Kad je u pitanju opstanak domovine pitanje suglasnosti je suvisno. Bili smo slozni 91' bez naoruzanja, opkoljenim Sarajevom i embargom na oruzje, a bicemo vala i sada. Mislim da mora ovo pitanje doci na red na bosnjackom kongresu da bi se dogovorilo o formiranju platforme o postupanju u primjeru pokusaja proglasivanja nezavisnosti RS-a. Nedo dragi Bog rata u Bosni i Hercegovini ali ja opet moram spomenuti naivnost nekih Bosnjaka i zaista mislim da se nismo nista naucili iz proslog rata. Genocid, masovna silovanja nekim izgleda nisu nimalo otvorili oci da vide kakvo je realno stanje u nasoj zemlji.tiv wrote:Evo sam cu sebe citirati,interesujeme je li neko moze dati bilo kakav komentar, slobodno me nazovite budalom, ali reagujte. I vidim neki uvijek potezu ujedinjenje rs sa Srbijom. Nema ni govora da to moze biti cilj, to nikako ne pase ni jednima ni drugima.Zasto ne dvije srpske drzave?tiv wrote:Neznam da li ce biti rata. Siguran sam da ce politicke vodje rs JEDNOGLASNO biti za povlacenje svih srpskih predstavnika iz zajednickih organa.Siguran sam da ce uciniti sve da se ovaj put pokazu kao civilizovani, zastitit ce njihova policija (ako treba i citavu godinu) nesrpsko stanovnistvo Brckog, Doboja, Kozarca...Kakvi izbori, kakve gluposti. Do Nove godine BiH nece imati nijednu funkcionalnu instituciju...Ne idu oni u ovo ni u panici niti nepromisljeno.Ovo samo slijepac i "dobri Bosnjo" ne vidi.Nikakav teret njima veliki nece biti Srbi-povratnici po selendrama Drvar, B. Grahovo,Mrkonjic...Ne zele rat naravno, ali do proljeca ce biti spremni.Jesu li Bosnjaci spremni ratovati, sposobni suglasiti se o platformi na kojoj ce se ratovati, ne znam.Sta ce m.z. da radi ne znam.Mislim da Srbi puno vise znaju i sta hoce i sta mogu. Nazalost, naravno.
Hoče li biti rata u BiH...
- kokakolas
#126 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Last edited by kokakolas on 22/09/2009 19:28, edited 1 time in total.
- kmirsad
#127 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Andrej4MRN7H wrote:Mirsade,pa valjda nije toliko glup Lesinar da ga dva puta prevedu zedna preko vode...vidi valjda da je prevaren ideologijom svi srbi u jednoj drzavi...isto kao sto je i Aljo obecavao rucak zlatnim kasikama...a eto sta imaju gradjani,borci i svi ostali od tih obecanja..kmirsad wrote:Andrej4MRN7H wrote:sta god da bude,znam sigurno da bi lesinar iz banjaluke bio samnom zajedno u rovu
sad nas ovako svjesne probosanski orjentisane mislim da bi ova bijeda i prevare ujedinile..
jer jedna laz i opstrukcija nema dugo uporista kad se ljudi medjusobno pomjesaju i vjeruju jedni drugima,a u bijedi i gladi se solidarisu..
zato sam ti ovo tako mislio za Lesinara..
-
goran5
#128 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Isto tako su i Srbi govorili '92.... Alija se grdno vara ako misli....branit cemo svoja ognjista i ne dozvolit masakr iz'45 i od muslimana...Druze,nemoj se ti bojati Bosnjaka,ovo odgovorno tvrdim,nikome od Bosnjaka nije do puske i rata...i nikada prvi u rat nisu kretali. I da se Bosnjaci pitajunikada rata na ovom podrucju nebi bilo,apsolutno nikada
Ali ekipa oko Dodika se grdno vara ako misli da bi njegovo srbovanje i otcjepljenje moglo proci bez rata. braniti svoja ognjista i ne dozvoliti masakriranje kakvo je bilo 92,e to nije trcanje u rat nego primoranost da se sukob prihvati![]()
![]()
Ja i dalje duboko vjerujem da ima dovoljno pameti i da nikome nije da se gine za bilo sta.
Srbi ne zele rat ali su primorani...
Srbi nisu nikad prvi u rat kretali on je njima nametnut.
E tako isto i Bosnjaci danas, ko Srbi '92.
