Hoče li biti rata u BiH...

Locked
trofej

#51 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by trofej »

I ovo je rat:
Image

Nedvojbeno, zaglavlje bez Bosna i Hercegovina iznad Republika Srpska je protuustavno, a potpisivanjem ovog priloga potpisuje se pristanak na nestanak Bosne i Hercegovine.

U suštini, pod prijetnjom sankcija građani se prisiljavaju da imovinu pojedinačno ugrunte u Republiku Srpsku. Mada se "prava i slobode određeni u Evropskoj konvenciji za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda te njezinim Protokolima direktno primjenjuju u Bosni i Hercegovini i imaju prvenstvo pred svim drugim zakonodavstvom", a među njima je i "11. Pravo na imovinu", dodatno zaštićeno slijedećim: "Sve izbjeglice i prognanici imaju pravo slobodno vratiti se svojim domovima. Oni u skladu s Aneksom 7 Općeg okvirnog sporazuma imaju pravo na povrat imovine koje su bili lišeni tokom neprijateljstava od 1991. te da im se naknadi ona imovina koja im se ne može vratiti. Svaka obaveza ili izjava u vezi s takvom imovinom preuzeta ili dana pod prinudom nevažeća je i ništavna."

Nacističkofašistička klijentela u BiH je sama sebi osigurala legitimitet i legalitet pod patronatom OUN i EU. Pošto u nacističkofašističkom okruženju nema demokratskih izbora, problem je sadržan u pitanju: kako nacističkofašističku klijentelu u BiH legalno i legitimno razvlastiti? Čini mi se, samo su dvije mogućnosti za to, i to: (1) odricanje OUN i EU od simbioze sa nacističkofašističkim leglima u BiH, na način da se BiH bezuvjetno primi u NATO i EU, te (2) u suprotnom, ne pristajanje antinacističkofašističkih entiteta u BiH na aneksiju BiH od strane OUN i EU i prelazak u oslobodilačku fazu odbrambeno-oslobodilačke misije: da se konačno sruši Zid berlinski.

Predlažem Valentinu Inzku neka - koliko u korist BiH, toliko i u korist EU a i globalnu - traži saveznike za opciju (1). Jedan od njih mu može biti i Danis Tanović.
palermo

#52 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by palermo »

simpozijum delirijum wrote:joj suplja ! oca'm ! :roll: propaganda !
kakav rat ! Srbija ima vojsku u raspadu ( od aviona i helikoptera ? leti im 10 od 40 preostalih krntija , imaju par stotina tenkova od kojih pola ne mogu ni pokrenuti i tako dalje i tako dalje ! nema vise JNA gvozdjurije )
Srbija ima jako gradjansku opoziciju ( za razliku od BiH ) vecina ih zeli mir i integraciju u EU i imaju kosovske albance kao gerilce koji ih carkaju non-stop u Presevskoj dolini na granici sa Kosovom i vezu im dosta vojske i policije u tom rejonu
( podatak je da ima oko 200 incidenata godisnje u tom rejonu )
bez Srbije republika smrdska je jad i cemer a i tamo vecina raje zeli samo da prezivi
par stotina ili hiljadu povampirenih extremista ne moze zapoceti rat , a zaboravljate EULEX i snazno USA prisustvo i dalje u BiH (gradi se nova ambasada a ima jos par objekata koje drze americke sluzbe u Sarajevu koji lice na tvrdjave da sada ne odajem tajne 8-) )
pokusaje nasilja sacice extremista bi policija razrijesila za 48 sati
ako mislite drugacije ?
javite mi na vrijeme da oformim elitnu dobrovoljacku dijasporasku brigadu na Floridi USA i da saljem kokosove orahe kao humanitarnu pomoc ! :lol:
formiraj i šalji što prije orahe.....one velike
Orbini

#53 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by Orbini »

palermo wrote:
Orbini wrote:Tesko je tu biti pametan,, cas se cini da nema druge, a cas da je neizvodljivo. Bosnjaci su u gadnoj situaciji, ne mogu lako ni zapoceti rat, a nemogu ni halaliti evenetualnu secesiju.

Jedno je sigurno - ukoliko dodje stvarno do rata - ovog puta ce ga morati zapoceti Bosnjaci. Srbi ne moraju, oni imaju koliko im treba i valja im ovo pola zemlje sto su dobili samo betonirati i bolje pravno verifikovati. Situacija se bitno promijenila na njihovoj strani od proslog puta.

A ako ga Bosnjaci stvarno i zapocnu - ne smiju pobijediti i da mogu. Jer danas ne mozes pokrenuti u egzodus milion i po ljudi u po Evrope a da se cjeli svijet ne obrusi na tebe.

Znaci rat je moguc samo ako ga zapocnu Bosnjaci, i akoda osvoje pokoju stratesku kotu ali ne uzimaju gradove sto povlaci automatski etnicko ciscenje.

