimaju saharama i ljiljanima umjesto da razmisljaju o zaposlenju i sigurnom zivotu.
bob12

#530 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by bob12 »

Vidim ovdje puno mržnje prema svemu Hrvatskom i dok se vi bavite nama Srbi će vam postaviti table i naplatene kuće dobrodošli u državu REPULIKU SRPSKU,i taman što se vi okrenete Hrvatima vidjećete da one ljubavi iz 90 kad smo na referendumu glasali za neovisnu BIH kad smo prvi stali u odbranu države BIH kad smo prvi stali protiv agresije u mjestu Ravno,kad smo oslobodili jajce ,bihač itd.i došli zajedno pred Banjaluku te ljubavi više neče biti i tek tada ćete vidjeti u kavim ste govnima i u kakvu ste kaljužu ušli iz koje povratka nema,Hrvti će "popušiti " dosta ali tek vi....
kingofsnake

#531 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by kingofsnake »

bob12 wrote:Vidim ovdje puno mržnje prema svemu Hrvatskom i dok se vi bavite nama Srbi će vam postaviti table i naplatene kuće dobrodošli u državu REPULIKU SRPSKU,i taman što se vi okrenete Hrvatima vidjećete da one ljubavi iz 90 kad smo na referendumu glasali za neovisnu BIH kad smo prvi stali u odbranu države BIH kad smo prvi stali protiv agresije u mjestu Ravno,kad smo oslobodili jajce ,bihač itd.i došli zajedno pred Banjaluku te ljubavi više neče biti i tek tada ćete vidjeti u kavim ste govnima i u kakvu ste kaljužu ušli iz koje povratka nema,Hrvti će "popušiti " dosta ali tek vi....
...kad ste se okrenuli agresoru 1993., kad ste rušili Mostar, kad ste izvršili genocid u Ahmićima, kad ste otvarali logore, kad ste proglašavali HZHB...
damskot

#532 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by damskot »

armin071 wrote:
Tako se to radi u demokratskoj zemlji. Ljudi to vole i ako im to oduzimas izazivas revolt i stavljas ih u red ugrozenih. Znaci donijeti zakon gdje se mogu kaciti te zastave i naravno uz tu uvijek zastava drzave BiH. Mislim da je krajnje degutantno kacenje tih zastava uz put kao onaj potez od Doboja do granice ili ono prema moru e to je vec ispiranje mozga i cisti inat. Znaci malo balansa uvesti i sve je to ok. Konstantno osporavanje sa jedne ili druge strane samo produblje krizu a ustavri oko nicega i ljudi se onda zanimaju saharama i ljiljanima umjesto da razmisljaju o zaposlenju i sigurnom zivotu.
Respekt fino kontash ali kad se nadjes kao djete u njihovim rukama tesko halalish i oprosits a bogami i zaboravis . Ja sam za to sve sto ti kazes samo kad se majke sloze majke ahmica srebrenice itd ako te majke kazu ovako cemo ja cu tako . Samo njima vjerujem i samo uz njih stojim . Nikako nemogu uzeti ozbiljno neku prije ratnu fukaru koja sad vozi bmw x 6 kao ozbiljnu stranu . Ali drago mi je jako drago cuti da ima momaka kao ti . Ja sam takav bio od 0 do 27 godine onda neki prekoret se desio u meni . Samo Bosna a vjera porijeklo me ne zanima . Valjda nebi da ostavljam djeci sta sam ja nasljedio .
Necu vise pisat na ovu temu sve sam rekao .
Alfons Kauders

#533 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Alfons Kauders »

bob12 wrote:Vidim ovdje puno mržnje prema svemu Hrvatskom i dok se vi bavite nama Srbi će vam postaviti table i naplatene kuće dobrodošli u državu REPULIKU SRPSKU,i taman što se vi okrenete Hrvatima vidjećete da one ljubavi iz 90 kad smo na referendumu glasali za neovisnu BIH kad smo prvi stali u odbranu države BIH kad smo prvi stali protiv agresije u mjestu Ravno,kad smo oslobodili jajce ,bihač itd.i došli zajedno pred Banjaluku te ljubavi više neče biti i tek tada ćete vidjeti u kavim ste govnima i u kakvu ste kaljužu ušli iz koje povratka nema,Hrvti će "popušiti " dosta ali tek vi....
pa sto niste glasali da ostanemo u velikoj srbiji i da ginete u JNA?

