Hoče li biti rata u BiH...

Locked
simonese

#176 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by simonese »

udrch wrote:Rata će biti 100%..zar neko može zamisliti Balkan bez ratova..morali bi mu ime mijenjati..
Dok je Dodik na vlasti i dok ima šanse da tu ostane rata neće biti garant..logika stvari, on je veći gazda u PC od Tadića u Srbiji..
MZ zabolje neka stvar za nama i za srbima..daleko im kuća od naše..
A za rat vjerujte mi ima više kandidata nego što ih je bilo 92..pitajte skorašnje i današnje srednjoškolce..
Oružja u narodu ima koliko god hoćeš, mislim da svaka četvrta kuća u državi ima neko oružje..
I ja mislim da će kraj rata biti "Obračun kod O.K. Zvornika"..
svaka druga kuca ima oruzje
palermo

#177 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by palermo »

Ljuban wrote:
palermo wrote:
Orbini wrote:Pa proglašenje mezavisnosti znači objava rata, u tom slučaju svim dotad važećim ugovorima prestaje validnost. Pa nije niko ovdje mahnit da ne zna da bi Srbi sad odmah da mogu proglasili nezavisnost i još b i usput sve pozivali na mir i toleranciju.Al proglašenje nezavisnosti je objava rata. U slučaju proglašenja nezavisnosti, RS više ne postoji, onda postoji samo teritorija koja je napadnuta i želi da se istrgne iz ustavnopravnog poretkta Bosne i Hercegovine.
Ako dođe do proglašenja nezavisnosti RS ostaju krnje institucije BH koje nemaju nikakav pravni osnov da to spriječe upotrebom sile.O tome odlučuje međunarodna zajednica i šta ona kaže to je to.

Pravni osnov imaju, al u suštini nije to ni bitno, u tom slučaju odličit će puška plus interesi velikih sila. A interesi velikih sila će se između ostalog temeljiti i na stanju na terenu. Mislim, ako imaš pomisao o tome da to može proteći mirno, najmanje što ti mogu reći je da griješiš.
popajic

#178 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by popajic »

Rat, i najduži, samo protrese pitanja zbog kojih se zaratilo, a njihovo rješenje ostavlja vremenima koja nastupaju poslije sklapanja mira.
Ivo Andrić
posto vladajuca klika ne zna, a izgleda i ne zeli da iznadje rjesenja, sta im drugo preostaje nego da kreiraju atmosferu novih sukoba i tako nas jos vise zbiju - svako uz "svog" vodju "zastitnika". :-)
Tako ce vodje biti jos uticajnije i bogatije, a mi jos nistavniji i obezglavljeniji. Idealna kombinacija - za NJIH !
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#179 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by Halleluhwah »

Ne, rata kao oružanog sukoba između nacija, država ili u našem nesretnom slučaju entiteta, neće biti, ali je u svakoj glavi potreban po jedan rat da poruši zidove raznih boleština što se uzdignuše.

"What we've got here is failure to communicate.
Some men you just can't reach...
So, you get what we had here last week,
which is the way he wants it!
Well, he gets it!
N' I don't like it any more than you men."
Orbini

#180 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by Orbini »

zavrzlama wrote:
evo ti najjednostavniji argument da nisi u pravu.....ako velikosrbima ne treba rat i ako su zadovoljni sa onim sto su dobili u ratru...ZASTO ovo rade sto rade..velikosrbi nisu ni 10% zadovoljni onim za sta su ratovali...bas zbog toga sto nisu zadovoljni oni 14 godina i opstruisu sve i svasta i ogadjuju BIH srpskom narodu..a sve pucnji u prazno...velikosrbi su kad se sve oduzme i doda,samo srbe kao narod sa 100% BIH teritorije stjerali na nekih 35% BIH teritorije i u tom toru gdje vlada najgori fasizam i apartjhed lijecef rustracije prema BIH i ostalim narodima jer su kao ulog svoje politike stavili sudbinu srba u BIH,pa MZ radi humanih razloga trpi i podilazi istim,samo se postavlja pitanje dokle....da cetnici mogu izvesti secesiju oni bi to uradili davno...oni provocviraju da bi zaplasili MZ nebi li ovi sami ponudili podjelu BIH i UN vojnici sutra cuvali tu fantomsku srpsku drzavu u BIH....

