Hoće li biti trećeg entiteta?

Post Reply
Hafis

#1776 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

LBVIEW wrote: A ti k'o biva Bosnjak, jel' tako? :D
Sto se tice tog entiteta, bujrum brate, sve "'rvatske krajeve" poput Sirokog,Gruda i Citluka ujediniti u jedan kanton - gospodarstvena perspektiva zagarantirna s obzirom da se ovdje radi o najpoduzetnijem dijelu stanovnistva :D ,a od ostatka Federacije ruke k sebi, to vam je sad "bosnjacka nacionalna teritorija", po uzoru na susjede i komsije, pa vi vidite.Da niste mozda Jajce, Novi Travnik... mislili uvuci u "treci"? :D
Ma daj Neum, a o Jajcu ćemo pričati :D
raskopusa

#1777 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by raskopusa »

LBVIEW wrote:
raskopusa wrote:
Skijaš wrote:
Bihać sa Mostarom, Žepče s Goraždem, to je prihvatljivo. Ustvari, oba rješenja koja su postignuta sa HDZ-om imaju svoje prednosti, i onaj Lagumdžijin sa elektorima i ovaj Tihićev koji bi od Čovićeve Herceg Bosne napravio jedan multietnički projekat. Ali teško da ijedan od ta dva prođe dalje bez Čovićevog jasnog distanciranja od politike etničkih podjela. Dosta je jedan Radmanović u Predsjedništvu.
a mi ko nismo podjeljeni? svi zapisali i ocistili svoj teritorij pa sad palamudimo da necemo etnicke podjele.glavni grad 95% etnicki cist...pa o cemu ti pricas? po tebi bosnjaci trebaju namtati politicke vodje hrvatima? (vec vidjeno)
mislis, hrvati malobrojni pa ih treba jahati? :shock:
ne znam sta hoce hrvati(jedan kanton ili entitet) al cu ih podrzati.
A ti k'o biva Bosnjak, jel' tako? :D
Sto se tice tog entiteta, bujrum brate, sve "'rvatske krajeve" poput Sirokog,Gruda i Citluka ujediniti u jedan kanton - gospodarstvena perspektiva zagarantirna s obzirom da se ovdje radi o najpoduzetnijem dijelu stanovnistva :D ,a od ostatka Federacije ruke k sebi, to vam je sad "bosnjacka nacionalna teritorija", po uzoru na susjede i komsije, pa vi vidite.Da niste mozda Jajce, Novi Travnik... mislili uvuci u "treci"? :D
sto se jedis,lako je malobrojnog poklopiti. sta bi to bosnjacima smetalo da hrvati sami biraju "svoje" kandidate?
stakasa

#1778 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by stakasa »

Hafis wrote:
Na pogresnoj ste adresi. Vasingtonske sporazume je Tudjman potpiso. Obratite se Milanovicu kad sljedeci put dode u Mostar
seln

#1779 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by seln »

Hafis wrote:Evo ga k'o Mile Kitić. Čim muško insan farba kosu, nema tu više ni čovjeka ni generala :zzzz:
HVO zna!
Hafis

#1780 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

stakasa wrote: Na pogresnoj ste adresi. Vasingtonske sporazume je Tudjman potpiso. Obratite se Milanovicu kad sljedeci put dode u Mostar
Dobro. Javite ''nam'' kada onaj nered gore kako-tako raspremite, pa da ''vam'' kažemo što je rekao Milanović.
seln

#1781 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by seln »

Hafis wrote:
stakasa wrote: Na pogresnoj ste adresi. Vasingtonske sporazume je Tudjman potpiso. Obratite se Milanovicu kad sljedeci put dode u Mostar
Dobro. Javite ''nam'' kada onaj nered gore kako-tako raspremite, pa da ''vam'' kažemo što je rekao Milanović.
Sta je MIlanovic rekao, to ne interesuje ni njegove partijske drugove.
spreca

#1782 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by spreca »

Hafis wrote:
zabolje nas kita ......nek sredjuje svoju avliju
stakasa

#1783 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by stakasa »

Hafis wrote:
Pa vi trazite treci entitet, saberi se malo. Tudjman ti ga je onemogucio. U Zagreb se obrati
LBVIEW

#1784 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by LBVIEW »

