Hoče li biti rata u BiH...

Locked
karanana

#301 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by karanana »

palermo wrote:
karanana wrote:
MUNAFIK wrote:BRANIO bih svoju zemlju i svoju porodicu od cetnicko-srpskih ustasko-hrvatskih agresorskih snaga... kao i svih drugih zlocinaca koji bi zeljeli da uniste moju zemlju i moju porodicu i moje prijatelje...

Kljucna rijec BRANIO... jer nije rat branioca i rat agresora isti toga bi svi trebali biti svjesni!!!
(nazalos izgleda da neki nisu)
Zar postoji neki drugi izbor? :?
da li branjenje podrazumijeva i napad i oslobadjanje na primjer bijeljine, banjaluke, cajnica, rogatice......?
Što da ne ? Ne podrazumjeva ubijanje nevinih, silovanje, pljačkanje,
pa ne, jer banjalucani, bijeljinci, cajnicani su vec poodavno u americi, svedskoj, njemackoj.......i treba neko iz sarajeva ili iz mostara da ponovo gine da bi seher banjalucanin mogao nekad doci u svoju seher banjaluku.
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#302 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by Big Boy »

Vecina ne bira rat... manjina obicno nametne rat vecini i zbrise u nepoznatom pravcu.

A uvijek bilo... nekom rat, nekom brat.
fixer

#303 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by fixer »

palermo wrote:
karanana wrote:
MUNAFIK wrote:BRANIO bih svoju zemlju i svoju porodicu od cetnicko-srpskih ustasko-hrvatskih agresorskih snaga... kao i svih drugih zlocinaca koji bi zeljeli da uniste moju zemlju i moju porodicu i moje prijatelje...

Kljucna rijec BRANIO... jer nije rat branioca i rat agresora isti toga bi svi trebali biti svjesni!!!
(nazalos izgleda da neki nisu)
Zar postoji neki drugi izbor? :?
da li branjenje podrazumijeva i napad i oslobadjanje na primjer bijeljine, banjaluke, cajnica, rogatice......?
Što da ne ? Ne podrazumjeva ubijanje nevinih, silovanje, pljačkanje,
I sta bi ti onda dobio? Protjerao ne bi,a sta cemo onda sa voljom vecine ljudi tamo?
*mima*

#304 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by *mima* »

Cuj napadnuti Bosnjaci? Taj izraz Bosnjak......jel bio prije agresije?
istocnjak

#305 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by istocnjak »

micki125 wrote:stoji to, al dijaspora je zakon.
Dijaspora je mogla biti drugi Kurdistan za Bosnjake da se ljudi u BiH nisu borili. To decko nikad nemoj zaboraviti.

Nebi ti sada imao ni pasosa a niti ambasade da su svi pobjegli iz BiH a ko zna bili uopce i mogao pisati po internetu. :D
Last edited by istocnjak on 23/09/2009 14:23, edited 1 time in total.
senjor

#306 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by senjor »

Her Flick wrote:
senjor wrote:Sad,odmah...u top formi sam,zeljan da vratim dug I TO DEBELI DUG,ZNAM I KOME.

Rata nije builo,bila je agresija i u sustini ljudi su branili sopstveni zivot,kasnije je od odbrane licnog zivota izrasla Armija BiH.
Ovi pacovi sto ko fol neznaju zasto su se borili(ako su se borili)u slucaju sada izvjesnog rata neka se pakuju,tutanj.Kad je domovina u pitanju to mora biti vece od frustracije,domovina je sirok pojam podrumasima.