- Elvis_je_ziv
#129 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Itekako sam bio budan , mada mi nije bilo bas do muzike...Andrej4MRN7H wrote:Elvis je ziv,dragi mladicu,ti kao da si prespavao ili nisi bio rodjen kad je izvrsena agresija Srbije i Hrvatske na BiH...Dejtonski sporazum je nacinjen samo da se rat zaustavi..i tamo su pregovarali i potpisivali mir agresorka strana i ugrozeni...![]()
![]()
![]()
![]()
Nego reci ti meni sta su oni dogovorili, pred tolikim ljudima i da li je bilo kakvih garanata tog ugovora ?
Kada procitam komentare poput tvog jedan djelic mene pozeli da kaze -Ok, 'ajmo sutra !-
Ali ko sto rekoh ''gore'' ,...
-
hercegovac_pravi
#130 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Rata ce biti. Ne onakvog kakav je bio u periodu od 92-96. To je vec odluceno .... ovo sto sada gledamo je samo unifikacija nacionalnih "torova" strana koje ce biti u sukobu.
Ko ne vjeruje da ce rata/sukoba biti uzasno grijesi i posmatra situaciju u BiH kao izolirani niz dogadjaja koji se desavaju slucajno. BiH situaciju morate posmatrati u kontekstu razvoja Balkanske krize. Samo tada se moze uvidjeti trend koji ne pogrijesivo vodi samo jednom zakljucku a to je: RATA CE BITI. Ponovo ako ne vjerujete ovoj tvrdnji najlaksi nacin razbijanja iluzija o nemogucnosti rata je sljedeci, Napisite 10 najznacajnijih politickih dogadjaja koji su se desili na teritoriji ex-YU u posljednjih 3-4 godine. Onda ih procitajte i donesite zakljucak "Sta se desava". prijatno
Ko ne vjeruje da ce rata/sukoba biti uzasno grijesi i posmatra situaciju u BiH kao izolirani niz dogadjaja koji se desavaju slucajno. BiH situaciju morate posmatrati u kontekstu razvoja Balkanske krize. Samo tada se moze uvidjeti trend koji ne pogrijesivo vodi samo jednom zakljucku a to je: RATA CE BITI. Ponovo ako ne vjerujete ovoj tvrdnji najlaksi nacin razbijanja iluzija o nemogucnosti rata je sljedeci, Napisite 10 najznacajnijih politickih dogadjaja koji su se desili na teritoriji ex-YU u posljednjih 3-4 godine. Onda ih procitajte i donesite zakljucak "Sta se desava". prijatno
-
palermo
#131 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Nisi ti ovo loše napisao, bogami, pismeno, rekao bih i logično, al mislim da je zasnovano na pogrešnoj premisi. Ne mogu ova dva koncepta koja su danas na sceni koegzistirati, jedan drugog potiru, ne može Bosna i hercegovina biti država i da unutar nje postoji opet država u državi, dakle Republika Srpska.I ja čak tebi neću odreći ni dobru volju, ali nije ovo do mene ni do tebe.Ako trendovi budu išli ovim putem, bit će belaja, kakvog, ne znam al nekog će biti.Elvis_je_ziv wrote:Hm,mozda nije lose da se prisjetimo, oslobodjeni stereotipa tipa ''sta bi bilo da je bilo'', kada i kako je rat, uopste i zaustavljen...
Mislim da su kljucni razlozi da se prosli rat zaustavi bili odustajanje Srba od prisajedinjenja R.Srpske Srbiji i samim tim prestanku postojanja BiH ( makar u sadasnjim granicama) kao i odustajanja Muslimana/Bosnjaka od unitarne BiH , drzave u kojoj su imali sve alate za postepeno pretvaranje Srba i Hrvata u nacionalne manjine.
Napravit je dogovor o novom ustroju drzave u kojoj Bosna i Hercegovina opstaje u dotadasnjim granicama a Srbi su dobili veliku autonomiju u istoj ,olicenu u Republici Srpskoj .
Ne bih da sam pakostan, ali prosto ne mogu odoliti pa cu reci...'' uglavnom su i Hrvati dobili sta su i trazili'' , cekajuci stalno da neko drugi poturi ledja za njih. Kad to kazem mislim i na srpska i na bosnjacka ledja...Prekombinovali su !
Ali bez obzira na to, mislim da su upravo oni u najnezavidnijoj situaciji danas i da se mora naci nekakvo rjesenje ,koje ce ih odrzati ravnopravnim .