I naravno za kraj - dali su to u stanju izvesti. Pocev od odlucnosti politicara, mobilizacije, para(rat je skup),...
Ma nije mi jasna ta tvoja logika. Ako RS pokuša izvesti secesiju onda su oni započeli rat.......

A i ta priča o pobjedi i porazu isto nije logična, neće nikoga Bošnjaci pobijediti, koncept koji oni zastupaju će pobijediti ili izgubiti........ako bude rata ovaj put, onda će morati da bude i pobjednika, i kada kažem pobjednika, govorim o konceptu...ne o narodu
Probaj zamisliti barem,.. mani se matematicke logike. Govorim ovo jer sam cesto u BL i znam kako tamo razmisljaju. Oni sanjaju nezavisnu RS bez rata, imaju koliko im treba teritorije, ne smeta im ni prekid u Brckom gdje ipak ima znatan broj Srba,.. jednostavno se situacija promijenila. Rat njima ne treba za ostvarenje svojih ciljeva, trebao im je onda i jamili su koliko im treba. Mogu ladno da proklamuju izlazak iz BiH a da ne mobilisu niti jednog vojnika i ne ispale niti jedan metak na Federaciju. Znaci rat je moguc samo ako Bosnjaci ne mognu to prihvatiti i mobilisu vojsku pa je posalju na RS.

REcimo da dodje do krize, narod demonstrira na ulicama Sarajeva za cjelovitu BiH, a cetnici ovog puta masu sa Trebevica i pijuckaju pivo. Nasi politicari ulazu proteste, ne prihvataju,.. bal, bal,. MZ ne priznaje,... Sta onda?
osa

#54 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by osa »

od kada postoji glasovanje, građani, narodi i ine interesne skupine glasuju za one koji će na najbolji način zastupati njihova prava i interese, građani bih procjenjuju da nacionalne stranke to u bih najbolje mogu, što za višenacionalnu državu nije ništa čudno i nije presedan, takav sustav se zove demokracija, nije idealan ali je najbolji koji trenutno funkcionira.
u bih je iluzorno očekivati da će narodi glasati za stranke i predstavnike koji ne garantiraju zastupanje gore pomenutih prava, tako da mislim da će svaki pokušaj formiranja tzv. nadnacionalnih stranaka polučiti neuspjeh, bar još jedno vrijeme, doduše cijenim da će to vrijeme biti prilično dugo.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#55 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by -LIBERO- »

Eventualne srpske barikade bi mogle stajati jedan period sasvim mirno,ali sam duboko uvjeren da bi prije ili kaniej bile napadnute. To je jednostavno neminovno.

Krene li se u avanturu odvajanja ,nema sanse da se izbjegnu sukobi...
bhxxl

#56 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by bhxxl »

meni ovo sve mirise na situaciju pred pocetak rata pocetke 90 ... non stop se podrgijava situacija od strane medija o non stop prica o ugrozenosti srba o zlocinima nad srbima ....sinoc gledam na rtrs dokumentarac od stradanju srba 95 , i jedan od aktera kaze kako je naj veci masakr koji se dogovodio u BiH onaj koji se dogodio na ozrenu ... i non stop pojedini mediji pumpaju situaciju ... kao sto rekoh sve mi vishe i vishe lici na pocetke 90
palermo

#57 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by palermo »

Orbini wrote:
Probaj zamisliti barem,.. mani se matematicke logike. Govorim ovo jer sam cesto u BL i znam kako tamo razmisljaju. Oni sanjaju nezavisnu RS bez rata, imaju koliko im treba teritorije, ne smeta im ni prekid u Brckom gdje ipak ima znatan broj Srba,.. jednostavno se situacija promijenila. Rat njima ne treba za ostvarenje svojih ciljeva, trebao im je onda i jamili su koliko im treba. Mogu ladno da proklamuju izlazak iz BiH a da ne mobilisu niti jednog vojnika i ne ispale niti jedan metak na Federaciju. Znaci rat je moguc samo ako Bosnjaci ne mognu to prihvatiti i mobilisu vojsku pa je posalju na RS.

REcimo da dodje do krize, narod demonstrira na ulicama Sarajeva za cjelovitu BiH, a cetnici ovog puta masu sa Trebevica i pijuckaju pivo. Nasi politicari ulazu proteste, ne prihvataju,.. bal, bal,. MZ ne priznaje,... Sta onda?
Bolan Orbini, stvarno te poštujem kao forumaša i čovjeka koji zna i napisati i reći, ali o čemu ti pričaš.Pa proglašenje mezavisnosti znači objava rata, u tom slučaju svim dotad važećim ugovorima prestaje validnost. Pa nije niko ovdje mahnit da ne zna da bi Srbi sad odmah da mogu proglasili nezavisnost i još b i usput sve pozivali na mir i toleranciju.Al proglašenje nezavisnosti je objava rata. U slučaju proglašenja nezavisnosti, RS više ne postoji, onda postoji samo teritorija koja je napadnuta i želi da se istrgne iz ustavnopravnog poretkta Bosne i Hercegovine.
Bosnolog