Ma koliko minimizirali otpor Bosnjackog naroda on vam je stvorio da imate bar nesto.Bez otpora naseg,danas bi vi pacovi i razne Kusturice ako, bi bili zivi,morali u prodavnici taziti leba ili kruha.

ps
porije nego li neko opet kaze;internet ratnici,odgovaram,Ja sam Srebrenicu i Bratunac prezivio od pocetka do kraja i vidio cetnika haman vise nego li mrava.
neki dan ti je na nekoj od tema zoom rekao da ohladis turban
pa evo i ja ti savjetujem da malo skines turban sa glave ocigledno se ispod potparilo
ako vec nekoga vrijedjas uradi to suptilnije

ja sam se borio za suverenu i nezavisnu BiH (koji klise) i ravnopravnost svih naroda itd itd, ja od toga danas nista ne vidim

jos je zalosnije sto ti koji si , kako sam kazes, prezivio Srebrenicu i Bratunac ne vidis da su ta dva gradica izdata i prodata od strane onih koji su se busali bosnjastvom, bosanstvom i islamom koji su nam prodavali humanitarnu i zaradjivali preko mojih i tvojih ledja

no posto sam dosao pameti (postao pacov, kako ti kazes) sada bi primjenio njihov recept da bi zaradio na "patriotama" kao sto si ti
Nisam te pitao nista,niti sam te igdje sopmenuo,nemoj da vrijedjas!!!
neprilagodjena

#307 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by neprilagodjena »

jasko_ba wrote:internet "ratnici" :lol:
udriiiiii

Ozbiljna tema ali ja ne mogu da dodjem sebi od smjeha zbog ovog komentara.
Nesto me danas uhvatila luda :roll: :roll: oprostite mi.

Na rat ne smijem ni da mislim :roll: :roll:
samo malo

#308 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by samo malo »

Ja mislim da su najvece patriote ovi sto povecaju font i opale bold.

Jos ako zacrveni slova, e ti su najopasniji, njih bi trebalo u izvidjacko diverzantske jedinice.

Sto se tice teme, bi ratovao naravno, cuj pitanja, pa kako ce sutra Brankovicev mali ko i tata vilu na Poljinama napraviti od krvavo zaradjenih para ako mi necemo Poljine odbraniti :bih:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#309 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by hrasno38 »

Hm ovo je jeako tesko pitanje i samo neozbiljan covjek sa lakocom moze odgovoriti na njega sa "DA" ili "NE". Prosli rat sam ratovao, ne zato sto sam bio zeljan rata, nego jednostavno su se u mom kraju pojavili neki koji su pucali po meni, mojoj raji, mojim roditeljima, mome gradu. Svako normalan je samo posao onim prirodnim putem, putem samoodbrane. Bez ikakve usrane ideologije, nacionalne i stranacke pripadnosti, mrznje prema nekome branio sam ono sto je moje. Mada istorijski gledano svaku generaciju na ovim prostorima uhvate najmanje dva rata nisam siguran da bih ratovao ponovo. U stvari kada bih u prvim redovima vidio sve ove koji su nam donose ovaj jad i bijedu, one koji su postali nedodirljivi zahvlajujuci proslim ratom, one koji su skrivali svoje sinove od pusaka mozda i bih. Medjutim prvo bih volio u tom ratu da ocistim svoje dvoriste, da blista sto je i teoretski nemoguce sto znaci vozdra ratovanje oruzjem. Necim drugim vrlo rado. Ali uvijek postoji ona bolna zica koja kad ti je neko dohvati stvara strahovite bolove u tvome srcu i od toga ti mozak pocne drukcije raditi. Ali smatram da je ipak rat bar za neki veci vremenski period u domenu SF-a. Ipak su sad malo drukcije poslozene kockice nego 92 godine. Verbalnog rata ima i bice ga jos dugo ali bice i glavonja iza resetaka. Na kraju krajeva i mi sami donekle upravljamo sa tim da li bi moglo doci do rata ili ne svojim glasanjem na izborima. Evo vec skoro 20-godina glasa se za iste i nakon svih tih godina nismo nigdje. Promjenimo tu glasacku svijest i probajmo dovesti nekoga relativno novog na vlast i dati mu zadatak da nam ocisti prvo nase dvoriste. Sve dok ovu drzavu budu vodili Bosnjaci, Srbi i Hrvati svjetlo ce biti ugaseno a kad je pocnu voditi Bosanci i Hercegovci onda ce se to svijetlo ponovno upaliti.
senjor

