Hoće li biti trećeg entiteta?

Post Reply
bole1st

#476 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by bole1st »

Mister Yes wrote: AVNOJ je priznao samo 5 naroda to jest nije priznao Bošnjake (tada Muslimane) kao konstitutivni narod. Upravo zato je uspostavljanje BiH kao republike još interesantnije. :D Ako već nisu priznavali Bošnjake kao konstitutivan narod Jugoslavije (a nisu) onda je logičnije bilo da ostave Hrvatsku u granicama banovine a ostatak BiH da bude dio Srbije. Zašto li to nije urađeno hmmm? :D
Ne mogu da spekuliram o tome.
Titina Jugoslavija je bila unija država koja je napravljena sa ciljem da se kasnije raspadne. Njena osnovna funkcija je bila kroćenje Srba i zaustavljanje širenja Srbije koje je do tog momenta išlo vrtoglavom brzinom. U tome je u potpunosti uspjela što vidimo iz današnjeg stanja.
Ajoj, predstava svijeta u tvojoj glava je odista zanimljiva, ali prilicno nestabilna i meni pretezno nedokuciva, zbog toga je ne mogu prihvatiti kao podlogu za diskusiju.
Itakoto

#477 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Itakoto »

Bob12, bole1st, stiv... koliko vas ima? Ne mogu vas upratiti. :oops:
Itakoto

#478 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Itakoto »

bob12 wrote:
Itakoto wrote:Loziona teska. Bob12 niti se koristi hrvatskim jezikom niti mu poruke imaju ikakva smisla. Ako je on Hrvat ja sam Egipcanin.

šta ti misliš da su svi Hrvati u HDZ ,hdz su govna koja sramote sve prave patriote i hrvate,šta ti konkretno smeta egipčanine reci ...
:?: Oprosti, nisam znao da se iskljucivo clanovi HDZ koriste hrvatskim jezikom. :roll:
Mister Yes

#479 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Mister Yes »

bole1st wrote: Pola RS-a bi pripalo Hrvatima i Bosnjacima, to je razlog za odbijanje. Ne kazem da nema drugih razloga, al mislim da je jalovo o tome diskutirati obzirom na losu kartu, koja je uvijet nad uvjetima.
Hrvatima i Bošnjacima (tačnije njihovim provincijama) bi po Vens-Ovenovom planu pripalo manje Srpskih prijeratnih domova nego što je pripalo po Daytonu. Razlog? Sarajevo koje je po Vens-Ovenovom planu bilo distrikt a u kojem je živjelo strašno mnogo Srba. Uostalom uzmi sam pa računaj ako meni ne vjeruješ. :D
Hafis

#480 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

Itakoto wrote:Bob12, bole1st, stiv... koliko vas ima? Ne mogu vas upratiti. :oops:
aspekt, kingofsnake, no_mani=no_fjučr , itakoto...
Pa zar je na to spao onaj nekadašnji čuveni forumski patriotski blok :sad:
Hajde da su barem smiješni, već nisu ni to. Tuga... na šta je to došlo.
bole1st

#481 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by bole1st »

Mister Yes wrote:
bole1st wrote: Pola RS-a bi pripalo Hrvatima i Bosnjacima, to je razlog za odbijanje. Ne kazem da nema drugih razloga, al mislim da je jalovo o tome diskutirati obzirom na losu kartu, koja je uvijet nad uvjetima.
Hrvatima i Bošnjacima (tačnije njihovim provincijama) bi po Vens-Ovenovom planu pripalo manje Srpskih prijeratnih domova nego što je pripalo po Daytonu. Razlog? Sarajevo koje je po Vens-Ovenovom planu bilo distrikt a u kojem je živjelo strašno mnogo Srba. Uostalom uzmi sam pa računaj ako meni ne vjeruješ. :D
Mozda je Vens Ovenov plan bio bolji u nekom apsolutnom smislu, ali mi ne pricamo o tome, nego o subjektivnoj perspektivi RS-a jer su oni subjekat (ne)prihvatanja plana.
No, sta je sad poanta ovoga, ubacujes nove momente dok ne dodjes do nekog gdje si u pravu? :D
seln

#482 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by seln »

Hafis wrote:
Itakoto wrote:Bob12, bole1st, stiv... koliko vas ima? Ne mogu vas upratiti. :oops:
Za vas sa poskoka je dovoljan samo jedan...
nema tu ni pameti ni znanja za dvojicu.
spreca

#483 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by spreca »

bob12 wrote:
Itakoto wrote:Loziona teska. Bob12 niti se koristi hrvatskim jezikom niti mu poruke imaju ikakva smisla. Ako je on Hrvat ja sam Egipcanin.