Bez obzira sto se to mnogi stalno ponavljaju ,ponoviti cu i ja jos jednom ...
Taj ugovor/dogovor, ovdasnjih naroda se zove se DEJTONSKI SPORAZUM i svi do jednog su ga potpisali , niko se nije ogradio od njega i ...dosao je MIR.
E, a sta se sad desava ?
Da li neko misli da je Danis Tanovic glupa budala ,kada pominje mogucnost da se desi novi rat ?
Ne vjerujem!
Mada se najiskrenije nadam da ipak nije u pravu.
Po meni.. ako se i desi ,a daleko i gluho bilo, desice se zato sto ce neko ,silom pokusati promjeniti unutrasnji ustroj BiH i ukinuti autonomiju Srbima ,olicenu u Republici Srpskoj ,a ne zato sto sto ce Republika Srpska zeliti da se odvoji i da rasparca Bosnu i Hercegovinu.
Da pokusam to reci ovako...Mislim da Srbi nece'' zrtvovati mir'' da bi se pripojili voljenoj Srbiji , ali ce ga mozda zrtvovati neko drugi ... mozda ,onaj sto je ubjedjen da manje vise BiH ipak pripada njma .
Kako god , ako i bude novog rata u BiH ,vrlo lako se moze desiti da bude i poslednji .
Drzava BiH bi s njim izgubila svaki smisao i tesko da bi prezivjela nova ubijanja, razaranja , destrukciju... i sva ostala zla, koja svaki rat nosi sa sobom.
Svako poredjenje sa slovenackim ratom( neko gore spomenu) je najblaze receno po meni '' cudno'' .
Da bih izbjegao bilo kakve nedoumice reci cu par...
Smatram da je BiH drzava u kojoj zivim .
Mnogo bih volio da bude properitetna drzava, u kojoj je dobro svim ljudima i narodima koji je u njoj zive .
Mislim da je to itekako moguce .
Ako se vise skoncentrisimo se na to da sto prije postanemo dio EU , nego na'' ratne ambicije pojedinih'' politicara , mnogo stosta bi se poslozilo i krenulo.
I šta znači, vratiti se dejtonskom sporazumu, jel onako kako ga tumači Dodik, ili kako ga je tumačio npr.Ashodovn.
Previše je pitanja na koje niko ne daje odgovor, odnosno ne daje oldgovor koji vodi ka miru.
- Elvis_je_ziv
#132 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Paaa...ako je tako, da se izljubimo... pa za čakije pa ko koga raspori !hercegovac_pravi wrote:Rata ce biti. Ne onakvog kakav je bio u periodu od 92-96. To je vec odluceno .... ovo sto sada gledamo je samo unifikacija nacionalnih "torova" strana koje ce biti u sukobu.
He,he...
Odoh ja sa ove moronske teme.
PS.
Palermo...
... prije nego sto zaista odem sa ove ,ipak morbidne teme , reci cu ti sta ja mislim o tome sto si gore napisao, i gdje ja vidim rjesenje...
Rjesenje vidim upravo u ulasku u EU ...
Smatram da bi mnogo toga sto nam sada izgleda nemogucim , postalo itekako moguce.
Ralozi za strahove i jednih i drugih i trecih nestajali bi polako.
Kamo srece da je cjela YU dobila priliku da svojwevremeno udje u EU...siguran sam da bi sve bilo drugacije .
Last edited by Elvis_je_ziv on 22/09/2009 19:55, edited 1 time in total.
- vee-jay
#133 Re: Hoče li biti rata u BiH...
rat je u medjuvremenu postala jedna od mogucih opcija. dodik i ostatak politicke RS elite se spremaju za rat, ako uskoro krene socijalni bunt protiv dodikovih pajdosa u federaciji (SDA, SBiH) to ce im biti znak da moraju krenuti huskanjem raje na nacionalnoj osnovi (kao sto napisah, dodik je sa time vec krenuo). ako raja padne na to, rat je moguc prije oktobra 2010.
do tada bi i tema "kosovo" trebala da bude rijesena.
ako rat do narednih izbora ne izbije, vise ga nece ni biti.
samo da izjavim: ne prizivam ni rat niti ikakve sukobe, tako da bih zamolio da mi se ne prebacuje neki "minhenski sindrom".
do tada bi i tema "kosovo" trebala da bude rijesena.
ako rat do narednih izbora ne izbije, vise ga nece ni biti.
samo da izjavim: ne prizivam ni rat niti ikakve sukobe, tako da bih zamolio da mi se ne prebacuje neki "minhenski sindrom".