#58 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by Bosnolog »

felipe kajetano wrote:
Bosnolog wrote:Odvno bi vec bila balvan -barikada revolucija Dodinih secesionista :mrgreen: da je odnos snaga u korist SANU ideologa povoljniji i da je odnos snaga u MZ na njihovu ruku.Oni cekaju mnogo povoljnije okolnosti ali poznavajuci sludene mitolomane nije iskljuceno da isfrustrirani krenu na sve ili nista.Stoga treba raditi kao da ce vjecno biti mir ali biti spreman na ono najgore/za rat sutra koji je sve blizi/.Nesto nam ove poruke poznate iz nekih dalekih dana.

Za rat je potrebno ne dvoje ili troje vec jedno, :mrgreen: stoga se spremimo da ne budemo zateceni kao 92 .Krizni stabovi ,saziv nacionalne vlade spasa BiH i formiranje fronta za odbranu nase drage i jedine BiH.

Nastavak agonije ce biti ako opet ovce glasaju za svoje tornjake u narednoj izbornoj godini .Tornjaci nude sigurne torove u kojim ce prestrasene i izmanipulisane ovce da sisiaju motke, dok ih ne isisaju a potom slijedi rat izmedu torova .

Ove etno torovsko sektaske vladajuce stranke su bez vizije i zelje da budu servis gradana i drzave, oni se kriju iza etno nacionalnih stada u kojima zive i uzivaju sve privilegije izglasane u institucijama koje zloupotrebljavaju za svoje stranacko licne potrebe i promocije u ime svojih etno torova istada.

Rat u BiH moze doci kao posljedica socijalnih nemira i ekonomske krize kao posljedica omalovazene,prevarene i sludene gladne ulice a ista ce biti biti zloupotrebljena u pokusaj disolucije BiH a potom slijedi rat za oslobodenje BiH od izdajnika, anti drzavnih i secesionistickih snaga.

Sve su opcije moguce ,zavisi prije svega od MZ koja je tu i odrzava stanje izmedu mira i potencijalnog rata i aktera velikih sila prije svega USA :roll:
Daj samo mi kazi hoces ti licno doci da me oslobodis ili ces poslat nekog rudara iz Breze?
Neces imati mnogo izbora ,da li ces da se branis ili ces da nestanes,treca je da dignes ruke i trazis milostinju od onih sto su napunili naivnim nenaoruzanim i neupucenim ,sto povjerovase svojim komsijama na ljudskost a koje iz kreveta u pidzamama odvedose u konc logore i masovne grobnice a za kojima i dans tragamo.

Bioloski opstanak je prirodni nagon za odbranu i zivot .Imajuci u vidu nedavnu proslost koja nas uci da ce se buducnost ponoviti a sve su indicije da ce se desiti mnogo prije nego mnogi predpostavljaju.

Lakse ce mo se odbraniti ako se udruzimo.Zasto bi ja dolazio braniti tebe ako ti ne zelis odbraniti sebe , doci cu ako si nesposoban ili bolestan ili nemocan da se branis,mozda je rijesenje skupa sa mnom braniti nas i nasu domovinu BiH jer mi nemamo drugog izbora ako ns zivot i opstanak Bih bude doveden u pitanje.Bolje je poginuti braneci svoj zivot,svoje dostojanstvo i svoju domovinu nego zivjeti na koljenima potlacen cijelog zivota ili predati svoju sudbinu u ruke zlikovaca koji zele unistiti mene moju domovinu
Crimson

#59 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by Crimson »

rat je moguc zato sto su muslimani kao narod po obicaju lose informisani i propagandom izmanipulisani, da sve svoje probleme misle da ce rijesiti secesijom od SFRJ,ne kontajuci da protiv tog cilja imaju projugoslovenske snage sa jakim motivom za odbranom Jugoslavije kao prirodnim nagonom za prezivljavanjem i MZ kojoj nije interes podjela Jugoslavije i stvaranje mini drzavica
osa

#60 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by osa »

bhxxl wrote:meni ovo sve mirise na situaciju pred pocetak rata pocetke 90 ... non stop se podrgijava situacija od strane medija o non stop prica o ugrozenosti srba o zlocinima nad srbima ....sinoc gledam na rtrs dokumentarac od stradanju srba 95 , i jedan od aktera kaze kako je naj veci masakr koji se dogovodio u BiH onaj koji se dogodio na ozrenu ... i non stop pojedini mediji pumpaju situaciju ... kao sto rekoh sve mi vishe i vishe lici na pocetke 90
nije ni čudno to što tvrde za ozren, kada nam je forumaš Id, sve do u detalje ispričao o navedenom poduhvatu.
Banksy

#61 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by Banksy »

NeČe biti rata

Šta zna Danis ...