to sad usluga neka bosnjacima?
kingofsnake

#534 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by kingofsnake »

Hafis wrote:
armin071 wrote:
Doista velikodušno. Onda stvarno više nema nikakvih problema: kad god se iznese šahara, priheftaš uz nju vartu i evo ga - patriot :)
Ima li još kakvih sličnih problema što tište patriotsko pučanstvo, a da nisu zahtjevni za riješiti?
Ništa i drugi put, eto jedan smo vam problem riješili.
Samo je kod vas lista problema neiscrpna: daj treći entitet, daj hrvatski kanal, daj člana Predsjedništva...
bob12

#535 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by bob12 »

kingofsnake wrote:
...kad ste se okrenuli agresoru 1993., kad ste rušili Mostar, kad ste izvršili genocid u Ahmićima, kad ste otvarali logore, kad ste proglašavali HZHB...
pa što ste potpisali mirovni sporazum sa hrvaima kao smo vam toliki fašisti da vam nismo trebali nebi rat završili kao saveznici ,i što se nisi tako bunio kad su četnici klali hrvate a alija govorio to nije naša rat a predsjednik te države ,eto kavi ste dok mi branimo BIH vi pijete kaficu ...e pa sad ćemo mi piti kaficu dok se RS bude odvajala i račnati s kim i kako nam je bolje ..
Alfons Kauders

#536 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Alfons Kauders »

bob12 wrote:
kingofsnake wrote:
pa što ste potpisali mirovni sporazum sa hrvaima kao smo vam toliki fašisti da vam nismo trebali nebi rat završili kao saveznici ,i što se nisi tako bunio kad su četnici klali hrvate a alija govorio to nije naša rat a predsjednik te države ,eto kavi ste dok mi branimo BIH vi pijete kaficu ...e pa sad ćemo mi piti kaficu dok se RS bude odvajala i račnati s kim i kako nam je bolje ..
hm, alija je govorio "nije nas rat" kada su bosanci poceli masovno odbijati pozive na mobilizaciju, jer im se nije dalo ici u hrvatsku da ratuju za jna...

valjda je trebao reci "to je nas rat, idite djeco na vukovar"?

znam da se sad fura to srpsko-hrvatsko bratstvo, al sefe odvadi malo... :wink:
Mister Yes

#537 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Mister Yes »

bob12 wrote: pa što ste potpisali mirovni sporazum sa hrvaima kao smo vam toliki fašisti
Kakav mirovni sporazum? :? Ako misliš na Washingtonski sporazum onda si u gorkoj zabludi. Radi se o klasičnoj kapitulaciji Herceg Bosne. Ako realno pogledaš Herceg Bosna kao i rat sa Bošnjacima je pokrenuta samo sa jednim ciljem a to je stvaranja Hrvatskog entiteta po uzoru na Srpski entitet. Washingtonski sporazum je čista kapitulacije te ideje razdvajanja jer ste pristali da ipak budete zajedno sa Bošnjacima u entitetu pri čemu ste naravno debela manjina. Kantoni su tu slaba utjeha tek toliko da se "vlasi ne dosjete" :wink:
kingofsnake

#538 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by kingofsnake »

bob12 wrote:pa što ste potpisali mirovni sporazum sa hrvaima kao smo vam toliki fašisti da vam nismo trebali nebi rat završili kao saveznici ,i što se nisi tako bunio kad su četnici klali hrvate a alija govorio to nije naša rat a predsjednik te države ,eto kavi ste dok mi branimo BIH vi pijete kaficu ...e pa sad ćemo mi piti kaficu dok se RS bude odvajala i račnati s kim i kako nam je bolje ..
Koji sporazum?
Znaš ti šta znači saveznici? To ti podrazumijeva da obe strane pristaju na savez. Znači, niste vi nama trebali, nego smo trebali jedni drugima.
RS se neće odvojit, ali hajmo zbog priče zamislit da se odvoji. To vama ne mjenja ništa, vi ostajete tu gdje jeste. Džaba računate.
stiv33