rs se moze odcijepiti samo formalno u vidu izlaska iz drzavnih institucija i da se stvori privid kao su oni drzava jer ne postuju drzavu BIH,a na terenu bi sve ostalo isto...valja nama preko Brckog ;-)
Velikosrbi su zadovoljni teritorijom i etnickom cistocom ali nisu zadovoljni statusom jer su jos u BiH i odavno umisljaju da su Svica a mi ih kocimo i muzemo.
Mozes ti do sutra nabrajati kako je u RS, njima je tamo fino i fali im samo pravna verifikacija ratnog plijena.

Ponavljam - osamostaljenje RS, izlazak iz institucija BiH,.. i bilo kakav pokusaj secesije,... nije objava rata. To je povod za rat. Povod Bosnjacima koji bi u tom slucaju morali izvrsiti mobilizaciju i preci entitetsku granicu. Za to trebaju odlicni politicari, organizacija, plan,.. a novac, logistiku, rezerve, saveznike,.. eto necemo spominjati. Mislis li stvarno da bi ijedan bosnjacki politicar to uradio? JA ne mislim, - mislim da bi se zgrazali, odbijali prihvatiti, pozivali Mz koja isto nebi prihvatala, bilo bi demonstracija,.. ali niko nebi presao entitetsku liniju. Cetnicima uopste ne treba ovog puta rat i osvajanje teritorija, etnicko ciscenje,.. imaju sto im treba. Fali im samo pravna secesija i to je to. Revolt i patriotizam nisu dovoljni za rat - ako mislis preci entitetsku liniju i sprjeciti nasilno komadanje Bosne, moras biti jedan od hiljada, organizovanih, naoruzanih i sa bilo kakvim ciljem.

Dalje - cak da neki bosnjacki politicar i stisne muda pa objavi mobilizaciju, bude masovan odziv, i pocne rat - u tom ratu ne mozes pobijediti. JEdnostavno ne mozes danas u po Evrope sa ovakvim arsinima osvajati gradove i nagnati milion ljudi u egzodus. Svijet ovog puta nebi cekao 4 godine da reaguje.

Pokusaj me razumiti - jedno je revolt i neprihvatanje a drugo je akcija. Eventualna secesija RS bi izazvala zestoke proteste, revolt, ... ali za konkretnu akciju trebas malo vise. Cetnici ce samo fino postaviti rampu na entietskoj liniji i nece ni u snu napasti gradove u Federaciji. Znaci mogu dati povod,.. ali sam rat moraju ovog puta zapoceti Bosnjaci i to ne patriotizmom, revoltom, zbijanjem redova i jedinstvom,.. vec planom, akcijom,.. - A tu sumnjam da ijedan politicar u Bosnjaka smije i moze uraditi. Ovo sto pisem nije opravdavanje secesije - vec sumnja da u Bosnjaka postoji politicka volja i potencijal da se izvrsi mobilizacija i zapocne oruzani sukob.
Last edited by Orbini on 22/09/2009 21:37, edited 1 time in total.
trofej

#181 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by trofej »

Ukrajinska poslovica kaže: »Kada se zastava razvije, sav razum je u trubi.«
statix

#182 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by statix »

Pogledajmo kako stojimo - početak godine u BiH obilježava rast cijena, rapidno smanjenje proizvodnje i visoka nezaposlenost. Kamate i deficit rastu.

Domaće robe gotovo da nema u sve skupljim "potrošačkim korpama", koje su već sada nedosanjan san većine porodica.

Na evropskoj listi korupcije od naše države je lošija samo Albanija. Izvještaji državnih revizija pokazuju brojne kriminalne nepravilnosti u javnim institucijama. Istovremeno, raskoš administracije na svim nivoima vlasti u odnosu na životni standard građana raste i više je nego nepristojna.
Naravno da niti jednoj od vladajuci stranaka nije u interesu da se pogledaju njihovi rezultati u proteklom periodu, sto bi bilo normalno jer se izbori blize, ali kod nas sve naopako, i uvijek isti fazoni, digni tenzije, probudi sovinizam, odnosno zavadi ( mislim radi glasanja, ne radi rata) pa vladaj.
Ljudi se pitaju zasto politicari iz federacije cute na Dodikove izjave i zahuktavanja, a istina je da im idu ukorist. Narodi se prepadnu da im je identitet ugrozen i eto ga, zagarantovana pobjeda na izborima. :(
palermo