Nije svjestan težine svoje riječi pa lupeta li lupeta.

Malo diže tenzije, u svrhu promocije svog novog filma :roll:

idiot.
bulevarmostar

#62 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by bulevarmostar »

-LIBERO- wrote:Iz dna duse ,cijelim svojim organizmom sam protiv rata...ko je za rat,daBogda mu u kuci bio..davno su to nasi stari rakli.

Ali sada jedno sasvim pragmaticno pitanje,na kojeg treba odgovoriti bez osvrtanja na ono "..ma nece dozvoliti medjunarodna zajednica..."

Zar stvarno ne vidite,ne osjetite da se sistematski,namjerno i planski vrsi opstrukcija svih mogucih zajednickih institucija.
Zar se ne primjeti da si bilo koja,cak i ona najmanja,mizerna....drazavnost drzave osporava u RS-u.
Zar se ne vidi retorika ,i prica kojom se NAMJERNO talasa mrznja i unistava i ovaj krhki mir koji se uspostavio izmedju anroda.

I nije istina da za rat treba dvoje,kako je neko napisao....za rat je sasvim dovoljno i jedno,agresivno,sa planom da sve sjebe i odevde nas u novi pakao,i apsolutno stojim iza toga.

Niste gledati "60min"u kojima je brojkama,papirima i vrstom naoruzanja pobrojano kolike su snage koje se podvode pod "zastitarske"agencije po RS-u
Ljudi imaju transportere,duge cijevi,protiv oklopne rakete..legalna paravojna formacija sa vise desetina pripadnika. Na to dodajte srpsku komponentu u armiji,kao i policijske snage. Ima oko 30 000 ljudi vec pod oruzijem,bez mobiliziacija i slicnih stvari :sad: :roll:

A sta,neko kaze sta da postave razgranicenje,barikade i da proglase nezavisnost..da dodjemo i ukloonimo barikade,a oni bi kao mirno sjedili i cekali da se to uradi..i automatski krece sukob.
Ne vjerujem da bi mogao biti rat inteziteta i onako masovan kao sto je to bio '92.,ali apsolutno je izvodljiv,ne kazem da ce biti duboko se nadam da nece :sad: ,sukob samo ako to budu zelili samo ejdni,a znamo ko je to u ovom slucaju.

Nema osanjanja na EU,na medjunarodnu zajednicu....svi znamo kako se sporo oni pokrecu :roll: ,jednostavno se MORA pokusati,mozda i po zadnji put pokusati promjeniti nesto demokratskim sretstvima.
Slijedece izbore moramo apsolutno izmjeniti politicku garnituru,jer je ocigledno da ovi koji kao predstavljaju nas neznaju,niti imaju intelektualnih kapaciteta da se nose sa problemima koji su,na zalost,pred nama. :bih:
Ima li gdje na webu taj prilog sa "60 min"?
popajic

#63 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by popajic »

PostPostao/la osa dana 22/09/2009 17:29
od kada postoji glasovanje, građani, narodi i ine interesne skupine glasuju za one koji će na najbolji način zastupati njihova prava i interese, građani bih procjenjuju da nacionalne stranke to u bih najbolje mogu, što za višenacionalnu državu nije ništa čudno i nije presedan, takav sustav se zove demokracija, nije idealan ali je najbolji koji trenutno funkcionira.
Ako je ovo sto sto smo dozivjeli, prezivjeli i pokusavamo prezivjeti, najbolje sto demokratija nudi ( ja, demokratije i *ranja !)...onda nam ni alah, ni dzizus, ni buda, ni marsovci ne mogu pomoci.Amin !
palermo

#64 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by palermo »

-LIBERO- wrote:Iz dna duse ,cijelim svojim organizmom sam protiv rata...ko je za rat,daBogda mu u kuci bio..davno su to nasi stari rakli.

Ali sada jedno sasvim pragmaticno pitanje,na kojeg treba odgovoriti bez osvrtanja na ono "..ma nece dozvoliti medjunarodna zajednica..."

Zar stvarno ne vidite,ne osjetite da se sistematski,namjerno i planski vrsi opstrukcija svih mogucih zajednickih institucija.
Zar se ne primjeti da si bilo koja,cak i ona najmanja,mizerna....drazavnost drzave osporava u RS-u.
Zar se ne vidi retorika ,i prica kojom se NAMJERNO talasa mrznja i unistava i ovaj krhki mir koji se uspostavio izmedju anroda.

I nije istina da za rat treba dvoje,kako je neko napisao....za rat je sasvim dovoljno i jedno,agresivno,sa planom da sve sjebe i odevde nas u novi pakao,i apsolutno stojim iza toga.