Hafis wrote:
Jajce je odavno rijeseno na vasu zalost, cuvajte tih par opcina-gospodarstvenih giganata,to vam je plafon. :mrgreen:
Hafis

#1785 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

A šta ćeš, ne može svakog zapasti onakva prosperitetna industrija i giganti.
LBVIEW

#1786 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by LBVIEW »

raskopusa wrote:
sto se jedis,lako je malobrojnog poklopiti. sta bi to bosnjacima smetalo da hrvati sami biraju "svoje" kandidate?
Ko se jedi, ja samo kazem gdje ta ideja o trecem moze proci-"hercegovackoj Kaliforniji". :D
Vidio si neki dan koliko su Bosnjaci raspolozeni za uspostavljanje "stolnog grada", mozes onda misliti kako je tamo preko Ivana. :D Ja se samo pozivam na realnost na terenu k'o i svakoliko salonsko pucanstvo forumskih ozracja(kad je njima u interesu), a ono je takvo da ce prije turisti preplaviti Mars nego sto ce se uspostaviti 'rvatski entitet mimo ovih par opcina-gospodarsvenih giganata. A sve zalbe zbog "planetarne nepravde i ugrozbe" uputiti na Mirogoj. :D
travnik

#1787 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by travnik »

Najjači su ovi "borci" za multi-kulti BiH, pa onda odjednom počnu sa terminologijom "naše", "vaše", "vi", "mi", "držimo", "držite" itd itd....pošto oni, kako kažu, ne broje krvna zrnca, ne priznaju "torove" i pošto su od glave do pete multietničari, onda ne bi smjeli koristiti takvu terminologiju, naročito jer se pod očito misli na B, S ili H. Ne može se to raditi, a biti za multi-kulti i zgražavati se na podjele. To me podsjeća na ono, malo bi se "cenzura", a da ne uđe.

p.s.
I Jajce, i Vitez, i Kiseljak, i Neum, i Novi Travnik, i Čapljina, i Travnik, i Uskoplje itd itd....nisu ni "naši", ni "vaši", ni "njihovi", već od stanovnika tih općina. Stoga, ohanite sa vlažnim snovima.
LBVIEW

#1788 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by LBVIEW »

Hafis wrote:A šta ćeš, ne može svakog zapasti onakva prosperitetna industrija i giganti.
Ma super, sto se onda bunite,sto ce vam propala industrija koja ionako nista ne proizvodi osim sto zagaduje okolinu. :D
Zar vam nije dovoljno tih par opcina gdje stoluje stozerna stranka i gdje tece "med i i mliko", bitan je kvalitet ne kvantitet, ha ja. :D
stakasa

#1789 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by stakasa »

Hafis wrote:A šta ćeš, ne može svakog zapasti onakva prosperitetna industrija i giganti.
Ko mi se to naljutio, ko, ko...
Glavno je da je Aluminijski prosperitetan. Jos sam da mu struju djaba daju. To je bas visoka tehnologija - gdje je felga ili folija nedostizni san
Hafis

#1790 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

LBVIEW wrote:
raskopusa wrote:
Ko se jedi, ja samo kazem gdje ta ideja o trecem moze proci-"hercegovackoj Kaliforniji". :D
Vidio si neki dan koliko su Bosnjaci raspolozeni za uspostavljanje "stolnog grada", mozes onda misliti kako je tamo preko Ivana. :D Ja se samo pozivam na realnost na terenu k'o i svakoliko salonsko pucanstvo forumskih ozracja(kad je njima u interesu), a ono je takvo da ce prije turisti preplaviti Mars nego sto ce se uspostaviti 'rvatski entitet mimo ovih par opcina-gospodarsvenih giganata. A sve zalbe zbog "planetarne nepravde i ugrozbe" uputiti na Mirogoj. :D
Svejedno, dobro ih ne možeš :roll:
I ja sam stvarno mislio do prije pola godine da od toga nema ništa, da je to samo zamazivanje očiju svom glasačkom tijelu, opravdanje za političke promašaje....ali izgleda da se ipak nešto valja iza brda. Možeš ti sad ovdje prosipati lokalnu pamet do ujutro i te seoske fore, al' ti kum Hafis ozbiljno kaže da se nežto debelo valja iza brda. Neće možda biti entitet, ali svakako nešto što se tebi i takvim kao ti sigurno neće dopasti. Uostalom, ovdje ionako izigravaš ultragigaturbopatriJotu, a u suštini ti je u potpunosti svejedno, boriš se da preživiš ako živiš ovdje (a ako si dijasporić - onda ti je ignor od mene k'o kuća) ...jel' tako rođo :)

