Heroji Vojske Republike Srpske

Reina

Post by Reina »

pa da nam pokaze strasnog "heroja" :lol: :lol: :lol: :lol:
brdo

Post by brdo »

Gnjuscic wrote:Vojvoda Mando iz Ugljevika, poginuo u saobracajki kod Race, 2002 ili 2003.
masala steta sto nije ranije :lol: :thumbup:
brdo

Post by brdo »

Murat Sabanovic wrote:ratko mladic
sad mu sigurno tesu medalje iz drveta dok bjezi po sumsma :lol: :D :D
brdo

Post by brdo »

Liberalism wrote:Hvala.

Znaci ukratko:

Najveći orden RS dodjeljen:
Orden RS dodjeljen 1994 - Slobodanu Miloševiću

Orden Nemanjica (drugi po vaznosti orden RS)dodjeljen:
General VRS Momir Talić (osumnjiceni ratni zlocinac) i drugi je orden je dat posthumno Erbez Branku, koji vidim je srusen u posavini 11. juna 1992. izgleda da se u hrvatsko teretio za Ratne zločine, a unaprijeđen je od strane veljka Kadijevića u Novembru 1991.slika divljaka na slobodi :lol: :lol:

Orden karadzorđeve zvijezde (treci po redu)
Opet general talic

Orden Miloša obilica su dobila nekolicina, al je prvi na listi neki Manda, evo mu nadjoh sliku, koja vjerujem govori puno o njemu (pogotovo mrtvacka glava)
Image

Interesatno. Ali zar imaju samo 10-tak heroja u ratu?
zilha

Post by zilha »

tema je glupa - što ne znaći da ti je namjera bila takva
zar iko pametan može dovesti u korelaciju predhodni, još jedan u nizu sramotnih "vojnih nasrtanija"
"junačke" srpske vojske na goloruke komšije,
posebno njihove žene i djecu????
ako su ikada i imali kakvog heroja - u ovom ratu definitivno - nisu imali takvo šta ni u tragovima...
mada nije isključeno da oni šta slično izmisle
kad izmisliše onu "pobjedu" na kosovu i legendu o marku "kraljeviću", ćuj, kraljeviću...pa onda takvi mogu smisliti i orden za silovanja, orden za mučenja u logorima i ubijanja djece zalutale po šumama...
i zatvorite ovu sramotu od teme
Bosanac sa dna kace

#31 Re: Heroji Vojske Republike Srpske

Post by Bosanac sa dna kace »

Liberalism wrote:Citam sad pisma ovog pomahnitalog Dodika, i nesto mislim o njegovim komentarima kako su svi isti i slicna sranja, pa mi pade na pamet, gdje li su sada ratni heroji Vojske Republike Srpske koji bi trebali biti nesto slicno kao sto su Zlatni ljiljani Armije Republike Bosne i Hercegovine.

nesto slabo Dodik spominje svoje Ratne heroje, a s obzirom da smo po njemu svi isti, te da imaju tradiciju cuvanja sjecanja na svoje heroje, zapitah se zna li iko ista o Herojima VRS u proteklom ratu?

Nemojte samo odmah Hag i slicno, bas me interesuje imaju li oni takve nagrade i ako neko zna neki slucaj zbog cega je neko tu nagradu dobio?
pa eto oni koji su ba spravi heroji oni su zavrsili u hotelu Sheveningen, koji se nalazi u gradu Den Hag, zemlja Holandija jal ti Nizozemksa, a ostali manje bitni kriju se po sumama i pod drugim imenima, a glavne zvjerek dje su to i ptice na grani znaju!
Mi za ''heroje'' R.Mrske u Vederaciji kazemo zlocinci!
Reina

Post by Reina »

pa naravno da je sramota, ali nije ih sramota reci nakon svega, nakon ovoga sto si upravo ti @zilha napisala
da su : srbi izvojevali i zato dobili rs
FUJJJ,
Iako smo bili goloruki spasi ih MZ i rece stop istinskim herojima!!!
zilha

