Hoče li biti rata u BiH...
-
motormate
#201 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Mislim da ce ga dody & co popusiti, evo ameri fino se dogovorili sa rusima mi necemo cackati po ceskoj i poljskoj ali zato nemojte se petljati na balkanu , ali dody jos nije skonto veliki se igraci dogovorili naravno na stetu srba po ko zna koji put, da zakljucim by by kosovo, by by bosno pardon "pc".
Last edited by motormate on 22/09/2009 22:16, edited 1 time in total.
-
7cokanja
#202 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Klodovik wrote:Po tvom scenariju bi se mogla raspasti svaka država bez ikakvog rata. Neka oblast samo proglasi neovisnost bez da ikog napada i to je to.Orbini wrote:
svijetu zapocinju i za manje. Povod imamo, ali kako zapoceti taj rat.
..princip nije nepoznat..
Micronations — sometimes also referred to as model countries and new country projects — are entities that resemble independent nations or states but which are unrecognized by world governments or major international organisations. These nations often exist only on paper, on the Internet, or in the minds of their creators. Micronations differ from secession and self-determination movements in that they are largely viewed as being eccentric and ephemeral in nature, and are often created and maintained by a single person or family group.
Some micronations have managed to extend some of their operations into the physical world by issuing coins, flags, postage stamps, passports, medals, and other items. Such trappings of real sovereign states are created as a way of seeking to legitimize the micronations that produce them.
- Elvis_je_ziv
#203 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Orbini...
Budi covjek pa reci , gdje si bio u proslom ratu .
Al' pazi, ima ovdje ljudi koji mogu da te uhvate u lazi .
- Elvis_je_ziv
#204 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Ode razmislit...Elvis_je_ziv wrote:Orbini...
-
trofej
#205 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Član I: Bosna i Hercegovina (Aneks 4 - Ustav Bosne i Hercegovine)Postao/la Ljuban dana 22/09/2009 21:53
7cokanja je napisao/la: iliti Republiku BiH je jos uvijek Ustav Republike BiH
Izvini al vremeplov mi se pokvario pa ne mogu da učestvujem u raspravi u kojoj se spominje i ustav RBIH.
1. Kontinuitet. Republika Bosna i Hercegovina, čije će službeno ime od sada biti "Bosna i Hercegovina", nastavlja svoje pravno postojanje prema međunarodnom pravu kao država, uz prilagođavanje njenog unutarnjeg uređenja prema ovdje sadržanim odredbama te unutar njezinih međunarodno priznatih granica. Ona ostaje članica Ujedinjenih naroda te kao Bosna i Hercegovina može zadržati ili zatražiti članstvo u organizacijama u sklopu sistema Ujedinjenih naroda i drugim međunarodnim organizacijama.
Začudo, nigdje se ne spominje da RS „nastavlja svoje ...“
- Mahalac
#206 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Ja bi volio da se zarati.
Uvijek sam volio cist racun.
Uvijek sam volio cist racun.
- Elvis_je_ziv
#207 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Pogledaj pazljivije.trofej wrote:Član I: Bosna i Hercegovina (Aneks 4 - Ustav Bosne i Hercegovine)Postao/la Ljuban dana 22/09/2009 21:53
7cokanja je napisao/la: iliti Republiku BiH je jos uvijek Ustav Republike BiH
Izvini al vremeplov mi se pokvario pa ne mogu da učestvujem u raspravi u kojoj se spominje i ustav RBIH.
1. Kontinuitet. Republika Bosna i Hercegovina, čije će službeno ime od sada biti "Bosna i Hercegovina", nastavlja svoje pravno postojanje prema međunarodnom pravu kao država, uz prilagođavanje njenog unutarnjeg uređenja prema ovdje sadržanim odredbama te unutar njezinih međunarodno priznatih granica. Ona ostaje članica Ujedinjenih naroda te kao Bosna i Hercegovina može zadržati ili zatražiti članstvo u organizacijama u sklopu sistema Ujedinjenih naroda i drugim međunarodnim organizacijama.