- osa
#134 Re: Hoče li biti rata u BiH...
1. točno vlast biraju pojedinci i onakva je kakvu su ti pojedinci izabrali, demokratski.trofej wrote:osa,
(1) Vlast ne biraju kolektiviteti, izborno pravo je - kao i pravo na život - strogo individualno. Naravno, izuzeće su geta i aparthejdi.
(2) Ti svojim nacističkofašističkim tvrdnjama, poput one "šta se u bih promijenilo za ovih 131 godinu", ustvari nešto je srbi više nisu relativna većina u zemlji" - otvoreno pozivaš u rat.
(3) Ne znam da li si toga svjestan?
2. da li je moja tvrdnja možda netočna, kako istina može pozivati na rat.
3. ako ja stvarno pozivam na rat, nemoj biti takva .udala pa taj poziv prihvatiti, niti ti ni bilo tko drugi.
-
Bathinus
#135 Re: Hoče li biti rata u BiH...
a ovdje ima troje, a mozda i cetveroMurat Sabanovic wrote:za rat je potrebno dvoje
pa jos bolje
ako dodje do toga, treba zgazit tu tvorevinu i gotovo. da se slucajno ne napravi ista greska ko prosli put.
- veljaca
#136 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Rata ce biti u BiH, ali i u cijelom regionu .
Kada ? Kad odluce velike sile .
Bice rat ako prije ne bude smak svijeta ....
Ko zelio rat - dabogda mu u kuci bio ....
Bolje rat - nego pakt .....bolje grob - nego rob ...
Kada ? Kad odluce velike sile .
Bice rat ako prije ne bude smak svijeta ....
Ko zelio rat - dabogda mu u kuci bio ....
Bolje rat - nego pakt .....bolje grob - nego rob ...
Last edited by veljaca on 22/09/2009 19:53, edited 1 time in total.
-
Tomislav MO
#137 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Ne znam kako je rat tehnički izvodiv. Rat je jako skup, a država je pred bankrotom.
Pitanje je tko bi financirao rat. Netko treba davati plaću, a dok se ratuje ne radi se
, osim toga treba kupiti i oružje što skuplje to bolje, topništvo, zrakoplove... To su OGROMNI troškovi.
JNA je slučajno imala oružje, a plaću su namirili tiskanjem dinara. Danas nitko nije u poziciji da pokrene velike napade.
Moguć je ograničeni rat, moguće oko Brčkog ali totalni rat kakvog smo imali čini mi se neizvodiv. Nije da mi ne bi
, ali nemamo čime.
Pitanje je tko bi financirao rat. Netko treba davati plaću, a dok se ratuje ne radi se
JNA je slučajno imala oružje, a plaću su namirili tiskanjem dinara. Danas nitko nije u poziciji da pokrene velike napade.
Moguć je ograničeni rat, moguće oko Brčkog ali totalni rat kakvog smo imali čini mi se neizvodiv. Nije da mi ne bi
- muha_sa
#138 Re: Hoče li biti rata u BiH...
"Štaš Mujo ako bude smak svijeta" ???
--zbrisat u Njemacku
--zbrisat u Njemacku
- Elvis_je_ziv
#139 Re: Hoče li biti rata u BiH...
PS.
Palermo...
... prije nego sto zaista odem sa ove ,ipak morbidne teme , reci cu ti sta ja mislim o tome sto si gore napisao, i gdje ja vidim rjesenje...
Smatram da bi mnogo toga sto nam sada izgleda nemogucim , postalo itekako moguce.
Kamo srece da je cjela YU dobila priliku da svojwevremeno udje u EU...siguran sam da bi sve bilo drugacije .
Palermo...
- veljaca
#140 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Tomislav MO wrote:Ne znam kako je rat tehnički izvodiv. Rat je jako skup, a država je pred bankrotom.
Pitanje je tko bi financirao rat. Netko treba davati plaću, a dok se ratuje ne radi se, osim toga treba kupiti i oružje što skuplje to bolje, topništvo, zrakoplove... To su OGROMNI troškovi.
Moguć je ograničeni rat, moguće oko Brčkog ali totalni rat kakvog smo imali čini mi se neizvodiv. Nije da mi ne bi, ali nemamo čime.