Post by zilha »

znaš što Reina
Bošnjaci su prečesto u historiji bili heroji u ratu- gubitnici u miru
srbima se dešavalo suprotno: i ako su bili gubitnici( i još svašta nešto) u ratu - postanu pobjednici u miru
znaš meni je to simptomatično
ili su oni pametniji od nas
ili su smo mi gluplji od njih ???
ovo je opora šala na vrlo ozbiljnu pitalicu
gledaj što se dešava 15 godina poslije agresije
gdje su "izdrobljeni" Bošnjaci u svakom pogledu
a gdje su Srbi, pa i taj njihov famozni geđa Dodik???
nešto je tu truhlo u državi danskoj
...ali samo u onom dijelu gdje žive Bošnjaci
Gnjuscic

Post by Gnjuscic »

Svako nametnuto jedinstvo zavrsi kao trulez. Dondikovoj pobjedi je doprinijeo bar dva faktora.

1 - U RS je jedini/iskljucivi krivac za sve SDS i ono malo PDS-a. Da su uspjeli u necemu, isto tako bili bi glavni zasluzni. Dakle na jednoj strani SDS ( i pomena nevrijedni PDP ), na drugoj strani svi ostali, medju kojima se odavno nametnuo Dodik. A nezadovoljstvo o kojem govorim je ogromno.
Bas kao i u Federaciji. Svodi se na plebiscit. SDS ili ono nesta drugo.

2 - Dodik im je udahnuo uvelu nadu u Veliku Srbiju. Ratni cilj koji je bio skoro izgubljen, ponovo se pojavljuje na vidiku. Ovo nije motiv kod svih glasaca, ali kod dobrog dijela svakako jeste.

Nisam jednom u cuo kako su " svi oni " ( Bosnjaci ) jedinstveni, a eto " mi se svadjamo ". Postoji kod njih cak i rimovana izreka " Ne daj boze da se Srbi sloze ". Uvijek su " oni drugi " slozni, a eto mi se glozimo.
zilha

Post by zilha »

znaš, nije problem što se mi "gložemo"
problem je što se mi ne umijemo ujediniti
na pravim ciljevima, ćitaj:nacionalnim interesima
amerikanci u afganistanu ratuju u ime "američkih nacionalnih ciljeva", reklo bi se koja budala vjeruje u to -odgovor: Amerikanci
mi slabo raumijemo pojam nacije,
a kamoli nacionalnog interesa...
jesi vidio ova budale što su htjele smijeniti Tihića
takvo što može na um pasti samo "ludom Bosancu"
Dodik ovako jak, na jednoj strani,
tako monolitan, skoro jednostranački sistem...
a kod nas sve labilno, zdrobljeno, nestabilno
i još se neke budale dosjete da još malo rasklimaju stolicu na kojoj sjedimo - pa ako je ikada trebalo mijenjati predsjednika neke stranke
onda to nije trebalo s a d a u SDA
luda kuća???
Liberalism

Post by Liberalism »

zilha wrote:tema je glupa - što ne znaći da ti je namjera bila takva
zar iko pametan može dovesti u korelaciju predhodni, još jedan u nizu sramotnih "vojnih nasrtanija"
"junačke" srpske vojske na goloruke komšije,
posebno njihove žene i djecu????
ako su ikada i imali kakvog heroja - u ovom ratu definitivno - nisu imali takvo šta ni u tragovima...
mada nije isključeno da oni šta slično izmisle
kad izmisliše onu "pobjedu" na kosovu i legendu o marku "kraljeviću", ćuj, kraljeviću...pa onda takvi mogu smisliti i orden za silovanja, orden za mučenja u logorima i ubijanja djece zalutale po šumama...
i zatvorite ovu sramotu od teme
Svaka tema iz idređene perspektivemoze biti glupa zar ne :)

Mi svi kao znamo ovo, znamo da su Heroji VRS cetnici i svi znamo sve. Al zasto onda pustamo da Dodik govori da smo svi isti? Kakvi smo mi ljudi, kad dopustamo da se Dodik ponosi sa ovim bradonjom i govori on je nas heroj isto kao sto vi imate svoje. Umjesto da ga novinar pljune u lice kad Dodik pocne s pricom svi smo isti, nasim novinarima srce od srece samo sto ne iskoci. Od Bakira pa nadole. Sve su to mediokriteti. I ti se pitas zasto tema
Shamrock

Post by Shamrock »

manijak1 wrote:Po¹alji pismo Dodiku :oops:
:lol:
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Upravo tako, mi smo se sagnuli u stvari savili smo leđa i više nas ništa ne zanima, nama danas deset godina poslije agresije.....il malo više, može jedan .... Dodik ispirati mozak svojim nesuvislim pričama....