šta ti misliš da su svi Hrvati u HDZ ,hdz su govna koja sramote sve prave patriote i hrvate,šta ti konkretno smeta egipčanine reci ...
stali ce na ovo reci Hafiz ....dali ce potvrditi :lol: :lol: :lol:
Mister Yes

#484 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Mister Yes »

bole1st wrote:
Mister Yes wrote: AVNOJ je priznao samo 5 naroda to jest nije priznao Bošnjake (tada Muslimane) kao konstitutivni narod. Upravo zato je uspostavljanje BiH kao republike još interesantnije. :D Ako već nisu priznavali Bošnjake kao konstitutivan narod Jugoslavije (a nisu) onda je logičnije bilo da ostave Hrvatsku u granicama banovine a ostatak BiH da bude dio Srbije. Zašto li to nije urađeno hmmm? :D
Ne mogu da spekuliram o tome.
Titina Jugoslavija je bila unija država koja je napravljena sa ciljem da se kasnije raspadne. Njena osnovna funkcija je bila kroćenje Srba i zaustavljanje širenja Srbije koje je do tog momenta išlo vrtoglavom brzinom. U tome je u potpunosti uspjela što vidimo iz današnjeg stanja.
Ajoj, predstava svijeta u tvojoj glava je odista zanimljiva, ali prilicno nestabilna i meni pretezno nedokuciva, zbog toga je ne mogu prihvatiti kao podlogu za diskusiju.
:lol: Legenda. Ono prvo o čemu ne možeš da spekuliraš je dokaz ovog drugog što ti je nedokučivo. :lol:

Znači imamo situaciju da su se prije rata Srbi i Hrvati dogovorili oko podjele BiH. Nastala je banovina Hrvatska a ostatak su Srbi bili većina. Bošnjake naravno množe sa nulom i smatraju ih Srbima/Hrvatima islamske vjeroispovjesti.

Dolazi Tito koji također Bošnjake množi sa nulom, nema ih kao konstitutivnih u AVNOJ-u i nemaju svoju baklju u grbu. Čak se i na popisima Bošnjaci moraju izjasniti bilo kao Srbi bilo kao Hrvati. Ima li išta logičnije nego da ostavi uređenje koje je zatekao (Banovinu Hrvstaku a ostatak BiH Srbiji) s obzirom da svakako ne priznaje Bošnjake?

Ipak formira se Republika BiH u kojoj su u tom momentu Srbi većina. Tako se Srpski nacionalni prostor dijeli na dva dijela. Naravno da onaj za koji manje vežu svoj identitet (BiH) vremenom gubi stanovništvo putem migracija a u korist onog dijela za koji više vežu identit (Srbija). Samo budala to ne bi to predvidjela a Tito nije bio budala. I tako vremenom Srbi postadoše manjina u tom jednom dijelu :D
kingofsnake

#485 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by kingofsnake »

Hafis wrote:
S obzirom da si ti predstavnik trećeg entiteta, i Fatmir Alispahić bi vas mogao hendlat ;)
Itakoto

#486 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Itakoto »

Vidi Hafiza, krvi ti iz nosa. Jos bi trebali biti duhoviti s vama kamenjarima, je li? :D
Mister Yes

#487 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Mister Yes »

bole1st wrote:
Mister Yes wrote:
Mozda je Vens Ovenov plan bio bolji u nekom apsolutnom smislu, ali mi ne pricamo o tome, nego o subjektivnoj perspektivi RS-a jer su oni subjekat (ne)prihvatanja plana.
No, sta je sad poanta ovoga, ubacujes nove momente dok ne dodjes do nekog gdje si u pravu? :D
Poenta je da vodstvu BH Srba nije interes zaštita BH Srba već povećanje Srbije. Isto tako vodstvu BH Hrvata nije interes zaštita BH Hrvata već povećanje Hrvatske. To je i dokazano presudom o UZP gdje se jasno kaže da su lider BH Hrvata selili Hrvate iz Bosne u Hercegovinu kako bi napravili kompaktniji nacionalni teritorij a sve u cilju priključenja te teritorije Hrvatskoj. Zato mojne šuplje o zaštiti interesa BH Hrvata i Srba. Radi se o klasičnim teritorijalnim pretenzijama susjednih zemalja uz pomoć domaćih Srba i Hrvata koji također rade na tom cilju.
bole1st