Nego, gdje smo stali s ekonomijom. Veliš gospodarstveni giganti?
LBVIEW

#1791 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by LBVIEW »

travnik wrote:Najjači su ovi "borci" za multi-kulti BiH, pa onda odjednom počnu sa terminologijom "naše", "vaše", "vi", "mi", "držimo", "držite" itd itd....pošto oni, kako kažu, ne broje krvna zrnca, ne priznaju "torove" i pošto su od glave do pete multietničari, onda ne bi smjeli koristiti takvu terminologiju, naročito jer se pod očito misli na B, S ili H. Ne može se to raditi, a biti za multi-kulti i zgražavati se na podjele. To me podsjeća na ono, malo bi se "cenzura", a da ne uđe.

p.s.
I Jajce, i Vitez, i Kiseljak, i Neum, i Novi Travnik, i Čapljina, i Travnik, i Uskoplje itd itd....nisu ni "naši", ni "vaši", ni "njihovi", već od stanovnika tih općina. Stoga, ohanite sa vlažnim snovima.
Mani se patetike bolan, ovi gore pobrojani gradovi su vlazni snovi ovih sto zagovaraju treci i stolni, njima se obrati, a ne onima sto samo konstatiraju realnost na terenu koja kaze, kako ni stolni ni treci nisu moguci, ovaj potonji doduse mozda i jeste u par opcina zapadne Hercegovine.
LBVIEW

#1792 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by LBVIEW »

Hafis wrote: I ja sam stvarno mislio do prije pola godine da od toga nema ništa, da je to samo zamazivanje očiju svom glasačkom tijelu, opravdanje za političke promašaje....ali izgleda da se ipak nešto valja iza brda. Možeš ti sad ovdje prosipati lokalnu pamet do ujutro i te seoske fore, al' ti kum Hafis ozbiljno kaže da se nežto debelo valja iza brda. Neće možda biti entitet, ali svakako nešto što se tebi i takvim kao ti sigurno neće dopasti. Uostalom, ovdje ionako izigravaš ultragigaturbopatriJotu, a u suštini ti je u potpunosti svejedno, boriš se da preživiš ako živiš ovdje (a ako si dijasporić - onda ti je ignor od mene k'o kuća) ...jel' tako rođo :)

Kako ti kazes, bumo vidjeli, realnost na terenu kaze drugacije, al' bolje vjerovati takvima k'o ti nego istoj. :D
Ono sto vas jebe i sto ce vam se obiti o glavu je ta samouvjerenost bez pokrica i potcjenjivanje prvenstveno Bosnjaka koja zraci iz svakog tvog posta. Jedino se mi k'o biva borimo za prezivljavanje a kod vas sve poduzetnik do poduzetnika, uz to ste svi akademski obrazovani a na ovoj strani malo ko da je i osnovnu zavrsio, neovisno od toga sto sto su najveci urbani centri upravo kod tih "nepismenih". Malo dodira s realnoscu ne bi skodilo, doktore. :D
stakasa

#1793 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by stakasa »

LBVIEW wrote:
Hafis wrote: I ja sam stvarno mislio do prije pola godine da od toga nema ništa, da je to samo zamazivanje očiju svom glasačkom tijelu, opravdanje za političke promašaje....ali izgleda da se ipak nešto valja iza brda. Možeš ti sad ovdje prosipati lokalnu pamet do ujutro i te seoske fore, al' ti kum Hafis ozbiljno kaže da se nežto debelo valja iza brda. Neće možda biti entitet, ali svakako nešto što se tebi i takvim kao ti sigurno neće dopasti. Uostalom, ovdje ionako izigravaš ultragigaturbopatriJotu, a u suštini ti je u potpunosti svejedno, boriš se da preživiš ako živiš ovdje (a ako si dijasporić - onda ti je ignor od mene k'o kuća) ...jel' tako rođo :)