Niste gledati "60min"u kojima je brojkama,papirima i vrstom naoruzanja pobrojano kolike su snage koje se podvode pod "zastitarske"agencije po RS-u
Ljudi imaju transportere,duge cijevi,protiv oklopne rakete..legalna paravojna formacija sa vise desetina pripadnika. Na to dodajte srpsku komponentu u armiji,kao i policijske snage. Ima oko 30 000 ljudi vec pod oruzijem,bez mobiliziacija i slicnih stvari :sad: :roll:

A sta,neko kaze sta da postave razgranicenje,barikade i da proglase nezavisnost..da dodjemo i ukloonimo barikade,a oni bi kao mirno sjedili i cekali da se to uradi..i automatski krece sukob.
Ne vjerujem da bi mogao biti rat inteziteta i onako masovan kao sto je to bio '92.,ali apsolutno je izvodljiv,ne kazem da ce biti duboko se nadam da nece :sad: ,sukob samo ako to budu zelili samo ejdni,a znamo ko je to u ovom slucaju.

Nema osanjanja na EU,na medjunarodnu zajednicu....svi znamo kako se sporo oni pokrecu :roll: ,jednostavno se MORA pokusati,mozda i po zadnji put pokusati promjeniti nesto demokratskim sretstvima.
Slijedece izbore moramo apsolutno izmjeniti politicku garnituru,jer je ocigledno da ovi koji kao predstavljaju nas neznaju,niti imaju intelektualnih kapaciteta da se nose sa problemima koji su,na zalost,pred nama. :bih:
Lijepo si ti ovo napisao, jedina mi je kvaka u tom što mi se čini da ako se bude što dešavalo, da će se dešavati prije izbora.
7cokanja

#65 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by 7cokanja »

trofej wrote:I ovo je rat:
Image

Nedvojbeno, zaglavlje bez Bosna i Hercegovina iznad Republika Srpska je protuustavno, a potpisivanjem ovog priloga potpisuje se pristanak na nestanak Bosne i Hercegovine.

U suštini, pod prijetnjom sankcija građani se prisiljavaju da imovinu pojedinačno ugrunte u Republiku Srpsku. Mada se "prava i slobode određeni u Evropskoj konvenciji za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda te njezinim Protokolima direktno primjenjuju u Bosni i Hercegovini i imaju prvenstvo pred svim drugim zakonodavstvom", a među njima je i "11. Pravo na imovinu", dodatno zaštićeno slijedećim: "Sve izbjeglice i prognanici imaju pravo slobodno vratiti se svojim domovima. Oni u skladu s Aneksom 7 Općeg okvirnog sporazuma imaju pravo na povrat imovine koje su bili lišeni tokom neprijateljstava od 1991. te da im se naknadi ona imovina koja im se ne može vratiti. Svaka obaveza ili izjava u vezi s takvom imovinom preuzeta ili dana pod prinudom nevažeća je i ništavna."

Nacističkofašistička klijentela u BiH je sama sebi osigurala legitimitet i legalitet pod patronatom OUN i EU. Pošto u nacističkofašističkom okruženju nema demokratskih izbora, problem je sadržan u pitanju: kako nacističkofašističku klijentelu u BiH legalno i legitimno razvlastiti? Čini mi se, samo su dvije mogućnosti za to, i to: (1) odricanje OUN i EU od simbioze sa nacističkofašističkim leglima u BiH, na način da se BiH bezuvjetno primi u NATO i EU, te (2) u suprotnom, ne pristajanje antinacističkofašističkih entiteta u BiH na aneksiju BiH od strane OUN i EU i prelazak u oslobodilačku fazu odbrambeno-oslobodilačke misije: da se konačno sruši Zid berlinski.

Predlažem Valentinu Inzku neka - koliko u korist BiH, toliko i u korist EU a i globalnu - traži saveznike za opciju (1). Jedan od njih mu može biti i Danis Tanović.
Radojičić: Zadiranje u vlasničke odnose

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske /RS/ Igor Radojičić izjavio je danas da novonastala situacija u vezi sa "Elektroprenosom BiH" predstavlja potencijalno zadiranje u vlasničke odnose koji su svetinja na Zapadu.

"Ne može se dekretom nikome oduzeti vlasništvo i dati nekom drugom. Neka pokušaju u svojim zemljama napraviti da od jedne kompanije, čak i javne, oduzmu vlasništvo i daju nekom drugom. Svaki sud će ih oboriti i javno će ih proglasiti komunistima koji vrše nacionalizaciju", ocijenio Radojičić.

"Riječ je o početku nove političke krize u BiH. U to sam potpuno siguran", rekao je Radojičić
..vid radojice, pametnice male.. :razz:
felipe kajetano

#66 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by felipe kajetano »

Bosnolog wrote:
felipe kajetano wrote:
Bosnolog wrote:Odvno bi vec bila balvan -barikada revolucija Dodinih secesionista :mrgreen: da je odnos snaga u korist SANU ideologa povoljniji i da je odnos snaga u MZ na njihovu ruku.Oni cekaju mnogo povoljnije okolnosti ali poznavajuci sludene mitolomane nije iskljuceno da isfrustrirani krenu na sve ili nista.Stoga treba raditi kao da ce vjecno biti mir ali biti spreman na ono najgore/za rat sutra koji je sve blizi/.Nesto nam ove poruke poznate iz nekih dalekih dana.