#310 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by senjor »

mima wrote:Cuj napadnuti Bosnjaci? Taj izraz Bosnjak......jel bio prije agresije?
Ti se malo sprdas... :arrow:
kv99

#311 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by kv99 »

karanana wrote:ne bih ratovao ni po koju cijenu. ispario bih se.

eh sad iz ovih odgovora i iz trenutnih rezultata ankete (koji su btw. vjerovatno dobri pokazatelji onoga sta raja u BiH misli jer se americka brigada jos nije probudila i izjasnila), proizlazi i moje pitanje koje sam postavio na prosloj temi: da rs sada, sutra postavi policiju i rampe na granice svog entiteta, sta bi se desilo? da li bi ih iko probao silom srusiti? moja pretpostavka je da nebi.
Da bi imali nezavisni genocidnu stvorevinu nece postavljati rampe i policiju na granice entiteta vec tamo gdje im je neophodno a to nisu sadasnje granice.
Ili da ja tebe pitam , koliko ces ti da primis danasnjih povratnika u RS kad ih protjeraju otamo ? Da li ces da im dadnes svoju spavacu ili dnevni boravak ? Ili da zive u skoli u tvom komsiluku ? Ili da na vjestima gledas kako se borbe vode u Brckom jer ne-srbi odatle nisu htjeli mirno prepustiti svoje kuce cetnicima ? Da li ti stvaro mislis da ti cetnik iz npr Lukavice i Dobrinje nece poslati "zalutali " metak proslavljajuci nezavisnost ?
Trgovac Suknom

#312 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by Trgovac Suknom »

Her Flick wrote: Znamo kako je bilo, znamo da je narod djaba izginuo,
Ako mislis da je ˇ"narod djaba izginuo" onda nemaš pojma šta je i kako bilo.

Oni koji su se borili učinili su to da odbrane svoje živote i živote članova svoje porodice, prijatelje, domove. Oni koji se nisu borili završili su zaklani, silovani, u logorima itd.

Što se tiče tvog anketnog pitanja (usput, to je lažna dilema i lažna nedoumica): borio bi se onaj ko bi morao (da bi opstao) i onaj koji bi to želio i osjećao kao svoju dužnost.
*mima*

#313 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by *mima* »

senjor wrote:
mima wrote:Cuj napadnuti Bosnjaci? Taj izraz Bosnjak......jel bio prije agresije?
Ti se malo sprdas... :arrow:

Ne sprdam...Nikad necu prihvatit izraz....Bosnjak......Ja sam Bosanka.
istocnjak

#314 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by istocnjak »

hrasno38 wrote:Hm ovo je jeako tesko pitanje i samo neozbiljan covjek sa lakocom moze odgovoriti na njega sa "DA" ili "NE". Prosli rat sam ratovao, ne zato sto sam bio zeljan rata, nego jednostavno su se u mom kraju pojavili neki koji su pucali po meni, mojoj raji, mojim roditeljima, mome gradu. Svako normalan je samo posao onim prirodnim putem, putem samoodbrane. Bez ikakve usrane ideologije, nacionalne i stranacke pripadnosti, mrznje prema nekome branio sam ono sto je moje. Mada istorijski gledano svaku generaciju na ovim prostorima uhvate najmanje dva rata nisam siguran da bih ratovao ponovo. U stvari kada bih u prvim redovima vidio sve ove koji su nam donose ovaj jad i bijedu, one koji su postali nedodirljivi zahvlajujuci proslim ratom, one koji su skrivali svoje sinove od pusaka mozda i bih. Medjutim prvo bih volio u tom ratu da ocistim svoje dvoriste, da blista sto je i teoretski nemoguce sto znaci vozdra ratovanje oruzjem. Necim drugim vrlo rado. Ali uvijek postoji ona bolna zica koja kad ti je neko dohvati stvara strahovite bolove u tvome srcu i od toga ti mozak pocne drukcije raditi. Ali smatram da je ipak rat bar za neki veci vremenski period u domenu SF-a. Ipak su sad malo drukcije poslozene kockice nego 92 godine. Verbalnog rata ima i bice ga jos dugo ali bice i glavonja iza resetaka. Na kraju krajeva i mi sami donekle upravljamo sa tim da li bi moglo doci do rata ili ne svojim glasanjem na izborima. Evo vec skoro 20-godina glasa se za iste i nakon svih tih godina nismo nigdje. Promjenimo tu glasacku svijest i probajmo dovesti nekoga relativno novog na vlast i dati mu zadatak da nam ocisti prvo nase dvoriste. Sve dok ovu drzavu budu vodili Bosnjaci, Srbi i Hrvati svjetlo ce biti ugaseno a kad je pocnu voditi Bosanci i Hercegovci onda ce se to svijetlo ponovno upaliti.
:thumbup:
tech10