Začudo, nigdje se ne spominje da RS „nastavlja svoje ...“
-
7cokanja
#208 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Ljuban wrote:Izvini al vremeplov mi se pokvario pa ne mogu da učestvujem u raspravi u kojoj se spominje i ustav RBIH.7cokanja wrote: iliti Republiku BiH je jos uvijek Ustav Republike BiH
..nista, nista ljubane, nasi smo mi.. i ja isto tako kazem za pc - ne postoji za mene.. cak sta vise, nikad nije niti postojala, niti ce.. a Bosanac sam, i to jos iz istocne Bosne.. znaci, sa trenutno okupiranih teritorija.. i ne priznajem okupatorsku, cetnicku vlast.. a pogotovo takozvani "ustav", jos takozvanije "pc".. eto, ljubane ja i ti 1:1 ..
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#209 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Ako si ljubo posla spa’t
Sta cemo ja i ti
Kao prvo vrata zakljucati
Kao drugo prozor zatvoriti
Kao trece spustiti zavjese
Ostat cemo doma i ljubit’ se
Ostat cemo doma i ljubit’ se...
Ako se sutra zarati
Moja mala sta cemo ja i ti
Vrata zakljucati
Prozore zatvoriti
Spustiti zavjese
Ostat cemo kuci i ljubit’ se
A kad pocne pucati
Preko glave cemo se pokriti
Ispod male dekice
Ja i ti i zvjezdice
Grickat cemo grozdje
Cekat cemo rat da prodje
Vodi me na ples
Vodi me na ples
Vodi me na ples
Ciribiribela moja mala
Vodi me na ples
Vodi me na ples
Vodi me na ples
Ali ako odem ne zaboravi me
Ciribiribela odoh u marine
Ona nece pit’ kafe
Vengo cokoladu
Ona misli sempjasta
Da se soldi kradu
Bizte mi vanka iz kuce
Jer cu te brostulinom
Ne sporkaj mi kuzine
Jer cu te mazininom
ja sam več nakrko paketa s konzervama i mlijekom u prahu
.....garonja podmazan i na gotovs sam još da kokoške poČmu izvirivat

Sta cemo ja i ti
Kao prvo vrata zakljucati
Kao drugo prozor zatvoriti
Kao trece spustiti zavjese
Ostat cemo doma i ljubit’ se
Ostat cemo doma i ljubit’ se...
Ako se sutra zarati
Moja mala sta cemo ja i ti
Vrata zakljucati
Prozore zatvoriti
Spustiti zavjese
Ostat cemo kuci i ljubit’ se
A kad pocne pucati
Preko glave cemo se pokriti
Ispod male dekice
Ja i ti i zvjezdice
Grickat cemo grozdje
Cekat cemo rat da prodje
Vodi me na ples
Vodi me na ples
Vodi me na ples
Ciribiribela moja mala
Vodi me na ples
Vodi me na ples
Vodi me na ples
Ali ako odem ne zaboravi me
Ciribiribela odoh u marine
Ona nece pit’ kafe
Vengo cokoladu
Ona misli sempjasta
Da se soldi kradu
Bizte mi vanka iz kuce
Jer cu te brostulinom
Ne sporkaj mi kuzine
Jer cu te mazininom
ja sam več nakrko paketa s konzervama i mlijekom u prahu
-
7cokanja
#210 Re: Hoče li biti rata u BiH...
pici wrote:Ako si ljubo posla spa’t
kuci i ljubit’ se
ja sam več nakrko paketa s konzervama i mlijekom u prahu.....garonja podmazan i na gotovs sam još da kokoške poČmu izvirivat
![]()
..a, djes' zastek'o onu "sto pusi"..