Zasto oko Brckog ? Zar je to jedini problem ove zemlje ?
-
KREMEN
#141 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Ma ovi na internetu vec poceli, eno ih vec do Banja Luke dosli, Srbi se predaju a nisu ni svatili ko ih napao..
Jest ovaj rat lagan, eh, da smo znali prije...
Jest ovaj rat lagan, eh, da smo znali prije...
-
palermo
#142 Re: Hoče li biti rata u BiH...
nema ulaska na ovim osnovama, jebo ga život,ako zaista iskreno to želiš, onda bi to trebao i da pokušaš da razumiješ.Pa to kaže čak i kurva Evropa.Elvis_je_ziv wrote:PS.
Palermo...
- zaratustra
#143 Re: Hoče li biti rata u BiH...
E Danise, Danise, ti bi još jedan rat samo da konstatuješ ko je prvi počeo. .ebi se i ti i tvoja politika. Frkni još koju izjavu sličnu ovoj i za mene ćeš biti bosanski Souza na veliko, a za to možeš dobiti oskara, ali iz Srbije. Idi bolan snimaj crtane.
-
palermo
#144 Re: Hoče li biti rata u BiH...
ma otkud ti ideja da je rat skup. Pa rat je mjesto gdje se zarađuju pare i u njega se investira. Te ideje o tome da, k'o biva strani kapital je ušao pa neče biti rata, ili nema para za rat, to nisu razlozi zbog kojih ne može biti rata.Nadajmo se da ima pametnijih i boljih razloga da ga ne bude.Tomislav MO wrote:Ne znam kako je rat tehnički izvodiv. Rat je jako skup, a država je pred bankrotom.
Pitanje je tko bi financirao rat. Netko treba davati plaću, a dok se ratuje ne radi se, osim toga treba kupiti i oružje što skuplje to bolje, topništvo, zrakoplove... To su OGROMNI troškovi.
Moguć je ograničeni rat, moguće oko Brčkog ali totalni rat kakvog smo imali čini mi se neizvodiv. Nije da mi ne bi, ali nemamo čime.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#145 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Fakat, ljudi, ja samo ne mogu zamisliti kako bi smo živjeli bez interneta, ako se zarati?
Ozbiljno, to bi bila najveća promjena u odnosu na prošli rat.
Ako bude rata:
-pucaće se i ginuti, kao u svakom ratu
-nećemo moći nigdje maknuti, kao što nismo ni tada,
-bićemo gladni, gladovali smo i onomad
-nećemo imati struje, nismo je ni tada imali
-nosićemo vodu u kanisterima, možda istim onim koje smo koristili i prije 16 godina
Ali, nećemo imati interneta, taman kada smo se ovako navikli na njega?
Zamisli, u tebe rat, a nemaš pojma šta se u svijetu dešava, koji se filmovi snimaju, koje nove PC igrice izlaze...
A što je najgore, ne možeš da na forumu ponudiš svoje rješenje kako da rat prestane
Ozbiljno, to bi bila najveća promjena u odnosu na prošli rat.
Ako bude rata:
-pucaće se i ginuti, kao u svakom ratu
-nećemo moći nigdje maknuti, kao što nismo ni tada,
-bićemo gladni, gladovali smo i onomad
-nećemo imati struje, nismo je ni tada imali
-nosićemo vodu u kanisterima, možda istim onim koje smo koristili i prije 16 godina
Ali, nećemo imati interneta, taman kada smo se ovako navikli na njega?
Zamisli, u tebe rat, a nemaš pojma šta se u svijetu dešava, koji se filmovi snimaju, koje nove PC igrice izlaze...
A što je najgore, ne možeš da na forumu ponudiš svoje rješenje kako da rat prestane
-
ROTOR 9
#146 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Zaboravljate neke sitne cinjenice..
- srpska omladina sluzi vojsku srbije..(cak iz netiteta rs idu u Srbiju) jer imaju pogodnosti po nekim pitanjima..
- Informacija koju je potvrdio i magazin 60min. je da nau rs-u ima 200.000 dugih cjevi registrirano korz lovacka udruzenja,zastitarske agencije i sl.
- Informacia u medijima ( od prije nekoliko mjeseci) da se svake godine ubuduce planira obrazovat 10.000 cetnika..