Kako ti kazes, bumo vidjeli, realnost na terenu kaze drugacije, al' bolje vjerovati takvima k'o ti nego istoj. :D
Ono sto vas jebe i sto ce vam se obiti o glavu je ta samouvjerenost bez pokrica i potcjenjivanje prvenstveno Bosnjaka koja zraci iz svakog tvog posta. Jedino se mi k'o biva borimo za prezivljavanje a kod vas sve poduzetnik do poduzetnika, uz to ste svi akademski obrazovani a na ovoj strani malo ko da je i osnovnu zavrsio, neovisno od toga sto sto su najveci urbani centri upravo kod tih "nepismenih". Malo dodira s realnoscu ne bi skodilo, doktore. :D
Upravo...
Ista samouvjerenost kao i u maju 93-e... Zavrsice poso za sedmicu... Pa ostase odakle su i posli... I dan danas su tu
travnik

#1794 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by travnik »

LBVIEW wrote:
travnik wrote:Najjači su ovi "borci" za multi-kulti BiH, pa onda odjednom počnu sa terminologijom "naše", "vaše", "vi", "mi", "držimo", "držite" itd itd....pošto oni, kako kažu, ne broje krvna zrnca, ne priznaju "torove" i pošto su od glave do pete multietničari, onda ne bi smjeli koristiti takvu terminologiju, naročito jer se pod očito misli na B, S ili H. Ne može se to raditi, a biti za multi-kulti i zgražavati se na podjele. To me podsjeća na ono, malo bi se "cenzura", a da ne uđe.

p.s.
Mani se patetike bolan, ovi gore pobrojani gradovi su vlazni snovi ovih sto zagovaraju treci i stolni, njima se obrati, a ne onima sto samo konstatiraju realnost na terenu koja kaze, kako ni stolni ni treci nisu moguci, ovaj potonji doduse mozda i jeste u par opcina zapadne Hercegovine.
Nije to patetika, već realnost....ovi gradovi su spominjani. Treći entitet nije uspostavljen u Daytonu upravo zbog Središnje Bosne jer su tu bile isjeckane teritorije, podjela i sl., pa se nije mogla olako povući linija. Tako je i danas, a ne zbog "patriota" (čitaj nacionalista) ili ne znam ni ja čega.

Treći entitet se jedino spominje u SA. Zato što stranke nemaju što ponuditi građanima. Evo nema Čovića u vlasti u FBiH, pa nikad gora vlast. Nema ga ili je potpuno marginalan u SK, TK, ZDK, USK, BPK, pa padaju glave. Ostalo je da spominju treći, nešto što nitko ne traži, pa onda oni kao brane, te već isproban recept, pod plaštom BiH, provući nacionalizam i homogenizirati birače. Čoviću je lakše, ima već glasače na priču o neravnopravnosti jer ga nema u vlasti, tako da se ne treba mučiti 'ko "patriote".

p.s.
Većina tih općina/gradova su vlažni snovi od 1991., al' ne samo jednih.
seln

#1795 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by seln »

LBVIEW wrote:

Ma, oni su meni kraljevi :D
Zvao me nekidan u dva iza ponoći Kožo da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic.

Elem, zamotao suri orao džoint pa se onako napušen pustio s najviše litice na planini. Obrušio se orao dolje u strmoglavom okomitom padu, svakim perom na tijelu osjećajući blaženstvo apsolutne slobode, i kad je već izgledalo da će se tako obamro u ekstazi zabiti u podnožje, u posljednji trenutak, jedva pedalj-dva od tla, zamahnu on krilima i odlijepi se u visinu. "Jebote, kakav sam ja kralj!", urlao je orao diveći se sam sebi.

Vidio to drugi orao, pa ga upitao šta mu je. "Trava, moraš probati", odgovorio mu ovaj, "čisto ludilo." Pristane odmah drugi orao, zamotaju njih dvojica po džoint i obruše se s litice, pa nakon nekoliko minuta bezglavog pada zamahnu krilima i u posljednji čas se odlijepe od tla. "Jebote, kakvi smo mi kraljevi!", oduševljeno su onako nadimljeni urlali dok su se vraćali gore.

Gledao sve to odozdo medo, pa ih upitao šta im je. "Trava, hoćeš i ti probati?", pozvali ga oni. Pristao medo, zapalio s njima džoint, pa se popeo na planinu i zajedno s njima pustio s vrha litice. "Jel' dobrooo?", pitao ga onaj orao. "Ludilooo!", odgovorio oduševljeni medo u adrenalinskom orgazmu, gledajući kako mu se podnožje nezaustavljivo približava. "Pazi sad", upozori ga orao, "kad dođemo na metar iznad zemlje, ti samo snažno zamahni krilima." "Kakvim krilima, nemam ja krila!", odgovorio mu medo. "Nemaš krila?!?", u čudu ga pogledao drugi orao. "Jok ja", odgovorio medo.