#183 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by palermo »

Orbini wrote:
zavrzlama wrote:
evo ti najjednostavniji argument da nisi u pravu.....ako velikosrbima ne treba rat i ako su zadovoljni sa onim sto su dobili u ratru...ZASTO ovo rade sto rade..velikosrbi nisu ni 10% zadovoljni onim za sta su ratovali...bas zbog toga sto nisu zadovoljni oni 14 godina i opstruisu sve i svasta i ogadjuju BIH srpskom narodu..a sve pucnji u prazno...velikosrbi su kad se sve oduzme i doda,samo srbe kao narod sa 100% BIH teritorije stjerali na nekih 35% BIH teritorije i u tom toru gdje vlada najgori fasizam i apartjhed lijecef rustracije prema BIH i ostalim narodima jer su kao ulog svoje politike stavili sudbinu srba u BIH,pa MZ radi humanih razloga trpi i podilazi istim,samo se postavlja pitanje dokle....da cetnici mogu izvesti secesiju oni bi to uradili davno...oni provocviraju da bi zaplasili MZ nebi li ovi sami ponudili podjelu BIH i UN vojnici sutra cuvali tu fantomsku srpsku drzavu u BIH....

rs se moze odcijepiti samo formalno u vidu izlaska iz drzavnih institucija i da se stvori privid kao su oni drzava jer ne postuju drzavu BIH,a na terenu bi sve ostalo isto...valja nama preko Brckog ;-)
Velikosrbi su zadovoljni teritorijom i etnickom cistocom ali nisu zadovoljni statusom jer su jos u BiH i odavno umisljaju da su Svica a mi ih kocimo i muzemo.
Mozes ti do sutra nabrajati kako je u RS, njima je tamo fino i fali im samo pravna verifikacija ratnog plijena.

Ponavljam - osamostaljenje RS, izlazak iz institucija BiH,.. i bilo kakav pokusaj secesije,... nije objava rata. To je povod za rat. Povod Bosnjacima koji bi u tom slucaju morali izvrsiti mobilizaciju i preci entitetsku granicu. Za to trebaju odlicni politicari, organizacija, plan,.. a novac, logistiku, rezerve, saveznike,.. eto necemo spominjati. Mislis li stvarno da bi ijedan bosnjacki politicar to uradio? JA ne mislim, - mislim da bi se zgrazali, odbijali prihvatiti, pozivali Mz koja isto nebi prihvatala, bilo bi demonstracija,.. ali niko nebi presao entitetsku liniju. Cetnicima uopste ne treba ovog puta rat i osvajanje teritorija, etnicko ciscenje,.. imaju sto im treba. Fali im samo pravna secesija i to je to. Revolt i patriotizam nisu dovoljni za rat - ako mislis preci entitetsku liniju i sprjeciti nasilno komadanje Bosne, moras biti jedan od hiljada, organizovanih, naoruzanih i sa bilo kakvim ciljem.

Dalje - cak da neki bosnjacki politicar i stisne muda pa objavi mobilizaciju, bude masovan odziv, i pocne rat - u tom ratu ne mozes pobijediti. JEdnostavno ne mozes danas u po Evrope sa ovakvim arsinima osvajati gradove i nagnati milion ljudi u egzodus. Svijet ovog puta nebi cekao 4 godine da reaguje.

Pokusaj me razumiti - jedno je revolt i neprihvatanje a drugo je akcija. Eventualna secesija RS bi izazvala zestoke proteste, revolt, ... ali za konkretnu akciju trebas malo vise. Cetnici ce samo fino postaviti rampu na entietskoj liniji i nece ni u snu napasti gradove u Federaciji. Znaci mogu dati povod,.. ali sam rat moraju ovog puta zapoceti Bosnjaci i to ne patriotizmom, revoltom, zbijanjem redova i jedinstvom,.. vec planom, akcijom,.. - A tu sumnjam da ijedan politicar u Bosnjaka smije i moze uraditi.
ja zaista odustajem od pokušaja da shvatim što ti želiš reći.
udrch