Pogledajte na kartu..BiH kolika je udaljenost entiteske linije od granica sa Srbijom..? Najvise 2 sata voznje pod saobracjnim ogranicenjima.. a negdje i puno manje.. dakle imamo vojsku srbije na entiteskoj liniji u roku par sati i nezavisnost prolazi u roku 24h.
Ko ce zabranito vojsci srbije da ne udje u BiH?? Kad su ulazili 92-95 i naocigled cjelog svijeta-pa po zakonu nikom nista..
Bosnjaci su satjerani na manje od 25 % teritorije BiH i to sabijeni u nasminkane enklave.,sa ekonomijom od danas do sutra..
Hrvatima i RH je stalo do Bosne koliko eskimima do lanjskog snijega..
Ako bude rata.,Bosnjaci su ti koji najvise gube:
-totalno razjedinji i podjeljeni po svakom pitanju
-bijeda i kokuzluk sa svih strana
-svi do jednog da imaju papire razgulili bi preko grane
-Nema vise momaka odgajanih sa istinskim vrijednostima, zasto ?
Bosnjacka politika proizvodi IDIOTE a srpska politika PATRIOTE.
- srpska omladina sluzi vojsku srbije..(cak iz netiteta rs idu u Srbiju) jer imaju pogodnosti po nekim pitanjima..
- Informacija koju je potvrdio i magazin 60min. je da nau rs-u ima 200.000 dugih cjevi registrirano korz lovacka udruzenja,zastitarske agencije i sl.
- Informacia u medijima ( od prije nekoliko mjeseci) da se svake godine ubuduce planira obrazovat 10.000 cetnika..
Pogledajte na kartu..BiH kolika je udaljenost entiteske linije od granica sa Srbijom..? Najvise 2 sata voznje pod saobracjnim ogranicenjima.. a negdje i puno manje.. dakle imamo vojsku srbije na entiteskoj liniji u roku par sati i nezavisnost prolazi u roku 24h.
Ko ce zabranito vojsci srbije da ne udje u BiH?? Kad su ulazili 92-95 i naocigled cjelog svijeta-pa po zakonu nikom nista..
Bosnjaci su satjerani na manje od 25 % teritorije BiH i to sabijeni u nasminkane enklave.,sa ekonomijom od danas do sutra..
-
Tomislav MO
#147 Re: Hoče li biti rata u BiH...
I prošli put najveći sukob je bio oko koridora. Srbima treba teritorijalna povezanost i jedino tu ima šanse da napadnu jer ih jedino to zanima.veljaca wrote:Tomislav MO wrote:Ne znam kako je rat tehnički izvodiv. Rat je jako skup, a država je pred bankrotom.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zasto oko Brckog ? Zar je to jedini problem ove zemlje ?
Bošnjaci će teško napasti Banja Luku (iz gore navedenih razloga) ali na Brčko moraju ići ili u suprotnom čestitati RS neovisnost.
-
Tomislav MO
#148 Re: Hoče li biti rata u BiH...
Na žalost, ne pada mi na pamet ni jedan pametniji razlog.palermo wrote:ma otkud ti ideja da je rat skup. Pa rat je mjesto gdje se zarađuju pare i u njega se investira. Te ideje o tome da, k'o biva strani kapital je ušao pa neče biti rata, ili nema para za rat, to nisu razlozi zbog kojih ne može biti rata.Nadajmo se da ima pametnijih i boljih razloga da ga ne bude.Tomislav MO wrote:Ne znam kako je rat tehnički izvodiv. Rat je jako skup, a država je pred bankrotom.
Imaš ti možda neki razlog zašto neće biti rata?
- osa
#149 Re: Hoče li biti rata u BiH...
nemoj biti takav fatalist, srbi padaju za dva dana, a hrvati treći, čim dođe minhen bojna, naravno padobranskim desantom.ROTOR 9 wrote:Zaboravljate neke sitne cinjenice..
- kmirsad
#150 Re: Hoče li biti rata u BiH...
izvinjenje što vam upadam u korespodenciju...Elvis_je_ziv wrote:PS.
Palermo...
nije morbidna tema... morbidna je naša realnost... situacija u kojoj nažalost živimo... a koju smo...htjeli mi to priznati ili ne...glasanjem na izborima... poprilično doprinjeli...
Elvise i ja rješenje vidim u ulasku u EU...al' ne daju mi vizu...mislim čitavoj porodici...jebo im ja pas mater...
Last edited by kmirsad on 22/09/2009 20:14, edited 1 time in total.