Za rat je potrebno ne dvoje ili troje vec jedno, :mrgreen: stoga se spremimo da ne budemo zateceni kao 92 .Krizni stabovi ,saziv nacionalne vlade spasa BiH i formiranje fronta za odbranu nase drage i jedine BiH.

Nastavak agonije ce biti ako opet ovce glasaju za svoje tornjake u narednoj izbornoj godini .Tornjaci nude sigurne torove u kojim ce prestrasene i izmanipulisane ovce da sisiaju motke, dok ih ne isisaju a potom slijedi rat izmedu torova .

Ove etno torovsko sektaske vladajuce stranke su bez vizije i zelje da budu servis gradana i drzave, oni se kriju iza etno nacionalnih stada u kojima zive i uzivaju sve privilegije izglasane u institucijama koje zloupotrebljavaju za svoje stranacko licne potrebe i promocije u ime svojih etno torova istada.

Rat u BiH moze doci kao posljedica socijalnih nemira i ekonomske krize kao posljedica omalovazene,prevarene i sludene gladne ulice a ista ce biti biti zloupotrebljena u pokusaj disolucije BiH a potom slijedi rat za oslobodenje BiH od izdajnika, anti drzavnih i secesionistickih snaga.

Sve su opcije moguce ,zavisi prije svega od MZ koja je tu i odrzava stanje izmedu mira i potencijalnog rata i aktera velikih sila prije svega USA :roll:
Daj samo mi kazi hoces ti licno doci da me oslobodis ili ces poslat nekog rudara iz Breze?
Neces imati mnogo izbora ,da li ces da se branis ili ces da nestanes,treca je da dignes ruke i trazis milostinju od onih sto su napunili naivnim nenaoruzanim i neupucenim ,sto povjerovase svojim komsijama na ljudskost a koje iz kreveta u pidzamama odvedose u konc logore i masovne grobnice a za kojima i dans tragamo.

Bioloski opstanak je prirodni nagon za odbranu i zivot .Imajuci u vidu nedavnu proslost koja nas uci da ce se buducnost ponoviti a sve su indicije da ce se desiti mnogo prije nego mnogi predpostavljaju.

Lakse ce mo se odbraniti ako se udruzimo.Zasto bi ja dolazio braniti tebe ako ti ne zelis odbraniti sebe , doci cu ako si nesposoban ili bolestan ili nemocan da se branis,mozda je rijesenje skupa sa mnom braniti nas i nasu domovinu BiH jer mi nemamo drugog izbora ako ns zivot i opstanak Bih bude doveden u pitanje.Bolje je poginuti braneci svoj zivot,svoje dostojanstvo i svoju domovinu nego zivjeti na koljenima potlacen cijelog zivota ili predati svoju sudbinu u ruke zlikovaca koji zele unistiti mene moju domovinu

Daj ba frajeru skuliraj se malo od tih pamfleta...i vidi imal' ti komsija "zlatni ljiljan"sta jesti danas!!!
zavrzlama

#67 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by zavrzlama »

Orbini wrote:
palermo wrote:
Orbini wrote:Tesko je tu biti pametan,, cas se cini da nema druge, a cas da je neizvodljivo. Bosnjaci su u gadnoj situaciji, ne mogu lako ni zapoceti rat, a nemogu ni halaliti evenetualnu secesiju.

Jedno je sigurno - ukoliko dodje stvarno do rata - ovog puta ce ga morati zapoceti Bosnjaci. Srbi ne moraju, oni imaju koliko im treba i valja im ovo pola zemlje sto su dobili samo betonirati i bolje pravno verifikovati. Situacija se bitno promijenila na njihovoj strani od proslog puta.

A ako ga Bosnjaci stvarno i zapocnu - ne smiju pobijediti i da mogu. Jer danas ne mozes pokrenuti u egzodus milion i po ljudi u po Evrope a da se cjeli svijet ne obrusi na tebe.

Znaci rat je moguc samo ako ga zapocnu Bosnjaci, i akoda osvoje pokoju stratesku kotu ali ne uzimaju gradove sto povlaci automatski etnicko ciscenje.

I naravno za kraj - dali su to u stanju izvesti. Pocev od odlucnosti politicara, mobilizacije, para(rat je skup),...
Ma nije mi jasna ta tvoja logika. Ako RS pokuša izvesti secesiju onda su oni započeli rat.......