#184 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by udrch »

simonese wrote:
udrch wrote:Rata će biti 100%..zar neko može zamisliti Balkan bez ratova..morali bi mu ime mijenjati..
Dok je Dodik na vlasti i dok ima šanse da tu ostane rata neće biti garant..logika stvari, on je veći gazda u PC od Tadića u Srbiji..
MZ zabolje neka stvar za nama i za srbima..daleko im kuća od naše..
A za rat vjerujte mi ima više kandidata nego što ih je bilo 92..pitajte skorašnje i današnje srednjoškolce..
Oružja u narodu ima koliko god hoćeš, mislim da svaka četvrta kuća u državi ima neko oružje..
I ja mislim da će kraj rata biti "Obračun kod O.K. Zvornika"..
svaka druga kuca ima oruzje
Pa nisam htio od prve to da kažem, da me ne proglase ludakom..iako i sam znam ljude koji imaju zakopan arsenal za čitavu četu..budući kapetani ARBiH i VRS i HVO-a.. :D
Najlakše je reći neće biti rata, nema se sa čim, MZ uložila pare i neće dati..ko da je Gavrilo nekog pito jesu li oni za rat, i to svjetski..
Svašta ovdje može da bude..meni žao samo što tad interneta neće da bude..
Socijalista

#185 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by Socijalista »

Orbini wrote:
zavrzlama wrote:

Pokusaj me razumiti - jedno je revolt i neprihvatanje a drugo je akcija. Eventualna secesija RS bi izazvala zestoke proteste, revolt, ... ali za konkretnu akciju trebas malo vise. Cetnici ce samo fino postaviti rampu na entietskoj liniji i nece ni u snu napasti gradove u Federaciji. Znaci mogu dati povod,.. ali sam rat moraju ovog puta zapoceti Bosnjaci i to ne patriotizmom, revoltom, zbijanjem redova i jedinstvom,.. vec planom, akcijom,.. - A tu sumnjam da ijedan politicar u Bosnjaka smije i moze uraditi.

Orbini, moze biti gerilski rat -kazi palestina, Brcko je problem cetnicima i ako nece nista prouzrokovati rat, hoce Brcko sigurno.
trofej

#186 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by trofej »

Ukrajinska poslovica kaže: »Kada se zastava razvije, sav razum je u trubi.« A od Slobodanovih srbonacističkih, Alijinih klerofašističkih i Franjinih krofašističkih barjaka bosanskohercegovačko nebo se i ne vidi. Pa čak ni sa Maglića.
Orbini

#187 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by Orbini »

palermo wrote: ja zaista odustajem od pokušaja da shvatim što ti želiš reći.
OK, hajde mi objasni kako bi isao scenario. RS se odjepljuje na ovaj ili onaj nacin,.. BiH definitivno nije cjelovita,.. ali cetnici ne napadaju Federaciju niti Brcko. Nema nijednog ispaljenog metka na Federaciju, oni samo proklamuju nezavnisnost i etnitetsku liniju proglasavaju drzavnom. Ali garantuju slobodan prolazak robe i ljudi, ne ahtijevaju pasoske kontrole i carinske globe,.. - jednostavno se odcjepljuju, kulturno to proklamuju ali nas ne napadaju, niti zatvaraju granice,..

Sta onda? Na stranu revolt, neprihvatanje MZ i nasih politicara, demonstracije,... mislim kako zamisljas pocetak rata.
exliberal

#188 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by exliberal »

Maraschino wrote:
exliberal wrote:najbolji su mi ovi sto vicu ...ja sam bio u proslom ratu ...neka krenu jedva cekam....
e ja neznam nikog ko je nejebo u proslom ratu a da trci u novi....fakat sve PS2 ratnici :D

jedino ako neprizeljkuju novi rat da bi onda pokusali da i oni postanu "ugledni" gradjani.....
nisi u pravu...

patriotizam je nesto jace i vece i od ''uglednog'' gradjanina...

prica o patriotizmu bi mozda palila da je ovo 92 ali posto nije..."ja treba da budem patriota dok ce neki novi saja da mazija lovu"...ajde maraschino...mozes ti bolje od ovog
definitivno je da bi bilo zainteresovanih za rat na svim stranama...mladja generacija ( ona sto nije bila direktno u rovu i sto nije odrasla druzeci se sa "anamo onima") bi bila spremna ali ne zbog patriotizma nego cisto zbog sanse da se nabrzinu situiraju ko proslavljeni komadanti na sve tri strane
7cokanja