#315 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by tech10 »

karanana wrote: da rs sada, sutra postavi policiju i rampe na granice svog entiteta, sta bi se desilo? da li bi ih iko probao silom srusiti? moja pretpostavka je da nebi.
Sarajlije bi organizovale mirne proteste, a ovi bi pucali po njima (ako su to radili '92 kada su bili civilizovaniji nego danas, ne vjerujem da ne bi ucinili isto sto i onda bratija Pandurovic uradi)
Kupalo

#316 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by Kupalo »

Ne pada mi na pamet.
karanana

#317 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by karanana »

kv99 wrote:
karanana wrote:ne bih ratovao ni po koju cijenu. ispario bih se.

eh sad iz ovih odgovora i iz trenutnih rezultata ankete (koji su btw. vjerovatno dobri pokazatelji onoga sta raja u BiH misli jer se americka brigada jos nije probudila i izjasnila), proizlazi i moje pitanje koje sam postavio na prosloj temi: da rs sada, sutra postavi policiju i rampe na granice svog entiteta, sta bi se desilo? da li bi ih iko probao silom srusiti? moja pretpostavka je da nebi.
Da bi imali nezavisni genocidnu stvorevinu nece postavljati rampe i policiju na granice entiteta vec tamo gdje im je neophodno a to nisu sadasnje granice.
Ili da ja tebe pitam , koliko ces ti da primis danasnjih povratnika u RS kad ih protjeraju otamo ? Da li ces da im dadnes svoju spavacu ili dnevni boravak ? Ili da zive u skoli u tvom komsiluku ? Ili da na vjestima gledas kako se borbe vode u Brckom jer ne-srbi odatle nisu htjeli mirno prepustiti svoje kuce cetnicima ? Da li ti stvaro mislis da ti cetnik iz npr Lukavice i Dobrinje nece poslati "zalutali " metak proslavljajuci nezavisnost ?
nego gdje bi postavili rampe ako ne na granice entiteta? mislis da bi oni krenuli u dodatna osvajanja? ja mislim da nebi, oni su uzeli sto su manje/vise planirali. a ja ne znam koliko ce oni povratnika otjerati otamo, vjerovatno sve, ali ce onda i ovi odavde protjerati ono srba sto ima pa nek se onda zavrse ciscenja i nek se odrade zamjene. poslace cetnik metak-dva, poslacemo i mi metak-dva nazad i to je to.

tech, gdje bi sarajlije izasle da protestuju? po marin dvoru ili bi krenule na rampe i na lukavicu?
Broj 1

#318 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by Broj 1 »

Kao prvo preporucio bih nasim mladim damama da se niposto ne udaju za ovakve heroje koji se izjasnjavaju da ne bi ratovali, jer nisu u stanju ni sebe da zastite a kamoli vase dostojanstvo, ugled i vasu buducu djecu.

Nego mlade dame uhvatite se vi noge pa vani nadjite nekog mladica punog muskih hormona tipa Afghanistanac ili Iranac je rod ovih pickica nicem dobru se nadati.