- Maraschino
#211 Re: Hoče li biti rata u BiH...
da se ne ponavljamo...exliberal wrote:Maraschino wrote:nisi u pravu...exliberal wrote:najbolji su mi ovi sto vicu ...ja sam bio u proslom ratu ...neka krenu jedva cekam....
e ja neznam nikog ko je nejebo u proslom ratu a da trci u novi....fakat sve PS2 ratnici![]()
jedino ako neprizeljkuju novi rat da bi onda pokusali da i oni postanu "ugledni" gradjani.....
patriotizam je nesto jace i vece i od ''uglednog'' gradjanina...
prica o patriotizmu bi mozda palila da je ovo 92 ali posto nije..."ja treba da budem patriota dok ce neki novi saja da mazija lovu"...ajde maraschino...mozes ti bolje od ovog
definitivno je da bi bilo zainteresovanih za rat na svim stranama...mladja generacija ( ona sto nije bila direktno u rovu i sto nije odrasla druzeci se sa "anamo onima") bi bila spremna ali ne zbog patriotizma nego cisto zbog sanse da se nabrzinu situiraju ko proslavljeni komadanti na sve tri strane
'92 god. neko je krenuo iz ovih neko iz onih razloga ( cist patriotizam, neko je krenuo jer je mislio da ce to kratko trajati pa ce doci do zaposlenja, neko da ce da usicari nesto iz svega toga, neko zbog mogucnosti ''enormnog'' bogacenja...)
ja sam bio u onoj prvoj kategoriji i nikada nisam posumnjao u ono za sta sam se borio. tokom rata prozivjelo se sve i svasta ali na kraju opet halalim svu svoju muku i nikada se nisam nigdje pojavio da unovcim svoj patriotizam (nudjen mi je cin, ja odbio...nudjena mi jedna ''fina'' funkcija, ja odbio...certifikate nikada nisam iskoristio...)
naravno da mi smeta ovo sto danas imamo ali i njima ce neko doci glave...bitno je da je bih odbranjena u svojim granicama...I zasto je nebi opet branio
ni onda se nije islo zbog cengica, izetbegovica, silajdzica, lagumdzije,kljujica, ganica...a ovo danas bi bilo samo izgovor da se nista ne uradi za drzavu (zbog tihica, silajdzica, lagumdzije...)...svi su oni na ''privremenom radu'' a BiH ostaje
- kmirsad
#212 Re: Hoče li biti rata u BiH...
@coko
...
ma kakva fenomenalna diskusija...obrazložena... argumentovana...utemeljena...razložna...ma bravo coko, ma bravo...kako si ga samo,... šupčinu jednu... razobličio...strucno isecirao njegov intervju...sve tezu po tezu...i na vidjelo izbacio njegove skrivene podle namjere ... naivnom narodu prosvjetlio put i otvorio oči... uputio zbunjene bosance na pravi put izlaska iz krize...putem nesalomivog bojkota na svim poljima... do smrti Danisa Tanoviča... koji je ili arogantna šupčina ili nedorasto zadatku...hvalo coko što misliš...što imaš vijuge...što si nam rekao da...ti...misliš...da je ono prvo...

...
-
trofej
#213 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Kako li zaboravi naglasiti i slijedeće: te unutar njezinih međunarodno priznatih granica. S njim bi stvar izgledala ovako: "... uz prilagođavanje njenog unutarnjeg uređenja prema ovdje sadržanim odredbama te unutar njezinih međunarodno priznatih granica." Unutarnje uređene je čisto formalne prirode.Elvis_je_ziv
uz prilagođavanje njenog unutarnjeg uređenja prema ovdje sadržanim odredbama
Pogledaj pazljivije.Elvis_je_ziv
Last edited by trofej on 22/09/2009 22:49, edited 1 time in total.
-
7cokanja
#214 Re: Hoče li biti rata u BiH...
..djes' ba mirsade, legendo..kmirsad wrote:@coko
...ma kakva fenomenalna diskusija...obrazložena... argumentovana...utemeljena...razložna...ma bravo coko, ma bravo...kako si ga samo,... šupčinu jednu... razobličio...strucno isecirao njegov intervju...sve tezu po tezu...i na vidjelo izbacio njegove skrivene podle namjere ... naivnom narodu prosvjetlio put i otvorio oči... uputio zbunjene bosance na pravi put izlaska iz krize...putem nesalomivog bojkota na svim poljima... do smrti Danisa Tanoviča... koji je ili arogantna šupčina ili nedorasto zadatku...hvalo coko što misliš...što imaš vijuge...što si nam rekao da...ti...misliš...da je ono prvo...