"Jebote, medo", na to će oba ona sura orla, "kakav si ti kralj!"

Istog trenutka, kako mi je Kožo ispričao vic o dva sura orla i mrkome medvjedu, ja sam vidio mrku Miju Martinu Barbarić kako gore, na samom vrhu Vran-planine, uzima džoint od Joea Šimunića i povlači zadnji dim, pa sa Velikoga Vrana onako nadimljeni zajedno skaču u ambis, dolje u Duvanjsko polje. "Za doooom...!", viče Joe, a Mija Martina mu u ekstazi dodaje: "Spremniiii!" "Tooo, Martina!", oduševio se Joe, "pušite ga, šupci, jebe nam se za Fifu i Fare, jebe nam se za kazne i otkaze!" "Kakve kazne?", pogledala ga Martina. "Pa otkaze i to", zbunio se sad i Joe, "imaš valjda desetak miliona u šteki?" "Jok ja", odgovorila mu ona. "Jebote, Martina", pogledao je ovaj pravo zadivljeno, "koja si ti kraljica!"

Bosanskohercegovački Hrvati, shvatili ste, ponekad su baš poput mrkog medvjeda iz Kožinog vica. Nema te trave i toga džointa koje im braća iz Matice Domovine ponude, a da ga oni neće oduševljeno prihvatiti, svaki put ga junački povući do pete i skočiti u ambis, i baš svaki put pedalj-dva iznad tla shvatiti da nemaju krila, i da su ga opet lijepo popušili.

I tako svaki put.

"Jebote, kakvi ste vi kraljevi!", iskreno im se onda divi cijela Hrvatska, gledajući kako napušena bosanskohercegovačka braća lete odozgo s Gvozda, Ljubuše, Liba i Vran-planine, pa hametice padaju po Duvanjskom polju. Tri Ljetopisa ne bi popu Dukljaninu bila dovoljna da zapiše koliko je hrvatskih kraljeva u posljednjih dvadesetak godina okrunjeno na Duvanjskom polju.

Posljednja je, eto, povukla glasnogovornica federalnog Ministarstva turizma i okoliša Mija Martina Barbarić, slavna pjevačica što je onomad iz treće - nakon što je 2001. pokušala s pjesmom "Ne možeš mi ništa", a 2002. pjesmom "Nemoj danas" - 2003. konačno otišla na Eurosong s pjesmom "Ne brini". "Za dom spremni! Evo, Jovanoviću, kazni i mene ako smiješ!", spremno se ona na Facebooku solidarizira s hrvatskim reprezentativcem Joeom Šimunićem, što je skandalizirao svjetsku javnost ustaškim pozdravom pred punim maksimirskim tribinama, spremno ona tako desetak godina kasnije opet pjeva svoj refren "ne možeš mi ništa". "Nemoj danas", pomislila je onda ljuljajući se na rubu ponora, pa povukla dim, zapjevala "Ne brini" i samo se pustila s vrha.

Nije takve kraljice Hercegovina vidjela još otkako se ono kraljica Katarina Kosača uzdala u pomoć katoličke braće i skočila iz Konjica u Dubrovnik. "Imaš valjda desetak miliona da otkupiš slobodu?", pitali je Dubrovčani gledajući kako pod zidine pristižu Turci, pa kad im je rekla da ima samo mač pokojnog muža, zadivljeno je pogledali: "Jebote, kakva si ti kraljica!"

Stara je, naime, i dugačka loza hrvatskih kraljeva u Bosni i Hercegovini. Malo tko ih je u historiji zapravo tako redovito krunio - ni Jugoslavija ih nije toliko puta zajebala kao rođena braća iz Matice Domovine - pa ipak oni s braćom iz Hrvatske sveudilj spremno skaču u ponor. Ta stvar sa za dom spremnošću upravo je savršen primjer: svaki put u povijesti kad su na svojim Facebook-profilima solidarno upisivali "Za dom spremni!", bosanskohercegovački Hrvati lijepo su tresnuli o dno ambisa.