#189 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by 7cokanja »

Ljuban wrote:
palermo wrote:
Orbini wrote:Pa proglašenje mezavisnosti znači objava rata, u tom slučaju svim dotad važećim ugovorima prestaje validnost. Pa nije niko ovdje mahnit da ne zna da bi Srbi sad odmah da mogu proglasili nezavisnost i još b i usput sve pozivali na mir i toleranciju.Al proglašenje nezavisnosti je objava rata. U slučaju proglašenja nezavisnosti, RS više ne postoji, onda postoji samo teritorija koja je napadnuta i želi da se istrgne iz ustavnopravnog poretkta Bosne i Hercegovine.
Ako dođe do proglašenja nezavisnosti RS ostaju krnje institucije BH koje nemaju nikakav pravni osnov da to spriječe upotrebom sile.O tome odlučuje međunarodna zajednica i šta ona kaže to je to.

..puste zelje, moj ljubane.. mz je davno rekla svoje i to kroz svoju komisiju, zvanu Badinterova, kojoj su sve strane ucesnice na Balkanu dale zeleno svjetlo (a, sto se nekima nije dopao konacni "nalaz" te komisije, je do njih-a" :-D ) a sad, sto ste malo "skocili na policu" uz pomoc Ti'ica & Co, je samo stvar trenutka.. istinski dokument, koji predstavlja drzavu, iliti Republiku BiH je jos uvijek Ustav Republike BiH, na koji se naslanja i Dayton, i njeno mjesto na East Riveru, koje je "tesko" 176 potpisa clanica UN-a.. pa cak i Dodo, malo kroz zajebanciju, neki dan "provuce" istinu o krhoc'i Daytona, i time potvrdi da ipak nije sve onako kako bi on zelio..zato ljubane, znas onu "sto babi milo, to joj se snilo".."to je to"
..a, i "lepi radojica", se danas "izrece".. kaze brani nacela i prava "pc"-ja, pozivajuci se na "pravo pojedinca i pravo na privatnu imovinu", koje vrijedi na zapadu, a da bi kritizirao taj isti zapad, dok istovremeno zaboravlja cija je "privatna imovina" u blentitetu, iliti cetnitetu, kojega nastoji braniti.. moj ljubane, ljubane..
palermo

#190 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by palermo »

Orbini wrote:
OK, hajde mi objasni kako bi isao scenario. RS se odjepljuje na ovaj ili onaj nacin,.. BiH definitivno nije cjelovita,.. ali cetnici ne napadaju Federaciju niti Brcko. Nema nijednog ispaljenog metka na Federaciju, oni samo proklamuju nezavnisnost i etnitetsku liniju proglasavaju drzavnom. Ali garantuju slobodan prolazak robe i ljudi, ne ahtijevaju pasoske kontrole i carinske globe,.. - jednostavno se odcjepljuju, kulturno to proklamuju ali nas ne napadaju, niti zatvaraju granice,..

Sta onda? Na stranu revolt, neprihvatanje MZ i nasih politicara, demonstracije,... mislim kako zamisljas pocetak rata.
Šta znači odcjepljuju se. Naprimjer, oni se odcijepili, ali treba ići u Njemačkku, kako ćeš u Njemačku bez vize, ali da bi dobio vizu trebaš doći u Sarajevo. Ili trebaju ti pare, a jedine su pare u centralnoj banci, a sjedište centralne banke je u sarajevu, šta će onda oni tada.Ili staviš barikade u Brčkom, narod izašao , političari pozivaju javno na mir, al kobajagi ih narod ne sluša, cisterne sa benzinom poslate iz Srbije stoje u Brčkom, ne mogu ni makac dalje, Ja samo onako par primjera, nabrzinu, mogao bih ja koliko hoćeš,pa mnogo je teži zadatak odcijepiti se, nego braniti sopstvenu zemlju.
Ljuban

#191 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by Ljuban »