#488 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by bole1st »

Mister Yes wrote: :lol: Legenda. Ono prvo o čemu ne možeš da spekuliraš je dokaz ovog drugog što ti je nedokučivo. :lol:

Znači imamo situaciju da su se prije rata Srbi i Hrvati dogovorili oko podjele BiH. Nastala je banovina Hrvatska a ostatak su Srbi bili većina. Bošnjake naravno množe sa nulom i smatraju ih Srbima/Hrvatima islamske vjeroispovjesti.

Dolazi Tito koji također Bošnjake množi sa nulom, nema ih kao konstitutivnih u AVNOJ-u i nemaju svoju baklju u grbu. Čak se i na popisima Bošnjaci moraju izjasniti bilo kao Srbi bilo kao Hrvati. Ima li išta logičnije nego da ostavi uređenje koje je zatekao (Banovinu Hrvstaku a ostatak BiH Srbiji) s obzirom da svakako ne priznaje Bošnjake?

Ipak formira se Republika BiH u kojoj su u tom momentu Srbi većina. Tako se Srpski nacionalni prostor dijeli na dva dijela. Naravno da onaj za koji manje vežu svoj identitet (BiH) vremenom gubi stanovništvo putem migracija a u korist onog dijela za koji više vežu identit (Srbija). Samo budala to ne bi to predvidjela a Tito nije bio budala. I tako vremenom Srbi postadoše manjina u tom jednom dijelu :D
I sve to zato sto veliki nisu htjeli da imaju "veliku" drzavu na prostorima gdje obitavaju Juzni Sloveni pa su sistematski prizivali ponor pakla, vatru groma i ostale mogucnosti HAARP-olikih sistema.
bob12

#489 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by bob12 »

seln wrote:
Hafis wrote:
jel poskok glasilo čovičevo koji je dodikov rektalni pobačaj fuj gade mi se ti neHRVATI ,sramote nas prave patriote
bob12

#490 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by bob12 »

Itakoto wrote:Vidi Hafiza, krvi ti iz nosa. Jos bi trebali biti duhoviti s vama kamenjarima, je li? :D

šta provociraš ,nazival tebe ovdje iko balijom ,poturicom i sl,šta se spuštaš tako nisko..
Hafis

#491 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

Itakoto wrote:Vidi Hafiza, krvi ti iz nosa. Jos bi trebali biti duhoviti s vama kamenjarima, je li? :D
Džaba ti se sad vaditi, uzeo sam ti mjeru :zzzz:
Stvarno, ima li kakv podforum da ih tamo smjestimo, dok se malo ne uvježbaju i ne nauče temeljnim načelima komunikacije.
Ne mogu ja sve u isti mah. I polemizirati s pametnim ljudima i ove padobrance učiti kulturi.
Odoh do garaže...neki je vrag, ili je do vrata ili do daljinskog :) .
A vi se upristojite malo :novine:
seln

#492 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by seln »

bob12 wrote:
seln wrote:
Hafis wrote: aspekt, kingofsnake, no_mani=no_fjučr , itakoto...
jel poskok glasilo čovičevo koji je dodikov rektalni pobačaj fuj gade mi se ti neHRVATI ,sramote nas prave patriote
Trolaj, trolaj...pa i za pojas zadjeni. :wink:
bole1st

#493 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by bole1st »

Mister Yes wrote: Poenta je da vodstvu BH Srba nije interes zaštita BH Srba već povećanje Srbije. Isto tako vodstvu BH Hrvata nije interes zaštita BH Hrvata već povećanje Hrvatske. To je i dokazano presudom o UZP gdje se jasno kaže da su lider BH Hrvata selili Hrvate iz Bosne u Hercegovinu kako bi napravili kompaktniji nacionalni teritorij a sve u cilju priključenja te teritorije Hrvatskoj. Zato mojne šuplje o zaštiti interesa BH Hrvata i Srba. Radi se o klasičnim teritorijalnim pretenzijama susjednih zemalja uz pomoć domaćih Srba i Hrvata koji također rade na tom cilju.
Sad se vec vrtimo u krug, jednostavno nije tako, obrnuo si glavnu i sporednu ulogu.