Četrdeset prve, recimo, matica ih Nezavisna Država veselo pozdravila "Za dom!", ovi joj odgovorili "Spremni!", a Matica dovela Nijemce, Talijane i četnike, pa bosanskohercegovačku braću na kraju potrpala u konjske zaprege i tek pred Bleiburgom - jedva pedalj-dva iznad tla - pitala ih imaju li krila. "Kakva krila?", gledala je braća. "Pa odstupnicu, plan be", objasnila im Matica Domovina, "recimo, ZAVNOH." "Jok mi", blijedo odgovorili oni. "Jebote", zadivljeno će na to Hrvatska, "kakvi ste vi kraljevi!"

Pedeset godina kasnije opet isto: matica ih Republika veselo pozdravila "Za dom!", ovi joj odgovorili "Spremni!", a Matica im dovela kojekakve HDZ-ove, HSP-ove i ostale mazgove, pa bosanskohercegovačku braću na kraju potrpala u avion i tek pred Haagom - jedva pedalj-dva iznad tla - pitala ih imaju li krila. "Krila?", gledala je braća. "Da, odstupnicu, plan be", objasnila im Matica Domovina, "recimo, Europsku uniju." "Jok mi", blijedo će oni, a Matica će na to zadivljeno: "Jebote, kakvi ste vi kraljevi!"

Malo im je, međutim, i to bilo, nego dvadesetak godina kasnije opet bosanskohercegovački Hrvati veselo Majci Republici odgovaraju "Spremni!", spremna je glasnogovornica Mija Martina, spreman je, čitamo, i nekakav glasnogovornik Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegovačko-neretvanskog kantona, spreman je dakako i HSP, spremno pola hrvatskog Facebooka u BiH, spremni komentatori hrvatskih medija i portala po Bosni i Hercegovini, a Matica Majka sve ih onako spremne trpa u autobuse i tek pred biračkim mjestom - pedalj-dva, shvatili ste, iznad tla - pita imaju li krila.

"Krila?", pogledala je braća.

"Da, odstupnicu, plan be", objasnila im Matica Domovina, "recimo, svoj entitet."

"Entitet?!", blijedo će oni. "Jok mi."

"Jebote, kakvi ste vi kraljevi!"
paraf

#1796 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by paraf »

..a čemu spominjane srednje bosne etničko čišćenje je napravljeno..zbogom ko i boka i zemun...što ti učini ekonomska migracija u razdoblju 90-95... :D
Hafis

#1797 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

paraf wrote:..a čemu spominjane srednje bosne etničko čišćenje je napravljeno..zbogom ko i boka i zemun...što ti učini ekonomska migracija u razdoblju 90-95... :D
Kakvo crno čišćenje. Pripazi ti malo šta pričaš ovdje :?
I onaj najmanji maksum u mejtefu zna da su ljudi otišli na Bobanov i Šuškov poziv, i to iz čista mira i objesti. Još ih ovi domaći sprječavali, molili i preklinjali ne idite, ali džaba. Ići i bog. I to čak u nekim slučajevima preko teritorije RS-a.
I još što je interesantno, i poslije Bobanove i Šuškove smrti oni i dalje odlazili. Bit će nisu im javili.
seln

#1798 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by seln »

Hafis wrote:
paraf wrote:..a čemu spominjane srednje bosne etničko čišćenje je napravljeno..zbogom ko i boka i zemun...što ti učini ekonomska migracija u razdoblju 90-95... :D
Kakvo crno čišćenje. Pripazi ti malo šta pričaš ovdje :?
I onaj najmanji maksum u mejtefu zna da su ljudi otišli na Bobanov i Šuškov poziv, i to iz čista mira i objesti. Još ih ovi domaći sprječavali, molili i preklinjali ne idite, ali džaba. Ići i bog. I to čak u nekim slučajevima preko teritorije RS-a.
I još što je interesantno, i poslije Bobanove i Šuškove smrti oni i dalje odlazili. Bit će nisu im javili.
Medo pokusao da leti, a zaboravio da nema krila. Pao i razbio se ko picka.
I, ko mu je kriv?
Hafis

#1799 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

Pa tako reci junače.
Alfons Kauders

#1800 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Alfons Kauders »

hafise, sta se prica na habe forumu? kad ce to proglasenje vec jednom? :D mislim ako nece sad kad je teheran na koljenima, ne znam kad ce :D
Post Reply