![]()
![]()
-
Klodovik
#215 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Pročitaj cijeli članak. Peščenica, Hajdučka Republika Mijata Tomića i... RS?7cokanja wrote:Klodovik wrote:Po tvom scenariju bi se mogla raspasti svaka država bez ikakvog rata. Neka oblast samo proglasi neovisnost bez da ikog napada i to je to.Orbini wrote:
svijetu zapocinju i za manje. Povod imamo, ali kako zapoceti taj rat.
..princip nije nepoznat..
Micronations — sometimes also referred to as model countries and new country projects — are entities that resemble independent nations or states but which are unrecognized by world governments or major international organisations. These nations often exist only on paper, on the Internet, or in the minds of their creators. Micronations differ from secession and self-determination movements in that they are largely viewed as being eccentric and ephemeral in nature, and are often created and maintained by a single person or family group.
Some micronations have managed to extend some of their operations into the physical world by issuing coins, flags, postage stamps, passports, medals, and other items. Such trappings of real sovereign states are created as a way of seeking to legitimize the micronations that produce them.
Po navedenom scenariju bi recimo jedna Baskija ili Vojvodina mogle steći neovisnost bez ikakvih problema. A znamo da to ne bi išlo tek tako.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#216 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Ona je ljubila arkana, a dodo je ljubio nju.
Kazu da se vraca kuci.
I da govori da je nevina.
Baba bi mogla da izazove rat.
Kazu da se vraca kuci.
I da govori da je nevina.
Baba bi mogla da izazove rat.
- kmirsad
#217 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Last edited by kmirsad on 22/09/2009 23:06, edited 1 time in total.
- kmirsad
#218 Re: Hoče li biti rata u BiH...
kmirsad wrote:pozdrav coko,...rekao bih da si impulsivno reagovao i da si u pogrešan kontekst stavio ove njegove riječi...nije on Bosance nazvao "nepismenim i neobrazovanim" narodom...iako...moraš i sam priznati da je takvih, nažalost...zaista veliki broj u Bosni... i to u svim etničkim skupinama...
dakle...konstatovao je morbidnu ali istinitu činjenicu, da postoječoj vladajučoj političkoj garnituri baš takvi, i to u što večem broju ...trebaju...i to da ih ih još više zaglupljivali i zavlačili u smrtonosnu paučinu svoje nacionalističke retorike...i baš zato se opismenjavanje i obrazovanje u BiH perfidno sputava na svaki moguči naćin...kako se ne bi smanjio broj biraća za njihove fotelje...i tu imaju ...gotovo koncezus...kad pogledaš suštinski...
-
7cokanja
#219 Re: Hoče li biti rata u BiH...
..nigdje nije tvrdjeno "da je moguce bez problema steci neovisnost", receno je "princip nije nepoznat".. znaci, naski receno "do tebe je".. nista manje prava nemaju nesrbi negirati postojanje "pc"-ja, nego sto oni imaju pravo negirati postojanje RBiH..treba za istu teritoriju osnovati paralelne institucije vlasti.. nesrpski ustav, vladu, skupstinu, entitet.. ni Gandhi nije imao vise do dva para "japanki" kad je poceo svoj "ordeal".. Nelson Mandela je bio bacen u najdublju tamnicu Cape Towna.. znaci, po naski, pitanje je koliko mozes izdurati..Po navedenom scenariju bi recimo jedna Baskija ili Vojvodina mogle steći neovisnost bez ikakvih problema. A znamo da to ne bi išlo tek tako.Klodovik
..Ti'ic i njegova izdaja, tj. podrzavljenje pc-ja je najgora opcija..
- Murat Sabanovic
#220 Re: Hoče li biti rata u BiH...
ako bude rata najvise ce stradati onaj sloj drustva koji je i u proslom ratu najvise stradao.dok ce hare,zlaja i ostala raja palamudit i ici po svijetu te potpisivati nekakve sporazume.(i naravno reis)
-
7cokanja
#221 Re: Hoče li biti rata u BiH...
kmirsad wrote:
..mirsade, legendo, po tvojoj logici, ni ja njega nisam nazvao shupkom .. nemam "nasko s' " ..malo sam lijen da ga "ukljucim" .. "shupcina" i "s'upcina" nije isto..