7cokanja wrote: iliti Republiku BiH je jos uvijek Ustav Republike BiH
Izvini al vremeplov mi se pokvario pa ne mogu da učestvujem u raspravi u kojoj se spominje i ustav RBIH. :)
Last edited by Ljuban on 22/09/2009 21:57, edited 1 time in total.
blue_sky

#192 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by blue_sky »

Pa recimo meni je bezveze sve stvari u ovom društvu objašnjavati izborima, predizborima, postizborima.To mi nekako dođe kao naučena mantra.
Pa svak ko imalo kuzi njihov nacin funkcionisanja svjestan je toga da se upravo radi o predizbornim supljacima.Price koje se aktualiziraju uvijek "slucajno"pred izbore su u najmanju ruku smijesne.
Upravo te price "njih" drze na vlasti (i to je opcepoznato).Svak "svoje" prepada ugrozenim nacionalnim interesima,otcjepljenjem RS-a,trecim entitetom i ostalim nebulozama.
Samo je fascinantno kako uspiju svaki put ljudima odvuci paznju sa x puta bitnijih tema i stvari,uglavnom ogromnog lopovluka.
Dakle, ne slazemo se,ali to ipak nije razlog da ratujemo :D
nexo

#193 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by nexo »

7cokanja wrote:
Danis Tanović za RadioSarajevo: Vlastima odgovaraju jedino nepismeni i neobrazovani glasači
..koji se trebaju sjetiti ovoga kad sledeci put podju u kino..
NIsta on nije lose kazao. Lose je sto ti i takvi biraci nisu u stanju uopste prihvatiti kritiku, a posebno ne u pozitivnom smislu. Pa pogledajte, 7 stranica diskusije, a naslov stoji kako stoji...Niko nista ne cini, ni administracija, niti postavljac teme!
7cokanja

#194 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by 7cokanja »

Orbini wrote:

..jednostavan scenario - organizuj sve one koji nisu za odvajanje, i njima, na osnovu popisa iz '91. ili katastarskih papira, dozvoli istu takvu, mirnu autonomiju prema pc-ju.. negiraj vlasnistvo pc-ja nad njihovom imovinom i zivotima.. ako je "prolaz roba slobodan", posalji im trafiku, i postavi je na dzamijski plac u sred BL, i distribuiraj robu, onima koji nisu za odvajanje.. mirno, isto k'o i Tadic, kad otvori "srbiju" ..mirno.. a, ako zapuca, onda mijenjaj scenario..
Orbini

#195 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by Orbini »

palermo wrote:
Orbini wrote:

Šta znači odcjepljuju se. Naprimjer, oni se odcijepili, ali treba ići u Njemačkku, kako ćeš u Njemačku bez vize, ali da bi dobio vizu trebaš doći u Sarajevo. Ili trebaju ti pare, a jedine su pare u centralnoj banci, a sjedište centralne banke je u sarajevu, šta će onda oni tada.Ili staviš barikade u Brčkom, narod izašao , političari pozivaju javno na mir, al kobajagi ih narod ne sluša, cisterne sa benzinom poslate iz Srbije stoje u Brčkom, ne mogu ni makac dalje, Ja samo onako par primjera, nabrzinu, mogao bih ja koliko hoćeš,pa mnogo je teži zadatak odcijepiti se, nego braniti sopstvenu zemlju.
Pises o krizi a ne ratu. Rat je kada naoruzana vojska napada i uzima teritorije. Nesto sumnjam da oni drze pare u Sarajevu i da ne mogu naci alternativu za Sarajevo i pasose pored Srbije tu koja bi se pravila blesava ko i onda a ispod tezge izdusno pomagala. Brcko nije nase - mnogi tako pisu - ali ono je pola-pola - dakle i njihovo je i sumnjam da bi vlada distrikta napravial blokadu.

Sve sto si napisao nije rat niti blagi pokusaj sprjecavanja secesije. RS pravi secesiju ali niti napada Federaciju niti blokira protok ljudi, robe,.. skroz kulturno proklamuju nezavisnost kao mi onomad u YU(gdje nismo napadali Srbiju usput receno), garantuju ljudska prava, bla, bla,. . i BiH vise ne postoji u ovim granicama a oni nisu ispalili niti jednog metka na nas.