Jesi li ti ikad bio u Banjoj Luci, na Palama, u Sirokom ili West side Mostaru? Mislis da im je vaznija Srbija/Hrvatska od njih samih? Jednostavno nije.

Jako mi tesko razumjeti sta bi uopsce moglo da te navede na takvo misljenje, zbog cega ti ne mogu pomoci da ga popravis.
Itakoto

#494 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Itakoto »

bob12 wrote:

šta provociraš ,nazival tebe ovdje iko balijom ,poturicom i sl,šta se spuštaš tako nisko..
Rado bih se upustao u duel s "poskocima" ali ne i s tobom jer vidim da si intelektualno nenaoruzan. Mir s tobom, nemam ja vremena za tebe.
volta dzontra

#495 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by volta dzontra »

kingofsnake wrote:
Hafis wrote:
Stvarno, ima li kakv podforum da ih tamo smjestimo, dok se malo ne uvježbaju i ne nauče temeljnim načelima komunikacije.
Ne mogu ja sve u isti mah. I polemizirati s pametnim ljudima i ove padobrance učiti kulturi.
Treba vam valahi napraviti podforum. Nek se zove Bajke. Pa tema Treći! I onda tamo opletite, iznosite ideje i frustracije, uzdižite Bobanove i Prlićeve vizije... I obavezno svaki post završit sa Šimunićevim izrazom ljubavi prema domovini.

On polemizira... :lol: :lol: :lol:
To Hafiz radi vas....ako on digne ruke ostadošte svi istomišljenici " u svojoj vjeri na svom forumu" :sax: :sax: :sax:
kingofsnake

#496 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by kingofsnake »

Hafis wrote:
Treba vam valahi napraviti podforum. Nek se zove Bajke. Pa tema Treći! I onda tamo opletite, iznosite ideje i frustracije, uzdižite Bobanove i Prlićeve vizije... I obavezno svaki post završit sa Šimunićevim izrazom ljubavi prema domovini.

Mister Yes

#497 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Mister Yes »

bole1st wrote: Jesi li ti ikad bio u Banjoj Luci, na Palama, u Sirokom ili West side Mostaru? Mislis da im je vaznija Srbija/Hrvatska od njih samih? Jednostavno nije.

Jako mi tesko razumjeti sta bi uopsce moglo da te navede na takvo misljenje, zbog cega ti ne mogu pomoci da ga popravis.
Za koje reprezentacije igraju i navijaju BH Srbi i Hrvati? Za svoju ili za one susjednih zemalja :D
seln

#498 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by seln »

volta dzontra wrote:
kingofsnake wrote:

To Hafiz radi vas....ako on digne ruke ostadošte svi istomišljenici " u svojoj vjeri na svom forumu" :sax: :sax: :sax:
Eno, kovac Smajo mu vec pravi medalju.
Itakoto

#499 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Itakoto »

:D
Mister Yes wrote:
bole1st wrote: Jesi li ti ikad bio u Banjoj Luci, na Palama, u Sirokom ili West side Mostaru? Mislis da im je vaznija Srbija/Hrvatska od njih samih? Jednostavno nije.

Za koje reprezentacije igraju i navijaju BH Srbi i Hrvati? Za svoju ili za one susjednih zemalja :D
Pa za svoje. Bosna (i Hercegovina) su samo povijesne/istorijske regije u sklopu susjedne nam Hrvatske i komsijske Srbije. :oops:
bole1st

#500 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by bole1st »

Mister Yes wrote:

Reprezentacije susjednih zemalja dozivljavaju kao svoje. Da imaju reprezentacije RS ili HRHB, navijali bi za njih i protiv Srbije/Hrvatske, kao sto Bosnjaci navijaju za BiH cak i kad igra protiv Turske. :D
Post Reply