Znamo svi mi ,pa i oni čak ko je heroj i kako se ratovalo, znamo mi koliki junaci su bili na brdima i uz gibanice i prasiće u kombinaciji sa rakiještinom gudili u gusle i pucali po našim gradovima, ubijali nas i djecu našu, ali i njihovu.....
To se zbiva jer su lopovi otjerali iz zemlje dobar dio patriota, a ove druge su natjerali da razmišljaju kako preživjeti..... ,a mi smo krivi jer smo tihi, sve desne struje su danas glasne i monetarno jake... a ova neka "normalna" raja se sklanja i bježi dok ratni profiteri i zločinci hodaju našim gradovima i i i šta i... i ništa....

Na kraju, ja bar, psujem međunarodnu zajednicu koja je hajrovala mlade i obrazovane ali i zdrave ljude porijeklom iz BiH ,ti ljudi su popravili krvnu sliku Europe, Amerike, Australiji ili čega već, a mi smo ostali da se na neki način patimo, slušajući neljude kako prepravljaju istoriju... i pitanje je kako će agresija na BiH biti prikazana u istorijskim knjigama, jer na svim inostranim sajtovima(ili na većini) to je prikazano kao građanski rat....

A što se heroja tiče.... tuga golema, ne znam mislim da je ova tema fina, samo znaju i predstavnici VRS ili cijeli entitet da nisu imali stvarnih heroja, da su bili pijana paravojska koju je trebalo vojnički poraziti.... u tom slučaju sad bi i mi bili normalnija zemlja... bar se ja nadam da bi tako bilo.... a heroji bi bili da su spasili više civila i da se nisu pokazali kao životinje......
A što se Dodika tiče i njegove demagogije.... on "samo" koristi sve prilike koje su federalni lopovi propustili... i na neki način pumpa ljude pred presudu povodom tužbe protiv Srbije i Crne Gore....

Piitanje je što mi šutimo...?????
Reina

Post by Reina »

zilha wrote:znaš, nije problem što se mi "gložemo"
problem je što se mi ne umijemo ujediniti
na pravim ciljevima, ćitaj:nacionalnim interesima
amerikanci u afganistanu ratuju u ime "američkih nacionalnih ciljeva", reklo bi se koja budala vjeruje u to -odgovor: Amerikanci
mi slabo raumijemo pojam nacije,
a kamoli nacionalnog interesa...
jesi vidio ova budale što su htjele smijeniti Tihića
takvo što može na um pasti samo "ludom Bosancu"
Dodik ovako jak, na jednoj strani,
tako monolitan, skoro jednostranački sistem...
a kod nas sve labilno, zdrobljeno, nestabilno
i još se neke budale dosjete da još malo rasklimaju stolicu na kojoj sjedimo - pa ako je ikada trebalo mijenjati predsjednika neke stranke
onda to nije trebalo s a d a u SDA
luda kuća???

zar ima da je neko pobijedio u ovom ratu… slazem se jesmo mi moralni pobjednici, a i odbranili smo avnojevsku Bosnu i Hercegovinu i kad nisu uspjeli tad sad samo mogu nositi ono zemlje sto im ostane na opancima….Otidji malo u RS pa da vidis te "pobjednke u miru" na "zadovoljnim" licima obicnih ljudi … haman si ti podaleko od gedzinog smrada pa zato osjetis samo jedan… Kod nas , kad kazem nas mislim na sve Bosance, nema naseg zajednickog nacionalnog interesa kao kod Amerikanaca…. Zamisli da u Americi sve te narode pocne zanimati samo njihov interes, ne bi se znalo ni ko pije ni ko placa… …. Vidis cim Hrvati pomenu treci entitet tek tad pocnu dizati svoj glasic Srbi u Federaciji…tada su Bosanci , a sute ko' zaliveni kad su opstrukcije iz rs, ….al dok je ljudima poceo mirisat i fasizam dugo ce nama biti ovako…. a gubitnici su svi obicni ljudi….
amrino

Post by amrino »

Slazem se sa Zilhom u konstatacijama...
Post Reply