Sta onda? Kako onda doci do oruzanog sukoba? Kako mnogi ovdje kazu - to je pocetak rata. Za rat imas povoda i danas,.. mnogo jaci igraci u svijetu zapocinju i za manje. Povod imamo, ali kako zapoceti taj rat.
7cokanja

#196 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by 7cokanja »

nexo wrote:
7cokanja wrote:
Danis Tanović za RadioSarajevo: Vlastima odgovaraju jedino nepismeni i neobrazovani glasači
..koji se trebaju sjetiti ovoga kad sledeci put podju u kino..
NIsta on nije lose kazao. Lose je sto ti i takvi biraci nisu u stanju uopste prihvatiti kritiku, a posebno ne u pozitivnom smislu. Pa pogledajte, 7 stranica diskusije, a naslov stoji kako stoji...Niko nista ne cini, ni administracija, niti postavljac teme!
..bez obzira koliko je stranica diskusije, on je dokazao jos jednom da nije nikakva velicina, nego najobicnija shupcina, arogantna, koju treba bojkotovati na svim mogucim poljima.. nasih 7 stranica ovdje mogu biti i zajebancija, njegova izjava ne moze.. a ako on toga nije svjestan, potvrda je, da ipak, ili je arogantna shupcina ili nije dorastao zadatku.. ja ipak mislim da je ono prvo.. ;-)
palermo

#197 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by palermo »

Orbini wrote: Pises o krizi a ne ratu. Rat je kada naoruzana vojska napada i uzima teritorije. Nesto sumnjam da oni drze pare u Sarajevu i da ne mogu naci alternativu za Sarajevo i pasose pored Srbije tu koja bi se pravila blesava ko i onda a ispod tezge izdusno pomagala. Brcko nije nase - mnogi tako pisu - ali ono je pola-pola - dakle i njihovo je i sumnjam da bi vlada distrikta napravial blokadu.

Sve sto si napisao nije rat niti blagi pokusaj sprjecavanja secesije. RS pravi secesiju ali niti napada Federaciju niti blokira protok ljudi, robe,.. skroz kulturno proklamuju nezavisnost kao mi onomad u YU(gdje nismo napadali Srbiju usput receno), garantuju ljudska prava, bla, bla,. . i BiH vise ne postoji u ovim granicama a oni nisu ispalili niti jednog metka na nas.

Sta onda? Kako onda doci do oruzanog sukoba? Kako mnogi ovdje kazu - to je pocetak rata. Za rat imas povoda i danas,.. mnogo jaci igraci u svijetu zapocinju i za manje. Povod imamo, ali kako zapoceti taj rat.
Pokušao sam ti nešto odgovriti, ali sam onda pobrisao, jednostavno te ne razumijem. Sorry
trofej

#198 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by trofej »

Sve i da tzv. bh-politike pristanu na nestanak BiH, kao što su to učinile 1992. godine, Bošnjanin neće pristati na ičiji, pa ni na “svoj”, jaram. Stoga je jedini miran izlaz: NATO i EU. S tim činom prestaju svi nacističkofašistički snovi o konsenzualnom pravu na potpunu destrukciju BiH.
Klodovik

#199 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by Klodovik »

Orbini wrote:
Pises o krizi a ne ratu. Rat je kada naoruzana vojska napada i uzima teritorije. Nesto sumnjam da oni drze pare u Sarajevu i da ne mogu naci alternativu za Sarajevo i pasose pored Srbije tu koja bi se pravila blesava ko i onda a ispod tezge izdusno pomagala. Brcko nije nase - mnogi tako pisu - ali ono je pola-pola - dakle i njihovo je i sumnjam da bi vlada distrikta napravial blokadu.

Po tvom scenariju bi se mogla raspasti svaka država bez ikakvog rata. Neka oblast samo proglasi neovisnost bez da ikog napada i to je to.
Elvis_je_ziv

#200 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by Elvis_je_ziv »

Orbini wrote:.... Za rat imas povoda i danas,.. mnogo jaci igraci u svijetu zapocinju i za manje. Povod imamo, ali kako zapoceti taj rat.
!?
Opet ti ! Ti bas navro ! Sto si bolan, tako krvolocan .
Kupi si kakvu igricu pa opleti !
A covjeka ...
Neko rece pametno...U ratu se nitko ne zanosi, kao oni što ga gledaju iz pozadine
Locked