#539 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by stiv33 »

Ajmo zaboraviti tu nesretnu 1993. godinu i lijepo priznati da Hrvati i Bošnjaci nisu nikad prije niti poslije ratovali.
:izet:
Alfons Kauders

#540 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Alfons Kauders »

stiv33 wrote:Ajmo zaboraviti tu nesretnu 1993. godinu i lijepo priznati da Hrvati i Bošnjaci nisu nikad prije niti poslije ratovali.
jesmo, al zajedno... i ako zatreba, opet cemo
damskot

#541 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by damskot »

Image

stiv33

#542 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by stiv33 »

Alfons Kauders wrote:
p206

#543 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by p206 »

naravno da neće biti jer je proš´o voz/vlak
ova tema nema nikakvu svrhu jer politički (a i svakako) nije realna i služi samo za prosipanje žuči prema onim drugim, a to nije dobro iz zdravstvenih razloga
sudbina nam je takva da moramo živjeti zajedno, što i nije toliko teško ako se to prihvati kao nepromjenjiva činjenica
spreca

#544 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by spreca »

stiv33 wrote:
Alfons Kauders wrote:
bob12

#545 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by bob12 »

hm, alija je govorio "nije nas rat" kada su bosanci poceli masovno odbijati pozive na mobilizaciju, jer im se nije dalo ici u hrvatsku da ratuju za jna...

valjda je trebao reci "to je nas rat, idite djeco na vukovar"?

znam da se sad fura to srpsko-hrvatsko bratstvo, al sefe odvadi malo... :wink:[/quote]

šta RAVNO nije u BIH ...
bob12

#546 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by bob12 »

kingofsnake wrote:
bob12 wrote:pa što ste potpisali mirovni sporazum sa hrvaima kao smo vam toliki fašisti da vam nismo trebali nebi rat završili kao saveznici ,i što se nisi tako bunio kad su četnici klali hrvate a alija govorio to nije naša rat a predsjednik te države ,eto kavi ste dok mi branimo BIH vi pijete kaficu ...e pa sad ćemo mi piti kaficu dok se RS bude odvajala i račnati s kim i kako nam je bolje ..
Koji sporazum?
Znaš ti šta znači saveznici? To ti podrazumijeva da obe strane pristaju na savez. Znači, niste vi nama trebali, nego smo trebali jedni drugima.
RS se neće odvojit, ali hajmo zbog priče zamislit da se odvoji. To vama ne mjenja ništa, vi ostajete tu gdje jeste. Džaba računate.

pa eto nemaš razloga da se brineš .lp
Alfons Kauders

#547 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Alfons Kauders »

bob12 wrote: šta RAVNO nije u BIH ...
kada je alija to izjavio?
kada je izvrsen napad na ravno?

da ti malo pomognem

a to sto vjerujes u bajke nije moj problem - covjek je pricao o ratu u hrvatskoj... i danas ga hrvati prozivaju zato sto je pozivao nas narod da ne ide ratovati u hrvatsku

bijedno u najmanju ruku
Lug

#548 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Lug »

spreca wrote:
stiv33 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Stjui

#549 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Stjui »

armin071 wrote:
A jeko HERA-e? :D
to vam je hrvatska inačica ira-i (kako oni to vole zamišljat :lol: ) . najpoznatiji su po onom odvažnom obljepljivanju saobraćajnih znakova sa hrhb plakatima.
Martinez_

#550 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Martinez_ »

Alfons Kauders wrote:
stiv33 wrote:Ajmo zaboraviti tu nesretnu 1993. godinu i lijepo priznati da Hrvati i Bošnjaci nisu nikad prije niti poslije ratovali.
Kad je bilo najlepše, jel 1941? :D
Post Reply