A i ta priča o pobjedi i porazu isto nije logična, neće nikoga Bošnjaci pobijediti, koncept koji oni zastupaju će pobijediti ili izgubiti........ako bude rata ovaj put, onda će morati da bude i pobjednika, i kada kažem pobjednika, govorim o konceptu...ne o narodu

evo ti najjednostavniji argument da nisi u pravu.....ako velikosrbima ne treba rat i ako su zadovoljni sa onim sto su dobili u ratru...ZASTO ovo rade sto rade..velikosrbi nisu ni 10% zadovoljni onim za sta su ratovali...bas zbog toga sto nisu zadovoljni oni 14 godina i opstruisu sve i svasta i ogadjuju BIH srpskom narodu..a sve pucnji u prazno...velikosrbi su kad se sve oduzme i doda,samo srbe kao narod sa 100% BIH teritorije stjerali na nekih 35% BIH teritorije i u tom toru gdje vlada najgori fasizam i apartjhed lijecef rustracije prema BIH i ostalim narodima jer su kao ulog svoje politike stavili sudbinu srba u BIH,pa MZ radi humanih razloga trpi i podilazi istim,samo se postavlja pitanje dokle....da cetnici mogu izvesti secesiju oni bi to uradili davno...oni provocviraju da bi zaplasili MZ nebi li ovi sami ponudili podjelu BIH i UN vojnici sutra cuvali tu fantomsku srpsku drzavu u BIH....

rs se moze odcijepiti samo formalno u vidu izlaska iz drzavnih institucija i da se stvori privid kao su oni drzava jer ne postuju drzavu BIH,a na terenu bi sve ostalo isto...valja nama preko Brckog ;-)
osa

#68 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by osa »

popajic wrote:
PostPostao/la osa dana 22/09/2009 17:29
Ako je ovo sto sto smo dozivjeli, prezivjeli i pokusavamo prezivjeti, najbolje sto demokratija nudi ( ja, demokratije i *ranja !)...onda nam ni alah, ni dzizus, ni buda, ni marsovci ne mogu pomoci.Amin !
upravo to je realnost bih, ne želje pojedinaca, kao gospod. tanović koji bi (vjerojatno u dobroj namjeri) pokušao ljudima reći šta je to za njih dobro, znaju ljudi šta je za njih dobro a ako i pogriješe i greške su sastavni dio demokracije, nema ideale.
trofej

#69 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by trofej »

osa,
u današnjem svijetu, demokratija nije pitanje vremena, pitanje je organizirane političke vlasti. Sa nacističkofašističkom klijentelom na vlasti - kakva je u BiH - nikada i nigdje nema demokratskih izbora, pa ni demokratije. I svako onaj ko projecira interes naroda u interes takve vlasti, direktno je u njenoj službi. I inače je iluzija da je vlast izraz narodne volje. Tvrdim, mandat OUN i EU u BiH je doveo BiH u ulogu Buridanovog magarca - na način da je sijao iluzije o mogućnostima demokratizacije nacističkofašističkih legala u BiH - mada se to nigdje i nikada nije dogodilo.
M.O.S-

#70 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by M.O.S- »

felipe kajetano wrote:Ko ce ba ratovat osim ko fol nekih likova sa neta sto bi kao malo "puskarali"?Nije rat Medal of Honor i youtube!Pa ljudi koji bi i iznijeli neki buduci rat su sludjeni neimastinom i bezobrazlukom mocnika da ih boli dupe za sve..Ti ljudi su bitni a ne ovi internet ratnici jer ljudi koji bi zaista i ucestvovali u ratu i nemaju racunar jer nemaju love za njega!Eno "ljiljani"hoce na ulicu jer nemaju 'ljeba jesti a tako je i u RS sa borackim kategorijama.Al' hebe se nekom sto neko nema sta jesti bitna je prica jel MO multietnicki grad il'jel neka egzoticna banana republika priznala Kosovo....
pa...hm... donekle si upravu!
Mnogi borci su na rubu egzistencije i svjesni su da su nasi politicari krivi za njihovu situaciju i istina je da ljijani nemaju sta da jedu.
Al vjeruj da se varas, da nema ko da ratuje!
Ja poznajem bas dosta raje iz (105) koji su bili na linijama i vjeruj nacin na koji oni vode zivot od rata do danas napravio je od njih temprane bombe koje su pune nekog bjesnila i vjeruj da bi ti ljudi bili prvi na gotov.
A da ne spominem generacije-1985-84-83-82 itd...
I vjeruj da bi tako i bilo.....
osa

#71 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by osa »

trofej wrote:osa,
u današnjem svijetu, demokratija nije pitanje vremena, pitanje je organizirane političke vlasti. Sa nacističkofašističkom klijentelom na vlasti - kakva je u BiH - nikada i nigdje nema demokratskih izbora, pa ni demokratije. I svako onaj ko projecira interes naroda u interes takve vlasti, direktno je u njenoj službi. I inače je iluzija da je vlast izraz narodne volje. Tvrdim, mandat OUN i EU u BiH je doveo BiH u ulogu Buridanovog magarca - na način da je sijao iluzije o mogućnostima demokratizacije nacističkofašističkih legala u BiH - mada se to nigdje i nikada nije dogodilo.
toretizirati o demokraciji i sustavima vlasti može se unedogled, krucijalna stvar je da narod bira vlast, narod u bih glasuje za stranke za koje procjenjuje da će najbolje zastupati njegova prava, što se tiče međunarodne uprave napisah već," pokušajte povući paralelu između 1878 i danas, i onda je upravu nad bih dobila sila, koja je postavljala visoke predstravnike i dan dans je isto tako, šta se u bih promijenilo za ovih 131 godinu", ustvari nešto je srbi više nisu relativna većina u zemlji.
tiv