-
Klodovik
#222 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Mikronacija nije taj princip. Ostalo stoji.7cokanja wrote:..nigdje nije tvrdjeno "da je moguce bez problema steci neovisnost", receno je "princip nije nepoznat".. znaci, naski receno "do tebe je".. nista manje prava nemaju nesrbi negirati postojanje "pc"-ja, nego sto oni imaju pravo negirati postojanje RBiH..treba za istu teritoriju osnovati paralelne institucije vlasti.. nesrpski ustav, vladu, skupstinu, entitet.. ni Gandhi nije imao vise do dva para "japanki" kad je poceo svoj "ordeal".. Nelson Mandela je bio bacen u najdublju tamnicu Cape Towna.. znaci, po naski, pitanje je koliko mozes izdurati..Po navedenom scenariju bi recimo jedna Baskija ili Vojvodina mogle steći neovisnost bez ikakvih problema. A znamo da to ne bi išlo tek tako.Klodovik
-
7cokanja
#223 Re: Hoče li biti rata u BiH...
..gradjanska neposlusnost je prvi stepen u izrazavanju volje pojedinca prema sistemu, a sto je garantovano svakim demokratskim drustvom.. sledeci stepen je "micronation".. bitno je da ne ugusis ideju.. zato je Ti'ic opasniji po BiH i od samih cetnika.. on danas na 49% teritorije Republike BiH gusi bosansku ideju.. zajedno sa Dodom..Mikronacija nije taj princip. Ostalo stoji.="Klodovik"]"7cokanja
..
Last edited by 7cokanja on 22/09/2009 23:25, edited 1 time in total.
-
barby02
#224 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Samo malo, samo malo da i ja nesto kazem
Ja mislim da rata nece biti a mozda i bude
To je objektivno. Moje subjektivno misljenje da cemo sve znati za oko dvije godine jer Amerika ce da daaa zadnju sansu nama da se dohavizamo, a tu ode OHR, izbori itd. Bio kratak, a ne prizivam ga, sve ce se znati ko gdje, s kim, zasto, eto tako. . A hoce li biti rata , nece, nego pozoriste u kuci 
- bach
#225 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Kod kaže da nema dovoljno oružja, slijep je, gluh je, glup je...
Čuj šta kaže skoro neprimjećena vjestica:
Vidiš balavci sa Pala hodaju okolo sa puškomitraljezia. Šta li tek imaju kući, pragu?????
Čuj šta kaže skoro neprimjećena vjestica:
Uhapšeni mladići
Kod maloljetnika pronađen puškomitraljez
Sinoć oko 21,30 sati, u ulici Put mladih Muslimana, općina Stari Grad Sarajevo, službenici policije I PU su zaustavili i kontrolisali automobil Ford, reg.oznake 966-T-918, kojim je upravljao vozač T.O., rođen 1988. u Sarajevu, nastanjen u Istočnom Starom Gradu, dok se na mjestu suvozača nalazio maloljetni. T,N., rođen 1992. na Palama, gdje je i nastanjen.
Prilikom pregleda kod maloljetnog T.N. je pronađeno i oduzeto 60 komada orginalnog pakovanja po 15 komada metaka cal. 7,9 mm, kao i jedan pištoljski metak nepoznatog kalibra, dok je pretresom navedenog vozila ispod zadnjeg sjedišta pronađena i oduzeta jedna poluautomatska puška cal. 7,62 mm i jedan puškomitraljez M 72 BI, cal. 7,62 mm, bez kundaka i okvira za municiju. T.O. maloljetnog. T.N. su lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedopuštno držanje oružja ili eksplozivnih sredstava, te su predati u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.
Vidiš balavci sa Pala hodaju okolo sa puškomitraljezia. Šta li tek imaju kući, pragu?????