Kao drugo ne mozete se sada uhvatiti noge a kamoli kad pripuca, a i kad pripuca decki uvesce se smrtna kazna za dezerterstvo, a ne kao 92 bjezo je i ko je trebo i ko nije.
fixer

#319 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by fixer »

Od rata nema nista. Djaba mi raspravljamo.
M.O.S-

#320 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by M.O.S- »

senjor wrote:Da se dopunim;
Znam da se nekima prevrce zeludac ali ja moram opet ponoviti;
Cetnici su mi ubili
oca
majku
brata
tetka
tetku
dajidzu
najboljeg roda mog zenu i dvoje mloljetne djece,sve zapalili u kuci izgorjelo sve do kosti,nikada nisam mogao obaviti dzenazu,nemam sta su mezar spustiti.
Treba li dalje da govorim.
eee bas zbog ovi razloga i milion istih.
ja sam spreman da i davimo u drinu
Broj 1

#321 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by Broj 1 »

Zaboravio si kako bi se cudili jedno tri mjeseca, ma kot puca, ma jel moguce da nase momsije, pa kako to itd.
tech10 wrote:
karanana wrote: da rs sada, sutra postavi policiju i rampe na granice svog entiteta, sta bi se desilo? da li bi ih iko probao silom srusiti? moja pretpostavka je da nebi.
Sarajlije bi organizovale mirne proteste, a ovi bi pucali po njima (ako su to radili '92 kada su bili civilizovaniji nego danas, ne vjerujem da ne bi ucinili isto sto i onda bratija Pandurovic uradi)
keep it real

#322 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by keep it real »

Brisbane wrote:Bice rata to je jasno samim potpisivanjem Dejtona.
Pitanje je koliko dugo ce trjati.
Moze biti vrlo kratak, tako da se u sutini niti ne racuna kao rat nego " redarstvena akcija", ali se bojim da ce potrajti jer nas niko ne podrzava.....
nemoj se ti sikirati , vama australcima ledja cuvaju amerikanci . niko vas ne smije poprijeko pogledati .

malo se salim , nista licno . brisbane = qld aus .
bhxxl

#323 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by bhxxl »

najgori su mi ovi sto tvrde da su ratovali za aliju ili nekog drugog politicara , ratovalo se radi svoje glave i zivota i zivota svojih najblizig ... da nismo sad bi nas trazili po nekim masovnih grobnicama ....
istocnjak

#324 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by istocnjak »

Broj 1 wrote:Kao drugo ne mozete se sada uhvatiti noge a kamoli kad pripuca, a i kad pripuca decki uvesce se smrtna kazna za dezerterstvo, a ne kao 92 bjezo je i ko je trebo i ko nije.
Mislim da ovaj put ne bi uopce bilo amnestije za dezertere i one koji pobjegnu ...

Ne mislim da bi ih streljali kao sto ti kazes ali bi definitivno snosili neke pravne sankcije ...

Sada je sve drugacije ...
JohnnyS

#325 Re: OPET BI RATOVAO!?

Post by JohnnyS »

Broj 1 wrote:Kao prvo preporucio bih nasim mladim damama da se niposto ne udaju za ovakve heroje koji se izjasnjavaju da ne bi ratovali, jer nisu u stanju ni sebe da zastite a kamoli vase dostojanstvo, ugled i vasu buducu djecu.

Nego mlade dame uhvatite se vi noge pa vani nadjite nekog mladica punog muskih hormona tipa Afghanistanac ili Iranac je rod ovih pickica nicem dobru se nadati.

Kao drugo ne mozete se sada uhvatiti noge a kamoli kad pripuca, a i kad pripuca decki uvesce se smrtna kazna za dezerterstvo, a ne kao 92 bjezo je i ko je trebo i ko nije.
Boldano - :shock: :shock: :shock: "Kad zapuca", a ne "ako zapuca"?! Jel ti znaš nešto što mi ne znamo?

Italik - uvede li se takva kazna 95% političara bi ostalo bez svojih sinova ko što bi im dječaci bili pobijeni da je takav zakon valjao 1992.

On topic - nemam šta pametno reći kad je hrasno to sve savršeno napisao
Locked