#72 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by tiv »

Neznam da li ce biti rata. Siguran sam da ce politicke vodje rs JEDNOGLASNO biti za povlacenje svih srpskih predstavnika iz zajednickih organa.Siguran sam da ce uciniti sve da se ovaj put pokazu kao civilizovani, zastitit ce njihova policija (ako treba i citavu godinu) nesrpsko stanovnistvo Brckog, Doboja, Kozarca...Kakvi izbori, kakve gluposti. Do Nove godine BiH nece imati nijednu funkcionalnu instituciju...Ne idu oni u ovo ni u panici niti nepromisljeno.Ovo samo slijepac i "dobri Bosnjo" ne vidi.Nikakav teret njima veliki nece biti Srbi-povratnici po selendrama Drvar, B. Grahovo,Mrkonjic...Ne zele rat naravno, ali do proljeca ce biti spremni.Jesu li Bosnjaci spremni ratovati, sposobni suglasiti se o platformi na kojoj ce se ratovati, ne znam.Sta ce m.z. da radi ne znam.Mislim da Srbi puno vise znaju i sta hoce i sta mogu. Nazalost, naravno.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#73 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by -LIBERO- »

Nemoze se pod "greskama demokratije" podvesti iz godine u godinu,iz izbora u izbore to da stalno narod bira iste ljude,koji ocigledno niti znaju niti zele da nas izvedu na neki normalna zivotni put,kao drzavu i sve narode u njoj.

Konstantno cinjenje iste greske i davanje povjerenje ljudima koji to ne zasluzuju,blago receno,moze da bude samo mentalna zaostalist (pod sta ,jednim dijelom,moze da se podvede i ne edukovanost i zatucanost),ili zelja da se udje u konfrotacije i samim tim vremenom i u sukobe.

Suvise je krvi pusteno u ovoj zemlji da bi se moglo postavljati na nacin na koji se postavljaju vladajuce strukture RS-a
Nacin na koji pumpaju svoje stanovnistvo,koje u 95% sulcajeva zivi na etnicki cistim teritorijama sto je dodatno tlo za nacionalizam kao takav,neminovno vodi ka onome sto apsolutno ne bih zelio. :roll:

Ljudi iz RSa svoj narod pumpaju i hrane nacionalizmom,i apsolutno uvode tim cinom u dodatnu netrpeljivost i dubiozu koja bi cak i do sukoba mogla odvesti...i to rade vrlo sistematski.

Pa jeste li svjesni da su cijeli narastaji mladih iz RSa odgojeni na mitologiji,gusarskim epovima...jeste li ikada citali njihovu knjigu istorije,za bilo koji razred osnovne skol,j sticajem okolnosti jesam,a bolje da nisam :roll: ..pumpanje i to sistematsko,boj ovaj,boj onaj,ustanak ovaj,ustanak onaj...i 85% im je o Srbiji ,a valjda RS podrazumijevaju pod tim pojmom,a o prozivci i turskim nedjelima i ubistvima,ili ustaskim genocidima da i ne pricam (naravno da je svega toga i bilo,ali konstantno potenciranje takvih stvari zna se cemu se tezi)

Ako dodate jos i njihove medije koji ih pumpaju u to pravcu,kao i svakodnevnu komunikaciju gdje je vrlo norlano iskazivati netrpeljivost,cetnistvo i mrznju prema ostalima (ko god da su oni),a da barem 50-60% tih koji su najglasniji nikada ni nisu imali realnog kontakta sa bilo kime ko nije iz njegove etnicke zajednice (neznanje ,i "nepoznato" je najbolje tlo za mrznjom) dobijate koktel koji je izrazito zapaljiv,samo se ceka da neko zapali fitilj.

Tuzno je to,ali istinito,i samo slijep covjek ,ili onaj ko ne zeli to da vidi i ne vidi to.

Ja se nadam ,svim srcem ,da ce ipak preovladati razum i da jednostavno nece biti nista od potencijalne prijetnje. A da ona postoji POSTOJI.
Last edited by -LIBERO- on 22/09/2009 18:06, edited 1 time in total.
kmirsad

#74 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by kmirsad »

Mirno spavajte...rata neče biti... :lol: :lol: :lol: :lol:
Klodovik

#75 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by Klodovik »

Orbini wrote:

Pa, ako bi samo mahali i pijuckali pivo, teško da bi puno tog piva popili.
Locked